Dodaj do ulubionych

Lokal dla zakochanych

IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 20:21
Chcialabym sie wybrac z moim chlopakiem na randke do jakiegos lokalu,
kawiarni...Zeby bylo przytulnie...Co polecacie?I zeby nie bylo dzieciakow
ktorych teraz wszedzie pelno.Dzieki za odpowiedz.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Kala Re: Lokal dla zakochanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 20:30
      wiesz mam ten sam problem, bo u ans nie ma gdzie iść żeby było miło i bez
      dzieciaków...
      niby Romeo i Julia jest ok ale ile można...
    • Gość: oliwka Re: Lokal dla zakochanych IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 20:56
      no wlasnie naczytalam sie o tym Romeo...na forum ale jeszcze tam nie bylam.Chyba
      nie pozostaje nic innego jak w koncu odwiedzic to miejsce.Ale moze ktos ma
      jeszcze jakies pomysly
      • qmar Re: Lokal dla zakochanych 09.02.06, 21:29
        oli... wszędzie są ludzie...
        może chata? - tam jest jedno takie miejsce na górze... ;)
        romeo & juliet nie jest bardzo złe... trochę zalezy od pory dnia
        dawno nie byłem w winiarni na mirowskiej - tej koło piwnic margaux... może tam?
        :)
        • Gość: ja Re: Lokal dla zakochanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 21:59
          absynt
          • Gość: Inga ZACISZE - romantyczna, urocza knajpka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 23:20
            Ostatnio tam byłam z koleżanką. Róg Dąbrowskiego i (chyba) Chłopickiego, trochę
            w podwórku. Urokliwe miejsce, dobra kuchnia, miły wystrój. Polecam.
          • Gość: bartek Re: Lokal dla zakochanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 23:21
            witam

proponuje "skrzynke" jeden z lepszych lokali w częstochowie... nie ma w nim
            dzieci ani "żuli" :) lokal na poziomi - przytulnie i romantycznie...
            • Gość: stala bywalczyni Re: Lokal dla zakochanych IP: 128.163.118.* 10.02.06, 02:45
              Polecam serdecznie RUE DE FOCH obok marketu ELEA na ul.FOCHA,baaardzo mila
              atmosfera i wlasciciele-cudowni ludzie,jak sie wybierzesz pozdrow od Iwony z USA
              • Gość: xyz Re: Lokal dla zakochanych IP: *.man.czest.pl 10.02.06, 16:41
                poleca la grappę na Dekabrystów, miło, ciepło, przytulnie i dobra pizza...
              • Gość: nexgen... Re: Lokal dla zakochanych IP: *.prio139.trustnet.pl 08.09.06, 11:06
                I to kobieta sie zastanawia gdzie zabrac na randke mezczyznę? PARANOJA!!!!!
                Niech ten 99% Twój mezcczyzna wezmie wieczorem szampana i kieliszki i jedzcie np
                na murek pod ruiny zamku w olsztynie....

Skoro tak nisko kobiety mierzą wiec ja pozostane w soarokawalerstwie... a wy
                same dajecie swiadectwo i sobie czym sie potraficie zadowolić...ech
                • grace_hart Re: Lokal dla zakochanych 08.09.06, 11:30
                  Oj, jak to miło znowu Cię czytać, nex. ;PP
            • Gość: ola Re: Lokal dla zakochanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 17:51
              zdecydowanie polecam skrzynkę!
              pozdrawiam ;)
              • novelka86 nie-"SKRZYNKA"! 10.02.06, 17:59
                ........a ja zdecydowanie nie polecam SZKRZYNKI!Niewygodne krzesełka kiepsko
                przyrządzane naleśniki-"odgrzewańce",niemiłe kelnerki-są'styrane'wielogodzinną
                ponadnormową pracą..Ale cóż o gustach się nie rozmawia.
                • marthina do Novelki:(( 10.02.06, 19:28
                  pozdrowienia od Oli Kluby!
                  • novelka86 Re: do Novelki:(( 10.02.06, 19:53
                    hmm..co to za post?dziwny..o co chodzi?
                • Gość: anka Re: nie-"SKRZYNKA"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 07:46
                  też nie polecam Skrzynki, fatalne jedzenie, miejsca dla niepalących w przjściu
                  do wc, kelnerki zapominają o realizacji zamówień... kiedyś czekaliśmy tam 1/2
                  godziny na kawę poczym wyszliśmy niezostawszy obsłużeni... generalnie jak nie
                  zawołasz kelnerki to do Ciebie nie podejdzie bo zawsze przy jakimś stoliku
                  siedzą jej koleżanki z którymi trzeba pogadać... a Ty kliencie radź sobie sam...
                  poza tym hałas i odór papierochów... siekierę mozna zawiesić...
    • marthina Re: Lokal dla zakochanych 10.02.06, 19:54
      a tak wogole to Paulinko usiadz sobie w lozy(wygodnie) i popatrz jak kelnerka
      piecze Twojego nalesnika(na zamowienie)na nalesnikarce!
      • novelka86 Re: Lokal dla zakochanych 10.02.06, 19:57
        oj ktoś poczytał mój profil i teraz nie wiem za kogo mnie bierze(?)
        Zaobserwowałam kiedyś takie zjawisko po prostu stojąc przy barze i widząc kątem
        oka część kuchenną tego lokalu,nie powiem wnętrze mile się prezentuje;ale takie
        mam zdanie a nie inne,że tak na dłuższe posiedzenie to te "loże"nie są wygodne
        niestety:(A z naleśnikami być może nie zawsze się tak dzieje jak miałam okazję
        przyuważyć...
      • Gość: paula k. Re: Lokal dla zakochanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 15:16
        "Skrzynkę"polecam na spotkanka biznesowe przy bardzo smacznej kawce:)ale może
        jednak na romantyczną kolacyjkę<jak w temacie>to już bardziej np.lokal"Romeo i
        Julię"niedlaleko również na Dąbrowskiego-który o dziwo był w Walentynki po20
        zamknięty:(
        Ps.na www.cafeskrzynka.pl jest "Księga Gości"ale niestety nie można dodać tam
        wpisu,hmm..dlaczego..-?
    • Gość: bywalec Kongo na Okólnej IP: 82.160.8.* 10.02.06, 23:39
      Fajny lokal mozna usiasc przy kominku, na pieterku lub na parterze i nie ma
      dzieciarni :)
      • Gość: justyna Re: Kongo na Okólnej IP: *.brama.prenet.pl 11.02.06, 09:38
        Co rozumiecie przez dzieciaki i dzieciarnie?
        • Gość: coco Re: Kongo na Okólnej IP: *.inds.pl / *.inds.pl 11.02.06, 10:56
          dzieciarnia to prostu 15-16 letnie pudernice,obsciskujace sie ze swoimi amantami i uwazajace sie za baaardzo doswiadczone we wszystkich sferach zycia
    • Gość: norbert Re: Lokale dla zakochanych-moje typy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 14:36
      Romeo i Julia
      Zacisze
      Cinema Cafe
      Bianco
      Consonni na waszyngtona
      Rue de Foche
      Kongo
      Zebrano
      Zorba
      Piwnice winiarskie Maragoux
      Kenedy cafe
      Havana
      Fuego
      Serca dwa
      Klimaty
      Pod Aniołami
      Secesja
      Mithos
      • Gość: o Re: Lokale dla zakochanych-moje typy IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 15:13
        a mozecie podac na jakiej ulicy jest ten bar Romeo i Julia ??
        • Gość: norbert Re: Lokale dla zakochanych-moje typy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 15:32
          kawiarnia Romeo i JUlia jest na ulicy Dąbrowskiego 8
    • Gość: oliwka Re: Lokal dla zakochanych IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 19:36
      Norbert super ze podales lokale!Dzieki!Ale gdybys mogl jeszcze podac na jakiej
      ulicy znajduje sie kazdy z nich?Sadze ze wiele osob tego nie wie a mogloby im
      sie to przydac.Pozdrawiam!
      • Gość: norbert Re: Lokale dla zakochanych +info;);):):) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 21:39
        Astoria ul.Krakowska 45-porzadna restauracja z klimatem
        Bagatela ul.Dąbrowskiego 6-droga restauracja
        Romeo i Julia ul.Dąbrowskiego 8-najlepsza kawiarnia w miescie
        Zacisze ul.Dembińskiego 32/34-miła knajpa,restauracja
        Cinema Cafe ul.Kościużki 1-mozna sie zaszyc za ekaranem na dole kanapy,restauracja artystyczna
        Bianco ul.Wały Dwernickiego 11/4 CBC-najlepszy lokal dla par na biznes,kawiarnia
        Consonni ul.Waszyngtona 18-przytulna mała kawiarenka
        Rue de Foche ul.Focha 10-bardzo kulturalny porzadny pub,spokojnie
        Kongo ul.Okólna 62-pub w afrykanskim stylu,na dole akwarium
        Zebrano al.NMP 53-bardzo fajny pub-restauracja,kuchnia australijska i polska
        Zorba ul.Glogera 15-pizzeria klimatyczne wnetrza,zeby wejsc pukac kołatka
        Piwnice winiarskie Maragoux ul.Mirowska 4-najlepsze piwnice w miescie ,super atmosfera,ogromny wybor win
        Kenedy cafe Stary Rynek-ciekawa kawiarnia z czerwonymi kanapami
        Havana al.NMP 31-spokojny mały pub w zebre
        Fuego ul.Wieluńska 17-dobra kuchnia meksykanska,ciekawy wystroj
        Serca dwa ul.Lipowa 47-niezła restauracja
        Klimaty ul.Wieluńska 6-milutka,mała klimaciarska restauracja
        Pod Aniołami l.7Kamienic 21-w bardzo ładnej kamienicy,w srodku pełno aniołow
        Secesja al.NMP 50-kawiarnia w starym stylu
        Mithos al.NMP 61-kawiarnia,dobre wyroby i lody
        Harnaś ul.Cmentarna 16-kuchnia góralska
        Faust ul.Tuwima 31-mały pub
        Podróze kulinarne ul.Armii Krajowej 68a-restauracja z dobra uchnia
        Karczma ul.Łódzka 233-dobra kuchnia,restauracja
        44 ul.Dekabrystów 42-restauracja z sala do potanczenia
        cafe musiorski na ul.kilinskiego własciwie rog deka/kilinskiego-jedna z lepszych kawiarń dosyc spora,miła obsługa
        • lisieniec Re: Lokale dla zakochanych +info;);):):) 13.02.06, 02:59
          kłaniam się norbert we własnej osobie jak ktoś ma jakies pytania co do lokali w Czestochowie to zapraszam piszcie:):):):)

• Gość: oliwka Re: Lokal dla zakochanych IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 22:59
      Pozdrowionka dla Norberta!!!
      • Gość: norbert Re: Lokal dla zakochanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 23:26
        Dziekuje równiez pozdrawiam i życze odkrywania ulubionych knajp w naszym mieście
    • Gość: ka Re: Lokal dla zakochanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 10:06
      właśnie jestem struta naleśnikiem ze skrzynki . byłam tam a środę a do tej pory
      nie potrafię zapomnieć jego smaku . nie polecam zdecydowanie
      • korfantydrugi Re: Lokal dla zakochanych 12.02.06, 10:54
        Ja polecam bar w jednej z bram na ulicy Ogrodowej. Bar się nazywa Diabelska.
        Przchodzą tam sami zakochani. W różnych rzeczach.
    • Gość: hehehe Re: Lokal dla zakochanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 11:12
      w ti amo jest fajnie!!:):):) dla zakochanych nastolatkow!!:):):)
      • Gość: niebywalec Re: Lokal dla zakochanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 23:35
        w ti amo jest za głosno czasem na prawde potwornie głosno:(:(:(
        • Gość: student Re: Lokal dla zakochanych IP: 80.53.75.* 13.02.06, 08:56
          a ja mam pytanko po pierwsze jakie sa ceny w Romeo i Julia??? i na "wysokosci"
          czego na Okolnej jest to Kongo??????
          • Gość: norbert Re: Lokal dla zakochanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 15:02
            desery lodowe ceny od 7,50 do 34,90zł za deser romeo i julia w tum szesc gałek lodow i piekna dekoracja zreszta kazdego deseru, ale uwaga desery są naprawde duuże i trzeba sie zastanowic przed decyzja poniewaz daja mnostwo owocow i bakalii, sa tez sorbety taka sama cena jak za galki.jedna gałka 1,50.herbaty chyba sie zaczynały od około 3 -4 zł,ciastka i słodkosci sa w cenach tez takich od 3-4zł chyba jak sie nie myle.

kongo na okolnej jest jak sie skreca z dekabrystow i idzie w kierunku centrum niedaleo kortow tenisowych,własciwie ciut za kortami,
          • ar11 Kongo 17.02.06, 08:41
            Kongo jest na tym odcinku Okólnej bliżej ZUSu, prawie naprzeciwko szkoły. To
            będzie jakiś numer Okólnej między 50-60.
    • Gość: Kiq Re: Lokal dla zakochanych IP: 82.160.21.* 13.02.06, 14:24
      Depo i Porter ;):]
      • Gość: student Re: Lokal dla zakochanych IP: 80.53.75.* 13.02.06, 15:29
        podnosze do gory
        • Gość: norbert Re: Lokal dla zakochanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 01:35
          moze podzielicie sie wrażeniami gdzie byliscie i jak było
    • Gość: kasia Re: Lokal dla zakochanych IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 12:52
      up
      • Gość: norbert Re: Lokal dla zakochanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 23:44
        nikt nigdzie nie był???
        • Gość: Ildefons Re: Lokal dla zakochanych IP: ipcop.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:33
          Ja byłem w diabelskiej na ogrodowej. Była miła atmosfera. Zabrałem tam swoją
          ukachaną.
        • nesta319 Re: Lokal dla zakochanych 17.02.06, 16:09
          ja na romantyczne randki chodzę do sphinxa, poza większymi stolikami są tam
          przecież także "dwójeczki"w sam raz na romantyczna kolacje:), na kawkę do
          Skrzynki(nie jest tak źle chociaż czasem faktycznie, szczególnie wieczorem
          długo trzeba czekać na obsługę)albo Bianco.A czy Romeo i Julia to taka typowa
          kawiarenka??czy można tam iść w kilka osób w sobotni wieczór nie tylko na
          kawke..pytam bo nie wiem..:)
          • Gość: norbert Re: Lokal dla zakochanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 01:45
            w romeo i julia mozna isc w klka osob na pyszne ciasta ciasteczka słodkosci oraz desery jest na dole jedna kanapa dosyc spora w sam raz na troche wiecej ludzi natomiast na gorze same stoliki dwu badz trzyosobowe
    • Gość: Ania Re: Lokal dla zakochanych IP: *.ids.czest.pl / *.ids.czest.pl 17.02.06, 14:02
      Polecam Zebrano lokal z klasa i na poziomie ;)
      • Gość: antos CBC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 03:18
        <rotffl>
      • Gość: Adam Re: Lokal dla zakochanych IP: 195.189.52.* 10.07.06, 16:17
        Zgadzam się z Anią i też polecam zebrano-miejsce z klasą i miłą atmosferą
    • Gość: xx Re: Lokal dla zakochanych IP: *.icis.pcz.pl 18.02.06, 12:08
      Ja polecam Cafe Teatr from Poland w Zaulku Wielunskim.

Najlepsza atmosfera w calym miescie. Fajni ludzie tam przychodza.
    • Gość: ANIA Re: Lokal dla zakochanych IP: 212.160.172.* 18.02.06, 13:06
      WYBIERZ SIĘ DO TAWERNY, NA KAŻDYM STOLIKU ŚWIECE, PANUJE PRZYJEMNY PÓŁMROK,
      ROMANTYCZNA MUZYKA W TLE, STOLIKI DWUOSOBOWE. SZUKAJ NA DEKABRYSTÓW
      • Gość: Tomek Re: Lokal dla zakochanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 20:22
        Piwnice winiarskie Maragoux
    • Gość: mati a który z tych lokali dla 30-latków?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 10:25
      poczytałam troche o tych lokalach. ALe chciałabym abyście mi doradzili w którym
      z nich mozna tez troche potańczyc i napić się dobrego drinka. Szukam fajnego
      lokalu by uczcic z mężem rocznicę ślubu. Nie chcemy zjeśc kolacji tylko
      potańczyc przy fajnej muzyce i wypić dobrego drinka... Co polecacie??
      • Gość: mati Re: a który z tych lokali dla 30-latków?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 13:40
        up :)
    • Gość: poo Re: Lokal dla zakochanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 10:42
      Jeżeli macie możliwość dojazdu to polecam także consonni ale w Kamyku, tam gdzie
      te wszystkie pyszne rzeczy powstają.Jest tam kawiarnia, raczej pusto i spokojnie
      bo to jednak wieś... o wiele większy wybór lodów niż w Czewie.Może wystrój nie
      jest tak romantyczny jak w romeo i julia( w Kamyku kawiarnia nazywa sie
      Prowincja) ale zawsze ciekawiej bedzie jak odwiedzicie coś zdala od Alei...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka