Dodaj do ulubionych

Najpopularniejsze imiona w Częstochowie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 22:43
fakt caly czas te same imiona ja rodziłam 6 lat temu i 2 i też co w drugim
pokoju julki,majki,kuby szymony mateusze .powinni się ludzie bardziej
zastanawiać a nie dawać imiona bo modne (pomyślcie za jakiś czas w szkole
monotonia imienna Koszmar!) a przecież tyle pięknych imion jest. Moje dzieci
mają tradycyjne imiona z czego się cieszę bo w przedszkolu jest jeden wojtek
a nie 10 .córcia też ma imie o którym troszke się zapomniało.
Obserwuj wątek
    • Gość: shavo Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 09:01
      a ja mam imie Jacek i ono chyba nigdy nie było popularne i chyba już nie będzie.
      Chyba sie ludziom nie podoba za bardzo :)
      • Gość: #12 Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: 82.160.21.* 11.01.06, 12:46
        ja mam na imie dawid i to imie tez jest malo popularne
        • Gość: ZoZo Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:52
          Dawid mało popularne - człowieku :-) to już w Stary Testamencie było ;-)
          • Gość: nanny Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 17:38
            A ja mam na imię Greta :) To to już w ogóle popularne nie jest :) Ale się
            ciesze, bo fajnie jest w być w duzej szkole jedyna Gretą :D
            • Gość: martusia Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.inds.pl / *.inds.pl 11.01.06, 17:49
              a ja mam na imie marta,podoba mi sie bardzo,tylko troche duzo osob ma tak na imie ale nie narzekam
      • Gość: jacek Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.czestochowa.agora.pl 11.01.06, 17:48
        Imie Jacek było szalenie popularne na przełomie lat 60. i 70. Nosi je wielu
        obecnych 30-40-latków. Wiem o tym, bo jestem jedym z nich, a w kazdej szkole,
        do której chodziłem było bardzo sporo Jacków. Później rzeczywiście moda minęła.
        • Gość: agusia_1988 Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 19:23
          no jak widac mam na imie agnieszka.jest nas dwie w klasie-liceum, oprocz tego mam 3 magdy ,2 izy i 3 karoliny.
          • dorlab3 Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie 11.01.06, 20:09
            A u mnie na ostatnim roku studiów 7 z 18 osób miało na imię Agnieszka:) Ja mam
            na imię Dorota.
            • Gość: joas14 Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 22:36
              ja mam na imie joanna moja corka magdalena a synek wojciech .Powiem wam że nie
              wiem już czasem jak reagować jak spytam sie jak małe dziecko ma na imie i znowu
              słyszę julka kuba mateusz szymon itp... dziwne ale trzeba się hamować przed
              głópia miną i tekstem.A wy super macie imiona a agnieszki rzeczywiscie była
              kiedyś taka moda na agnieszki. Powiem wam że robiłam kiedyś andrzejki i każde
              dziecko które u mnie gościło miało napisane cechy charakt itp swojego imienia i
              naprawde super sa imiona w polsce i można je z dumą nosić.Pozdrawiam wszystkich
              a w szczególnosci mamy które nie wiedzą jak dać dziecku na imie polecam strony
              znaczenie imion itp... nie krzywdzcie swoich dzieci.
              • Gość: Robert Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 22:57
                Robert to bardzo ładne imię:))
                • Gość: Malwina Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.01.06, 20:34
                  Malwina ladne czy nie ladne co wy o tym sadzicie?
                  • Gość: xyz Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 20:56
                    w mojej klasie w podstawówce byli: Alan, Korneliusz, Apolonia, Roksana,Amelia -
                    to w ogóle była wyjątkowa klasa!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: robert Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.gre.pl 15.06.07, 21:24
                  popieram
              • Gość: gosia Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.realestate.net.pl 20.06.07, 18:41
                Powiem wam że nie
                > wiem już czasem jak reagować jak spytam sie jak małe dziecko ma na imie i
                znowu
                >
                > słyszę julka kuba mateusz szymon itp... dziwne ale trzeba się hamować przed
                > głópia miną i tekstem.
                to ja mam radę - nie pytaj o imiona dzieci - unikniesz stresu. Albo może
                inaczej - nie hamuj się - zrób 'głópią' minę i walnij jakiś tekst - ulży ci...
                a może wtedy ktoś przypomni jakże zabawny dowcip - Jak masz na imię? -Joanna -
                Jo Adam. Tyż ze wsi.
                Uśmiałaś się? no popatrz... nie mogłam się powstrzymać.
                Jasne, że ostatnio wiele imion się powtarza. Ale czy to jakaś zbrodnia, że
                komuś jakieś imię się podoba i chce je dać swojemu dziecku? Jasne, że nazywanie
                dzieci Esmeralda, Isaura itp jest dziwne bo są to imiona obce, które zwłaszcza
                w zestawieniu z zabawnym nazwiskiem dają komiczny efekt np. Esmeralda Kisiel.
                Ale imiona Szymon, Mateusz, Julia, Jakub nie są w żaden sposób udziwnione więc
                nie wiem czego się czepiać. I też można je z dumą nosić. Więc myślę, że apel -
                'nie krzywdzcie swoich dzieci' w odniesieniu do tych imion jest z lekka
                przesadzony.
    • Gość: gość Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.grosz.prenet.pl 12.01.06, 21:28
      Kunegunda ;]
    • Gość: ESTHER => GWIAZDA Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 19:17
      A JA MAM NA IMIE ESTERA. JAK MOJA MAMA PODALA JE W SZPITALU (POCZATEK LAT 70-
      TYCH) TO 3 RAZY MIERZONO JEJ GORACZKE :) WSZYSCY BYLI W SZOKU I MOWILI ZE
      RODZICE MNIE UNIESZCZESLIWIAJA... A JA JESTEM IM WDZIECZNA!!! BARDZO!!! MAM
      CUDNE IMIE, KTORE ULATWIA MI ZYCIE. KTOZ NIE ZAPAMIETA TAKIEGO IMIENIA?
      POZDRAWIAM *
    • aha123 Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie 13.01.06, 19:57
      A ja mam na imię Joanna(średnio mi się podoba...), mój synek ma na imię Marcel,
      a w maju rodzimy Kornelię(mam nadzieję), albo Franciszka...
      • Gość: ana Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 21:13
        A ja mam na imię Anna i uważam że jest to najładniejsze damskie imię.
        • Gość: i ja Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: 212.160.86.* 20.06.07, 20:54
          pewnie bo anki to fajne dziewczyny:)
    • Gość: Moniś Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: 82.160.21.* 13.01.06, 21:47
      Mam na imię Monika, siostre mam Martę (sama jej to imie wymyśliłam) a córeczkę
      Dominikę. Gdybym miała jeszcze córke to byłaby Michalina, a synka- podoba mi
      się Walter, uwielbiam to imię :) (Kto czytał serię Ani z Zielonego Wzgórza ten
      wie o kogo chodzi)
      • Gość: ja Marta&Monika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 12:03

ponad 20 lat temu chodziłam do podstawowki z Monika , ktora miala
        młodsza siostre Marte jak na owe czasy - Kasiek i Agnieszek - oryginalny zestaw,
        Walter tez mi sie podoba
        • Gość: Monika? Re: Marta&Monika IP: *.chello.pl 15.01.06, 14:40
          Marta i Monika oryginalne?? Chyba zartujesz.
          • Gość: ja Re: Marta&Monika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 18:05
            > Marta i Monika oryginalne?? Chyba zartujesz.
            a POTRAFISZ CZYTAĆ ze zrozumieniem??
            jeśli tak, to przezczytaj, to co napisałam jeszcze raz
            EOT
        • Gość: Moniś Re: Marta&Monika IP: 82.160.21.* 15.01.06, 15:42
          Ja chodzilam jakies 20 lat temu do podstawówki :) A Ty jak masz na imię??
          • Gość: ja :))) a do ktorej szkoły chodziłaś??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 18:09
            ja do 44,
            od 1980r
            pozdr,
            J.
            • Gość: iskierkaaa Re: :))) a do ktorej szkoły chodziłaś??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 18:35
              ja tez chodziłam do szkołyu podtsawowej nr 44 !!!!!! Ale od ktorego roku ?
              chyba 1983 ;-))))
            • Gość: Moniś Re: :))) a do ktorej szkoły chodziłaś??? IP: 82.160.21.* 15.01.06, 20:57
              Ja do Szk. Podst. Nr 31 od 1982r. Chyba się jednak nie znamy :))) Pozdrawiam.
    • Gość: tom Re: Najpopularniejsze imiona - JAKUB IP: *.du.simnet.is 15.01.06, 07:18
      z zona 7 lat temu postanowilismy dac synowi na imie Jakub, nie byl to jakis
      impuls czy zauroczenie postacia filmowa, nigdy nie kierowalismy sie moda na
      dane imiona, poprostu imie Jakub jest bardzo piekne, i Kubusie sa bardzo
      grzeczne i spokojne.
      • Gość: Oliwia :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 11:39
        A ja mam na imię Oliwka :P Teraz gdzie się czlowiek nie spojrzy, wszedzie
        biegaja male Oliwki... Ale ja mam juz ponad 20 lat i wsrod swoich rowiesnikow
        stosunkowo rzadko spotykam Kogos o tym samym imieniu...co ma niewatpliwie swoje
        plusy :) Ogolnie rzecz biora- bardzo fajne imie, tylko teraz zbyt popularne :(
      • Gość: ZoZO Re: Najpopularniejsze imiona - JAKUB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 13:33
        A to jest kwestia szczęscia do spotkania takich Kubusiów i takiego wlasnie
        kojarzenia. Ja każdego Kubę jakiego spotkałem to był raptus, urwis a na
        studiach każdy Kuba [ 3 ich było] to był cwaniak i drinker. A rysowny komiks w
        latach 70-tych w Świecie Młodych Szarloty Pawel miał za bohatera urwisa o
        imieniu właśnie Kuba.
        • Gość: arnold Re: Najpopularniejsze imiona - JAKUB IP: *.du.simnet.is 15.01.06, 15:23
          nie iwm czy wiecie co znaczy ime Jakub - ten ktorego chroni Bog, czyz to nie
          piekne
        • Gość: ola Re: Najpopularniejsze imiona - JAKUB IP: 195.205.202.* 15.06.07, 19:50
          Mam kznajomą która ma na imie Śnieżynka, jak mi się przedstawiała to trzy razy
          pytałam jak sie nazywa bo nie mogłam zrozumieć:)
    • monmiz Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie 15.01.06, 12:01
      Ja mam córkę Amelię, urodziłam ją pod koniec lutego 2005 roku, od nowego wtedy
      2005roku przed moją urodzila sie tylko jedna Amelka. Ciekawe ile w całym roku?:)))
      • Gość: Elzbieta Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 13:39
        Jestem ciocią prawie rocznych bliźniczek (Cudnych)Pierwsza ma na imię Marysia a
        druga Zosia.
        Myślę że o atrakcyjnosci imienia decydują emocje kierowane do osoby
        • kubus888 Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie 15.01.06, 14:30
          16 lat temu rodzice nazwali mnie Jakub. Wtedy to nie było jakiejś mody na
          imiona. Bardzo lubię to imie!
        • Gość: Jacuś Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 15:53
          Kiedyś, w pewnym kabarecie (radiowa trójka) padł tekst;
          "Miała na imię Zosia,...góra Marysia"
          Imiona ładne, ale wtedy były mało popularne (chyba tak też jak teraz)
    • Gość: aneta Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 16:22
      Witam:) ja mam na imie Aneta, co 30 lat temu nie bylo zbyt popularne, a moja corcia urodzila sie dwa lata temu i ma na imie Ala, uwazam, ze to ladne imie (choc swoje niezbyt lubie i przyjaciele zwracaja sie do mnie: Ania)na szczescie Alicji nie ma zbyt wiele obecnie.
      Pozdrawiam moje imienniczki:)
    • Gość: iskierkaaa Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 18:37
      JA DOROTA :D Nie wiem czy lubie to imię... Jest tu jeszcze jakas Dori ?
      WSzystkie serdecznie pozdrawiam
    • skin.pl Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie 15.01.06, 18:49
      a ja mam na imię Arnold z czego jestem bardzo dumny
      • Gość: Anton Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.01.06, 21:00
        A ja mam na imie Anton bardzo mi sie podoba,wszyscy mowia mi"Anton aus Tirol"
    • Gość: JULIA35 Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 11:10
      MAM NA IMIE JULIA I MAM 35 LAT. MAM 3 DZIECI. MOIM ZDANIEM NIE POWINNO SIE DAWAC
      IMION , KTóRE SA MODNE NA 1 ROK LUB WOGóLE NIE SA MODNE JAK ZDZISłAW. DLA
      TAKIEOG CHłOPCA W SZKOLE I W PRZEDSZKOLU TO UDREKA. JA MAM 2 SYNóW I CóRECZKE.
      MAJA NA IMIE FRANEK, PIOTR I AMELKA
      • Gość: m Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.65.inds.pl 15.06.07, 12:38
        Nigdy w zyciu nie nazwałabym mojego dziecka jednym z takich imion jak
        :Franciszek, Wladyslaw, Zdzislaw , Józef,Stanislaw, Zofia, Maria i inne podobno
        słowiańskie. Te imiona są okropne. Sama też mam okropne imię ale wielu osobom
        sie podoba. Mnie nie.Imona , które podałam wyżej nosza ludzie po 70-ce Nosza tez
        mlodsi ale ich rodzice uważają , że te imiona są ekstrawaganckie i ponadczasowe.
      • Gość: Jacuś Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 15:55
        A czym sie rózni Franek od Zdziśka? Jednakowe w typie.
    • Gość: Ja Oliwia, Wiktoria:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 12:48
      to absolutne numery jeden od paru lat....Jak można skrzywidzić dziecko takimi
      paskudnymi imionami
      • Gość: sono Julian IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 15.06.07, 14:36
        A mój synek ma na imię Julian i nie dlatego że miał być Julią tylko córcia takie imię mu wybrała bo lubi Tuwima.
    • Gość: hmm Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 15:56
      Mnie sie podobalo Mateusz i tak dalam .Nie wiem czemu atakujesz te imiona.
      Zastanow sie lepiej jak skrzywdzilas swoje dziecko...:D
      • Gość: beti Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 16:18
        ja mam na imie beata teraz to imie tez nie jest popularne
        • Gość: ... Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 18:21
          a ja Karina .. chyba malo popularne
    • Gość: Arlett Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 12:34
      moje imie to Arleta:) w dodatku przez jedno "t".jak bylam mlodsza to moje imie
      wcale mi sie nie podobalo:) a teraz jest inaczej! ciesze sie bo jestem
      oryginalna przynajmniej:)
      pozdrawiam:)
      • Gość: berg Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: 80.48.49.* 20.06.07, 15:40
        a ja mam półroczną córcię Nadię !!!!!!!!!!!!!!! :))))))
        • Gość: jk Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: 89.174.23.* 20.06.07, 19:51
          moj synek ma na imie filip
    • Gość: x Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: 89.174.23.* 20.06.07, 19:50
      • Gość: IWA Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: 212.87.241.* 20.06.07, 20:06
        Moja corka ma na imie Paulina - gdy sie rodzila (82) myslalam ze to rzadkie
        imie,teraz sie okazuje ze Paulin jest b.b.duzo
    • Gość: agra Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 21:05
      Tyle tu wpisów, a jednak tych bardzo popularnych imion nie ma. (no może jedno)
      Tak tych "popularnych" zaszczuliście, że wstydzą się przyznać jak mają na imię.
      • Gość: a Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 23:25
        agra chodzi o najpopularniejsze imiona nadawane w 2005 roku..Dwulatek może mieć
        problem z wejściem na forum, przeczytaniem postu i wystukaniem swojego imienia.
    • Gość: ... Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 13:53
      xavier i desdemona
      • Gość: p Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 14:10
        mnie sie podoba SEWERYN:):):) i pewnie w przyszłoscu wykorzytsam to imie.
        ,moja siostra KSENIA -raczej rzadko spotykane , mojem imie -patrycja
    • Gość: pp Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 14:17
      KASPER
    • Gość: mru Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.tktelekom.pl 22.06.07, 14:27
      a ja mam na imię Mruczysław, trochę dziwnie ale można się przyzwyczaić
      • Gość: ,,, Re: Najpopularniejsze imiona w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 21:14
        jeszcze Winky, Tinky i Po ... Tinky teraz bardzo w modzie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka