Dodaj do ulubionych

ul Kontkiewicza

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 22:20
mam takie pytanko-jak sie mieszka na ulicy kontkiewicza? czy drogie sa tam
czynsze? jaki jest dojazd do miasta? vzy jest w poblizu przedszkole? jaka
według was jest rozsądna cena na zakup mieszkania na tej ulicy 4 pokoje-70m?
Obserwuj wątek
    • Gość: radomado Re: ul Kontkiewicza IP: 80.48.49.* 21.08.06, 22:50
      mieszka sie swietnie!!!! spokojnie ,cisza,zielono,przedszkole blisko naprawde
      według mnie chyba obecnie najlepsze osiedle w miescie,a mieszkanie 70 m bedzie
      drogie oj chyba nawet bardzo ...ja za 50 metrów dałem dwa miesiące temu 115 tys
      pozdrawiam
    • Gość: ja Re: ul Kontkiewicza IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 21.08.06, 22:59
      Ja w chwili obecnej szukałam mieszkania i na Wyczerpach mnie osobiście sie nie
      podoba, blisko strasznie blok od bloku, nie ma a gdzie zaparkować. Okolica
      niezła, ale samo osiedle nieladne. I moim zdaniem czynsze są drogie. Osobiście
      zdecydowałam się na kupno nowego mieszkania na Parkitce, aleja brzóz i nie
      spóldzielcze przede wszytskim. Miesieczne utzymanie mieszkania za 80m2 to 140zł
      wspólnota i 30zł fundusz.
      • Gość: Mariola Re: ul Kontkiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 23:38
        Prócz tych 140 zł i 30 zł dodaj jeszcze ok.200 za ogrzewanie, trochę za wodę -
        są liczniki. Ale mieszka się naprawdę fajnie. mieszkałam tam 10 lat - spokój,
        cisza ( miałam mieszkanie z oknami na pasaż i podwórko) , brakowało mi tylko
        ogrodu. No i kupiłam domek też cisza, spokój, ptaszki śpiewają a i koszty
        utrzymania mniejsze- 84 zł za kwartał, a ogrzewanie nie wiem jeszcze o ile ale
        też się zmniejszyło - powiem na wiosnę.
        • Gość: ja Re: ul Kontkiewicza IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 22.08.06, 10:50
          Tzn za ogrzewanie płaciłaś co miesiac przez cały rok, czy piecyk gazowy z
          licznikiem? Teraz mieszkam jeszcze w bloku z płyty, ochydaaaa i płace 250zł
          czynsz+200zł za ogrzewanie od 9mies do 4mies+licznik na ogrzewanie i dopłata za
          sezon. Tragedia!
          Więc mam nadzieję, ze w nowym mieszkaniu takich opłat nie będzie
          A domku Ci zazdroszczę, ale narazie mnie nie stać, chociaż to marzenie na
          przyszłosć.
          pozdrawiam
          • Gość: mariolka Re: ul Kontkiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 16:30
            Za ogrzewanie płaciłam przez cały , z tym, ze na kaloryferach były podzielniki
            i każdy płacił tyle ile wygrzał.
            • Gość: ja Re: ul Kontkiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 16:54
              Chyba o inne bloki mi chodzi, u nas będzie piecyk gazowy w łazience ( ogrzewa
              wodę i mieszkanie) i płacimy tylko za zużycie, czyli w sezonie grzewczym.
              Sąsiedzi obok w bloku płacą za 68m2 70złmies zimą.
    • Gość: weg Re: ul Kontkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 23:53
      Osobiście nie mieszkam na tym osiedlu, ale zdarzało mi się tam często bywać i
      to, co mnie bardzo zdziwiło, to brak w całej okolicy najmniejszego placu zabaw,
      nie ma nawet chyba głupiej piaskownicy, a szkoda, bo mieszka tam całkiem sporo
      młodych ludzi z dziećmi.
      • Gość: anka Re: ul Kontkiewicza IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 00:01
        Jeśli chodzi o place zabaw na Wyczerpach to faktycznie brakuje ich tylko przy
        najstarszych blokach przy ulicy Norwida. Wszystkie budowane później w swoich
        podwórkach mają całkiem nieźle urządzone place zabaw. Dodatkowym atutem osiedla
        jest pagórkowaty teren, zimą jak są ślizgawki dziciaków nie można z dworu
        dowołać :)
        • Gość: iza Re: ul Kontkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 10:34
          dzieki za wszystkie odpowiedzi, mieszkanka jeszcze nie widzialam bo wlascieciele
          jak przyszlo co do czego to nie wiedza do konca czego chca, no i z czynszu robia
          jakas tajemnice, a jak dzwonilam do spoldzielni to mi powiedzieli ze jak bede
          chciala kupic to niech przyjde z wlasciecielem-obecnym-i wtedy mi powiedza.mam
          tylko nadzieje ze nie jest jakis kosmiczny ten czynsz
    • Gość: ja Re: ul Kontkiewicza IP: 80.48.49.* 22.08.06, 16:17
      daj spokoj..jest drogi czynsz ..bloki obskurne, zaniedbane..brak miejsca na
      parkingu,jest stalym problemem..a czynsz za M-4 to 500zl..wieczorami czasami
      brak swiatla bo lampy niedzialaja.. zastanow sie dobrze....
      • Gość: babajaga Re: ul Kontkiewicza IP: *.dip.t-dialin.net 22.08.06, 16:23
        Ty co ty gadasz czlowieku ja mieszkam obok na fertnera ale spodzielnia ta sama
        i samego czynszu mam 100 do tego dochodzi ogrzewanie,smieci fundudsz remontowy
        to jest 250 zeta.Za 500 to ja robie wszystkie oplaty z pradem,gazem i woda
    • Gość: paolo Re: ul Kontkiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 17:46
      za te 150 tys zl to Ty malenki dom w okolicach wyczerp wybudujesz i jeszcze
      dzaleczke w tym kupisz:)
      zastanow sie
      • Gość: znajomek Re: ul Kontkiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 17:49
        nie przesadzaj, ja mam swoja działeczkę i chyba bym musiała własnymi rękami
        wybudować ten dom za 150tys. a kto go jeszcze wykończy...chyba nie budowałes,
        bo ja tak i wiem ile to kosztuje :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka