Dodaj do ulubionych

Nauczyciele przyjmowali łapówki?

• Gość: tomasz_jaskola Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 15:18
      Bardzo przykra sprawa dla naszego częstochowskiego środowiska nauczycielskiego.
      Gratuluję uczniom, że zdecydowali się przełamać barierę strachu. Najważniejsza
      jest uczciwość! Mam nadzieję, że w sytuacji kiedy te zarzuty się potwierdzą,
      żaden z tych "nauczycieli" nigdy nie będzie pracował w zawodzie.
      • Gość: M.M [...] IP: 80.54.173.* 19.11.06, 20:51
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: czesiek Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 16:12
      a ty kiepie gdzie chodzisz ze masz taki wysoki poziom targowa jest looz a ty
      jestes pyta odkryta na obciagarce ;p wiec wara zioooooom!!!! ;]
    • Gość: nieważne Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: 80.54.169.* 15.11.06, 16:37
      Wcześnie zauważyli.Ale lepiej późno niż wcale.Chodziłem na Targową między 1997
      a 1999.Było 2 nauczycieli którzy nie brali w łape.Pan od silników i pani od
      rysunku zawodowego.Reszta łącznie z dyrektorem wyrywała niezłe sumki.Nie
      wspomnę o maturze i pracy dyplomowej które uszczupliły mój budżet o jakieś 600
      PLN.
    • Gość: :/ Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.strefa.com 15.11.06, 16:37
      dla mnie ten co sie wypowiadal to jakis debil nie wiem co usiluje ta gadka
      zrobic , ale jak mu tak bylo zle w tej szloe to czemu jej nie zmienil <pajac>
    • Gość: Absolwent Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 17:13
      Jestem absolwentem tej szkoły i musze powiedzieć ze wreszcie sie coś ruszyło.Za
      moich czasów Pani od matematyki zarządziła płatne korypetycje dla mojej klasy
      stwierdziła wtedy ze wszyscy zdadza ale ci którzy nie bedą chodzili bedą mieli
      problemy.Przeciez to jest SKANDAl!!!!Wspomne ze moja mam była w trójce
      klasowej, trójka zareagowała na to ale przez to mielismy przerąbanem zmienili
      nam wychowawczynie pozniej pisalismy prawie ze wszystkich przedmiotów testy na
      sali gimnastycznej jako jedna klasa ze szkoły!!Wszystko to wymyślij Pan Jan
      Szeczyk.Dodam też ze jak trójka klasowa udała sie do wyżej wspomnianego
      dyrektora ten zaczął kryczec wyzywac nawet obrazaC po czym wposmniał ze wezwie
      Policje.Po tym zdarzeniu naszA wychowaczyni straciła prace w szkole jak sie
      okazało przez to ze nie chciała ujawnic nazwisk osób z trójki klasowej poniewaz
      Szewczyk chciał sie pozbyc nas ze szkoły!!!Przeciez to jest nie do
      pomyslenia!!!!!!!Jezli chodzi o poziom szkoły to nie jest wcale niski- ja moge
      Sie wypowiedziec na ten temat bo skończylem tą szkołe a nie jak nie które osoby
      mówia ze jest niski pozoim bo słyszały z opwieści.Jeszcze kwestia wpłat
      pieniędzy- trzeba było zapłacic 300zł za prace dyplomową a do tego tak jak juz
      ktoś wspominał 100zł na sniadanie maturalne(2 banany bułka i sok)
      Dodam jeszcze ze słyszałem że juz za moich czasów chcieli sie pozbyc Szeczyka
      ale podobno miał duze plecy w kuratorium i nie dało rady go wywalic.
      • Gość: angrusz Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 16:57

To chyba teraz po nim . kolej na nastepnych w innych szkołach . Bo tTargowa
        chyba nie wyjątek . Też są przeciez bardzo słabi uczniowie ale za to zamożnych
        rodziców mają
    • Gość: łasica Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 17:16
      jestem absolwentka targowej nie dawalam lapowek i jakos jestem teraz na 5 roku
      polibudy i denerwuje mnie jak np ty januszku rozpisujesz sie o niskim poziomie
      mojej szkoly. byles tam? uczyles sie? wiec jesli nie masz nic madrego do
      napisania to nie pisz? ok?
      • Gość: Giancarlo Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: 195.116.81.* 15.11.06, 17:43
        Ja również końzyłem tą szkołę i jak słyszę o niskim poziomie to mi się chce
        smiać. Owszem są tam zawodówki, ale są też technika i licea w których nie jest
        już tak prosto. Jacyś głuwniaże nasłuchają się bzdur od kolegów, którzy chcą
        być cool i pokazać ja to u niego w szkole nie jest zajebiscie i potem piszą
        takie bzdury. Ja sam obecnie studiuje na Pcz, a wielu moich znajomych z klasy
        studuje teraz w AGH w Krakowie i Polibudzie Wrocławskiej i jakoś radzą sobie, a
        wiedzę posiedli na targowej. A co do łapówek to standard, ale prawda jest taka
        że ten problem dotyczy każdej szkoły w Polsce. Na targowej ktoś wkońcu się
        odezwał. A co do Szewczyka to gość jest tak ustawiony że nikt go nie ruszy.
        amiętam jak mój wychowawca popadł w spór z Szewczykiem to ten nie chciał nam
        wydać świadectw dojrzałości i dyplomów technika, dopiero jak go rodzice z
        trójki postraszyli gazetą to zmienił zdanie bo skragi w kuratorium nie robiły
        na nim wrażenia.
        • Gość: giancarlo Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: 195.116.81.* 15.11.06, 17:47
          Aha czy ktos wie ktorzy nauczyciele bo bardzo mnie to ciekawi. Co prawda
          konczylem ta szkołę 4 lata temu, ale pewnie będe znał większość z podejrzanych.
          • Gość: kasia Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 18:39
            popieram
        • Gość: palka Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: 80.54.173.* 17.11.06, 16:59
          Kochany kolego NIE MÓGŁ wydać tych świadectw, bo wychowawca porobił błędy,
          pomylone były stopnie i błędy w nazwach przedmiotów. Trzeba trochę czasu, żeby
          te świadectwa przepisać, prasy się nie wystraszył, świadectwa były po prostu
          gotowe to wydał. Jak to łatwo rzucać oskarżenia.
        • Gość: Waldek Kłamiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 19:53
          Kłamiesz bezczelnie w żywe oczy - nie w każdej szkole nauczyciele biorą tak jak
          nie każdy lekarz bierze i nie każdy pies którego widzisz to suka. Nie krzywdź
          ludzi i nie osądzaj, a jak masz dowody - idź do prokuratury.
      • Gość: angrusz Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 16:59

Ależ i nasza ( sorry Wasza polibuda , ja inną kończyłem ) tez nie ma
        rewwelacyjnego poziomu a i afera łapówkarska tez tam się przydarzyła. A w
        takich sprawach jden przypadek to jak czubek góry lodowej .
    • Gość: do ograniczonych Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 17:38
      Do wszystkich co wypisują bzdury na temat ZSME im. Kazimierza Pułaskiego:
      Jeżeli nie uczęszczaliście do tej szkoły nie piszcie o niej i jej uczniach
      złych rzeczy, od kogoś usłyszycie i się powtarzacie jaki to niski jest poziom
      itd. ...przeciwnie poziom był wysoki, a nauczyciele byli wymagający. Wszyscy co
      dawali pieniądze na te składki nie mieli powiedziane, że to jest składka na
      maturę oraz pracę dyplomową i że jak zapłacą to będą mieli zdane te 2 egzaminy
      (nie wspominam tutaj o tych śmiesznych 5 zł-rzutnika nie było, ale pomalowane
      ściany itp. remonty były przeprowadzane,natomista ocena taka jaka
      wiedza)...także Ci których boli myślenie i wypisują, że uczniowie musieli
      dawać pieniądze bo nie zdaliby o własnych siłach są w błędzie. WPŁATA DANEJ
      KWOTY NIE MIAŁA WPŁYWU NA OCENĘ !!!przykładem tego są m.in. uczniowie ,którzy
      nie obronili swoich prac dyplomowych(wielu też było co otrzymali oceny
      dopuszczające) ,a także nie zdali egzaminów maturalnych- 3majcie się lebiedzie.

• Gość: chodził na targową Targowa nie taka zła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 18:11
        Większość z Was pisze tylko o złych stronach ZSM-e.To ja napisze coś w czym ta
        szkoła jest lepsza od tzw renomowanych Norwidów, Sienkiewiczów itp.
        1.Przez cały okres mojego chodzenia do szkoły ja i nikt kogo znam nie spotkał
        się z falą, czy zaczepkami ze strony żuli których w okolicy nie brakuje
        2.Nie ma beznadziejnego podziału na lepszych i gorszych tzw. kult marki
        wszechobecny we wszystkich liceach
        3.od środka szkoła wyglada naprawde przyzwoicie
        4.zarzucacie że do szkoły przyjmowani są debile którzy ledwo zdali egzamin
        gimnazjalny, ja też zdałem go nie najlepiej a mimo wszystko w różnych konkursach
        czy z angielskiego, francuskiego, geografi czy historii nie raz plasowałem się
        wyżej od uczniów ze szków w których poziom jest teoretycznie lepszy.
        5.co do tych łapówek: to lepiej zaatakować szkołę z którą nikt się nie liczy ,
        niż dobre liceum w krórych jak chwalili się znajomi istnieje "cennik nauczycieli"
        • Gość: angrusz Re: Targowa nie taka zła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 17:04

Takis dobry , to gdzie się nauczycłeś tych języków np angielskiego . Bo na
          pewno nie przez 2/3 godziny tygodniowe w technikum
      • Gość: hakinen Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 18:13
        a dzisiaj w szkole jest wywiadówka, ciekawe czy nauczyciele poruszą ten temat?
    • Gość: maniek Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 18:36
      heh za moich czasow tego nie bylo w tej szkole :P:P:P:P
    • Gość: Rex Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 18:58
      Ale żeście się przyczepili tej Targowej,a wszędzie jest jednakowo i nie czarujmy
      się że w innych szkołach jest cacy .W każdej szkole są składki i składeczki
      .Tylko że jeszcze gazeta o nich nie napisała ,gdyby pojawił się następny artykuł
      o następnej szkole pisalibyście to samo.Rozejrzyjcie się dookoła ,popytajcie
      wśród znajomych a sami zobaczycie że jest tak samo.
      • Gość: angrusz Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 17:07

Piszesz składki składeczki. To tez nie dobrze ale jeżeli składki ida na
        wyposażenie szkoły to jszcze nie takie wielkie zło .Choc to PAŃSTWO winno tak
        dotowac szkoły by one nie oszczędzałny np na ogrzewaniu .

Gorzej gdy te składki idą do kieszeni nauczycieli albo dyrektora
    • Gość: absolwent ZSME Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 19:01
      "Panie Szewczyk - panu juz dziekujemy. Czas na nowego dyrektora, ktory dzwignie
      szkolę do gory...
      Najodpowiedniejsza osobą na jego miejsce jest chyba ta zastepczyni co ją
      wywalił za sprzeciw wobec naginania przepisów"

Adek mysle ze masz racje! Znam bardzo dobrze ta Pania i powiem Ci ze ona byla by
      najlepsza osoba na stanowisku dyrektora! Pani M.S. jest mloda, pomyslowa i
      energiczna osoba i napewno wiele zrobila i zrobi dla tej szkoly !

*Co do Szewczyka - on tez zrobil cos pozytywnego dla tej szkoly . Wystarczy
      spojrzec na zdjecia jak wygladala szkola pare lat temu - rozsypujaca sie rudera
      ale łapowkarzem byl i bedzie zawsze!

*Co do pracy dyplomowej - owszem placilo sie po 300 zl ale to na rade rodzicow a
      nie nauczycielowi. Prace musial kazdy sam zrobic lub ktos kto sie na tym znal! U
      mnie w klasie zaden nauczyciel nie napisal pracy uczniowi!

pozdro dla wszystkich absolwentow Targowej

• Gość: mloda Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.prenet.pl 15.11.06, 19:21
        Pani M.S powinna byc dyrektorka tej szkoły.. Naprawde fajna babka.. Uczy
        mnie.. Mozna z nia porozmawać o wszystkim i wogole.. Gdyby ona zostala
        dyrektorem to szkoła naprade duzo zyskała!!!! :):)
        • Gość: maruda Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 10:13
          Pani MS jest może fajna ale chyba nie ocena uczniów decyduje kto zostaje
          dyrektorem szkoły a moze się mylę ?
    • Gość: Kaśka Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 19:26
      Sorry bardzo ale ja jestem uczennica tej szkoly i nieslyszalam wczeesniej o tej
      sprawie...moze dlatego ze jestem pierwszoroczna ...nie wiem ale dzisja do budy
      wprowała TVP i chcieli z kimś pogadać a co wszyscy robili? Uciekali i nic
      niemowili. To jest chore! ! ! Powiem tyle
      • Gość: lysy Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: 217.153.180.* 15.11.06, 19:31
        MS super babka czekamy na nią będzie wkońcu porządek
        • Gość: aaa Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 19:56
          A co z innymi Zespołami Szkół?? Aż mi się wierzyć nie chce, że gdzie indziej
          jest podobnie.
        • Gość: Jas Fasola Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 09:49
          Pani MS wczuła się w ducha wyborów - postanowila zrobić sobie darmową kampanię
          wyborczą. ps. kosztem dyrektora ale co tam do celu po trupach :)
      • Gość: polo Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: 217.153.180.* 15.11.06, 20:07
        jak bedzie wiadomo ze Szewczyk siedzi zaczną mówić ta męda jest bezkarna ma
        plecy wszędzie
      • Gość: paolo Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 20:22
        Gość portalu: Kaśka napisał(a):

> Sorry bardzo ale ja jestem uczennica tej szkoly i nieslyszalam wczeesniej o
        tej
        >
        > sprawie...moze dlatego ze jestem pierwszoroczna

a w ktorej jestes klasie???
        • Gość: W Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.vf.shawcable.net 15.11.06, 21:04

Gość portalu: tomasz_jaskola napisał(a):

> Bardzo przykra sprawa dla naszego częstochowskiego środowiska
          nauczycielskiego.
          > Gratuluję uczniom, że zdecydowali się przełamać barierę strachu. Najważniejsza
          > jest uczciwość! Mam nadzieję, że w sytuacji kiedy te zarzuty się potwierdzą,
          > żaden z tych "nauczycieli" nigdy nie będzie pracował w zawodzie.

Jaskola nie rznij swietego glupa.
          Dla srodowiska nauczycielskiego powinno byc przykre, ze donosisz na innych
          nauczycieli [prezydent miasta Wrona poki co jest nauczycielem akademickim] do
          obcych ambasad w tym Izraelskiej.
          To bardziej parszywy proceder, niz branie suvenirow za wyciaganie glabow za
          uszy do kolejnej klasy.
          Kapus dbajacy o czystosc grona pedagicznego!!!
          Takiego numeru w sanatorium niedaleko Targowej nawet nie grali:)))
    • Gość: absolwentka Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.strefa.com 15.11.06, 21:22
      Kończyłam tą szkołę w 2001 roku i już wtedy liczyła się tylko kasa.Nareszcie
      ktoś odważył się o tym powiedzieć i bardzo dobrze.Przyjmowali prawie wszyscy ci
      co nie przyjmowali raczej krótko tam pracowali.Dodam,że można było kupić nawet
      maturę bo jeśli ktoś przez 5 lat nauki miał raczej marne wyniki a w dodatku
      próbne wypracowanie napisał w punktach o dziwo na koniec roku z egzaminów ma
      same bardzo dobre i dostaje dyplom z rąk dyrektora za wybitne osiągnięcia w
      nauce to coś tu jest nie tak!!! Szczerze odradzam tą szkołę!!!Nie warto!!!
      • Gość: jola Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: 80.54.169.* 15.11.06, 22:28
        bardzo sie wam wszystkim dziwie ze teraz te buzki otwieracie to jest chamstwo
        niesamowite bo jakis koltun dal 5 czy 10 zl.,a teraz gada takie bzdury radze
        wam szczerze , nie wojowac bo moja profesorka uczyla mnie ,a pozniej moja
        corke i w zyciu wszystko zdarzyc sie moze .,nigdy nie pali sie za soba mostow
        a gadanie kto bierze czy nie bierze to powiedzcie jak to bylo w podstawowce
        brali czy nie brali ,ludzie sami im nosili ,komitety rodzicielskie same
        wchodzily bez mydla w pupe , prosze o tym nie zapominac ,a teraz plucie na
        profesorow ,czy dyrekcie to wstyd ,bo ten kto naprawde cos dal to nie bedzie
        sie reklamowal
        • Gość: Matrix czyżby nożyce się odezwały? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 22:37
          • Gość: jola Re: czyżby nożyce się odezwały? IP: 80.54.169.* 15.11.06, 22:42
            mylisz pojecia ja nie jestem pedagogiem ale mialam dwojke dzieci w tej chwili
            sa dorosle jeszcze syn studiuje i sumujac wszystkie ich lata szkoly to dla mnie
            najgorsza to byla podstawowka tam matki chodzily do pan gesiego ,a na korytarzu
            przed zebraniem to um sie w pas klanialy , mnie nie bo nie dawalam i dzieci tez
            nie nosily .pozdrawiam
            • Gość: kosmo Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 23:26
              było o tym w dzisiejszych aktualnościach na TVP 3

ww6.tvp.pl/3142,20061115421517.strona
        • Gość: angrusz Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 21:18

Stąd wniosek nie dawac nawet na rzecz skoły bo sie obróci przeciwko tobie.
          A zaprzeczanie że nauczyciele nie biora to tak jak zaprzeczanie ze mafia
          działała ( a może działa ) w Polsce
    • nacho-vidal Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? 16.11.06, 00:26
      Też jestem absolwentem. Za moich czasów kase zbierali tam na wszystko... np. Zbierano pod koniec roku na remont sali gimnastycznej (10zl), a po wakacjach: Nic sie na sali nie zmienilo, poza nowym rowerem WF-isty.
      Na mature nie płaciłem bo wiedzialem co tam bedzie do jedzenia. Trudno mi bylo uwierzyc w to, ze dwie bulki, polowa czekolady, banan i soczek są warte 180zl.
      Wiem, ze pozytywną ocenę z jezyka polskiego na koniec roku mozna bylo dostać nawet za paczkę herbaty ekspresowej lub kawy ale to byl dla mnie śmiech na sali.
      • Gość: It's me ;) Po Targowej czas na TZN IP: *.sfc.pl 16.11.06, 07:35
        Zapewne wśród grona nauczycielskiego znalazły się jakieś „czarne owce” –
        jednakże tak jest również w innych szkołach np.: w TZN można by sprawdzić prace
        dyplomowe z kilku poprzednich lat i wtedy dojdzie się do wniosku iż niektóre są
        do siebie łudzącą podobne . Czyżby zbieg okoliczności ???? Trzeba przestać
        milczeć, nadeszła chwila prawdy!
      • Gość: gość Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 11:16
        ja skonczylem w zeszłym roku szkole a co do lapowek nikt sie nie dziwil bo,no i
        to nie pierwszy raz w zeszlym roku tez byla afera o lapowki, a co niekturym
        ucznią bylo na reke zapłacic niz chodzic do szkoly, co do nauczyciele nie
        wszyscy brali pieniadze z tej 4,co innego pani od fizyki, a Szewczyka dawno
        powinni siedziec za kratami a zeszlo roczni maturzysci wiedzom w jaki sposób
        dyrektor sie wukupil od odtatniej afery i wten walsnie sposób wina spadla na
        nauczycieli, i tym razem tak pewnie bedzie, a teraz go nie ma ciekawe dlaczego
        • Gość: Matrix Dysleksja - największy problem tej szkoły. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 11:21
          W każdym poście ucznia tej szkoły ROI się od błędów (i nie są to "literówki")
    • Gość: Uczeń tej szkoły Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.strefa.com 16.11.06, 15:32
      Powinni zwolnić tych nauczycieli którzy brali te łapówki!!!!!!
      • Gość: angrusz Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 17:09

To oczywiste ale co z innymi szkołami ? Tam wszystko w porządku ???
    • martus271 Nauczyciele przyjmowali łapówki? 16.11.06, 16:18
      Czesc,

Szukam kontaktu z uczniami, którzy musieli dawać łapówki tytułem darowizny na
      rzecz szkoły. Rodzice i uczciwi nauczycile, którzy zauważyli takie nieprawości
      a bali się sprzeciwić zwierzchnikom także proszę o kontakt.
      Jestem uchwytna pod numerem telefonu: 601 877 501
      Pozdrawiam
      • Gość: x Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 19:46
        Tania sensacja na miare Faktu? Oh martus coż za prymitywizm. Wiesz że istnieje
        coś takiego jak domniemanie niewinności? A ty piszesz jakby to był fakt
        udowdodniony. To jest dolewania oliwy do ognia. Glupia jestes tyle ci powiem
      • Gość: :( Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 21:01
        I co Ci z tego przyjdzie ze ktoś powie ze dawał łapówki
        tytułem darowizny na rzecz szkoły...
    • Gość: xy Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: 80.54.173.* 16.11.06, 22:10
      A co brak Ci tematu do gazetki , a chcesz zarobić za wierszówkę ?
    • Gość: Uczennica Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 22:10
      Poprostu śmieszy mnie to wszystko!!! A te komentarze są mega puste oczywiście niektore! Po pierwsze pierwszo klasisci niech sie lepiej nie odzywaja bo za krotko chodza do tej szkoly po drugie Ci co chcieli to mieli prawo zglosic o przestepstwie korupcyjnym po trzecie Szewczyk naprawde jest na zwolnieniu a pozostala dyrekcja nic nie wie:/ po czwarte korupcja byla jest i bedzie jak nie bedziemy z nia walczyc! Ja slyszalam tylko o 2 nauczycielach ze zbieraja na "niby" szkole :> P.S. Chłopcze co pisales na temat bledow i niskiego poziomu u nas w szkole to jestes w bledzie bo nawet do najlepszych szkol chodza uczniowie ktorzey popelniaja bledy i spojrz na wlasna pisownie bo ladny z Ciebie debil a wcale taki niski poziom to nie jest! Glupie stereotypy tak sie mowi bo ta szkola jest na zadupiu i jest zawodowka a ta naprawde jest poziom wyzszy niz u ciebie w szkole ;p;p wiec zamknij ryj jak nie wiesz!!!i masz bledne podejscie do zycia jezeli rozwiazujesz w ten sposob problemy (przez dawanie sobie po "buzi")
    • Gość: Reebok Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 22:49
      No co tu duzo mowic 8 LAT :D I KONIEC!
    • Gość: dora Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: 212.160.86.* 16.11.06, 22:50
      Skoro poziom wiedzy uczniów w tej szkole jest tak niski to chyba nie trzeba się
      dużo starać żeby zaliczyć. Zamiast 'całować nauczycieli po rękach' wystarczy
      poświęcić trochę czasu. To od uczniów zależy czego chcą od życia. A jak widać,
      nie ma dla nich znaczenia honor, poczucie wartości, czyste sumienie. Lepiej dać
      w łapę i nic nie robić dalej. Nie lepiej mieć satysfakcję ze swoich osiągnięć?
      Dojść do czegoś prostą drogą i wiedzieć że nikt nie podłoży Ci nogi, bo nie dasz
      mu takiej możliwości? Nie dziwię się 'Januszkar11' że na nim nie robi to
      wrażenia - skoro uczą nas tego nasze autorytety to stajemy się tacy sami.
      Rzeczywistość jest przerażająca! To musi się zmienić! I dobrze, że ta sprawa
      jest nagłośniona!
      • Gość: Gryzon [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 22:54
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: uczen el. Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 02:41
      Chodze do tej szkoly od 2 lat, poszedlem tam nie z przymusu lecz z wyboru,
      powiem tak to ze poziom jest niby niski nie jest wina w 100% nauczycieli , to
      uczniowie zanizaja poziom, jak biora wszystkich to tak jest, ale szkola nie ma
      za duzego wyboru bo teoretycznie "lepsze szkoly" zgarniaja tych lepszych
      uczniow,ok 70% ludzi ktorzy chodza ze mna (technikum)nadaje sie do
      zawodowki,jest to spowodowane tez tym ,ze wszyscy teraz chca miec mature, ale
      efekty sa takie ,ze zdawalnosc w szkole matur wyniosla ok. 56%, a egzaminu
      zawodowego na moim kierunku ok 3 osoby na 30 osob.Nauczyciele ktorzy tam pracuja
      maja o wiele trudniej niz w "lepszych szkolach" bo musza sie urzerac z lamusami
      (ktorzy przyszli do tej szkoly bo dowiedzieli sie od swoich zapewne rownie
      debilnych kolegow , ze nic nie trzeba robic na targowej albo z pie..i wkladac
      wiecej pracy zeby cos nauczyc.A wiekszasc nauczycieli jest wporzadku i nie sa
      takimi ch... i przepuszczaja nieukow(gdyby bylo inaczej to klasy liczyby po
      10-20 osob).Najlepsze w tej szkole jest to ze nie jest stresujaca jak wiekszosc
      "lepszych szkol", jak czlowiek chce to sie nauczy wszystko zalezy od niego .O
      lapowkach nie slyszalem pewnie akurat nie uczyli mnie ci nauczyciele,pewnie byly
      tak jak w innych szkolach sa. Nie piszcie ,ze robie bledy ortograficzne, bo
      nigdy mnie nie interesowaly przedmioty humanistyczne, po drugie jak kilku
      lamerow rozwala lekcje polskiego to tak jest;)
      • Gość: uczen el. Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 02:58
        Obejzalem przed chwila reportarz z TVP3,skomentuje to tak ,przyjeli
        polinteligentna i pyskata marlenke to teraz maja,"za 1000 zloty jezdza takimi
        furami i na wszystko ich stac"heheh jakie ona widzi fury to ja nie wiem,no chyba
        ze jak dziewczyna zobaczy cos innego niz traktor to juz jest dla niej fura:)
        Powinna sie cieszyc i po rekach calowac ,ze ja przyjeli. Jak moze sie w ogole
        wypowiadac pierwszoklasistka w dodatku z papierosem w reku.Nie ma to jak samemu
        pod soba dolki kopac bo tak na marginesie "jest zakaz palenia tytoniu..." wiec
        zobaczymy jak dlugo pochodzi...
      • Gość: kobra Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 07:52
        hmm zastanów sie troszeczke co piszesz sam sobie zwracasz uwage na błedy i sam
        zaznaczyłes ze na targowej ucza sie ci co chcą a reszte nazwałes "lamusami"
        czyli ty widocznie takze wchodzisz w ta grupe ludzi bo ja w połowie zupelnie sie
        z tym niezgadzam ;/
    • Gość: angrusz Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:51
      up
      • Gość: Aśka Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: 80.54.171.* 17.11.06, 16:13
        Nic nie usprawiedliwia nauczyciela, który przyjmuje łapówki. Piszę to jako
        nauczycielka.
    • Gość: ZSME dzisiejszy Apel pana Maslanki - wygwizdany!!!!!!!! IP: 217.153.246.* 17.11.06, 18:40
      Dzis pan vice-dyrektor Maślanka zwołał dla calej szkoly apel na sali
      gimnastycznej. I zaczął w bardzo ordynarny sposob, wręczk krzyczeć, na uczniow.
      A to, ze palą przed szkołą, a to że stoją na mostku...
      I telewizja przyjezdza i to nagrywa...

Ale moze ktoś przypomni Panu Maslance, iz dyrekcja co prawda ustanowila taki
      zakaz odnośnie palenia, ale póżniej sama dała ciche przyzwolenie na palenie w
      głębi placu szkolnego "pod drzewkiem". Wiec ktoś tu chyba jest niepoważny!!!!
      Niech zgadnę kto... To, ze duzo osob pali to nie tylko problem na "Targowej",
      ale rowniez innych szkoł. Wszedzie młodziez pali i juz. Troche żal tych
      wypalonych pieniędzy, ale coż...jak się chcą truć to niech się trują.

Z zakazem wychodzenia na przerwie na plac szkolny to juz pan Maslanką
      przesadzil! Jesli mi się zachce zaczerpnąc swiezego powietrza, to co???? Nie
      mogę wyjsc na plac przed szkołą wyobrażcie sobie!!!

Nasuwa się teraz pytanie czy ZAKAZUJĄC UCZNIOM WYJSCIA Z BUDYNKU NA PLAC
      SZKOLNY pan Maslanka nie złamał prawa???? Przeciez to jest ograniczenie mojej
      swobody obywatelskiej? Panowie Policjanci, ktorzy czytacie to forum, a wiem, ze
      czytacie, co na to powiecie?

Wychodzi na to, iz pan Maslanka pod wpływem opresji i w obliczu kłopotów na
      mostku kapitanskim; bo kapitan(czytaj: Szewczyk) uciekł z Titanica (czytaj:
      Targowa) szalupą na Carpatie(czytaj: zwolnienie lekarskie); zaczął łamać
      prawo!!!
      Nikt mi nie zabroni wyjsc na plac szkolny, bo parking to tak samo Szkola jak i
      sam jej budynek. Cała posesja przy ul. Targowej 29 to - Szkoła. Pan Maslanka
      sam nie wie co mówi...

Panie Maślanka panu tez już dziekujemy!!! Kapitan odpłynął, pan tez niech
      odpływa!!! Tym bardziej, iz został pan dziś wygwizdany na apelu przez poł
      szkoly!!!

P.S. niech pan nie trzyma tych rak w kieszeni; tak jak ktoś napisał wczesniej,
      bo to bardzo zle o Panu swiadczy....;/ Chyba mama nie nauczyła kultury.....:|
      • Gość: mloda Re: dzisiejszy Apel pana Maslanki - wygwizdany!!! IP: *.prenet.pl 17.11.06, 18:47
        czym wiecej zakazow tym bardziej mlodzi beda sie buntowac.. jeszcze gdyby pan
        Maślanka powiedział to w normalny sposób a nie darł sie na nas to mozna by to
        lepiej wygladało.. Dobrze ze został wygwizdany bo tak sie nie postepuje..

A co do pierwszoklasitów.. Lepiej sie nie odzywajcie na ten temat bo jestescie
        tu krotki i nie wiecie co mowicie.. Laski z IW które wypowiadały sie w
        telewizji to porostu wstyd.. Na dodatek z fajkami.. Wezcie sie zastanowcie co
        robicie i mowicie..
        • Gość: ZSME Re: dzisiejszy Apel pana Maslanki - wygwizdany!!! IP: 217.153.246.* 17.11.06, 19:11
          > Laski z IW które wypowiadały sie w telewizji

włsnie "laski" to były typowe laski... z fajka w rece, i z napakowanym osiłkiem
          z dyskoteki..inaczej ich chyba nie da sie nazwać...szpanerki...hehhh ciekawe
          przed kim tak szpanują...
          Bo gdyby się szanowaly troche to by mozna bylo je nazwac kobietami, ale kobieta
          sie tak nie zachowuje, wiec o czym my ty mowimy......
          Nie mówie, ze kazda dziewczyna z IW jest taka, ale ta Marlenka co zawsze jej
          pełno wszedzie(nawet do TV sie wepchala:D) to chyba jest najlepszy przykład,
          jak się nie powinna zachowywac kobieta....zenada;/
          • Gość: mloda Re: dzisiejszy Apel pana Maslanki - wygwizdany!!! IP: *.prenet.pl 17.11.06, 20:01
            Teraz przez te laski wyżywaja sie na nas jakimis zakazami ktorych i tak pewnie
            nie beda przestrzegać :]..
      • szalonaczewa Re: dzisiejszy Apel pana Maslanki - wygwizdany!!! 17.11.06, 19:02
        hehe po dzisiejszym apelu doszedłem do wniosku, iz Pan Maslanka i pani
        Zakrzewska kompletnie nie panują nad sytuacją...
        Ale najbardziej mnie zastanowiło to, dlaczego na zwołanym apelu nic nie
        wspomniano o aferze? Czy pan dyrektor maił cos do ukrycia? Hmmmmmm...?
        Uczniowie powinni wiedzieć co się dzieje od nauczycieli, a nie dowiadują się o
        aferze z Gazety, Radia Zet,TVP czy od innych dziennikarzy...
        Z tego co wiem to sprawą zainteresował się juz koncern ITI (TVN, TVN 24), heheh

Kapitan Szewczyk uciekł do szalupy z topiącego się okrętu...a reszte załogi
        zostawil na mostku hahahahaha dobre....
        Nie no ja tez uwazam, iz z tym zakazem wyjscia na plac szkolny to Maslanka
        przesadzil!
        Komuś się niezle w głowie przewraca i to nieźle....

Ciekawe, o ktorych to nauczycieli chodzi??? Bo od Pana Maslany się tego nie
        dowiemy;/;/ On jest tak przejety ta sytuacją, ze obecnie jest "bosem" w
        szkole, ze az ta jego duma co się tak zawsze na twarzy kroiła momentalnie się
        wykształcila na tyranie! Panie dyrektorze Maslanka bo pan z podniosłosc chwili,
        z emoze pan sobie porzadzic w szkole skrzydeł zaraz pan dostanie...wyluzuj,
        Panie Maslanko troche...
        • Gość: nauczyciel Re: dzisiejszy Apel pana Maslanki - wygwizdany!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 19:54
          Czytając wypowiedzi uczniów szkoły z Targowej,utwierdzam się w przekonaniu, że
          jest to szkoła o bardzo niskim poziomie nauczania.Tylu błędów ortograficznych
          dawno już nie widziałam.Może czas skończyć dyskusję i wziąć się do roboty?
          • Gość: mloda Re: dzisiejszy Apel pana Maslanki - wygwizdany!!! IP: *.prenet.pl 17.11.06, 19:59
            To źle wnioskujesz :].. Bo nie kazdy musi byc dobry z ortografi a to nie znaczy
            ze na Targowej jest niski poziom nauczania :].. Jak nie chodzicie tu nie
            wypowadajcie sie na ten temat.. bo nawet ci co chodza do Norwida czy
            innych "lepszych" szkół robia wieksze błędy.. :]
          • szalonaczewa Re: dzisiejszy Apel pana Maslanki - wygwizdany!!! 17.11.06, 20:01

> jest to szkoła o bardzo niskim poziomie nauczania.

moze skopiuj konkretne wypowiedzi...bo takim gadaniem mozesz obrazic tych
            lepszych uczniow, ktorzy tam chodza i sa na tym forum. Bo sa!
            Sa osoby, ktore mialy paski w gimnazjum, maja stupendia, i wygrywają
            konkursy...wiec jak cos chcesz powiedzieć to prosze wskarz o co Ci chodzi
            dokladnie?
            • Gość: nauczyciel Re: dzisiejszy Apel pana Maslanki - wygwizdany!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 20:26
              O nic mi nie chodzi.Stwierdzam ,że wiekszość uczniów nie potrafi poprawnie
              pisać , a to o czymś świadczy.Wskaż piszemy przez ż.Pozdrawiam.
              • Gość: mloda Re: dzisiejszy Apel pana Maslanki - wygwizdany!!! IP: *.prenet.pl 17.11.06, 20:37
                jak sie pisze na klawiaturze sie nie zwraca uwagi na ortografie.. co prawda
                niektorzy moga byc dyslektykami i pisac z bledami.. ale nie wszyscy tak pisza..
            • Gość: misiek Re: dzisiejszy Apel pana Maslanki - wygwizdany!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 11:27
              co Wy tam wiecie o niskim poziomie nauczania, niski poziom to był w szkole na
              Bór, w sumie to ciężko to szkołą nazwać, tam może i nie dawali w łape, ale
              poziom był masakrycznie niski, na matematyce uczniów uczono dodawania i
              odejmowania pod kreskę jak w klasach 1-3 podstawówki, poźniej w bardziej
              zaawansowanym stopniu nawet uczono mnożenia i dzielenia, na języku polskim
              nauczycielka po wejściu do klasy pierwsze o co zapytała to: czy umiemy czytać?
              po czym wyrywkowo zaczęła odpytywać, co się okazało 80% uczniów w klasie miało
              z tym ogromne problemy, ja nie wiem jak oni podstawówkę przeszli, i tak było z
              każdego przedmiotu, mimo tak niskiego poziomu 50% uczniów przed końcem każdego
              semestru musiało poprawiać się na ocenę dopuszczającą, o tej szkole to można
              powiedzieć że był niski poziom
        • Gość: ftg Re: dzisiejszy Apel pana Maslanki - wygwizdany!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 01:03
          no własnie, Panie dyrektorze Szewczyk gdzie pan jest, zawszwsze miał Pan tyle
          do powiedzenia a teraz co?????????????????/głowa w piasek, udaje Pan, że Pana
          nie ma, zostawia Pan po sobie niezły bajzel tylko kto teraz najbardziej
          straci?????????????????????????????
    • kasiarejka Nauczyciele przyjmowali łapówki? 17.11.06, 19:53
      Łapówki w czestochowskich szkołach średnich to chyba raczej norma niż wyjątek.
      Skończyłam Norwida kilka lat temu i chociaż szkoła była ogólnie ok, to łapówy
      były na porządku dziennym.Najczęściej w formie"korepetycji" u nauczycieli, u
      którzy uczyli nas danego przedmiotu.Pozdrawiam kochane Panie historyczki-
      łapowniczki:)
      • Gość: nauczycielka-inna Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: 217.153.246.* 17.11.06, 21:10
        ludzie, ludzie, ludzie wiekszość mlodych robi błedy ortograficzne..nawet ludzie
        w Norwidzie, Koperniku, czy Sienkiewiczu, bo znam takie przypadki...

jak komus wejdzie w reke to trudnos ie potem oduczyc..

a ta szalonaczewa i ZSME i tak w sumie bledów znikomą ilosc robi jesli chodzi o
        uczniow z Targowej.
        Nie zapominaj, ze tam jest tylko po jednej klasie liceum na roczniku
        wiec..trudno wymagac, aby cala szkola byla fest z polskiego.
        • Gość: Matrix Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 21:45
          i tak to sobie tłumacz nauczycielko-inna i w dalszym ciągu nie zwracaj uwagi na
          błędy uczniów. Powodzenia w pracy dydaktycznej:)Żenujące.
        • Gość: uczenszkoly Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 13:45
          po jednej klasie na roczniku??? no to chyba sie mylisz nauczcielka-inna wiem bo
          tam chodze troche klas jest. A co do zakazu to niezle teraz ludzi w szkole
          wczoraj byl przypadek ze w 20 osob w toalecie palili niech im pozwola wyjsc na
          fajke w zeszlym roku szkolnym to nawet popielniczki wystawiali dla palacych.A te
          piekne dziewczyny z pierwszych klas niech tak sie nie madruja bo maja gowno do
          powiedzenia bo dopiero co przyszly a najbardziej sie udzielaja!!!
          • Gość: Uczeń Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.gw-cz5.z.kat1.spidernet.pl 19.11.06, 16:52
            ja tez jestem uczniem 2 kl i bylem w toalecie masz racje co do tych 1 kl nic nie
            wiedza a zachowuja sie jak by wszystke rozumy pozjadaly jak by dalej mozna bylo
            palic na dworze to nie bylo by takich walkow
    • Gość: angrusz Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 22:11
      up
    • gtw65 Nauczyciele przyjmowali łapówki? 18.11.06, 04:53
      Wczoraj moja córka musiała zanieść do szkoły 10 PLN - rzekomo na ksero.
      Wcześniej też coś było płacone. Ale dzięki Gazecie już wiem - to jest
      łapówka. W poniedziałek zgłoszę to na Policje. Pani Monika i Gazeta Wyborcza
      ma racje, że trzeba gnoić nauczycieli. Proszę przyjąć moje gratulacje.
      • Gość: angrusz Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 05:42

Głupiś . Jak możesz mówic " gnoić nauczycieli " . Wiedza to przyszły najlepszy
        kapitał dla twoich dzieci .
        Owsze to bardzo źle że są składki w szkole na to i owo . To PAŃSTWO winno tak
        dotowac szkoły , żeby nie trzeba było żebrac po ludziach .
        Ale skoro emeryci ciagle narzekaja , ze mają małe emerytury ( oraz tabuny
        rencistów , że im brak na lekarstwa ( jedzą je tonami ) to skąd maja się
        znaleźć pieniądze na oświatę .

Owszem , łapówkarzy usuwać . Ale zobacz jakie tez i pensje. Np angliści jeżeli
        mogą to wyjadą za granicę anizeli w kraju uczyc za 900 brutto jako stazyści czy
        1300 jako nauczyciele kontraktowi a tyle zarabiają . To ci z dawnych czasów ,
        mają i wyższe o wiele stopnie i umowy o prace na stałe . Cu młodzi ani jednego
        ani drugiego
        • gtw65 Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? 18.11.06, 08:49
          Szanowny użytkowniku Angrusz.
          jeżeli według Ciebie jestem głupi - to co powiesz o Gazecie Wybiórczej ?
          Przecież to nie ja "zgnoiłem" wszystkich nauczycieli z Targowej pisząc artykuł o
          sprawie, która jest dopiero wyjaśniana w Policji. Ale nic - wyroki już zapadły.
          Nauczyciele stracili autorytet (wygwizdany apel) w szkole będą rządzić wyrostki,
          z gołymi brzuchami. Na koniec przyjadą brygady Giertycha i zlikwidują szkołe. A
          jeśli się okaże, ze cała sprawa skończy się uniewinieniem wspomnianych
          nauczycieli "łapówkarzy na 5 PLN" - to co wtedy będzie ? Ja wiem - nic nie
          będzie, przejdziemy do porządku dziennego. Pozdrawim.
          • Gość: mloda Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.prenet.pl 18.11.06, 09:20
            po pierwsze to nie wszyscy nauczyciele w mojej szkole biorą łapówki.. bo ci co
            są dopiero od tego roku w tej szkole to nie maja chyba o tym jeszcze pojecia a
            takich w mojej szkole duzo.. a gazeta napisala ze bylo 5 nauczycieli ktorzy
            brali.. w czym dwoch juz odsunieto od nauczania.. a poza tym wszystko to jest
            wina pana dyrektora ktory kazal nauczycielom zeby ich uczniowie zebrali sie po
            iles tam złotych.. a jesli chodzi o apel to wygwiazdany zostal tylko
            wicedyrektore tej szkoły..

ludzie zastanowcie sie czasami co piszecie.. :]
            • Gość: Matrix Tylko wicedyrektor? A to dobre. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 09:33
              • Gość: mloda Re: Tylko wicedyrektor? A to dobre. IP: *.prenet.pl 18.11.06, 09:37
                pan Maślanka troche przesadził wczoraj i nie dziwie sie ze go wygwizdał ktoś :]
      • Gość: uczennicaszkoły Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.gw-cz5.z.kat1.spidernet.pl 19.11.06, 14:23
        Dla pani wiedzy chodzedo tej szkoly juz 3 rok wiec wiem jak tam jest nie kazdy
        nauczycil jest taki wiec nie kladzcie jednaje laty dla wszystki. Nie bylo
        zadnych skladek w tym roku na zadno ksero po 10 zl nie wydaje sie tobie ze twoja
        corka za te pieniadze kupuje sobie szlugi jak nie cos innego kobieto ze jest
        glosna afera to daj sobie kur.... na wstrzymanie!!!!!!!!!!!!! bo pier... glupoty
        babo!!
        • gtw65 Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? 19.11.06, 19:04
          Nie jestem babą tylko facetem. Córka chyba nie pali(mam nadzieję) bo ma dopiero
          10 lat. Składki płaciła w swojej szkole podstawowej.
          Napisałem ten głupi tekst aby uświadomić wszystkim w jakim absurdzie żyjemy i
          jak łatwo dajemy się zmanipulować.Bardzo przepraszam Ciebie i wszystkich
          pozostałych, którzy poczuli się urażeni.
          Z tego co napisała gazeta cała afera została wykryta bodajże przed wakacjami.
          Są postawione zarzuty. Trwa dochodzenie. A GW zanim wszystko się wyjaśni
          publikuje artykuł, upokarzając w ten sposób wszystkich uczciwych nauczycieli na
          Targowej a także i uczniów. Oficjalnie GW ma czyste ręce, ponieważ tytuł
          zaopatrzyła znakiem zapytania - ale z pewnością nie ma czystego sumienia.
          Doprowadziła do tego, że cała Częstochowa uważa, że nauczyciele w szkole na ul.
          Targowej biorą łapówki, a uczniowie tej szkoły to matoły nie znające ortografii
          z gołymi brzuchami, palące papierosy. Jest to przykre, ponieważ znam bardzo
          dobrze kilku obecych i byłych uczniów tej szkoły. Jeden nawet u mnie pracuje. I
          oświadczam, że są należycie wykształceni, kulturalni i potrafią się zachować w
          każdej sytuacji.
          Pozdrawiam
          • Gość: gosc Re: Nauczyciele przyjmowali łapówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 12:25
            Dla Twojej informacji, cala afera nie zostala wukryta przed wakacjami.
            sprawa ciagnie sie juz ponad rok i pierwotnie toczyla sie w prokuraturze w
            katowicach. Postawiono zarzut przymowania korzysci majatkowych przez 5
            nauczycieli ( i tylko ich dotyczy - swoja droga zapomniano w tym wszystkim o
            szanownym wszechwladnym dyrektorze "czyste raczki" o wszystkim wiedzialo
            kuratorium , Urzad Miasta i inne odpowiednie organa.
            Przed wakacjami sprawa przeniosla sie do czestochowy i tu bedzie rozstrzygana.
            Nagle gazety odkryly tajemnice ... i wielce sie rozpisuja bo zlapali sensacje.
            Wyszlo teraz ze wlasnie wykryto przestepstwo ktore dotyczy tej szkoly i
            wszystkich jej nauczycieli, a gdzie rzetelnosc gazety? (wstyd i brak
            profesjonalizmu, ze o obiektywizmie nie wspomne!!!)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka