Dodaj do ulubionych

Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 21:31
Ale jaja!! Giżyński na prezydenta, toż ten facet (znam go z Urzędu
wojewodzkiego) nie wie co to praca. A mysle ,że na stanowisku prezydenta
roboty jest b.duzo
Obserwuj wątek
    • Gość: radek Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.man.czest.pl 04.07.06, 21:41
      Ten człowiek sprzedał nam województwo a teraz jest gorącym orędownikiem jego powrotu.Chyba coś ma nierówno pod sufitem."Gratuluję" wyborcom którzy będą na niego głosowali.Kaczkolandi ciąg dalszy.
    • Gość: @bsolwent Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 21:48
      Pan Tadeusz Wrona, obecny prezydent niestety jest bez powazniejszego zaplecza
      politycznego, jego najblizsi wspolpracownicy to ludzie wiekowi niechetni juz do
      pracy wyborczej, o mizernym poparciu w miescie. Mlodzi ludzie na prawicy
      (oprocz jednego radnego Pana Konrada :) ) nie sa dopuszczani do polityki,
      dlatego SLD i jej młodzi zgrani członkowie maja w tych wyborach duże szanse.
      Postawcie Panowie na Krzycha Matyjaszczyka - chłopak pokazał że wiele potrafi
      • Gość: lewy Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 21:53
        Tez popieram Krzysztofa M. i szkoda mi tylko wielu fajnych świeżych chlopaków
        po prawej stronie którym "prawi starsi panowie" nie pozwalaja sie wykazac.
        Przez to niszcza prawice w tym miescie, za 4 latka odejda do emerytalnego
        korytka a wtedy za stery wskoczymy my - :)LEWICA
        • Gość: tata Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 01:21
          ciekaw jestem o jakich panów chodzi? (spośród tych, którzy nie mogą się wykazać)
          • Gość: Do taty Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 16:48
            O srakich baranie
      • Gość: xx Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.icis.pcz.pl 04.07.06, 22:42
        To ze Prezydent Wrona nie reprezentuje zadnej partii jest dla mnie wlasnie
        duzym atutem. Jestem przeciw partyjniactwu na poziomie lokalnym.

A kandydat PIS powinien reprezentowac Czestochowe w Sejmie. Tam jest jego
        miejsce.

Dodam ze decyzja Pani Posel Rozponed jest madra decyzja - Pani posel najwiecej
        moze zrobic dla Czestochowy wlasnie w Warszawie. Tam nalezy bic sie o pieniadze
        dla miasta.
        • Gość: abor zgadza sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:04
          popieram xx - tylko Wrona SLD pokona. o Giżyńskim nawet nie mówię - wstyd panie
          Szymionie
        • Gość: Do Pana Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 16:49
          Sadzac po ip instytutu pisal to pewien pan dr bliski wspolpracownik Pana
          Tadeusza wiec szkoda nawet tego czytac
      • Gość: abor Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:00
        oj chłopczyku, daj se luz przecież nie masz najmniejszych szans, a twoje
        przebieranie nogami do stanowisk nie poparte wiedzą i talentem staje się
        żenujące
    • Gość: Absolwent Re: PO układa się z Wroną i PiS?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 22:00
      Potwierdzają się moje najgorsze obawy: Platforma chce poprzeć Wronę, człowieka
      nie radzącego sobie z odśnieżaniem, łataniem dziur itp. Szkoda Częstochowy!

Zwolennicy Platformy (tacy jak ja) mogą więc nie zagłosować. I niech
      częstochowskie PO nie apeluje do sumienia wyborców, skoro nie wypromowała
      własnego kandydata i zawiera układy z Wroną oraz z PiS!

Partia, która nie ma własnego kandydata na prezydenta wielkiego miasta zazwyczaj
      marginalizuje się w regionie. Jako wyborca pani Rozpondek jestem rozczarowany.
      • Gość: POPIERAM Re: PO układa się z Wroną i PiS?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 22:11
        W tym momencie widzimy niemoc Pani POseł i Pana Chatysa. Zamiast montowac
        ekipke i tardo walić do przodu probuja poprzeć Pana T.W. i w tym momencie miec
        spokojna glowe o wybory i tak do kolejnych. Ludzie z Platformy apeluje do Was
        czy w Was naprawde jest tak wielki brak ducha walki???? Zmontujcie ekipe i
        napierd......
        • Gość: ?? "popierasz" a kogo towarzyszu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:10
          a niby to w kogo bys chciał zeby napierd....? moze w obecnego prezydenta który
          z byłą wiceprezydent doprowadził do uporzadkowania finansów tego miasta i
          ruszył wiele inestycji w Czestochowie?
          a moze w SlD i w tegho gościa z PiS który chce nie wiadomo (i tak wszyscy
          wiedza) dlaczego kandydowac?
          • Gość: igip Re: "popierasz" a kogo towarzyszu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 22:15
            tak byli zajeci porządkami, że gdzieśki zawieruszyli sporo kaski z potencjalnych
            dotacji Unijnych :).
            Co do inwestycji to z tych sztandarowych nie bardzo wiem którą wybrać:
            płotek wokół parku Jasnogórskiego
            czy może nowy budynek szpitala na Zawodziu ?
            Obydwie wysoce trafione.
            Ale bardyiej podoba mi się szpital - "trza mieć spory łep, żeby budować budynek
            szpitalny kilkadziesiąt metrów od trasy szybkiego ruchu".
      • Gość: xx Re: PO układa się z Wroną i PiS?! IP: *.icis.pcz.pl 04.07.06, 22:44
        Jesli zwolennicy PO nie zaglosuja to poczynia wielkie glupstwo - strzela sobie
        samoboja - sobie i miastu. Nieobecni nie maja racji - taka nieobecnosc prowadzi
        do katastrofy.
        • Gość: kot Re: PO układa się z Wroną i PiS?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 15:59
          xx wyjątkowo masz rację, ale wspomnisz moje słowa, że wybory wygra Szymon
          Giżyński
      • Gość: xx Re: PO układa się z Wroną i PiS?! IP: *.icis.pcz.pl 04.07.06, 22:45
        P.S. Pani Pozpondek wie dobrze ze potrzebna jest Czestochowie w Warszawie.
        Tam przyniesie najwieksze korzysci.
      • Gość: olek nie jestes wyborca Rozpondek towarzyszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:03
        "Absolwent" - twoje teksty znamionuja jedno - jestes aparatczykiem SLD
        wypisującyum na forum bzdury antyprawicowe. wiec nie kłam. jedyne co bys chciał
        to to żeby Rozpondek wystartowała po to by poodzielić prawice kmiotku
        • Gość: Absolwent Re: nie jestes wyborca Rozpondek towarzyszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:22
          Gość portalu: olek napisał(a):

> "Absolwent" - twoje teksty znamionuja jedno - jestes aparatczykiem SLD
          > wypisującyum na forum bzdury antyprawicowe. wiec nie kłam. jedyne co bys chciał
          >
          > to to żeby Rozpondek wystartowała po to by poodzielić prawice kmiotku

Ilekroć źle napisać o Wronie lub PiS, zawsze wyzwiska, wyzwiska, wyzwiska.
          Najsmutniejsze jest wyzywanie akurat mnie od "towarzysza". Tymczasem jestem
          wyborcą PO i oczekuję, że wystawią swojego kandydata. Mam dosyć POPiS-u i tyle.
          W POPiS-ie zawsze będą Platformę wyzywać od towarzyszy i kmiotków.

Do kolegi z prawicy: "Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu"
        • Gość: Bigos A ty Olek jesteś "Cw..em" nie wszyscy podlizuja si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 20:12
          e Wronie. Każdy kto popiera Wrone to Cw...
      • Gość: akuratny ----------BZDURY----------------- -!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 23:57
        Dziwna ta dyskusja. Bo związana z plotakami i domysłami wyssanymi z palca. PO
        nieokreśłiło na chwilę obecną żadnego kandydata z ich ramienia !!!. Zatem
        dyskusja ta to uprawianie dialektyki.

Ktoś napisał bzdurę, że "Platforma chce poprzeć Wronę" i już zawrzało.
        Powtraszam PO na chwilę obecną nie ustaliło zadnego kandydata. !!!!
      • Gość: dzid Re: PO układa się z Wroną i PiS?! IP: *.trustnet.pl 18.07.06, 22:36
        ALE JEDYNIE WRONA COś W TYM MIEśCIE ZROBIł I ROBI DALEJ
    • Gość: y Re: POPiS: PO wstąpi do PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 22:07
      Moja Platforma, której nie widać w Częstochowie jednak coś robi. Knuje w
      gabinetach koalicję z PiS!

Ja Platformie tego nie wybaczę. Po co głosować na taką partię, która nie ma
      własnego dobrego kandydata na prezydenta miasta?

Najlepiej niech częstochowska PO wstąpi do PiS......... hahahahahaha
      • Gość: q Bojówki socjalistyczne PISLD działają:):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 22:32
        • Gość: rem Re: Bojówki socjalistyczne PISLD działają:):):) IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 04.07.06, 22:44
          nie byłem zwolennikiem pana Wrony ale myśle że jednak on najwięcej zrobil w
          ostatnim czasie dla tego miasta.A co do pana Giżynskiego jedną zostatnich jego
          nominacji było powołanie na prezesa WPECU pana Swierczyńskiego a ten rozwalił
          to przedsiębiorstwo.Imam pytanie dlaczego wtedy w Gazecie Częstochowskiej
          pojawił się dodatek Ciepłownik a redagowała go pani Giżynska
          • Gość: Miś Najwiecej zrobił pod siebie "wielkie głano" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 20:14
            Praca Wrony to pajacowanie i nic więcej.
      • Gość: lewysierpowy Re: POPiS: PO wstąpi do PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:13
        a poco ? może wystapić przeciwko PiS? i tym sie odróznic w kraju, co bedzie w
        przyszłości procentowac. jak to jest ze Pis publicznie topi liderów PO na
        szczeblu krajowym ( a wiec całą Platformę) a lokalnie mówi jest fajnie? czy
        naprawde nie widac całej tej perfidnej gry?
    • sofia1977 Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy 04.07.06, 22:49
      naszemu mistu potrzbny jest ktoś z głową na karku!!
    • Gość: zz Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 23:53
      Uważam, że Szymon Giżyński będzie doskonałym prezydentem.
      Na pewno zrobi dla miasta więcej, niż obecny
      • Gość: -- Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.icis.pcz.pl 05.07.06, 00:06
        Chron nas Panie Boze przed takim prezydentem jak Gizynski.

Wrona, Matyjaszczyk - kazdy z nich jest 100 razy lepszym rozwiazaniem niz
        Gizynski.
        • Gość: abz Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 00:09
          A wy z PO odpowiedzcie,kto by był najlepszym kandydatem, czy wy stawiacie na
          Rozponkową???
          • Gość: xx Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.icis.pcz.pl 05.07.06, 00:15
            Rozpondkowa najwiecej korzysci przyniesie naszemu miastu w Warszawie - bez
            dodatkowej kasy trudno o rozwoj. Tak samo w innych sprawach - potzrebujemy
            silnej reprezentacji w Warszawie. Miejsce Gizynskiego tez jest w Sejmie.
            • Gość: Tom Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.07.06, 10:00
              Giżyński Cię reprezentuje w sejmie! Ha ha ha!!! - najkrótszy Częstochowski
              dowcip! Ten facet w sejmie reprezentuje tylko siebie, tak jak przez lata nie
              obchodziły go losy miasta i województwa tak nie obchodzą go teraz. Bo to jest
              człowiek myślący o kraju a nie o jakimś powiatowym miasteczku. Poza tym, to
              prezydent miasta jest od tego by siedzieć w mieście, a nie zajmować się
              posłowaniem.
              • Gość: xx Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.icis.pcz.pl 05.07.06, 10:49
                Oczywiscie albo posel albo prezydent.

W sejmie Gizynski reprezentuje PIS i w aktualnej sytuacji to ma duze znaczenie -
                powinien byc wiec tam. To wyjdzie na dobre Czestochowie. Takie sa realia
                • Gość: Jaco XX a od kiedy z ciebie polityczny autorytet pacani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 20:56
                  xx wypowiada się jak by był niewiadomo jakim politycznym autorytetem a to tylko bełkot pijanego żula.
            • Gość: Mirek Ty XX podlizywaczu Wrony nie odzywaj sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 20:53
              Rozpondkowa boi sie stanąć do wyborów i to tylko dlatego nie kandyduje. To poprostu baba i wyżej ..... nie podskoczy.
        • Gość: miki Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:15
          tylko nie Matyjaszczyk, tylko nie Matyjasczyk panie
      • Gość: do zz Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 13:41
        > Uważam, że Szymon Giżyński będzie doskonałym prezydentem.
        > Na pewno zrobi dla miasta więcej, niż obecny

ja tez uważam że będzie doskonałym prezydentem tak jak był wojewodą, rozwali i
        zmiecie z mapy Polski oraz Świata to nie myślace miasto Częstochowa, gratuluję
        doskonały gość do zamykania i zamiatania, niszczenia i burzenia
    • czefan Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy 05.07.06, 02:46
      Szanowny Panie !
      Ja tradcyjnie przekreślę listę kandydatów do tzw."sejmiku śląskiego" napisem
      precz ze kolaborantami.
      Mało tego.
      Będę do tego namawiał na forum.
      Wiem, że taki protest ma większy sens, niż zbieranie jakichkolwiek podpisów z
      apelem o reaktywację woj. częstochoewskiego.
      Dla tymczasowej stolicy Polski Warszawy większe znaczenie będzie miał bojkot
      wyborów do władz okupacyjnych.

• andrzej.sawa Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy 05.07.06, 06:37
      Startuj sam,a nie pieprz!!!!!
    • Gość: rrrr Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.06, 08:28
      A ja was pogodzę Andrzej Wosik na prezydenta. Super facet.To co lewy .
    • Gość: Gość Jak to dobrze, że mieszkam na wsi:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 08:55
      Jak na razie Częstochowa nie ma dobrego kandydata na Prezydenta.
      Takiego bez większych zastrzeżeń.
      To dziwne, bo od 15 lat nie pojawiła się praktycznie żadna "nowa twarz".
      Przepraszam. Pan Matyjaszczyk, ale on zdaje się nie mieć zaplecza nawet we
      własnym ugrupowaniu.
      To takie smutne i takie Polskie - nieumiejętność gry zespołowej.
      Utrącanie swoich kolegów partyjnych jako potencjalnej konkurencji.
      Nasze ugrupowania wciąż skupiają się na tym jak nie dopuścić nowych działaczy
      na szczyt.
      A dlaczego?
      Bo my, wyborcy im na to pozwalamy.
      Zamiast podziękować tym Panom (Paniom)wciąż dajemy im nowe szanse.
      Ale z tego materiału juz się ognia nie wykrzesa.
      Co najwyżej smród.
      To już lepiej niech się nic nie dzieje...
      • Gość: tow piskiernia Re: Jak to dobrze, że mieszkam na wsi:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:22
        a niech rzadzi nawet sprzataczka byle nie z Sld !!!!!!!!
        • Gość: aaa wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:47
          Z tekstu wcale nie wynika, że Rozpondkowa nie wystartuje, twierdzi jedynie, że
          lepiej byłoby, żeby był jeden kandydat na prawicy. I ja chciałbym, żeby to była
          ona, a w ostateczności Wrona.
          • Gość: realista Re: wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:41
            tak tak towarzyszu. wy juz dobrze wiecie ze HR nie ma szans w porównaniu z
            Wroną wykończyć te całą konkurencję darmozjadów, oportunistów, kolaborantów
            wspólpracujących z SLD byle tylko dochapac sie do stanowisk i do WADZY
            • Gość: Drama Zamknij sie współpracowniku z AWS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 21:00
              Co to znaczy AWS - Akcja Współpracowników SB 3/4 z was to donosiciele i kolaboranci
      • Gość: xx Re: Jak to dobrze, że mieszkam na wsi:) IP: *.icis.pcz.pl 05.07.06, 10:51
        Zapraszam do centrum miasta - tylu rzeczy nie remontowano nigdy - od czasu gdy
        pojawilem sie w Czestochowie.
        • Gość: Absolwent Re: Jak to dobrze, że mieszkam na wsi:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:35
          Gość portalu: xx napisał(a):

> Zapraszam do centrum miasta - tylu rzeczy nie remontowano nigdy - od czasu gdy
          > pojawilem sie w Czestochowie.

Ale inne miasta pędzą do przodu, a my tylko człapiemy. Nawet wsie
          podczęstochowskie rozwijają się szybciej. Wrona tyle lat był prezydentem i
          dopiero teraz rozpoczął inwestycje?! Życie upływa szybko, a Częstochowa powinna
          być piękna.

Nikt nie twierdzi, że Wrona jest gorszy od Marasa. Ale to wcale nie oznacza, że
          nie stać nas na lepszego kandydata niż Wrona! Czy Platforma nie ma odpowiednich
          ludzi, którzy poradzą sobie z odśnieżaniem, łataniem dziur i inwestycjami? Czy
          PO to tylko Rokita i Tusk? To po co głosować na częstochowską Platformę, skoro
          nie mają odpowiednich ludzi?
          • Gość: fafik Re: Jak to dobrze, że mieszkam na wsi:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:42
            a w Nowym Jorku to.... nawet nowa linie metra za 2 mld dolarów
          • Gość: czestochowianin jestes gnojem co kala własne gniazdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:47
            głąbie - w całym kraju tegoroczna zima była tragedia. Wrona poradził sobie z
            tegoroczną znacznie lepiej niz np na slasku bo zatrudnił bezrobotnych w ramach
            prac interwencyjnych - odsniezali tak dobrze ze razem z kwietnikami ...
            ta sama zima załatwiła dziury w całym kraju - wystarczyło posłuchac, ale ty z
            partyjnm rozkazem wciskasz te głupote od kilku miesiecy na tym forum
            mam przypominac stale to co sie wyremontowało lub robi? to sie w partyjce
            skichacie
            • Gość: Absolwent Re: A dziury w drogach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 13:42
              Pomimo rynsztokowego języka odpowiem kulturalnie:

Zwolennicy Wrony zamiast wyzywać i przeklinać mogliby uderzyć się w piersi i dać
              wyborcom jakąś gwarancję poprawy. A tak zniechęcają potencjalnych wyborców swoją
              agresją. A dziury w drogach i ogólny bałagan wyróżniają nasze miasto niezależnie
              od pory roku, niestety.

Nie jesteś w stanie mnie obrazić. Tak jak Ty mnie wyzywasz od "towarzysza", tak
              SLD-owcy na tym forum wyzywali mnie już od "czarnego", "pieprzonej prawicy" itp.
              Jesteście siebie warci, Wy i SLD. hahahahahahaha
              • Gość: xx Re: A dziury w drogach? IP: *.icis.pcz.pl 05.07.06, 15:41
                Nie mozna rozpatrywac tego co jest na zakonczenie tej kadencji w oderwaniu od
                tego co bylo na zakonczenie poprzedniej. Bilans moim zdaniem wypada pozytywni

Kazdy moze miec swoja kandydature - moim zdaniem w tej chwili tylko dwie sa
                realne i maja jakas racje bytu w Czestochowskich warunkach: aktualny Prezydent
                i kandydat lewicy.

• Gość: Absolwent Re: A dziury w drogach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 19:55
                  Jeżeli wybór będzie pomiędzy Wroną i kimś z SLD, to wielu wyborców nie będzie
                  miało na kogo głosować. Nie można wybierać pomiędzy mniejszym a większym złem.

W ten sposób traci też PO, skoro nie potrafi wykreować kogoś kompetentnego.
                  Wyborcy Platformy to widzą. A przecież jest jeszcze czas?
                  • Gość: xx Re: A dziury w drogach? IP: *.icis.pcz.pl 05.07.06, 20:07
                    Z PO moglaby wystartowac tylko Pani Rozpondek - ale to by byla wielka strata
                    dla Czestochowy z punktu obrony interesowa miasta na szczeblu centralnym.

Zas lewica w Czestochowie ma racje bytu - nie musi to byc zreszta SLD.

• Gość: Absolwent Re: A dziury w drogach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 20:11
                      Ale oprócz pani Rozpondek są w Platformie jeszcze jacyś kompetrentni ludzie? Z
                      nadzieją zadaję to pytanie!
                      • Gość: xx Re: A dziury w drogach? IP: *.icis.pcz.pl 05.07.06, 20:56
                        Prezydent to musi byc INDYWIDUALNOSC i znana postac. Ja takich nie znam w PO
                        oprocz Pani Rozpondek.

Indywidualnosci nie da sie wykreowac na zawolanie. W wyborach prezydenckich
                        glosuje sie na osoby, nie na partie. I bardzo dobrze.
      • Gość: ww krzysiu, zajmij sie grami komputerowymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:38
        albo idz na piwo do smacznego
        • Gość: mieszkaniec Re: kto na prezydenta IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.07.06, 13:25
          Dziwna ta cała dyskusja, pomimo dużego negatywnego elektoratu duże szanse
          ponownego wyboru ma Pan Tadeusz Wrona Są dwie osoby mogące podjąć z nim
          rywalizacje tj.Pani Halina Rozpondek i Pan Jacek Kasprzyk.Moim zdaniem jadynym
          z tej trójki na kandydowanie zdecyduje się Pan Tadeusz Wrona, który uzyska
          poparcie PO i PiS co wykluczy kandydowanie Pani Rozpondek.W tym przypadku
          jedyną kontrkandydaturą może być osoba z lewicy. Z opini płynącej z tego
          środowiska widać jednak, że SLD proponuje raczej folklor wyborczy promując
          Pana Matyjaszczyka zamiast poszukiwać szerszej akceptacji.Ponieważ nie odbieram
          sygnałów o zainteresowaniu kandydowaniem ze strony samego Pana Kasprzyka
          uważam , że kto będzie Prezydentem po jesiennych wyborach jest oczywiste.
          • Gość: Lidka Re: kto na prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 22:33
            Pragne poinformować iż w ostatnich wyborach parlamentarnych w mieście Częstochowa Radny Miasta Częstochowy Pan Krzysztof Matyjaszczyk osiągnął 3 wynik wyborczy po Panu S. Giżyńskim B(byłym Wojewodzie, aktualnym Pośle i liderze PiS)i Pani H. Rozpondek (Byłej Prezydent Miasta i liderce PO)daleko zostawiajac za sobą Pana Kasprzyka (czterokrotnego Posła RP). Więc każda wypowiedź w stylu:
            > Z opini płynącej z tego
            > środowiska widać jednak, że SLD proponuje raczej folklor wyborczy promując
            > Pana Matyjaszczyka zamiast poszukiwać szerszej akceptacji.Ponieważ nie odbieram
            >
            > sygnałów o zainteresowaniu kandydowaniem ze strony samego Pana Kasprzyka
            > uważam , że kto będzie Prezydentem po jesiennych wyborach jest oczywiste.
            ... swiadczy o głębokim braku znajomości sytuacji politycznej w Częstochowie lub poprostu złej woli. W obu przypadkach wypowiedź nieistotna.
            • Gość: kaśka Re: kto na prezydenta IP: 80.50.242.* 07.07.06, 17:28
              nooo, jeżeli trzy głosy więcej pana Matyjaszczyka zostawiły pana Kasprzyka d a l e k o w tyle, to czegoś nie rozumiem. Odkąd to trzy głosy (o ile dobrze pamiętam) są takie decydujące o przewadze, gdy mówimy w ogóle o 4 tysiącach? Zresztą - Matyjaszczyk też dobry, ale młody i może być mało samodzielny. Na tę kadencję Kasprzyk. W ostateczności Rozpondkowa. ALE NIE GIŻYŃSKI. RATUNKU!!!
              • Gość: Karol Re: kto na prezydenta - Matyjaszczyk! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 17:09
                A czemuz to Matyjaszczyk ma być niesamodzielny? Jak dotąd pokazał, że nie da się nim kierować z tylnego siedzenia. SLD prowadzi po swojemu. To, że rozważa zdanie innych to tylko powinno się chwalić. On ma świadomość, że polityk zawsze podejmuje decyzje na wyłącznie swoją odpowiedzialność.
    • Gość: z Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 13:33
      kto będzie i o ile będą kandydatury ze strony PiS i PO zadecyduje Jarosław i
      Donald czy to wytypowanym osobom będzie się podobać czy nie .
      • Gość: gadasz głupoty Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 14:49
        Przynajmniej w PO nie ma decyzji odgórnej (może być tylko rada)i decyzja o
        ewentualnym kandydowaniu jest zostawiona posczególnym miejskim i regionalnym
        liderom.
    • Gość: Dog Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.net / *.net 05.07.06, 13:55
      Panu Szymonowi już dziękujemy.
    • Gość: fr Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 13:58
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=43007943&wv.x=2&a=44550615
    • Gość: xxy Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 14:08
      Pani Halinka ma wreszcie nową garsonke-co stara rozleciała sie ze starości
    • Gość: XYZ Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 14:10
      BOżE TYLKO NIE PAN WORNA ZAWSZE GO WSPOMINAM JADąC NP. ULICą WARSZAWSKą DGYBY
      NIE DAJ BOZE ZNOWU WRONA TO STRACONE NASTEPNE 4 LATA LEPIEJ NIECH IDZIE NA
      AMBASADORA
      NP DO PERU.
      • Gość: xx Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.icis.pcz.pl 05.07.06, 14:21
        Zobacz ile jednak w miescie sie zmienilo w okresie kadencji Prezydenta Wrony na
        plus.

Porownaj co bylo w poprzedniej kadencji.

Kazdy ma prawo wyboru tego kto mu pasuje, ale dobrze by bylo kierowac sie
        zdrowym rozsadkiem a nie emocjami - bo wtedy mamy wyniki jak w Sejmie gdzie
        rzadzi PIS, LPR i Samoobrona - jeden "lepszy" od drugiego.
    • Gość: częstochowianin tylko Szymon Giżyński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 14:32
      To osoba kompetentna i wbrew temu, co piszą Jego przeciwnicy zrobił i robi dużo
      dobrego dla miasta. Wreszcie byłoby normalnie. Bez prywaty i kolesiostwa.
      • Gość: xx Re: tylko Szymon Giżyński IP: *.icis.pcz.pl 05.07.06, 15:35
        Prosba o konkrety.
      • Gość: kicoK.B Re: tylko Szymon Giżyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 18:53
        U Pana Giżyńskiego na pierwszym miejscu jest kolesiostwo.Stanowiska w Cz-wie
        odsadzane są (gdzie się da) ludźmi z PIS. Nieważne że to ludzie mało
        kompetentni, ważne że swoi. W tej chwili już myślą o tym jak tu dalej swoich
        umiejscowić. A dopiero po wygranych wyborach jak się otworzą nowe możliwości...
        Myślę, że Pan Giżyński nie potrafi , nie chce i nie będzie potrafił dobrze
        rządzić miastem. Jeżeli ktoś nie ma dobrze ułożonego życia rodzinnego trudno
        żeby dobrze rządził miastem.Zresztą nie zapisał się pozytywnie w pamięci
        Częstochowian więc o kim i o czym tu rozmawiać.
        • Gość: kawka Re: tylko Szymon Giżyński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 23:27
          Co za insynuacje na temat życia rodzinnego Szymona Giżyńskiego?
          Wszyscy wiedzą, że i w tej sferze jest ok
          I zaręczam Ci kicoK.B, że zdecydowana większość częstochowian dobrze go
          wspomina
    • Gość: lunch Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.gik.pw.edu.pl 05.07.06, 16:44
      >Ryszard Raczek, popierany przez Ogólnopolskie Porozumienie Emerytów i
      Rencistów, były wicedyrektor MPK

Raczek raczej nie był wicedyrektorem MPK.
      • Gość: @bsolwent Panie Chatys -wstyd!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 16:51
        Żeby tak poważna Partia jak PO nie miała kandydata na prezydenta miasta, takimi
        ruchami sie odkrywacie ze nie macie ludzi kompetentnych i boicie sie walki -
        żałosne i śmiechu warte
        • Gość: Prawo-lewy Czy wrony odlatuja do Ciepłych Krajów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 17:31
          A Wrona sie tak slicznie uśmiecha. I ząbki ma jak perełki chyba sztuczne?
          A tak dużo zrobił dla miasta. I pomniki i kler na każdej uroczystości.
          Tylko ciekawe KTO za niego pospłaca pobrane kredyty?
          A każda inwestycja jest na początku tania, a potem sie okazuje dużo droższa.
          Cos w tym jest.

Jak go Tatunio Rydzyk i Przeorek poprze plus wszystkie Proboszcze......to mamy
          przechlapane na następne 4 lata.
          Może niech on lepiej leci do ciepłych krajów?
          O kurcze.........wrony nie odlatuja ;-(;-(;-(

• Gość: teral Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 05.07.06, 17:29
      Tyloko nie Wrona- każdy kto śmiało powie,że nie będzie czarnym do tyłka
      wchodził bez mydła ma wygraną- bo okaże się że kasy jest dużo więcej i
      mozna zrobić dużo więcej w mieście
    • Gość: bobik Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: 195.189.52.* 05.07.06, 18:21
      Nie jestem w żadnej partii,ale obiecuje wyburzyć puchatka,zagłosujecie na mnie?
      • spoldzielca Kandydata na Prezydenta Częstochowy PRU 05.07.06, 20:38
        Oświadczenie
        Polski Ruchu Uwłaszczeniowy w Częstochowie na spotkaniu w dniu 5.07.2006
        podjął jednogłośnie decyzje o wystawieniu kandydata na Prezydenta
        Częstochowy w osobie Przewodniczącego Polskiego Ruchu Uwłaszczeniowego Artura
        Gawrońskiego .
        Wszystkie Osoby zainteresowane serdecznie zapraszamy na spotkania, w każdą
        pierwszą środę miesiąca o godzinie 16:00 w siedzibie OBYWATELSKIEGO RUCHU
        OBRONY BEZROBOTNYCH W CZĘSTOCHOWIE UL. PIŁSUDSKIEGO 31 lub każdą drugą środę
        miesiąca o godzinie 16:00
        w siedzibie Ligi Rodzin Polskich w Al. N.M.P. 61
        Kontakt telefoniczny
        Przewodniczący Polskiego Ruchu Uwłaszczeniowego w Częstochowie
        Artur Gawroński
        Tel. 0602-819-608
        Zapraszamy na nasza stronę internetową www.glospolnocy.republika.pl

• Gość: asia Re: Kandydata na Prezydenta Częstochowy PRU IP: *.trustnet.pl 05.07.06, 22:17
          uwazam ze Jacek Kasprzyk jako kandydat lewicy w Czestochowie mogłby konkurować
          z prezydentem Wroną i śmieę twierdzić że miałby nawet szansę z nim wygrac - co
          wy na to?

• Gość: MB Lewica ma już swojego kandydata K. Matyjaszczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 22:24
            A odgrzewanie starego kolteta grozi rozwolnieniem. Jeśli ktoś jest masochistą to niech sam startuje droga wolna. Panie Jacku nikt pana wołami do koalicji nie będzie zaciągał. Proszę pokazać na co stać Pana partię. Może właśnie dwie listy lewicowe i dwóch silnych kandydatów spowoduje to że wspólny klub lewicy po wyborach będzie liczniejszy.
          • Gość: Olo Re: Kandydata na Prezydenta Częstochowy PRU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 22:47
            Jeśli tak uważasz to podpisz się pełnym imieniem i nazwiskiem.
        • Gość: @bsolwent Re: Kandydata na Prezydenta Częstochowy PRU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 16:51
          Przeciez tego smiesznego kajtka to ledwo za lady w sklepie widac i on na
          prezydenta, myslalem ze pan Gawronski z wiekiem zmadrzeje jednak nici zoich
          nadziei
        • Gość: jan Re: Kandydata na Prezydenta Częstochowy PRU IP: 80.50.242.* 25.07.06, 14:58
          W końcu jakiś kandydat, z którym można się spotkać i porozmawiać. Oby tak
          dalej. Pozostali widocznię się boją swoich wyborców, a o pomocy to już nawet
          nie ma mowy. Życzę powodzenia Panie Arturze, ja na pewno będę na Pana głosował
          i moja rodzina również.
    • Gość: A jak.......... Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: 212.87.244.* 05.07.06, 23:09
      to jest w końcu?,z jednej strony mówi się o jedności prawicy w tym
      mieście,pomijając politykę "barbarzyństwa"na szczeblu krajowym,a z drugiej
      obecny prezydent Wrona, nie może się odnaleźć w żadnej z partii.
      I tak najpierw puka do drzwi PISu(Giżyński odrzuca z osobistych partyjniackich
      powodów i zacietrzewienia)dalej Wrona lawiruje między rodzimą Wspólnotą(która
      jest podzielona,bo część widzi swój interes koniunkturalnie w PISie) i tak
      dochodzi do Platformy Obywatelskiej, wykorzystuje pod płaszczykiem haseł:JEDNOŚĆ
      PRAWICY- jej chwilowe niezdecydowanie na własnego kandydata.
      Nie chdodzi o to by pani poseł Rozpondek kandydowała na stanowisko
      prezydenta(doskonale reprezentuje interesy naszego regionu w Sejmie),ale na
      Litość Boską ,czy konieczne jest, by poprzeć obecnego prezydenta?(który i owszem
      ma zasługi:dobry budżet,nienaganny poziom inwestycji),ale czas na zmiany,czas na
      kogoś swojego z PO.
      PIS chce zatopić Polskę samorządową,miała być koalicja POPIS , a jest koalicja
      socjalistyczno-populistyczna,nie wierzmy że człowiek, któremu bliżej do
      PISu,będzię bardziej otwarty na Częstochowę nowoczesną i rozwijającą się.
      Czy ten galop inwestycji w ostanim roku kadencji ma zastąpić lata zaniedbań,nie
      tylko pana Wrony,wszystkich od lewicy poczynając.
      Proszę zapytać ludzi młodych w naszym mieście jakie mają zdanie o prezydencie
      Wronie,od lewa do prawa,nie chodzi o swego rodzaju "mitologie" i złoślliwe
      czasem komentarze elektoratu lewicowego,tylko o studentów,młodzież licealną itd.
      To nie jest mały procent społecznośći częstochowskiej,pomimo że wielu ludzi
      emigruje z Częstochowy(do innych regionów kraju , za granicę),to jest ogromna
      liczba ludzi,którzy mogą głosować,ale zniechęcają się polityką "policjanta" pana
      Wrony i beznadziejnym pomijaniem tak wielu problemów młodej Częstochowy.
      To zniechęcenie do polityki poprzez uczestnictwo w wyborach płynie z góry przez
      zachłanną,chciwą i agresywną politykę PISu.
      Tadeusz Wrona,pomimo że gotów wstąpić do Platformy za wszelką cenę i choćby nie
      wiem jak się starał, będzie postrzegany jako polityk PISu(ze swoją ideologią
      zakazów i nakazów,bezpodstwanych w tak wielu okolicznościach).
      PO może stracić ogromną rzesze zwolenników,którzy zostaną w domach i wcale nie
      zagłosują, niż by mieli głosować na swego rodzaju symbol, tego miasta pana Wrone.
      Skandaliczna jest postawa niektórych forumowiczów,jeżeli popieram PO, a nie mam
      zamiaru głosować na T. Wrone nie oznacza ,że jestem zwolennikiem socjalistów z
      SLD ,ani z PIS ,bo to też socjaliści,tylko mniej wykształceni i z nutką ksenofobii.
      Panie,panowie z SLD,od kiedy to ta partia w Częstochowie ma dominującą młodą
      strukturę budującą całość partii??,spójrzmy na wiek radnych lewicowych i
      przyjrzyjmy się liczbie członków jakże dużej partii ,przecież widać jaka jest
      tam średnia wieku,nie chcę nikogo obrazić ,ale to przysłowiowy "beton".
      Pan Matyjaszczyk ma być "młodym obliczem " tego miasta?? Pamiętać należy
      niedawne wewnętrzne przepychanki w SLD,"beton" będzie sterował swojego młodego
      człowieka na wzór PIS-Marcinkiewicz( tylko że tam dominuje jeden kierowca, a
      tutaj będzie kilku pociągało za sznurki).
      Jedność prawicy to już historia,mrzonka,runęła, gdy PIS rozpoczął swoją
      agresywną politykę zawłaszczania państwa.
    • Gość: ula Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.hcz.com.pl / *.hcz.com.pl 06.07.06, 08:28
      nie dobry
    • Gość: kris Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.21.pl / *.21.pl 06.07.06, 10:15
      byle nie Wrona ,Giżyński i Rozpondek oni nie mogą być prezydentem Czewy mam ich
      dosyć nic dla ludzi nie robią tylko dbają o kler
      • Gość: alex Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.prenet.pl 06.07.06, 16:53
        Każdy byle nie ten pozer Wrona,idzcie do UM coś załatwić ,latami się czeka na
        decyzje,nikt za nic nie odpowiada.Wrona teraz rozkopał miasto i udaje że
        sprawnie rządzi.Pokażcie jeden zakład pracy ,który powstał dzięki niemu.On tylko
        biega od Biskupa do telewizji,miasto jest teraz zapyziałą prowincją.Niech wraca
        do Szczecina.
      • Gość: Panie Wrona Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 16:54
        Drogi Panie Prezydencie, nadszedł czas aby odświeżyć swoje zaplecze polityczne,
        jak pewnie już Pan sam zauważył pana ekipa to ludzie grubo po czterdziestce,
        pięćdziesiątce, w swoich szeregach nie ma Pan wogóle młodych ludzi. Z tymi
        pierwszymi daleko Pan nie zajdzie, takie osoby jak Pan Betnarski, Pan Guła to
        ludzie którzy już gasną w polityce jak świeczka tydzień po wszystkich
        świętych...
      • Gość: Do Pana Prezydenta aa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 16:55
        świętych...
        • Gość: aa Re: aa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 16:56
          świętych...
          • Gość: kawka Re: aa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 22:02
            Zgadzam się i popieram. Czas ustąpić.
            A najlepszym prezydentem będzie Szymon Giżyński
    • Gość: kaśka Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: 80.50.242.* 06.07.06, 22:07
      Haaaaaa.. Ratunku, tylko nie Giżyński! A Wrona jak się spieszy z remontami. Jak będą tak trwałe, jak na Berka, to wróżę duże sukcesy. Oj, Wrona, już wystarczy. Teraz niech lewica się wykarze i da odpór prawicy wreszcie. nie żebym coś miała przeciw pluralizmowi, ale robbi się prawicowy dyktat! Matyjaszczyk niech jeszcze się uczy. Kasprzyk jest dobrym kandydatem.
      • Gość: Daro Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 22:59
        Jeśli chodzi o porównanie poziomu wykształcenia Pana Matyjaszczyka i Pana Kasprzyka to niestety Pan Kasprzyk wypada bladziutko. Bycie 4 kadencje posłem nie jest gwarancjom wiedzy i mądrości a do tego z wiekiem mądrość zamienia się w tępotę -"Oskar Wilde"
        • Gość: aa Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 23:55
          Szczególnie z twoją znajomością j.polskiego
      • Gość: VX204 -a jak Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: 212.87.244.* 06.07.06, 23:08
        ość portalu: kaśka napisał(a):

> Haaaaaa.. Ratunku, tylko nie Giżyński! A Wrona jak się spieszy z remontami. Jak
        > będą tak trwałe, jak na Berka, to wróżę duże sukcesy. Oj, Wrona, już wystarczy
        > . Teraz niech lewica się wykarze i da odpór prawicy wreszcie. nie żebym coś mia
        > ła przeciw pluralizmowi, ale robbi się prawicowy dyktat! Matyjaszczyk niech jes
        > zcze się uczy. Kasprzyk jest dobrym kandydatem.

Zgazam się tylko nie Giżyński (PISowskiemu zawłaszczaniu państwa stanowcze NIE),
        tylko niech lewica się nie wykazuje.
        Przez 4 lata lewicowa Rada Miasta w której obecnie ma większość, niewiele się
        wykazała(oczywiście poza blokowaniem dobrych pomysłów Wrony),tak więc pora na
        kogoś nowego,osobę umiarkowaną.Panu Wronie również podziękujmy,czas na dobrego
        kandydata PO,który będzie miał w miarę wyważone podejście do spraw miasta.
        • Gość: zyta Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 23:14
          Lewica nie ma większości ma 13 radnych na 28 a wiec do większości brakuje 2. Tak wie c Wrona robi co chce
          • Gość: VX204 Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: 212.87.244.* 06.07.06, 23:18
            Kto zatem blokował dobre pomysły Wrony?
            Przecież nie "Wspólnota" z której się wywodzi.
            • Gość: ło Matko Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 22:48
              to byli jakieś dobre pomysły wrony???????
              Chyba tylko te że stoi ZAWSZE ZA JAKIMS BISKUPEM lub innym klechą z wiadrem
              swieconości
              • Gość: VX204 Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: 212.87.244.* 07.07.06, 23:34
                Były,były...(nie zamierzam ich wymieniać kolejno,Wrona ma forumowego
                Leśnikowskiego od PR).
                A legendy o biskupie i klechach można włożyć między bajki, w ogóle czemu mają
                służyć podobne dygresje?Wrona,jeszcze moherowego kapelusza ,mimo wszystko nie
                nosi,co najwyżej przymierza, a to przecież nie to samo.

• Gość: Gosc Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 06:22
                  Podobno Henryk Pinis ma poprzeć T.Wronę na prezydenta.Niezły autorytet,co?
        • Gość: dsl Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 15:46
          A czemu nie Halina Rozpondek z PO?? Czy tylko dlatego, że reprezentuje nas w
          Parlamencie??
          Pzdr.
          • Gość: kot Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 15:50
            I tak wygra Szymon:P
            • Gość: Gosc Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 18:13
              To oczywiste,że wygra Szymon Giżyński.Jest człowiekiem bardzo mądrym i
              skromnym.Nigdy ani stanowisko, ani pieniadze nie uderzyły mu go głowy,dlatego
              nie jest przez niektórych lubiany.Zawsze dostrzega problemy ludzi najbardziej
              potrzebujących.Jako lider PiS-u jest wielkim autorytetem zarówno dla ich
              członkow jak i nowych parlamentarzystów w okręgu częstochowskim.Nie ma lepszej
              kandydatury na gospodarza naszego miasta.
            • Gość: Misiek Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 18:17
              Zofia....czyżby to ta samoa Zofia,która cały czas popierała Platformę?
              Jeżeli teraz poprzesz PiS z Szymonem na czele, to gratuluję szczerze
              wyboru.Cała moja rodzina też Go poprze!
          • Gość: VX204 Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: 212.87.244.* 07.07.06, 16:58
            Gość portalu: dsl napisał(a):

> A czemu nie Halina Rozpondek z PO?? Czy tylko dlatego, że reprezentuje nas w
            > Parlamencie??
            > Pzdr.

Uważam że dobrze reprezentuje region w parlamencie,nie siedzi tam dla diety
            poselskiej,a ma się nieodparte wrażenie, że inni tam właśnie dlatego siedzą.
            Przeglądam czasem strony sejmowe i wystąpienia posczególnych posłów z regionu i
            okazuje się że liczba wystąpień,interpelacji,zapytań poszczególnych posłów nie
            jest imponująca,w przypadku H.Rozpondek(PO) działania jej są dość bogate jak na
            posłankę opozycji,takich ludzi potrzeba w sejmie,miastu też by się przydała,
            jako prezydent,ale chyba pod rządami PISu ,lepiej będzie jak działa dobrze w
            sejmie dla zasady: Pro Publico Bono.
            • Gość: @bsolwent Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 19:01
              Pewnie to pisał ktos na zlecenie Pani posel, sama sie boi wystartowac i sama
              uwaza ze dziala dobrze w parlamencie, boze i kto nas reprezentuje :( 0 dramat
              • Gość: VX204 Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: 212.87.244.* 07.07.06, 21:09
                Gość portalu: @bsolwent napisał(a):

> Pewnie to pisał ktos na zlecenie Pani posel, sama sie boi wystartowac i sama
                > uwaza ze dziala dobrze w parlamencie, boze i kto nas reprezentuje :( 0 dramat

Czy uważasz że jeżeli się chwali dobrą robotę danego polityka,to koniecznie trzeba
                działać na "zlecenie" tegoż polityka?!Po prostu obserwuję politykę na bieżąco i
                oprócz powszechnego "dziadostwa" politycznego w wydaniu koalicji,dostrzegam
                osobę z opozycyjnej PO, która dobrze reprezentuje swoich wyborców w sejmie.
                • Gość: Do VX Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 11:07
                  Pewnie jestes asystentem spolecznym Pani Posel i za zadanie na najblizszy
                  tydzien masz obserwacje forum i pisanie tak aby bylo dobrze chlopinko marna
                  • Gość: Zet Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 16:27
                    Dlaczego zaraz chlopinko marna ? Skoro gosc pisze co mysli, to po co zaraz
                    jakies domysły ??
                  • Gość: VX204 Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: 212.87.244.* 08.07.06, 20:05
                    Gość portalu: Do VX napisał(a):

> Pewnie jestes asystentem spolecznym Pani Posel i za zadanie na najblizszy
                    > tydzien masz obserwacje forum i pisanie tak aby bylo dobrze chlopinko marna

Żałosne i marne są twoje wątki,nie zamierzam niczego udowadniać po raz
                    kolejny,zwłaszcza jezeli takie posty jak ten wyżej nacechowane są " szumowiną
                    słowną",domniemywaniami,przypuszczeniami opartymi na jakiś insynuacjach
                    anonimowego opluwacza,który nawet nie raczył firmowac wątku swoim nickiem.

• Gość: Misiek Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 16:29
                Pani poseł Rozpondek raczej nie będzie chciała odbierac głosow Wronie startując
                w tych wyborach.Przypuszczam,że wybierze parlamentarny spokój. W jej wieku jest
                to zrozumiałe.Obawia się też Giżyńskiego, bo jakby nie patrzec to on jest
                numerem jeden w tych wyborach.Obecny prezydent jest bardzo zaskoczony jego
                kandydowaniam,co oznacza, że się go obawia. Giżyński ma poparcie Kaczyńskiego,
                a to popsuło panu Wronie plany,myślal, że PiS go poprze,ale PiS chce mieC
                swojego kandydata i to bardzo mocnego.
                • ulisses_czwa Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy 18.07.06, 17:33
                  Nie sądzę, aby poseł Rozpondek obawiała się Giżyńskiego i nie nazywałbym go też numerem 1... Wbrew pozorom brak poparcia dla T. Wrony przez premiera Kaczyńskiego, który "cieszy się sympatią" 3% społeczeństwa (wg. ostatniego sondażu) jest raczej w tym przypadku wielkim plusem...
                  Wracając do Pana Giżyńskiego to można go nazwać "grabarzem woj. częstochowskiego". Gdy ówczesna Prezydent Częstochowy - H. Rozpondek - organizowała protesty (może nieliczne, ale były) w Warszawie w obronie województwa, to pan Giżyński (wówczas wojewoda) nie wyrażał żadnego zainteresowania, ani też wsparcia akcji protestacyjnych... W tej chwili próbuje się wsławiać mydlanymi próbami odzyskania województwa... Może co najwyżej zawiesić sobie pamiatkową tabliczkę (którą posiada) z napisem "Urząd Wojewódzki w Częstochowie" nad łóżkiem...
    • Gość: kot szymon, szymon, szymon... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 13:47
      jak w temacie...Szymon!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka