Dodaj do ulubionych

Wizyta duszpasterska

IP: *.21.pl / *.21.pl 28.12.05, 19:58
Czy przyjmujecie księdza po kolędzie? Jak to u Was wygląda? U mnie właśnie był
ksiądz (dzielnica-Wrzosowiak) i musiałem wysłuchiwac jego tyrad na temat radia
maryja itp. bzdur, że nie słucham, a powinienem...
Obserwuj wątek
    • Gość: kiki Re: Wizyta duszpasterska IP: *.inds.pl / *.inds.pl 28.12.05, 20:19
      niestety u mnie ksiadz jest przyjmowany,a wtedy akurat nie mam zadnego wykladu,zajec czy pracy-jak na zlosc...moze w tym roku bedzie inaczej,ja mam swoj poglad na kosciol a musze udawac ze uwielbiam msze
      • Gość: asia Re: Wizyta duszpasterska IP: *.vlan.euronet.net.pl 28.12.05, 21:31
        No to jesteś tchórz jak się nie umiesz przyznać do własnego poglądu...
        • Gość: LILITH Re: Wizyta duszpasterska IP: *.local.pl / 83.17.225.* 28.12.05, 21:38
          no własnie powiedz mu co o nim myślisz..ja przyjmuję księzy ale tylko po to
          bysię pośmiać z ich obłudy..i zobaczyć na twarzy klechy dziwną mine gdy czeka aż
          wrecze mu upragnioną kopertę a tu ...nic.. dziwny to obyczaj -kolędowanie..
          • marcelmilau Re: Wizyta duszpasterska 29.12.05, 06:09
            Gość portalu: LILITH napisał(a):

> no własnie powiedz mu co o nim myślisz..ja przyjmuję księzy ale tylko po to
            > bysię pośmiać z ich obłudy..i zobaczyć na twarzy klechy dziwną mine gdy czeka
            a
            > ż
            > wrecze mu upragnioną kopertę a tu ...nic.. dziwny to obyczaj -kolędowanie..
            Wcale nie musisz dawać pieniędzy nikt Cię nie zmusza:).Kolędowanie obyczaj a
            jak :)
      • Gość: ona Re: Wizyta duszpasterska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 21:34
        Dlaczego musisz udawać? Może wreszcie więcej prawdy,a mniej obłudy?
    • Gość: ndege Re: Wizyta duszpasterska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 21:38
      poglądy tegoż radia sa niezgodne z poglądami Kościoła w Polsce, wiec coś tu nie
      gra...
    • marcelmilau Re: Wizyta duszpasterska 29.12.05, 06:08
      Do mnie jak przychodzi Ksiądz to się jeszcze pośmieję zapyta jak nam się żyje
      itp spoko nawet.
      • Gość: bb Re: Wizyta duszpasterska IP: *.21.pl / *.21.pl 29.12.05, 07:42
        a do mnie jak przyszedł po kolędzie proboszcz parafii, to zajrzał do
        koperty,rozejrzał sie wymownie po pokoju, i stwierdził że 50zł to troche mało..
        • Gość: Krzychu Re: Wizyta duszpasterska IP: *.bis / 212.244.80.* 29.12.05, 08:45
          Bo to był poborca podatkowy a nie ksiądz po kolędzie:)
          • Gość: Kuba Re: Wizyta duszpasterska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 21:35
            U mnie ksiądz z wizytą duszpasterską był dzisiaj. Zapytał jak żyjemy? Gdzie
            dzieci?Po krótkiej modlitwie poszedł do sąsiadów. I zgrzyt w domu. Żona
            zapomniała dać "kolędy" Całe 20 zł.Czekała na księdza i zdziwienie!!Ksiądz
            zapytał, czy mamy na tyle, by dać?!Byliśmy w szoku.Ludzkie panisko! I takich
            księży Wam życzę! Nie piszcie że jestem obecnym lub byłym
            ministrantem,rzecznikiem sutannowych, Jestem bardzo daleki od tego.Po prostu po
            kolędzie był u mnie ksiądz, czego i Wam jeszcze raz życzę. A mieszkam na al. Pokoju
            • Gość: Bum traslala Re: Wizyta duszpasterska IP: *.prenet.pl 29.12.05, 21:54
              a my z zona nie przyjmiemy. Jeszcze przed swietami byl zwiad sie nas zapytac czy
              to zrobimy ,ale powiedzielismy ze nie i mamy spokoj :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka