Dodaj do ulubionych

Monitoring w Częstochowie ... ?!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 00:17
Czy UM ma jakieś plany dot. uruchomienia monitoringo naszego miasta ? Chodzi oczywiście o monitoring z prawdziwego zdarzenia a nie ten, który jest w policji.
W dobie braku (mimo wszystko) patroli typowo prewencyjnych taka inwestycja podniosłaby wymiernie poczucie bezpieczeństwa obywateli naszego miasta !
Może jest to pomysł godny uwagi...?!
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lookas.prv.pl Re: Monitoring w Częstochowie ... ?! 05.12.05, 00:30
      Nie wiem jak w powszednie dni, ale wczoraj wieczorem było pełno policji na
      ulicach. Chodzi mi patrole. Nawet po 23 na Błesznie natknąłem się na patrol...
      trochę byłem zaskoczony (na plus).

Mam nadzieję, że tak będzie zawsze. Wtedy monitoring można by jedynie w Alejach
      zamontować. Chociaż uważam osobiście, że miasto ma na razie ważniejsze wydatki.
      Ale w przyszłości... czemu nie?

• Gość: re Re: Monitoring w Częstochowie ... ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 11:30
        Po prostu miałeś kolego szczęście z tymi patrolami - rzeczywistość jest jednak inna.
        Miasto ma zawsze wydatki, jeszcze większe długi...
        A w temacie monitoringu jestem zdania, że o ile kiedykolwiek powstanie (a pewnie tak będzie)nie należy ograniczać się tylko do Aleji, wręcz przeciwnie powinien objąć swoim zasięgiem jak największy obszar miasta ! Budowanie na zasadzie teraz Aleje a potem (5, 10 czy 15 lat później) inne miejsca mija się z celem.
        I mam prośbę - nie wyręczaj Pana Rzecznika UM.
        Pozdrawiam
    • Gość: xx Re: Monitoring w Częstochowie ... ?! IP: *.icis.pcz.pl 05.12.05, 00:33
      Jak najbardziej. Opracowywany jest kompleksowy plan monitoringu miasta. Jest to
      szczegolnie wazne z pinktu widzenia modernizacji III Aleji i rewitalizacji
      miasta. To ma byc system monitoringu calkowicie nowej generacji, rowniez z
      uwzglednieniem zaawansowanych aspektow informatycznych w postaci systemu
      archiwizacji. Prace w tym zakresie prowadzone sa bardzo intensywnie.

Pozdrawiam,
      • kebess Re: Monitoring w Częstochowie ... ?! 05.12.05, 09:40
        I z czego tu się cieszyć?
        To smutne raczej jest :(
        Czy tylko ja czuję się jak w klatce?
        • Gość: homosapiens Re: Monitoring w Częstochowie ... ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 11:45
          na co ten monitoring? numery już każdy ma ! teraz przy urodzeniu już wszczepić
          chipy z kamerką i sprawa załatwiona - władza "grupa trzymajaca władzę" wszystko
          wie gdzie,kto z kim,co? Hodowla homosapiens pod scisła kontrolą owej grupy!!!!!
          • Gość: re Re: Monitoring w Częstochowie ... ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 10:07
            Właśnie tak jak piszesz i pod pewnymi warunkami...
            Życie nie stoi w miejscu.
          • Gość: I.LEŚNIKOWSKI GDZIE KRADNIE PRECJOZA IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 06.12.05, 16:17
            Widzieć gdzie jest nie wystarczy, ważne by zobaczyć, że własnie wybija gazrurką
            szybę wystawową i kradnie precjoza.

IL
    • Gość: Absolwent Re: Monitoring w Częstochowie ... ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 17:22
      Z tym monitoringiem wyprzedził nas Myszków i Zawiercie. Szkoda gadać!
      • Gość: xx Re: Monitoring w Częstochowie ... ?! IP: *.imag.fr 08.12.05, 10:45
        Jest rozny rodzaj monitoringu - w Czestochowie np. monitoring ukierunkowany na
        ruch samochodowy jest wdrozony juz od poczatku lat 80-tych.

Rowniez ten monitoring miasta, o ktorym myslimy, rowniez moze byc zrealizowany
        na wielu poziomach. Wiec nawet. dobrze jesli zrobimy to troche pozniej, ale
        bardziej kompleksowo. Chociazby z odpowiednim wsparciem informatycznym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka