Gość: ale jaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 21:31 Ale jaja!! Giżyński na prezydenta, toż ten facet (znam go z Urzędu wojewodzkiego) nie wie co to praca. A mysle ,że na stanowisku prezydenta roboty jest b.duzo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: radek Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.man.czest.pl 04.07.06, 21:41 Ten człowiek sprzedał nam województwo a teraz jest gorącym orędownikiem jego powrotu.Chyba coś ma nierówno pod sufitem."Gratuluję" wyborcom którzy będą na niego głosowali.Kaczkolandi ciąg dalszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @bsolwent Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 21:48 Pan Tadeusz Wrona, obecny prezydent niestety jest bez powazniejszego zaplecza politycznego, jego najblizsi wspolpracownicy to ludzie wiekowi niechetni juz do pracy wyborczej, o mizernym poparciu w miescie. Mlodzi ludzie na prawicy (oprocz jednego radnego Pana Konrada :) ) nie sa dopuszczani do polityki, dlatego SLD i jej młodzi zgrani członkowie maja w tych wyborach duże szanse. Postawcie Panowie na Krzycha Matyjaszczyka - chłopak pokazał że wiele potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 21:53 Tez popieram Krzysztofa M. i szkoda mi tylko wielu fajnych świeżych chlopaków po prawej stronie którym "prawi starsi panowie" nie pozwalaja sie wykazac. Przez to niszcza prawice w tym miescie, za 4 latka odejda do emerytalnego korytka a wtedy za stery wskoczymy my - :)LEWICA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 01:21 ciekaw jestem o jakich panów chodzi? (spośród tych, którzy nie mogą się wykazać) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do taty Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 16:48 O srakich baranie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.icis.pcz.pl 04.07.06, 22:42 To ze Prezydent Wrona nie reprezentuje zadnej partii jest dla mnie wlasnie duzym atutem. Jestem przeciw partyjniactwu na poziomie lokalnym. A kandydat PIS powinien reprezentowac Czestochowe w Sejmie. Tam jest jego miejsce. Dodam ze decyzja Pani Posel Rozponed jest madra decyzja - Pani posel najwiecej moze zrobic dla Czestochowy wlasnie w Warszawie. Tam nalezy bic sie o pieniadze dla miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abor zgadza sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:04 popieram xx - tylko Wrona SLD pokona. o Giżyńskim nawet nie mówię - wstyd panie Szymionie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Pana Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 16:49 Sadzac po ip instytutu pisal to pewien pan dr bliski wspolpracownik Pana Tadeusza wiec szkoda nawet tego czytac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abor Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:00 oj chłopczyku, daj se luz przecież nie masz najmniejszych szans, a twoje przebieranie nogami do stanowisk nie poparte wiedzą i talentem staje się żenujące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: PO układa się z Wroną i PiS?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 22:00 Potwierdzają się moje najgorsze obawy: Platforma chce poprzeć Wronę, człowieka nie radzącego sobie z odśnieżaniem, łataniem dziur itp. Szkoda Częstochowy! Zwolennicy Platformy (tacy jak ja) mogą więc nie zagłosować. I niech częstochowskie PO nie apeluje do sumienia wyborców, skoro nie wypromowała własnego kandydata i zawiera układy z Wroną oraz z PiS! Partia, która nie ma własnego kandydata na prezydenta wielkiego miasta zazwyczaj marginalizuje się w regionie. Jako wyborca pani Rozpondek jestem rozczarowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POPIERAM Re: PO układa się z Wroną i PiS?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 22:11 W tym momencie widzimy niemoc Pani POseł i Pana Chatysa. Zamiast montowac ekipke i tardo walić do przodu probuja poprzeć Pana T.W. i w tym momencie miec spokojna glowe o wybory i tak do kolejnych. Ludzie z Platformy apeluje do Was czy w Was naprawde jest tak wielki brak ducha walki???? Zmontujcie ekipe i napierd...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? "popierasz" a kogo towarzyszu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:10 a niby to w kogo bys chciał zeby napierd....? moze w obecnego prezydenta który z byłą wiceprezydent doprowadził do uporzadkowania finansów tego miasta i ruszył wiele inestycji w Czestochowie? a moze w SlD i w tegho gościa z PiS który chce nie wiadomo (i tak wszyscy wiedza) dlaczego kandydowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igip Re: "popierasz" a kogo towarzyszu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 22:15 tak byli zajeci porządkami, że gdzieśki zawieruszyli sporo kaski z potencjalnych dotacji Unijnych :). Co do inwestycji to z tych sztandarowych nie bardzo wiem którą wybrać: płotek wokół parku Jasnogórskiego czy może nowy budynek szpitala na Zawodziu ? Obydwie wysoce trafione. Ale bardyiej podoba mi się szpital - "trza mieć spory łep, żeby budować budynek szpitalny kilkadziesiąt metrów od trasy szybkiego ruchu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: PO układa się z Wroną i PiS?! IP: *.icis.pcz.pl 04.07.06, 22:44 Jesli zwolennicy PO nie zaglosuja to poczynia wielkie glupstwo - strzela sobie samoboja - sobie i miastu. Nieobecni nie maja racji - taka nieobecnosc prowadzi do katastrofy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: PO układa się z Wroną i PiS?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 15:59 xx wyjątkowo masz rację, ale wspomnisz moje słowa, że wybory wygra Szymon Giżyński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: PO układa się z Wroną i PiS?! IP: *.icis.pcz.pl 04.07.06, 22:45 P.S. Pani Pozpondek wie dobrze ze potrzebna jest Czestochowie w Warszawie. Tam przyniesie najwieksze korzysci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek nie jestes wyborca Rozpondek towarzyszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:03 "Absolwent" - twoje teksty znamionuja jedno - jestes aparatczykiem SLD wypisującyum na forum bzdury antyprawicowe. wiec nie kłam. jedyne co bys chciał to to żeby Rozpondek wystartowała po to by poodzielić prawice kmiotku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: nie jestes wyborca Rozpondek towarzyszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:22 Gość portalu: olek napisał(a): > "Absolwent" - twoje teksty znamionuja jedno - jestes aparatczykiem SLD > wypisującyum na forum bzdury antyprawicowe. wiec nie kłam. jedyne co bys chciał > > to to żeby Rozpondek wystartowała po to by poodzielić prawice kmiotku Ilekroć źle napisać o Wronie lub PiS, zawsze wyzwiska, wyzwiska, wyzwiska. Najsmutniejsze jest wyzywanie akurat mnie od "towarzysza". Tymczasem jestem wyborcą PO i oczekuję, że wystawią swojego kandydata. Mam dosyć POPiS-u i tyle. W POPiS-ie zawsze będą Platformę wyzywać od towarzyszy i kmiotków. Do kolegi z prawicy: "Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bigos A ty Olek jesteś "Cw..em" nie wszyscy podlizuja si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 20:12 e Wronie. Każdy kto popiera Wrone to Cw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akuratny ----------BZDURY----------------- -!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 23:57 Dziwna ta dyskusja. Bo związana z plotakami i domysłami wyssanymi z palca. PO nieokreśłiło na chwilę obecną żadnego kandydata z ich ramienia !!!. Zatem dyskusja ta to uprawianie dialektyki. Ktoś napisał bzdurę, że "Platforma chce poprzeć Wronę" i już zawrzało. Powtraszam PO na chwilę obecną nie ustaliło zadnego kandydata. !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzid Re: PO układa się z Wroną i PiS?! IP: *.trustnet.pl 18.07.06, 22:36 ALE JEDYNIE WRONA COś W TYM MIEśCIE ZROBIł I ROBI DALEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: POPiS: PO wstąpi do PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 22:07 Moja Platforma, której nie widać w Częstochowie jednak coś robi. Knuje w gabinetach koalicję z PiS! Ja Platformie tego nie wybaczę. Po co głosować na taką partię, która nie ma własnego dobrego kandydata na prezydenta miasta? Najlepiej niech częstochowska PO wstąpi do PiS......... hahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Bojówki socjalistyczne PISLD działają:):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 22:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem Re: Bojówki socjalistyczne PISLD działają:):):) IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 04.07.06, 22:44 nie byłem zwolennikiem pana Wrony ale myśle że jednak on najwięcej zrobil w ostatnim czasie dla tego miasta.A co do pana Giżynskiego jedną zostatnich jego nominacji było powołanie na prezesa WPECU pana Swierczyńskiego a ten rozwalił to przedsiębiorstwo.Imam pytanie dlaczego wtedy w Gazecie Częstochowskiej pojawił się dodatek Ciepłownik a redagowała go pani Giżynska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Najwiecej zrobił pod siebie "wielkie głano" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 20:14 Praca Wrony to pajacowanie i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewysierpowy Re: POPiS: PO wstąpi do PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:13 a poco ? może wystapić przeciwko PiS? i tym sie odróznic w kraju, co bedzie w przyszłości procentowac. jak to jest ze Pis publicznie topi liderów PO na szczeblu krajowym ( a wiec całą Platformę) a lokalnie mówi jest fajnie? czy naprawde nie widac całej tej perfidnej gry? Odpowiedz Link Zgłoś
sofia1977 Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy 04.07.06, 22:49 naszemu mistu potrzbny jest ktoś z głową na karku!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 23:53 Uważam, że Szymon Giżyński będzie doskonałym prezydentem. Na pewno zrobi dla miasta więcej, niż obecny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -- Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.icis.pcz.pl 05.07.06, 00:06 Chron nas Panie Boze przed takim prezydentem jak Gizynski. Wrona, Matyjaszczyk - kazdy z nich jest 100 razy lepszym rozwiazaniem niz Gizynski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abz Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 00:09 A wy z PO odpowiedzcie,kto by był najlepszym kandydatem, czy wy stawiacie na Rozponkową??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.icis.pcz.pl 05.07.06, 00:15 Rozpondkowa najwiecej korzysci przyniesie naszemu miastu w Warszawie - bez dodatkowej kasy trudno o rozwoj. Tak samo w innych sprawach - potzrebujemy silnej reprezentacji w Warszawie. Miejsce Gizynskiego tez jest w Sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.07.06, 10:00 Giżyński Cię reprezentuje w sejmie! Ha ha ha!!! - najkrótszy Częstochowski dowcip! Ten facet w sejmie reprezentuje tylko siebie, tak jak przez lata nie obchodziły go losy miasta i województwa tak nie obchodzą go teraz. Bo to jest człowiek myślący o kraju a nie o jakimś powiatowym miasteczku. Poza tym, to prezydent miasta jest od tego by siedzieć w mieście, a nie zajmować się posłowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.icis.pcz.pl 05.07.06, 10:49 Oczywiscie albo posel albo prezydent. W sejmie Gizynski reprezentuje PIS i w aktualnej sytuacji to ma duze znaczenie - powinien byc wiec tam. To wyjdzie na dobre Czestochowie. Takie sa realia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaco XX a od kiedy z ciebie polityczny autorytet pacani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 20:56 xx wypowiada się jak by był niewiadomo jakim politycznym autorytetem a to tylko bełkot pijanego żula. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Ty XX podlizywaczu Wrony nie odzywaj sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 20:53 Rozpondkowa boi sie stanąć do wyborów i to tylko dlatego nie kandyduje. To poprostu baba i wyżej ..... nie podskoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:15 tylko nie Matyjaszczyk, tylko nie Matyjasczyk panie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do zz Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 13:41 > Uważam, że Szymon Giżyński będzie doskonałym prezydentem. > Na pewno zrobi dla miasta więcej, niż obecny ja tez uważam że będzie doskonałym prezydentem tak jak był wojewodą, rozwali i zmiecie z mapy Polski oraz Świata to nie myślace miasto Częstochowa, gratuluję doskonały gość do zamykania i zamiatania, niszczenia i burzenia Odpowiedz Link Zgłoś
czefan Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy 05.07.06, 02:46 Szanowny Panie ! Ja tradcyjnie przekreślę listę kandydatów do tzw."sejmiku śląskiego" napisem precz ze kolaborantami. Mało tego. Będę do tego namawiał na forum. Wiem, że taki protest ma większy sens, niż zbieranie jakichkolwiek podpisów z apelem o reaktywację woj. częstochoewskiego. Dla tymczasowej stolicy Polski Warszawy większe znaczenie będzie miał bojkot wyborów do władz okupacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy 05.07.06, 06:37 Startuj sam,a nie pieprz!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrr Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.06, 08:28 A ja was pogodzę Andrzej Wosik na prezydenta. Super facet.To co lewy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Jak to dobrze, że mieszkam na wsi:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 08:55 Jak na razie Częstochowa nie ma dobrego kandydata na Prezydenta. Takiego bez większych zastrzeżeń. To dziwne, bo od 15 lat nie pojawiła się praktycznie żadna "nowa twarz". Przepraszam. Pan Matyjaszczyk, ale on zdaje się nie mieć zaplecza nawet we własnym ugrupowaniu. To takie smutne i takie Polskie - nieumiejętność gry zespołowej. Utrącanie swoich kolegów partyjnych jako potencjalnej konkurencji. Nasze ugrupowania wciąż skupiają się na tym jak nie dopuścić nowych działaczy na szczyt. A dlaczego? Bo my, wyborcy im na to pozwalamy. Zamiast podziękować tym Panom (Paniom)wciąż dajemy im nowe szanse. Ale z tego materiału juz się ognia nie wykrzesa. Co najwyżej smród. To już lepiej niech się nic nie dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tow piskiernia Re: Jak to dobrze, że mieszkam na wsi:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:22 a niech rzadzi nawet sprzataczka byle nie z Sld !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:47 Z tekstu wcale nie wynika, że Rozpondkowa nie wystartuje, twierdzi jedynie, że lepiej byłoby, żeby był jeden kandydat na prawicy. I ja chciałbym, żeby to była ona, a w ostateczności Wrona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:41 tak tak towarzyszu. wy juz dobrze wiecie ze HR nie ma szans w porównaniu z Wroną wykończyć te całą konkurencję darmozjadów, oportunistów, kolaborantów wspólpracujących z SLD byle tylko dochapac sie do stanowisk i do WADZY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drama Zamknij sie współpracowniku z AWS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 21:00 Co to znaczy AWS - Akcja Współpracowników SB 3/4 z was to donosiciele i kolaboranci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Jak to dobrze, że mieszkam na wsi:) IP: *.icis.pcz.pl 05.07.06, 10:51 Zapraszam do centrum miasta - tylu rzeczy nie remontowano nigdy - od czasu gdy pojawilem sie w Czestochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: Jak to dobrze, że mieszkam na wsi:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:35 Gość portalu: xx napisał(a): > Zapraszam do centrum miasta - tylu rzeczy nie remontowano nigdy - od czasu gdy > pojawilem sie w Czestochowie. Ale inne miasta pędzą do przodu, a my tylko człapiemy. Nawet wsie podczęstochowskie rozwijają się szybciej. Wrona tyle lat był prezydentem i dopiero teraz rozpoczął inwestycje?! Życie upływa szybko, a Częstochowa powinna być piękna. Nikt nie twierdzi, że Wrona jest gorszy od Marasa. Ale to wcale nie oznacza, że nie stać nas na lepszego kandydata niż Wrona! Czy Platforma nie ma odpowiednich ludzi, którzy poradzą sobie z odśnieżaniem, łataniem dziur i inwestycjami? Czy PO to tylko Rokita i Tusk? To po co głosować na częstochowską Platformę, skoro nie mają odpowiednich ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik Re: Jak to dobrze, że mieszkam na wsi:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:42 a w Nowym Jorku to.... nawet nowa linie metra za 2 mld dolarów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowianin jestes gnojem co kala własne gniazdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:47 głąbie - w całym kraju tegoroczna zima była tragedia. Wrona poradził sobie z tegoroczną znacznie lepiej niz np na slasku bo zatrudnił bezrobotnych w ramach prac interwencyjnych - odsniezali tak dobrze ze razem z kwietnikami ... ta sama zima załatwiła dziury w całym kraju - wystarczyło posłuchac, ale ty z partyjnm rozkazem wciskasz te głupote od kilku miesiecy na tym forum mam przypominac stale to co sie wyremontowało lub robi? to sie w partyjce skichacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: A dziury w drogach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 13:42 Pomimo rynsztokowego języka odpowiem kulturalnie: Zwolennicy Wrony zamiast wyzywać i przeklinać mogliby uderzyć się w piersi i dać wyborcom jakąś gwarancję poprawy. A tak zniechęcają potencjalnych wyborców swoją agresją. A dziury w drogach i ogólny bałagan wyróżniają nasze miasto niezależnie od pory roku, niestety. Nie jesteś w stanie mnie obrazić. Tak jak Ty mnie wyzywasz od "towarzysza", tak SLD-owcy na tym forum wyzywali mnie już od "czarnego", "pieprzonej prawicy" itp. Jesteście siebie warci, Wy i SLD. hahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: A dziury w drogach? IP: *.icis.pcz.pl 05.07.06, 15:41 Nie mozna rozpatrywac tego co jest na zakonczenie tej kadencji w oderwaniu od tego co bylo na zakonczenie poprzedniej. Bilans moim zdaniem wypada pozytywni Kazdy moze miec swoja kandydature - moim zdaniem w tej chwili tylko dwie sa realne i maja jakas racje bytu w Czestochowskich warunkach: aktualny Prezydent i kandydat lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: A dziury w drogach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 19:55 Jeżeli wybór będzie pomiędzy Wroną i kimś z SLD, to wielu wyborców nie będzie miało na kogo głosować. Nie można wybierać pomiędzy mniejszym a większym złem. W ten sposób traci też PO, skoro nie potrafi wykreować kogoś kompetentnego. Wyborcy Platformy to widzą. A przecież jest jeszcze czas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: A dziury w drogach? IP: *.icis.pcz.pl 05.07.06, 20:07 Z PO moglaby wystartowac tylko Pani Rozpondek - ale to by byla wielka strata dla Czestochowy z punktu obrony interesowa miasta na szczeblu centralnym. Zas lewica w Czestochowie ma racje bytu - nie musi to byc zreszta SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: A dziury w drogach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 20:11 Ale oprócz pani Rozpondek są w Platformie jeszcze jacyś kompetrentni ludzie? Z nadzieją zadaję to pytanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: A dziury w drogach? IP: *.icis.pcz.pl 05.07.06, 20:56 Prezydent to musi byc INDYWIDUALNOSC i znana postac. Ja takich nie znam w PO oprocz Pani Rozpondek. Indywidualnosci nie da sie wykreowac na zawolanie. W wyborach prezydenckich glosuje sie na osoby, nie na partie. I bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww krzysiu, zajmij sie grami komputerowymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:38 albo idz na piwo do smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: kto na prezydenta IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.07.06, 13:25 Dziwna ta cała dyskusja, pomimo dużego negatywnego elektoratu duże szanse ponownego wyboru ma Pan Tadeusz Wrona Są dwie osoby mogące podjąć z nim rywalizacje tj.Pani Halina Rozpondek i Pan Jacek Kasprzyk.Moim zdaniem jadynym z tej trójki na kandydowanie zdecyduje się Pan Tadeusz Wrona, który uzyska poparcie PO i PiS co wykluczy kandydowanie Pani Rozpondek.W tym przypadku jedyną kontrkandydaturą może być osoba z lewicy. Z opini płynącej z tego środowiska widać jednak, że SLD proponuje raczej folklor wyborczy promując Pana Matyjaszczyka zamiast poszukiwać szerszej akceptacji.Ponieważ nie odbieram sygnałów o zainteresowaniu kandydowaniem ze strony samego Pana Kasprzyka uważam , że kto będzie Prezydentem po jesiennych wyborach jest oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: kto na prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 22:33 Pragne poinformować iż w ostatnich wyborach parlamentarnych w mieście Częstochowa Radny Miasta Częstochowy Pan Krzysztof Matyjaszczyk osiągnął 3 wynik wyborczy po Panu S. Giżyńskim B(byłym Wojewodzie, aktualnym Pośle i liderze PiS)i Pani H. Rozpondek (Byłej Prezydent Miasta i liderce PO)daleko zostawiajac za sobą Pana Kasprzyka (czterokrotnego Posła RP). Więc każda wypowiedź w stylu: > Z opini płynącej z tego > środowiska widać jednak, że SLD proponuje raczej folklor wyborczy promując > Pana Matyjaszczyka zamiast poszukiwać szerszej akceptacji.Ponieważ nie odbieram > > sygnałów o zainteresowaniu kandydowaniem ze strony samego Pana Kasprzyka > uważam , że kto będzie Prezydentem po jesiennych wyborach jest oczywiste. ... swiadczy o głębokim braku znajomości sytuacji politycznej w Częstochowie lub poprostu złej woli. W obu przypadkach wypowiedź nieistotna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: kto na prezydenta IP: 80.50.242.* 07.07.06, 17:28 nooo, jeżeli trzy głosy więcej pana Matyjaszczyka zostawiły pana Kasprzyka d a l e k o w tyle, to czegoś nie rozumiem. Odkąd to trzy głosy (o ile dobrze pamiętam) są takie decydujące o przewadze, gdy mówimy w ogóle o 4 tysiącach? Zresztą - Matyjaszczyk też dobry, ale młody i może być mało samodzielny. Na tę kadencję Kasprzyk. W ostateczności Rozpondkowa. ALE NIE GIŻYŃSKI. RATUNKU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: kto na prezydenta - Matyjaszczyk! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 17:09 A czemuz to Matyjaszczyk ma być niesamodzielny? Jak dotąd pokazał, że nie da się nim kierować z tylnego siedzenia. SLD prowadzi po swojemu. To, że rozważa zdanie innych to tylko powinno się chwalić. On ma świadomość, że polityk zawsze podejmuje decyzje na wyłącznie swoją odpowiedzialność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 13:33 kto będzie i o ile będą kandydatury ze strony PiS i PO zadecyduje Jarosław i Donald czy to wytypowanym osobom będzie się podobać czy nie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadasz głupoty Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 14:49 Przynajmniej w PO nie ma decyzji odgórnej (może być tylko rada)i decyzja o ewentualnym kandydowaniu jest zostawiona posczególnym miejskim i regionalnym liderom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dog Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.net / *.net 05.07.06, 13:55 Panu Szymonowi już dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fr Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 13:58 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=43007943&wv.x=2&a=44550615 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxy Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 14:08 Pani Halinka ma wreszcie nową garsonke-co stara rozleciała sie ze starości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 14:10 BOżE TYLKO NIE PAN WORNA ZAWSZE GO WSPOMINAM JADąC NP. ULICą WARSZAWSKą DGYBY NIE DAJ BOZE ZNOWU WRONA TO STRACONE NASTEPNE 4 LATA LEPIEJ NIECH IDZIE NA AMBASADORA NP DO PERU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.icis.pcz.pl 05.07.06, 14:21 Zobacz ile jednak w miescie sie zmienilo w okresie kadencji Prezydenta Wrony na plus. Porownaj co bylo w poprzedniej kadencji. Kazdy ma prawo wyboru tego kto mu pasuje, ale dobrze by bylo kierowac sie zdrowym rozsadkiem a nie emocjami - bo wtedy mamy wyniki jak w Sejmie gdzie rzadzi PIS, LPR i Samoobrona - jeden "lepszy" od drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: częstochowianin tylko Szymon Giżyński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 14:32 To osoba kompetentna i wbrew temu, co piszą Jego przeciwnicy zrobił i robi dużo dobrego dla miasta. Wreszcie byłoby normalnie. Bez prywaty i kolesiostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: tylko Szymon Giżyński IP: *.icis.pcz.pl 05.07.06, 15:35 Prosba o konkrety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicoK.B Re: tylko Szymon Giżyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 18:53 U Pana Giżyńskiego na pierwszym miejscu jest kolesiostwo.Stanowiska w Cz-wie odsadzane są (gdzie się da) ludźmi z PIS. Nieważne że to ludzie mało kompetentni, ważne że swoi. W tej chwili już myślą o tym jak tu dalej swoich umiejscowić. A dopiero po wygranych wyborach jak się otworzą nowe możliwości... Myślę, że Pan Giżyński nie potrafi , nie chce i nie będzie potrafił dobrze rządzić miastem. Jeżeli ktoś nie ma dobrze ułożonego życia rodzinnego trudno żeby dobrze rządził miastem.Zresztą nie zapisał się pozytywnie w pamięci Częstochowian więc o kim i o czym tu rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawka Re: tylko Szymon Giżyński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 23:27 Co za insynuacje na temat życia rodzinnego Szymona Giżyńskiego? Wszyscy wiedzą, że i w tej sferze jest ok I zaręczam Ci kicoK.B, że zdecydowana większość częstochowian dobrze go wspomina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunch Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.gik.pw.edu.pl 05.07.06, 16:44 >Ryszard Raczek, popierany przez Ogólnopolskie Porozumienie Emerytów i Rencistów, były wicedyrektor MPK Raczek raczej nie był wicedyrektorem MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @bsolwent Panie Chatys -wstyd!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 16:51 Żeby tak poważna Partia jak PO nie miała kandydata na prezydenta miasta, takimi ruchami sie odkrywacie ze nie macie ludzi kompetentnych i boicie sie walki - żałosne i śmiechu warte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawo-lewy Czy wrony odlatuja do Ciepłych Krajów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 17:31 A Wrona sie tak slicznie uśmiecha. I ząbki ma jak perełki chyba sztuczne? A tak dużo zrobił dla miasta. I pomniki i kler na każdej uroczystości. Tylko ciekawe KTO za niego pospłaca pobrane kredyty? A każda inwestycja jest na początku tania, a potem sie okazuje dużo droższa. Cos w tym jest. Jak go Tatunio Rydzyk i Przeorek poprze plus wszystkie Proboszcze......to mamy przechlapane na następne 4 lata. Może niech on lepiej leci do ciepłych krajów? O kurcze.........wrony nie odlatuja ;-(;-(;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teral Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 05.07.06, 17:29 Tyloko nie Wrona- każdy kto śmiało powie,że nie będzie czarnym do tyłka wchodził bez mydła ma wygraną- bo okaże się że kasy jest dużo więcej i mozna zrobić dużo więcej w mieście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobik Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: 195.189.52.* 05.07.06, 18:21 Nie jestem w żadnej partii,ale obiecuje wyburzyć puchatka,zagłosujecie na mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
spoldzielca Kandydata na Prezydenta Częstochowy PRU 05.07.06, 20:38 Oświadczenie Polski Ruchu Uwłaszczeniowy w Częstochowie na spotkaniu w dniu 5.07.2006 podjął jednogłośnie decyzje o wystawieniu kandydata na Prezydenta Częstochowy w osobie Przewodniczącego Polskiego Ruchu Uwłaszczeniowego Artura Gawrońskiego . Wszystkie Osoby zainteresowane serdecznie zapraszamy na spotkania, w każdą pierwszą środę miesiąca o godzinie 16:00 w siedzibie OBYWATELSKIEGO RUCHU OBRONY BEZROBOTNYCH W CZĘSTOCHOWIE UL. PIŁSUDSKIEGO 31 lub każdą drugą środę miesiąca o godzinie 16:00 w siedzibie Ligi Rodzin Polskich w Al. N.M.P. 61 Kontakt telefoniczny Przewodniczący Polskiego Ruchu Uwłaszczeniowego w Częstochowie Artur Gawroński Tel. 0602-819-608 Zapraszamy na nasza stronę internetową www.glospolnocy.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Kandydata na Prezydenta Częstochowy PRU IP: *.trustnet.pl 05.07.06, 22:17 uwazam ze Jacek Kasprzyk jako kandydat lewicy w Czestochowie mogłby konkurować z prezydentem Wroną i śmieę twierdzić że miałby nawet szansę z nim wygrac - co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Lewica ma już swojego kandydata K. Matyjaszczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 22:24 A odgrzewanie starego kolteta grozi rozwolnieniem. Jeśli ktoś jest masochistą to niech sam startuje droga wolna. Panie Jacku nikt pana wołami do koalicji nie będzie zaciągał. Proszę pokazać na co stać Pana partię. Może właśnie dwie listy lewicowe i dwóch silnych kandydatów spowoduje to że wspólny klub lewicy po wyborach będzie liczniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Kandydata na Prezydenta Częstochowy PRU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 22:47 Jeśli tak uważasz to podpisz się pełnym imieniem i nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @bsolwent Re: Kandydata na Prezydenta Częstochowy PRU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 16:51 Przeciez tego smiesznego kajtka to ledwo za lady w sklepie widac i on na prezydenta, myslalem ze pan Gawronski z wiekiem zmadrzeje jednak nici zoich nadziei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Kandydata na Prezydenta Częstochowy PRU IP: 80.50.242.* 25.07.06, 14:58 W końcu jakiś kandydat, z którym można się spotkać i porozmawiać. Oby tak dalej. Pozostali widocznię się boją swoich wyborców, a o pomocy to już nawet nie ma mowy. Życzę powodzenia Panie Arturze, ja na pewno będę na Pana głosował i moja rodzina również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A jak.......... Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: 212.87.244.* 05.07.06, 23:09 to jest w końcu?,z jednej strony mówi się o jedności prawicy w tym mieście,pomijając politykę "barbarzyństwa"na szczeblu krajowym,a z drugiej obecny prezydent Wrona, nie może się odnaleźć w żadnej z partii. I tak najpierw puka do drzwi PISu(Giżyński odrzuca z osobistych partyjniackich powodów i zacietrzewienia)dalej Wrona lawiruje między rodzimą Wspólnotą(która jest podzielona,bo część widzi swój interes koniunkturalnie w PISie) i tak dochodzi do Platformy Obywatelskiej, wykorzystuje pod płaszczykiem haseł:JEDNOŚĆ PRAWICY- jej chwilowe niezdecydowanie na własnego kandydata. Nie chdodzi o to by pani poseł Rozpondek kandydowała na stanowisko prezydenta(doskonale reprezentuje interesy naszego regionu w Sejmie),ale na Litość Boską ,czy konieczne jest, by poprzeć obecnego prezydenta?(który i owszem ma zasługi:dobry budżet,nienaganny poziom inwestycji),ale czas na zmiany,czas na kogoś swojego z PO. PIS chce zatopić Polskę samorządową,miała być koalicja POPIS , a jest koalicja socjalistyczno-populistyczna,nie wierzmy że człowiek, któremu bliżej do PISu,będzię bardziej otwarty na Częstochowę nowoczesną i rozwijającą się. Czy ten galop inwestycji w ostanim roku kadencji ma zastąpić lata zaniedbań,nie tylko pana Wrony,wszystkich od lewicy poczynając. Proszę zapytać ludzi młodych w naszym mieście jakie mają zdanie o prezydencie Wronie,od lewa do prawa,nie chodzi o swego rodzaju "mitologie" i złoślliwe czasem komentarze elektoratu lewicowego,tylko o studentów,młodzież licealną itd. To nie jest mały procent społecznośći częstochowskiej,pomimo że wielu ludzi emigruje z Częstochowy(do innych regionów kraju , za granicę),to jest ogromna liczba ludzi,którzy mogą głosować,ale zniechęcają się polityką "policjanta" pana Wrony i beznadziejnym pomijaniem tak wielu problemów młodej Częstochowy. To zniechęcenie do polityki poprzez uczestnictwo w wyborach płynie z góry przez zachłanną,chciwą i agresywną politykę PISu. Tadeusz Wrona,pomimo że gotów wstąpić do Platformy za wszelką cenę i choćby nie wiem jak się starał, będzie postrzegany jako polityk PISu(ze swoją ideologią zakazów i nakazów,bezpodstwanych w tak wielu okolicznościach). PO może stracić ogromną rzesze zwolenników,którzy zostaną w domach i wcale nie zagłosują, niż by mieli głosować na swego rodzaju symbol, tego miasta pana Wrone. Skandaliczna jest postawa niektórych forumowiczów,jeżeli popieram PO, a nie mam zamiaru głosować na T. Wrone nie oznacza ,że jestem zwolennikiem socjalistów z SLD ,ani z PIS ,bo to też socjaliści,tylko mniej wykształceni i z nutką ksenofobii. Panie,panowie z SLD,od kiedy to ta partia w Częstochowie ma dominującą młodą strukturę budującą całość partii??,spójrzmy na wiek radnych lewicowych i przyjrzyjmy się liczbie członków jakże dużej partii ,przecież widać jaka jest tam średnia wieku,nie chcę nikogo obrazić ,ale to przysłowiowy "beton". Pan Matyjaszczyk ma być "młodym obliczem " tego miasta?? Pamiętać należy niedawne wewnętrzne przepychanki w SLD,"beton" będzie sterował swojego młodego człowieka na wzór PIS-Marcinkiewicz( tylko że tam dominuje jeden kierowca, a tutaj będzie kilku pociągało za sznurki). Jedność prawicy to już historia,mrzonka,runęła, gdy PIS rozpoczął swoją agresywną politykę zawłaszczania państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.hcz.com.pl / *.hcz.com.pl 06.07.06, 08:28 nie dobry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.21.pl / *.21.pl 06.07.06, 10:15 byle nie Wrona ,Giżyński i Rozpondek oni nie mogą być prezydentem Czewy mam ich dosyć nic dla ludzi nie robią tylko dbają o kler Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.prenet.pl 06.07.06, 16:53 Każdy byle nie ten pozer Wrona,idzcie do UM coś załatwić ,latami się czeka na decyzje,nikt za nic nie odpowiada.Wrona teraz rozkopał miasto i udaje że sprawnie rządzi.Pokażcie jeden zakład pracy ,który powstał dzięki niemu.On tylko biega od Biskupa do telewizji,miasto jest teraz zapyziałą prowincją.Niech wraca do Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panie Wrona Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 16:54 Drogi Panie Prezydencie, nadszedł czas aby odświeżyć swoje zaplecze polityczne, jak pewnie już Pan sam zauważył pana ekipa to ludzie grubo po czterdziestce, pięćdziesiątce, w swoich szeregach nie ma Pan wogóle młodych ludzi. Z tymi pierwszymi daleko Pan nie zajdzie, takie osoby jak Pan Betnarski, Pan Guła to ludzie którzy już gasną w polityce jak świeczka tydzień po wszystkich świętych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Pana Prezydenta aa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 16:55 Drogi Panie Prezydencie, nadszedł czas aby odświeżyć swoje zaplecze polityczne, jak pewnie już Pan sam zauważył pana ekipa to ludzie grubo po czterdziestce, pięćdziesiątce, w swoich szeregach nie ma Pan wogóle młodych ludzi. Z tymi pierwszymi daleko Pan nie zajdzie, takie osoby jak Pan Betnarski, Pan Guła to ludzie którzy już gasną w polityce jak świeczka tydzień po wszystkich świętych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: aa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 16:56 Drogi Panie Prezydencie, nadszedł czas aby odświeżyć swoje zaplecze polityczne, jak pewnie już Pan sam zauważył pana ekipa to ludzie grubo po czterdziestce, pięćdziesiątce, w swoich szeregach nie ma Pan wogóle młodych ludzi. Z tymi pierwszymi daleko Pan nie zajdzie, takie osoby jak Pan Betnarski, Pan Guła to ludzie którzy już gasną w polityce jak świeczka tydzień po wszystkich świętych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawka Re: aa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 22:02 Zgadzam się i popieram. Czas ustąpić. A najlepszym prezydentem będzie Szymon Giżyński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: 80.50.242.* 06.07.06, 22:07 Haaaaaa.. Ratunku, tylko nie Giżyński! A Wrona jak się spieszy z remontami. Jak będą tak trwałe, jak na Berka, to wróżę duże sukcesy. Oj, Wrona, już wystarczy. Teraz niech lewica się wykarze i da odpór prawicy wreszcie. nie żebym coś miała przeciw pluralizmowi, ale robbi się prawicowy dyktat! Matyjaszczyk niech jeszcze się uczy. Kasprzyk jest dobrym kandydatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 22:59 Jeśli chodzi o porównanie poziomu wykształcenia Pana Matyjaszczyka i Pana Kasprzyka to niestety Pan Kasprzyk wypada bladziutko. Bycie 4 kadencje posłem nie jest gwarancjom wiedzy i mądrości a do tego z wiekiem mądrość zamienia się w tępotę -"Oskar Wilde" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 23:55 Szczególnie z twoją znajomością j.polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VX204 -a jak Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: 212.87.244.* 06.07.06, 23:08 ość portalu: kaśka napisał(a): > Haaaaaa.. Ratunku, tylko nie Giżyński! A Wrona jak się spieszy z remontami. Jak > będą tak trwałe, jak na Berka, to wróżę duże sukcesy. Oj, Wrona, już wystarczy > . Teraz niech lewica się wykarze i da odpór prawicy wreszcie. nie żebym coś mia > ła przeciw pluralizmowi, ale robbi się prawicowy dyktat! Matyjaszczyk niech jes > zcze się uczy. Kasprzyk jest dobrym kandydatem. Zgazam się tylko nie Giżyński (PISowskiemu zawłaszczaniu państwa stanowcze NIE), tylko niech lewica się nie wykazuje. Przez 4 lata lewicowa Rada Miasta w której obecnie ma większość, niewiele się wykazała(oczywiście poza blokowaniem dobrych pomysłów Wrony),tak więc pora na kogoś nowego,osobę umiarkowaną.Panu Wronie również podziękujmy,czas na dobrego kandydata PO,który będzie miał w miarę wyważone podejście do spraw miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyta Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 23:14 Lewica nie ma większości ma 13 radnych na 28 a wiec do większości brakuje 2. Tak wie c Wrona robi co chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VX204 Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: 212.87.244.* 06.07.06, 23:18 Kto zatem blokował dobre pomysły Wrony? Przecież nie "Wspólnota" z której się wywodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ło Matko Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 22:48 to byli jakieś dobre pomysły wrony??????? Chyba tylko te że stoi ZAWSZE ZA JAKIMS BISKUPEM lub innym klechą z wiadrem swieconości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VX204 Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: 212.87.244.* 07.07.06, 23:34 Były,były...(nie zamierzam ich wymieniać kolejno,Wrona ma forumowego Leśnikowskiego od PR). A legendy o biskupie i klechach można włożyć między bajki, w ogóle czemu mają służyć podobne dygresje?Wrona,jeszcze moherowego kapelusza ,mimo wszystko nie nosi,co najwyżej przymierza, a to przecież nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 06:22 Podobno Henryk Pinis ma poprzeć T.Wronę na prezydenta.Niezły autorytet,co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsl Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 15:46 A czemu nie Halina Rozpondek z PO?? Czy tylko dlatego, że reprezentuje nas w Parlamencie?? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 15:50 I tak wygra Szymon:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 18:13 To oczywiste,że wygra Szymon Giżyński.Jest człowiekiem bardzo mądrym i skromnym.Nigdy ani stanowisko, ani pieniadze nie uderzyły mu go głowy,dlatego nie jest przez niektórych lubiany.Zawsze dostrzega problemy ludzi najbardziej potrzebujących.Jako lider PiS-u jest wielkim autorytetem zarówno dla ich członkow jak i nowych parlamentarzystów w okręgu częstochowskim.Nie ma lepszej kandydatury na gospodarza naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 18:17 Zofia....czyżby to ta samoa Zofia,która cały czas popierała Platformę? Jeżeli teraz poprzesz PiS z Szymonem na czele, to gratuluję szczerze wyboru.Cała moja rodzina też Go poprze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VX204 Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: 212.87.244.* 07.07.06, 16:58 Gość portalu: dsl napisał(a): > A czemu nie Halina Rozpondek z PO?? Czy tylko dlatego, że reprezentuje nas w > Parlamencie?? > Pzdr. Uważam że dobrze reprezentuje region w parlamencie,nie siedzi tam dla diety poselskiej,a ma się nieodparte wrażenie, że inni tam właśnie dlatego siedzą. Przeglądam czasem strony sejmowe i wystąpienia posczególnych posłów z regionu i okazuje się że liczba wystąpień,interpelacji,zapytań poszczególnych posłów nie jest imponująca,w przypadku H.Rozpondek(PO) działania jej są dość bogate jak na posłankę opozycji,takich ludzi potrzeba w sejmie,miastu też by się przydała, jako prezydent,ale chyba pod rządami PISu ,lepiej będzie jak działa dobrze w sejmie dla zasady: Pro Publico Bono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @bsolwent Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 19:01 Pewnie to pisał ktos na zlecenie Pani posel, sama sie boi wystartowac i sama uwaza ze dziala dobrze w parlamencie, boze i kto nas reprezentuje :( 0 dramat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VX204 Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: 212.87.244.* 07.07.06, 21:09 Gość portalu: @bsolwent napisał(a): > Pewnie to pisał ktos na zlecenie Pani posel, sama sie boi wystartowac i sama > uwaza ze dziala dobrze w parlamencie, boze i kto nas reprezentuje :( 0 dramat Czy uważasz że jeżeli się chwali dobrą robotę danego polityka,to koniecznie trzeba działać na "zlecenie" tegoż polityka?!Po prostu obserwuję politykę na bieżąco i oprócz powszechnego "dziadostwa" politycznego w wydaniu koalicji,dostrzegam osobę z opozycyjnej PO, która dobrze reprezentuje swoich wyborców w sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do VX Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 11:07 Pewnie jestes asystentem spolecznym Pani Posel i za zadanie na najblizszy tydzien masz obserwacje forum i pisanie tak aby bylo dobrze chlopinko marna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zet Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 16:27 Dlaczego zaraz chlopinko marna ? Skoro gosc pisze co mysli, to po co zaraz jakies domysły ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VX204 Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: 212.87.244.* 08.07.06, 20:05 Gość portalu: Do VX napisał(a): > Pewnie jestes asystentem spolecznym Pani Posel i za zadanie na najblizszy > tydzien masz obserwacje forum i pisanie tak aby bylo dobrze chlopinko marna Żałosne i marne są twoje wątki,nie zamierzam niczego udowadniać po raz kolejny,zwłaszcza jezeli takie posty jak ten wyżej nacechowane są " szumowiną słowną",domniemywaniami,przypuszczeniami opartymi na jakiś insynuacjach anonimowego opluwacza,który nawet nie raczył firmowac wątku swoim nickiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 16:29 Pani poseł Rozpondek raczej nie będzie chciała odbierac głosow Wronie startując w tych wyborach.Przypuszczam,że wybierze parlamentarny spokój. W jej wieku jest to zrozumiałe.Obawia się też Giżyńskiego, bo jakby nie patrzec to on jest numerem jeden w tych wyborach.Obecny prezydent jest bardzo zaskoczony jego kandydowaniam,co oznacza, że się go obawia. Giżyński ma poparcie Kaczyńskiego, a to popsuło panu Wronie plany,myślal, że PiS go poprze,ale PiS chce mieC swojego kandydata i to bardzo mocnego. Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: Szykuje się wyborcze zamieszanie na prawicy 18.07.06, 17:33 Nie sądzę, aby poseł Rozpondek obawiała się Giżyńskiego i nie nazywałbym go też numerem 1... Wbrew pozorom brak poparcia dla T. Wrony przez premiera Kaczyńskiego, który "cieszy się sympatią" 3% społeczeństwa (wg. ostatniego sondażu) jest raczej w tym przypadku wielkim plusem... Wracając do Pana Giżyńskiego to można go nazwać "grabarzem woj. częstochowskiego". Gdy ówczesna Prezydent Częstochowy - H. Rozpondek - organizowała protesty (może nieliczne, ale były) w Warszawie w obronie województwa, to pan Giżyński (wówczas wojewoda) nie wyrażał żadnego zainteresowania, ani też wsparcia akcji protestacyjnych... W tej chwili próbuje się wsławiać mydlanymi próbami odzyskania województwa... Może co najwyżej zawiesić sobie pamiatkową tabliczkę (którą posiada) z napisem "Urząd Wojewódzki w Częstochowie" nad łóżkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot szymon, szymon, szymon... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 13:47 jak w temacie...Szymon! Odpowiedz Link Zgłoś