kierowfca 23.09.06, 12:38 Dlaczego tak jest, że cena w hurcie z uwzględnieniem rabatu 3% (conajmniej taki posiada każda stacja) wynosi 3,32 zł a na stacjach...? Czy to nikogo nie obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cv Re: Ceny Paliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 12:40 Poczytaj gazety i nie drąż tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
b1-b Re: Ceny Paliw 23.09.06, 12:42 i co zamierzasz z tym zrobic ? nic nie zrobisz... bo spoleczenstwo - kierowcy - nie sa zgrani. Trzebaby jechac do Warszawy i poblokowac troche stolice... moze wtedy rzad by wplynal na marze. A tak to spacje nad okradaja i wszyscy sa zadowoleni! dobrze ze sytuacja na swiecie sie troche uspokoila... nowe zrodlo ropy znalezli o poteznych zasobach w zatoce meksykanskiej... i ropa idzie w dol !! olej opalowy tez. W przyszlym roku wejda biopaliwa a za 2 lata polski rynek zaleje tanie biopaliwo - bedzie dobrze!! nie pekaj !! :) Odpowiedz Link Zgłoś
kierowfca Re: Ceny Paliw 23.09.06, 12:45 Jak mam jechać na biopaliwie to wole dać nawet 10 zł za litr żeby tylko nie musieć na tym jeździć, poza tym jaka by była cena gdyby nie podaki... Temat trzeba drążyć, żeby zminiły się pewne rzeczy, jeden artykuł w gazecie to za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
b1-b Re: Ceny Paliw 23.09.06, 12:47 Ja na TYM jezdze i wszystko jest OKI ;) raczej sie nie znasz na tematcie ;) mam avensis 2,0 d4-d z 2002 roku i dolewam olej roslinny od ponad pol roku w stosunku 50/50 i wszystko dla jak zloto :-) wiec lepiej poczytaj troche a nie wypowiadaj sie na temat biopaliw nie majac wiedzy jakiejkolwiek - tak przypuszczam :) a litr roslinnego 2,5 :) przelicz sobie a akcyzy w zyciu nie obniza !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kierowfca Re: Ceny Paliw 23.09.06, 12:50 Ale czy to oznacza, że musze na tym jeździć skoro nie chcę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cv Re: Ceny Paliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 12:51 jak tobie nie robi różnicy kilka złotych to po co robisz afere o kilka groszy? Odpowiedz Link Zgłoś
b1-b Re: Ceny Paliw 23.09.06, 12:53 cv ma racje! Ale to pewnie skrena jest co ma weza w kieszeni i tyle !! Odpowiedz Link Zgłoś
kierowfca Re: Ceny Paliw 23.09.06, 13:08 Poprostu uważam, że ceny powinny być uczciwe bez zmuszania kogoś do czegokolwiek (biopaliwo), a boje się, że niedługo nie będe mógł kupić samej benzyny bez bio dodatku :( Odpowiedz Link Zgłoś
b1-b Re: Ceny Paliw 23.09.06, 13:10 tak dla Twojej wiadomosci to ostatnio LOTOS zaplacil bardzo duza kare za to ze stosowal biokomponenty do benzyny i oleju napedowego.Bylo ich az w 20% !!!!!! czyli na 10 litrow lales 2 litry rzepaku ;) a jak wejdzie biopaliwo to beda oddzielne dystrubutory - wiec wybor nadal bedziesz mial :) Odpowiedz Link Zgłoś
misiakilla Re: Ceny Paliw 23.09.06, 13:22 b1-b napisał: a na TYM jezdze i wszystko jest OKI ;) raczej sie nie znasz na tematcie ;) mam avensis 2,0 d4-d z 2002 roku i dolewam olej roslinny od ponad pol roku w stosunku 50/50 i wszystko dla jak zloto :-) A ile na tym tysiecy zrobiles? Poczekaj do zimy, albo przejedz 100 tys km to pogadamy... Odpowiedz Link Zgłoś
b1-b Re: Ceny Paliw 23.09.06, 13:28 zrobilem 50tys. A zimą... no coz... zimą aztakie mieszanki odpadaja :-) z oczywistych wzgledow :) Odpowiedz Link Zgłoś
kierowfca Re: Ceny Paliw 23.09.06, 13:23 Szczerze wątpie, bo eurokołchoz dąży do obowiązkowego dodatku do wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś