Gość: prawdziwek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 22:47 Oto Polska, pożyczysz komus pieniądze i więcej ich nie zoabczysz :/ a potem ofirae sie robi z dłużnika. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Milka Chciał siłą odzyskać pieniądze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 23:41 Ja mam ten sam problem.Jest mi koles winien kase i nie oddaje.Dzwonie do niego to mowi ze do koca tygodnia idda,a mowil tak juz chyba ze 100 razy.Nie mam zamiaru sięgać po takie metody jak ten gość,ale jakos chce odzyskac moje pieniądze.A co do tego artykulu to z pewnością tą kase którą oddawał dłużnik policja zabezpieczyła i pożyczkodawca jej nie odzyska, bo zostanie to potraktowane jako dowód w sprawie.I to jest właśnie sprawiedliwość.SUPER!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Chciał siłą odzyskać pieniądze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 23:41 Ja mam ten sam problem.Jest mi koles winien kase i nie oddaje.Dzwonie do niego to mowi ze do koca tygodnia idda,a mowil tak juz chyba ze 100 razy.Nie mam zamiaru sięgać po takie metody jak ten gość,ale jakos chce odzyskac moje pieniądze.A co do tego artykulu to z pewnością tą kase którą oddawał dłużnik policja zabezpieczyła i pożyczkodawca jej nie odzyska, bo zostanie to potraktowane jako dowód w sprawie.I to jest właśnie sprawiedliwość.SUPER!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
takijeden81 Re: Chciał siłą odzyskać pieniądze 20.11.06, 00:50 dobry zwyczaj niepożyczaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Chciał siłą odzyskać pieniądze IP: *.gre.pl 20.11.06, 06:21 w Polsce zawsze ofiara staje sie bandyta a przestepca ofiara. Zyjemy w najglupszym kraju ! Odpowiedz Link Zgłoś
dudi_82 Re: Chciał siłą odzyskać pieniądze 20.11.06, 14:59 Jeśli to, co napisali w artykule jest prawdą, to nazwanie pożyczkodawcy ofiarą jest chyba troszkę nie na miejscu. Ta "ofiara" nagle jakimś cudem z 3,5 tys zrobiła 100 tys. Też bym poszedł na policję żeby nie przeżyć tego, co kolesie od "Długu". A że pożyczkodawca też wałki robi to swoją drogą. Ale po to się przy pożyczce spisuje umowę, żeby takich sytuacji nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc z RFN Od pozyczynia pieniedzy sa banki IP: 62.157.202.* 23.11.06, 16:27 To typowe dla Polski: pozyczanie pieniedzy znajomym i rodzinie. Pozyczyc to mozna w wyjatkowej sytuacji 20 Euro na Taxi, ale nietak ogolnie. W Niemczechto nie do pomyslenia, nikt by sie nawet nie zapytal czy moze prywatniepozyczyc pieniadze. Polacy nauczcie sie zycie gospodarcze od zycia prywatnego Odpowiedz Link Zgłoś