Dodaj do ulubionych

poddasz - jaki koszt

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:43
ile może kosztować remont poddasza? (ponoć teraz fachowcy się liczą - chociaż
ICH praca nie zawsze jest profesjonalna...)

PYTAM BO KAŻDY NIE CHCE PODAĆ CENY NA POCZĄTKU TYLKO MÓWIĄ "TO SIĘ ZROBI",
NIE BEDZIE DROGO. DOGADAMY SIĘ ... - a po wykonaniu pracy nie wiem czy będę
mogła zapłacić za to dogadanie się

np. stworzenie pokoju 20m?
1 trzeba wstawić okno dachowe
2 ocieplić
3 zrobić podłogę na osb

Swiatło i rury do CO są

dzięki za info - a może znajdą się FACHOWCY?
Obserwuj wątek
    • Gość: Julka Re: poddasz - jaki koszt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:46
      Poproś o kosztorys. Łaski nie robią.
      • Gość: MALWING Re: poddasz - jaki koszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:47
        strasznie sie migają
        • Gość: Julka Re: poddasz - jaki koszt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:49
          szukaj takich, którzy zrobią. Warto, zeby nie było potem niespodzianek. I firma
          musi zrobić kosztorys na prośbę klienta
          • Gość: malwing Re: poddasz - jaki koszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 20:36
            już miałam taki kosztorys przy innym remoncie - wyobraźcie sobie, że gościowi
            zaginął i podał mi inna kwotę - pokazałam mu oryginał to zaczął mówić, że
            wykonał inne usługi i należy sie tyle a tyle no i dziwnym trafem wart. tej
            usługi wzrosła do kwoty, którą żądał
            • Gość: Julka Re: poddasz - jaki koszt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 20:54
              u mnie też tak chciał zrobić, ale wyszło na moje. Poprosiłam o rachunek,
              dokładny z wyszczególnieniem. Ni i dał se spokój. Bo to, co było w kosztorysie
              płaciłam na bieżąco.
    • Gość: b Re: poddasz - jaki koszt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 20:50
      ocieplenie robocizna 8zł,płyta 30 za m2okno około 350
    • dudi_82 Re: poddasz - jaki koszt 28.11.06, 22:56
      Poproś o kosztorys a przed wykonaniem roboty spisz z wykonawcą umowę. Wtedy masz
      pewność że koszta nagle nie wzrosną a jeśli tak to do umowy spisz aneks. Taki
      remont to sporo kasy więc dobrze jest się zabezpieczyć. I nie dawaj żadnych
      zaliczek za robociznę a materiały kupuj najlepiej sam albo żądaj faktur za
      wszystko co kupili.
      • Gość: malwing Re: poddasz - jaki koszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 10:46
        dzięki wszystkim za wypowiedzi - a może jakaś firma się odezwie? gg2350033
        • Gość: GAD Re: poddasz - jaki koszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 11:42
          TAK ODEZWAŁEM SIE
        • Gość: Technogips Re: poddasz - jaki koszt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 13:24
          Zostawiłwm na gg mój telefon.Czekam na kontakt.
          • Gość: malwing Re: poddasz - jaki koszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 14:02
            dzięki - napiszę do Ciebie wieczorem
        • Gość: up Re: poddasz - jaki koszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 17:35
          up
      • Gość: mars Re: poddasz - jaki koszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 13:11
        Plan i wstępny kosztorys to musi być dla obu stron.Bez zaliczki się nie obejdzie
        ok.30% robocizny w dniu zaczęcia prac.Materiały- zaliczka taka sama i często na
        bieżąco.Zazwyczj materiały już zapłacone ,a za robociznę po odbiorze prac przez
        zleceniodawcę?jak chce wykonawca inaczej(wcześniej) to kończ rozmowę od razu.
    • Gość: MALWING Re: poddasz - jaki koszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 17:43
      czyżby wszystkie firmy wyjechały do Anglii?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka