Dodaj do ulubionych

po ciąży bardzo wypadają mi włosy. co robić?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 07:34
j.w
Obserwuj wątek
    • Gość: jaja Re: po ciąży bardzo wypadają mi włosy. co robić? IP: *.man.czest.pl 21.10.06, 07:46
      Idź krowo do lekarza.
    • Gość: też po ciąży Re: po ciąży bardzo wypadają mi włosy. co robić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 07:57
      mnie też wypadały i miałam iść do dr ale czasu mało i nie poszłam
      po dwuch miesiącach przeszło i mam teraz duzo malutkich włosk€ów wszędzie na glowie
      podobno od czasu do czasu włosy sie wymieniają
      • Gość: judith Re: po ciąży bardzo wypadają mi włosy. co robić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 08:09
        urodziłam dziecko 4 miesice temu. nie wypadały mi włosy. ale niedawno dostałam pierwszą miesiączkę po porodzie i była ona bardzo obfita. praktyczne lecialo ze mnie jakbym miała odkrącony kurek. o od tamtej pory wszędzie pełno moich włosów. zaznaczam, że nie farbuję ich, nie używam żelu ani suszarki. jem dużo warzyw i owoców.
        • Gość: Aga32 Re: po ciąży bardzo wypadają mi włosy. co robić? IP: *.dandn1.vic.optusnet.com.au 21.10.06, 08:40
          Sama djeta obfita w warzywa i owoce czasem nie jest wystarczajacą, mozesz miec
          w dalszym ciagu braki w witaminy sole mineralne,bialko etc,dletego ze nasza
          zywnosc jest coraz czesciej produkowana na hormonach sderydach liczy sie nie to
          by byla bogata w witaminki ale zeby sie dobrze i szybko sprzedawala
          koniecznie zrob badania mozliwe ze wystarczy ze przez jakis czas popierzesz
          witaminy z apteki,moze masz wciaz nie uregulowana gospodarke hormonalna.
          Lepiej dac krew do badania i miec kontrole. wlosy tez wypadaja przy chorobach
          tarczycy.
          za brak polskich literek przepraszam, jesli sprawiaj problem w czytaniu
    • Gość: anna karenina Re: po ciąży bardzo wypadają mi włosy. co robić? IP: *.realestate.net.pl 21.10.06, 08:29
      nie zachodzić
    • Gość: Nie zaniedbuj Re: po ciąży bardzo wypadają mi włosy. co robić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 08:42
      Ciąża to wielki wysiłek dla organizmu kobiety. Nie wdając się w szczegóły,
      należy zwrócić uwagę na zmianę gospodarki hormonalnej. Poród zmusza organizm do
      powrotu do stanu przed ciążą. Na to potrzeba czasu. Czasem jednak ten powrót
      jest tak długi, że niektóre stany determinowane przez poziom hormonów utrwalają
      się. Konsekwencją może być np. wypadanie włosów. Postaraj sie o skierowanie do
      odpowiedniego lekarza. Czasem powrót do pełnego zdrowia może spowodować zestaw
      witamin czy mikroelementów. Czasem problem jest poważniejszy.
    • Gość: Doctore_lucifero Re: po ciąży bardzo wypadają mi włosy. co robić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 10:35
      Zajdź znowu w ciążę, a potem znowy, i jeszcze raz. Potem wyłysiejesz ale
      będziesz matka Polką. I zostaniesz bohaterka naszych czasów.
      • Gość: Stefan Re: po ciąży bardzo wypadają mi włosy. co robić? IP: *.man.czest.pl 21.10.06, 12:56
        Dobre! A niech jeszcze powie jak zaszła...
        • Gość: S Re: po ciąży bardzo wypadają mi włosy. co robić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 08:24
          Ot kretyni się odezwali ...
    • Gość: stchurski Re: po ciąży bardzo wypadają mi włosy. co robić? IP: *.man.czest.pl 21.10.06, 12:58
      Lubę łyse
      • Gość: kama Re: po ciąży bardzo wypadają mi włosy. co robić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 21:23
        zażywaj preparat na bazie drożdży Drovit lub inny Dromin
    • Gość: poważnie Re: po ciąży bardzo wypadają mi włosy. co robić? IP: 212.160.86.* 24.10.06, 22:39
      po przeczytaniu wiekszości bzdurnych komentarzy o niskim poziomie włączę się i ja

preparatów witaminowych bez konsultacji z lekarzem (jeśli karmisz) nie brałabym
      ot tak samopas

kuracja vichy jest rewelacyjna, włosy zaczęły mi wypadać garściami przez zmiany
      hormonalne, nic nie pomagało, zaryzykowałam zakup vichy (pomimo ceny) i jestem w
      100% usatysfakcjonowana
      • Gość: Ewkaa Re: po ciąży bardzo wypadają mi włosy. co robić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 23:18
        Trzeba przeczekać.Hormony muszą wrócić do normy, kuracja vichy na pewno nie
        zaszkodzi.
    • Gość: matka Olejek herbaciany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 08:33
      Kup w aptece olejek herbaciany i jak myjesz włosy to do szamponu dodawaj 5
      kropli, mnie pomógł! A też po porodzie wychodziły mi włosy garściami.
      Zreszta on ma wszelakie zastosowania, leczę i inhaluje nim również córcię i
      całą rodzinę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka