Gość: Yoko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 13:02 www.wnp.pl/wiadomosci/6854.html czy na trasie tej kolei znajduje się Częstochowa czy jest to trasa poprowadzona przez Warszawę do Katowic z Gdyni?? proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lesio Re: Szybka kolej Gdynia - Katowice IP: *.org / *.org 11.01.06, 13:06 wlasnie mialem zadac sam to pytanie bo mnie to ciekawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Szybka kolej Gdynia - Katowice IP: *.icis.pcz.pl 11.01.06, 13:49 To pojdzie przez CMK - najpewniej. Odpowiedz Link Zgłoś
std20045 Re: Szybka kolej Gdynia - Katowice 11.01.06, 14:03 Jesli chodzi o ten watek to najprawdopodobniej ominie to czestochowe :( czestochowa jest poprostu na uboczu i co tu kryc , szkoda bo mogłoby byc naprawde ciekawie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstochowianka Re: Szybka kolej Gdynia - Katowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 14:44 tak, tak... niestey to pojdzie CMK-ą.. Odpowiedz Link Zgłoś
czefan Pierwotnie ta trasa miała prowadzić przez Często- 12.01.06, 16:44 chowę. Nawet kiedyś w G.W. widziałem mapkę z artykułem, że jest to priorytetowa dla UE trasa kolejowa Północ-Południe, podobnie jak A1. Widać znowu 5% mieszkańców Polski, leżącej na "Dalekim Wschodzie" Warszawy, jest ważniejsze niż pozostałe 95% Polaków. Dlaczego wszystkie połączenia z miasta A do miasta B mają prowadzić przez Warszawę? Dlaczego zmienili pierwotne plany? Uważam, że sieć kolejową należy rozwijać w całym kraju, a nie puszczać pociągi tylko przez pustkowia CKM bez stacji pośrednich między Wa-wą i Katowicami. OK takie połączenia też są potrzebne, ale nie tylko takie. Konduktorze łaskawy, byle nie do Warszawy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornik Re: Pierwotnie ta trasa miała prowadzić przez Czę IP: *.czestochowa.agora.pl 12.01.06, 16:49 Trasa poprowadzi obecną CMK. Odcinek Zawiercie - Koniecpol już jest po remocie i już mogą jeździć szybkie pociągi. Na rzie PKP szuka pieniędzy na resztę trasy Odpowiedz Link Zgłoś