Dodaj do ulubionych

Uwaga Na CCC Ul. Wolności

IP: 80.51.57.* 07.05.06, 13:35
Piszę o tym, ponieważ chcę przestrzec!
Od stycznia 2006 staram się odzyskać pieniądze za buty które kupiłam w CCC
przy ul. Wolności. Dałam sie nabić w butelkę i kupiłam bubele. Swoim zakupem
cieszyłam się miesiąc, a od tamtej pory minęły 4 miesiące ,3 reklamacje
odrzucone bo buty zimowe popsuły się "ze wzglądu na zbyt dużą styczność z
wodą" do której ja dopuściłam.
Może gdyby pojnformowano mnie, żeby w butach zimowych nie wolno chodzić po
śniegu, albo że jest jakiś dzienny limit chodzenia po śniegu (ha ha), to teraz
nie musiałabym się denerwować i pluć sobie w twarz, że kupiłam drogie buty, w
jak przypuszczałam "dobrej firmie".
Nie pomogła opinia rzeczoznawcy, który nie jest opłacany przez CCC, a która
okazała się dla mnie pozytywna, nie pomogła mediacja Rzecznika Konsumentów.
Na całokształt firmy wpłynęła arogancja niby "kierowniczki" i sprzedających
tam dziewczyn, które za każdym razem robiły większą "łaskę", że do mnie
podejdą, i zabiorą po raz kolejny szmelc który kupiła, do kolejnej reklamacji.
Teraz wiem, że lepiej kupić buty w małym butiku na osiedlu, bo tam
przynajmniej dbają o klijenta i o swój wizerunek.
Omijajcie CCC na ul. Wolności.
Nie ma sensu wyrzucać pieniędzy w błoto.
Przez te 4 miesiące, za każdym razem w kolejce do pokoju w którym przyjmuje
się reklamacje, zawsze stały osoby, które przyniosły buty do reklamacji,
zawsze. Zresztą o jakości butów CCC świadczy ilość butów, które leżą już na
regałach w tym ich "pokoiku reklamacji".
Forumowicze, zastanówcie się przy zakupie butów, czy warto wydać pieniądze na
buble z CCC!
Ja teraz swojego wyboru żałuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lee jebac chinski szajs !! IP: 80.54.171.* 07.05.06, 13:40

tez tak uwazam ze gowno nie wspominajac o kierowniczce ktorej nalezy sie plaski
      na dzien dobry ..

pozdro dla nanbitych w butelke :)
      • Gość: żółta rasa Re: jebac chinski szajs !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 21:58
        Uważaj biały człowieku. Nas jest 2,5 miliarda.
    • Gość: Is Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 13:48
      Dobrze, że o tym napisałaś. Dzięki za przestrogę
    • Gość: ozga Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.krakow.pl 07.05.06, 16:16
      Polecam nie bawic sie w reklamacje tylko odrazu wystąpić z roszczeniem
      przeciwko włascicielowi sklepu do Sądu Rejonowego. W tym wypadku Sąd bedzie to
      rozpatrywał w postepowaniu uproszczonym i zakończenie spary nastapi szybciej
      nic ciągłe reklamacje
    • Gość: mika Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: 80.51.222.* 08.05.06, 09:16
      Ja radzę udać się do PIH (Sobieskiego 7) i opisać wszystko po kolei. Myślę, że
      pomoże. Ja tak zrobiłam i przyniosło skutek.
    • Gość: kalinka Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 09:47
      bo buty z ccc to kompletne dno! wole dichmena ;p
      • Gość: zzz Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 08.05.06, 10:05
        To fakt, Do tej pory buty kupowalem w deichmen'ie i zadne sie nie popsuly i
        wszystkie byly wygodne, teraz kupilem w ccc, ladne sa ale do najwygodniejszych
        nie naleza :(
    • Gość: xxx Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.profiline.pl / *.profiline.pl 08.05.06, 10:19
      Hej!Zgłoś się do Miejskiego Rzecznika Konsumenta!
      • t3d1 Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności 08.05.06, 13:09
        Popieram Daichamn i Ambra 2 sklepy w Czestochowie gdzie warto kupic buty mam juz
        z tych sklepow kilka par butow i odziwo trzymaja sie bardzo dobrze :) co do CCC
        szkoda gadac 2 pary zakupilem w tym sklepie i poszly dokosza nie nadaja sie do
        dluzszego uzytkowania tzw. Jednorazowki? :)
    • Gość: beata Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 14:41
      Pare miesięcy temu był już wątek o butach z CCC. Forumowicz bardzo dokładnie
      opisał jak przeprowadzić całą sprawę reklamacji. Radzę odnaleźć ten wątek.
      POZDRAWIAM
    • Gość: monika Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:53
      Miałam taki sam problem. Rok temu kupiłam buty letnie z białej skóry, które po
      tygodniu użytkowania zmieniły kolor na szary. Zareklamowałam kilka razy i nic,
      byłam u rzecznika i też nic. Jedyne wyjście do iść do sądu. Aha! buty kupowałam
      w CCC obok Reala, więć wniosek taki, że cała sieć CCC tak nieuczciwie postępuje
      ze swoimi klientami. Pocieszające jest jednak to, że jeśli tak będą robić
      nadal, to ich historia się skończy. Licze na to! :)
      • Gość: były pracownik Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 19:08
        jeśli chodzi o panią kierownik z CCC na Wolności to porażka. Miałam okazje
        poznać ją osobiście pracowałam tam ale wytrzymałam tylko tydzień . Tragedia dla
        klientów jest nie lepsza.
        • Gość: czytelnik Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: 80.51.57.* 08.05.06, 23:30
          Ja radziłbym uważać również na buty z deichmanna. Miałem podobny przypadek jak wyżej opisany.Buty się rozpadły po miesiącu chodzenia.Reklamacja nie została uwzgędniona.Najlepiej omijać takie sklepy.
          Pozdrawiam
        • Gość: Mietek Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 21:49
          Gwiazdeczko.Skoro jesteś taką debeściarą to dlaczego nie zrobili ciebie
          kierowniczką? Skoro kierowniczka jest "porażką", to jakim słowem można określić
          ciebie? Mniej krytykuj innych, więcej pracuj nad sobą.
    • Gość: Lady Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 21:41
      Laluniu. Płaczesz bo nie udało ci się nabić w butelkę sprzedawcy. Do mnie też
      przychodzą reklamować używane majciochy "bo się gumka zerwała". Trzeba walczyć
      z cwaniactwem. Sprzedawcy wszystkich sklepów łączcie się.
      • Gość: xxx Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 11:53
        Lady masz racje i jestem z Toba :) Ja tez pracuje w sklepie i takie chamstwo
        jakie reprezentuje nasze społeczeństwo daje wiele do życzenia.Wszyscy narzekją
        na CCC zę są tam chińskie buble itp.ale ludzie po co tam kupujecie skoro
        uważacie że to "szajs"Potraficie tylko się odgrażać i drzeć sie od drzwi i
        myślicie że ktoś sie was wystraszy.Myślicie że możecie ludzi którzy pracują w
        sklepach deptać i obrażać? heh .Komu pasuje to niech kupuje w Deichmanie w
        Ambrze lub w CCC i nie róbcie sami problemów bo potraficie tylko narzekać i
        użalać sie nad sobą.Szkoda gadać !!!!!!!!!!
        • Gość: m Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 12:53
        • Gość: m Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 12:55
          xxx jakbyś nie zauważył, to chodzi nam o jakość butów, a nie o sprzedawców (
          choć z nimi też bywa różnie ). W moim przypadku buty w CCC kupiłam pierwszy i
          ostatni raz, więc jakbym wiedziała co mnie czeka, to bym tam nie poszła ( a
          zaznaczam cena nie była mała ).
          • Gość: xxx Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 13:08
            a ja pisze o wypowiedziach na temat kierownika tego sklepu więc to chyba ty nie
            zauważyłas że w wątku również o tym jest mowa.A co do ciebie to nie chodz
            wiecej do tego sklepu i będzie po problemie. Ta ludzka mętalność.......ehhhh
    • Gość: eska Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 14:11
      Z pewnością macie racje jeśli chodzi o problemy z reklamacjami, jednak nie
      powiedziałabym, ze kiepska jakość butów to wina CCC. W końcu to tylko
      dystrybutor.
    • Gość: Gosia Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 14:14
      Moja sąsiadka kupiła tam trzy pary butów dla dzieci. Reklamowała wszystkie-
      bezskutecznie. Do Sądu pójść nie chciała - jej sprawa. Ale dla mnie była to już
      wskazówka, żeby sklep omijać z daleka. I tak jest do tej pory.
      • Gość: gg Omijać sklepy CCC IP: *.21.pl / *.21.pl 22.05.06, 18:17
        Tak podłej jakości butów jak w CCC chyba się nie spotyka, kto miał kiedyś
        doczynienia z załatwieniem reklamacji w tej firmie ten wie o co chodzi....
        Kupione buty, które się rozwalają po kilku dniach noszenia to problem klienta a
        nie CCC, a informują przy kupnie że są objęte 2-letnią gwarancją.Mają
        zatrudnionego pseudo rzeczoznawcę, który bezwzględnie trzyma "ich" stronę
        i ,niestety, klient wg niego NIGDY nie ma racji.
        • Gość: abc Re: Omijać sklepy CCC IP: *.21.pl 13.09.06, 21:41
          Jesienne zakupy butów - tylko NIE W CCC
    • Gość: była klientka Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 22:08
      Droga Pani kierowniczko CCC z ul. Wolności! Z dobrego źródła wiem, że czyta
      Pani ten pościk ( i co łatwo też zauważyć wypowiada się na nim anonimowo )i
      powiem tak: Proszę dalej tak traktować klientów ( i nie jest Pani wyjątkiem
      tego typu kierowników ), jak do tej pory, a filia CCC na pewno niedługo
      upadnie - TO JEST TEŻ PRZESTROGA DLA WŁAŚCICIELI TEJ FIRMY. Z czego się
      ogromnie cieszę, i nie tylko ja. I gratuluję naprawdę wysokiego IQ! hehe
      • Gość: agusia_1988 Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 22:25
        ja moze raz kupilam buty w ccc-ale e dawno-zreszta ceny jak z kosmosu. na placu
        jacka kupilam sobie obuwie zimowe i odkleila sie podeszwa(czy woda czy
        sciaganie buta o but).zanioslam je z reklamacja i zglosilam sie za tydzien-co z
        decyzja.pan pozwolim mi wybrac obuwie wiosenno-letnie(akurat byl marzec) do
        kwoty/za kwote poprzednich butow i zwrocil mi roznice w cenie-zadnych tlumaczen
        czemu(sie popsulo)?jak(sie popsulo)? czy chodzilam po wodzie czy nie itp
        wstyd, ze ccc-taki sklep musi tak sie obchodzic.
        • Gość: była klientka Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.21.pl / *.21.pl 23.05.06, 09:37
          Drogi personelu CCC informujcie swoich klientów żeby wasze buty nosili np. na
          głowie a nie na nogach, nie będziecie mieli wówczas reklamacji na wasze buble!
          • Gość: .... Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.21.pl / *.21.pl 23.05.06, 09:51
            www.konsument.cogdziekupic.pl/index.php?action=vthread&forum=10&topic=367&page=2
            • Gość: ... Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.21.pl / *.21.pl 23.05.06, 09:53
              www.konsument.cogdziekupic.pl/index.php?action=vthread&forum=9&topic=577
          • Gość: xxx Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 19:28
            była klientko jestem naprawde poruszona twoją sprawą.Najważniejsze żeby zawsze
            było tak jak wy chcecie a jak jest inaczej to zaraz personel w sklepie jest
            bezczelny ,niekompetentny itd.Wyobraż sobie że te " buble" nie są własnością
            sklepów CCC , oni je tylko sprzedają ale wy klienci za wszelką cene chcecie się
            czasami dowartościować przychodząc do sklepu i od drzwi się awanturując nie
            zważając uwagi na to że robicie z siebie błaznów.Spójrzcie na siebie jak wy się
            zachowujecie a to jakie nieraz buty są przynoszone do reklamacji to po prostu
            szkoda mówić ,brudne ,zasyfione itd ale przychodzicie i robicie z siebie nie
            wiadomo kogo.Kierownicy sklepow ( nie tylko CCC 0 i tak są bardzo mili bo jakby
            naprawde byli bezczelni tak jak piszecie to by wam pokazali gdzie są drzwi i
            wtedy idżcie sobie gdzie chcecie.Pozdrawiam :):)
            • Gość: Menel Buty z Centrum Promenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 19:34
              A juz w ogole jakakolwiek reklamacja jest niemozliwa wlasnie na Promenadzie-
              sprzedaja buty niewygodne, a po miesiacu chodzenia odkleja sie przod-oczywiscie
              starsza Pani ekspedientka nie widzi powodu aby przyjac je do reklamacji-choc
              przy sprzedazy powiedziala ze 6 miechow na reklamacje....chyba jednak wypada
              kupowac tylko w markowych sklepach
              • Gość: ja Re: Buty z Centrum Promenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 22:37
                Nie oni Ci sprzedali tylko Ty kupiłes. Jak przymierzałes to były wygodne?
            • Gość: patrycja 695 Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: 80.51.57.* 26.05.06, 20:04
              Witam Pani kierowniczko,
              miło że Pani czyta, co pisze się o Pani sklepie. Przez to forum straciała Pani
              zapewne już sporo klientów, okazało się też że moja sprawa nie jest jedyna.
              Buble są specjalnością sklepu CCC.
              Pozdrawiam i życze udanego interesu
            • Gość: :P Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 21:50
              hmmm TOTY JESTES PEWNIE TA KIEROWNICZKA ZLOSCLIWA!! BRONISZ WLASNEGO TYLKA A NIE
              RZETELNYCH SPRZEDAWCOW!!
              • Gość: :P Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 21:51
                mowie do xxx
        • Gość: Kierowniczka Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 23:34
          Szkoda że klienci mierzą kierowników i sprzedawców swoją miarą.
    • Gość: xx Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 12:12
      A ja kupiłam buciki Lasockiego ze skórki bardzo wygodne w CCC właśnie i nie
      narzekam. Więc nie wszystko buble.
      • Gość: Menel Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 12:45
        No pewnie ze byly wygodne-pospacerowalem sobie po sklepie-od tego jest
        reklamacja by ja przyjmowac
    • Gość: omnipotentny Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.05.06, 13:13
      zamiast reklamowac moglas zglosic niezgodnosc towaru z umowa
      • Gość: parrycja 695 Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: 80.51.57.* 26.05.06, 20:08
        cieszę sie że udało naświetlić się mi, jak traktuje się klienta w sklepie CCC na
        ul Wolności
        • Gość: hahaha Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 20:54
          a ja w butach z CCC firmy Lasocki chodzę juz trzeci rok i niestety nie chca się
          rozwalić, mają się nadzwyczaj dobrze i szkoda mi kupić nowe bo w tych jest mi
          najwygodniej
        • Gość: xxx Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 22:25
          a może trzeba naświetlić to jak zachowują się klienci w sklepach :):):) dopiero
          by było o czym pisać.Zero kultury i chamstwo , chamstwo jeszcze raz
          chamstwo.... oczywiście nie wszyscy :):) zdarzają się ludzie normalni :):):)
          • Gość: :P Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 21:54
            chyba nieznasz powiedzenia "klient nasz pan", chcesz zarabiac to znos fochy
            klientow albo zamknij sklepik i zajmij sie robieniem na drutach
            • Gość: abc Re: Uwaga Na CCC Ul. Wolności IP: *.21.pl 13.09.06, 22:02
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=41409789&v=2&s=0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka