Dodaj do ulubionych

"Motors-Technics" - Chamstwo i oszustwo!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 13:26
"Motors-Technics" - Chamstwo i oszustwo! Sklep, stacja obsługi
"Motors-Technics" znajdująca się na ulicy Kawiej 23 jest przykładem
prl-owskiego nieszanowania oraz oszukiwania klientów. Panowie sprzedawcy są
arogancy. Jesli ktoś powie zło nazwe częsci najczesciej smieją sie oni z niego
po czym mowia ze takiej nie ma. Tak wogule to jesli czesc jest za daleko to
nie chce im sie podać jej. A na domiar złego nie dają paragonu do sprzedanych
akcesoriów. To kwalifikuje sie na wizyte "urzedu skarbowego" a kara może
siegać nawet 5000zł. Nie polecam tego sklepu i współczuje klientom.
Obserwuj wątek
    • Gość: kolo Re: "Motors-Technics" - Chamstwo i oszustwo! IP: 80.54.168.* 22.07.06, 13:30
      zgadzam sie w 100% moze i tanie maja rzeczy ale podchodza do klijenta z
      arogancja juz pare razy robiłem tam awanture buce!!!!
      • Gość: klient Re: "Motors-Technics" - Chamstwo i oszustwo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 13:42
        A czy można tam porozmawiać z jakimś kierownikiem lub szefem tych arogancjich
        partaczy? Jak z nim sie skontaktować.
        • Gość: bonus gdzie to jest i jaktam dojechac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 14:37
          gdzie to jest i jaktam dojechac? az jestem ciekaw czy to co piszecie jest
          prawda :)
    • Gość: KiQ Re: "Motors-Technics" - Chamstwo i oszustwo! IP: *.prenet.pl 22.07.06, 15:43
      Ja za to mam całkowicie inne zdanie, kilka razy tam naprawiałem auto i wobec mnie nikt sie tak nie zachowywał :]
      • Gość: gosc Re: "Motors-Technics" - Chamstwo i oszustwo! IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 22.07.06, 15:55
        prawdopodobnie obsługiwal Cie pan zza szyby oni sa OK ale na czesciach ten
        mlody to jeszcze ale ten starszy gruby to faktycznie jakby sie inaczej cos pod
        siebie zrobil i glupio mu wstac
        • Gość: macko Re: "Motors-Technics" - Chamstwo i oszustwo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 00:00
          Ja mam opinie mieszane, przyjechalem tam bmw 7 na wymiane oleju bo mialem
          blisko usługa została wykonana bardzo dobrze, poza tym że było milion pytań ile
          taki silnik pali itp, zupelny brak profesjonalizmu o wykasowaniu inspekcji
          nawet nie wspomnę, ale olej wymienili i jest ok.
          Natomiast kiedy Pan poprosił, żebym zostawil dowód rejestracyjny na czas
          wykonywania usługi, bo mogę nie zapłacic i odjechać to go wyśmiałem poprostu.
          Ogólnie polecam do drobnych napraw ale w przypadku złozonych to odradzam
          • spoldzielca Re: "Motors-Technics" - Chamstwo i oszustwo! 23.07.06, 08:58
            Poszła mi uszczelka pod głowicą w Cinquecento naprawa była w Motors-Technics
            po 2 miesiącach to samo naprawili mi w ramach gwarancji, ale niestety ja się
            nie spostrzegłem, a oni wlali mi olej razem z wodą do silnika.
            Jak się tam naprawia trzeba się znać na mechanice byłem tam z 10 razy po tym
            przypadku, poszukałem sobie innego warsztatu, ostatnio miałem problemy w
            Peugeot206 bo cos mi zgrzytało przy skręcie kierownicy byłem na Jagiellońskiej
            60 . Koleś kazał mi wymieniać wałki od wspomagania pasek i kazał przyjechać za
            tydzień pojechałem do innego warsztaciku zapłaciłem 10 zł za podkręcenie
            śrubki.

Stosuje zasadę jeśli czuje się oszukany nigdy tam już nie pojadę
            naprawiać.
            • Gość: klient Re: "Motors-Technics" - Chamstwo i oszustwo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 12:12
              w sumie masz racje ale mam blisko a ceny mają ok.chodzi mi tylko to aby
              wymienili ta obsługę sklepu.
              • opus812 Re: "Motors-Technics" - Chamstwo i oszustwo! 21.05.13, 13:10
                Tylko sklepu??? Sklep to nie problem jak Cię zauważą w ogóle to Ci sprzedadzą i cześć. Ale mechanicy i koordynacja to porażka. Chyba na rozmowie o pracę biorą tylko chytrych złodziei jakimi sami są.

Byłem tam 4-5 razy- chamstwo było za każdym razem. Tylko raz naprawili mi coś dobrze (wymiana amortyzatorów i wahacza...a i bębny z tyłu). Reszta prób naprawy to pomyłka!!! Naprawy do których nie doszło bo:
                - elektryk sobie nie przyjechał do roboty (a ja stoję na umówionym stanowisku i czekam 45min)
                - wymiana ogranicznika drzwi - części najpierw nie ma na stanie, później jest (50pln) potem czekam na stanowisku po umówionym tydzień wcześniej spotkaniu iiii....????? część dopiero jedzie do warsztatu... czekam 1,5h...iiii?????? przyjeżdża w cenie 170PLN+ wymiana... KUr-waaaa.... jeszcze mi jakiś Kiedrzyniak do auta z papieroskiem włazi, śmierdziel z brudną dupą od smaru!!!!

Jedźcie do MotoTechniki- zepsują najprostszą rzecz!!! I stracicie czas, nerwy i pieniądze!
    • Gość: opus81 "Motors-Technics" - Chamstwo i oszustwo!!!!!!! IP: 212.87.244.* 20.05.13, 11:45
      Witam,
      w tytule zamieściłem tekst z Waszej (MotorsTchniccs) strony jakbyście nie poznali: "Celem naszej firmy jest zaspokajanie oczekiwań i potrzeb klientów. Mocną stroną są doświadczeni i uczciwi pracownicy."

Moją potrzebą była wymiana ogranicznika drzwi w samochodzie Bravo I. Zadzwoniłem by zapytać czy taka część jest na stanie- przez telefon poinformowano mnie, że nie ma, ale zostanie sprowadzona gdy umówię się na wymianę (cena 50zł część+ około 50 wymiana). Więc udałem się do Państwa firmy (15.05 około 8.00) by umówić się na ową wymianę- na miejscu Pan z obsługi stwierdził, że taką część mają na stanie (potwierdził cenę 50zł+ wymiana około 45zł) tylko mechanik będzie w pon 20.05- na I zmianę. Umówiłem się więc na tę wymianę- przyjechałem punkt 7.00. Poproszono mnie o dowód rej. i wjechanie na stanowisko nr 1- Pan Kiedrzynek. Wjechałem - po 10min Pan Kiedrzynek wrócił z papieroskiem i stwierdził, że takiej części nie ma. W biurze chłopak mówi, że przywiezie ją za chwilę zaopatrzeniowiec- obiecano mi, że będzie to przed 9.00 (pracuję od 9.00). Kiedrzyniak z kolei włazi mi do auta z papieroskiem- ja nie palę i nikomu nie pozwalam palić w aucie! Po czym przyjeżdża inny klient i wypraszają mnie ze stanowiska na którym czekam w końcu z umówioną wizytą... No i na koniec!!! Przyłazi chłopak z biura i mówi, że część jednak kosztuje 170pln!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak tak można???!!! Mniej profesjonalnej firmy nie widziałem jak żyję- i to niekulturalne zachowanie!!! LUDZIE STRACIŁEM CZAS I CHCIAŁEM WAM ZAPŁACIĆ- przecież nie za darmo!

Pozdrawiam i życzę sukcesów
      PS. Nikt z moich znajomych i rodziny nigdy Was (MotorsTechnics) nie odwiedzi. Oczywiście opiszę to na wszystkich dostępnych forach związanych z motoryzacją- w końcu: "Celem naszej firmy jest zaspokajanie oczekiwań i potrzeb klientów. Mocną stroną są doświadczeni i uczciwi pracownicy".
    • angrusz1 Re: "Motors-Technics" - Chamstwo i oszustwo! 20.05.13, 12:34
      I do tego są nierzetelni . Przy wielu pracach , w tym i wymianie płynu hamulcowego nie wyregulowali hamulca . Hamulec hamował dopiero przy naciśnięciu do dechy . Kiedy zgłosiłem to powiedzieli, że to poprzez nieszczelny przewód hamulcowy . Ale po podniesieniu samochodu w przed wymianą w tym miejscu przewód był suchy . To gdzie ten przeciek .
      Ot takie kombinowanie i olewanie klienta .Ale płacić trzeba .
    • Gość: wiki Re: "Motors-Technics" - Chamstwo i oszustwo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.13, 13:06
      teraz już wiem że na pewno nie skorzystam z ich usług,swoją drogą cieszę się że takich chamów i ignorantów się napiętnuje
      • Gość: chętny w pracy Re: "Motors-Technics" - Chamstwo i oszustwo! IP: *.play-internet.pl 20.05.13, 13:25
        Wiele osób uważa się za fachowców w każdej branży. Wiele osób czyta forum i różne uwagi-ja napiszę- kto stara się być fachowcem i ciągle stara się doskonalić swoje umiejętności to ma szansę zarobić lepsze pieniądze w każdej branży..Rzeczywistość jest jednak często inna i lewusy mają coraz bardziej nikłe szanse na lepsze zarobki..Niech każdy przeczyta to sobie i napisze swoją wypowiedż na temat fachowców.
    • evil-1974 co za syf! 05.09.13, 07:00
      w poniedziałek kupiłem u nich przewody hamulcowe elastyczne ,i zbiornik paliwa do fiata uno koszt około 200 zł,okazało się że nie dogadałem się z mechanikiem i chodziło o przewody miedziane,tego samego dnia odwiedziłem ich jeszcze raz kupując właściwe przewody chciałem oddać te zakupione pomyłkowo wcześniej,na to pan zza szybki że nie mogę ich oddać bo to nie on mi je sprzedał i co to za oddawanie masakra .
      CHAMSTWO,BRAK PROFESJONALIZMU,I OGÓLNA ŻENADA NIE POLECAM TEJ FIRMY TYM BARDZIEJ ŻE SĄ TAŃSI W MIEŚCIE I NIE ROBIĄ PROBLEMÓW!!!
      • Gość: aaaaaaa Re: co za syf! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.13, 11:49
        eż nie mam dobrego zdania o tej firmie. Lepiej skoczyć na bardowskiego - sklepik jak się patrzy .... ceny ok ........ i z majdanem do swojego mechanika a nie robić u nich. Tam chyba faktycznie czas się nieco zatrzymał ...
      • Gość: adi Re: co za syf! IP: *.cdma.centertel.pl 05.09.13, 20:53
        Jeśli miałeś paragon, to rzeczywiście mało kulturalne, ale co raz rzadsze podejście do klienta. Jeśli nie, to się nie ma co dziwić, ze nie chcieli wymienić towaru, ot tak "na gębę".
        • Gość: gość Re: co za syf! IP: *.42.2.71.alfanet24.pl 26.09.13, 21:36
          telefonów też nie odbierają,kiedyś specjalnie się przyglądałem jak sprzedawca(facet wagi sumo)nie raczył nawet słuchawki podnieść,choć telefon dzwonił non stop a inni obsługiwali kljentów,przy próbie zapytania go o potrzebne mi częsci spojrzał na mnie jak byk na rzeźnika i burknął żebym poszedł do stanowiska obok,naprawde zniechęcająca obsługa
          • Gość: rafal Re: co za syf! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.09.13, 08:39
            hahha ten grubas jest fajny hahah a smierdzi od niego ..tlusciok
      • Gość: gościuuu Re: co za syf! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.13, 09:17
        evil-1974 napisał:

> w poniedziałek kupiłem u nich przewody hamulcowe elastyczne ,i zbiornik paliwa
        > do fiata uno koszt około 200 zł,okazało się że nie dogadałem się z mechanikiem
        > i chodziło o przewody miedziane,tego samego dnia odwiedziłem ich jeszcze raz ku
        > pując właściwe przewody chciałem oddać te zakupione pomyłkowo wcześniej,na to p
        > an zza szybki że nie mogę ich oddać bo to nie on mi je sprzedał i co to za odda
        > wanie masakra .

Czy sprzedawca towar przyjmie to zależy tylko i wyłącznie od jego dobrej woli. Żadne przepisy go do tego nie zmuszają.
    • kicha.3 Re: "Motors-Technics" - Chamstwo i oszustwo! 13.11.13, 14:13
      A ja stanowczo odradzam w.w. !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka