Gość: Korek IP: *.voyager.pl 06.09.06, 14:45 Halo Częstochowa! Czy ktoś ma już dość Województwa Śląskiego? Nie wiem jak wy, ale ja tak. Nie czuje się Ślązakiem. Pozdrawiam Częstochowę i okolice. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taoo Re: Nie czuje się Ślązakiem 06.09.06, 14:47 Byłam, jestem i będę Małopolanką z Częstochowy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Nie czuje się Ślązakiem IP: *.icis.pcz.pl 06.09.06, 14:59 Nie czuje sie absolutnie Slazakiem, nie czuje sie tez Malopolaninem. Czuje sie po prostu Czestochowianinem - medalikarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
fajna_myszkowianka Re: Nie czuje się Ślązakiem 06.09.06, 16:20 Ja mam dosyc tego bagna w woj. tzw. "śląskim" ! Nasz region czestochowski powoli sie degraduje ale czego możemy oczekiwac od "dobrodzieji" z Katowic ktorzy nas raczą dożynkami w Mykanowie ale zapominają promować częstochowską SSE ! Nigdy nie czułam sie ślązaczką i nigdy nią się nie poczuję jestem Małopolanką z Myszkowa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawicowiec Re: Nie czuje się Ślązakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 16:25 naprawdę uważasz że krakusy nam będą smarować tyłeczki miodem? jakoś trudno mi w to uwierzyć. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fajna_myszkowianka Re: Nie czuje się Ślązakiem 06.09.06, 16:37 Tyłeczków nam nie beda smarować Krakusi ale widze , że Tobie hanysy swoje nasmarowane dupska wystawili do lizania i całkiem dobrze Ci to wychodzi;) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawicowiec Re: Nie czuje się Ślązakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 16:45 w żadnym moim poście nie padło słowo pochwalne wobec hanysów i nie padnie. Jak powstawały nowe województwa bardzo się tym emocjonowałem, ale po paru latach przeszło mi czego wszystkim życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Nie czuje się Ślązakiem IP: *.prenet.pl 06.09.06, 17:05 Brrr na samo słowo ślązak mnie telepie! Ja się czuje Małopolaninem i jestem z tego dumny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grochu Re: Nie czuje się Ślązakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 18:13 To jest nasze miasto,Świat Medalików!!I powinniśmy mieć własne województwo,tylko tych starych pryków z rady to nic nie obchodzi!!Muszą coś z tym zrobić!! Odpowiedz Link Zgłoś
klobuczanin Re: Nie czuje się Ślązakiem 06.09.06, 17:31 Ślązacy ale tacy prawdziwi tez nie chcą być z nami w jednym wojewodztwie ale to właśnie tacy napływowi jak Krzaklewski zadecydowali o tym , że teraz dogorywamy w tym sztucznym wojewodztwie. Kłobucczanie nigdy nie powiedzą o sobie , że są Ślązakami czy broń Boże hanysami nasza torzsamość jest zwiazana z Częstochowa i całą Ziemią Częstochowską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Nie czuje się Ślązakiem IP: *.icis.pcz.pl 06.09.06, 18:21 Masz racje - mam wielu przyjaciol wsrod Klobuczczan. Pozdrowienia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Hanysom juz dziekujemy !!! IP: *.prenet.pl 07.09.06, 16:32 Nigdy przenigdy nie bedziemy jakimis ślunzakami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciulaty.slaski.kret Re: Hanysom juz dziekujemy !!! 07.09.06, 18:04 My Wom tyz dziynkujymy! Szchloonzok to je niy Polok ani Niymiec ino Wiyrchni Szchloonzok! Odpowiedz Link Zgłoś
revirdsub Re: Nie czuje się Ślązakiem 07.09.06, 18:25 Ja też nie czuję się Ślązakiem, ale jest mi zupełnie obojętne jakie mamy województwo - to tylko podział administracyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
taiken Re: Nie czuje się Ślązakiem 07.09.06, 18:42 Mnie też by było wszystko jedno, gdyby województwo śląskie sprawiedliwie dzieliło środki publiczne i unijne. A jednak widać, że straciliśmy status województwa. Nikt z Katowic nie podejmuje działań, żeby wzmocnić wszystkie części województwa. A tak to środki idą na aglomerację katowicką, a potem długo, długo nie ma nikogo. Dlatego to jest wkurzające. Odpowiedz Link Zgłoś