Dodaj do ulubionych

Do znudzonych mszą!!!!!

IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.09.06, 09:33
Pragnę poinformować wszystkich znudzonych gadaniem księzy o pieniądzach w
czasie mszy, tudzież o polityce i innych takich, ze od 23 września w kaplicy
na ul. Barbary bedzie odprawiana Msza taka jak byla od 5 wieku do roku 1969.
Beda odprawiać księżą z Warszawy, z Bractwa św. Piusa X. Warto się
zainteresować, nie musi sie płacić, ani zapisywać. Żaden z tych księzy nie
byl nigdy podejrzany o alkoholizm, ani nie miał klopotów z prawem, np.
za "gwalt ze szczególnym okrucieństwem". Msza jest w jęż. łacińskim, ale to
ne problem. Sąteksty razem z tlumaczeniem. Wiadomość , oczywiście, nie
dotyczy pokolenia JP2. Wiadomość: Barbary 15, księgarnia Te Deum.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mundrol Re: Do znudzonych mszą!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 09:46
      Msza Święta w każdym rycie jest wydażeniem nie z tej ziemi, dla każdego
      wierzącego w Chrystusa. Zakładający post to też mój brat z jednym ale.....
      • Gość: Mieszk. Miasta Re: Do znudzonych mszą!!!!! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.09.06, 12:06
        Bracie drogi.Tu nie chodzi o to, by ujmować coś samej Mszy sw. w kazdym rycie,
        ale o sposobie Jej odprawiania. Nowa msza zostala sprowadzona do roli
        towarzyskiego spotkania, gdzie jeden mowi twarza do ludzi, a oni mu
        odpowiadają. Nie chce ujmować nic nowej mszy, ale sposobowi, w jaki traktuje
        się ją dzisiaj.Stara msza nie daje takich możliwości Czcigodnym księżom, bo
        wszystko jest ujęte w rubryki i nie da się "tworzyć" samemu.
        Twój brat.
        • Gość: znudzony mszą Re: Do znudzonych mszą!!!!! IP: 85.195.123.* 10.09.06, 17:36
          Widzicie drodzy lefebryści. Jeżeli już chodzi o poziom nudy to wasze obrzędy
          zupełnie nie odbiegają od katolickich.
          Dla znudzonych polecam przykładowo kulty Dionizosa i Afrodyty. Tam naprawdę
          trudno się nudzić.
          • Gość: do znudzonego Re: Do znudzonych mszą!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 19:52
            jesli znudził ci sie obrządek lefebryski to polecam greko-katolicki, tez spokojnie obchodzi się bez zawodzenia o pieniądzach i polityce
            • Gość: znudzony mszą Re: Do znudzonych mszą!!!!! IP: 85.195.123.* 11.09.06, 18:35
              Brak ględzenia o forsie i polityce jest pożądany ale nie wystarczy abym się nie
              nudził. Sądzę, że w obrzędach niezbędny jest element ekstatyczny i orgiastyczny.
              Dlatego każda forma chrześcijaństwa odpada.
    • Gość: Noe Re: Do znudzonych mszą!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 17:44
      O co chodzi z tym ,ze to nie dotyczy pokolenia JP2?????
      • Gość: Vinona67 Re: Do znudzonych mszą!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 19:45
        Właśnie , dlaczego nie dotyczy to pokolenia JP2? To ja widzę tu już na samym
        początku pewna nie chrześcijańką dyskryminację. A uważasz, że msza po łacinie
        nie bedzie nudna?, będzie taka sama tyle, że kapłan przodem do ołtarza i po
        łacinie. Byłam na jubileuszu XV lecia światowych dni młodzieży na Jasnej Górze i
        ta msza to spotkanie nie było dla mnie nudne. A nuda na mszy to nie to że ksiadz
        mówi o pieniadzach i polityce i że jest jakas afera z jego udzialem. Nuda dla
        mnie to wyklepane modlitwy i odpowiedzi przez ludzi i zawodzący spiew. To
        powinno być radosne spotkanie przynajmniej dla dzieci i młodzieży.Zaznaczam, że
        jestem osoba wierzaca i ja nikogo nie dyskryminuje pokolenie takie czy takie
        ide tam do kosciola gdzie chce i kiedy mam potrzebe i nie musze sluchac polityki
        itp...Chce to daje nie to nie ...
        • Gość: karo Re: Do znudzonych mszą!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 21:02
          Dla znudzonych Mszą polecam spotkania podjasnogórskiej Wspólnoty Odnowy w Duchu Świętym.
    • tomq Re: Do znudzonych mszą!!!!! 10.09.06, 21:04
      a moze coś blizej o której godzinie, w kaplicy kościoła Św. Barbary? codziennie?
      • Gość: Mieszk. Miasta Bliższe dane IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.09.06, 12:14
        Otoż Msza będzie w każda niedzielę o godz.10.Potem będzie można porozmawiać,
        bądż podyskutować z księdzem.Wtedy wyjaśni ,dlaczego po łacinie itd.Ja
        natomiast chciałbym wyjaśnić, ze "poza pokoleniem JP2", bo zakładam, ze fani
        zmarlego ś.p. Papieża nie przyjdą na mszę, ktorej On jako biskup i papież nigdy
        nie odprawil. Bliższe byly Mu n.p. msze na przewróconym kajaku.Natomiast,
        jeżeli chodzi o rozrywkę, to jasne, ze lepiej chodzić na nową mszę, bo ta stara
        wcale nie jest rozrywkowa. Nam , katolikom, nie chodzi o rozrywkę na mszy. Od
        tego są lokale , restauracje.Nasza Msza jest ofiarą.Wiem, ze trudno to
        zrozumieć, jeżeli się od dziecka bylo wychowanym na protestanckiej nowej
        mszy.Ja tez do tych się zaliczam, ale odkrylem prawdziwy katolicyzm.
        • Gość: mim Re: Bliższe dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 14:17
          czemu wprost nie napiszesz że jesteś ze schizmy która bardzo bola JP II -
          której dokona Kardyna Lefebr (pisownia mi obca).
          Czemu tego wprost nie napiszesz?
          To Ci co nie uznają zmian ostatniego soboru.
          • Gość: ana Re: Bliższe dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 18:44
            Po soborze Msza stałą się bliższa ludziom, moga w niej uczestniczyć, modlić się, a nie siedzieć "jak na tureckim kazaniu", patrząc na plecy księdza.
            Msza "po staremu"? Ok, ale tylko jako ciekawostka, a nie co tygodniowy w niej udział.
            • Gość: Vinona67 Re: Bliższe dane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 21:20
              A co masz do mszy jaka odprawiał JPII jak napisałes na odwróconym kajaku?
              Odprawiał ja tez tak jak nalezy i byla z pewnoscia bardziej ofiarna niz ta o
              ktorej piszesz. Ja nie mowie o tej mszy z wrogoscia a ty jestes wogole na nie
              odnosnie JPII i jego mszy. Modlic sie mozna wszedzie, odprawiac msze rowniez. A
              jak byla wojna to uwazasz ze ksiadz szukal swiatyni? Odprawial tam gdzie mogl, i
              co to bylo zle? Glupoty piszesz i tyle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka