Dodaj do ulubionych

Nie czuje się Ślązakiem

IP: *.voyager.pl 06.09.06, 14:45
Halo Częstochowa!
Czy ktoś ma już dość Województwa Śląskiego?
Nie wiem jak wy, ale ja tak. Nie czuje się Ślązakiem.
Pozdrawiam Częstochowę i okolice.
Obserwuj wątek
    • taoo Re: Nie czuje się Ślązakiem 06.09.06, 14:47
      Byłam, jestem i będę Małopolanką z Częstochowy.
      Pozdrawiam.
      • Gość: xx Re: Nie czuje się Ślązakiem IP: *.icis.pcz.pl 06.09.06, 14:59
        Nie czuje sie absolutnie Slazakiem, nie czuje sie tez Malopolaninem.

Czuje sie po prostu Czestochowianinem - medalikarzem.
        • fajna_myszkowianka Re: Nie czuje się Ślązakiem 06.09.06, 16:20
          Ja mam dosyc tego bagna w woj. tzw. "śląskim" ! Nasz region czestochowski
          powoli sie degraduje ale czego możemy oczekiwac od "dobrodzieji" z Katowic
          ktorzy nas raczą dożynkami w Mykanowie ale zapominają promować częstochowską
          SSE ! Nigdy nie czułam sie ślązaczką i nigdy nią się nie poczuję jestem
          Małopolanką z Myszkowa !
          • Gość: prawicowiec Re: Nie czuje się Ślązakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 16:25
            naprawdę uważasz że krakusy nam będą smarować tyłeczki miodem? jakoś trudno mi
            w to uwierzyć. pozdrawiam
            • fajna_myszkowianka Re: Nie czuje się Ślązakiem 06.09.06, 16:37
              Tyłeczków nam nie beda smarować Krakusi ale widze , że Tobie hanysy swoje
              nasmarowane dupska wystawili do lizania i całkiem dobrze Ci to wychodzi;)
              Pozdrawiam:)
              • Gość: prawicowiec Re: Nie czuje się Ślązakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 16:45
                w żadnym moim poście nie padło słowo pochwalne wobec hanysów i nie padnie. Jak
                powstawały nowe województwa bardzo się tym emocjonowałem, ale po paru latach
                przeszło mi czego wszystkim życzę
                • Gość: Tomek Re: Nie czuje się Ślązakiem IP: *.prenet.pl 06.09.06, 17:05
                  Brrr na samo słowo ślązak mnie telepie! Ja się czuje Małopolaninem i jestem z
                  tego dumny.
          • Gość: grochu Re: Nie czuje się Ślązakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 18:13
            To jest nasze miasto,Świat Medalików!!I powinniśmy mieć własne województwo,tylko
            tych starych pryków z rady to nic nie obchodzi!!Muszą coś z tym zrobić!!
    • klobuczanin Re: Nie czuje się Ślązakiem 06.09.06, 17:31
      Ślązacy ale tacy prawdziwi tez nie chcą być z nami w jednym wojewodztwie ale to
      właśnie tacy napływowi jak Krzaklewski zadecydowali o tym , że teraz dogorywamy
      w tym sztucznym wojewodztwie. Kłobucczanie nigdy nie powiedzą o sobie , że są
      Ślązakami czy broń Boże hanysami nasza torzsamość jest zwiazana z Częstochowa i
      całą Ziemią Częstochowską.
      • Gość: xx Re: Nie czuje się Ślązakiem IP: *.icis.pcz.pl 06.09.06, 18:21
        Masz racje - mam wielu przyjaciol wsrod Klobuczczan.

Pozdrowienia,
        • Gość: Tomek Re: Hanysom juz dziekujemy !!! IP: *.prenet.pl 07.09.06, 16:32
          Nigdy przenigdy nie bedziemy jakimis ślunzakami!!!
          • ciulaty.slaski.kret Re: Hanysom juz dziekujemy !!! 07.09.06, 18:04
            My Wom tyz dziynkujymy! Szchloonzok to je niy Polok ani Niymiec ino Wiyrchni
            Szchloonzok!
    • revirdsub Re: Nie czuje się Ślązakiem 07.09.06, 18:25
      Ja też nie czuję się Ślązakiem, ale jest mi zupełnie obojętne jakie mamy
      województwo - to tylko podział administracyjny.
      • taiken Re: Nie czuje się Ślązakiem 07.09.06, 18:42
        Mnie też by było wszystko jedno, gdyby województwo śląskie sprawiedliwie
        dzieliło środki publiczne i unijne.
        A jednak widać, że straciliśmy status województwa. Nikt z Katowic nie podejmuje
        działań, żeby wzmocnić wszystkie części województwa. A tak to środki idą na
        aglomerację katowicką, a potem długo, długo nie ma nikogo.
        Dlatego to jest wkurzające.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka