Dodaj do ulubionych

Poczta Polska

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 13:35
W czwartek wysłano do mnie przesyłkę priorytetową i jeszcze nic nie dostałem!!!
Zależało mi na tym bo wyjeżdżam w niedziele i oczekiwałem na paczkę związaną z wyjazdem.
POCZTA POLSKA TO BANDA OBIBOKÓW I NIC WIĘCEJ!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: asdfg Re: Poczta Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 13:39
      ważne paczki bezpoeczniej słać kurierem - droższy ale pewniejszy. ja do poczty
      nie mam już zaufania ("gubią" paczki)
      • Gość: miki Re: Poczta Polska IP: *.prenet.pl 19.08.06, 13:52
        ja musze powiedziec, ze kiedys myslalem i mowiem tak jak Wy, a teraz kiedy
        praktycznie codziennie jestem na poczcie, musze powiedziec, ze wcale nie jest
        tak zle. Panie w okienkach sa mile, tylko trzeba do nich rowniez z usmiechem, a
        czesto paczka jest na poczcie, tylko ktos kradnie awiza, albo listonosz zle
        zaawizuje. Mogles sprawdzic na poczcie, bo czesto paczka lezy. Co do
        priorytetow to tylko wyslane do 16 dochodza na drugi dzien! Uwaga i tu jst
        jeszcze jedna pulapka, tzn. trzeba nadac w UP (np. w takim jak na Czecha), a
        nie w okienku np. w Tesco, czy Realu. Trzeba uwaznie czytac i dokladnie
        wypisywac i nie ma problemow.
        Pozdrawiam
    • Gość: Harry_man Re: Poczta Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 15:59
      nawet priorytet jeżeli jest wysłany z drugiego końca Polski nie musi dojść na
      nstępny dzień. Przeważnie idzie 2 dni. Wysłałem już w sumie ponad 50 paczek i
      wszystkie doszły, najdłuższa szła 3 dni. W ostatnich latach jakość usług
      świadczonych przez pocztę bardzo się poprawiła. Nie mniej przesyłek o wartości
      powyżej 500zł chyba bym im nie powierzył
    • Gość: ""Z"" Re: Poczta Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 00:38
      ja też nie lubie PP odkąd Pan od paczek otworzyl sobie sam brame( mieszkam w
      domu jednorodzinnym) niestety nie było mnie w domu, moja młodza siostra musiala
      odciagac od tego faceta mojego psa. DEBILE Z POCZTY NIE UZNAJA TERENU PRYWATNEGO
      I TABLICZKI "ZłY PIES"
    • Gość: Wściekły!!! Re: Poczta Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 08:52
      I często się zdarza listonoszom, że nie chce im sie nosić paczek tylko zostawiają w skrzynce od razu awizo. Szlag chce człowieka wtedy trafić! Za co oni biorą te pieniądze?! Za opier...anie się?!
      • Gość: wsciekla Re: Poczta Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 09:50
        najgorsza jest poczta na rakowie(al.pokoju)
        panie w okienku wiecznie niezadowolnoe, skwaszone
        nie mozna sie o priorytet doprosic!
        ostatnio odmowila mi nadania paczki z okreslona wartoscia.
        iinym zas razem dostalam awizo na 2 paczki
        gdy podalam pani w okienku, ona spojrzala tylko na numer 1 paczki, a awizo
        podarla i wyrzucila do kosza!
        musialam tlumaczyc, ze na awizo byly numery 2 paczek, a pani oburzona wyciagala
        skrawki z kosza.
        pomijam fakt ze 2 moje paczki dziwnym trafem nie dotarly do adresatow.
        po prostu szlag czlowieka trafia, i strach wysylac lub odbierac cos przez poczte
        polska.
      • Gość: zastanow sie Re: Poczta Polska IP: 80.54.168.* 21.08.06, 11:48
        czlowieku nie masz pojecia o pracy na poczcie!Listonosze nie nosza ani nie wożą
        paczek.Robią to paczkowi samochodami z lechonia.A praca ta wydaje sie latwa i
        przyjemna bo co to rozniesc pare listow...niestety mylisz sie listonosze oprocz
        listow zwyklych,poleconych,przekazów,musza roznosic jeszcze drugi real
        itp.ktorych jest na prawde duzo!Zapraszam na jeden dzien do tej pracy a
        zapewniam cie ze wymiekniesz.a tacy ludzie jak ty sa najgorsi w tym
        wszystkim.Nic tylko krytykowac..
        • Gość: wsciekla Re: Poczta Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 14:32
          oczywiscie, to moja wina, ze daje prawie 7 zlotych za polecony priorytet ktory
          idzie tydzien
          albo znika w cudownych okolicznosciach.
          dość złodziejstwa!
          pocztowcy pamietaja czasy PRLU i robia z siebie świete krowy
          trzeba sie lasic i prosic zeby list nadac
          a nie daj boze niech cie nie bedzie w domu, awizo ci zostawia a ty sie nie
          pojawisz w wyznaczonej dacie i godzinie
          wydracie paczki ze szponow PP to robota gorsza niz dla gornika na przodku
          nie obchodzi mnie ile oni maja nosic i gdzie
          place, wymagam.
          swiadcza uslugi ONI a nie ja
          gdyby nie byli monoplistanmi nigdy w zyciu nie wyslalabym nic poczta polska.
        • Gość: Ela Poczta Polska IP: *.gdansk.pl 21.08.06, 15:23
          Popieram Cie praca listonosza nie jest łatwa, ludzie myślą sobie, że to tylko
          kilka listów. Obciążenie praca tego człowieka jest znaczne wiec proszę o
          wyrozumiałość, jestem pracownikiem PP i doskonale znam charakter pracy
          listonosza. Pozdrawiam
    • taoo Re: Poczta Polska 21.08.06, 10:09
      Mnie najbardziej chciało się śmiać, jak jakaś pracownika PP z rozbrajającą
      szczerością stwierdziła, że list priorytetowy może iść nawet rok.
      I już nie mam pytań...
    • Gość: Kamil Re: Poczta Polska IP: *.centertel.pl 21.08.06, 13:49
      Slyszalem o nowej firmie pocztowej InPost ktora zawita do nas juz niebawem.
      wiec badzcie cierpliwi pozdrawiam
    • Gość: bs lubie i...nienawidze !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 14:56
      A ja lubię swojego Listonosza !!!
      I strasznie zła jestem, kiedy Go ktoś zastępuje .
      Niestety, nienawidze Poczty Polskiej, poniewaz...
      ...nie dotarła do mnie polecona przesyłka wartości ok. 500 zl
      ...nie dotarła do mnie przesyłka priorytetowa (nie ma jak udowodnić!..więc to
      jeden wielki BLEF z tymi Priorytetami !)
      ...nie dotarła do mnie zwykla paczka z nagrodą...(nie chce mi się za tym
      chodzic...to tylko kosmetyki...więc życze miłego uzywania ;))
      ... i w końcu - kiedyś dotarła do mnie paczka...ale w opłakanym stanie..

Pozdrawiam Pocztowcow i zycze im takiego samego poczucia humoru jak ja mam !!!
      • Gość: tyziek Re: lubie i...nienawidze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 15:18
        oj ludzie ludzie wy myslicie ze listonosz to tylko chodzi i pieniazki daje czy
        listy. a kto ma roznosic druki bezadresowe? nieraz taka torba to i z 50 kg wazy
        przejdzie sie jednego dnia po rejonie to zobaczymy jak wam bedzie miło. a'
        propos paczki nie są z Lechonia tylko ze Źródlanej :)
        • Gość: bs Re: lubie i...nienawidze !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 16:22
          Oj tyziek !!!
          Toc ja pisze, że ...jestem bardzo zadowolona z pracy "mojego" Listonosza !!!!
          ..i czasami nawet coś tam mu wetkne np. czekoladkę...ot, tak z czystej sympatii.
          I nie chodzi tu o dzień, w którym roznosi emeryturki...bo akurat nie korzystam
          z tej formy.
          A że generalnie, co do usług mam inne zdanie....wybacz :)
          pozdr.
          • Gość: tomasz Re: lubie i...nienawidze !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 16:46
            ja tez mam same dobre doświadczenia zwiazane z pp. od kilku lat regularnie
            wysyłam sporo paczek listów i ani razu mi nic nie zaginęło. może dlatego ze nie
            nadaje przesyłek z deklarowana wartościa a czasami wysyłam i również inni
            przesyłaja do mnie rzeczy warte 1000zł. takich przesyłek jest dużo i jesli
            chcieli by sprawdzac kazda to by im czasu brakło:))) a te ubezpieczone na wyższe
            kwoty znacznie bardziej sie wyróżniaja, chociażby ze względu na procedury jakie
            taki tym przesyłki musi przejść. jesli chodzi o pozostawione awiza przez
            listonosza to odkąd przychodziły do mnie polecone ważace ok 1kg to już mu sam
            powiedziałem aby wczesniej w urzędzie wypisał awizo i wrzucił do skrzynki.
            szkoda zdrowia za takie pieniadze:))

pozdrawiam wszystkich pocztowców:)))))
            • Gość: Ela Re: lubie i...nienawidze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 20:01
              Tomaszu dobrze, że lubisz jest pierwszym - dzięki.

Pozdrawienie od pocztowca:))))
    • Gość: Wściekły!!! Re: Poczta Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 21:14
      Paczka priorytetowa przyszła dzisiaj. To wina poczty polskiej oczywiście bo data wysłania to 17 sierpnia, a dzisiaj jest 21. I to ma być priorytet??!!
      Koszty tej przesyłki wyniosły mnie 9zł! I po co tyle płaciłem?
      Dziękuje obibokom z Poczty Polskiej za sumienne wykonywanie obowiązków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka