Dodaj do ulubionych

Do GW - chamstwo kierowców MPK

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 14:23
Zwracam się z uprzejmą prośbą o zajęcie się chamstwem wsród kierowców MPK Częstochowa. W dniu dzisiejszym ok 11 moją mamę by "ścisnął" drzwiami środkowymi kierowca. Na szczęście udało jej się, lecz starszej kobiecie już nie-drzwi ją unieruchomiły. Na krzyki pasażerów kierowca-cham nie szybko zareagował. Gdybym był w autobusie "kierowcy" bankowo by się nie upiekło.
Faktem jest że wchodzi się przednimi drzwiami, ale chyba coś takiego jak myślenie i ludzkie odruchy są u kierowców mpk obce. Wszak chodziło o starsze dla których przejście tych 3 metrów jest trudne!
Proszę się tym uprzejmie zająć. A forumowiczów proszę o podobne przykłady chamstwa kierowców mpk, bo z tego co wiem to problem jest powszechny.
Obserwuj wątek
    • Gość: edd Re: Do GW - chamstwo kierowców MPK IP: *.trustnet.pl 14.02.07, 14:48
      Problem jak sam napisałeś jest powszechny,wałkowany wiele razy tutaj na tym
      forum bez żadnego efektu,więc należy nad tym przejść zwyczajnie do porządku
      dziennego a nie walczyć z wiatrakami.
      • Gość: Krzysiek Kasprzyk Re: Do GW - chamstwo kierowców MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 15:37
        Masz rację edd. I wypisywanie tu wątków krytykujących MPK i Pana Nabrdalika nie
        ma sensu bo to nie jego wina, że jakiś kierowca jest chamaem.
        Pan N. nie jest właścicielem a tylko DYREKTOREM, więc zysk firmy ma gdzieś bo
        swoją pensję i tak dostanie. Czysta analogia do przedsiębiorstwa robiącego
        furmanki w Zmiennikach Barei.
        I choćby nie wiem jak nowoczesny kupił tabor i co tydzień organizował konkursy
        na najlepszego, najpunktualniejszego, najsympatyczniejszego kierowcę to
        niewykorzeni z nich (i siebie) poczucia pracy na pewnym i państwowym. Przez całe
        lata komuny zmieniali się kierowcy,autobusy,dyrektorzy zmiany są i teraz a ten
        problem trwa. Bo MPK to w sumie relikt PRL-u, któremu UM skutecznie załatwia
        monopol,przez blokowanie konkurencji, więc zlewa maluczkich pasażerów. Ot co!!!
    • Gość: bb Re: Do GW - chamstwo kierowców MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 15:31
      Kierowca patrzy czy nikt nie wysiada i zamyka drzwi. Wina jest tu tylko po
      stronie twojej matki...
    • Gość: MPK Re: Do GW - chamstwo kierowców MPK IP: 89.174.23.* 14.02.07, 16:18
      Prosze skierowac skargę do Studium Ruchu lub do Prezesów:
      studiumruchu.mpk@mpk.czest.pl
      zarzad.mpk@mpk.czest.pl
      • aroon7 Re: Do GW - chamstwo kierowców MPK 14.02.07, 16:59
        Ja swoją sprawę już im wysłałem...
        • Gość: Trąba Re: Do GW - chamstwo kierowców MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 22:33
          A ja Wam powiem odczepcie się. MPK było, jest i będzie, niezależnie od tego ile
          pomówień wypowiecie. Prawda jest taka, ze to w większości pasażerowie są
          chamscy.
    • pytanie24 Re: Do GW - chamstwo kierowców MPK 15.02.07, 14:06
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46042
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka