Dodaj do ulubionych

Byłem widziałem iiiii

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 19:07
Stwierdzam, że takiej obstawy i takiego przygotowania nie było nawet za
naszego Jana Pawła II.
No ale moge to wytłuymaczyć postępem technicznym i obawą przed terrorystami.
Ale Benedykt i tak nie powiela Jana Pawła II.

Ale jest dobrze
Obserwuj wątek
    • Gość: paweł Re: Byłem widziałem iiiii IP: *.21.pl / *.21.pl 26.05.06, 20:23
      tak z ciekawości, co rozumiesz przez:
      "jest dobrze" ?
      • Gość: Wierny Re: Byłem widziałem iiiii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 20:27
        No jest dobrze ...wierni rozmodleni, rozspiewani ze wszystkich stron.
        A Czarni tylko się smieją pod nosem i zacierają łapeczki.
        Przekonuja się, ze owieczki nie tak szybko dojdą do rozumku i będzie można
        dalej doić doić doić.

I tak trzymać!
        • Gość: paweł Re: Byłem widziałem iiiii IP: *.21.pl / *.21.pl 26.05.06, 20:34
          w takim razie powinieneś bardziej zaznaczyć sarkazm z tym: "jest dobrze", bo ta sytuacja z mojego punktu widzenia bynajmniej nie jest dobra, pozdrawiam
          • Gość: Agnosticfront Re: Byłem widziałem iiiii IP: 82.160.8.* 26.05.06, 20:51
            Grubo przesadzone były te prognogy nt. liczby pielgrzymów, którzy przybędą
            zobaczyc B16 - Prawie milion, takie były zapowiedzi - a było ok. 300 tysięcy -
            bardzo duża rozbieżnośc. Taka sama jak chyba w podawanych informacjach nt.
            liczby katolików w Polsce i cieszących się z przyjazdu B16. Jedno jest pewne -
            ta religia się chybia jednak sypie...
            • Gość: xx Re: Byłem widziałem iiiii IP: *.icis.pcz.pl 26.05.06, 20:58
              Bylo duzo ludzi i bylo radosnie. Papiez byl witany wlasnie tak - z radoscia.

A co liczby katolikow w Polsce przeczytaj sobie np. dzisiejsza GW. Tam jest
              kilka kategorii - twardo niewierzacymi zadeklarowalo sie w granicach jednego-
              kilku procent. Ale scisle identyfukuje sie ze strukturami kosciola nieco ponad
              50 %. Reszta to rozne kategorie posrednie.

W kazdym razie na bylo duzo ludzi.
    • Gość: studentka Re: Byłem widziałem iiiii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 21:11
      To już nie te emocje. Nie "przeszedł" po moim ciele dreszcz emocji, nie było
      łez wzruszenia i radości...Wiem nie tak nauczał Jan Paweł II, ale nie potrafię
      identyfikować się z Benedyktem XVI. To nie jest "mój" papież. W sercu Jan Paweł
      II... A u Was jak? Pytam z ciekawości, dlaczego poszliście dziś na Jasną Górę?
      • Gość: xx Re: Byłem widziałem iiiii IP: *.icis.pcz.pl 26.05.06, 21:18
        Ja przyznam sie - bylem po raz pierwszy na Papiezu w swoim zyciu. Z ciekawosci,
        ale emocji bylo duzo.

Ten Papiez wymaga od ludzi wiary i wsluchiwania sie w sens tego co mowi.
        Z tamtym Polacy identyfikowali sie dzieki emocjom i temu ze byl Polakiem.
        • Gość: Agnosticfront Re: Byłem widziałem iiiii IP: 82.160.8.* 26.05.06, 21:22
          A tu największa radością jest to że powie pare słów po polsku i to tak "fajnie
          brzmi" - ciemnogród i zakłamanie. Taki sam człowiek jak każdy z nas, więc nie
          rozumiem dlaczego mamy go czcić.
          • Gość: xx Re: Byłem widziałem iiiii IP: *.icis.pcz.pl 26.05.06, 21:30
            Nie ma potrzeby go czcic.
            • Gość: agusia_1988 Re: Byłem widziałem iiiii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 21:34
              dopiero po 1,5 godziny po zakonczeniu bylam w mieszkaniu(na rakowie)ale fajnie
              bylo
              • Gość: agusia_1988 Re: Byłem widziałem iiiii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 21:37
                i nic nie mam do tego papieza.niektorzy mowili na samym poczatku gdy wybierano
                nastepce ze musi duzo wykazac, moze warto dac szanse?
                • Gość: Wiesiek Re: Byłem widziałem iiiii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 22:15
                  Mam tu gościa z Niemiec.......otwiera oczy i śmieje sie, że dopiero w niemczech
                  będą gadali. Bo jak w ub. roku był B16 w Koln to tak nie było. Ale MY przecież
                  to druga Mekka tyle że katolicka.
                  Jednak jeszcze dłuuugo musimy czekać na normalność.
                  Całe szczęście że Kaczorowy nie całował Papy w łapy.
                  Uffff
            • Gość: paweł Re: Byłem widziałem iiiii IP: *.21.pl / *.21.pl 27.05.06, 13:25
              Widocznie emocje przesłoniły ci słowa i przekazywane idee. Nagraj sobie i przeanalizuj obiektywnie. Mi najbardziej podobało się: "papież nawiedził J.G." zamiast "odwiedził". Co to, duch jakiś, czy co?

P.S.
              Apropos jestem ciekaw jaki jest mianownik liczby pojedynczej słowa "czci" :).
      • Gość: Kaśka Re: Byłem widziałem iiiii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 22:34
        Chociażby, żeby na chwilę oderwać się od tego jadu, który na wszystkich forach
        się pojawia przy tym temacie...Poza tym uważam się za przedstawicielkę polskiej
        gościnności.Po trzecie szanuję Benedykta XVI za intelekt chociażby. No i trochę
        z ciekawości...
        • Gość: Boki_czwa Re: Byłem widziałem iiiii IP: *.policja.gov.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 22:45
          Ja troszke z innej beczki :)

Bardzo sie ciesze, ze odwiedzil nas B16 ale naprawde denerwowala mnie jego
          ochrona. Oczywiscie, rozumiem ... wzgledy bezpieczenstwa itd ... moze sie nie
          znam, ale na moje oko to te srodki bezpieczenstwa byly troche przesadzone. Cala
          radosc z tego, ze widze Papieza zakłocała mi jego ochrona z wyrazem twarzy w
          stosunku do wiernych "idż stad i nie wracaj". Jak już mówiłem, wiem ze to ich
          praca i koniecznosc ... ale dla mnie troche przesadzone.

pozdr.
          • kubiss Re: Byłem widziałem iiiii 27.05.06, 00:25
            Jeżeli Benedykt przyleciał do Częstochowy to mógł chociaż tak jak jego poprzednik
            przejechać alejami . Wtedy napewno katowice dałyby pieniądze na remont
            wszystkich Alei . Głupotą jest te 2000 policjantów do ochrony Benedykta .
            Czyżby gdzieś czaiła się stuosobowa grupka uzbrojonych TALIBÓW gotowych do
            ataku? Nierozumiem również powodu dla którego wprowadzono zakaz sprzedaży
            alkoholu ? Wizyta Benedykta to nie mecz piłkarski gdzie są bójki !
            Na meczach nie ma dywizji policji oraz można kupić wódkę jaką się chce ;-)
            Jeżeli władza wprowadziła prohibicje i wysłała tyle policji niewiadomo po co to
            powinni też wprowadzić całkowity zakaz poruszania się prywatnymi pojazdami .
            Przecież mógł znów ktoś jezdzić po chodniu i użyć samochód jako narzędzie
            zbrodni . Telefon komórkowy służyć może jako detonator lub narzędzie do
            porozumiewania się grupy zamachowców ! To też powinno być na czas pielgrzymki
            zakazane ..... Kubiś
            • Gość: Ogi Re: Byłem widziałem iiiii IP: 83.17.130.* 27.05.06, 10:47
              Hmm.. Dnia bez papierosa nikt nie wyśmiewa... Dnia bez samochodu nikt nie
              wysmiewa... Ale jak jest dzień bez alkoholu to nagle słychać wielki lament. Czy
              to co coś złego,że raz do roku można sobie odmówić alkoholu? A Polak jak to
              Polak z przekory chce się napić. Dlatego trzeba siłą i zakazem. Przecież każdy
              wiedzial o tym od dawna. Skoro wiedziałeś, że będziesz miał ochote wypić piwo
              lub inny trunek nie warto było sięzaopatrzyć dzień wcześniej? Czy to AŻ TAKIE
              TRUDNE? A nawet jak nie miałeś to czy kupująć to piwo wcześniej zmarnowało by
              się u Ciebie w domu..
          • Gość: xx Re: Byłem widziałem iiiii IP: *.icis.pcz.pl 27.05.06, 10:43
            Taka ochrona to juz niestety standard - taki zrobil nam sie swiat :(((
            • kubiss Re: Byłem widziałem iiiii 27.05.06, 11:03
              Dzisiaj TVN powiedziała że prohibicja obowiązywała w całej Polsce poza jednym
              wyjątkiem . Alkohol można było kupić w RESTAURACJI SEJMOWEJ ..... ;-)
              • Gość: Siergiej E tam jak prohibicja IP: 80.53.75.* 27.05.06, 11:08
                Niby zakaz sprzedaży alkoholu był, ale jak sie człowiek postarał to kupił i to
                normalnie w sklepie. Całe szczęście mieszkamy w Polsce i wszystko da się tu
                załtawić.
              • Gość: xx Re: Byłem widziałem iiiii IP: *.icis.pcz.pl 27.05.06, 13:16
                Poslowie w Polsce sa ponad prawem ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka