Dodaj do ulubionych

Do jakiej parti nalezy Tadeusz Wrona ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 11:02
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek Re: Do jakiej parti nalezy Tadeusz Wrona ? IP: *.czestochowa.agora.pl 15.06.06, 11:11
      O ile wiem do żadnej. Na prezydenta kandydował jako przedstawiciel prawicowego
      porozumienia Wspólnota (lokalna koalicja ugrupowań prawicowych z wyjątkiem PiS-
      u, LPR-u i PO, ale cztery lata temu Platforma również Tadeusza Wronę poparła).
      • Gość: Mariusz Z Re: Do jakiej parti nalezy Tadeusz Wrona ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 11:15
        No to mam problem bo sympatyzuję z PO ale naszego Prezydneta Wrony absolutnie
        nie popieram :(
        • Gość: dsl Re: Do jakiej parti nalezy Tadeusz Wrona ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.06, 14:02
          No to masz dylemat bo najprawdopodobniej będziesz musiał wybrać z dwóch kandydatów. Według mnie wystartuje Wrona i Matyjaszczyk(SLD). Ten ostatni zresztą już zapowiedział swój start. No chyba, że na kandydowanie zdecyduje się H.Rozpondek wtedy sprawa się wyjaśni, bo osoby niepopierające Wrony albo SLD bęą miały na kogo głosować, pozatym Pani Rozpondek z tego co wiem ma dość duże poparcie wśród mieszkańców i miałaby duże szanse na elekcje.
          pzdr.
          • Gość: Piotr W Re: Do jakiej parti nalezy Tadeusz Wrona ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 14:05
            PAni H.Rozpondek nalezy od ponad roku do PO.
            • dock2 Re: Do jakiej parti nalezy Tadeusz Wrona ? 15.06.06, 14:31
              A kto pisze że jest inaczej. Doskonale się orientuje jaką opcję polityczną reprezentuje Pani Rozpondek(PO). Co zupełnie nie stoi na przeszkodzie żeby kandydowała na stanowisko Prezydenta Częstochowy. W końcu byłoby obsadzone przez osobę otwartą na pomysły różnych środowisk. Reasumując, jeśli zdecydowałaby się startować moje poparcie ma zagwarantowane. I mówię to jako osoba bezpartyjna, dla której dobro i rozwój tego miasta są ważne.
              pzdr.
          • Gość: adsl hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 11:53
            czarny pijar... no i wiadomo juz po co ten watek - zeby wpuścić szczura - taki
            próbny balonik - czy jak wysuniemy Rozpondek to nam to cos da czy sie zbłaźnimy?

• Gość: miki do partii rozsądku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 11:50
        prezydent Rozpondek była wiceprezydentem Wrony - z PO.
        wrone wsparła także czesc działaczy z PiS z Betnarskim na czele, gdyz rozumieli
        że w jedniości siła. Gdyby Giżyński powstrzymał sowje, prywatne animozje to
        dzis w radzie miasta prawica by miała znkomitą wiekszośc a PIS połowe stanowisk
        w miescie.... a tak obecnie PiS spada...
        i nie ma widoków na poprawe..
    • Gość: xxx Re: Do jakiej parti nalezy Tadeusz Wrona ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 14:09
      Do parti ludzi beznadziejnych. Kondycja i poziom naszego miasta na tle
      województwa śląskiego są tego najlepszym dowodem.
    • Gość: Absolwent Re: Szkoda Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 14:23
      Mam nadzieję, że Platforma Obywatelska nie poprze Wrony. Wówczas straciliby mnie
      jako ich wyborcę. Znam jeszcze parę takich osób.

PO powinna wystawić kogoś swojego, jak najszybciej zgłosić kompetentnego kandydata.

Szkoda Częstochowy, żeby Wrona dalej rządził!
      • dock2 Re: Szkoda Częstochowy 15.06.06, 14:35
        Popieram przedmówcę- ale tutaj dochodzi jeszcze kwestia poruszanych (przez prasę m.in. Życie Czest.) negocjacji partyjnych, których celem jest zawiązanie przez PO i PiS w naszym mieście porozumienia w celu wyłonienia wspólnego kandydata na Prezydenta.
        pozdrawiam
        • inna-bajka [...] 15.06.06, 14:43
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: xx Re: Szkoda Częstochowy IP: *.icis.pcz.pl 15.06.06, 19:18
            Slownictwo zaiscie swiatowe i poziom wypowiedzi tez.
            • inna-bajka Re: Szkoda Częstochowy 16.06.06, 19:26
              Widzę, że koniec PRL-u, nie oznacza końca cenzury i klakierki pozostały.
              A jak wrona nie zostanie prezydentem, to można go bedzie nadal nazywać
              miernotą, czy juz mu kolesie ochronkę załatwią ?
              • Gość: ipn Re: Szkoda Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 11:58
                na pewno durna babo równiez nie załawia pracy dla twojej córuni.
                • inna-bajka Re: Szkoda Częstochowy 18.06.06, 12:05
                  Co nie możesz się powstrzymać od epitetów ? ;-)
                  Korytko ci zabiorą ? Kolesiu ? ;-)
                  • Gość: ipn Re: Szkoda Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 12:08
                    w przeciwieństwie do ciebie mam mature i ukonczone studia. oraz uznanie ns
                    Slasku i w Wielkopolsce.
                    ty masz tylko klawiature w rekach i jedna komórke swobodnie obijająca sie o
                    partyjny czerep mózgownicy
                    • Gość: Lekarz-psychiatra Re: Szkoda Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 12:12
                      Pokój Wam wszystkim bracia i siostry!
                    • inna-bajka Re: Szkoda Częstochowy 18.06.06, 13:14
                      A jakie ty możesz mies studia, pewnie Marketing na Polibudzie, albo wyższą
                      szkołe biznesu w Nowym Saczu, jestes najlepszym przykładem, że zaoczne studia
                      za kasę skończy każdy prostak. Nic o mnie niewiesz i do piet mi nie sięgasz
                      • Gość: ipn Re: Szkoda Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 00:48
                        jaka skromność - taka jaka mądrośc na szczescie
        • Gość: Absolwent Re: Szkoda Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 14:43
          Mogę być wyborcą Platformy, ale nie mogę głosować na Wronę. Chcę żeby w
          Częstochowie było czysto i schludnie, a Wrona nie potrafi tego zrobić.
          • Gość: VHS Re: Szkoda Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 15:16
            ale jest za to "czysto i swojsko" w Urzędzie, gdzie pracuje jego elyta.
            Maja premie i fajna robote.Dobrze ze wybory tuz tuz.
            Jakoś Pan Rzecznik też siedzi cicho zeby nie rozdrażniać elektoratu
            -Prezydent Wrona
            otworzył
            pomyślał,
            przeciął wtęgę,
            postanowił,
            wydał zakaz,nakaz
            Przyjął,
            odwiedził
            zamknął
            wziąl ;-) /w swoje ręce w imię dobra Miasta i Kleru/

oj oj oj ile on tego narobił!

Niech juz lepiej idie na /nie/zasłużony odpoczynek
            • Gość: ezik [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 21:20
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: piatkazoriona bron Boże przed takim nierobami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 12:03
              pragne zauwazyć towarzyszu że on ma co przecinac i oddawac bo ciezko pracuje. w
              przeciwienstwie do was nieroby. wy tylko chcielibyscie premie brac ale nawet na
              pensje nie zasługujecie
            • Gość: lunch Re: Szkoda Częstochowy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.06.06, 08:15
              ...kupił wysokopodłogowe autobusy i kilka używanych z Niemiec, zamiast
              wprowadzić wolny rynek i ogłosić przetargi na obsługę linii samymi
              niskopodłogowymi nówkami.
          • Gość: 0-lek Re: Szkoda Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 12:00
            widze ze tyłek nierobom cierpnie bo znowu nie dochłapia sie stanowisk a własny
            intelekt zarówno lewicy jak i tym tzw. parawicowcom nie pozwala normalna drogą

dlatego Wrona was wszystkich gasi
        • Gość: Mikołaj Re: Szkoda Częstochowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.06, 21:43
          Będę głosował na lewicowego kandydata na prezydenta mam nadzieję ze bedzie to młody dynamiczny Krzysztof Matyjaszczyk ale jeśli do drugiej tury wjdzie Wrona i inny kandydat to napewno nie popre Wrony. Mam juz dość tych szkodliwych biznesów w magistracie.
          • Gość: heheheh "...mam ndzieje że będzie to.... :-)))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 12:06
            :-
            ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
            ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
            ))))))))))))))
      • Gość: abc Re: Szkoda Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 11:55
        ciebie stracic absolwencie toi zysk.
        nie pozdrawiam
        • Gość: Lekarz-psychiatra Re: Szkoda Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 12:01
          Gość portalu: abc napisał(a):

> ciebie stracic absolwencie toi zysk.
          > nie pozdrawiam

1.Złośliwość to cecha ludzi małych.
          2.Każdy ma prawo mieć własne zdanie na temat prezydenta.
          3.Powyższe wady można wyleczyć
          • Gość: abc Re: Szkoda Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 12:13
            jesli bede sie z czegos leczył bedzie to dermatolog - dostaje wysypke na
            partyjnych tępakow. twój pseudonim jest freudowski. miałes kontakt z lekarzem
            tej specjalnosci niedawno?
            • Gość: Lekarz-psychiatra Re: Szkoda Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 12:17
              Tak, mam kontakt. Właśnie siedzę teraz na dyżurze i zamiast fachowej literatury
              śledzę tą bijatykę potencjalnych pacjentów. Napisz coś jeszcze do mojego archiwum
    • Gość: Sami swoi Re: Do jakiej parti nalezy Tadeusz Wrona ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.06, 21:48
      Wspólnota przyszłych przestępców i obecnych miernot?
      • Gość: fafik Re: Do jakiej parti nalezy Tadeusz Wrona ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 12:14
        i to sie kwalifikuje do prokuratora ... :-)
        zadzwon szybko, proś by cie wycieli
    • Gość: Absolwent Re: Platforma obudźcie się!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 21:57
      Obawiam się, że jak wystartuje Wrona, to wygra ktoś z SLD.
      • Gość: Urzednik Re: Platforma obudźcie się!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 11:02
        Tak sie słada ze wygra Wrona na 100% :)
        • Gość: ... Re: Platforma obudźcie się!!! IP: *.21.pl / *.21.pl 16.06.06, 11:12
          oby nie!!! najgorsza opcja dla naszego miasta to kolejna kadencja pana Wrony!!!
        • Gość: Janosik To nie będzie uczciwych wyborów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 11:25
          A skąd wiesz ze wygra na 100%??
          Zamierzacie sfałszować wybory??
      • Gość: kamilk a mówia że PO i SLD to rozne partie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 12:17
        a mówia ze PO i SLD to dwie różne partie....

matyjaszczyk ma tylko wtedy szanse jak wystartuje Rozpondek bo prawica sie
        podzieli. dlatego towarzysze z sLD wypisuja na forum żeby startowała
        • Gość: lunch Re: a mówia że PO i SLD to rozne partie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.06.06, 08:17
          Słuszna opinia - w końcu tym trickiem czerwoni zazwyczaj wygrywali wybory.
          Z drugiej strony o ile mi wiadomo społeczeństwo Wrony delikatnie mówiąc nie
          popiera, więc z kolei jego start w wyborach może zapewnić zwycięstwo
          stalinistom.
    • Gość: Ludek Wrona to zakała Częstochowy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.06, 10:17
      Jak widze jaka on stosuje politykę w mieście - polityke doraźnych ruchów - ogłosić - nagłośnić - zapomnieć to cała polityka Sołtysa. Zobaczcie tyle ile on miał już zrobić a mało co zostało zrobione tylko wiele szumu. Za pieniądze które przetracił na swoje i swoich kolesi wyjazdy już by mógł ze 2 ulice na stradomiu wyasfaltować i skanalizować.
      • Gość: Paweł Z Re: Wrona to zakała Częstochowy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 12:18
        Nikt Ci nie kaze mieszkac w Częstochowie..
      • Gość: czytelnik wklejam z innego watku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 12:21

ratusz,wiadukt, aleje,stadion,,adullam,ogrzewalni a
        Autor: Gość: dąb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
        Data: 18.06.06, 11:34 + dodaj do ulubionych wątków

same afery:

Wrona zawarł umowe z Transparency International
        buduje skatepark dla młodziezy
        boiska i korty na Sobieskiego i promenadzie,
        uratował stadion rakowa, przejął stadion Włodara
        stadion!!!!!!!! - mimo kłód rzucanych pod nogi wyremontował
        ratusz
        wiadukt
        Okulickiego,
        Legionów,
        teraz III Aleja
        popówka, pawilony w parku, zagroda włościanska, kamienica na rogu alei i
        Kosciuszki
        kilkadziesiat nowych autobusów

pomoc społeczna olana przez tzw. lewice:
        ogrzewalnia
        stołówka dla Adullam,
        osrodek dla Alzheimera
        warsztaty dla niepełnosprawncyh,
        Dom Miłosierdzia,

uoporzadkowanmie finansów zasyfionych przez poprzedników: rating i 5 miejsce wg
        oceny Rzeczpospolitej...
        wystarczy siegnąc do archiwum...

i z czym do gości? myśle że ten watek wcale nie zapoczatkowała lewica bo ona
        wie co nabroiła. to raczej przedbiegi tzw. prawicowych "konkurentów"..

• harry1983 Re: wklejam z innego watku 19.06.06, 00:58
          Jest takie powiedzonko, "nie mów hop..." fajnie się chwali czymś, czego jeszcze nie ma (vide wiadukt na Jagiellońskiej czy remont Alei) proponuję z tymi pochwałami zaczekać, aż będzie gotowe.

> buduje skatepark dla młodziezy

No, sam nawet cegły nosi... na razie to są plany.

> kilkadziesiat nowych autobusów

Mhm, sam kupił za własne pieniądze mam rozumieć ?

Ja bym jeszcze dorzucił próbę wywalenia 650 tyś zł na kibel pod JG, pomnik Papieża (już zatwierdzono projekt) za milion i pomnik Popiełuszki za kiladziesiąt tyś. zł - "priorytetowe" dla miasta inwestycje.

A może by tak więcej dla ludzi, zamiast dla kleru ?

Ścieżki rowerowe, ten skatepark (oby się na obietnicach nie skończyło, w końcu wybory idą), może by tak amfiteatr na promenadzie wyremontować, za komuny miał się dobrze, koncerty jakieś były, kino latem, za tzw demokracji rozkradli i zniszczyli - może by tak wrócić do imprez w tym miejscu?
      • Gość: Lekarz-psychiatra Re: Wrona to zakała Częstochowy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 12:22
        Widzisz Ludek, oni chcieliby decydować nawet o tym, kto ma mieszkać w Częstochowie!
        • Gość: Absolwent Re: Wrona to zakała Częstochowy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 13:17
          ty z pewnościa powinienes w Lublińcu
          • robakscz Re: Wrona to zakała Częstochowy!!! 18.06.06, 16:47
            Nie wiem czy pan Wrona jest zakałą Częstochowy . Pewnie mamy w naszym mieście
            wielu znacznie gorszych obywateli . Ale tak sobie myślę że nie jest najlepszym
            prezydentem . Czy kiedykolwiek widzieliście go w rozmowie ze zwykłymi
            obywatelami ? Czy widzieliście go na ulicy , doglądającego " swojego
            podwórka " ? Nie . Za to zawsze zobaczycie go przy okazji świąt kościelnych .
            Jako prywatna osoba ma prawo tam być . To oczywiste , ale jako urzędnik
            samorządowy powinien wszelkie wizyty i wystąpienia polityczne i religijne
            ograniczyć do niezbędnego minimum . Tak sądzę . Piszecie że to dobry
            gospodarz , a ja myślę że bardziej od supernowowczesnych toalet potrzebne by
            były stołówki dla ubogich , albo świetlice dla dzieci z zgrożonych patologiami
            rodzin . Są takie w Częstochowie , ale jest ich niewiele i większość prowadzą
            organizacje pozarządowe . To dobrze że wyremontował stadion , ale może lepiej
            by było gdyby zadbał o to by ludzie nie grzebali w śmietnikach i nie wybierali
            z nich jedzenia . Powiecie że to nie jego rola ! A czyja ?! Pewnie że bez
            pomocy nas , obywateli nic nie zrobi ale mógłby przynajmniej zacząć . Ja
            osobiście na pewno bym go poparł . Czekam na wasze opinie .
            • Gość: Agnosticfront Re: Wrona to zakała Częstochowy!!! IP: 195.189.52.* 18.06.06, 17:08
              A mnie się nie podoba jego podejscie do miasta!!! Te wymieniane inwestycje to
              nie jest jego zasługa osobista, bo Prezydent nie rozporządza budżetem jak mu sie
              podoba!!! A pokażcie inwestycje którą sciągnął do Częstochowy i która dała
              ludziom prace?!?!?! On ma oczy zaślepione Jasną Górą i tyle - Bóg Honor Ojczyzna
              - to jest nazwa partii Tadka. Ja nie wybaczę mu nigdy zarżnięcia Dekabrystów i
              sprzeciwienia sie kasynu!
              • Gość: XX Zamkniecie Dekabrystów IP: 218.147.134.* 18.06.06, 17:30
                Tez mam za złe Panu W. ze zamyka lokale na Dekabrystow, moze pora zamknac
                Portera ktorego własciciel sponsorowal Panu W. kampanie wyborcza jak by nie
                wszyscy wiedzieli....
                • Gość: Pirat Sołtys nie robi nigdy nic za darmo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 18:35
                  • Gość: Paweł Re: Sołtys nie robi nigdy nic za darmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 07:06
                    a czego sie spodziewaliscie..
    • Gość: lunch Re: Do jakiej parti nalezy Tadeusz Wrona ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.06.06, 08:12
      MPK - My Panowie Kolesiostwo.
    • Gość: Marianek Re: Do jakiej parti nalezy Tadeusz Wrona ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 17:08
      A ja uwazam ze Tadeusz Wrona zrobil bardzo duzo dla mlodych w czestochowie.
      • Gość: lunch Re: Do jakiej parti nalezy Tadeusz Wrona ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.06.06, 07:29
        No - na przykład te wysokopodłogowe autobusy. Nie będą upierdliwe babcie
        wsiadać i podróż przyjemniejsza.
        • Gość: Artur Re: Do jakiej parti nalezy Tadeusz Wrona ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 08:17
          Popieram

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka