Dodaj do ulubionych

Przemoc w szkołach

28.04.06, 17:55
Tu jest wywiad z dyrektorem jestej z lublinieckich szkół średnich.
www.lubliniec.naszemiasto.pl/wydarzenia/596364.html
Z tegop co pamiętam to rok albo dwa lata temu chyba miasto w niektórych
lublinieckich szkołach postanowiło powiesić skrzynki do których młodizeż
mogła by wrzucać skargi na innych (np, że zostali pobici, ktoś ich okradł
itp) Nawet Życie Warszawy pisało kilka razy o pomyśle lublinieckich włodarzy,
pomysł był dobry ale nie wiem jak sie skończył
Obserwuj wątek
    • siella Re: Przemoc w szkołach 28.04.06, 17:56
      Sory za błędy mam nadzieje, że każdy sie odczyta.
    • sandra_z_lublinca Re: Przemoc w szkołach 28.04.06, 17:59
      ja sie odczytałam.

Ta akcja byłą niewypałęm, ta z tymi skrzynkami.
    • krzysztof4263 Re: Przemoc w szkołach 28.04.06, 19:45
      Sandro masz racje jesli chodzi o te skrzynki,NIEWYPAL.Opisze Wam sytuacje w SP1 tak tak w szkole podstawowej.Moj syn chodzil do tej szkoly,od 4kl.do bialej,i niemacie pojecia co sie tam dzieje.Do tej szkoly uczeszcza pewien chlopak(ojciec lekarz)tak sobie zastraszyl(umie karate)klase ze wszyscy sie go boja i robia co im kaze,niezwazajac na nauczycieli i p.Pedagog.Bija tych slabszych ze oni zaraz po lekcjach uciekaja szybko do domu lub najblizszych znajomych,zastraszne dzieci niechca chodzic do szkoly bo sie panicznie boja ze znow im sie dostanie.Ja tez kiedys chodzilem do tej szkoly i strach pomyslec co by sie wtedy wydarzylo gdybysmy sie tak zachowywali.Wiem ze p.Dyrektor robi co tylko potrafi,stara sie ale tak naprawde co ona moze?NIC/Moze ktos wie jak sie z tym problemem uporac?POZDRAWIAM
      • scrooge16 Trzeba przemocy przeciwdziałać 28.04.06, 21:43
        Nie powinno być żadnej taryfy ulgowej dla młodocianych przestępców. Bez
        prewencji zjawisko przemocy w szkołach będzie się nasilało.

Dobry pomysł miał swego czasu dyrektor Gimnazjum Nr 2 w Lublińcu, pan Bogusław
        Mandrysz. Po prostu dzwoniono na policję, jak ktoś się nie umiał dostosować. W
        Gimnazjum Nr 2 przemoc została tym samym ograniczona, choć nie zlikwidowana, bo
        to bardzo trudne.
        • krzysztof4263 Re: Trzeba przemocy przeciwdziałać 29.04.06, 12:45
          A gdyby tak na wzor LO Mickiewicza zapraszac nawet do szkol podstawowych Policje Prokurature?niech tych smarkaczy przeszczega co grozi za chuliganstwo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka