Dodaj do ulubionych

"Norwid" najlepszy w województwie

IP: *.prenet.pl 18.01.06, 21:17
a gdzue sa wyniki II LO, ktore robi tylko pijackie studniowki.
Wiecej pod adresm

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/praca_060118/praca_a_12.html?k=on;t=2006011820060118
A gdzie pozostale LO z Czestochowy ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Łosiu Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 21:23
      Troche to śmieszne że Norwid jest najlepszy w wojewodztwie
      • Gość: diana Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: 193.111.22.* 19.01.06, 09:52
        Nikt nie wziął pod uwagę prywatnych lekcji na które chodzi młodzież oraz kasy
        rodziców (nie małej).
      • Gość: gruby Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.ids.czest.pl 16.02.06, 09:35
        łos jezeli to ty to cie zabije jak cie spotkam :)
    • Gość: piotr Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 21:38
      poczytajcie na forum o norwidzie ........a tak poważnie ten rankingi to tak jak
      z rzceczpospolitom hihi - szykuje sie zmiana formatu bo przedobrzyła ......
    • Gość: jjj Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 21:43
      heheheh Norwid i jego osiągnięcia -
    • Gość: vesica urinaria Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.g.pppool.de 18.01.06, 21:48
      reszta nie miesci sie w rankingu, czyli pozostale licea czewy to nic innego
      jak zbiorowiska debili i nieudacznikow o przeciętnym ilorazie inteligencji
      jamnika .

p.s. sorry, nie chcialem obrazic jamniczków.
    • Gość: :) Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: 212.87.244.* 18.01.06, 22:14
      Oczywiscie...a do Norwida chodza uczniowie z ilorazem inteligencji niczym
      Doda...a tak szczerze mowiac to wcale nie jest tak jak inni mysla...Norwid
      znajduje sie na pierwszej pozycji dzieki olimpijczykom, a prawda jest taka ze
      do szkoly przyjmuja tylko olimpilczykow, niewazna jest ilosc punktow tylko czy
      bralo sie udzial w olimpiadach...bo jak sie bralo to ma sie checi i mozna cos z
      dzieciaka zrobic zeby podniosl poziom szkoly w rankingu. A przeciez ogolniak to
      nie tylko nauka i oceny..niestety w Norwidzie brakuje klimatu ktory
      bezwarunkowo kroluje w Sieniu czy w Traugucie. Poza tym w dobrym liceum nie
      dostaje sie piatek za glupie referaty i spisana na przerwie prace domowa.
      Piatki i szóstki zarezerwowane sa dla tych bardzo dobrych i najlepszych a tu
      sie okazuje ze w Norwidzie sa sami tacy wybitni...Nie polecilabym tej szkoly
      nikomu!!!
      • Gość: hmm Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 22:20
        Gość portalu: :) napisał(a):
        > Norwid znajduje sie na pierwszej pozycji dzieki olimpijczykom, a prawda jest
        taka ze
        > do szkoly przyjmuja tylko olimpilczykow, niewazna jest ilosc punktow tylko
        czy
        > bralo sie udzial w olimpiadach..
        widzi5z tu sie mylisz.ja jakos dostalam sie to tej szkoly a olimpiad nie
        mialam.a poza tym naprawde nie licza sie tam tylko oceny.po prostu wiemy ze to
        moze zapewnic lepsza przyszlosc
        • Gość: wyluzuj Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 22:24
          > poza tym naprawde nie licza sie tam tylko oceny.po prostu wiemy ze to
          >
          > moze zapewnic lepsza przyszlosc

o kurcze, to u was tak wszyscy?
          • Gość: hmm Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 22:38
            wez pod uwage ze raczej niewielu skonczy jako kelnerka.raczej jako lekarz
            adwokat czy inne takie.to chyba znaczy ze warto sie troche pomeczyc.co nie
            znaczy ze noce i dnie spedzam na nauce, wrecz przeciwnie
        • Gość: :) Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: 212.87.244.* 18.01.06, 22:25
          hehe...zdaje sie ze bardzo nie zrozumialas co mialam na mysli...stopnie sa w
          pewnym stopniu wykladnikiem wiedzy..a chdozilo mi o to ze w Norwidzie tak na
          prawde nie ma znaczenie czy sie cos umie czy nie tylko by ladnie wygladalo
          swiadectwo...a jesli chodzi o przyjmowanie olimpijczykow to akurat bylam
          swiadkiem kiedy dziewczyna nie dostala sie nawet na liste rezerwowa mimo ze
          miala okolo 164 punkty (w tym jednak osiagniecia sportowe) natomiast druga przy
          158 byla na glownej liscie(brala udzial w olipiadzie z polskiego)....pomylka??
          nie sądze
          • Gość: hmm Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 22:41
            coz ja nie bylam tego swiadkiem.jak byc moze nie zauwazylas ja nie mialam
            olimpiad.a jednak dane mi juz jest konczyc ta szkole.wiec jednak mozna.
            • Gość: Uczen Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 18.01.06, 22:54
              Cóż... do Norwida nie przyjmują ludzi którzy brali udział w olimpiadzie tylko którzy byli z nich laureatami... wiec jest to roznica bo zeby byc laureatem trzeba sie niezle napracowac. Wiec nie pisz ze tylko trzeba brac udzial.
              • Gość: :) Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: 212.87.244.* 18.01.06, 23:05
                Ja nie twierdze ze tam przyjmuja samych olimpiczykow bo wtedy szkola liczylaby
                50 uczniow. Klada po prostu na to wiekszy nacisk by dobrze wychodzic w
                rankingach. A jesli chodzi o nauke dniami i nocami w Norwidzie -
                smiechu warte, bo jak juz pisalam wczesniej tam nie trzeba za wiele sie uczyc
                by miec dobre oceny. Jesli ktos sie uczy dla dla dobrych stopni a nie dla
                siebie to za duzo czasu temu nie poswieca...
                > Cóż... do Norwida nie przyjmują ludzi którzy brali udział w olimpiadzie tylko
                k
                > tórzy byli z nich laureatami... wiec jest to roznica bo zeby byc laureatem
                trze
                > ba sie niezle napracowac. Wiec nie pisz ze tylko trzeba brac udzial.
                Akurat ta dziewczyna co sie dostala tylko brala udzial w olimpiadzie, nie byla
                laureatka. A ja w zaden sposob nie staram sie umniejszych wysilkow
                olimpijczykow bo zdaje sobie sprawe ze ciezko pracuja by cos osiagnac....Chodzi
                mi to ze niesprawiedliwie jest oceniac czy szkola jest dobra czy zla tylko po
                olimpiadach. Np. Sienkiewicz jest na 18 pozycji w tym rankingu a okazuje sie ze
                byl najlepsza szkola na slasku jesli chodzi o wyniki nowej matury...
                • Gość: bzyku Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 23:25
                  a przykładowo w Traugucie w ciągu ostatnich 3 lat 100% uczniów dostało się na
                  studia. (pewnie powiecie, że nie takie jakie chcieli), ale zawsze coś.
                  • Gość: Barb7 Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 23:38
                    Lol chyba jednak nie 100%, wiele osob z mojego rocznika nie dostalo sie na
                    studia dzienne.Ale jesli chodzi o nowa mature to wypadli calkiem niezle, tez
                    jestem za tym zeby robic rankingi wedlug nowej matury a nie olimpiad. Ale
                    pewnie Norwid boi sie ze wypadlby calkiem przecietnie w takim rankingu
                    • Gość: Bzyku Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:35
                      a kto mówi, że chodzi tylko o dzienne. niektórzy musieli iść na zaoczne, innie
                      chcieli, bo chcieli pracować (znam takich) - te dane są pewne bo z
                      kuratorium !!!
                      • Gość: xx Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 09:49
                        Bzyku, nie bredz. Kuratorium nie ma takich danych. Powiedz konkretnie, kto Cie
                        tak oszukal, a przy okazji spytam czy mowil cos takiego.
                        • Gość: Bzyku Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 15:50
                          jest coś takiego jak "mierzenie jakości pracy szkoły" - słyszałeś może kiedyś,
                          że coś takiego istnieje? przeprowadza je w przypadku naszego miasta Delegatura
                          Śląskiego Kuratorium Oświaty - i dokładnie wiem to z tej instytucji. masz z tym
                          problem? udaj się tam a dostaniesz dokładnie takie dane. pozdrawiam tych, co
                          nie wiedzieli a uwierzyli...
                    • Gość: farfalla Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: 212.87.240.* 27.01.06, 18:19
                      Moja qzynka chodziła do Norwida, niby taka zdolna a nie dostała się na żadne studia... Czyżby nowa matura źle poszła?:]
                      //
                      Sieniu panuje:D
                  • Gość: olo Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.man.czest.pl 19.01.06, 18:11
                    drogi bzyku nie pisz bzdur 100% na studia chyba platne !!!!
                • Gość: 33 Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.net 18.01.06, 23:36
                  ehem... z tego co mi wiadomo to najlepszą szkołą w mieście pod względem wyników
                  matur był... Norwid(oprócz matury z j.polskiego, każdy przedmiot wypadł lepiej w
                  porównaniu do innych szkół).. było niedawno porównanie w wyborczej.
                  • Gość: a Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 23:41
                    Jesli ktos chce sie dostac na medycyne to tylko biochem w Norwidzie:) polecam,
                    naprawde dobrze przygotowuja do egzaminow wstepnych, teraz do nowej matury:)
                    jesli tylko ktos chce sie uczyc to sie dostanie bez problemu:)
          • Gość: szmul Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 20:19
            a moze zbieg okolicznosci?? jesli 2 osoby mialy 160 pkt to nie koniecznie obie
            musza sie dostac, do niektorych klas o popularniejszych profilach trudniej sie
            dostac bo wiecej osob chce do nich uczeszczac i stad wyzsza poprzeczka, z
            innymi klasami jest latwiej, moze z tad sie wziela sytuacja opisana przez ciebie
          • Gość: paranoja Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 27.01.06, 14:50
            "mimo że miała około 164 punkty"... nie dziwię się, że nie jesteś w tej
            szkole... tylko nie miej pretensji do postępowania rekrutacyjnego ale do
            samego/samej siebie analfabeto/tko. Norwid to szkoła jak każda inna, a to że ma
            etykietke "kuźni talentów" to już inna sprawa. Czasem jest ciężko, ale my też
            umiemy się bawić. To nie zależy od szkoły tylko od otoczenia. A cóż to
            za "atmofera" jest w Traugucie? Studniówka na którą nie można zaprosić własnego
            chłopaka? tam nie widzisz sztywnej atmosfery i beznadziejnych zasad? widać
            posługujesz się stereotypami, ale to już Twój problem...
      • Gość: ... Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.autocom.pl 19.01.06, 06:21
        Nie wiem, na czym oaprłaś swoją wiedzę, ale dużo prawdy w tym nie ma...
        Zwłaszcza jeśli chodzi o klimat szkoły, bo ten jest, a przynajmniej był super.
        Nie wiem co wszyscy mają do tych olimpiad! Na biorących w nich udział patrzy
        się jak na odmieńców. A przecież nikt nikomu nie broni spróbować swych sił w
        jednym czy kilku z takich konkursów. Tym bardziej, że rzeczywiście nagrody są
        przednie. Poza tym w olimpiadzie bierze się udział dla siebie, nie dla szkoły,
        dlatego bez sensu jest obarczać szkołę popularnym mianem "fabryki
        olimpijczyków" (tak mówi się np. o jednym z krakowskich liceów). I trzeba
        włożyć troche pracy, żeby zdobyć najwyższe oceny w Norwidzie, referat czy praca
        domowa nie wystarczy. Scenariusza, że tam naprawdę jest dużo osób, które
        faktycznie zasługują na takie oceny oczywiście nie przyjęłaś, prawda?
        A wynik ładny, nawiązujący do poprzednio zajmowanych miejsc. Jasne, że takie
        zestawienia tak do końca nie są miarodajne, ale jednak jest ziarno prawdy w
        tym, że Norwid to dobre liceum.
        • Gość: x Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 09:52
          za moich czasow w Norwidzie klimatu bylo za grosz. Moze teraz jest lepiej, ale
          10 lat temu byl to duszny karcer. Z Koprowa, Abratanska i towarzyszacym im
          strachem, ze mimo iz umie i tak dostane pale.
          • Gość: absolwentka a cóż ty chłopie bredzisz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 16:59
            > za moich czasow w Norwidzie klimatu bylo za grosz. Moze teraz jest lepiej, ale
            > 10 lat temu byl to duszny karcer. Z Koprowa, Abratanska i towarzyszacym im
            > strachem, ze mimo iz umie i tak dostane pale.
            Miłe lagodne i dobrotliwe profesorki, i w cale nie wymagały za duzo. Konczyłam
            szkołę, ktora sie jeszczze wtedy Finder nazywala, być moze nie była idealna ale
            idiotów masowo nie wypuszczała jak niektóre "licea"...
            Gratuluje wszytkim i kadrze i uczniom.
      • Gość: szmul Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 20:43
        istotnie, nie trudno o nas o dobre o ceny, jesli ktos umie kombinowac do moze
        miec dobre oceny nie uczac sie, nie mowie o 5 czy 6, ale 3 spokojnie czasem
        nawet 4, ale u nas ludzie wiedza ze liczy sie wiedza a nie oceny, ucza sie po
        prostu tego co im bedzie potrzebne, nie martwiac sie ze jak poswieca sie
        matematyce to niezdadza z biologi ktora moze im byc na chusteczke potrzebna,
        przemyslcie to zazdrosnicy ktorzy jestescie dobrzy z wsyztskiego i jednoczesnie
        z niczego!
      • Gość: x.x Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:01
        A kolezanka z Norwida jest? bo za moich czasów jakoś nie dostawało się ocen za
        nic, a atmosfera w szkole byla swietna. Natomiast, jesli kolezanka spoza
        Norwida, to skad niby tyle wie?
    • Gość: Absolwent Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 23:45
      Jak zwykle Sienkiewicz na luzie
      • Gość: xyz Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 01:36
        A ja myślę,że jak zwykle, przesada w tych rankingach!
        Słowacki górą !
    • Gość: abor Belferskie dożynki! IP: 82.160.21.* 19.01.06, 09:14
      Ranking ma istotną wadę, ponieważ w swych kryteriach nie zawiera istotnych
      wskaźników dotyczących dalszych losów absolwentów. I dlatego dla mnie póki co,
      to tylko belferskie dożynki. Głównym zadaniem szkoły średniej jest
      przygotowanie uczniów do studiów. I dlatego ranking powinien przede wszystkim
      zawierać wskaźniki dotyczące ilości absolwentów przyjętych na uczelnie z górnej
      półki rankingowej polskich uczelni /SGH prowadzi takie rankingi na swój
      prywatny użytek/. Czyli co najmniej 3 pierwszych najbardziej renomowanych
      polskich uczelni z każdego profilu i kierunku kształcenia. Oraz oczywiście
      także ilość absolwentów tych uczelni, wywodzących się z danej szkoły
      średniej!
      • Gość: norwid/sgh Re: Belferskie dożynki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 23:36
        w tym roku z Norwida na Sgh dostało się 12 osób, z Traugutta 2 osoby, z
        Sienkiewicza 1, a z pozostałych częstochowskich liceów chyba nikt. To mówi
        samoo za siebie, prawda? Poza tym ten ranking, który Sgh prowadzi niby na
        własne potrzeby, jest tak naprawdę całkowicie dostępny na stronach
        internetowych tej uczelni. Wystarczy trochę poszukać.
        • Gość: joł Re: Belferskie dożynki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 13:59
          sprawdź poprzednie lata - to też mówi samo za siebie - bo w latach poprzednich
          to traugutt przodował w tej statystyce...
          • Gość: znowu ja Re: Belferskie dożynki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 18:26
            co racja to racja. kiedyś to traugutt był w te klocki najlepszy. jego przewaga
            nigdy jednak nie była tak duża jaką ma teraz norwid. zobaczymy czy norwid
            utrzyma swą pozycję w następnych latach. po jednym dobrym roku rzeczywiście nie
            można jeszcze nic przesądzać pozdrowienia
      • Gość: cvb Re: Belferskie dożynki! IP: *.inds.pl / *.inds.pl 24.01.06, 18:53
        Oj wtedy resztę L.O w czywie trzeba by było zamknąć i zostałby się tylko Norwid
    • Gość: absolwent Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 09:15
      Ja czytam wasze opinie (negatywne) to jest mi was żal. Widać że nie dane wam
      było uczyć się w Norwidzie i przemawia przez was zazdrość.
      Ja kończyłem Norwida i jak ktoś pisze że nie ma tam klimatu i że najważniejsi
      są olimpijczycy to mnie śmiech ogarnia. Ja nie byłem olimpijczykiem nawet nie
      miałem zamiaru startować, klimat to sami sobie tworzyliśmy (co do tej pory
      wspominam) :-)))))
    • Gość: nastka Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.pam.szczecin.pl 19.01.06, 14:50
      ......POZDROWIENIA DLA SIENKIEWICZAKOW-I TAK IV LO ZAWSZE BEDZIE NAJLEPSZYM
      OGOLNIAKIEM W CZ-WIE
      • Gość: ania Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.man.czest.pl 19.01.06, 18:15
        chyba tylko dla ciebie nastka
    • Gość: trauguciak Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 14:50
      Pod wzgledem klimatu w rankingach przoduje traugutt i sieniu. Wieloktotnie
      bywalem w roznych szkolach wiec taka jest moja opinia. W norwidzie smieszy mnie
      zawsze widok tych kolesi co prace domowe spisuja na parapetach przy bufecie. W
      traugucie sie nie spotkalem. Traugutt i sienu = dobry klimat, a nie jakis tam
      norvid.
      pozdro 666
      • kubus888 Re: "Norwid" najlepszy w województwie 19.01.06, 15:23
        Chodze do norwida i ciesze się z wyników rankingu. A co do tego że nie ma
        klimatu: nie moge powiedzieć nie i nie moge powiedzieć tak. Klasy biolchemiczne
        to totalne kujonki (przynajmniej te które ja znam). Moja klasa jest wprost
        świetna. Ludzie "rozrywkowi", dużo kuć nie trzeba. Ja nie ucze się zbyt wiele a
        na półrocze mam średnią około 4.0. Na lekcjach fajne wałki odchodzą i ogólnie
        jest spoko!
        Pozdrawiam!
        • Gość: =) Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: 80.48.243.* 19.01.06, 15:35
          hmm... Mało znasz tych klas biol-chem.. Wcale nie trzeba być kujone żeby mieć
          dobre oceny :) zapraszam na tydzien do naszej klasy, nie wyjedziesz normalny :P
          I nie zgadzam się że niby Norwid nie ma klimatu:)
      • Gość: ania Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.man.czest.pl 19.01.06, 18:17
        trauguciaki spisuja w szatni
        • Gość: ggguu Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:18
          których nie ma w szkole od jakiś 5 lat, bo zostały zlikwidowane... widzę, żeś
          bywała w świecie kobitka i architekturę oraz zagospodarowanie powierzchni
          traugutta znasz na wylot ... śmiechu
          • Gość: ania Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.man.czest.pl 02.02.06, 10:37
            znam dobrze szatni w-f
        • Gość: IILOabsolwentka Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 17:39
          Traugutt nie ma czegoś takiego jak szatnia. To już jest cywilizowana szkoła i
          mamy szafki:) Kiedyś byłam w szatni Norwid i po prostu musze stwierdzić, że nie
          było tam przyjemnie:(
      • Gość: ania Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.man.czest.pl 19.01.06, 18:53
        trauguciaku jesli u was jest taki swietny klimat to skad sa te "wspaniale"
        opinie na temat waszej szkoly na forum wyborczej zapraszam do przejrzenia
        bardzo ciekawe!!!
        • Gość: bbuuu Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:19
          stąd, że u nas jest wolnośc słowa a u was zamordyzm...
    • Gość: :) Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: 212.87.244.* 19.01.06, 15:30
      No fakt...kilmat jest przedni....super impreza odbrabiac wspolnie prace
      domowa:P:P:P...Byc moze nie poznalam nikogo z tej luzniejszej i bardziej
      rozrywkowej storny Norwida...a ludzie ktorzy reprezentuja wasza szkole raczej
      tacy nie sa....Chocby wasz kabaret który podczas niektorych imprez pojawia sie
      w Seniu, wiekszosc ludzi dochodzi do wniosku ze chyba sa za malo inteligentni
      by zrozumiec zarty i skecze przez niego prezentowane:P
      • Gość: ex maturzysta Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 16:00
        skad ten glos krytyki w poczatkowej fazie watku?skad te teksty o kasie i
        lekcjach prywatnych?norwid jest najlepszy w wojewodztwie i tyle.i mozecie sobie
        zazdroscic cianiasy,zaloze sie,ze nie jeden tam startowal i pocalowal klameczke.pa.
        • Gość: Norwidziak Nikt nie powie prawdy o Norwidzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 16:19
          Nie znajdziecie prawdziwej opinii o szkole ani tutaj na tym forum ani od swoich
          znajomych... Chodze do Norwida i jestem w tej szkole zakochany! Wspaniali
          ludzie, nauczyciele i pozostały personel szkoły, zapach kakao na korytarzu i
          odgłosu z prób szkolnej orkiestry.... chodzę do tej szkoły z uśmiechem na ustach :)
          Aczkolwiek to tylko moja opinia. Koleżanka z mojej klasy żałuje że nie poszła do
          innego ogólniaka...
          Ludzie którzy piszą cokolwiek o tej szkole a nie uczą (uczyli) się w niej nie
          mają żadnej wiedzy o Norwidzie, więc po co piszą?
          • Gość: milena Re: Nikt nie powie prawdy o Norwidzie IP: *.inds.pl / *.inds.pl 19.01.06, 16:30
            no wlasnie,niech nie zabieraja glosu Ci ktorzy w niej nigdy nie byli,nie moga o norwidzie powiedziec nic!ja konczylam w 2004 i jestem rozczarowana przede wszystkim klasa.o nauce powiem tak:ja sie wcale nie uczylam,nie bralam udzialu w olimpiadach itp,tylko jak ktos sie nie uczy slyszy od niektorych nauczycieli ze jest głąbem,albo jest przez nich olewany,stara matura to byla zabawa w norwidzie,klimat szkoly byl sredni-ani dobry ani zly
            • dziki_bez4 Re: Nikt nie powie prawdy o Norwidzie 19.01.06, 16:58
              klimat szkoly w norwidzie jest zajebisty,chyba,ze sie troche odstaje;)
            • Gość: KPINY Re: Nikt nie powie prawdy o Norwidzie IP: *.kabel.net.pl 29.01.06, 13:40
              Ta szkola jest do banii!! nie ma zadnego klimatu jest pieprzona ciagla
              rywalizacja ,a nauczyciele ucznia maja gleboko w.... ta szkola jest taka
              "bezpluciowa" i napewno nie jest najlepsza! ja bym stawial tutaj na traugutta!
              • Gość: fio Re: Nikt nie powie prawdy o Norwidzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 14:54
                "bezpluciowa" nowe slowo? ;]
              • Gość: jaca Re: Nikt nie powie prawdy o Norwidzie IP: *.man.czest.pl 01.02.06, 07:33
                jesli jestes uczniem Traugutta to skad wiesz jak jest w Norwidzie zazdrosniku
          • Gość: gość Re: Nikt nie powie prawdy o Norwidzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 15:25
            Prawda o Norwidzie jest jedna.
            To bardzo dobra szkoła!!!
            Od lat najlepsza w rankingach!!!!
            Wypada pogodzić się z tym i nie zaprzeczać faktom!!!
            No i oczywiście pogratulować - Olimpijczykom, Ich Rodzicom, Korepetytorom
            i niektórym (nielicznym)Nauczycielom.
            Ja gratuluję prof. B. Kieszczyńskiej, prof. M. Gruszczyńskiej- za wiedzę,
            umiejętność jej przekazywania, zapał do pracy.Dziękuję też za serdeczny
            stosunek do ucznia.
      • Gość: The Guest Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 17:00
        Kocham te rankingi :)
        Proponuje zrobic ranking ile kazda szkola zgarnia kasy jak sie rozpoczyna nabor
        do szkol... Norwid z pewnoscia wygra lol!
        Ooooooooooo!!! Uczniakow Norwida serdecznie prosze o zamkniecie ryjkow i nie
        negowanie tego bo chyba nie wiecie jak niesmacznie sie rozmawia z
        uczniem/uczennica Norwida ktorzy maja zamoznych rodzicow. Dlaczego? Poniewaz
        maja w glowie pustke adekwatna do grubosci portfela tatusia/mamusi... Im wiecej
        kasy tym wiecej glupoty. Oczywiscie nie moge powiedziec, ze wszyscy tak maja,
        ale spokojnie wiekszosc... Zreszta sami widzicie miedzy soba i sie obgadujecie :)
        Co do studiow... Pewnie, ze norwidowicze sie dostsaja na medycyne, prawo...
        Wystarczy sie zorientowac kim sa rodzice...
        Norwidowicze: prosze tego nie komentowac bo i tak na to leje co mowicie. Wiem co
        mowie bo znam mase osob z Norwida...i tych "kujonow" i tych "wyluzowanych".
        Oczywiscie nie mowie, ze do tej szkoly chodza same glaby. Pewnie, ze nie... Jest
        duzo osob co maja duza wiedze, sa inteligentni, ale tak jak mowilem- glabow jest
        wiecej...
        Do czego zmierzam: tego typu ranking jest naprawde beznadziejny. Szkola jest tak
        naprawde dnem. Ci wszyscy olimpijczycy ucza sie sami i naprawde nie zawdzieczaja
        tego szkole czy nauczycielom.
        Tak jak ktos wspomnial wczesniej- jedynym miarodajnym krytyterium beda wyniki z
        matur. Nie zapominajmy tez, ze wiekszosc uczniow Norwida korzysta z korepetycji
        bo ich na to stac co daje im pewna przewage. IMHO jest to troche nieuczciwe
        wobec zdolnych a mniej zamoznych uczniow. Zerknijcie jakimi autkami przyjezdzaja
        po swoje pociechy na ul. Jasnogorska :)
        Reasumujac: poprostu szczescie zadecydowalo o tym, ze pewnego roku w Norwidzie
        znalazlo sie duzo olimpijczykow. Norwid zalapal sie do tego glupiego rankingu. I
        dzieki temu duzo uczniow chcialo tam sie uczyc bo to podnosilo ich reputacje i
        zaspakajalo to ego wlasnych rodzicow, dzieki czemu mogli sie tym chwalic.
        Owszem, milo uslyszec o swojej szkole, ze jest najlepsza... Lecz tak naprawde
        czasy dobrych, naprawde dobrych, uczniow juz minely. Teraz Norwid jest
        skupiskiem "mlodej elity" na wzor AP (tu to dopiero jest kuznia talentow :) ).
        Tak naprawde to wszyscy o tym dobrze wiedza tylko nikt nie odwazyl sie o tym
        powiedziec glosno. Chyba najwyzszy czas. W kazdym badz razie mnie by bylo wstyd
        chodzic do ktorejs z tych szkol.
        Autorow tego typu rankingow moglbym prosic tylko o to by: albo zmienili kryteria
        albo poprostu dali sobie spokoj. Jak narazie olewam te rankingi poniewaz sa
        smieszne!
        "Prawdziwych" uczniow Norwida, jesli urazilem, przeprasszam i zycze dalszych
        sukcesow w nauce.

Pozdrawiam!
        • Gość: uczen Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 17:24
          hehe koles o czym piszesz?
          zastanow sie?
          • Gość: Autor Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 17:33
            Za kasę to przyjmują do Traugutta.Sama znam wiele takich przypadków.Ktoś
            napisał,że Sieniu jest na 18 miejscu.Dobre!Jest na 136 czy coś takiego.Innych
            szkół z Częstochowy nie ma tam wcale.I gdzie ten cudowny Słowacki,Kopernik czy
            wybityny Traugutt?Zazdrośnicy.Norwid górą i tyle.Zgadzam się,że klimat tworzymy
            my sami,a moja klasa np.jest świetna.Pozdrawiam!
            • Gość: Autor Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 17:36
              Pomyłka,Sieniu jest na 155 miejscu w Polsce.A wracając do kasy to z moich
              obserwacji wynika,że bardziej obnoszą się z nią uczniowie Traugutta i Sienia.
            • Gość: janek brona gt Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 17:40
              traugutt rzadzi!!!!
              • Gość: ryszard lwie serce traugutt to tylko kasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 17:51
                jestem maturzystą z traugutta i powiem tak bez kasy trudno sie dostać. Ja jak
                chcialem sie dostac to musialem kupic dyrektorowi mercedesa (zrzucilem sie z
                kolegą). W traugucie są sami bogaci. Wszyscy ubieramy sie w NY i mediolanie, na
                wycieczki jezdzimy genralnie w rejon basen morza śródziemnego, do szkoly kazdy
                jezdzi wlasnym autem i musi oplacac sobie miejsce parkingowe. Z ocanami jest
                cjezko aktualny cennik głosi : bdb 150pln, db 100 pln, dst50 pln. Jak chcemy
                uciec ze szkoly to musimy kupowac finlandie zeby woznym dac, inaczej nas nie
                wypuszczą.
                Mamy szafki ze srebra, komitet rodzicielski to ok 1000pln. O i zapomniałbym,
                wchodząc do szkoły musimy wrzucić 2 złote aby otworzyc drzwi. Nasi rodzice to
                poslowie , ministrowie , prezydenci, prezesi, prawnicy, lekarze. Wiekszość z nas
                prowadzi tez wlasne firmy. Często wspieramy szkołę finansowo najczesciej czekami
                (od 500 pln w gorę).
                Ach ten traugutt.... tylko kasa.
                Ide zrobic przelewy na konta moich profesorow (zbliza sie koniec semestru)
                ach och!

:) :) :) :) :D
                • Gość: bzyku Re: traugutt to tylko kasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 18:17
                  Chciałbym Cię poznać ryszardzie lwie sere - jesteś mistrzem. To na prawdę falny
                  text.

ach - dodałbym, że ostatnio przerobili automat z Colą, tak by mógł przyjmować
                  banknotny 100 złotowe...

genialne.

• Gość: ryszard lwie serce Re: traugutt to tylko kasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 18:27
                    w traugucie wszyscy są fajni bo są bajecznie bogaci. Co do tego automatu, to juz
                    sie ni moge doczekac. Juz mnie denerwuje ten bankomat na korytarzu. Czemu on
                    jest ciągle pusty? Za rzadko go napelniają forsą. MOze by drugi postawili albo
                    odzial jakiegos banku otwarli?
                    • Gość: Bzyku Re: traugutt to tylko kasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 18:33
                      słyszałem, że Millenium się szykuje. Wiesz, to oni umieli kupić PZU jeszcze
                      jako BIG Bank Gdański, więc się świetnie nadadzą ci saraceni z Portugalii.

• Gość: norwidziak Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 20:29
        nie, to czesc z kabareciazy ma po prostu nasrane w garach :]
    • Gość: alice Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 17:44
      jak zwykle najwięcej mają do powiedzenia ci z Traugutta i Sienkiewicza <lol>
      pozdrawiam! nie martwiecie się, Wasze szkoły też są niezłe.
      • Gość: Autor Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 17:48
        Aczkolwiek to nie Norwid.Pozdrawiam:DDDDDDD
        • Gość: bzyku 13 w Polsce - a to PECHA mieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 18:34
          No, niech to, 13 miejsce - a to pecha mieli norwidziaki smętne. teraz pewnie
          zaczną się żalić, że dlaczego nie 12, albo 14. Akurat oni musieli być na 13
          pozycji?
          • Gość: Norwid nr 1 Re: 13 w Polsce - a to PECHA mieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 18:50
            Lepiej nie być wcale w rankingu.Wtedy nie można narzekać.Nie martw się!:DDDDDD
          • Gość: ech Re: 13 w Polsce - a to PECHA mieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 18:53
            Och stary ażeś pokozoł... załosne...
            • Gość: ja Re: 13 w Polsce - a to PECHA mieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 19:03
              Do kogo to było?
    • Gość: Nauczyciel. Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 20:24
      Czytając listy, wypowiedzi ogarnia mnie bezgraniczne zdziwienie, niedowieżanie
      i przerazenie ludzie przecież to jest szkoła z naszego Miasta powinniśmy być
      dumni a nie kierować się zawiścią zazdrością i nienawiścia bo ktoś jest lepszy
      bo ktoś oderwał się od szarego tła beznadziej Miasta z pod Wielkiej Wieży.
      P.S. Serdeczne gratulacje dla Dyrekcji szkoły , Grona Wybitnch Nauczycieli oraz
      tych bez których ten sukces byłby niemożliwy WAS DRODZY UCZNIOWIE.
      • Gość: fixmix Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:16
        Wybitni nauczyciele? To czemu ich uczniowie latają na wszystkie przedmioty na
        korepetycje - i to zwykle do konkurencji ??? To kto tak na prawdę pracuje na
        sukces norvida? odpowiedzcie sobie sami
        • Gość: The Guest Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 22:13
          Ja wcale nie jestem zazdrosny, ze sie nie dostalem do Norwida. Powiem wiecej:
          nawet o Norwidzie nie myslalem... Nie jestem z Traugutta ani z Sienkiewicza.
          Moja szkola napewno nie jest w rankingu a jesli jest to bardzo daleko poniewaz u
          mnie nie ma olimpijczykow z tego typu przedmiotow. Ale nie o to mi chodzi. Boli
          mnie poprostu to, ze wszyscy wychwalaja pod niebiosa pod Norwida jaki to on jest
          najlepszy, a co to nie on a tak naprawde jest to zwykla szkola, gdzie raz w
          tygodniu musi byc jakis dzien np. Europejski. Za duzo tego moim zdaniem. Wiem,
          ze jest to fajna sprawa, oczywisice popieram, ale moim zdaniem troche tego za
          duzo, tylko po to, zeby sie pokazac. Tak naprawde mam to gleboko. Naprawde duzo
          sie wysluchalem i caly czas slucham nt. nauczyciela- legendy p. Strojca. To jest
          nie porozumienie co on tam robi skoro Norwid taki swietny jest. Juz pomijam
          fakt, ze lubi chlopcow... ok, jego osobista sprawa ale, zeby pytac uczniow 2
          razy w roku (na koniec semestrow) z calego materialu to jest to troche dziwne
          podejscie. O! Albo pan "profesor" od historii... w ciagu 2,5 roku dojsc dopiero
          do 18 wieku...? Szybciej w gimnazjum przerabialismy material. Mowie to dlatego,
          ze chyba malo czasu zostalo a duzo osob z Norwida bedzie pisac mature z tego
          przedmiotu. Pewnie zaraz ktos to wytluamczy tymi "super dniami europejskimi"
          albo konceertami szkolnej orkiestry :).
          Takich przykladow nt. nauczycieli jest naprawde sporo. Zreszta jak sami
          Norwidowicze wczesniej wspominali... nie trzeba sie uczyc by miec czworki i
          piatki. Czy to w ten sposob Norwid w innych rankingach wspina sie po pozycjach w
          gore? To bardzo nie jest fair. Np. w Slowackim wyglada to zupelnie inaczej.
          Wiec tak jak wspominalem we wczesniejszym poscie: nie ma co sie szczycic i
          podniecac tym rankingiem bo jest w zupelnosci nieadekwatny do poziomu wiedzy
          calej szkoly.
          • Gość: art Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 22:54
            racja - to jest ranking tego, jak trzeba umieć się zareklamować, by znaleźć
            takie dziatki, które chętnie przybiegną do szkółki, a przy okazji są zdolne do
            samodzielnej nauki i wygrania jakiejś olipiadki. bo nie czarujmy się, większość
            olimpijczyków to pasjonaci, którzy wiedzę zdobywają samodzielnie, przy
            współudziale dobrych korepetytorów, a nie swoich szkolnych nauczycieli. a
            wierzcie mi, wiem coś o tym...
            • Gość: Norwidzianka kl 1 Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 18:16
              po tym co tu przeczytalam odnosze wrazenie ze wlasciwie ten wątek jest tylko po
              to by kazdy wtracil coś na temat norwida, powiedzial że to jego szkola jest
              najlepsza a juz w wiekszosci wypadkach widze że ten wątek to sama krytyka
              Norwida, też wkurza mnie że osoby które nie znają szkoły wypowiadają sie na ten
              temat ale taka jest prawda: zadna szkola nie jest idealna, i kazdej mozna coś
              zarzucic, a plotka o norwidzie też nie moze być sluszna w 100 % bo nigdy plotki
              nie są prawdziwe na 100 % :) więc zakonczmy ten glupi temat krytyki i piszmy o
              tematach ktore nie zmierzają do bezsensowności, bo do tego zmierzają Wasze
              wypowiedzi (nie mowię o wszystkich) tutaj racja nie leży po zadnej stronie..
              fakt, są ludzie w norwidzie ktorzy nie mają oleju w glowie a raczej wlasciwie
              nic w niej nie mają, ale są i ludzie którzy chcą naprawdę coś w życiu osiągnąć,
              i jestem pewna że w innych liceach też tak jest, więc po co się kłócić ? nam
              tylko chodzi o jedno.. o to by dzięki szkole nauczyć się życia.. radzić sobie w
              nim i wyjść ze szkoły jako człowiek mądry, ze sporą ugruntowaną wiedzą..
              pomyślcie zanim coś napiszecie, bo po co pisać bez sensu.. i do tego wkurzać
              siebie nawzajem.. tu na wątku nie wygracie, powiecie swoje racje inni mają inne
              zdanie.. troche tolerancji zarówno dla ludzi jak i dla szkół !!! pozdrawiam
              wszystkich ( bez wyjątkow ) :)
              • Gość: Tomasz Jaskóła Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 18:24
                Trudno zrozumieć, dlaczego koniecznie uczniowie innych szkół zamiast
                pogratulować Norwidowi za wszelką cenę próbują dołożyć tej szkole. Oczywiście
                trzeba traktować wszelkie tego typu statystyki i ramkingi z przymrużeniem oka,
                ale chyab nie trzeba w ten sposób o tej szkole mówić. Wiecej taktu, ponieważ w
                pewnym momencie staniemy się takim Wlodkiem z Kanady, który na zasiłku
                socjalnym Rządu Królestwa Kanady [to informacje z internetu] pisze posty, aby
                tylko je pisać nie zwracając uwagi na meritum spraw w nich rozpatrywanych.
                • Gość: silentio Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: 195.116.81.* 21.01.06, 18:59
                  Tomaszu Jaskóło! Czyżbyś miał jakieś kompleksy na punkcie "włodka z kanady"?
                  Tematem jest pozycja Norwida w "rankingu", że ośmielę się Ci przypomnieć. Jeśli
                  chodzi o ten temat, to zapewne sam dajesz korepetycje tym "wybitnym" z różnych
                  szkół, więc może to również Twoja zasługa? Jak to jest
                  naprawdę? "Norwid", "Traugut", Korepetytorzy ... a może te rankingi są
                  sztucznym tematem pismaków?
          • Gość: gość - do The Gues Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 17:01
            Nie rozumiem Cię. Niby nie chodzisz do Norwida, a przytaczasz takie opinie
            i "fakty", jakbyś był w samym środku. i chyba jesteś, tylko Ci nie idzie i te
            podłe słowa, to taka Twoja mała zemsta. Opluć, obrzucić błotem, oczywiście
            anonimowo - bo to gwarantuje bezkarność.Nieelegancko wypowiadasz się o
            nauczycielach. Oskarżasz ich i obrażasz. Profesor S. uczył mnie przez 3 lata.
            Jest fantastyczny - nadmieniam, że jestem dziewczyną. A Ciebie mi żal
            człowieku. I powiem Ci jeszcze jedno - lecz się, lecz się, póki czas.
            A faktów nie zmienisz. Norwid jest pierwszy w wojewodztwie i trzynasty w
            Polsce (sic!)
          • Gość: kukulka Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.inds.pl / *.inds.pl 05.02.06, 13:37
            ale wiesz, mi osobiscie historia nie jest do niczego potrzeba, wiec moze i dobrze ze nie probuja cie "udupiac" z przedmiotow ktore potem ci sie nie przydadza. jestem w trzeciej klasie, ucze sie wlasciwie tylko tego co bedzie mi potrzebne na maturze. nauczyciele to rozumieja i nie probuja zmuszac do nauki chemii czy rosyjskiego.
            zwracajac uwage jeszcze na odpowiedzi niektorych osob. uczymy sie dla siebie, nie dla ocen... bo nie jest wazne czy ty masz 4 czy 5, bo oceny nigdy nie sa miarodajne.. to co ty umiesz jest wylacznie twoja sprawa, to czym sie interesujesz i nie jest to utrudniane przez nauczycieli.
            uczysz sie tylko tego czego chcesz, a jezeli przedmiot nie jest ci potrzebny na maturze chociazby, szkola to rozumie i nie utrudnia ci zycia..
            a co do klimatu.. troszke sie zmienil.. odeszly te 2 roczniki.. ci ktorych teraz znam sa byc moze inni ale to nie jest powod by szkola stracila jakikolwiek klimat, po prostu sie zmienila..moze na lepsze moze na gorzsze okaze sie pozniej :]
    • Gość: glosz oddali Ludzie, żal Wam doopę sciska czy co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 20:50
      Zamiast sie cieszyć z tego, że w mieście jest szkoła, zauważona nie tylko w
      województwie, ale w całej Polsce -btw GRATULACJE, to produkujecie żałosno-
      zawistne komentarzyki, ot poziom prowincjonalnej powiatowej mieściny, smutne to.
      • Gość: silentio Re: Ludzie, żal Wam doopę sciska czy co? IP: 195.116.81.* 21.01.06, 21:06
        Jeszcze raz. To nie jest zawistny komentarzyk. Nie wierzę rankingom i innym
        takim sondażom. To, co decyduje o szkole, sprawdzi się po latach. W szkole nie
        jest tak, że możesz powiedzieć dobra lub nie. Decydują o tym nie durni
        dziennikarze i olimpijczycy, ale konkretne ludzkie postawy, których być może
        dziś nie jesteś w stanie docenić. Jeśli ktoś (nauczyciel np.)pomógł ci w
        życiowych sytuacjach, wyborach to jest to. Jednak nie zmierzysz tego sondażem
        pismaków. Chwała tym, którzy wykonują dobrze swe obowiązki (nauczycielom z
        Norwida także), ale nie oczekują za to poklasku, bo ten o niczym nie świadczy.
        • Gość: gość Re: Ludzie, żal Wam doopę sciska czy co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 22:40
          Według mnie ten ranking o niczym nie świadczy i nie ma powodu do gratulacji.
          Olimpijczycy zostają laureatami i finalistami dzięki korepetytorom finansowanym
          przez rodziców tych uczniów. I to cała prawda o sukcesie Norwida. Oczywiście
          nie będę wymieniać nazwisk "zasłużonych" i "wspaniałych" Profesorów z tej
          szkoły - "autorów" tego spektakularnego sukcesu.
          Proponuję ranking najlepszych korepetytorów w Częstochowie. Zdziwiliby się
          wszyscy, bo niewielu byłoby w nim nauczycieli z Norwida.
          • Gość: berlin Ciekawe, czemu "A" nie wypowiada się w tym wątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 20:07
            Ciekawe, czemu Gość forum "A" nie wypowiada się w tym wątku. Czyżby nie
            zauważał, że i w tym liceum czasem dzieje się dziwnie? 100-dniówka też
            kosztowała 450 zł z osobą towarzyszącą. Ciekawe, czy dyrekcja Norvia dokładała
            tym, których nie było stać na zapłącenie nawet 300 zł (bo dyrekcja Traugutta
            dokłada)... No "A" czekamy...
            • Gość: olo Re: Ciekawe, czemu "A" nie wypowiada się w tym wą IP: *.man.czest.pl 29.01.06, 11:08
              studniowka w Norwidzie i w Traugucie kosztowala tyle samo 450 zl co z tego ze
              czesc osob w T. mialo doplacane Norwid mial w Polonii a tam sala kosztuje ok 10
              tys. zl to tyle kosztuje dekoracja w T. gratuluje !!!
    • Gość: Gimnazjalista Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 21:09
      Ja się dopiero będę wybierał w tym roku do liceum.
      O tych olimpiadach w Norwidzie słyszałem wiele, o bogaczach z Traugutta też, a to jest dziwne, że o Koperniku nic. Ja wybrałem sobie trzy szkoły Kopernika Traugutta i Sienia, a o Norwidzie nawet nie myślę. Mój kumpel(kujonek) nawet nie złożył papierów do Norwida i z tego co się poźniej okazało nie dostałby się.
      Nie wiem czy ta plotka z tymi olimpiadami to prawda, ale ja już w to dawno uwierzyłem(dowiedziałem się o tym od całkiem spox kolesi z Sienia/Kopernika i nie mówili tego żeby ubliżyć Norwidowi). Bogacze z Traugutta - tego nie wiem...
      Podobno 5 w Koperniku to 4 w Norwidzie itp. Norwid jedzie na dawnej opinii, a teraz to mu dużo do dawnej świetności brakuje(najlepszy przykład to te korki u konkurencji). Podobno Kopernik jest teraz lepszy od Norwida.
      Co do tych 'klimatów' to przecież jak w Norwidzie są same kujony(bez obrazy)to mają świetną atmosferę... W ogóle jak tu można porównywac atmosfery w różnych szkołach. Obejrzyjcie sobie fotki ludu z Norwida (tylko biblioteka i do zdjęcia obowiązkowo książka w dłoni i okulary). Stopnie i olimpiady nie mają nic do ludzkiej inteligencji. Każdy może wszystkiego się nauczyć na pamięć, a tacy ludzie kojarzą mi się z Norwidem. Mam wielką nadzieję, że nikogo nie obraziłem. Tyle ode mnie.
      • Gość: Autor Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 21:16
        Nie obraziłeś mnie,ale raczej rozśmieszyłeś.To wszystko stereotypy i
        tyle.Norwid górą!Pozdrawiam.
        • Gość: uczenica Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 13:52
          Gimnazjalistko rozsmieszylas mnie! popatrz sobie na fotki np
          Czy to sa sztywniacy? moze kujonki?
          zsno.ids.czest.pl/foto/?wo=2005-12-12&action=show&file=03a.%20Uczniowie%20klasy%20I%20h%20zaprezentowali%20sie%20w%20jezyku%20niemieckim
          • Gość: HAHA Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 20:16
            Czy ty piszesz serio?? Uważasz, że ci ludzie to wyluzowani nastolatkowie?? Mnie
            to wygląda na jakieś przyjęcie w Kółku Gospodyń Wiejskich :D Tym zdjęciem chyba
            chciałaś ośmieszyć swoją szkołę!!
      • Gość: Max Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 20:52
        Bogacze z traugutta, mówią to ludzie którzy nie chodzą do naszej szkoły, fakt
        jest tu dużo bogatych ludzi, jak w innych szkołach, ta szkoła jest zdecydowanie
        najbardziej wyluzowana pod względem atmosfery, jeszcze nie wiedziałem że w
        szkole może być tak fajnie, a jeżeli chodzi o naukę, to ci co chcą się uczyć to
        po prostu się uczą a ci co nie chcą to kończa w rynssztokach.

Osobiście jestem zawiedziony kadrą pedagogiczną, są tutaj przedewszystkim starzy
        nauczyciele, którzy nie potrafią dobrze przekazywać wiedzy, jest max 5 którzy
        uczą tak naprawde dobrze, reszta zależy od uczniow.

Acha no i taki mały apel, ja o norwidzie, sieniu, koperniku slyszałem wiele wiel
        e złego, Wy o traugucie na pewno też, dlaczego to nie my was obgadujemy tlyko Wy
        nas, to świadczy tlyko o kulturze, nieobgadunjmy się nawzajem to będzie looz.
      • Gość: kukulka Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.inds.pl / *.inds.pl 05.02.06, 13:44
        aaaa. stereotypy.. umiemy sie bardzo dobrze bawic z ludzmi z traugutta z sienia.. i czy to wazne jakie masz oceny..wazne co wiesz czym sie interesujesz.. a jesli twoj kolega nie dostal sie to wlasnie dlatego ze byl kujonem.. nie powiem, bo nie brakuje tutaj takich osob, jednak sa to ludzie przede wszystkim inteligentni ktorzy nie siedza nad ksiazkami dniami i nocami.. a widziales zdjecia jakiekolwiek
    • Gość: Gimnazjalista Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 16:50
      First: jestem facetem.
      Second: to typowi sztywniacy na imprezie.
      Third : nie martw się widziałem też gorszych z waszej 'szkoły'.
      ---------------------------------------------------------------
      • Gość: bela Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 17:08
        takim burakom cos tlumaczyc...:D skad sie tacy biora :D
        • Gość: Autor Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 18:02
          Gimnazjalisto,nie musisz się obawiać bo na pewno nie będziesz miał okazji więcej
          oglądać Norwidziaków na imprezie.Kto by Cię zaprosił?Do naszej szkoły też się
          pewnie nie dostaniesz nawet gdybyś chciał(założę się,że zaraz napiszesz,że nie
          chcesz)więc masz problem z głowy.Pozdrawiam wszystkich sfrustrowanych
          gimnazjalistów,którzy martwią się,iż nie zostaną przyjęci do żadnej szkoły!:D
    • Gość: Gimnazjalista Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 19:14
      No i jakbyś zgadł/a, że nie chcę nawet iść do Norwida. Masz rację może nawet bym się nie dostał... Ahhhhhhh to wszystko przez te olimpiady, a ja tylko w jednej brałem udział... Buuuuuuuuu
      Co do tych 'imprez'. Kto by mnie zaprosił? Hmmmmm na pewno nie kujony, bo nie mieliby o czym ze mną rozmawiać. Przecież nie powiem im, że nowy kawałek Snoop Dogg'a jest fajny, bo mnie wyśmieją(albo opiszą go rodem z encyklopedii), a np. o B.Franklinie nie wiem tyle, co oni i bym był nielubiany. Coż każdy lubi się bawić we własnym gronie. Nawet kujońskie party z turniejem typu Eureko(czy jakoś tak) albo Mali Milionerzy może być dobre tylko zależy dla kogo.
      Wiele jest ludzi takich jak ty, którzy uczą się w myśl zasady 3Z - Zapamiętać Zaliczyć Zapomnieć, a potem mówią Norwid Rulezzzzzzzzzzzzzzz. Tylko tacy ludzie wiedzą to, co zapamiętali siedząc w książkach, a z inteligencją to ma mało wspólnego. Niestety. Nie udała ci się akcja 'Ratowanie dobrego imienia mojego ukochanego liceum'.
      Już chyba nie będę się wypowiadał w tym temacie, bo widzę, że nie ma to większego sensu(no chyba, że będę miał humor)...
      takim burakom cos tlumaczyc...:D skad sie tacy biora :D
      • Gość: Autor Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 19:22
        Nie będzie się wypowiadał bo nie wie co jeszcze może napisać.Przykre.I to ma
        być ta Twoja inteligencja?
    • Gość: Gimnazjalista Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 19:50
      Autorze pisząc to wszystko nic nie wymyślałem więc nawet sie nie natrudziłem zbytnio. Co innego gdybym pisał bajki... Z moją inteligencją wszystko OK i się o mnie nie martw.
      • Gość: Autor Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 19:54
        Zauważalne jest,że się nie natrudziłeś:DNie można się przecież martwić o coś
        czego nie ma:D
        • Gość: Misiek Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 22:27
          Ludzie!!!
          nic sie nie znacie,te wasze pierdoly o Norwidzie mnie zadziwiaja, szkola luzna,
          owszem znajda sie tacy bardzo wybitni uczniowie, ktorzy ucza sie non stop ale
          looz, chca cos osiagnac to sie ucza, ale nie kazdy, dobre jest to, ze ci co
          chodzili do Norwida to lepiej pisza maturke i dostaja sie tam gdzie pragna, a
          nie ucza sie jak w Traugucie i nic nie wychodzi...Tyle slyszalem o tej
          wspanialej szkole jaka jest Traugutt i co?... 40% nauczycieli najpierw uczylo
          w Norwidzie zanim przeszli do Traugutta...Miejmy nadzieje ze maturke sie zda
          dobrze...Good luck:P
          • Gość: JA Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 23:31
            jako uczen norwida musze sie zgodzic z wieloma komentarzami typu korki i kasa
            od rodzicow. prawda jest wlasnie taka ze wiekszosc nauczcieli nie robi nic nie
            mowiac o tych ktorzy staraja sie robic wszystko zeby cie udupic:)choc nie
            wszyscy sa tacy rzecz jasna. co do luznej atmosfery to norwid zaczyna doganiac
            sienia, a jak:) napisalabym wiecej ale po co.. pozdro 600....
            • Gość: gosc Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 07:51
              nie wyrabiacie z zalu,ze Norwid jest najlepszy?!przyjmijcie to z godnoscia
              dzieciaki:)
            • Gość: dior Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 20:43
              heh..ludzie ja chodzę na norwida i uważam że szkoła jest zajebista wręcz.
              atmosfera bardzo przyjazna a na lekcjach można się obijać ale nie ma
              wszystkich. jak ktos chce to się uczy tak jest w każdej szkole. pozdro600
          • Gość: awe Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 20:05
            podaj nazwiska tych nauczycieli, bo jakieś kompletne idiotyzmy wypisujesz tutaj
        • Gość: Łosiu Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 17:09
          Wiecie co dziwni jesteście. Taka jest prawda, że każdy broni swojej szkoły i
          nie pozwoli powiedzieć na nią nic złego!!! Ja jestem w pierwszej klasie, Byłam
          laureatką olimpiady, każda szkoła stała dla mnie otworem. Wybrałam Sienia i nie
          żałuje tego. Jest ciężko przyznaje ale wiem że naucze się czegoś!!! A co do
          Norwida to nie będę się wypowiadać. Chodzi tam moja przyjaciółka. Całe
          gimnazjum marzyła by sie tam dostać a teraz przepisuje się do Traugutta. to
          chyba o czymś świadczy. Poza tym jak ona mi opowiada o tym co robia na lekcjach
          to aż szkoda tego słuchać. I taka jest prawda że upór i trud uczniów którzy
          chcą się uczyć i biorą korepetycje sprawiły że Norwid jest na tym pierwszym
          miejscu. A poza tym to do jakiej szkoły się chodzi nie mówi czy zda się maturę
          czy nie.
          • Gość: Piro666 Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 17:02
            taaaa jeszcze czego...teraz jak patrze to na prawde mi szkoda...jestem
            absolwentem Norwida i za moich czasow(nie tak znowu dawno to bylo) sprawa
            wygladala nieco inaczej...tam sie na prawde cizko pracowalo na srednia...dla
            odmiany moja dziewczyna chodzi do Traugutta i z tego co slysze tam tez ludzie
            chodza na korki i kto wie czy nie wiecej niz w Norwidzie...wiec teksty w stylu
            "olimpijczycy i korki" sa po prostu nie na miejscu...
    • Gość: Marcyś Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 09:16
      newsweek.redakcja.pl/artykuly/dodatek.asp?Artykul=12
      Rankingi zawsze są tylko rankingami. Powyżej ranking Newsweeka gdzie Norwid tak
      wysoko już nie był (2004 r).
      • Gość: Kasieńka Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 11:04
        Ja zapytam wobec tego,gdzie wtedy były inne wybitne szkoły Częstochowy.Czyżby
        znowu ich nie było w nawet w pierwsze setce?Smutne.
    • Gość: vertebrata żenujące IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.01.06, 12:18
      osobom, ktore nie chodzily do norwida, a probouja sie tu wypowiadac, mowie
      krotko - jestescie żenujący. jak mozna wydawac opinie, gdy sie nie zna tematu.
      po drugie: wydaje mi sie, ze jezeli ktos jest laureatem olimpiady, a to
      gwarantuje bezwarunkowe przyjecie do szkoly w 1 kolejnosci, to nic dziwnego, ze
      taka osoba nie zawsze dba o ''same sszostki'' na swiadectwie, a tym samym nie
      ma tak duzej ilsci pktów za swiadectwo i egzamin; bo i tak dostje sie do
      szkoly. po trzecie: kazdy idzie do takiej szkoly, do jakiej chce. kujony i
      idioci chodza zarowno do norwida, jak i traugutta sienkiewicza i biegnskiego.
      apeluje ponadto do niektorych wypowiadajaych sie tu na forum, zeby chociaż
      przez chwile LOGICZNIE pomysleli, bo niektore wypowiedzi swiadcza o kompletnej
      niekonsekwencji, niestalosci nielogicznych pogladow.
      • Gość: olimpijczyk Re: żenujące IP: 212.87.229.* 24.01.06, 13:57
        hehehe
        szkoda nerwów
        psy szczekają - karawana idzie dalej
        pozdrowienia dla absolwentów Findera/Norwida!
        • Gość: Autor Re: żenujące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 15:44
          Racja.Pozdrawiam.
      • Gość: K! i po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 21:45
        tak sobie mysle.. wezcie wy sie wszyscy porzadnie zastanowcie, o co sie
        klocicie. zaczela jakas wariatka ze spaczona opinia. i kazdy dorzuca cos od
        siebie. nie ma szkoly w tym miescie, o ktorej nie kraza dziwne stereotypy. nie
        do zbicia, rzeklabym. kazdy uwaza, ze jego szkola jest najlepsza. i mysle, ze
        kazda szkola ma SWOJ klimat. bo atmosfere tworza ludzie, nie krazace opinie.
        tracicie czas i tylko podkrecacie niepisana wojne miedzy szkolami.. i po co to
        komu?
    • Gość: cvb STARY NORWID IP: *.inds.pl / *.inds.pl 24.01.06, 18:51
      Norwid zawsze był i będzie najlepsza szkoła. Dawno temu skoczyłem to L.O. i
      powiem jedno nie ma drugiego takiego w miesicie. Norwidowscy brylują na
      uczelniach wyższych , Są lepsi od swoich kolegów we wszystkim. Nie zgodzę się ze
      szkoła nie ma klimaty tak samo się w Norwidzie pije, imprezuje i pali blanty jak
      gdzie indziej a różnica polega na tym ze robi się to z klasą i z głową .
      Oczywiście Norwid to prywatne korki i czasami bezsensowne zakuwanie ale ma to
      wszytko swoja logikę której ludzi z zewnątrz nie potrafią zrozumieć a czasem
      budzi to zazdrość. Jeśli chodzi o nauczycieli w Norwidzie cóż przywykli do tego
      ze nie maja przed sobą stada imbecyli i nierobów i dlatego łatwiej im się
      pracuje i są wyniki które przekładają się na maturze i na egzaminach na studia.
      Jedyna wada Norwida jest to ze czasem kakao jest niedobre ;) Pozdrawiam
      • Gość: Kaśka Re: STARY NORWID IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 19:55
        Otóż to.Nic dodać nic ująć.Pozdrawiam serdecznie.
        • Gość: abc Re: STARY NORWID IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 18:39
          A ja tak chodzę do Słowaka i jestem zadowolona :P
      • Gość: RSK Re: STARY NORWID IP: *.inds.pl / *.inds.pl 24.01.06, 20:04
        Norwid the best !!!!!!
        • Gość: manjana Re: STARY NORWID IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 25.01.06, 15:51
          w norwidzie bylo super, fajne laski byly.

grüße aus deutschland
        • Gość: gimnazjalistka Re: STARY NORWID IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 16:56
          W tym roku koncze gimnazjum. Mój wniosek bedzie wyglądał ta:1 Sieniu 2 Traugutt
          3 Kopernik! Za zadne skarby nie poszłabym do Norwida,przed tym wyborem
          zbierałam wiele recenzji uczniow i absolwentó niewielu dobrze oceniło Norwida.A
          gdy moj znajmomy 2 lata temu zabierał papiery z Norwida bo wybrał Sienia to
          jeszcze w Norwidzie Op..... dostał:) z moich obserwcji wynika iz chodza tam
          sami narcyzi:)
          • Gość: student Re: STARY NORWID IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 21:38
            Tak naprawdę to wszystko zależy od tego, czego chcesz od życia. Jeśli chcesz
            coś osiągnąć, dostać na dobrą państwową uczelnię, to myślę że Norwid jest
            najlepszym rozwiązaniem. Wystarczy trochę popytać i sprawdzić ile osób z
            poszczególnych częstochowskich ogólniaków dostaje się do takich szkół jak: AGH,
            SGH, UW,UWr, PWr, UJ, akademie medyczne itd. Wszystko musi być jednak okupione
            dużą pracą, nie ma co się czarować (oczywiście nie oznacza to, że uczniowie
            norwida cały czas się uczą i nie umieją się bawić - z własnego doświeadczenia
            wiem, że jest wręcz przeciwniwnie - u nas w klasie naprawdę NIE było
            sztywniaków, a klimat był zaje..). Oczywiście mogę zrozumieć, że niektórzy nie
            mają jakichś wygórowanych ambicji i nie potrzebują odnosić w życiu sukcesów aby
            być szczęśliwymi. Zgadzam się, że czasem nawet człowiek z wykształceniem
            podstawowym może być mądrzejszy od choćby podwójnego doktora. Dlatego raczej
            nie polecam tej szkoły minimalistom bez zapału do pracy. Natomiast jeśli ktoś
            chce zostać lekarzem, prawnikiem, ekonomistą, dziennikarzem, politologiem itp.
            to norwid jest zdecydowanie najlepszym wyborem. Osobiście wspominam IX LO
            bardzo dobrze. Nauczyłem się tu naprawdę bardzo wiele (nie mówię tu bynajmniej
            tylko o wiedzy teoretycznej, ale także choćby np. o uporze w dążeniu do celu).
            Nigdy nie miałem poczucia, że nauczyciele dążą w jakiś sposób do udupienia
            mnie. Owszem byli oni wymagający, ale nigdy nie podkładali nóg. Komentarze o
            niskim poziomie norwidowskiej kadry pedagogicznej są wyssane z palca. Z
            niektórych przedmiotów było naprawdę trudno, ale uwierzcie mi, że na maturze i
            na studiach będziecie dziękować za to, że wam "trochę przetrzepano skórę". I
            pamiętajcie drodzy gimnazjaliści: nie bójcie się przychodzić do tej szkoły -
            tam naprawdę nie jest tak źle. Trzeba zdawać sobie sprawę, że głównym motorem
            większości negatywnych komentarzy jest po prostu czysta ludzka zawiść, że to
            nie ja jestem pierwszy tylko ktoś inny. pozdrowienia
          • Gość: ania Re: STARY NORWID IP: *.man.czest.pl 29.01.06, 11:28
            nie wybierasz sie bo jestes za cienka
            • Gość: Gimnazjalistka Re: STARY NORWID IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 13:18
              Skoro jak na razie przeszłam do 3 eteapu z Biologi i i tak sadzisz ,ze jestem
              za cienka to trudno sie mowi jakos to przezyje:))
              • Gość: ania Re: STARY NORWID IP: *.man.czest.pl 30.01.06, 09:20
                samochwala w kacie stala........
                • Gość: Gimnazjalistka Re: STARY NORWID IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 12:02
                  Skoro sadzisz ze to samochwalstwo....
                  zdenerwowało mnie to ze ktos mi mowi ze jestem za cienka dla norwida i tyle:P
                  • Gość: ania Re: STARY NORWID IP: *.man.czest.pl 01.02.06, 07:46
                    jesli z gory oceniasz ze Norwid jest dla ciebie za kiepski to wybacz ale
                    piszesz bzdury ,jesli wybierasz szkole to komentarz zachowaj dla siebie a jesli
                    decydujesz sie na komentarz to musisz sie liczyc na odpowiedz kogos kto dawno
                    temu konczyl te szkole i smiesza go takie opinie jak twoje (sadze ze nigdy nie
                    przekroczylas progu tej szkoly) ale masz racje idz do Traugutta tam bedziesz
                    pasowala
                    • Gość: Gimnazjalistka Re: STARY NORWID IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 15:05
                      Czytaj uwaznie!chce do Sienie nie Traugutta. I nie mowie ze Norwid jest dla mne
                      za słaby bron Boże,poprostu nie chce tam isc ze wzgledu na opinie uczniów
                      Norwida<których znam> na temat swojej szkoły,a w próg szkoły przekroczyłam
                      • Gość: ania Re: STARY NORWID IP: *.man.czest.pl 02.02.06, 10:39
                        zmien zrodlo informacji
                    • Gość: Absolwent Re: Taki jest Norwid? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 19:46
                      Gość portalu: ania napisał(a):

> jesli z gory oceniasz ze Norwid jest dla ciebie za kiepski to wybacz ale
                      > piszesz bzdury ,jesli wybierasz szkole to komentarz zachowaj dla siebie a jesli
                      >
                      > decydujesz sie na komentarz to musisz sie liczyc na odpowiedz kogos kto dawno
                      > temu konczyl te szkole i smiesza go takie opinie jak twoje (sadze ze nigdy nie
                      > przekroczylas progu tej szkoly) ale masz racje idz do Traugutta tam bedziesz
                      > pasowala

Przeczytaj teksty uczniów Norwida i absolwentów tej szkoły. W większości
                      pojawiają się uszczypliwości pod adresem innych liceów, najczęściej LO Traugutta
                      i Sienkiewicza. Sama widzisz gimnazjalistko jaki jest Norwid, jacy tam są
                      ludzie i czy warto tam pójść. Oni nie potrafią dyskutować i równocześnie nie
                      pluć na innych?
                      • Gość: ania Re: Taki jest Norwid? IP: *.man.czest.pl 02.02.06, 10:45
                        drogi absolwencie sam przeczytaj teksty uczniow z innych szkol ktorzy nie moga
                        przebolec wysokiego miejsca Norwida a potem zastanow sie kto pluje
                        • Gość: Absolwent Re: Taki jest Norwid? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 16:20
                          Droga Aniu!
                          Byłabyś w porządku, gdybyś broniąc się nie pluła jednocześnie na innych.
                          Gimnazjaliście doradziłem tylko, żeby się zastanowił nad towarzystwem takich jak
                          Ty. I tyle!
        • Gość: Jose NORWID taki sam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 17:43
          Norwid jest normalną szkołą taką jak inne, z tą jedną różnicą, że lepszą. I może
          właśnie z tego powodu z zadrości, puszcza się w obieg herezje typu, że trzeba tu
          ciagle kuć, że jest tu jakiś wyścig szczurów itp.
          • Gość: Gość Re: NORWID taki sam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 16:23
            Właśnie poprawiam maturę. Dziś była fizyka, w Reymoncie. Nic nie ujmuję tej
            szkole, ale w naszej (w Norwidzie) już na wejściu czuło się klimat. Tu popisane
            niecenzuralnie toalety-u nas czyściutko, kafelki. I najważniejsze. Na ok. 30
            poprawiających aż 17 z Norwida-jednostki z innych szkół. To w naszym Norwidzie
            nauczono nas, że warto się uczyć, pokonywać trudności, konsekwentnie dążyć do
            celu. I właśnie to między innymi wynieśliśmy z naszej szkoły.
            Gratuluję mojemu Norwidowi I miejsca w woj. i XIII w Polsce.
    • Gość: AAgga Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 17:15
      Po co wypowiadaja sie tacy ludzie którzy nigdy nie mieli do czynienia z ta
      szkola jej klimatem, nauczycielami itd itp Po prostu o to tu chodzi ze zazdrość
      idzie górą, tak juz jest po porstu "Norwid" jest taka szkola jaka jest Naparwde
      chodza tam ludzie z ambicjami którzy daza do celu wytrwale ! Zalezy im na
      przyszłosci a nie na tym jak gdzie kiedy i z kim sie pobawic, wypic mowie o
      zabawach podczas normalnego tygodnia nauki bo wiadome jest to ze kazdy chce sie
      pobawic :)(sa wyjatki w tej szkole oczywiscie -tacy którzy nie lubia sie bawic
      hehe) nio ale cóz chodze do tej szkoły moge tylko powiedziec ze chyba nie byl
      to moj dobry wybór ale tylko pod jednym wzgledem, strzez sie ludzi których
      ambicja przerasta i za wszelka cene chca dojsc do celu ahh jakie to jest
      przykre ale wszedzie sa tacy ludzie.... No nic pozdro :)
    • Gość: kasia i marysia Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 19:04
      szkoda tylko ze nikt nie wspomnij o tym jak uczniowie norwida pięknie zachowuja
      sie na swojej 100 dniowce ( dwoch uczniow zwymiotowało na sali podczas
      zabawy ...) i kto tu robi pijacie 100 dniowki????
      • Gość: Autor Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 19:40
        Moim zdaniem każda szkoła bez wyjątku:D
      • Gość: olo Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.man.czest.pl 30.01.06, 09:22
        w Traugucie , Sieniu tez bylo ostro
        • Gość: :) Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 11:16
          rzeczywiscie, norwid jest najlepsza szkola, jesli chodzi o przygotowanie do
          studiowania. w tej szkole wszystko musisz robic sam i polegac tylko na sobie.
          To doskonale przygotowanie do ZYCIA, bo zeby przebrnac przez to LO musisz umiec
          sie swietnie zareklamowac, "sprzedac" i rozpychac lokciami. Niemniej, wiele
          zdolnych uczniow moze poszczycic sie SWOIMI osiagnieciami, na ktore SAMI
          zapracowali. To ich trud uplasowal te szkole na tak wysokiej pozycji -
          gratuluje Wam; pamiejtajcie, ze szkola jest taka, jacy uczniowie, ktorzy do
          niej chodza.
    • Gość: absolwent Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:44
      A ja polecam Słowackiego!
      • Gość: absolwent Re: "Norwid" najlepszy w województwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 15:47
        Szkoła ma tradycję i zasady, a jej uczniowie przynajmniej coś sobą
        reprezentują. tak bylo przynajmniej za moich czasów. Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka