Dodaj do ulubionych

Dworzec PKP Stradom

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 21:07
Mam pytanie. Czy ze Stradomia jeżdżą pociągi pasażerskie z 1 peronu? W
rozkładzie są tylko z 2 peronu, więc interesuje mnie, dlaczego nie jeżdżą z
pierwszego.
Obserwuj wątek
    • Gość: pasazer Re: Dworzec PKP Stradom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 10:45
      z 1 odjezdzaja bardzo rzadko. w ciagu 2 lat podrozowania do wroclawia jechalem
      przez 1 peron tylko raz. dlatego tylko ze 2 byl zajety przez pociagi towarowe.
      • Gość: Mati Re: Dworzec PKP Stradom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 12:04
        Dzięki za odpowiedź. Myślałem, że nie jeżdżą w ogóle, bo wczoraj byłem na
        stacji i tory nie są wcale wytarte.
        • Gość: pasazer Re: Dworzec PKP Stradom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 12:21
          jaki ruch takie tory:(
          wg mnie powinni zamknac ten dworzec a pociagi puscic z glownego (pojawilby sie
          wtedy problem z przestawieniem lokomotywy, ale tak robia w kielcach i jest ok) -
          przynajmniej bylby troche wiekszy ruch na tym "gigancie". swoja droga nie wiem
          co za architekt wymyslil taki wielki dworzec. 1/10 z tego co jest spokojnie by
          wystarczyla zeby obsluzyc pasazerow.
          • Gość: Mati Re: Dworzec PKP Stradom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 12:58
            Wczoraj byłem na Stradomiu, jechał pociąg z Lublina do Wrocławia, odprowadzałem
            tatę. Ludzi było bardzo dużo, ale okazało się, że 2/3 to odprowadzający, w
            sumie mało osób wsiadło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka