Gość: Henio Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.com 07.03.07, 17:11 Jutro 8 marca sesja Rady Gminy Wójt ogłosi Swięto bobra a w niedługim czasie ma pomysł następnego święta pod tytułem "święto gęsiej pipki",następnie "święto raka" ,"święto roślin bagiennych"itp.byle nie było żadnych inwestycji na terenie Gminy bo nie ma na to żadnych pieniędzy tylko zabawy, zabawy,zabawy hulaj dusza piekła nie ma i tak do końca kadencji byle do emerytury!!!!!!!!!!!!!!!!!!Koniec naszej Gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
szydlowskimusiodejsc Nowe pomysły wójta= podwyżka cen wody 07.03.07, 17:38 Witam Na sesji 8 marca nasz pseudo wójt zamierza podnieść ceny WODY I KANALIZACJI!!! To miłe z jego strony że tak zajęty ratowaniem gminy i wymyślaniem kolejnych utopijnych pomysłów człowiek, pomyślał i o nas zwykłych mieszkańcach gminy. Jak dla mnie, to za ten pomysł należy mu przyznać ZŁOTĄ SPŁUCZKĘ DO .... i piękne ocynkowane WIADRO na głowę, które przykryje mu moherową czapeczkę!!! Nie dajmy sie. Traci kase na wyjazdy, głupie pomysły a nas obciążą większymi kosztami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antywójt 18 Re: Nowe pomysły wójta= podwyżka cen wody IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.07, 18:33 Dać temu Pajacowi łopatę i niech kopie wodociąg z MEŁCHOWA DO BIAŁEJ WIELKIEJ przez POSŁODĘ to też jeden z jego tempych pomysłów. Biała Wielka, która na żródłach stoi.PARANOJA!! No tak ale zapomniałem,że jak zrobi RETENCYJNY ZBIORNIK WODY BIAŁA WIELKA, gdzie inwestorem jest Gmina kosztem 1 mln zniszczy ŻRÓDŁA WODY,a w środku BIAŁEJ powstanie jedno wielkie BAGNO. P.S.ZBIORNIK WODY BIAŁA WIELKA TO TEŻ JEGO POMYSŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś normalny Re: Nowe pomysły wójta= podwyżka cen wody IP: *.eranet.pl 11.03.07, 17:39 Skąd masz takie pomysły debilu??!! Wójt jest chory i na zebraniu 8 marca go nie bylo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leloof Re: Nowe pomysły wójta= podwyżka cen wody IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.08, 15:39 no chory to on jest napewno heheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Nowe pomysły wójta= podwyżka cen wody IP: 82.160.184.* 17.06.11, 08:38 joł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Lekston Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.com 07.03.07, 19:28 Po bardzo uważnym przeczytaniu wszystkich postów stwierdzam,że Szanowny Pan Wójt Szydłowski oszukał wyborców po raz drugi i należy szybko coś z tym zrobić,aby nie zmarnować dla Gminy kolejnych 4 lat!!!!!!Dlatego podaje swoje nazwisko,nie znoszę anonimów i po głębokim zastanowieniu,postanowiłem zabrać głos na forum ale oficjalnie,aby wszyscy internauci piszący posty,którym leży na sercu dobro naszej gminy spotkali się u mnie w domu celem ratowania tego co zostało z gminy przed rychłym upadkiem do którego doprowadził i doprowadzi Pan Szydłowski. Proszę o poważne potraktowanie tej opinii.Jestem do dyspozycji o każdej porze dnia. Z poważaniem Jerzy Lekston Odpowiedz Link Zgłoś
szydlowskiwonzgminy na taczke z wojtem 07.03.07, 19:39 Uważamy się ze ludzi inteligentnych., wykształconych a jak przychodzi do wybrania reprezentanta ( wójta) to dajemy szansę oszołomom, egocentrykom i ludziom którzy nigdy uczciwie nie pracowali. Najlepszy przykład to nasz wójt. Ten to się dopiero napracował. Do czego tylko próbował swoje oślizgłe łapki przyłożyć to była klapa i gościa wywalali. Nawet na targowisku go mieli dość! Szkoda że nie było sensownego kontrkandydata. A tak ludzie dali się nabrać na nieświeżą kiełbaskę wyborczą pana Sz i teraz nam niestrawność kiszki wywraca! Trzeba będzie jakoś strawić ten zakalec, tyle że gmina się z tego nie podniesie! Jest źle i będzie jeszcze gorzej. Wójt opisuje swoje wizje na łamach gazet, chwali się „swoimi pomysłami” a rzeczywistość jest okrutna. Dziwne jest to że on kłamie w żywe oczy. Czy on ma nas za wsiowych głupków? Gdzie te drogi, środki z UE, dodatkowa kasa z budżetu, sala gimnastyczna, miejsca pracy. Nie pytam o rezerwat roślin bagiennych, skansen, akwarium, dożywianie dzieci czy becikowe bo zaraz mnie coś trafi! Wielką korzyść z tego mamy że w gazetach o tym napisali. Wymyśla jakieś durne święta, o kretyńskich nazwach i to ma pomóc gminie? Dla wójta „dzień bez święta, to dzień stracony” !!! Na jego cześć świętujmy „DZIEŃ GŁABA” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelower Re: na taczke z wojtem IP: 83.18.177.* 07.03.07, 23:09 Panowie i panie z forum nasz wójt zapewne zaczyna szklankę mleka bo mu żyć obsmarowano i chce się wykazać taką wieść na Jego stronce przeczytałem. I co ciekawe nawet smak sobie można wybrać. ja się naprawdę dziwię że jeszcze nikt z jego współpracowników nie puścił pary z gęby za ten mobing który on stosuje. ale fakt jest faktem nikt tego nie zrobi bo gdzie szukać pracy potem? chwała że na niego nie głosowałem bo nigdy bym sobie tego nie wybaczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec mobbing w UG Lelów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 06:07 Słyszałem o bardzo złej atmosferze pracy w UG Lelów. Nikt nic nie powie tylko zgina kark i : obiera kilkadziesiąt kilogramów ziemniaków na Ciulim, grzecznie roznosi herbatki na imprezach, wykonuje bez słowa (brak alternatywnej pracy)każde nawet "najgenialniejsze" polecenie Wójta i.t.d..... Czy to prawda, że Wójt dostaje szału za najmniejszy sprzeciw? Aha praca jest, tylko dla członków komitetu wyborczego Szydłowskiego. Wymieńcie może stanowiska nowo zatrudnionych, dajmy spokój nazwiskom. To forum jest anonimowe i niezależne, proszę o szczerą odpowiedź pracowników gminy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelower Re: mobbing w UG Lelów IP: 83.18.177.* 08.03.07, 08:43 No cóż trzeba to przyznać z bólem ale tak jest że Pan jest Panem na tejże gminie a reszta to pacholęta które nie mają głosu. Każda impreza która jest organizowana jest obstawiana przez pracowników gminy którzy to robią za darmola. Co więcej są zobligowani do tego a spróbowali by odmówić to Pan jest niepocieszony. Co do święta ciulimu to impra fajna ale prosze zobaczyć kto na nią zjeżdza. Nie są to autochtoni bo oni tym wymiotują. Przybywają na nią inni nie wiedzacy o sprawie włodarstwa Pana. Czas najwyższy coś z tym zrobić może TV Pan ją uwielbia znów byłby w mediach. Cóż za reklama? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezangażowany Re: mobbing w UG Lelów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 21:54 Nie mieszkam u Was ale nie rozumiem takiej agresji tego nie pisze się na forum chyba nie znacie przepisów .Proszę się zapoznać. Można więcej osiągnoć ale za przeproszeniem nie takim prostackim językiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwny Re: mobbing w UG Lelów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 06:15 O jakie przepisy Ci chodzi, których nie znamy. To mobbing jest przestępstwem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka nowe pomysły na ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 14:42 ... a następnym tematem będzie molestowanie seksualne w UG Lelów i jak w telenoweli okaże sie że w minionej kadencji gminę Lelów odwiedziła p. Aneta Krawczyk i że tak naprawdę ojcem dziecka p. Anety spłodzonego w....................podczas........................kiedy to ............................. jest..............................itd. DOPOWIADAJCIE MOI DRODZY INNE WąTKI , AFERA GMINNA MUROWANA NO I BęDZIECIE MIEć WóJTA Z GłOWY !!! HA HA HA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec Re: mobbing w UG Lelów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 06:21 I w tym właśnie rzecz: nie mieszkasz tutaj i nie wiesz o czym piszemy, socjalizmu ludzie też nie kochali a władzunia kazała, bo był cacy. Na tym poleca cały trick, że my już sie nie dajemy nabierać. Nie wszystkie posty są na poziomie, zgoda, ale to poziom Wójta i jego działania wpływają na los gminy a nie ta pisanina. Pierwsze niecenzurowane forum, bo na stronie Gminy wyparowało, a było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka do "tubylca" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 14:29 Widać jaki bije od Ciebie intelekt. idąc Twoim tokiem myślenia, słowa wypowiedziane przez prezydenta Kaczyńskiego "spieprzaj dziadu" usprawiedliwiają i uprawniają nas wszystkich do używania tego zwrotu do wszystkich potrzebujących, bo to przecież powiedziała głowa państwa !?!?!? miejmy choć trochę honoru i nie zniżajmy sie poniżej niskiego poziomu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec do Inki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 05:35 A to już było obraźliwe! Tu się nie stosuje osobistych wycieczek. A tok myślenia to przedstawiłaś własny! Ja miałem na myśli pierwsze szczere forum dyskusji, bo takowe nie istnieje gdzie indziej. Postów obraźliwych /np. Twój/ nie toleruję. I kolejny raz, to WÓJT bierze kasę a MY go wybralismy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czajnik wójt i skarbonka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.12, 12:04 to gdzie pojechali razem niebożęta? Odpowiedz Link Zgłoś
antywojt Lekston na wojta! szydlowski precz!!! 07.03.07, 19:48 Brawo panie Lekston za odwagę i chęć ratowania gminy. Trzeba rozgłosić prawdę o panu Sz w całej gminie i sie go pozbyć, JAK NIEŚWIEŻEGO ODDECHU!!! Jestem za, wspieram i czekam na rozwój sytuacji! LEKSTON NA WÓJTA!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antywójt 19 Re: Lekston na wojta! szydlowski precz!!! IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.07, 20:24 Brawo Panie Lekston!!!!! Tyle razy chciałem do Pana zadzwonić lub skontaktować. Dziękujemy i pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: Lekston na wojta! szydlowski precz!!! IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.07, 15:57 Panie Szydłowski!!!!! Jako Rodzic nie życzę sobie, żeby nasze dzieci biegały po boisku i wokół między szkłem po butelkach po Pańskiej Śliwowicy. DLACZEGO TEN BIMBER ZWANY ĄLKOHOLEM SPRZEDAJE SIĘ NA TERENIE SZKOŁY. Odpowiedz Link Zgłoś
antywojt Re: Lekston na wojta! szydlowski precz!!! 08.03.07, 18:22 Z tą śliwowicą to prawda, bardzo niedobra, gorsza od bimbru !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henio Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.com 08.03.07, 17:18 Gdzie jest sprawozdanie majątkowe za 2006 rok Wójta i jego żony chyba dlatego zamknął sklep żeby nie wyszło na jaw że nie złożył w terminie oświadczenia swojej żony z działalności gospodarczej proszę to sprawdzić i na tej podstawie odwołać wójta niedołęgę.Co na to Urząd Wojewódzki!!!!! Gdzie rajstopki na Dzień Kobiet Panie Wójcie plama i blamaż tfu!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henio Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.com 08.03.07, 17:29 Gdzie oświadczenie majątkowe za 2006 rok pana wójta i jego żony z prowadzonej działalności gospodarczej.Może zostały złożone po terminie i dlatego został zamknięty sklep aby nie wyszło na jaw nowe kłamstwo wójta.Co na to Urząd Wojewódzki!!!!!!!!!!!!!!!!Gdzie słynne rajstopki na Dzień Kobiet kpina i blamaż panie wójcie tfu !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fakciki Re: Nowe pomysły wójta Lelowa 08.03.07, 18:16 Z oświadczeniami to prawda,albo ich nie ma ,albo są trudne do otworzenia i przeczytania,tylko 1 strona i ostatnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.07, 19:59 Dzisiaj była Sesja Gminy. Czy ogłoszono w końcu tak obiecywany DZIEŃ BOBRA. Jeśli pracowite bobry wybudują SALĘ GIMNASTYCZNĄ to jestem na TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
antywojt Re: Nowe pomysły wójta Lelowa 08.03.07, 21:00 prawdopodobnie 23 czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.07, 21:49 czy to prawda, że wójt dał warunek bobrom. albo do 1 września wybudują Salę gimnastyczną albo je usunie z Gminy. P.S. faktycznie to wójtowi najlepiej wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka te chłopy są bez jaj !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 09:42 Panowie gdzie te wasze "konstruktywne" wpisy. ONEK miał racje. Krytykować każdy głupiec może, nawet tchórz który "daje w pysk" i ucieka!!! Panowie wstyd mi jest za Was, że klapiecie gębami a jaj nie macie, każdy z was nawet nie dorósł do porównania z lepperem, Wy jesteście niczym ENDRIU GOłOTA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antywójt 20 Re: te chłopy są bez jaj !!! IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.07, 11:28 Kochana Inko !!! Napisz tak szczerze do czego namawiasz tą męską płeć? Ta krytyka pod adresem wójta jest pisana nie tylko przez Panów ale pzez Panie też. Może lepiej zwrócimy się razem z apelem do Wójta (a jeśli przebywa w sanatorium albo jest chory lub przebywa w Paryżu ) do ViceWójta Pana Nowaka z zapytaniem: - gdzie można w internecie zaznajomić się z oświadczeniem majątkowym Pana Wójta ? - gdzie można znależć sprawozdanie z ostatniej sesji Gminy Myślę, że czas najwyższy żeby te rzeczy znajdowały się na oficjalnych stronach Lelowa. Także widzisz Droga Inko też masz wkład w wbudowę świadomego społeczeństwa obywatelskiego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantlelowski Re: te chłopy są bez jaj !!! 10.03.07, 11:33 Z tego, co wiem, gmina ma ob owiązek publikować wszystkie protokoły z posiedzeń rady, zarządzenia wójta, jego oświadczenia majątkowe w Biuletynie Informacji Publicznej. Jeszcze w tym tygodniu przeglądałem tam różne dokumenty, w tym uchwałę o wysokości zarobków wójta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantlelowski Re: te chłopy są bez jaj !!! 10.03.07, 11:58 A to ciekawe: ze strony www.lelow.bipjst.pl/index.php?ster=11 zniknęły wszystkie informacje. Jeżeli ktoś ją zhakował, to popełnił przestępstwo, jeżeli zrobił to ktoś z urzędników, to także przekroczył swoje uprawnienia. Oj, źle się ktoś bawi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec Re: te chłopy są bez jaj !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 13:04 Droga Inko, ręce mi opadają jak widzę tak "konstruktywne" wpisy jak Twoje. Chcesz konkretów, to czytaj post powyżej. Przypominam kolejny raz: to WŁADZA jest dla NAS a nie odwrotnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka apel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 14:06 Drodzy forumowicze teraz już wiem, że wy nie wiecie nawet co to znaczy konstruktywna krytyka !!!!! czytałam wszystkie wasze wpisy na temat waszego wójta, może i on faktycznie się nie sprawdza ale to jest inna strona medalu a konstruktywna krytyka to inna strona tegoż samego medalu !!! można krytykować ale błagam nie ośmieszajcie się sami nie proponując nic sensownego w zamian!!! czy Wy nie macie takiej świadomości że nie sztuką jest burzyć tylko stawiać lub przynajmniej proponowac inne projekty "budowy" !!! OPAMIęTAJCIE SIę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: apel IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.07, 15:31 Droga Inko!!! Przeczytaj sobie spokojnie wcześniejsze opinie i jestem przekonany, że zauważysz tę rozpacz i zaniepokojenie ludzi tą propagandą sukcesu, ( niczym z epoki Gierka )a tragiczną sytuacją finansową Gminy Lelów. P.S.Inko błagamy Cię!! Nie proponuj innych projektów "budowy"jak to piszesz. Nam twoje projekty kojarzą się z pomysłami wójta,którymi jestśmy non stop karmieni z naszych podatków.Które nic pożytecznego nie dają. My chcemy tylko Salę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: te chłopy są bez jaj !!! IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.07, 14:48 Ze względu na chorobę Wójta pytanie do Vice Wójta Nowaka !!! - Kiedy zacznie się budowa Sali Gimnastycznej - w Dzienniku Zachodnim w artykule pt. Wydałem 1 mln zł a oni nie pozwalają go napełnić ( chodzi o zbiornik wody w Lelowie) czy będzie w końcu napełniony i kiedy. - Zbiornik wody Biała Wielka budowany przez GMINĘ kosztem następnego 1 mln zł . Na wniosku do Wojewody Sląskiego napisaliście,że ma chronić przed zalaniem tu cytat Miejscowości Bogumiłek i Ośrodka szkolno-wychowawczego dla dzieci. Kpicie i oszukujecie nie tylko swoich ludzi. Sęk w tym,że tam nigdy nie było żadnego zagrożenia powodziowego. Pan tam podobno mieszka i bardzo dobrze o tym wie !!! O co tu chodzi? Jeśli się mylę to przeproszę.Wszystko jest do sprawdzenia. NIE POZWÓLMY RZĄDZIĆ TYM LUDZIOM GMINĄ. A Odpowiedz Link Zgłoś
antywojt Re: te chłopy są bez jaj !!! 09.03.07, 21:16 odezwał się chłop z jajami . Wiadomo kto!!!!!!!!!!!!!!! Sz. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantlelowski Re: te chłopy są bez jaj !!! 09.03.07, 22:02 Ludzie. Nie potrafię Was zrozumieć. Przecież piszecie, że Wójt rządził gminą źle już podczas pierwszej kadencji. Mieliście zatem okazję zmienić go w demokratycznych wyborach!!! Przecież nikt nie zmusił większości mieszkańców do głosowania na Szydłowskiego. Usprawiedliwienie, że Wy nie głosowaliście na niego jest tylko wytłumaczeniem własnej bierności. Przecież mogliście wspomóc kampanię wyborczą innych kandydatów!!! Widocznie aż tak bardzo ten Szydłowski Wam nie przeszkadzał!!!! A teraz bardzo łatwo jest usiąść przy klawiaturze i anonimowo wyżywać się na nim. Owszem, jest wiele gmin gospodarnych w Polsce, ale w tych gminach gospodarni są przede wszystkim jej mieszkańcy. Władza tylko to wspomaga. Tak, tak, znam dobrze Lelów i bierność jego mieszkańców. Nie popieram wszystkich pomysłów Szydłowskiego, a także przypisywania sobie przez niego sukcesów innych. Zdaję sobie sprawę, że jest to dla Was trudne do zaakceptowania. Ale gdzie byliście w tamtym roku??? Nie rozumiem, dlaczego obudziliście się dopiero teraz??? Z drugiej strony, nie potrafię też zrozumieć, dlaczego do tej pory nikt nie wykorzystuje takich okazji jak coroczny przyjazd Chasydów, Święto ciulimu, czy temu podobne, aby przy okazji zarobić coś dla siebie, a tym samym i dla całej gminy. Mieszkańcy Lelowa przyzwyczaili się do tego, że aby coś mieć, ktoś musi im to dać. Czy także na to liczyliście podczas ostatnich wyborów samorządowych, tzn. że ktoś Wam da lepszego Wójta??? Bierność, bierność, bierność. Wstydźcie się i zabierzcie do roboty. Może już teraz warto przygotować się do następnej kampanii, tzn. znaleźć dobrego!!! kandydata, promować go i pomóc mu w wygraniu wyborów. Teraz robicie tylko skandal wokół gminy i tak naprawdę może on przynieść więcej szkód całej gminie niż Szydłowskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antywójt 22 Re: te chłopy są bez jaj !!! IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.07, 23:20 Emigrancie!!! Masz rację duże grono ludzi wstydzi się za swoją bierność. A ta większość mieszkańców o których piszesz to zaledwie 50 głosów w stosunku do swojego kontrkandydata. Uwierz,że też byś na mnie głosował(nie mam takich ambicji)gdybym obiecał Tobie asfalt do domu. Ten człowiek naobiecywał ludziom w kampanii przedwyborczej cuda mając swiadomość tragicznej sytuacji finansowej Gminy. Pozostawienie Jego na stanowisku to dopiero skandal!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muminek Re: te chłopy ... a może ten chłop? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 22:59 Witam, jestem mieszkańcem tej małej osady która jest pod berłem wielmożnego Pana Sz., niedawno dowiedziałem się o istnieniu tego ciekawego i interesującego forum, zastanawiam się dlaczego Nasze społeczeństwo miało zamknięte oczy podczas wyborów? co spowodowało że po raz kolejny daliśmy w dłoń berło osobie którą zdążyliśmy już poznać z tej rzeczywistej strony? ja nie znam na te pytania odpowiedzi .. mam nadzieje że te wszystkie kuluarowe rozmowy ujrzą światło dnia codziennego i "Nasz" kochany władca spadnie ze swojego stołeczka, bo inaczej nic zmienić się nie będzie dało. Szkoda, że osiągnięcia przypisał do siebie nic samemu nie robiąc, w końcu tak jest najłatwiej. Ciągłe zabranianie czegoś komuś, ktoś chce coś zrobić dla społeczeństwa i nie może, a dla czego? bo to nie jest pomysł Pana Sz. i tak nie wolno. Władza absolutna? to już kiedyś w historii przerabialiśmy ... Na koniec mej wypowiedzi pytanie, w osiągnięciach Pana Sz. jest wpisana "złota ciupaga", zdobyta przez lokalny teatr, co się stało z tym teatrem i dlaczego została wstrzymana jego działalność? zastanawia mnie to, ponieważ Panu Sz. marzy się centrum kultur dawnych, a w tak prosty sposób niszczy teraźniejsza kulturę ... Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantlelowski Te chłopy są z jajami!!! 09.03.07, 23:38 Mój poprzedni post był napisany pod wpływem negatywnych emocji, które powstały we mnie w czasie czytania wypowiedzi poprzedników. Dlatego też uległem ich tonowi i ograniczyłem się do krytyki. Mam jednak pewność, że mieszkanców gminy Lelów stać także na działania pozytywne. Nie wydaje mi się, żeby nie dało się nic zrobić, nawet pod rządami Szydłowskiego. Przecież to nie jest Łukaszenko czy Putin i do więzienia nikogo nie wsadza. Może zatem jesteście w stanie zjednoczyć się (po ilości nicków na forum widać, że jest Was paru) i zrobić coś pozytywnego. Może warto skorzystać z zaproszenia Pana Lekstona i utworzyć pozytywną inicjatywę, której celem nie będzie zniszczenie obecnego wójta, ale sukces gminy? Możliwe są różne formy działalności, jak np. Towarszystwo Kulturalno-Historyczne. W ramach czegoś podobnego można wiele zdziałać... Wiem o tym z własnego doświadczenia. Teatr: czyżby wójt miał władzę wydania zakazu jego działalności? Nie wiem, na jakich zasadach działał, jeżeli przy gminie, to może można go przenieść na grunt parafii? Wiem, wiem, powiecie, że brak środków finansowych: jeżeli jednak jest to wartościowa działalność (a na pewno jest), to może znajdą się sponsorzy prywatni, którzy go wspomogą. Na pewno w gminie znajdą się przedsiębiorcy, którym dobro Lelowa jest drogie. Z tego, co wiem, o dofinansowanie do różnych form działaności można się starać na różnych szczeblach samorządów: opocz gminy jest jeszcze starostwo i urząd marszałkowski. Może warto spróbować?? W Lelowie działa regularnu klub sportowy: nie wiem, jaki jest w tym udział wójta, ale jak widać, coś się dzieje. Mimo wszystkich Waszych negatywnych wypowiedzi, twierdzę, że w Lelowie dzieje się wiele pozytywnego. Choćby ten szum medialny. Kiedyś, daleko poza gminą, na nazwę Lelów reagowano: jak? Zelów, Lelum, itp. Teraz wielu znajomych, wiedząc, że jestem z Lelowa, pyta o Żydów, o ciulim. Pytają, kiedy coś się będzie działo. Przyjeżdżając rozglądają się po okolicy, rozważają możliwość kupienia działki pod budowę domu. Czy nie myślicie o tym, że kiedyś może się pojawić naprawdę poważny inwestor? Jeżeli jednak nie będzie widział inicjatywy ze strony lokalnych mieszkańców, szanse na inwestycję są małe. Może zatem warto pomyśleć o zmianie wzajemnego nastawienia do siebie? Może jednak medialne sukcesy wójta są także sukcesem całej gminy? Czy zastanawialiście się nad tym od tej strony? Wiem, powiecie, że od tych sukcesów wójta niczego nam nie przybyło. Czy jednak na pewno tak jest? Czy działalnośc wójta i promocja Lelowa w mediach to tylko negatywy? Nie jestem w żaden sposób powiązany z obecnym wójtem, wydaje mi się jednak, że w tej chwili najlepszym wyjściem będzie zorganizowanie się w pozytywny sposób, pozytywne działania, dobre przygotowanie następnej kampanii wyborczej (pozytywnej, tzn. wybieramy ludzi, którym ufamy), wygranie ich (oprócz wójta także radnych). Co Wy na to? Nie wierzę, że w całej gminie nie ma ludzi, którzy potrafią nią sprawnie zarządzać. Potraktujcie doświadczenie z obecnym wójtem jako nauczkę na przyszłość i jeżeli uważacie, że to był błąd, to postarajcie się, aby się nie powtórzył. Mam ochotę jeszcze wiele napisać, ponieważ życzę Lelowowi jak najlepiej, ale nie chcę wydłużać moich postów, bo nikt ich nie będzie czytał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec do emigrantalelowskiego i INKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 05:45 Może trochę konkretów na aktywność mieszkańców gminy: Klub Sportowy, Towarzystwo Lelowskie Teatr księdza orkiestry z Białej i Nakła Żaden z przykładów powyżej nie jest zasługą Wójta. O ile mi wiadomo z upływem czasu współpraca ich z wójtem układa się im coraz gorzej. A teatr podobno wyrzucił z domu kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantlelowski Re: do emigrantalelowskiego i INKI 10.03.07, 11:29 No to już w ogóle nie rozumiem, dlaczego wybraliscie go ponownie? Coś tu jest nie tak. Załóżmy, że teraz zmienicie wójta. Czy jednak macie na kogo? Zdjąć kogoś jest łatwo, czy jednak na pewno macie lepszą alternatywę? A może w jesiennych wyborach nie było lepszego kandydata? Jeżeli nikt nie lubi tego wójta, to jakim cudem dostał ponad 900 głosów? Czy ktoś z Was wie, co zrobić w gminie, żeby było lepiej, czy w yej chwili zadowoli Was usunięcie Pana Sz., a po kilku miesiące będziecie wystawiać takie same zarzuty kolejnemu wójtowi? A może po prostu działacie w myśl zasady, nie chodzi o to, żeby wszystkim było lepiej, ale o to, żeby jemu było gorzej? Skądinąd znam takie zachowania w Lelowie. Nie popieramy swoich, bo przecież nie może im być lepiej niż mnie. A może gdyby wójt nie dostawał wyróżnień, wszystko byłoby OK, mimo, że sytuacja gminy byłaby taka sama, a może nawet gorsza? Pozdrowienia dla Lelowian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec nowy wójt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 15:16 Być może należałoby szukać nowych kandydatów, ale chyba zgodnie z prawem to jeszcze nie teraz. Poza tym po co ich palić? Pomysł na nowe wybory: jeden dobry kandydat a nie trzech jak w ostatnich wyborach i wygrywa w cuglach. Teraz to trzeba go dyskretnie szukać i namawiać, ja już mam kandydata ale nie powiem kogo, bo i po co? Podobnie było z radnymi do powiatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.D i M.W Re: nowy wójt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 07:56 dla nas najlepszy to ten nau..co pisze, będzie OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: te chłopy ... a może ten chłop? IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.07, 00:00 Muminku! Nie wiesz co się stało z teatrem ? Z tego co wiem Wójt zlikwidował Teatr (założycielowi i dyrektorowi księdzu Marcinowi i młodzieży zabronił wchodzenia i prób na terenie Domu Kultury). Podobno zakłada własną trupę zmuszając siłą dzieci. Faktycznie Złotą Ciupagę zdobył ks.Marcin z młodzieżą,a Wójt wpisał to do własnch osiągnięć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antywójt 23 Re: te chłopy ... a może ten chłop? IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.07, 12:16 Szanowny Emigrancie!!! Dziękujemy za cenne uwagi i wsparcie.Jak sam widzisz z tą aktywnością nie jest żle. Pozwolę sobie przenieść twoją opinię z godz 11.33,która utknęła gdzieś w środku . Proszę zamieść dokładny adres BIP Lelów,gdyż przeciętnemu człowiekowi trudno szukać w sieci. Jak ktoś wcześniej napisał: Chodzi o rozwój świadomego,demokratycznego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antywójt 23 Re: te chłopy ... a może ten chłop? IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.07, 12:52 Emigrancie! Wyczułeś moją intencję.Drukujmy opinie po kolei,a ja przerzucam twoją jakże cenną informację do przodu: A to ciekawe: ze strony www.lelow.bipjst.pl/index.php?ster=11 zniknęły wszystkie informacje. Jeżeli ktoś ją zhakował, to popełnił przestępstwo, jeżeli zrobił to ktoś z urzędników, to także przekroczył swoje uprawnienia. Oj, źle się ktoś bawi... P.S.Jak widzisz Emigrancie coś nie jest tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: te chłopy ... a może ten chłop? IP: 82.160.184.* 17.06.11, 08:39 joł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Lekston Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.com 10.03.07, 14:09 Muszę jeszcze raz zabrać głos na tym forum i w skrócie przedstawić sytuacje gminy. I tak w tym roku do spłacenia samych odsetek od kredytów jest tylko 197 tysięcy zł. Rata wynosi około 750 tysięcy zł.Żeby to wszystko spłacić trzeba pobrać nowy kredyt w wysokości około 600 tysięcy zł.Pytam gdyby każdy rolnik na terenie naszej gminy miał kredyt i chcąc spłacić stary zaczął brać nowy aby spłacić stary kredyt to już dawno w naszej gminie nie było by żadnego rolnika tylko same bankruty.Szanowna Rado tak nie można rządzić gminą. Otrząśnijcie się z tej nie możności!!!!!!!!!!!!!!.Bo miną kolejne 4 lata stracone dla nas mieszkańców gminy i żadnych inwestycji nie będzie nie mówiąc nawet o budowie sali gimnastycznej za 8 milionów zł.Ta sala za te 8 milionów to totalna pomyłka wójta przy budżecie gminy wynoszącym 8 700 000 zł i to razem z subwencją oświatowa.Wójt zauroczony milionami gminy tak szastał pieniędzmi że w 4 lata poprzedniej kadencji zrobił dług w wysokości około 4 milionów zł i dojdzie to tego że gmina nie będzie miała nawet na papier toaletowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Panie i Panowie Radni macie przykład podwyżki wody jak Wami zamanipulowano,że nie mieliście nic do gadania podwyżka jest i koniec!!!!!!!!.Powtarzam jeszcze raz że jestem do Waszej dyspozycji. Z poważaniem Jerzy Lekston Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antywójt 23 Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.07, 15:46 Szanowny Panie Przewodniczący Rady Gminy!!!!! Gdzie zniknęła oficjalna strona informacyjna Gminy Lelów: www.lelow.bipjst.pl/index.php?ster=11 Pana obowiązkiem jest powiadomienie z urzędu Prokuratora o podejrzeniu przestępstwa. Od tego momentu Pan także odpowiada za tą sytuację. Drodzy Internauci Proszę powiadomcie o tej informacji Przewodniczącego!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.07, 16:14 Gdzie mogę przeczytać o tej podwyżce za wodę na ostatniej sesji Gminy. Słyszałem, że mają chęć to zrobić,żeby na Święta Choinka przed Komunalką była jeszcze bardziej oświetlona,a to co zostanie na kolejną kamerę żeby pilnowała pustej kasy Gminy. P.S.Przecież Lelów to pierwsza wieś, gdzie się prowadzi stały Monitoring w Polsce. I znowu pierwsi!!!!! A mówiłem zabrać Wójtowi tą zabawkę(Internet). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt z pieskiem Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 07:49 kiedyś już byłeś parę tygodni radnym ,kilka razy żonaty jak idziesz w długą to na parę tygodni i myślisz że znasz się ma wszystkim.takim kryształem to nie jesteś.J.K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henio Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.com 10.03.07, 21:49 Ten Lekston to odważny gość a reszta internautów tylko potrafią pisać anonimy i nic więcej a to za mało aby coś zmienić w tej gminie na lepsze.!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Internauci proszę o więcej odwagi!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antywójt 24 Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.07, 22:17 Henio ! Spokojnie.Nie rządaj od ludzi zbyt wiele.Przecież widzisz,że wszyscy są w szoku po zlikwidowaniu przez Wójta oficjalnej strony www.lelow.bipjst.pl/index.php?ster=11 cóż tam mogło być niewygodnego dla wójta ? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muminek Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 00:53 hmm... tak się zastanawiam z kim Pan Sz. prowadzi jakąś gre, bo o co to wszyscy wiemy, ciepła państwowa posadka, nic lepszego jak tylko jeść ile wlezie póki to "wszystkich" a nie tylko jego .. .Zlikwidowanie oficjalnej strony BIP, ciekawe co przed nami wszytkimi ukrywa? I ciekawe co jeszcze zlikwiduje, by pozostało na "jego"? może pora na koleinych niewinnych, w których widzi zagrożenie? .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.Dz i W.M Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 05:31 wydaje się że coś w tym jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odmieniec Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 05:52 Masz koleżanko i kolego rację .Powołajmy komisję. Proponuję J.P ,J.B,M.N,Z.P i jeszcze paru. Nasze hasło Lekston na wójta a Szydłowski won. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antywójt 25 Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.07, 08:09 Dlaczego dopiero teraz dowiaduję się o istnieniu tego niezależnego F O R U M a czy Ty powiadomiłeś swojego sąsiada,rodzinę,znajomego co się dzieje w tej naszej Gminie !!!! Panie Karolu (informatyk w Gminie) kto to zrobił ? Oprócz Pana Kto znał Hasła dostępu do B I P-u ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.07, 08:41 Panie Wójcie Szydłowski wiemy,że czyta Pan to FORUM. Proszę odpowiedzieć co się stało z BIP na stronie LELÓW ? Rozumiem,że jest Pan przyzwyczajony do większego forum np. Telewizja, Prasa. Chyba,że już sam ją Pan powiadomił przyzwyczajony do blasku fleszy ? To tylko My mieszkańcy Gminy pytamy i rządamy odpowiedzi!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantlelowski Re: Nowe pomysły wójta Lelowa 12.03.07, 00:11 Chciałem zapytać trochę "z innej beczki". Zapewne wiecie, jaki jest powód braku wody w zalewie? Swego czasu widziałem informację, że na jego modyfikację wydano dość spore pieniądze. A wody w ubiegłym roku nie było w ogóle. Czy to też decyzja wójta, czy też kogoś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.07, 09:38 Nie słyszałeś o interpelacjach w Sejmie z tego powodu. O Zientarskich,którzy oddali sprawę do sądu, O mieszkańcach Ślęzan,lgoty i tych okolic,którym podniósł się stan wody na tych terenach.Już w 2001 roku wnosili skargi,ostrzegali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędkarz Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 10:28 zbiornik retencyjny powstał za P.Pośpiecha/ Zientarski wybudował dom na czsowo wysychjącym bajorze ,poziom piwnic jest o 2 m poniżej lustra wody w zbiorniku Proszę spytać o to starszych mieszkańców.Lelów ponoć ma klątwę na 10 pokoleń i to się sprawdza.Na każdy pomysł jest 100 na nie. Proszę o adres egzorcysty moża ta klątwa zniknie.Woda na zalewie nikomu nie szkodziła wszyscy się kąpali, łowili ryby, brano wodę do pożarów helikopterami.Właścicielem zbiornika jest WZIR Częstochowa.Tam można uzyskać dokładne informacje. ZRÓBMY ABY RYBY WRÓCIŁY NA ZALEW. Łaki na Slęzanach to brak konserwacji rowów i robota bobrów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.07, 10:54 Zbiornik retencyjny BIAŁA WIELKA następna klątwa na Gminie to oczywiście Nowy pomysł Wójta. Ale to tylko 1 mln zł. Cóż to dla Wójta!!!!! P.S.Jako wędkarz co o tym pomyśle powiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antywójt 19 Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.07, 10:37 I stał się C U D !!!!!!!!!! Pojawiła się www.lelow.bipjst.pl/index.php?ster=11 Co też Pan tam napłodził Wójcie,że zdecydował zdjąć ją z Internetu ? Mamy nadzieję,że teraz zawiera wszystko to co tak interesuje Nas Mieszkańców !!!!! P.S.Drodzy mieszkańcy napiszcie co na stronie przybyło,ubyło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek z klanu Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 10:57 zalew w białej to super pomysł. gdzie woda jest to i ryby są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antywójt 23 Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.07, 00:02 Miły Ryśku z Klanu!!! Rozumiem twoje podniecenie jako wędkarza.Musisz jednak wiedzieć,że Zbiornik wody BIAŁA WIELKA pomysłu Wójta Szydłowskiego nie będzie miał nic wspólnego z rekreacją.Będzie to Osadnik na fekalia z pobliskiej Oczyszczalni Ścieków w Lelowie.Ślepota,tempota,nieodpowiedzialność kosztem Gminy i podatników. CZY NAPRAWDĘ NIKT NIE WIDZI TEGO BAGNA KTÓRE CHCE STWORZYĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.07, 02:12 NOWY PRZEKRĘT WÓJTA LELOWA W piątek 9 marca ukazał się w Dzienniku Zachodnim artykuł pt.Pojechali na truskawki.Oto fragment: W ubiegłym tygodniu,w czwartek 50 lelowian wyjechało na podbój hiszpańskich truskawek.O tyle osób,przynajmniej na 3 miesiące zmaleje bezrobocie w gminie, sięgające 20 procent.Pojechali do legalnej roboty,ale jako,że strzeżonego Pan Bóg strzeże będą w kontakcie z gminą.Będziemy regularnie dowiadywać się jakie mają warunki,czy wszystko jest zgodnie z umową-mówi Jerzy Szydłowski, wójt Lelowa.Wyjazd za pośrednictwem prywatnej firmy załatwiał Urząd pracy w Koniecpolu,w porozumieniu z Urzędem Gminy w Lelowie. Znowu Wójt przypisując sobie czyjeś zasługi chwali się ile to osobom załatwił pracę w Hiszpani. A prawda jest taka,że pracę ludzie zawdzięczają Pani Ewie mieszkance Białej, która dzięki osobistemu zaangażowaniu nie licząc się z kosztami załatwiła ten wyjazd.Nawet autobus,którym pojechali bezpośrednio z lelowa to dzięki niej,gdyż tak ludzie musieli by jechac na własny koszt do Zielonj Góry i stamtąd dopiero do Hiszpani. Palca do tego wyjazdu Pan nie przyłożył,a telewizję chciał Pan sprowadzić!!! Wstydu Pan nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 07:13 bagno to to co piszesz o wszystkim decyduje WZIR i ekolodzy a TY nie we wszyskim i na wszystko masz jedną receptę. Zwolnić wójta a nastąpi kraina szczęśwości dla mnie najlepszy był Pan Nędza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antywójt 23 Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.07, 10:37 do AAA!!! Jeśli Pan Wójt Szydłowski wymyśla,wnioskuje,promuje te Diabelskie Pomysły wyciągając przy okazji pieniądze z Gminy i Urzędu Wojewódzkiego dopuszczając się kłamstw i fałszerstw to nie mówmy,że decydują o wszystkim ekolodzy i WZIR. Mówmy o sprzeniewierzeniu pieniędzy i odpowiedzialności osób z tym związanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 18:52 Nie jestem pracownikiem administracyjnym ale dobrze wiem że wydanie państwowych pieniędzy nie odbywa się tak prosto jak sobie wyobrażasz spytaj kogoś niech ci wyjaśni bo ciemnotę możesz wciskać tylko niekompetentnym .wszędezie widzisz tylko korupcję i cwaniactwo.każdy kto pisze innaczej niż myślisz to wójt czy nie ma już innych u Was. Jest mi bardzo smutno i nie widzę dobrej przyszłości dla Was jeśli wszyscy tak myślicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antywójt 23 Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.07, 20:17 Szanowny Panie aaa !!! Piszesz,że wydanie pieniędzy państwowych nie jest takie łatwe? Jest łatwe oczym świadczy zadłużenie naszej Gminy za kadencji Szydłowskiego!! Pisząc ( u Was )kogo Masz na Myśli? Pisząc ( nie widzę dobrej przyszłości dla Was ) Masz na myśli Nas mieszkańców? Przeczytaj sobie Budżet na 2007 !!! Poproś wójta lub zarządaj załącznika nr 10 który nie jest drukowany w BIP-ie to otworzysz oczy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 10:44 Nie obrażaj Rady.Radni to nie bezmuzgowcy.Przyjdz na sesję a wszystkiego się dowiesz.Jakie zadłużenie było i jest skąd to się wzięło. Za co wybudowano 35 km wodociągu podobno Podlesie,Drochlin i zmodernizowano ujęcie wody w Mełchowie za co wybudowano kanalizację i ile dróg gminnych.Podobno to kosztowało 4 mil ,ile dopłacają do zasiłków dla biednych /podobno 1,5 miln rocznie ile do szkół,podobno 1,5 min rocznie ile do staży pożarnych ile do kultury i sportu. Czy to prawda że rolnicy rocznie wpłacają ok 400tys zł rocznie podatku i to bez zmian od 5 lat.To jakiś absurd. Co zrobił Pan Wójt aby to zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henio Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.com 14.03.07, 19:08 No widzisz p. szydłowski magistrze za kiełbasę sam zrobiłeś to forum i co internauci cię zgnoili.Wszyscy mieszańcy Gminy z ciebie się śmieją i ryczą czytając drukowane wypowiedzi internautów. Plują ci w twarz a ty mówisz że deszcz pada.Przecz z naszej Gminy ty niedołęgo życiowy czego byś się nie tknął wszystko spieprzysz. Jeszcze raz wynoś się z Lelowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fakciki Re: Nowe pomysły wójta Lelowa 14.03.07, 20:15 Udało się ostatnim razem, pan Wójt obiecał wiele i wygrał, aczkolwiek złożył puste obietnice bo " kieszenie są dziurawe ".Wszyscy czekają na realizację obietnic, ciekawe co będzie obiecywał na następną kadencję. Teraz internauci będą czujni!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantlelowski Do Henia i jemu podobnych 14.03.07, 20:51 Henio (o ile takie jest Twoje rzeczywiste imię). Tak naprawdę, to Lelów śmieje się nie z wójta, ale z siebie. Jeszcze raz powtórzę, że nikt Wam wójta nie przywiózł, ale wybraliście go sami!!!!! własnymi rękami. Więc teraz zanim będziecie się śmiać, spójrzcie w lustro. Poza tym, bardzo łatwo formułuje się takie wypowiedzi, siedząc samotnie, wiedząc, że nikt nie będzie wnikał w to, kim jesteś. Taka wypowiedź jednak niczego nie wnosi, poza tym, że nie najlepiej świadczy o Twoim poziomie. Dlatego może przejdźcie na inny poziom dyskusji: co dalej???. Wyrzucacie wójtowi jego wpadki, obrażacie go niewybrednymi wypowiuedziami, ale co dalej??? Prawdę mówiąc, gdybym miał być Waszym kandydatem na nowego wójta, bardzo bym się bał. A najbardziej tych, którzy tutaj używają mocnych słów, ale nie mówią, co dalej??? Już wcześniej o tym pisałem, czy naprawdę Waszym celem są zmiany w sposobie zarządzania gminą, czy też tylko zmiany personalne? Śmiem twierdzić, że obecny wójt da sobie radę po zdjęciu go "ze stołka", ale czy wiecie, jaki program ewentualnego nowego wójta będzie się Wam podobał? Czy też po jakimś czasie (roku, pół roku, a może miesiącu) znowu stwierdzicie, że to nie o to chodziło i znowu będziecie się śmiać z siebie??? Pozdrowienia dla wszystkich mieszkańców gminy Lelów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelower Re: Do Henia i jemu podobnych IP: 83.18.177.* 14.03.07, 21:12 Witam serdecznie wszystkich na forum a szczególnie emigrantalelowskiego. Zapytujesz co dalej i słusznie, nowego programu nie znamy jak i samego kandydata na stanowisko po p. Szydłowskim, ale fakty mówią same za się. Ten człowiek to dla tej gminy porażka w tej kadencji. Lud Go wybrał bo to było mniejsze zło - tak stwierdzam, żyję tu to wiem. Jednakże puste obietnice tego człowieka już przebrały miarkę. Obiecywał złote góry, rewitalizacja światyni sanktuarium Lelowskiego i co faja. Ks. Proboszcz nasz zapatruje się w Szydłowskiego jak w obrazek i co z tego ma jak na razie zacieki w świątyni i nikłe prespektywy. Poprzedni wikariusz Ks. Marcin nie dał sobie w kasze dmuchać i Go Szydłowski nie lubił bo nie mógł nim rządzić. Był to naprawdę super Kapłan któremu można było powierzyć swe bóle i potrafił wysłuchać i był tam gdzie Go potrzebowano. Miał swoją pasję którą realizował i zapalił Nią młodzież która się spotykała co zaowocowało sukcesami na szerokim spectrum. Przeniesiono Go pod Kraków i Szydłowskiemu to było na rękę. Rozwalił teatr i zarazem pogrzebał pasję młodzieży bo trzeba przyznać że Ks. Marcin był dla młodzieży i z Nią. Teraz już nie działają. A więc drogi emigrancielelowski może nie trzeba by uciekać a zmierzyć się z tym co my przeżywamy. poddaję to do rozważenia nie tylko Tobie ale i innym. Czekam na poparcie lub słowa krytycyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantlelowski Re: Do Henia i jemu podobnych 14.03.07, 21:37 Rozumiem ten problem, wiem też, że są w Lelowie ludzie, którzy mogliby funkcję wójta pelnić z powodzeniem. Nie wiem tylko, czy nie obawiają się, że zamiast współpracy spotka ich wyłącznie fala krytyki. Oprócz wójta, w samorządzie bardzo ważna, a może ważniejsza, jest rola rady gminy. To oni wydają uchwały, to oni decydują np. o wynagrodzeniu wójta (spójrzcie do BIPu), o rozdziale środków finansowych w budżecie gminy. Piszę, co dalej, abyście nie poprzestali na wypowiedziach na tym forum w budowaniu nowego samorządu. To forum może być zaczątkiem inicjatywy, która sprawi, że w następnej kadencji wygrają najlepsi a nie "mniejsze zło". Skoro Wasze życie związane jest na stałe z Lelowem, powinniście o nie zadbać sami. Obecnie o władzach samorządowych nie powinno się mówić "oni" lecz "nasi". Dlatego moje pytanie, co dalej? Wydaje mi się, że powinniście też zwrócić uwagę na to, że mimo wszystko jest dużo pozytywów w działalności obecnego wójta. Choćby wspomniana promocja medialna. Czy myślieliście o tym w tych kategoriach? A nawet udział wójta w finale konkursu na wójta roku, czy czasem nie można tego odebrać jako udział jednej z najlepszych gmin w Polsce? Pomyślcie o tym z tej strony i spróbujcie to wykorzystać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelower Re: Do Henia i jemu podobnych IP: 83.18.177.* 14.03.07, 22:16 Wszystko się niby zgadza pisze oni bo ja na nich i moi znajomi nie głosowali i nie wygrał nasz kandydat cóż trudno żyje się nadal ale nie znaczy to że mam się z nim utoższamiać że tu mieszkam tak wyszło a pracuję poza Lelowem. Co do zarobków nie wchodze na teren bagienny. Rada Gminy jest jaka jest są lepsi i mniej lepsi i to radni wystawili kandydaturę na wójta roku i do innych konkursów bo im to nakazał i jak by tego nie zrobili byłby dym. Na potwierdzenie mojej tezy odsyłam do wyników jakie uzyskał p. Szydłowski w konkursie na Wójta Roku - zastraszająca niska frekwencja-czemu? sami zgłosili to i oddali głos ale za mało by coś uzyskać. A więc sprawa jasna - dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
antywojt Henio ma racje 15.03.07, 00:10 Witam Tyle się pisze o tych wszystkich korzyściach płynących wartkim strumieniem do naszej gminy z tej tzw. „promocji wójta” że do tej pory powinniśmy być najbogatszą gminą w Polsce! Oglądałem wszystkie transmisje z wyborów wójta roku i dwie rzeczy można dostrzec od razu: 1. Wszyscy kandydaci pełnili swój urząd co najmniej 2 a często 3 raz, tym czasem, nasz pan Sz już po 1 ale ROKU bycia na urzędzie wystartował niczym głodny wilk, po zaszczyty. Uważam ze trzeba trochę czasu i swojego ( a nie cudzego) wysiłku włożyć żeby zbierać jakiekolwiek plony. Trzeba coś osiągnąć..... ale to już pkt 2 2. Konkurenci chwalili się ( i to całkiem słusznie ) z nowych miejsc pracy, sal gimnastycznych, fabryk, oszczędności, planów rozwoju gmin. Tymczasem nasz darmozjad, zwany potocznie wójtem, pochwalił się : wskrzeszeniem kół gospodyń wiejskich ( nie wiedziałem że te panie poumierały ), założeniem dwóch drużyn harcerskich, oraz sukcesami tych drużyn ( OWSIKI czy jakoś tak się nazywały) Pozostawiam do oceny czytelnikom osiągnięcia prawdziwych wójtów i naszego pseudo gospodarza! Ja już mam dosyć czytania kolejnych bzdur, wypisywanych przez lojalnych panu Sz pismaków. Jak czytam o „wymiernych korzyściach” z jego działalności to chętnie dałbym na msze w intencji o cudowny przyrost ilorazu inteligencji i skromności dla naszego wójta. Tyle że, pleban jak usłyszał o obietnicy wójta że załatwi 1mln na remont kościoła to z wrażenia na kazaniu kazał wiernym na niego głosować!! A kościół jak był odrapany tak jest. W ten sposób pan Sz napisał własna wersję „krótkiej rozprawki miedzy panem wójtem i plebanem” Szkoda księdza Marcina, to był gość. Działał, starał się, organizował i pozostał skromny. Odwrotnie jak pan Sz..... Odpowiedz Link Zgłoś
lvdv Diagnostyka 15.03.07, 11:42 Byłem nie dawno zmienić opony z zimowych na letnie. Grzecznie zapytałem czy było by to możliwe, a te nieroby i lebry z widocznego gołym okiem braku checi do pracy odpowiedzieli że za nie długo spadnie śnieg i że się nie opłaca. Pytam więć, gdzie pojęcie "Klijent nasz pan"??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leber Re: Diagnostyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 20:42 "P A N I E szanowny klijencie " lvdv twój śmierdzący anonim skiwutuję dwoma słowami - jesteś zerem . Być może nie jest to zbyt orginalne określenie ale trafnie oddaje moje uczucia w stosunku do ciebie . Być może kiedyś spotkamy się twarzą w twarz , wtedy podyskutujemy o tym kto jest nierobem i lebrem ,a o tym że pogoda w marcu jest zmienna i zmiana opon w tym terminie jest co najmniej nierossądna niech zaświadczy dzisiejszy sobotni dzień . p.s. ty wiesz kogo nazwałeś nierobem i lebrem , więc będziesz wiedział kto napisał tego posta . Pozdrawiam życzę miłego weekendu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obojętny Re: Do Henia i jemu podobnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 06:47 najlepiej wymyślać bzdury z zza węgła zawsze się coś przylepi.A złośliwiec będzie biały.To wszysko świadczy o niskim poziomie.Ja sądzę że najlepszy był Święty Marcin i jego następca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 07:03 należało by pomyśleć kto jest taki geniusz chyba J.J lub J.B. lub J.K lub J.P Może by ich wybrać. M.D i M.W Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.07, 12:05 Drogi mieszkańcu 2 !!! napisałeś,że należało by pomyśleć kto jest taki geniusz chyba J.J lub J.B. lub J.K lub J.P Może by ich wybrać. M.D i M.W Proszę napisz kto się kryje pod tymi inicjałami?? Myślę,że nie powinni mieć pretensji!! P.S. Napiszcie co o tym sądzicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec 2 Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 10:01 To anonimowe forum mogę częściowo podpow;jeden gazuje,drugi wszystkich uczy,trzeci chodzi z pies, czwarty ciągle lał wodę, piąty doświadczał,inny kosi trawę itp; większość zobaczysz codziennie w rynku jak naprawiają Polskę i mają patent na wszystko. MW I MD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 06:55 to staje się chore i coraz bardziej głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antywójt 25 Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.07, 10:12 Panie Obserwator!!!! Chore i głupie jest to w jaki sposób doszło do podwyżki wody na ostatniej Sesji Gminy.Może Pan to opisać? Jak to wszyscy Radni głosują przeciwko podwyżce wody,a jednak podwyżka jest.To jest jeden z Lelowskich Cudów???? Nie jes to bulwersujące? Kto odpowiada za taki stan rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antywójt 19 Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.07, 11:41 Miły Heńku ! Prosimy Cię nie tym językiem!Rozumiemy co czujeszale ale nie w tej formie. Przypominamy,że to niezależne F O R U M powstało samorzutnie na znak protestu przeciwko działalności wójta. Swoje forum wójt już dawno zlikwidował !!!!!jak wiele innych rzeczy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.07, 16:02 Rozumiem,że pomysł wójta likwidacji BIP Lelów się nie udał. Także widzicie Drodzy Mieszkańcy można tylko trzeba chcieć. Dlaczego Wójcie Pan zataja co niektóre Załączniki z Uchwał Rady Gminy np. nad Budżetem 2007 : Uchwała Nr V/25/07 Rady Gminy Lelów z dnia 23 stycznia 2007 r. § 12 Załącza się prognozę łącznej kwoty długu i spłat gminy na koniec 2007 r. i lata następne, zgodnie z załącznikiem nr 10 Przypominamy, że informowanie społeczeństwa jest Pana obowiązkiem . Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantlelowski Koniec forum???? 16.03.07, 23:11 No i zapał się skończył... A sądziłem, że jeszcze z tydzień będziecie wykrzykiwać Wasze żale i dopiero potem formu zamilknie. Bo po większości wypowiedzi nie można się było spodziewać czegoś więćej. No tak, ale w mediach i na stronie internetowej gminy o Lelowie, czy też o wójcie cisza, więc nie ma jak mu dokopać. Wszystko już zostało powiedziane, wszyscy się pośmiali (z siebie, nie wójta). Teraz wreszcie rozumiem Wasze wypowiedzi. Chodziło o to, żeby je drukować, pokazywać znajomym i wspólnie się pośmiać. No i było śmiesznie, sensacyjnie, ot polska rzeczywistość. A rozmowy o przyszłości??? Po co się martwić przyszłością, przecież to "oni" rządzą. W końcu zawsze możemy wybrać "mniejsze zło", a potem się znowu pośmiejemy. A może w końcu doszliście do wniosku, że P. Szydłowski nie jest taki zły? Może okazało się, że gdybyście mieli przejąć władzę, to nic lepszego nie bylibyście w stanie zrobić? Krzyczeć jest zawsze łatwo, a jeszcze łatwiej, gdy robi się to anonimowo. Pozdrawiam P. Szydłowskiego i wszystkich Lelowian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tybylec Re: Koniec forum???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 06:56 >>No i zapał się skończył... Nie, nie skończył się, a miał? >>A sądziłem, że jeszcze z tydzień będziecie wykrzykiwać Wasze żale i dopiero potem formu zamilknie. Ktoś tu wyraźnie kpi z poruszanych tu lepiej lub gorzej problemów. >>Bo po większości wypowiedzi nie można się było spodziewać czegoś więćej. A czego się spodziewałeś, że problemy znikną jak się o nich przestanie pisać??? No i jaką masz opinię o reszcie czyli wg ciebie "mniejszości"?, czekam na odpowiedź. >>No tak, ale w mediach i na stronie internetowej gminy o Lelowie, czy też o wójcie cisza, więc nie ma jak mu dokopać. Krzywdę to wójt robi sobie sam, tym co robi i tym czego nie robi. "dokopać"? Wygląda, że to ty chcesz dokopać członkom FORUM, a my już się domyślamy z jakiego powodu. >>Wszystko już zostało powiedziane, wszyscy się pośmiali (z siebie, nie wójta). Teraz wreszcie rozumiem Wasze wypowiedzi. Chodziło o to, żeby je drukować, pokazywać znajomym i wspólnie się pośmiać. No i było śmiesznie, sensacyjnie, ot polska rzeczywistość. Posłuchaj naiwny człowieku o małym rozumku /pewnie nie wiesz nawet skąd ten cytat/, powtórzę jeszcze raz: kabaret to robi wójt sam z siebie, a my tu sobie tylko o tym gadamy. Do pośmiania się to mamy dużo ciekawsze tematy niż wójt /nawet mi się on w nocy nie śni/, NAPRAWDĘ. Polska rzeczywistość to jest taka, że władza o wysokim poziomie ego /to z łaciny, znaczenia szukaj w słowniku/ nie znosi krytyki i to jest właśnie nasz lokalny przypadek. A obywatele, to mają prawo wymagać, mają prawo bardzo dużo wymagać od władzy, bo ją za jej grzeszki nie wybiorą za cztery latka i zostaną ŻARKI. >>A rozmowy o przyszłości??? Po co się martwić przyszłością, przecież to "oni" rządzą. W końcu zawsze możemy wybrać "mniejsze zło", a potem się znowu pośmiejemy. Dobry temat na rozmowy o przyszłości: zmienić wójta. Proponuj następne, czekamy... >>A może w końcu doszliście do wniosku, że P.Szydłowski nie jest taki zły? Może okazało się, że gdybyście mieli przejąć władzę, to nic lepszego nie bylibyście w stanie zrobić? Krzyczeć jest zawsze łatwo, a jeszcze łatwiej, gdy robi się to anonimowo. A może babcia miała wąsy a świstak zawija w sreberka. Co ty tu skrobiesz? Co ty tu sugerujesz? Postęp to jest iść do przodu, a formuła Sz. się wyczerpała. Jeszcze jedno, to nie Białoruś, tu się władzy nie przejmuje, a wygrywa wybory. A jak się opowiadało głupoty podczas dwóch kampanii wyborczych, to się za to odpowiada i cześć, a my mamy prawo o tym pisać i będziemy to jeszcze trochę robić. Nam się buzi nie zamknie jak zastraszonym, biednym pracownikom UG. Gminie to jest potrzebny GOSPODARZ a nie GWIAZDA. >>Pozdrawiam P. Szydłowskiego i wszystkich Lelowian. Pozdrawiam wszystkich, którym leży na sercu dobro tej gminy, nie zaś dobro pojedynczych osób. P.S. Rozmowy o teraźniejszości i przyszłości toczą się też w innych gremiach i miejscach, i tego nie da się już skontrolować. Gdzie ty mieszkasz emigrancie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Koniec forum???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 08:35 Dzwon głśny bo w środku pusty i do tego te wygłupawe anonimy o forum to macie dziwne pojęcie popaczcie na inne fora.Podobną kulturę słyszę na sibi radio jak codziennie jadę samochodem. Przykre to i smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko Re: Koniec forum???? IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.07, 09:54 Drogi Emigrancie !!! Trochę Nas zawiodłeś tonem wypowiedzi ale myślę,że chciałeś Nas tylko sprowokować do dalszej aktywności i za to Ci dziękujemy!!! A swoją drogą powiedz czy dopiero Wojewoda Śląski będzie zdolny umieścić w BIP-ie Lelów brakujące dokumenty? Przypomnę pytanie!!!!!! Dlaczego Wójcie Pan zataja co niektóre Załączniki z Uchwał Rady Gminy np. nad Budżetem 2007 : Uchwała Nr V/25/07 Rady Gminy Lelów z dnia 23 stycznia 2007 r. § 12 Załącza się prognozę łącznej kwoty długu i spłat gminy na koniec 2007 r. i lata następne, zgodnie z załącznikiem nr 10 Wychodzi na to,że dokument jest fikcją ? Panie Przewodniczący Gminy !!!jak długo będzie trwać ta kompromitacja ???? Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantlelowski Do tybylca 17.03.07, 11:32 No cóż, przyznaję, nie dorównuję Ci poziomem intelektualnym. Twoja znajomość łaciny i literatury tak mnie poraziła, że aż brak mi słów, tym bardziej, że zasób słownictwa u mnie dużo uboższy. Sądzę, że przy tak tęgich głowach nie mam co robić na tym forum, bo tylko się kompromituję. Życzę wszystkim powodzenia w walce z samym sobą. A o jej rezultatach zapewne za jakiś czas sie przekonamy wszyscy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec do emigrantalelowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 11:55 Niecierpliwie czekam twoich odpowiedzi na moje pytania. "Walka z samym sobą", jaśniej proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko Re: do emigrantalelowskiego IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.07, 16:37 Panowie słyszałem,że w końcu podaliście sobie ręce. Sami widzicie,że było to niepotrzebne. Cieszę się,że zdrowy rozsądek zwyciężył. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bliski sąsiad Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 23:41 prawie 90% wypowiedzi jest przeciwko obecnemu wójtowi. natomiast ja myślę że to naprawdę pisanie bez sensu, potrafił skończyć inwestycje zaczęte przez swojego poprzednika alkoholika, który wszystko załatwiał poprzez łapówki.co zrobił p. kle..? NIC. nie sztuka zacząć ale sztuka skończyć!! większość z was nie potrafiłaby nawet połowy tego. ciekawe też po co cała wieś idzie na imprezy organizowane koło szkoły i dobrze się bawi.osobiście znam kilka rodzin przeciwnych wójtowi, które znakomicie się bawiły na święcie ciulimu. wszystkie wypowiedzi stworzyła grupa kilku osób co to dla dzieci założyli internet i myślą że zostaną anonimowi. mylicie się.każdy post napisany na tym forum może zostać sprawdzony choć w większości nie trzeba tego robić gdyż wiadomo kto pisze.gorąco pozdrawiam wszystkich anty. Pzdrowienia dla P.Szydłowskiego pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzona Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.realestate.net.pl 18.03.07, 07:56 tak samo można sprawdzić pana wysyłane posty po różnymi loginami Panie Sz.Wie Pan co to IP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierszokleta Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 15:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wystraszony Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 08:49 ale się wystraszyłem, nic już nie napiszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wystraszony Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 08:52 Ale żeby pozdrawiać samego siebie? Dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.07, 13:29 Szanowny Bliski Sąsiedzie i Wójcie !!!!! Rozumię,że dla Państwa nie jest istotne co Ludzie mówią? Ważne jest Kto!!! Żeby go obsmarować i oskarżyć o oszołomstwo. Jedno jest pewne,że pretenduje Pan do 1 miejsca w kategori O S Z U S T R O K U Bliski Sąsiedzie Pan też jest ofiarą tego Pana i jego propagandy. Pisze Pan : potrafił skończyć inwestycje zaczęte przez swojego poprzednika alkoholika. Konkretnie o jakich inwestycjach Pan mówi: - Gimnazjum ? było skończone oddane do użytku, - Dom Opieki Społecznej ? był skończony oddany do użytku, - Oczyszczalnia Ścieków ? skończona oddana do użytku. Potrafił skończyć? Jeszcze tego by brakowało,żeby nie potrafił. Za darmo Wójt tego nie robi!!Mówmy sobie szczerze,że spił śmietankę po Kleczu (gdyż wnioski pod inwestycje np. na drogi były pisane za Klecza). Także pisanie,ze Nic nie było robione jest skromnie mówiąc nie na miejscu.Tak jak i o chorobie alkoholowej. Przypomnę,że Swięto Ciulima nie wymyślił Pan Szydłowski tylko Rada Gminy za rządów Klecza. Odpowiedz Link Zgłoś
karola9954 Re: Mała rozprawka o wójcie 18.03.07, 16:27 Siedzi w gminie Jerzyk jeden Kto go wybrał, tego nie wiem Pierdzi w stołek i główkuje Czym nas znowu zaszokuje? Może wybuduje autostradę I doceni gminną radę Może wybuduje nam lotnisko By odwiedezać Żydów w San Francisco Może jak Gosiewski pociągi sprowadzi I całą Wiejską w swym dworku zgromadzi Panie wójcie bądźmy szczerzy Panu absolutnie nikt nie wierzy Chyba że da mi pan obciąć swoją prawą rękę I odbuduje World Trade Center :) stowarzyszenie nie umarłych poetów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 17:43 Szanowny panie mieszko. Ma pan rację gimnazjum było wybudowane w czasie kadencij pana Klecza,i to jest właściwe określenie. Przeraża mnie ton tych postów. Wynika z nich że tak właściwie wszystko co w gminie Lelów zostało zrobione zrobił pan Klecz i poprzednia rada gminy (mineło od jej kadencji 5 lat cóż za wizjonerstwo !!!!!!!!) Proszę mnie żle nie zrozumieć ,nie jestem jakimś szczególnym zwolennikiem obecnego pana wójta,ani również poprzedniego ,ani też kontrkandydata obecnego. Moim skromnym zdaniem wójt jest od tego ,żeby służyć społeczeństwu i nic sam (żaden z nich wójtów oczywiście nie zbudował). A przeraża mnie w tych postach to że widać w nich podział społeczeństwa,a nawet gorzej taką zapalczywość(dyskutanci już zaczynają namierzać swoje IP,a pózniej jak się już namierzą to będzie wielkie bummmmm!!!!!!!). Wynikało by też z wypowiedzi przeciwników obecnego pana wójta(antywójt inni)że jak oni dodą do władzy(jak niewiadomo o co chodzi ,to o pieniądze czyli o posadkę pana wójta),wtedy zapanuje ogólna szczęśliwość ,wszystkie problemy odedą w niebyt ,przyjdą inwestorzy ,średnia zarobków w gminie skoczy do 1500 euro,a legendarny król Salomon ,przeciwstawiony naszemu przyszłemu wójtowi to jakiś oszust chyba.Ludzie nie dajcie się oszołomić.A propo po lekturze niektórych wypowiedzi wiem skąd wziął się scenariusz filmu "Ranczo" jest w niedzielę na 1 . Na tym kończę pozdrawiam wszystkich forumowiczów (znudziło mi się pisanie,to i tak nic nie da). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.07, 22:43 Normalny Panie! Też nie należałem do szczególnych zwolenników Klecza,ale fakty mówią za siebie.Mówmy szczerze,że od 2002 nastąpiło znaczniejsze finansowanie dróg z budżetu Państwa,a od 2004 przystąpiliśmy do Unii. Przerażające w Szydłowskim jest to,że zadłużył Gminę na lata. Obiecując tyle ludziom ( wyborcom ) przy pustej kasie Gminy. Czyż to nie oszustwo!!!!! Ludzie muszą wiedzieć na co te pieniądze poszły!!! Może Pan spyta Wójta kiedy zacznie i skończy Salę Gimnastyczną, gdyż na razie jest bardziej skoncentrowany nad obiecywaniem dróg dojazdowych do coniektórych wyborców. Może Pan spyta kiedy zostanie wydrukowany Załącznik Nr 10 w BIP-ie Budżetu Gminy Lelów. Na te pytania oczekujemy odpowiedzi jako zwykli mieszkańcy. Jak widać nie przeraża nas możliwość namierzenia Pozdrowienia P.S. Panie Wójcie proszę zamknąć internet w Domu Kultury, kawiarenki internetowe itp. W ten sposób zamknie Pan usta wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 19:00 Panie Mieszko chciałem panu powiedzieć ,że przyjemnie się z panem dyskutuje (widać można i tak bez inwektyw,wyzwisk)i tak trzymać. A w sprawie gminy ,fakty jakie pan podał są przerażające (jeszcze raz zaznaczę nie jestem czyimkolwiek obrońcą ,a już obecnego wójta w szczególności)tylko niech mi pan wytłumaczy jak to jest ,że przecież w tej gminie w ciągu ostatnich 5 lat były chyba jakieś kontrole ,gdzież są radni (czyżby wójt ich otumanił,a może też chcą załatwić swoje interesy) A druga sprawa nie gdzież są jakieś konkretne propozycje (przy ostatnich wyborach programy wyborcze wszystkich kandydatów były takie same ). Opowiadanie ,któregokolwiek z kandydatów że będzie budował drogi,rozwijał oświatę,no i będzie ogónie sprawiedliwy to zwykłe truizmy ,bo w końcu od tego ten wójt jest i za to bierz pieniądze (całkiem niemałe zresztą jak na Lelowskie warunki)śmiać mi się chce jak pan Lekston obiecuje (na swojej ulotce wyborczej,że zrezygnuje z części swojej wypłaty)nie wiem czy pan pamięta jak obecny wójt przed poprzednimi wyborami obiecywał to samo. Reasumując Panie Mieszko ,jakieś konkrety bo inaczej to cała ta dyskusja powoduje tylko przedwszesne zużycie klawiatury. Z poważaniem normalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d4rlig Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 22:10 Jest mi to obojętne kto jest lub będzie wójtem w Lelowie. Biorąc jednak pod uwagę kandydatów, (a znam ich osobiście) sądzę, że nie ma innego na to stanowisko. Zaczekam na kogoś kto będzie bardziej kompetentny od obecnego wójta. Co do byłych to ich nie ma i mogli się wykazać podczas swojej kadencji a nie teraz na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Lekston Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.com 20.03.07, 13:44 Panie normalny ma Pan przykład Gminy Irządze tam wójt obiecał i słowa dotrzymał. Ja nie rzucam słów na wiatr.Nie jestem wójtem i nie sprawdzi Pan czy dotrzymałbym słowa. Pana pech!!!!Za to wszystkie obiecanki wyborcze wójta zostaną wykonane???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 14:47 Panie Lekston szanuje pana chociażby ,za decyzję podpisania się na tym forum anonimów (tym bardziej,że sam niestety nie mam odwagi cywilnej żeby to zrobić). Nie chodzi mi o to czy pan zrezygnuje z jakiejś części swojego zarobku czy nie (będzie to gest czysto symboliczny ,bo w budżecie gminy on dużo nie zmieni). Martwi mnie raczej to że oto wyobrażam sobie taką sytuację:wybory na wójta wygrywa ten kandydat który wpłaci do kasy gminy jakąś sume izdeklaruje rezygnację z jak największej kwoty swoich zarobków,po prostu ogłośmy przetarg ofert na stanowisko wójta. A wójt gminy Irządze rzeczywiście zrezygnował z części swojego wynagrodzenia ma pan rację.Aha przykro mi że nie wygrał pan wyborów ,i nie mogę sprawdzić jak zarządzał by pan gminą (a nie mam nic przeciwko panu) ale taka była wola wyborców i należy ją uszanować. Z poważaniem normalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdesperowana Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: 83.16.17.* 19.03.07, 13:52 owszwm podoba mi się wypowiedź,że wójt powinien służyć społeczeństwu. Tylko problemem jest to, że ciężko się do niego dostać. Bardzo często pracownicy gminy tłumaczą się złym humorem wójta. To może w godzinach pracy zostanie to uwzględnione. Albo jest w sanatorium, albo na imprezie, albo nie ma humoru. I gdzie tu wójt dla społeczeństwa, skoro nawet pracownicy boją się, żeby nie dostać po głowie?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawy pracownik Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.com 18.03.07, 21:20 Oglądałeś RANCHO panie sekretarzu to skończysz jak Czerepak z tym że nie wrócisz już do pracy. Powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelowianka Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 15:58 Przeczytałam uwaznie całe forum. Śledzę je zresztą od pewnego czasu, a ponieważ jestem mieszkanką Lelowa i oriętuję się w sytuacji ( nie tak jak niektórzy) również postanowiłam się wypowiedzieć. Nie wszyscy uczestnicy tego forum, jak zauważyłam, wiedzą o czym piszą. Niektórzy postanowili tylko dorzucić swoje trzy grosze bez konkretnego celu, ale nie o to w tym forum chodzi. Nie powinni się tu znalesć również tacy, którym los naszej gminy jest obojętny. Pomijając tych wyżej wymienionych zgadzam się z opiniami na temat pana Sz. Dobrze, że wreszcie znalazło się miejsce do SPRAWIEDLIWEJ krytyki ! Problem w tym żeby nie przesadzać. Mam nadzieję, że to forum doprowadzi wreszcie do konkretnych decyzji w sprawie naszej władzy. Pamiętajmy tylko o tym, że trzeba najpierw mieć plany, żeby działać i walczyć. Byle by tylko to forum mobilizowało do pracy, byle byśmy na tym nie poprzestali! Co do wiecznej niedyspozycji pana Sz. trzeba przyznać, że jest ona powalająca. pan Sz. nie przyjmuje sprzeciwów i nie chce słyszeć o problemach. Tak więc nic dziwnego, że urzędnicy rwą sobie włosy z głowy byle tylko pana Sz. nie zdenerwować. Mnie równiesz zaskoczył wynik wyborów, no ale drodzy państwo to jest wieś! A na wsi nie panuje powszechne uświadomienie, tutaj ludzie wierzą w "kiełbasę przedwyborczą" i niewiele trzeba by przekonać ich do oddania głosu (oczywiście to tylko pewna grupa mieszkańców), szczególnie jak " obiecuję się im drogę asfaltową pod sam dom". Fak, wybór może nie był trafny, ale też wybierać nie było zabardzo w czym. Cóż miejmy tylko nadzieję, że znajdzie się człowiek odpowiedni na to stanowisko. Taki, który znajdzie w sobie wolę walki, ale walki nie z NAMI tylko walki DLA NAS !!! Taki, który cierpliwie spłaci długi i wyciągnie gminę z obecnej sytuacji... Ach... P.S.Wiem, że Święto Ciulimu nie jest w pełni zasługą pana Sz. mimo wszystko jednak, za podtrzymanie tradycji tego święta, a własciwie rozwijanie jej, serdecznie dziękuję ! Może nie tyle panu Sz. ale tym, którzy naprawdę odpowiadają za jego oprawę i przygotowanie (paniom z gminy obierającym ziemniaki współczuję i równiż dziękuję)!!! Pozdrawiam Lelowian :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henio Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.com 20.03.07, 16:14 Wiosna tuż tuż!Wyborcy pana szydłowskiego zacierają rączki ciesząc sie że obiecane asfalty i chodniki w obiecankach wyborczych wreszcie będą realizowane.ponoć wójt Sz.ogłosił przetargi na wykonanie wszystkich dróg i chodników według spisu przed wyborczego sołtysów ze wszystkich wsi.Brawo p.wójcie!!!!!!Mieszkańcy Lelowa nie zapomnijcie ostatniej podwyżki wody i ścieków łącznie o 70 gr.żądajcie dokładniej analizy i kalkulacji kosztów. Projekt sali gimnastycznej do kosza,kosztorys sali za 25 tysięcy złotych lękom rękom w błoto.Tak nasz jaśnie oświecony wójt marnuje nasze z podatków pieniądze tylko tak dalej a Gmina w niedługim czasie zniknie z mapy Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
franek708 Re: Nowe pomysły wójta Lelowa 20.03.07, 19:32 Szanowni internauci. Ja chciałbym zabrać na chwile głos i przytoczyć Panu LEKSTONOWI prawdę jaka jest. Chcesz pan zarządzać gminą i ludźmi, a nie potrafisz Pan prowadzić DOBRZE własnej działalności. dostałeś Pan w spadku z dziada-pradziada młyn i nie potrafisz pan go zmodernizować na wymogi dzisiejszego czasu. Z tego taki morał: Najpierw trzeba nauczyć się zarządzać dobrze swoim a dopiero myśleć o rządzeniu gminą. mieszkaniec tej gminy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d4rlig Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 20:08 Popieram i mam nadzieję,że kiedyś szanowni kandydaci zaczną razem pracować by nam było lepiej. Narazie to jest to tylko walka o korytko. Cała ta paplanina ma marne szanse na poprawę w naszej gminie. Proszę się wykazać a w wyborach i tak wygra kandydat wybrany przez mieszkańców gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIESZKO Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: 193.113.235.* 20.03.07, 20:56 Szanowny Franku! Rozumię,że chcesz dokopać Lekstonowi ale młyn miał i ma. Nie sprzedał,nie wydzierżawił,nie zbankrutował nie uciekł do miasta. Trzeba umieć mieżyć siły na zamiary.Ma jakieś długi do spłaty? Jeśli nie to już jest dobrze!Franek Gmina Lelów pszenicą nie stoi, a konkurencja duża.Rozbudować nie sztuka ale utrzymać! Myślę Panie Lekston,że nie zaszkodzę tymi słowami jak już to przepraszam. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
navigator33 nowy głos 20.03.07, 21:29 Dobrze, że wszyscy zainteresowani lelowską rzeczywistością mogą wypowiadać się na tym forum. Może tylko czasami za dużo tu zacietrzewienia. Osobiście sądzę, że wójt Jerzy Sz. trochę za bardzo polubił władzę. Chociaż zapowiadał się nieźle (szczególnie na tle poprzedników), to ciągle żyje w świecie dziwnych pomysłów, urojonych fantazji, podrasowanych artykułów prasowych i niespełnionych wyróżnień w kategorii WóJT ROKU. Owszem, podniósł nieco kulturę, zadbał o kilka chodników i "nakładek asfaltowych", ale chyba wciąż brak mu jakiejś spójnej koncepcji na działanie w 2-giej kadencji. Jego alergia na jakikolwiek sprzeciw lub krytykę działania wydaje sie być przypadkiem klinicznym! REASUMUJąC: Nie jest to wójt najlepszy z możliwych (chociaż medialny szum wokół jego osoby, przenosi sie na szum wokół Lelowa, a to może kiedyś zaprocentować), ale mimo wszystko życzę mu sukcesów - przynajmniej w temacie tworzenia nowych miejsc pracy na terenie gminy. Naobiecywał przecież tak wiele!!! Z tym chyba zgadzają się wszyscy odwiedzający to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swój Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 22:20 Dzierżyć stanowisko i to tak poważne to dość ciężka sprawa.Rozumiem żale, rozumiem wójta. Jak to mówią : jeszcze się taki nie narodził , co by wszystkim dogodził. Przestańmy się spierać i pomyślmy co zrobić , żeby było lepiej. Jeżeli trzeba podpowiedzieć Panu wójtowi , to myślę , że się nie obrazi jeżeli ktoś to zrobi. Najważniejszy jest efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swój Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 22:25 Co to , koniec dyskusji. Wszyscy śpią ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swój Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 22:29 Wodzireju. Obudź się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swój Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 23:00 Piszę ,,swój '', jednak na tym forum jestem nowa. Mam wrażenie , że tym tematem jest zainteresowanych mało osób .Mało was pisze ,wielu czyta , bo śmieszne. Mam wrażenie , że to jakaś gra. Odpowiedz Link Zgłoś
antywojt Re: Nowe pomysły wójta Lelowa 20.03.07, 23:20 Albo inne hasło :siedż w kącie a znajdą Cię. I po co były panu wójtowi te "Samochwały". A gdzie pana przedwyborcze hasło - mniej polityki więcej logiki/DOBRY GOSPODARZU/ A może mniej chwalenia a więcej robienia, więc rękawy zakasać i do ROBOTY !!!!! Sala gimnastyczna czeka a czas ucieka !!!!!!!!!!!!!! Kamień węgielny obrasta mchem powyborczym ???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelowianka Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 14:39 Ja chciałam tylko napisać, że ostatnio odwiedziłam "salę gimnastyczną" w Lelowie. O mały włos, a dość dużej wielkości kamień uderzyłby mnie w głowę spadając. Reasumując: MNIEJ POLITYKI, WIĘCEJ LOGIKI, czyli zamiast wydawać pieniądze na plany i prezentacje nowej sali, która i tak pewnie nigdy nie powstanie, lepiej za te pieniądze wyremontować starą. Lepszy bowiem wróbel w garści niż gołąb na dachu, a poza tym ja chcę żyć, a nie umrzeć pewnego dnia na lelowskiej sali gimnastycznej, ugodzona kamieniem w głowę. Trzeba myśleć trochę Panie Wójcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antywójt 26 Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.london.02.net 21.03.07, 19:54 Także widać,że Pan Szydłowski i spółka nic nie robią!!!!! Drwią sobie z krytyki na zasadzie, a teraz możecie nas ugryżć w ....... Ale przede wszystkim z ludzi którzy go wybrali. Oj do roboty!!!!!Cierpliwość Narodu się kończy!!!! Gdzie jest Załącznik Nr 10 z Uchwały budżetowej. Wojewoda Śląski ma przynieść ? by się Pan wstydził!!!!!! Zresztą jak Pan Wójcie sobie życzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelowianka:) Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 20:47 Co do remontowania starej (hmm...) "sali" : 1.Tego POMIESZCZENIA nie da się wyremontować tak, aby można było prowadzić tam zajęcia (lekcje, rozgrywki itp.) z prawdziwego zdarzenia !!! 2. Stara sala jest bardzo mała, bardzo zniszczona i słabo ogrzewana (powybijane okna, zapowietrzone kaloryfery...)prowadzanie w niej zajeć jest niewygodne. 3. Mieści się daleko od szkoły, więc dojście do niej zajmuje sporo czasu. 4.Nowa sala przyniosła by również kożyści finansowe dla gminy, ponieważ mogła by być np. wynajmowana. 5. Wreszcie młodzierz miałaby mozliwość rozwijania pasji sportowych również po zajęciach lekcyjnych bez pretensji i "legalnie". 6.Czy dzieci i młodzierz z naszej gminy nie mają już prawa do posiadania obiecanej im ( i nie tylko im) dawno sali gimnastycznej ?! nie gmachu za 8 mln, wystarczy mniejszy obiekt !!! P.S: Na stronie Lelowa ciągle można przeczytać, że budowa Sali gimnastycznej rozpocznie się w 2006 roku... Gdzież to budowane jest już od kilku miesięcy to gmaszysko za 8 milionów ?! Może pan Sz. zrobi nam niespodziankę ? Czekamy z nadzieją. A poważnie Panie wójcie, niech że pan zweryfikuje informacje, które podawane są na stronie! Toż to wstyd nie wiedziec który mamy rok (choć może to dlatego, że żyje pan w dziwnym zacofaniu poglądowym). Pozdrawiam. Lelowianka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 07:55 Skończcie wypisywać na okrągłoTO SAMO i te brednie to nie forum tylko zajadłe i głupie oczernianie wszystkiego i wszystkich /np; stacje diagnostyczną/ wejście się do jakiejś roboty takich co potrafią i znają się na wszystkim mamy w wszędzie tylko jakoś nie spływa tegotytułu dobrobytu za grosz.Nauczycieli,ekonowistów i lekarzy mamy w kraju najwięcej. To jakiś obojniak ciągle pisze zmieniając płeć i ksywe. Kończ wasz i wstydu gminie oszczędz. Jurek K i Jurek P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb do: aaa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 16:02 Jaśniej bo nie rozumiem, zapewne jak i każdy uczestnik tego forum. Ciemny jakiś jestem i bez szkół, choć znam ortografię! Proszę aaa wytłumacz o co Ci chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
antywojt Re: Kto to wszystko rozpętał 22.03.07, 20:45 A było nie drażnić :LWA" Bo wyborcom żyje się coraz ciężej A nie lubią być nabijani w butelkę i to za ich podatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko Re: Kto to wszystko rozpętał IP: *.london.02.net 23.03.07, 21:49 Witam Wszystkich mieszkańców na jedynym niezależnym forum Ziemi Lelowskiej. Stał się Cud !!!! Wójt łaskę zrobił i wydrukował wreszcie co ??????? Załącznik Nr 1o w BIP Lelów do uchwały nr V/25/07 Rady Gminy Lelów z dnia 23 stycznia 2007 r. Czyżby zaczął się Nas mieszkańców bać nie do uwierzenia !!!! Może strach przed Wojewodą !!!!! Widzicie sami,że można tylko trzeba chcieć !!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lvdv Diagnostyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 23:12 W zwiąsku z zaistniałą sytuacja pogodową i mało znaczącym opadem sniegu,ale jednak opadem, pragne szczerze przeprosić za obrazliwe przydomki typu "nieroby i lebry" Wierzę w to, że tak samo jak te określenia poszły w świat, tak samo pójdą te o to przeprosiny, co niniejszym czynie na łamach naszego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.com 24.03.07, 15:12 Proboszczu Lelowa nie wiem za co Ksiądz tak uwielbia i wierzy wójtowi sz.Chyba za tace 5 zł.co niedziela a może za obiecana rewitalizacje ołtarza za 1 mln złotych,której nie było i nigdy nie będzie.To samo będzie z rewitalizacja słynnego już rynku w Lelowie też za milion złotych.wszystko to jest wierutnym kłamstwem wójta sz. i służyło tylko i wyłącznie do zdobycia władzy i oszukania wyborców oraz księdza.bardzo nam przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelower Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: 83.18.177.* 24.03.07, 18:34 Witam serdecznie po dłuższej przerwie, byłem na delegacji. Ale wróciłem i doinformowałem się co tam na forum piszą. Fakt nie wiele się zmieniło, fakty te same ale nic oprócz ustawy w całości nie ma. Cóż trudno. Miejmy nadzieję że stanie się jakiś cud. Bo rekolekcje w parafii wielkopostne i jak pokuta będzie to i Pan rychle coś ześle- bo co miał by i poskąpić gminie tak prężnej. Co do postu o Ks. Proboszczu to zgadzam się z tym bardzo co zresztą już napisałem. Wójt go wydyma jak i wszystkich bo i na jego plecach chce karierkę nadal utrzymywać. Był jeden który się p. Sz nie bał to teraz p. Sz popisuje się. Kiedy zmądrzejemy, wybraliśmy i co mamy śmichu kupę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jb Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.07, 18:48 Postów jest ponad 200, może by tak założyć własne forum? Proszę wszystkich uczestników o wypowiedzenie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krajan Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.as.kn.pl 11.04.07, 19:24 Panie Wójcie Lelowa, Odwiedziłem rodzinne strony w Święta Wielkanocne. Jestem w szoku!! Rowy przydrożne nieczyszczone, pełno w nich śmieci, butelek i prezerwatyw. Lasy toną w śmieciach, to bomba ekologiczna. Rzeczki, strumyki i rowy pełne śmieci, padłych kur i innej padłej zwierzyny, bobry budują potężne tamy niszcząc drzewostan i łąki. Drogi gminne dziurawe - tor przeszkód. W lasach buszują złodzieje, wycinając co piękniejsze okazy (Lasy na Górkach). Wiele ugorów porośniętych chaszczami (można coś uprawiać lub zalesić). Co Pan na to? Kiedy Pan się weźmie do roboty? Kiedy zakończy Pan wirtualną pracę? Gdyby Pan uczciwie popracował byłoby z korzyścią dla Pańskiego zdrowia i mieszkańców gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
antywojt Re: do katolika 25.03.07, 19:46 ale jestem i będę 4 lata i możesz mnie cmoknąć w d..........Sz????????? Z szacunkiem na 4 lata !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: do antywójta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 13:28 Na przyjemności trzeba zasłużyć prostaku!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elizabeth Re: do antywójta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 19:26 Skoro popierasz wójta to sam jesteś prostakiem obserwatorze. Masz w końcu dobry przykład:) A nazywanie prostakiem zmęczonego marnowaniem jego pieniędzy obywatela jest poprostu niesmaczne. Tyle Ci powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: do antywójta IP: *.com 29.03.07, 21:22 Lepiej zajmijcie sie postowicze wójtem na poważnie a nie dogryzajcie sobie nawzajem okey. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziennikarz Potencjał Gminy Lelów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 00:54 Gmina Lelów zawdzięczas swój potencjał bogatym złożom rud metali kolorowych. Kopalnia oraz huta działająca na jej terenie wpłaca do kasy gminy w formie podatków ok. 15 mln zł miesięcznie, co daje roczny przychód na poziomie ok. 180 mln zł. Dzięki temu władze gminy planują na rok 2007 następujące inwestycje: budowa hali widowiskowo-sportowej z widownią na ok. 1000 miejsc za 28 mln zł, remont 60km dróg gminnych za ok. 50 mln zł, rozbudowę sieci wodociągów i kanalizacji za ok. 22 mln zł. Doskonałe położenie gminy Leów na skrzyżowaniu autostrad wschód-zachód oraz północ-południe przyciąga coraz to nowych inwestorów do utworzonej niedawno specjalnej strefy ekonomicznej. Wszystko to powoduje, że w gminie brak jest rąk do pracy i wielu pracowników dojeżdża z nieodległej Częstochowy. Na terenie gminy powstają nowe osiedla domków jednorodzinnych. Lelów to jedna z nielicznych gmin w Polsce, która nie korzysta z dotacji Unii Europejskiej ani nie zaciąga kredytów. Pięknie się czyta, prawda? Zapewne każdy z nas chciałby przeczytać takie wiadomości o Lelowie. Na podstawie takich mrzonek możemy budować nasze niezadowolenie. A to dlatego, że prawda jest inna - największym potencjałem Lelowa są ludzie, jego bogata przeszłość historyczna oraz przyroda. Niestety, na wybudowanie wielkiego przemysłu w gminie szanse są niewielkie, nie mamy też gór, czy morza, jednak możemy wypromować Lelów, możemy stworzyć atmosferę przyjazną dla ludzi, którzy chcą gdzieś zainwestować swoje pieniądze. I wcale nie musi to być wielki biznes. Może jest dla nas szansa w agroturystyce? Może w końcu zalew napełni się wodą i przyciągnie parę osób? Dbajmy o to, co mamy, pielęgnujmy, rozwijajmy. "Nie od razu Kraków zbudowano". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elizabeth Re: Potencjał Gminy Lelów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 14:55 Fajna bajeczka! Mieszkańcy Lelowa powinni wydać książkę pt: "Wójt Lelowa- baśnie".Apeluję o to, abyśmy wszyscy dbali o przyrodę przynajmniej na terenie Lelowa, ponieważ niektórzy mieszkańcy nie zdają sobie sprawy z tego, że zatruwając środowisko zatruwają także siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jb do: dziennikarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 19:52 świetny tekst, gratuluję !!! Proszę o jeszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodunia Re: do: dziennikarza IP: *.realestate.net.pl 30.03.07, 20:48 gdzie znajdują sie te kopalnie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziennikarz Potencjał Gminy Lelów II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 23:51 Lelów - słynna gmina turystyczna, położona w samym sercu gór i tej zimy przeżyła najazd narciarzy, spragnionych białego szaleństwa. Lekka zima i brak śniegu nie przeszkodziły polskim i zagranicznym amatorom narciarstwa. Przybyli tłumnie, co niezmiernie ucieszyło mieszkańców gminy Lelów, którzy dbają o to, aby przybysze nie nudzili się, a przy okazji zostawili jak najwięcej "dudków". Liczne restauracje, kawiarnie i puby są otwarte prawie do rana, kluby i dyskoteki pękają w szwach. Po kilkudniowym pobycie wszyscy wracają do swoich domów zadowoleni, deklarując chęć powrotu do tak atrakcyjnego miejsca. Na ich miejsce przybywają inni, a o miejsce w hotelach i pensjonatach nie jest łatwo. Zarobione pieniądze pozwalają zarówno mieszkańcom jak i władzom gminy śmiało patrzeć w przyszłość. W Lelowie inwestują słynne sieci hotelarskie: Sheraton, Marriot, Holiday Inn. Jak grzyby po deszczu powstają kolejne Spa. To znowu nie o Lelowie??? Jak szkoda... A co można napisać o tej gminie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysio Re: Potencjał Gminy Lelów II IP: *.com 02.04.07, 21:06 Dajcie już spokój P.SZ.bo wykorkuje na serce i nie doczeka emeryturki z Gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antywójt 27 Re: Potencjał Gminy Lelów II IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.07, 22:22 Przecież ten człowiek nie ma serca !!!! Czy jest prawdą,że zabronił na piśmie księdzu M. prób Teatru Ram-Pam. Gratuluję nowego pomysłu!! A jaja chce dać ( podarować ) Staroście Częstochowskiemu kiedy się dowiedział,że ma przyjechać w Sobotę na Śniadanie Wielkanocne do lelowskiego domu pomocy tak znienawidzonego przez jego osobę po przegranych wyborach w tymże DPS-ie. Jeśli nie może być dobrze to niech chociaż będzie śmiesznie!!! P.S. Mysio! nie mam zamiaru siedzieć jak mysz pod miotłą. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik mieszkan. Re: Potencjał Gminy Lelów II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 10:09 Człowieku dla Ciebie nie ma żadnej świętości. W 2 rocznicę śmierci Papieża ==Wielkim Tygodniu== czasie pojednania i zadumy sączysz tylko jad.Pamiętaj kto czym walczy ten od tego .......Jeśli coś dasz to zwraca się do Ciebie po dwakroć.Proszę zastanów się . Odpowiedz Link Zgłoś
antywojt100 Re: do katolika mieszkan. 03.04.07, 18:21 Drogi katoliku mieszkańcu, masz rację kto mieczem wojuje ten od miecza ginie, A wiadomo kto tym "mieczem wymachiwał" od samego początku!!!!!!!!! A mogłoby być normalnie , bez oszołomstwa i śmieszności, może byłaby to lepsza promocja gminy i lepsze tego efekty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antywójt 27 Re: do katolika mieszkan. IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.07, 20:33 Drogi Katoliku! Przepraszam lecz wybacz ale nie mogę milczeć kiedy wokół tyle nie- prawości,oszołomstwa i chamstwa. Spójż w jakich warunkach ćwiczy młodzież na WF-ie.Już wcześniej pisała na naszym FORUM jedna z Pań jak jest niebezpiecznie. Minął miesiąc i nic!!!!!Mamy czekać aż dojdzie do tragedii!!! Papież powiedział nie lękajćie się!!! i to czynię.Budząc mam nadzieję świadomość mieszkańców Gminy z kim i z czym mamy do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: do katolika mieszkan. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 08:49 Jezus powiedział kto jest niewinny niechaj pierwszy rzuci kamieniem. Wybacz bo nie wie co czyni.I ja Ci wybaczam.A propo sali. O kolejności zadań decyduje Rada danych kadencji,do dziś leżą pustaki kupione na salę przez P.Pośpiecha i Św.P. P.Błaszczyka. Poprzednia rada o ile mi wiadomo postawiła jako priorytet na doprowadzenie wody do Podlesia,Celin,Kopaniny,Drochlina razem ponad 30 km ,modernizację hydroforni w Mełchowie,kanalizację na Zbyczycach i osiedlu,modernizacje oczyszczalni ścieków,drogi w Mełchowie,Konstantynowie,Turzynie uliczki koło kościoła i w Lelowie,chodniki itp;to przecież kosztowało.Na pewno nie dostaliśmy tych pieniędzy na 100%I może za realizację tych poprzednich zadań wzrosło zadłużenie gminy. Podobno poprzednia rada w spadku otrzymała 2 mln długu z budowy gimnazjum,jeśli doszło za drogi i wodociągi drugie 2 mln. To się nie dziwię.Tego było więcej lecz ja nie jestem przy centrum informacji.Obecnie wszyscy piszą o nowych pieniądzach z Unii.Kiedy one będą i kto je dostanie tego nikt nie wie ,tylko prasa ciągle wypisuje te niesorawdzone informacje..Podobno dopierob będą w 2008r.Nie wiem jaki plan inwestycji naszych radnych w obecnej kadencji i jakie są realia na dzień dzisiejszy.O tym należy myśleć a nie ciągle pisać co wójt powiedział co mu się przyśniło co miał na myśli =to przecież nuda,nuda,nuda i śmieszność.Antywójcie proszę skończ w tym Wielkim Tygodniu ,wyspowiadaj się i godnie i w spokoju spędż ŚWIĘTA WIELKANOCNE czego CI ŻYCZĘ ps. jeśli kogoś obraziłem to szczerze przepraszam.Ponadto jestem początkującym /od miesiąca/posiadaczem komputera. WESOŁYCH ŚWIĄT I MOKREGO DYNGUSA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antywójt 27 Re: do katolika mieszkan. IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.07, 15:13 Drogi Katoliku ! Z okazji Świąt miałbym jedno życzenie. Żebyśmy wszyscy w końcu poznali Plany inwestycyjne Gminy. Dlaczego tego rodzaju dokumentów nie ma dostępnych na oficjalnych stronach Gminy Lelów w BIP-ie gdzie wieje nudą i gdzie widać prawdziwy stosunek do mieszkańców.Podobno powinniśmy mieć zapewniony dostęp do tych podstawowych informacji odnośnie np. strategii rozwoju Gminy.A tu nam się każe wypełniać wnioski w celu uzyskania informacji!!! Smieszność i drwina. Szczególnie te puste rubryki bardzo dużo mówią i dają do myślenia. Wszyscy jesteśmy ciekawi na co szły i idą nasze podatki. Przepraszam ale czas skończyć z tym tumiwisizmem i pewnością siebie naszych włodarzy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelower Re: Potencjał Gminy Lelów II IP: 83.18.177.* 04.04.07, 19:22 Witam serdecznie. Płakać się chce jak się widzi to cudo które tworzy nam wójt. Istna karykatura piekna. zasięgnołem języka w kwestii teatru ks. Marcina i co się dowiedziałem żer tak mu Szydłowski bruździł że głowa mała i co najlepsze robił to dla mieszkańców gminy a teraz oni go nie poparli i nic w tej kwestii się nie dzieje. Szydłowski zamierzał rozwalić teatr Ks. M i jak odszedł popierduwe taką stworzył którą moze zarządzać. Twierdze to po tym co słyszałem a i zdjęcia widziałem nie tylko na stronie lelowa ale i u znajomych. Istna zenada i parodia tego co storzył człowiek który się na tyn znał.. na okrase dołoże jeszcze dzień papieski w naszej parafii. Co to miało być kolejna plama i niewypał. Oj Papież zapewne zadowolony z tego. Pora ruszyć głową i ukorzyc się Szydłowski i pozostawić swój honorek upadły i przeprosić ks. Marcina i strać się by wrócił bo chyba można jeszcze to jakoś naprawić Pomyśl Pan o tym. Bo On Panu pomógł wypłynąc bo jak wszyscy wiemy mowy to soczystej i klarownej to Pan nie masz a chłopak udowodnił swoja działalnością ze plamy nie da. a Pan go zgnoił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko Re: Potencjał Gminy Lelów II IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.07, 20:12 Tą tzw.popierduwę którą stworzył i którą może zarządzać to fakt. Dzieci siłą zagonione,których nikt nie pyta o zdanie czy chce należeć czy też nie. Grożby obniżonej oceny! Trzeba przyznać prawdziwe pedagogiczne wychowanie. Gdież są przedstawiciele ludu których lud wybrał!!! Panie,Panowie Radni,Panie Przewodniczący Rady nie mówcie,że nic nie wiecie.Jestem zmuszony traktować sprawę Teatru Ram-Pam jako swoistego Waszego egzaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stop Re: Potencjał Gminy Lelów II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 22:35 Że co panie Lelower ?! Popierduwa ?! nie dość że słownictwo poniżej poziomu, to jeszcze jakieś bzdury pan wypisuje !! Niby co złego jest w wystawianiu misterium?! Dzieci się przyłożyły i pokazały że je stać. Owszem ks.Marcin stworzył dobry teatr, ale to chyba nie znaczy że już nikt więcej nie może działać?! nie rozumiem skąd ta niechęć, co ta młodzież jest wam winna? A jeśli chodzi o rocznicę śmierci papieża to również się pan myli. Wcale nie był niewypałem, miałam okazję widzieć, to co zostało przygotowane i nie uważam, żeby bylo tam coś nieudanego. Wszystko pięknie przygotowane, młodzież się napracowała,a tacy jak PAN ciągle się czepiają bo nie maja gdzie przytyku zrobić. Pewnie nawet nie zdaje pan sobie sprawy ile to wszystko musiało kosztować młodzież czasu i wysiłku. Powinno się chwalić chęci tych młodych ludzi! Żenadą są pańskie wypowiedzi i brak szacunku dla ludzkiej pracy! i jeszcze pytanie co niby szydłowski ma wspólnego z działalnością młodzieży, która wystawiła misterium i przygotowała dzień papieski? I co to za brednie o obniżaniu oceny?! Ludzie zastanówcie się co piszecie !!! Ruszcie wreszcie tyłki i zacznijcie działać, bo jak narazie pan tylko krytykuje i to tym razem bezpodstawnie krytykuje pan niewinną młodzież. P.S: zgadzam się że szydłowski powinien przeprosić ks. Marcina, tylko ze to chyba nie jest sprawa priorytetowa gminy? to raczej prywatne sprawy obu panów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelower Re: Potencjał Gminy Lelów II IP: 83.18.177.* 05.04.07, 17:39 Jakze się cieszę że ktoś zabrał głos w mojej debacie. Ale cóż prawda niestety jest jak opisałem. Dzieci są zastraszane i nie pleć pani głupot bo tak jest. Punkty za to są i jak nie będzie to "ktoś " się obrazi i jakże to będzie. Córka moich znajomych jest w gimnazjum i śpiewa u Pani Natalii i coś wiem. Więc zaciągnąć proszę informacje prawdziwe a nie jakiś paszkwil. Jak zapewne widać nie najechałem na młodzież ale na sposób jaki to przedstawiano. Chwała że przedstawiaają i to się ceni ale jak się chce coś pokazać to trzeba to najpierw przygotować a nie z marszu - czego przykładem było to coś w GOK i Dzień papieski. I oczywiście że moźna i trzeba działąć ale nie tak załatwia się sprawy dotyczące kultury która działała prężnie a teraz to co nam serwują jest lichą paranoją. I sprawa ks.M jest właśnie sprawą nie tylko wójta ale gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Potencjał Gminy Lelów II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 21:06 tak sie sklada ze bralam udzial w tym przestawieniu i to co tu czytam to istne brednie!! nikt nas do tego nie zmuszal, jesli ktos nie chcial odchodzil i tyle!!! wiec jak nie wiesz nie pisz glupot!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzona Re: Potencjał Gminy Lelów II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 23:15 Panie Lelower! to co pan tutaj wypisuje jest poprostu niedorzeczne! dzieci wcale nie są zastraszane! a tym bardziej zmuszane do działalności w teatrze obecnego księdza! co tez pan tu za bzdury opowiada! to ze ksiądz m. wystawiał przedstawienia tatralne w naszej parafii nie oznacza ze już nikt nie może tutaj niczego zrobic!dzieci chętnie biorą udział w takich przedstwaieniach! wcale nie są do tego zmuszane!jeżeli ktoś nie chce występować to nikt się na niego nie obraza a tym bardziej nie ma to wpływu na oceny a napewno już nie dostaję ptk ujemnych ze sprawowania! ksiądz nikogo do niczego nie zmusza!to co pan tu pisze to poprostu same kłamstwa! pan m i tu pisze że "córka pana przyjaciół jest w gimnazjium" a ja też jestem i wiem co tam się dzieje naprawde! byłam przy tym jak niektóre osoby rezygnowały z wyznaczonej roli i nie ponosiły w związku z tym żadnych konsekwencji! żadnych! więc ten temat możemy uznac za zamknięty i ocenić panską wypowiedz zpełnie bezpodstawną! co do naszych występó to niczego nie robiliśmy z marszu tylko długo pracowaliśmy nad tym przedstawieniem! jesteśmy dumni z siebie za to co dokonaliśmy! włożyliśmy w nie wiele wysiłku i pracy! a pan tak poprostu krytykuje to co zrobiliśmy ale sądząc po pana wypowiedziach ogóle nie ma pan zielone pojecia o sztuce, więc w ogóle się tym nie przejumje! nie był pan nawet na przedstawieni wnioskuję tak z wcześniejszych wypowiedzi a nazywa pan nazse przedstawienia lichą paranoją! to jest poprostu karygodne! teart obecnego księdza i pan woj nie maja ze soba nic wspólnego! dzisałmy bo chcemy pokazać że coś potrafimy! chcemy poszerzać nasze umiejetnosci! a co do dnia papieskiego to równiez włożyliśmy dużo do jego przygotowanie, i myśle ze nam się to udało! cieszymy się ze w naszej parafii dzisła coś takiego! jesteśmy w pełni przekonana że wiele osób docenia to co robimy! ponieważ słyszałam wiele wypowiedzi na temat naszych przedstawnien i wszystkim sie bardzo one podobają!moj koledzy i kolezanki i wszystkie dzieci które są w teatrze same się domagają by ksiądz pozwilił wystawić jakąś kolejną nową sztukę! ponieważ bardzo nam się podoba dzisałanie w takim teatrze i chcemy to robić! nie dla wojtatylko dla nas! może nie działamy jeszcze na takim poziomie jak teatr księdza marcina który bardzo cenie ale staramy się z całych sił i moze nasze przedstawienia nie sa tak doskonałe ale niech pan wie że pracujemy nad tym cięzko i staramy się by to co robimy wszytskim sioę podobało! aha i chciała bym przypomnieć że nasz obecny teatr wygrał konkurs przedstawień jasełkowych który odbywał się w kielcach z czego jesteśmy bardzo dumni! i który zmobilizował wszystkich uczniów którzy tylko chcą brać w tym udział do dalszego rozwijania naszego teatru! bo to jest tylko nasza wola! nie księdza, ani nie wojta! tylko nasza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelower Re: Potencjał Gminy Lelów II IP: 83.18.177.* 06.04.07, 10:59 No brawo. Widze że znawca się odezwał(a) i to uczennica która bierze udział w "teatrze" jak to napisała. Otóż słoneczko, aby bawić się w teatr trzeba się na tym znać. To po pierwsze. Na obronę swej tezy podam sukcesy Ks. Marcina który, zainicjował swoją działalnośc od jasełek które zajeły zaszczytne miejsce w Festiwalu międzywojewódzkim, po czym też pojechali na Harcerski festiwalik do Kielc i tez zajeli I miejsce i tu podać musze prawdę. W swej kategorii byli z gimnazjum sami i tak też było i w minionym roku co możesz sprawdzić na stronach Horągwi Kieleckiej. A zatem przestań popychać pierdoły bo to jest obrzydliwe. Zastanawia mnie jednak inny fakt dlaczego tak nagle tyle dzieci odkryło w sobie talent aktorki jeśłi tak to możan nazwać. Czemu wcześniej tego nie było? I nie ośmieszaj się że to co zobaczyłem a widziałem zarówno jedno jak i drugie było przygotowane. Oczywiście jakiś wkład pracy był niezaprzecze ale nie mówmy że to było przedstawienie teatralne bo obrażasz teatr i godzisz w jego struktury. Dla mnie i wielu z moich rozmówców było to akademijne plonsowanie a nie spektakl. A poza tym - i tu odnosze się do zdjęć ze strony rampamu jak i lelowa- jest to jak już powiedziałem nieudolna próba małpowania dokonań poprzednika. Może zaprzeczysz? prosze bardzo ale fakty są inne. Co do punktów to też bzdury bo każdy uczeń próbuje jak może zdobywać je by później mieć ocenę jak najlepsza na koniec z zachowania. Więc uczennico prosze Cię nie nazywaj tego co tworzycie Teatrem bo jest to śmieszne. Nikt Wam nie broni tworzyć, działać, czyńcie to. Z małym tylko przypisem: Wójt i tak Wami zarządza a spróbójcie zrobić inaczej, los inny was czeka. I wieści te nie są wyssane z palca, bez poparcia. I co powiesz mi że jak ójt zechce pokazać a raczej się pochwalić swymi dokonaniami to będziecie mieć swoje zdanie? Jest to pobożne jedynie życzenie. Przykładów jest wiele wystarczy spojrzeć na grupy prowadzone przez p. Natalię, byle pierdnięcie wójta i lecą, nie liczą się zajęcia w szkole, to co dzieci mają do powiedzenia. Pan mówi i ma mieć. Troszkę żyję w tej gminie więc nie mydlij oczu i nie broń a stań w prawdzie bo mamy czas świateczny i pora by to ukrócić. życze Wesołych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antywójt 27 Re: Potencjał Gminy Lelów II IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.07, 18:04 Szanowny Panie Stop ! Cieszę się,że choć na końcu wspomniał Pan,że Szydłowski powinien przeprosić ks.Marcina.Pisze Pan prywatna sprawa obu Panów? zapominając o młodzieży odrzuconej,wyrzuconej,której zamknięto drzwi Domu Kultury autentycznie zaangażowanej w to co robili.Panie Szydłowski jak trzeba być pustym,żeby zabronić działalności młodzieży.Woli Pan ich widzieć pod budką z piwem lub niszczących znaki drogowe? Przecież walka czy też przeciwdziałanie alkoholizmowi należą do priorytetów Gminy.Wszystko się zgadza nawet na papierze za czym idą nawet pieniądze z budżetu. Jak cudownie nieomal sielanka!!!?? Pytam się dlaczego nie ma miejsca dla drugiego Teatru w tak dużym Domu Kultury ? Pisze Pan Ruszcie wreszcie tyłki i zacznijcie coś działać. Ks.Marcin jest żywym przykładem i co jak to się skończyło? Proszę nie mieszać w to dzieci i młodzież. Patrząc z widowni-bardzo ładne widowisko i naprawdę należą się gratulacje zarówno młodzieży jak i organizatorom Pani Korneli i ks.Sebastianowi. A jeśli chodzi o kulisy i atmosferę w jakiej teatr ten powstał? Wójt widząc Jasełka wystawiane przez Gimnazium stwierdził,że od dzisiaj jesteście teatrem moim teatrem. Jaki wspaniały jest ten nasz Dyktator. Szczególnie jego postać na bilbordzie wystawionym przed szkołą w Lelowie na koszt podatników. Czy ktoś zna podobne zdjęcia w Polsce? Znowu pierwsi? Zebyśmy tylko nie musieli zginać głów przed tą postacią !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: navigator33 o rany!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 18:22 Ludzie wyluzujcie trochę! Ile tu pokładów nienawiści, to trochę niestosowne, szczególnie podczas Wielkiego Tygodnia. To fakt, że z teatrem wójt rozegrał sprawę dość arogancko. Wyraźnie widać, że umiejętność współpracy z innymi nie jest mocną stroną włodarza gminy Lelów. Jeśli zaś chodzi o sam teatr (chwała, że ktoś chce się zajmować tego typu działalnością!), to ile mi wiadomo ma on chyba działać pod skrzydłami Lelowskiego Towarzystwa Hist-Kult. Może to dobre rozwiązanie? Wszystkim forumowiczom życzę radosnych Świąt Wielkanocnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Optymista Wesołych Świąt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 21:19 Wielkanoc to czas zadumy, pojednania. Życzę zatem Radosnych Świąt Wielkanocnych Wójtowi Gminy Lelów, P. Szydłowskiemu, całej Radzie Gminy Lelów oraz wszystkim jej mieszkańcom, łącznie z zagorzałymi przeciwnikami Wójta. Życzę wszystkim wymienionym, aby w tym okresie znaleźli chwilę na refleksję nad własnym postępowaniem, bez wzajemnego obrażania się. Weźcie także udział w obrzędach triduum paschalnego, aby przypomnieć sobie, dlaczego Chrystus dał się ukrzyżować, dlaczego zmartwychwstał i jaka z tego dla nas nauka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stop Re: Potencjał Gminy Lelów II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 10:48 Drogi panie, po pierwsze biorę udział w działaniach które pan opisuje i krytykuje. Pan nie wie co mówi, ale koniecznie chce pan pokazać jak źle się dzieje ! TO totalne brednie! Atmosfera za kulisami jest taka jak być powinna, wszyscy czują się dobrze i są chętni do dalszej pracy. Przez takich jak pan ludzie myślą, że robimy wszystko na przymus. Proszę pana nikt nikogo do niczego nie zmusza i nie zmusi!!! A przedewszystkim nie działamy w komitywie z wójtem!!! I nie chcemy mieć nic wspólbnego ani z nim ani z polityką! Działamy również poza gimnazjum. To naprawdę przykre w jaki sposób oceniana jest nasza praca. Choćby dzień papieski w który włożyliśmy dużo pracy i wysiłku. Ludzie dajcie spokój i zajmijcie się czymś innym, a nie nami! Nie potrzebujemy obrony, bo nikt nam ocen nie obniża, nie szykanuje nas i nie straszy! robimy to co lubimy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelower Re: Potencjał Gminy Lelów II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 11:47 Dziecko o jskiej ty mówisz atmosferze? jest ona tak napięta że głowa mała. I nie dziw się że tak jest a to dlatego że porzebaliśmy wielkie dzieło nasz wójt zniszczył działalnośc tearu z prawdziwego zdarzenia i teraz na nim zbudował paszkwila i co chcesz mi wmówić że jest to dobro. Moim zdaniem to co robicie jest super ale nie tędy droga. obecny nasz prefekt nie dorównuje poprzednikowi. No cóż ludzie są różnia lae nie takie snoby. Prosze przeanalizuj osobowośc poprzednika a obecnego i czemu ma to służyć. wracam do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantlelowski Do Lelowera 06.04.07, 14:49 Czytam to forum i żal serce ściska. Lelower: przebiłeś już dno i toniesz coraz głębiej pisząc te brednie. Widzę, że jesteś mocny w krytykowaniu jakichkolwiek działań, które choćby w najmniejszym stopniu mogą kojarzyć się z osobą Wójta. Niszczysz w ten sposób zapał dzieci, dla których nie jest ważne, kto za tym stoi. Zostaw w spokoju nowego księdza prefekta i innych, którzy chcą coś zrobić. Robią to na pewno najlepiej jak potrafią. Stuknij się w czoło i obudź wreszcie, człowieku!!!! A skoro tak dobrze idzie ci krytyka, może pochwalisz się własnymi osiągnięciami na polu społecznym???? Wszyscy chętnie poczytamy o tym i nie omieszkamy skrytykować z góry na dół. A może Ty zorganizujesz superteatr, który zbędzie zdobywać laury na arenie międzynarodowej? Czy może ktoś Ci zabrania? A może od razu napisz, do czego dążysz? Jednego się domyślam: usunięcia wójta, ale jestem pewien, że potem znajdziesz sobie kolejny obiekt krytyki, bo to jest najłatwiejsze. A jeżeli masz coś do wójta, to powiedz mu to prosto w oczy, niech chłop wie, kto go nie lubi, zamiast wyżywać się na całej gminie na forum publicznym. Chciałem też dodać, że najwięcej dla gminy Lelów robią przyjezdni: np. ksiądz Marcin, nasza Ukrainka. A co robią Lelowianie tacy jak Ty i paru innych: niszczą, co się da, bo co ich obchodzi ktoś inny. Na szczęście już wszyscy zorientowali się, że na tym forum jest tylko kilku oszołomów, takich jak Ty, ukrywających się pod różnymi nickami: np. antywójt w jednej osobie pod różnymi numerami do 27, Henio mieniący sie także katolikiem (nie mylić z katolikiem mieszkan)i jeszcze 3 - 4 innych. Rewolucja Lelowowi więc nie grozi. Pan Wójt może spać spokojnie. A oszołomy do roboty i do spowiedzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WITEK! Re: Potencjał Gminy Lelów II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 15:02 chce panu powiedzieć jedno! jest pan poprostu żałosny w tym co pan pisze i niestety swoimi wypowiedziami na temat naszych spektaklów pokazuje pan to iż nie ma pan nawet zielonego pojęcia o prawdziwym teatrze! moze nie jesteśmy tak dobrzy jak teatr poprzedniego księdza ale niech pan zwróci uwagę na to ze my dopiero zaczynamy! zaczynamy oswajac się ze sceną, przełamywać strach, wkładamy w to wiele wysiłku i czsasu, i uważamy że jesteśmy dobrzy w tym co robimy i wiele ludzi tez tak uważa, wspieraja nas słowem i zachęcają do dalszej pracy!niech pan nie myśli ze my chcemy dorównać teatrowi księdza marcina! bardzo cenie ten teatr i wiem ze ksiądz marcin jest bardzo dobry w tym co robi ale pan chyba zapomniał ze księdza marcina nie ma już w naszej parafii a w nieporozumienia miedzy nim a wojtem niech pan nie miesza naszego teatru.NaSZ obecny ksiądz wraz z pania kornelią równiez wkładaja w to duz pracy i wysiłku. Jesteśmy im bardzo wdzięczni za to że to robią i dają nam szanse na rowijanie swoich talentów! może pan sobie myślec że mamy coś wspólnego z wojtem my i tak takich jak pan mamy serdecznie w d*** i nie zamierzamy się przejmowac panskimi kretynskimi wypowiedziami zupełnie pozbawionymi jakich kolwiek dowodów! chcemy dzisłac i jeżeli tylko ksiądz i p. kornelia nam to umożliwiają to jesteśmy bardzo z tego zadowoleni! niech pan wkoncu zrozumie że to ze ksiądz marcin wystawiał tutaj swoje przedstawienia nie znaczy że nik już nie może tutaj niczego zrobić! cieszymy się bardzo z sukcesów ram poamu i doskonale o nich wiemy. ale mnikomy nie chcemy dorównywać! z tego co pan pisze wywnioskowałam że nie ogladał pan ani spektaklu ram pamu ani naszego skoro nazywa to pan plagiatem! zrobilismy coś zupełnie nowego i jestesmy z siebie dumni! naszczęście takich jak pan jest niewielu w określeni "takich" miałam na myśli beznadziejnych, zupełnie nie znających się na sztuce, takich którzy nie mają co robić tylko krytykują ciężką prece innych! chce panu tylko powiedzieć że mmy tego nie robimy dla wojta, dla księdza! my to robimy przedewszystkim dla siebie! i jeżeli panu coś nie odpowiada w naszych przwedsawienich nikt pana nie zmusza do ogladania ich! a przynajmniej nasz ksiądz nei podszywa się za coś czego nie dokonał tak jak było to z naszym poprzednim księdzem który pod nie swoj scenarujusz podał swoje nazwisko! również zycze wesołych świąt! i mam nadzieje że przemowiłam panu do rozsądku!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelower Re: Potencjał Gminy Lelów II IP: 83.18.177.* 06.04.07, 16:47 No pięknie chwała i za to. Jednak to co przeczytałem jest bardzo ciekawe i stwierdzam że faktycznie może i na teatrze się nie znam ja ty Witku, czego już ci zazdroszczę bo to fajna sprawa być omnibusem za jakiego Ty się podajesz choć wiem kim jesteś i to bardzo doskonale. I dlatego zazdroszcze Ci wiedzy teatralnej. Czy jestem żałosny tego nie wiem ale skoro Ty tak twierdzisz to jesteś wyśmienitym pedagogiem i psychologiem. Jak już tu wszedłem po powrocie z pracy to zadam Ci parę pytanek? powiedz mi drogi Omnibusie gdzie znajdują się kluby dla tej młodzieży? A może to te ławki na rynku po rewitalizacji? Lub też może ta cukiernia o której się tak głośno mówi, spożywczak nie wypalił bo był miejscem taniej ploty i teraz może pora coś wymienić- asortyment. No zostają jeszcze szklarnie przy szczekocińskiej skąd widać niebo? A zatem czekam na odpowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantlelowski Re: Potencjał Gminy Lelów II 06.04.07, 17:47 Lelower - dużo od wymagasz od innych, zero wymagań od siebie. Czepiasz się wszystkich dokoła, nie oszczędzając dzieci. W czasie przeznaczonym na pracę zajmujesz się forum internetowym. Nieładnie. To może nam powiesz w końcu, jaki jest Twój wkład w gminę Lelów? Jakaś lista osiągnięć? Już nie moge się doczekać, aby je skrytykować, zgodnie z Twoją taktyką - krytykujemy wszystko, w czym nie bierzemy udziału. Proponuję Ci zmianę nick'a, bo cadyk Biderman, uznawany powszechnie za mędrca, szerzącego pokój, pewnie się w grobie przewraca, gdy ktoś podający się za niego prowadzi taką nagonkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WITEK! Re: Potencjał Gminy Lelów II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 23:32 oj nie masz zielonego pojęcia kim jestem ale powiem Ci jedno skoro nie znasz się na sztuce tak jak napisałęś to lepiej się na jej teamt nie wypowiadaj:) tak Ci radze! nio to wesołych świąt!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelower Re: Potencjał Gminy Lelów II IP: 83.18.177.* 07.04.07, 10:51 Oj tak właśnie się skałda że wiem bo nalezysz do czarnych kmerów, którzy nas próbują opanować. I jeszcze jedno skoro masz informacje na temat plagiatu jaki popełnił poprzednik to udowodnij bo jest to karalne. A zatem Wesołych świa i smacznego jajeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WITEK! Re: Potencjał Gminy Lelów II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 17:03 oj moj drogi bardzo byś się zdziwił gdybym napisał ile mam lat:D nawet nie wiem co to czarny kmer:D ale dobrze niech Ci bedzie:) heh ale się uśmiałem:) a co do tego plagaiatu to sparawa jest już zamknięta i niechce nikomu robić nie potrzebnyvh kłopotów:) a Ty moj drogi lepiej do spowiedzi się wybierz anie przesiaduj na forum tylko pisząc takie bzdurne wypowiedzi:) nio to miłego jajceka moj drogi:D heheh:)papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: Potencjał Gminy Lelów II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 18:13 Lelowerze! Niepotrzebna jest ta zawiść i zajadłość w Pana wypowiedziach mimo tego, że większość z Pana uwag jest trafnych. Ja zostawiłbym młodzież dając im czas i szansę na rozwój. Nie od razu Rzym zbudowano.Ważne, że młodzież chce działać. Czekam na następną sztukę niekoniecznie o tematyce religijnej. Życzę im powodzenia! Ciekawy jestem, czy Wójt wyciągnie wnioski z Pana uwag...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elizabeth Re: Potencjał Gminy Lelów II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 18:18 Z okazji Świąt Wielkanocnych życzę wszystkiego tego, co od Boga pochodzi. Oby skrzydła wiary przykryły kamienie zwątpienia i uniosły serca ponad przemijanie. WSZYSTKIM FORUMOWICZOM ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIĄT!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Potencjał Gminy Lelów II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 21:48 wiecie co, sadze ze nie warto sie wypowiadac na temat wypowiedzi lelowera!! on wie swoje i nikt tego nie zmieni!! nie wie jak jest z tym jego zdaniem obecnym paszkiwilem a sie wypowiada!! najlepiej wiedza uczestnicy tego teatru!! to ich trzeba zapytac czy byli do tego zmuszeni??? ja osobiscie na proby chodzilam z wielka checia i nikt mnie do tego nie zmuszal!! to jest dobra wola ks sebastiana i p. kornelii ze chca cos takiego zrobic, i to prawda ze obecny prefekt nie jest taki jak ks marcin, ale czy zdarzaja sie identyczni ludzie?? a tak z drugiej strony to jestem ciekawa lelowerze czy w ogole kiedykolwiek rozmawiales z obecnym ks??? czy swoje opinie opierasz na zdaniu innych?? a sama chcialabym zobaczyc jaka ty bys przygotowal sztuke... moze kiedys zobacze??? Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantlelowski Wesołych Świąt 06.04.07, 21:50 Chciałbym przeprosić wszystkich, którzy mogli poczuć się urażeni moimi wypowiedziami na forum. Życzę wszsystkim forumowiczom Radosnych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego. Niech zmartwychwstały Chrystus przyniesie pokój i nadzieję wszystkim mieszkańcom gminy Lelów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jb Re: Wesołych Świąt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 06:22 Życzę wszystkim potrzebującym uważnej lektury tekstu. ____________________________________________________ Teksty » L » Lady Pank » 7-me niebo nienawiści Muzyka / słowa: Jan Borysewicz (muzyka), Andrzej Mogielnicki (słowa) To nie do wiary, że się ziścił taki piękny plan Mamy wokół znów nienawiści kosmiczny prawie stan W innych sprawach to ciut gorzej - "Bieda, panie... Cóż" Ale co do samej nienawiści - to siódme niebo już Niech tam sobie inni gdzieś mają ropę, prąd i gaz Nie podskoczą nam - o nie! Tyle tej energii w nas W siódmym niebie nienawiści zmiłowania ani gram W siódmym niebie nienawiści lepiej niż na haju nam Nic tam nie jest wybaczone Byle drobiazg, byle grzech... Wszystkie chwyty dozwolone, by przywalić komuś, eh ! Za długo było tej niewoli, gdy człowiek nie śmiał śmieć Bo mu antychryst nie pozwolił ze wszystkich łacha drzeć A teraz siódme niebo nam się dzieje Bajeczny nastał czas Wiadomo, wszyscy k... i złodzieje Nie wyłączając nas Niech no kto wychyli łeb Trzeba opluć, zgnoić, zgnieść Taki nasz powszedni chleb Obsobaczyć go i cześć W siódmym niebie... W siódmym niebie... W siódmym niebie nienawiści W siódmym niebie nienawiści W siódmym niebie nienawiści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko Re: Wesołych Świąt IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.07, 20:01 Czuję niesmak!!! Dobrze,że chociaż znalazł się Facet który tą zaistniałą sytuację zdrowo ujął.Mieliśmy i mamy wspaniałą młodzież,której jedynie brakuje autorytetów.Nawet niechcę myśleć co byłoby gdyby nie powstał nowy teatr w miejsce Ram-pamu.Ciekawy jestem komu bardziej powinniśmy być wdzięczni Dyr.Gimnazjum czy Wójtowi? Lecz sposób w jaki Wójt zlikwidował Teatr Ram-pam budzi moją największą odrazę.Twierdzę,że miejsce było i jest dla dwóch teatrów! I nie róbmy z Lelowera wroga dzieci i młodzieży,gdyż jeszcze trochę okaże się że to ks.Marcin jest winny! Drogi JB to Ty chciałeś kiedyś zakładać Nasze Forum.Przypomnę,że forum już było dopóki nie zlikwidował je Wójt. Kto tak naprawdę zieje tą nienawiścią czując się bezkarnym,stosując Mobing, depcząc, gnojąc ludzi i o tym nie zapominajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krajan Re: Wesołych Świąt IP: *.as.kn.pl 11.04.07, 19:26 Panie Wójcie Lelowa, Odwiedziłem rodzinne strony w Święta Wielkanocne. Jestem w szoku!! Rowy przydrożne nieoczyszczone, pełno w nich śmieci, butelek i prezerwatyw. Lasy toną w śmieciach, to bomba ekologiczna. Rzeczki, strumyki i rowy pełne śmieci, padłych kur i innej padłej zwierzyny, bobry budują potężne tamy niszcząc drzewostan i łąki. Drogi gminne dziurawe - tor przeszkód. W lasach buszują złodzieje, wycinając co piękniejsze okazy (Lasy na Górkach). Wiele ugorów porośniętych chaszczami (można coś uprawiać lub zalesić). Co Pan na to? Kiedy Pan się weźmie do roboty? Kiedy zakończy Pan wirtualną pracę? Gdyby Pan uczciwie popracował byłoby z korzyścią dla Pańskiego brzucha i mieszkańców gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oburzony Skandal!!! IP: *.realestate.net.pl 12.04.07, 13:19 Po przeczytaniu całego forum od a do z nic mnie już nie zdziwi.Ludzie piszą prawdę.Mieszkam tu i to wszystko obserwuje.W związku z tym chciałbym zabrać głos w sprawie młodzieży z teatru ks.Marcina.Obejrzałem wszystkie ich sztuki, niektóre nawet po kilka razy.Ks.Marcin stworzył piękną gałąź naszej lelowskiej kultury, która niestety leżała odłogiem i została tak perfidnie zaprzepaszczona.Mam więc w związku z tym pytania do wójta: - dlaczego rozwalił pan teatr dopiero po swoich wyborach, a nie nastąpiło to wcześniej, skoro tak panu przeszkadzał???!!!Czego sie obawiał pan, że nie nastąpiło to wcześniej? - dlaczego zaprzepaścił pan trzyletnia pracę ks. Marcina? - dlaczego nie wziął pan pod uwagę faktu, że pewnie głosowały na pana rodziny tych dzieci,a pan po wygranych wyborach wywalił ich na bruk razem z instruktorami!!!??? A swoją drogą nie miał pan prawa zamknąć im wejścia do Domu Kultury, bo czy to jest pana prywatna własność czy gminy? - po rozwaleniu teatru czy rozmawiał pan kiedykolwiek z młodzieżą współtworzącą ten teatr?Dlaczego dyskryminuje pan te dzieci i dzieli je na moje i nie moje?Chyba nie chciałby pan, aby pana dzieci były tak traktowane, jak to pan uczynił z tą młodzieżą. Ostatnie moje pytanie, chyba najważniejsze, to czy o fakcie zaprzestania działalności teatru ks. Marcina wiedzą władze wyższe ponad gminą?Domyślam się, że nie mają o tym pojęcia, więc ja chętnie ich powiadomię o tym wydarzeniu,stosownymi dokumentami, które znajdują sie na tym forum. Panie wójcie, był pan kiedyś nauczycielem.Czego pan uczył swoja młodzież?Tych metod, które stosuje pan teraz? Jedno co mogę stwierdzić, to kultura tak sie rozwija w Lelowie, jak wójt tego chce, a nie ważne jest czy sie na tym zna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prosiaczek221 Re: 12.04.07, 19:46 Witam Wójcie, prosiaczek pozdrawia!!!Mam do Ciebie kilka pytań Wójcie, jeżeli mogę Cię tak nazywać, bo chyba nie zdajesz sobie sprawy co oznacza ten tytuł i to stanowisko! - gdzie mieści się jakakolwiek świetlica czy club dla młodzieży na terenie Gminy, gdzie młodzież mogłaby się spotykać w chwilach wolnych od zajęć?Czy jest to może club otwarty całą dobę w parku? - czy istniejąca sala gimnastyczna (pamiętająca rocznik 1950!!!!)jest dostępna dla wszystkich i o karzdej porze? - co oznacza reaktywacja Kół Gospodyń Wiejskich?moim zdaniem nic się nie zmieniło w tej dziedzinie koła były i są (jedyne co się zmieniło to ich stroje - są nowsze!!!)Jaką działalność prowadzą te Koła? Czy tylko śpiew na corocznych Dożynkach? - co stało się z "Muzeum", które było zaledwie 3 dni w Rynku w Lelowie? Czy nie można go było wykorzystać dla młodzieży i nie tylko!? Niejedno z dzieci nie zna tych eksponatów, które były tam zgromadzone. Wielka szkoda bo naprawdę były niespotykane!!Czy ta wystawa była zrobiona tylko pod TV TVN i Żydów? W takim razie szkoda pracy, którą włożyli ludzie w urządzaniu tego "Muzeum"w warunkach -20C!!!! - Co z "teatrem" ks.Marcina? Dlaczego Ci to tak bardzo przeszkadzało?Czyżby ich sukcesy przysłaniały sukcesy "Wójta"? Powiedzmy sobie szczerze, te obecne akademie, które są wystawiane w GOK-u to były są i będą (w zależności od okoliczności czy święta. Nic nowego!I szczerze mówięc nie są rewelacyjne - są cienkie!Młodzież ks. Marcina stworzyła coś innego to się pamięta bo to było coś!!!Ale jedynie cieszyć można się z tego, że dzieci chcą występować i występują, szkoda tylko że, pod Twoje dyktando!! Praca w GOK-u moim zdaniem nie powinna polegać na udostępnianiu pomieszczenia na akademię czy innego rodzaju imprezy. Dobrze, że ludzie są zatrudnieni w GOK- u, bo każdemu zależy na pracy, ale co robią w dziedzinie kultury i dla tej kultury?Nie podobała Ci się "harytatywna" praca na rzecz rozwoju kultury w Gminie prowadzona przez ks. Marcina (miałeś "kurę znoszącą złote jajka"), powołałeś sobie nowy teatr, kabaret, obsadziłeś nowe "głowy" na czele tych zgrupowań, które według Ciebie mają ogromne możliwości, ciekawe pomysły itp. I co?I wielkie .....NIC!!!!Czy stary teatr nie mógł istnieć, a nowy wikariusz nie mógł stworzyć np.koła wędkarskiego czy klubu wspinaczki na skałkach po Jurze. Oskarżasz ludzi bezpodstawnie, rzucasz im kłody pod nogi i podpisujesz się pod postami za kogoś innego nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że takie coś jest objęte paragrafami!!!!Bardzo chętnie pożyczę Ci kodeks karny!!! Chłopie przejrzyj na oczy!!!!jeżeli tego nie widzisz to idź do okulisty (p.s. Vision Exprtess daje drugą parę okularó gratis)!!!! Pozazdrościć tylko takiej działalności!!!!!!A jeśli chodzi o statuetkę w dziedzinie kultury to przy takich osiągnięcich, nie pozostaje nic innego tylko kupić sobie samemu i samemu sobie wręczyć, co dla Ciebie nie jest rzeczą obcą!!!!! Mam nadzieję że odpowiesz mi na pytania, które Ci zadałem na tym forum bo na pewno grono ludzi chciało by znać na nie odpowiedzi chyba że wolisz się spotkać osobiście? Jestem chetny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 21:13 Pomysł z miejscem dla młodzieży jest super! Sama też o tym myślałam. Należę do grupy lelowskiej młodzieży i my naprawdę nawet po lekcjach nie mamy się gdzie spotkać! W parku są co prawda ławeczki, ale w jakim są one stanie wszyscy z pewnością wiedzą. Z przykrością muszę stwierdzić, że niemal wszystkie osiągnięcia Pana Wójta są osiągnięciami tych zespołów muzycznych, które prowadzi pani Natalia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzony Re: Skandal!!! IP: *.realestate.net.pl 13.04.07, 13:22 Panie Wójcie. Czekam ciągle na odpowiedzi na moje pytania.Czyżby Pan stchórzył? Czy zabrakło Panu już nicków pod którymi mógłby sie Pan podpisać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antywójt 28 Niezależne Forum Gminy Lelów IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.07, 14:33 Ależ Drogi Krajanie! jak możesz tak czepiać się Wójta.Znowu te uszczypliwości, agresja,nienawiść.Po co ta panika,przecież za 2,3 tygodnie wszystko zarośnie, zazieleni się trawą i nic nie będzie widać. Niedługo będziemy obchodzić Święto Bobra napijesz się Śliwowicy Lelowskiej to Cię trochę znieczuli, a przede wszystkim będzie Ci łatwiej mijać dziury - wężykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantlelowski Nudne Forum Gminy Lelów 12.04.07, 20:02 Panowie, Ależ tu wieje nudą. Wałkujecie ciągle te same tematy i brzmi to jak zdarta pyta. To samo można przeczytać w pierwszych postach. Byle dokopać wójtowi. Na miejscu Krajana poszedłbym dalej: czy nie sądzi Pan, że należałoby zapytać wójta, dlaczego tak zasypał śmieciami gminę Lelów? Brzmiałoby o wiele lepiej. Co do stanu dróg: dlaczego nie wspomniał Pan, że w całej Polsce mamy świetne drogi i całą sieć autostrad, a dziury można spotkać tylko w gminie Lelów? To też brzmiałoby o wiele wymowniej. Nuuuuuuuuda, Panowie, nuuuuuuuda. Lepiej wzięlibyście się do roboty, może byłby z tego jakiś pożytek dla gminy. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antywójt 28 Re: Nudne Forum Gminy Lelów IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.07, 23:07 Drogi Emigrancie! Ludzie wałkują te same tematy staje się to nudne piszesz. Przecież to Ty pisałeś,że tu cytat: A to ciekawe: ze strony www.lelow.bipjst.pl/index.php?ster=11 zniknęły wszystkie informacje. Jeżeli ktoś ją zhakował, to popełnił przestępstwo, jeżeli zrobił to ktoś z urzędników, to także przekroczył swoje uprawnienia. Oj, źle się ktoś bawi... A teraz jak już zostałeś Rzecznikiem Wójta to może Ty przestaniesz drwić i bawić się kosztem podatników i wydrukujesz w BIP-ie Lelów Plan Inwestycji na 2007 lub Wieloletni Plan inwestycyjny o który tyle sie prosi! Jak weżmiesz się do roboty to będzie to napewno z pożytkiem dla gminy i jej mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krajan Każdy robi swoje IP: *.as.kn.pl 15.04.07, 17:02 Zwracam się do wszystkich dyskutantów "Forum". Od wielu dni popisujemy się różnymi pomysłami, wymieniamy poglądy, stawiamy pytania do Pana Wójta - bez odpowiedzi. Nic to nie daje. Władze Gminy Lelów mają to w nosie, nic z tego sobie nie robią, bo cóż tu mają do powiedzenia, skoro nie ma wymiernych sukcesów. Recepta na sukces jest prosta. 1.Dogłębna znajomość przepisów prawa. 2.Zrozumieć ich treść. 3.Precyzyjnie zastosować je w praktycznym działaniu. 4.Wsłuchać sie w potrzeby Gminy (wyborców). 5.Zgromadzić środki finansowe. 6.Opracować realny plan działania, plan rozwoju, plan inwestycji itp.. 7.Wypracować zamiar i podjąć decyzję. 8.Zatwierdzić plan. 9.Przystąpić do działania. 10.Kontrola i ewentualna pomoc wyborców. Powstaje tylko pytanie - Kto ma to zrobić? Potrzebni są ludzie kompetentni, wykształceni, doświadczeni,lojalni wobec wyborców - czyli merytorycznie przygotowani do służenia Obywatelowi. Czy są tacy ludzie w Gminie Lelów? Odpowiadam - TAK. Ale Oni nie mogą za wiele zrobić bo nie są we władzach Gminy, nie są nawet pracownikami Urzędu Gminy. Kto zatem decyduje o sukcesach naszej "MAŁEJ OJCZYZNY". Odpowiedzi proszę udzielić sobie samemu. Wystarczy dogłębnie przypatrzeć się poczynaniom Pana Wójta, Radzie Gminy, a zwłaszcza jego Przewodniczącemu Panu Henrykowi R. i większości pracownikom Urzędu Gminy. Czy są to osoby merytorycznie przygotowane do wykonywania powinności urzędnika? Szanowne Panie i Szanowni Panowie URZĘDNICY - DO ROBOTY!! Samymi pomysłami problemów nurtujących Gminę Lelów nie rozwiąże się. A propo co na sytuację w gminie kontrkandydat na Wójta Pan Jerzy L. Coś dziwnie Pan milczy. Czy już się Pan "wypompował"? Może Pan stworzy alternatywne diałania wobec Władzy Gminy? A może stworzy Pan "gabinet cieni" i ruszy do boju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktokolwiek Re: Każdy robi swoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 20:58 Bardzo dobry tekst. Pytanie tylko, do kogo powinien być adresowany? Może do mieszkańców Gminy, którzy takich zarządców wybrali sobie sami, własnymi rękami. Część radnych gminy Lelów znalazła się w jej składzie nie po raz pierwszy. To znaczy, że ich działalność wyborcom odpowiada. Podobnie jak wójt, dla którego jest to już druga kadencja. A bardziej ogólnie, na którym szczeblu władzy w Polsce, albo w którym samorządzie mamy merytorycznie przygotowanych przedstawcieli lub urzędników? Wystarczy zajrzeć do mediów, aby się o tym przekonać. Jednym zdaniem, najpierw wybieramy byle kogo, a potem dziwimy się, że jest nie tak, jak sobie wyobrażaliśmy. Panu Lekstonowi się nie dziwię, że nie chce się wypowiadać na tym forum: jedyny poza Krajanem robi coś innego, poza jednostajną nagonką na wójta. A jak widać jego propozycje zostały odrzucone. Po co się męczyć, skoro można usiąść przed komputerem i pisać ciągle to samo, nie oszczędzając żadnych autorytetów, (patrz księża), dzieci i innych osób Bogu ducha winnych całej sytuacji. Za "MAŁĄ OJCZYZNĘ" są odpowiedzialni wszyscy jej mieszkańcy. Samorząd Gminy to nie samozwańcza ekipa, monarchia, czy grupa osób dzidzicząca stanowiska. To są ludzie wybierani przez ogół. Jeżeli niezadowoleni z obecnej sytuacji mieszkańcy nie chcą obudzić się ponownie "z ręką w nocniku", powinni o tym pomyśleć przed następnymi wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end skończmy to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 19:46 Czy nie można by wreszcie zakończyć tego forum i dyskusji na nim prowadzonych? Do niczego nas to nie prowadzi, a tylko budzi zamęt. Zamiast jednostajnie przeklinać wójta i jego pomysły lepiej przygotować się do wyborów, a zanim, nastapią zająść się wspieraniem pozytywnych działalności gminy. no nie jest to proste, bo na forum lepiej trochę popsioczyć na wójta którego większość wybrała... teraz się z tym nie zgadzamy, może i zamydlił ludziom oczy, no ale trudno! Ci którzy mogą niech działają i starają sie sprowadzić gminę na lepszą drogę. Kontrola spraw gmin przez mieszkańców oczywiście wskazana, ale nie wsród wyzwisk, kłutni i obrażania Bogu ducha winnych księży, dzieci czy innych wmieszanych w niniejsze forum. No to wypijmy piwo które sami (jako społeczność gminna) sobie naważyliśmy.... Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantlelowski Re: skończmy to 16.04.07, 22:41 Popieram. Podobają mi się te 3 ostatnie posty. Nie zawierają złośliwości, lecz w końcu są w nich konstruktywne uwagi, których do tej pory brakowało na tym forum. Tak trzymać, a jest szansa, że przerodzi się ono w pozytywne inicjatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antywójt 30 Niezależne Forum Lelowa IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.07, 00:17 Drogi Emigrancie! Pozytywną inicjatywę wykazałeś jak napisałeś,że tu cytat: Panie Wójcie może Pan spać spokojnie. Rewolucja gminie lelów nie grozi. To,że Wójt śpi to chyba wszyscy już widzą.Może to i dobrze bo gdyby miał jeszcze więcej zmarnować pieniędzy Gminy? Także mam rozumieć,że w roku 2007 Gmina Lelów przeszła w stan Hibernacji. Miałeś umieścić w BIP-ie Lelów Listę Inwestycji na 2007 r i nic !!!!!! Czasem nie bądż złośliwy i nie obudż kogoś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crazy kibols Sport w Lelowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 15:53 Szanowni Państwo, osmielam wntrącić sie w Wasze zażarte i równie ciekawe dyskuscje. Tym sammym odbiegne od poruszanych ostatnio tematów na naszym nie zaleznym forum. Zdaje sobie sprawę że nie wszystkich to zainteresuje, ale, drodzy Państwo, coś w Naszym lelowskim sporcie drgnęło. W ubiegła niedziele nasza Lelovia wygrała ze Spartą Szczekociny 1-0. Wygraliśmy z jedną z najmocniejszych ekip w B klasie, i byc może głównych faworytów w przedsezonowych typowaniach. Pytanie czyja to zasługa??? Ano po pierwsze pomysłodawców reaktywacji Lelovii. Ludzi, członków zarządu którzy dbają o sprawy organizacyjne. Po drugie nawet wjta, który przytakną na pomysł i również dołożył do tej materii cegiełkę. Po trzecie trenera, Pan Marcin jest to obecnie własciwy człowiek na właściwym miejscu. Jest nauczycielem WF, jako trener ma świetny kontakt z młodzieża, którą uczy, i w śród której wypatruje między czasie talenty, które póżnie stają się kluczowymi postaciami drużyny. Tak więc nie wzystko w gminie leży ugorem. Mamy coś co powinniśmy teraz pielęgnować, i tu apel do Pana Wujta: Jako honorowy członek zarządu Lelovii, w pana interesie jest aby ciągnąć ten wózek i wmiare możliwości pomagać, bo gramy już drugi sezon i po każdym meczu widać że warto. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
antywojt Re: Sport w Lelowie 18.04.07, 21:27 Crazy kibolsie , masz rację przynajmniej w sporcie drgnęło.Ostrzegam Prezesa Klubu Lelovii i cały zarząd,oby ich nie spotkało tak jak z teatrem Ram Pam, bo jak jaki kibic coś nie tak krzyknie lub spojrzy i urazi jaśnie panującego nam wojta, to już po drużynie,będzie żle. Szanowni kibice - pełna kultura na stadionie jak szeryf jedzie!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krajan Urzędasy z Lelowa do roboty IP: *.as.kn.pl 21.04.07, 16:29 Panie Przewodniczący Rady Gminy, Panie Henryku Radkowski, Panie ministrancie! Dlaczego tak źle jest w Waszej Gminie? Nie śpij, nie trać czasu, idź do przodu, wyjdź ze sfery marzeń, zdejmij krawat i zakasaj rękawy. Nie stwarzaj wizerunku, że już wypompowałeś się w poprzedniej kadencji. Jesteś Chłopie pierwszym po "Bogu". Nie inkasuj za darmo pieniędzy podatników. Nie chowaj głowy w piasek. To wyborcy i radni Tobie zaufali.Turzyn stoi za Tobą murem. Tylko krzyknij, a otrzymasz dalsze poparcie. Nie pozwól, aby zniszczono co dobre w tej Gminie. Podejmij walkę ze złem, które się panoszy. To w końcu Twoje "5 minut" - nie zmarnuj tej szansy. Gdyby tak sie stało wyborcy Ci tego nie wybaczą. Zjednocz przyjazne Ci siły i pracuj,pracuj, pracuj dla naszego wspólnego dobra. Panie i Panowie Radni. A Wy co, wybrano Was i to wszystko. Nie, nie, nie - tak nie może być. Nie na tym praca radnego polega. Samo uczestniczenie w sesji rady, dieta, kawka, a gdzie wymierne efekty, gdzie decyzje, gdzie kontrola działań Wójta. No Panie i Panowie - wyborcy przygladają sie Wam. Każdy z Was bedzie poddany surowej, ale i merytorycznej ocenie. Miłe Panie: Dziura, Kępska, Klimas. Jesteście piękniejszą częścią Rady Gminy. Zjednoczcie siły. Wasza trzy osobowa grupa to potęga. Przejmijcie stery. Zacznijcie działać. Panie Pytlarz, a Pan co? Zdejmij krawat, żeby nie uciskał Ci na mózg i nie osłabiał umysłu. Więcej życia, wiecej optymizmu, pobudź swoje siły witalne. Ślęzany na Ciebie liczą. Zrób coś dla swoich wyborców, a w nastepnych wyborach znowu wygrasz. Pamiętaj w Ślęzanach jest dużo do zrobienia. Nie spoczywaj na laurach. Panie Sygit. Pan dużo może. Jest Pan silny. Głowa do góry. Zakasaj rękawy, pomyśl, a napewno Ci się uda. W Staromieściu masz duże poparcie, ale i do zrobienia jest też dużo. Tak naprawdę liczy na Ciebie cała parafia staromiejska i jej proboszcz. Do uporządkowania jest plac przykościelny (zrobić prawdziwego zdarzenia parking), plac przy remizie, wyasfaltować wiele kilometrów dróg, wyregulować rzeki, zlikwidowac dzikie wysypiska śmieci, uporządkować rowy przydrożne itd. Pozostali Panowie Radni tak mogę pisać i apelować do każdego z osobna. Nie o to chodzi. Dobrze wiecie na co wyborcy liczą. SPROSTAJCIE WYZWANIU. Nie będę apelował do Pana Wójta - świetnie zrobiła to "Przyjaciółka" w dniu 17.04.07. RAZEM PANIE I PANOWIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antywójt 32 Re: Sport w Lelowie IP: 193.113.235.* 22.04.07, 22:42 Crazy!cieszymy się razem z Tobą!!!!! O jakiej cegiełce ze strony wójta mówisz ? Sam Pan WÓjcik jeden z kandydatów na wójta zarzucił Szydłowskiemu-wójtowi,że w czasie budowy budynku na terenie stadionu Lelovii nigdy osobiście się nie zjawił,lecz w Mediach potrafił uznać to za Osobisty sukces. Proszę,jak to nazwać prosimy o pomoc !!! Odpowiedz Link Zgłoś
antywojt100 Re: Każdy robi swoje 17.04.07, 21:44 Drogi Krajanie! przewodniczący Rady Gminy - STARA SIE CHŁOP -robi co może, nawet został " ministrantem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzona Re: Nudne Forum Gminy Lelów IP: *.realestate.net.pl 13.04.07, 13:19 Więc proponuję emigrancie lelowski, abyś ty tez sie wziął wreszcie do roboty, bo twoje posty dopiero wieją nudą, a myślę ze wójt nie potrzebuje rzeczników w twojej postaci, bo chyba sam umie sie wypowiedzieć, a skoro nie- to tylko świadczy o jego inteligencji i uciekaniu od spraw poruszanych na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyjaciółka Re: Obowiązki, zadania, kompetencje IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.07, 17:24 Panie Wójcie! Czytając przypadkowo wypowiedzi na niniejszym Forum, zastanowiłam się skąd taka krytyka poczynań Wójta, Rady Gminy i wogóle. Może to nieporadność i niewiedza poszczególnych osób, a może nie zrobiono tego o czym napiszę poniżej. No cóż chciałabym poznać Waszą Gminę, Waszą społeczność, problemy i troski, poznać Ludzi i Pana Wójta. Jest Pan napewno sympatyczny, pełen pomysłów, zaradny, gospodarny i tryska zapałem do pracy. Panie Wójcie trzymam za Pana kciuki. Proszę nie martwić się krytyką bo to raczej krytykanctwo. Kluczem do sukcesu komórki organizacyjnej i poszczególnych osób funkcyjnych poza wiedzą i umiejętnościami jest precyzyjne opracowanie obowiązków, zadań itp. Wypracowane muszą być, a następnie określone procedury, reguły i zasady postępowania. Każdy urzędnik czy Obywatel winien mieć ściśle określone swoje miejsce w istniejącym systemie. Strategiczne znaczenie ma współdziałanie poszczegółnych osób, komórek organizacyjnych, instytucji itp. Myślę, że Samorząd Gminy Lelów ma takie opracowania (dokumenty), min: (wymieniam w skrócie) zakres działania, kompetencyjny zakres obowiązków, obowiązki dla poszczególnych osób funkcyjnych, regulamin, plan kontroli itp. Myślę również, że prowadzone są szkolenie uzupełniające, kursy, a zwłaszcza sprawdziany wiedzy poszczególnych urzędników. Zasadnym jest również sprawdzić wiedzę Wójta i Radnych. Panie Wójcie. Proponuję wypracować lokalny system pracy dobrać się do "piórek urzędasom", a sukces murowany. Pozdrawiam. Uśmiechnij się Wójcie - to dla zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: \\Antywójt 31 Re: Obowiązki, zadania, kompetencje IP: 193.113.235.* 21.04.07, 21:12 Sanowna Pani Przyjaciółko,Drogi Krajanie ! Dziękuję Państwu za jakże miłe i szczere słowa. Krajanie pozwól,że wydrukuję jeszcze raz twoje słowa,gdyż zostały wydrukowane w środku i mogą umknąć uwadze czytelnikom. Droga Przyjaciółko!Dziękujemy za zabranie głosu. Początkowo zmartwiły nas Twoje słowa krytykanctwa jak to nazwałaś pod adresem wójta.Jesteśmy jednak przekonani,że gdybyś miała wiedzę o skali niegospodarności w Gminie napewno inaczej byś to wszystko ujęła.Co do sprawdzenia wiedzy i kompetencji wójta jestśmy jak najbardziej za.Tylko kto to miałby zrobić skoro wszyscy się go boją,a on sam bojąc się kompromitacji i prawdy woli milczeć. Przedruk Krajana!!! ------------------------------------------------------------------------------- - Panie Przewodniczący Rady Gminy, Panie Henryku Radkowski, Panie ministrancie! Dlaczego tak źle jest w Waszej Gminie? Nie śpij, nie trać czasu, idź do przodu, wyjdź ze sfery marzeń, zdejmij krawat i zakasaj rękawy. Nie stwarzaj wizerunku, że już wypompowałeś się w poprzedniej kadencji. Jesteś Chłopie pierwszym po "Bogu". Nie inkasuj za darmo pieniędzy podatników. Nie chowaj głowy w piasek. To wyborcy i radni Tobie zaufali.Turzyn stoi za Tobą murem. Tylko krzyknij, a otrzymasz dalsze poparcie. Nie pozwól, aby zniszczono co dobre w tej Gminie. Podejmij walkę ze złem, które się panoszy. To w końcu Twoje "5 minut" - nie zmarnuj tej szansy. Gdyby tak sie stało wyborcy Ci tego nie wybaczą. Zjednocz przyjazne Ci siły i pracuj,pracuj, pracuj dla naszego wspólnego dobra. Panie i Panowie Radni. A Wy co, wybrano Was i to wszystko. Nie, nie, nie - tak nie może być. Nie na tym praca radnego polega. Samo uczestniczenie w sesji rady, dieta, kawka, a gdzie wymierne efekty, gdzie decyzje, gdzie kontrola działań Wójta. No Panie i Panowie - wyborcy przygladają sie Wam. Każdy z Was bedzie poddany surowej, ale i merytorycznej ocenie. Miłe Panie: Dziura, Kępska, Klimas. Jesteście piękniejszą częścią Rady Gminy. Zjednoczcie siły. Wasza trzy osobowa grupa to potęga. Przejmijcie stery. Zacznijcie działać. Panie Pytlarz, a Pan co? Zdejmij krawat, żeby nie uciskał Ci na mózg i nie osłabiał umysłu. Więcej życia, wiecej optymizmu, pobudź swoje siły witalne. Ślęzany na Ciebie liczą. Zrób coś dla swoich wyborców, a w nastepnych wyborach znowu wygrasz. Pamiętaj w Ślęzanach jest dużo do zrobienia. Nie spoczywaj na laurach. Panie Sygit. Pan dużo może. Jest Pan silny. Głowa do góry. Zakasaj rękawy, pomyśl, a napewno Ci się uda. W Staromieściu masz duże poparcie, ale i do zrobienia jest też dużo. Tak naprawdę liczy na Ciebie cała parafia staromiejska i jej proboszcz. Do uporządkowania jest plac przykościelny (zrobić prawdziwego zdarzenia parking), plac przy remizie, wyasfaltować wiele kilometrów dróg, wyregulować rzeki, zlikwidowac dzikie wysypiska śmieci, uporządkować rowy przydrożne itd. Pozostali Panowie Radni tak mogę pisać i apelować do każdego z osobna. Nie o to chodzi. Dobrze wiecie na co wyborcy liczą. SPROSTAJCIE WYZWANIU. Nie będę apelował do Pana Wójta - świetnie zrobiła to "Przyjaciółka" w dniu 17.04.07. RAZEM PANIE I PANOWIE. Odpowiedz Link Zgłoś
antywojt100 Re: Obowiązki, zadania, kompetencje 30.04.07, 18:52 Droga Przyjaciółko, szanowni forumowicze - stał się cud. Dzisiaj na posiedzeniu Sesji Rady Gminy został uchwalony tak dłuuuuugo oczekiwany przez wszystkich wyborców /i tych popierających "Dobrego Gospodarza'/wieloletni plan inwestycyjny na lata 2007-13./WIELKIE NIC - Rozpacz/ I co , sala gimnastyczna za niecałe 3mln. zł - a gdzie kreatywność przedwyborcza włodarza gminy,gdzie są te uniesienia ,czyżby tylko chora wyobrażnia,oraz przyzwyczajenia do wybujałej fantazji, i żeby kogoś - cytuję słynne słowo naszego włodarza: "wyru.." A co z resztą obietnic w/g potrzeb dla każdej miejscowości????????????????????? Szanowni Państwo /Wójcie i Rado Gminy , bo przecież akceptowaliście wszystkie potrzeby przed wyborami/ ,stąpajcie po ziemi, weście się wreszcie do działań ,bo wyborcy Was surowo ocenią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antywójt 31 Re: Obowiązki, zadania, kompetencje IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.07, 22:00 Drogi Antywójcie 100 !!! Dziękujemy za te informacje,lecz pisząc nie skromnie zdajesz sobie sprawę,że to tylko dzięki naszej tzw. nagonce jak to nie- którzy wielbiciele Szydłowskiego nazywali doszło do uchwalenia wieloletniego planu inwestycyjnego na lata 2007-13. Ten plan miał być uchwalony 6 miesięcy temu, a nie dopiero teraz i to pod wpływem nacisków mieszkańców. Mam pytanie? Czy już można zaznajomić się z tym planem na oficjalnej stronie Gminy lelów ? Czy nowy pomysł sali gimnastycznej za 3 mln to całkiem nowe plany i nowe koszty ? Co z planami za 8 mln do kosza ? Ile one kosztowały ? A co rozsądniejsi ostrzegali !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krajan SKR w Lelowie IP: *.as.kn.pl 06.05.07, 15:54 Panie Wójcie. Proponuję przemyśleć i pilnie zakończyć "działalność" ostoji tamtego systemu, czyli SKR w Lelowie. To fikcja jakich mało. "Firma" ta, to trzyosobowa załoga. Co oni robią? Jakie osiągają efekty? Jakie wykonują usługi? Za co biorą pieniądze? Kto im płaci? Skąd są pieniądze na wypłaty? Co robi Prezes? Co robi chory Pan Szwaja? Czy Pani, która tam pracuje jest od parzenia kawy? Panie Jerzy zakończ ten trzyosobowy "kabarecik usług dla rolników". To napewno będzie plus dla Ciebie. Wójcie myślcie po nowemu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Niezależne Forum Gminy Lelów IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.07, 14:31 panie wójcie Szydłowski ! dlaczego My mieszkańcy Gminy nie możemy do dzisiaj przeczytać uchwał Rady Gminy i sprawozdania z ostatniej Sesji. Nas nie interesuje okolicznościowe zdjęcie z odbytej sesji i dwa zdania treści.Czyżby znowu uprawiał pan propagandę sukcesu ? Jeśli znowu pan zapomniał przypominam,że te rzeczy umieszcza się w B I P-ie LELÓW P.S.Myślę,że powinien Pan osobiście na tym forum podziękować Krajanom,Przyjaciółkom,Antywójtom i wielu innym tworzących właśnie swoisty Gabinet Cieni za wyjątkową aktywność na rzecz Gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wdzięczny Re: Niezależne Forum Gminy Lelów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 19:13 Panie Wójcie Szydłowski Pan da dzieciom czego chcą: Pan umieści te dokumenty w BIPie - czy Pan nie wie, że po ich opublikowaniu od razu spadnie bezrobocie w gminie, a ludziom będzie żyło się dostatniej? No i niech Pan zlikwiduje ten SKR - to nic, że to spółdzielnia, a nie własność gminna - Pan przecież wszystko może i za wszystko jest odpowiedzialny, nie wyłączając kradzieży drzewa z lasu. Acha i niech Pan nie zapomni, komu Pan i gmina ten rozwój zawdzięcza: lista zasłużonych w poprzednim poście. Może jakieś odznaczenia? Proszę przemyśleć sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
antywojt Re: Niezależne Forum Gminy Lelów 09.05.07, 17:20 Szanowni forumowicze,koledzy!!!!!!!!!!!!! Słyszałem wiadomość,że szykuje się REFERENDUM ???????????w gminie pod przewodnictwem najwyższej władzy jaką jest przewodniczący Rady Gminy. Rozwiejcie moje wątpliwości !!!!!!!!????????????? ..... . Ponoć sam pan wojt chciał zreorganizować władze w Radzie , ponoć znudziła mu się obecność pana Przewodniczącego, ale na zamkniętym posiedzeniu rada obradowała i nie wiadomo co ??????????????? dalej. A chłopisko było przekonane ,że w słusznej sprawie podjął się kampani przed wyborami - już jest po - to mu kopa!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
antywojt100 Re: Niezależne Forum Gminy Lelów 09.05.07, 21:30 Panie Przewodniczący !!!!!!!!! nie pękaj , ktoś wreszcie musi zrobić porządek w naszej gminie, troszeczkę musisz tylko poreperować swój wizerunek i tak trzymaj !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antywójt 33 Re: Niezależne Forum Gminy Lelów IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.07, 22:58 Panie Przewodniczący !!! Jeśli to prawda,proszę zamieścić kilka słów informacji dla mieszkańców. Jeśli ma Pan jeszcze coś do powiedzenia w Gminie to może Pan skłoni osoby odpowiedzialne do wydrukowania planu inwestycji 2007-2013. Dlaczego się tak upieramy ? Gdyż jest to dokument perfidi jakiej się dopuścił wójt wobec wyborców,którzy na niego głosowali i teraz porównując z tym co obiecał wyborcom zaledwie kilka miesięcy temu podczas kampani wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaskoczony Re: Niezależne Forum Gminy Lelów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 00:42 No i masz babo placek!!!A ja już myślałem,żeby szampana dzisiaj otwierać po lekturze wczorajszych postów,tak się w Lelowie poprawiło!!Szedłem ulicami i wszędzie widziałem poprawę.A tu co-zajrzałem na forum i nowa afera.Całe szczęśćie,że mamy antywójta w 3 osobach (bez aluzji),który natyhmiast ruszył do walki,aby już wkrótce ogłosić zwycięstwo (zachowując skromność oczywiście).Panie Wójcie,miej się Pan na baczności,Gabinet Cieni pracuje i nadaje.No i znowu jutro wszystko w Lelowie będzie wyglądalo gorzej.Eh,co za życie. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Niezależne Forum Gminy Lelów IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.07, 13:41 Szanowny Panie Wdzięczny-Zaskoczony ( w 2 osobach ) !!!! Skąd u Pana tyle wrogości do Demokracji! Wydawało mi się, że epokę dyktatury ( np.stalina )i jednej nieomylnej władzy mamy za sobą.Ale okazuje się, że nie!! Ten Wirtualny Gabinet Cieni z którego Pan sobie tak drwisz to właśnie ta druga władza która w imię protestu działając społecznie stara się uwrażliwić mieszkańców, Radę Gminy np.na ogrom nie- gospodarności i rozrzutności finansowej Gminy i strat. Dlaczego odmawia Pan mieszkańcom Gminy do minimum informacji? Chociaż jak codziennie dzieci,nauczyciele,mieszkańcy przechodząc bramę szkoły widzą postać tego jedynego nieomylnego,który za gminne pieniądze zafundował sobie ten pomnik ( już wtedy jak stanął dostawałem obrzydzenia )jawi mi się Korea Północna z jego wodzem na czele. Pytanie ? W koszta czego ujęto ten pomnik ? W koszta sali gimnastycznej? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oserwator Re: Niezależne Forum Gminy Lelów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 07:57 Jak widać kolego masz bardzo nikłe pojęcie o zarządzaniu funduszami gminy a filozofujesz nie śpiąc po nocach i wciskasz ciemnotę. Myślisz że gmina siedzi na pieniądzach i wójt z radą tylko myśli jak je skrewić osągając tylko osobiste korzyści.Deklaracja woli takiego czy innego postępowania wcale nie oznacza że od jutra wszystko będzie cacy , sypną się inwestycje i nasza gmina stanie się krainą szczęśliwości. Wypisujesz zmyślone informacje nie zdając sobie sprawy jak to szkodzi wizerunkowi gminy.Forum to nie sesja. Przecierz wstęp jest wolny wszystkiego się dowiesz.Pisanie anonimowe nieprawdy wcale nie jest obrazem pracy radnych gminy. Przedstaw się a nie tylko myślisz co by tu jeszcze sp....ć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antywójt 34 Re: Niezależne Forum Gminy Lelów IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.07, 10:18 Panie oserwator !!! a raczej Panie mgr Wójcie Szydłowski !!! Proszę się nie wysilać i nie próbować przeciwników Pana konfliktować z Przewodniczącym Gminy i Radnymi.Wszystko co się tu pisze dotyczy głównie pańskiej działalności,a raczej niegospodarności.Używając pańskiego języka tu cytat : Skrewić osiągając tylko osobiste korzyści.Opanował Pan do perfekcji!!!! Zrobił Pan z tak małej i biednej Gminy dojną krowę!!! Wstyd !!! Czy to prawda,że w 2006 roku jako wójt zarabiał Pan ponad 8,5 tys. zł. ??? Proszę odpowiedzieć na to pytanie? Kiełbasa wyborcza jaką Pan nakarmił swoich wyborców którzy na Pana głosowali nazywa Pan jedynie DEKLARACJĄ WOLI. To się teraz tak nazywa ? Niech Pan wydrukuje te obiecanki- cacanki z kampani wyborczej i porównamy z planem inwestycji którego nie chce Pan wydrukować. Pan się dopuścił oszustwa mając pełną świadomość zadłurzenia i mizernych środków inwestycyjnych na 2007 r. Kto ma to wydrukować ? Wojewoda Śląski? Wstydu Pan nie masz!!!! Niech Pan kitu nie ciśnie o krainach szczęśliwości tylko zabiera się do roboty.Wychodzi na to, że nie ma Pan pojęcia o gospodarności i oszczędności przede wszystkim.Także efekt mamy taki,że pańska sztandarowa inwestycja Sala Gimnastyczna nie wyszła z trawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antywójt 35,5 Re: Niezależne Forum Gminy Lelów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 11:12 Wyręczam Cię Antywójcie. Panie oserwator !!! a raczej Panie mgr Wójcie Szydłowski !!! Proszę się nie wysilać i nie próbować przeciwników Pana konfliktować z Przewodniczącym Gminy i Radnymi.Wszystko co się tu pisze dotyczy głównie pańskiej działalności,a raczej niegospodarności.Używając pańskiego języka tu cytat : Skrewić osiągając tylko osobiste korzyści.Opanował Pan do perfekcji!!!! Zrobił Pan z tak małej i biednej Gminy dojną krowę!!! Wstyd !!! Czy to prawda,że w 2006 roku jako wójt zarabiał Pan ponad 8,5 tys. zł. ??? Proszę odpowiedzieć na to pytanie? Kiełbasa wyborcza jaką Pan nakarmił swoich wyborców którzy na Pana głosowali nazywa Pan jedynie DEKLARACJĄ WOLI. To się teraz tak nazywa ? Niech Pan wydrukuje te obiecanki- cacanki z kampani wyborczej i porównamy z planem inwestycji którego nie chce Pan wydrukować. Pan się dopuścił oszustwa mając pełną świadomość zadłurzenia i mizernych środków inwestycyjnych na 2007 r. Kto ma to wydrukować ? Wojewoda Śląski? Wstydu Pan nie masz!!!! Niech Pan kitu nie ciśnie o krainach szczęśliwości tylko zabiera się do roboty.Wychodzi na to, że nie ma Pan pojęcia o gospodarności i oszczędności przede wszystkim.Także efekt mamy taki,że pańska sztandarowa inwestycja Sala Gimnastyczna nie wyszła z trawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelovianin Lelovia Pany!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 204.104.55.* 14.05.07, 21:15 Wczoraj Lelovia znowu wygrała!!! I mamy pierwsze miejsce w tabeli. Awans coraz bliżej. Aż miło popatrzeć, jak nasi leją innym. Przyjdźcie na stadion w niedzielę 27 maja. Nasi grają z Cynkowem. A za tydzień gramy w Masłońskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelovianin Re: Lelovia Pany!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 19:35 Na stronie Gminy Lelów jest błąd w tabeli. Właściwa tabela jest następująca: Nazwa M. Pkt. Z. R. P. Bramki Z. R. P. Bramki Z. R. P. Bramki M. Pkt. Z. R. P. Bramki 1. Lelovia Lelów 21 48 14 6 1 57-13 8 3 0 33-2 6 3 1 24-11 2 4 1 1 0 3-2 2. Sparta Szczekociny 21 48 15 3 3 70-17 8 2 1 43-8 7 1 2 27-9 2 1 0 1 1 2-3 3. Stokrotka/Polonia II Poraj 21 43 14 1 6 47-24 8 0 2 33-15 6 1 4 14-9 4. Sparta Siedlec Duży 21 40 13 1 7 59-45 7 0 3 24-12 6 1 4 35-33 5. Unia Masłońskie 21 39 12 3 6 46-29 9 0 1 30-10 3 3 5 16-19 6. Orzeł Przybynów 21 33 10 3 8 38-28 7 1 3 23-15 3 2 5 15-13 7. Mała Panew Cynków 21 32 10 2 9 32-33 4 1 5 15-16 6 1 4 17-17 8. Orlęta Gniazdów 21 30 8 6 7 38-33 3 4 4 17-18 5 2 3 21-15 9. LZS Goleniowy 21 23 6 5 10 35-38 4 3 3 21-15 2 2 7 14-23 10. KS Kotowice 21 20 6 2 13 23-58 4 2 5 15-25 2 0 8 8-33 11. Gryf Pińczyce 21 18 6 0 15 28-48 3 0 8 13-24 3 0 7 15-24 2 3 1 0 1 3-2 12. LKS II Kamienica Polska 21 18 5 3 13 33-53 4 1 5 26-19 1 2 8 7-34 2 3 1 0 1 2-3 13. Start Soborzyce 21 17 5 2 14 36-81 4 1 5 24-30 1 1 9 12-51 14. Dąbrowianka Dąbrowa Zielona 21 11 2 5 14 18-60 2 3 6 12-22 0 2 8 6-38 Odpowiedz Link Zgłoś
antywojt Re: Niezależne Forum Gminy Lelów 16.05.07, 17:45 Kochani: na stronie www.Lelow.pl widzimy pucułowatą b - kę z szerokim wrednym uśmiechem tym razem dał się namówić były premier. Gdzie to było i z jakiej okazji ?????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czyżby był to kolejny wypad medialny relaksujący /aby do emeryturki/ naszego wodza , za nasze podatników pieniądze. Panie PRZEWODNICZĄCY RADY GMINY w LELOWIE !!! Czyżby Pan znów był tak zalany, że nie wie co i dokąd podpisuje, Przecież środki unijne przydzielane są w każdym województwie u marszałków,wojewodów, starostów. A eurodeputowany, to oczywiście może podyskutować , ale od tej dyskusji nie przybędzie nam środków na salę gimnastyczną. A pro po sali - kiedy wreszcie będzie opublikowany uchwalony wieloletni plan inwestycyjny gminy Lelów. /bo na stronach innych gmin bardzo łatwo można odnależć i oświadczenia majątkowe władz samorządowych i budżet gmin i wieloletni plan , a na naszej stronie to temat tabu??????????? Panie PRZEWODNICZĄCY - myślę, że pan jest chłop z "jaja.i " i poradzi sobie z tym fantem i już dłużej nie każe czekać na te informacje. Chyba ,że chcecie coś przed nami ukryć , a to fe , brzydko , brzydkie kaczątko z pana bez wody. Z poważaniem i bez urazy, bo to w polityce wszystko przyjąć trzeba. I jeszcze jedno - czyżby zwiększyła się w naszej gminie liczba decydentów-radnych??? chętnych załatwienia własnych interesów???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzony Re: Niezależne Forum Gminy Lelów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 20:39 Człowieku, dał byś sobie wreszcie spokój z tymi wypocinami. Twoje pojęcie o polityce, nawet na szczeblu gminy, jest głęboko poniżej poziomu zera. Twój komentarz na temat wizyty eurodeputowanego świadczy o tym, że żyjesz jeszcze w głębokiej komunie, choć i tam ludzie na różnych szczeblach władzy, dbający o swoje podwórko, używali różnych środków, aby coś dla swojej gminy zrobić. Mam nadzieję, że nie zasiądziesz nigdy we władzach naszej gminy, bo jej przyszłość byłaby wtedy czarna. A sali gimnastycznej przyczepiłeś się, jak rzep psiego ogona. Wiesz dobrze, jakie są plany jej budowy, a piszesz ciągle to samo. Można to robić szybciej, poprzez funkcje: Kopiuj -> Wklej. Efekt będzie taki sam. Zająłbyś się wreszcie czymś bardziej konstruktywnym, bo w wychwalanie się tym, że to dzięki takim jak Ty, wójt coś ogłosił, mogą uwierzyć tylko mniejsze dzieci (mam nadzieję, że się na mnie nie obrażą za to porównanie). Nie wiem, czy zauważyłeś, że w ostatnim czasie poza Twoimi różnymi wcieleniami, już nikt nie bawi się w taką beznadziejną demagogię. Żądasz zmian od wójta i radnych, a sam kręcisz się wokół tego samego tematu. Rozumiem, że przestaniesz pisać wtedy, gdy aktywność władz będzie równa zeru. Nie, nie - potem napisałbyś, nasz wójt nic nie robi!!!! Albo może pisz sobie dalej, podobie jak inni, będę ignorował twoje posty. Odpowiedz Link Zgłoś
antywojt100 Re: Niezależne Forum Gminy Lelów 17.05.07, 18:17 Panie Wkurzony - nawet małe dziecko wie , że prawda w oczy kole, a co , myślałeś , że cztery lata będzie sielanka, byle do końca .............!!!!!!!!!!!!!! ZAPOMNIJ O TYM , " WYRU..I" czuwają i śledzą każdy "ruch" BAY BAY !!!!!!!!! Do zobaczenia wkrótce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wkurzony Re: Niezależne Forum Gminy Lelów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 23:10 Czy myślisz antywójcie, że jeszcze nikt się nie zorientował, że występujesz jednoosobowo pod różnymi nickami? Chyba zdajesz sobie sprawę, że nie da się tego ukryć. Ponieważ nie mam zamiaru prowadzić dalszej bezowocnej polemiki z tobą, pozostaję bez odbioru. Chciałbym tylko, żeby wszyscy mieli jasność, jak wielka jest reprezentacja, jak to określiłeś "wyru...ch". Odpowiedz Link Zgłoś
antywojt100 Re: Niezależne Forum Gminy Lelów 27.05.07, 22:12 Nowych pomysłów już zabrakło, teraz następuje zbiórka tych rozsianych, tylko koszyk duże dziury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o :) Re: Niezależne Forum Gminy Lelów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 18:20 Lepiej bu może jakąś zabawe zorganizować... a nie kucicie się i nic z nego nie wynika :/ zróbcie coś !!!!! bo w takim bzdurnym pisaniu celu nie ma... ! a tak może by się ludzie pobawili trochę zamiast siedzieć w domach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony Coś dziwnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 17:03 Czy wie ktoś może cóż to za namiot się wystawił za komunalką??? Bo cała ta sprawa jakąś tajemnicą owiana... Czyżby znowu "ufo" widziano i teraz prowadzą badania? A może to nowa sala gimnastyczna? Jeśli ktoś wie to proszę gorąco o poinformowanie o co chodzi. Wszyscy chcieliby wiedzieć cóż to za cudo :) Odpowiedz Link Zgłoś
antywojt Re: Coś dziwnego 03.06.07, 19:32 Panie jest zadziwiony, bo opozycja nie /a czego można było się spodziewać/ /zdziwko spotka jeszcze nas nie raz ale więcej razy/ To żadna tajemnica, to spełnienie obietnic wyborczych,to sala gimnastyczna za całe 8 mln zł, nie za 3 mln, jakie uchwalono na ostatniej sesji w planie wieloletnim inwestycyjnym. GRATULACJE, Wójcie TAK TRZYMAJ a będziesz WIELKI!!!!!!!!! Społeczeństwo jest wdzięczne , podatnicy obserwują i czekają dalej???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antywójt Re: Coś dziwnego IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.07, 23:42 To Ja Antywójt przez duże A. Mam prośbę antywójcie jak już piszesz to pisz tak,żeby było to zrozumiałe dla ludzi.Stąd rodzą się pytania ? Jeśli wójt i jego ekipa trzymając w tajemnicy przed mieszkańcami Gminy informacje co do finansów i wydatków na salę gimnastyczną zapytam wprost : - czy prawdą jest,że projekt za 8,5 mln zł który kosztował 25 tys. zł poszedł do kosza ? - czy prawdą jest,że jest zamówiony nowy projekt za 3,5 mln zł,który ma kosztować ponad 50 tys zł ? To jest jeden z wielu przykładów-pomysłów które tak jak się pojawiają tak znikają !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaciekawiony Re: Coś dziwnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 15:22 A ja tylko chce się dowiedzieć co to za namiot tam stoi!!?? Jako podatnik i mieszkaniec gminy chyba mam prawo wiedzieć?? Proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antywójt Re: Coś dziwnego IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.07, 19:49 Rozumię Twoją ciekawość ale żyjesz w Gminie Lelów gdzie ludzie są pozbawieni wszelkich praw ,a w szczególności do informacji . Jak sam widzisz pozostaje wszystkim spekulowanie cóż to może być? Dzieci mówią,że to ta nowa sala gimnastyczna.Ja mówię, że to będzie Centrum Badania Inteligencji a raczej poziomu inteligencji imienia wkurzonego pseudomagistra gdzie będzie się mógł bezpośrednio łączyć z Niezależnym Forum Gminy Lelów w celach konsultacyjcych przed ostateczną kompromitacją. Przykład :Tak jak to było z teatrem RAM-PAM gdzie na piśmie zabronił działalności i wstępu do Domu Kultury. Dzięki między innymi nagonce medialnej na tym Forum Teatr działa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelowiak Re: Coś dziwnego IP: *.com 05.06.07, 19:11 Już wiemy co stoi za szkołą t.j. sala gimnastyczna za 8 mln. zł.Przywiózł ją jaśnie pan Jamrozik pochodzący z Podlesia,a namiot pochodzi z Holandii miał tam być utylizowany ale mądry holender wcisnął go naszemu pseudo wójtowi i oto mamy salę,która zaśmieca lelowskie środowisko.tą sprawą powinna zająć się na poważnie Ochrona Środowiska i prokuratura.Za projekt sali gimnastycznej wyrzucony do kosza wójt powinien te 25 tysięcy złotych zwrócić do kasy Gminy z własnej kieszeni,powinna to być kara za nieudolne rządzenie majątkiem gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko Re: Coś dziwnego IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.07, 23:04 Także Szanowni Radni,Panie Przewodniczący na najbliższej Sesji Gminy proszę złożyć stosowny wniosek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelowiak Re: Coś dziwnego IP: *.com 06.06.07, 15:52 O co ten wniosek ma być złożony jaśniej proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko Re: Coś dziwnego IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.07, 19:29 W związku z brakiem poczucia rozsądku w wydawaniu gminnych pieniędzy w tak małej Gminie. Planowanie i serwowanie tak dużych inwestycji (sala gimnastyczna za 8.5 mln zł }przy tak skromnym budżecie gminy bez zabezpieczenia finansowego inwestycji.Skutkiem czego nowe plany .Tym razem za 3,5 mln zł. Działania pana Szydłowskiego nie mają nic wspólnego z gospodarnością, oszczędnością i przynoszą jedynie wymierne straty. Dlatego też powinien z własnej kieszeni oddać te 25 tys zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelowiak Re: Coś dziwnego IP: *.com 07.06.07, 12:04 A jednak lekston miał racje co do sali gimnastycznej nie trzeba się porywać z motyką na księżyc,wójt gminę puści z torbami ,a te 25 tysięcy to śmierdzi nie gospodarnością ,nie można tego tak zostawić kochani radni naszej gminy wierzę w Was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ósemeczka Korubcja w B klasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 21:26 Witam wszystkich miłośników lokalnego footbalu. Doszły nas słuchy od pewnego człowieka z miejscowości Kozie Głowy o tym jako by to Lelovia miała przegrywać najbliższe mecze. Powodem rzekomo miały by być niewystarczające fundusze na wyższą klase rozgrywek. Jeżeli to prawda, a okaze się to w najbliższym czasie, to nie ma sensu utrzymywać czegoś, co i tak z góry ma określone miejsce bez względu na wyniki i potenciał, ktory w tej Naszej Lelovii jest, a pieniądze przeznaczyć na Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej np. Najbardziej żal mi tych chłopaków ktorzy graj w klubie, bo mogli by się rozwijac i grac o wyzsze cele, a nie biegać na zapalenie płuc, po to żeby za rok znów grać w b klasie. Mam nadzieje że to tylko plotki, a co do jej wiarygodności zobaczymy jutro. Stadion przy sportowej. Godzina 18-00. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: Korubcja w B klasie IP: *.manc.cable.ntl.com 10.06.07, 20:43 ÓSEMECZKA JEDZ NO DO KOZIEGŁÓW I ZOBACZ JAK TO SŁOWO SIĘ PISZE, A DOPIERO WTEDY WEŻ SIĘ ZA PISANIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Re: Korubcja w B klasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 19:57 ale trzeba ósemeczce przyznać że jednak przegrali... czyli może racjęm iał... a mże ty tylko pogłoski? no oby, oby! A chłopaków szkoda ;( oj i to bardzo ;( Chłopcy z Lelovi jesteście świetni :) trzymajcie się :D :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Korubcja w B klasie IP: *.com 12.06.07, 21:12 Nie ma kasy na A-klasę,trzeba przegrywać panie wójcie. Odpowiedz Link Zgłoś
antywojt100 Re: Coś dziwnego 17.06.07, 21:44 podaje się do wiadomości,że sala gimnastyczna za 8 mln.zł jeszcze NIC nie widziała a już się rozwala i to po jednym średnim deszczu, ale władza zajęta jest zabawą, szuka dziewic na noc kupały, bo JEJ nic nie pozostało , aby do końca kadencji, rozrywka, kawka ,gęsie pipki,śliwowica,rybki - akwarium, Rękawy zakasać i DO ROBOTY PANIE WÓJCIE,bo utrzymujesz się za podatników pieniądze, a nie tylko zabawy Wam w głowie. Popatrz na sąsiednie gminy,tam się załatwia, to widać,Do Koniecpola,Przyrowa Janowa, A u Nas nostalgia od dłuższego czasu - gdzie te wymyślone bez pokrycia obiecanki przedwyborcze ,chwalona kreatywnośc,kompetencje, znajowość z "ludżmi z czołowych stron gazet"jak to się mówiło przed wyborami , Czy to były tylko pozory bez pokrycia,żeby wygrać i mieć pensyjkę pezez 4 lata, bo do Żarek przykro byłoby wrócic?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napalony Re: Niezależne Forum Gminy Lelów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 20:41 podobno ma być! striptis na noc kupały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hę? Re: Niezależne Forum Gminy Lelów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 16:12 co???? uuu... to sie władza stara... nie ma co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nap Re: Niezależne Forum Gminy Lelów IP: *.com 15.06.07, 16:35 wójt sie rozbie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Niezależne Forum Gminy Lelów IP: *.com 17.06.07, 21:16 Co z Wami postowicze.Klapa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Niezależne Forum Gminy Lelów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 14:54 A wiecie kto się będzie rozbierał? Odpowiedz Link Zgłoś
antywojt Re: Niezależne Forum Gminy Lelów 18.06.07, 18:40 Szanowny ciekawy, jak to kto; NAJWYŻSZA WŁADZA /dwoch panow/ i im poddani /pozostali radni/ ????????!!!!!!!!)))))))) Będzie wielkie widowisko ha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Niezależne Forum Gminy Lelów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.07, 13:34 Wiecie, że ten siwy łeb kazał przenosić w gimnazjum w piątek zastawione stoły z metra na górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Niezależne Forum Gminy Lelów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 12:52 chodzi chyba o pana M.Ć :) no pokazał klase nie ma co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwagier Re: Niezależne Forum Gminy Lelów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.07, 21:09 Czy w Lelowie macie podstawówkę? Na stronie Gminy nie zdjęć z zakończenia klas III i VI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tesciu Re: Niezależne Forum Gminy Lelów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 21:48 szwagier!!! a co ty w Białej na zabawie byłe? ze piszesz w cały ?wiat:) Odpowiedz Link Zgłoś
antywojt Re: Niezależne Forum Gminy Lelów 03.07.07, 09:24 DO Teścia pana s............. I wszystko jest okey Masz go Pan z głowy, ale czy to ktoś uszanuje????????????????? A tak wogóle wszystko u NAS wróciło do normy Jak za dawnych lat Pełna sielanka i dalej nic się nie robi bo"" ROZUMU"" za dużo!!!!!!!!!! a chęci do działania mało, chyba że ten upał padł na ???????????? Oby tak leciało do następnej kampanii?????????? hahaha hahaha hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Niezależne Forum Gminy Lelów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 16:10 Uprasza się aby antywójt skonstruował swoją wypowiedź zrozumiale dla przeciętnego czytelnika. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Niezależne Forum Gminy Lelów IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.07, 19:30 Właśnie antywójcie trochę się opuściłeś.Chociaż wcześniej twoje słowa aż chciało się czytać Tak i tak w moich oczach jesteś jednym z nielicznych mieszkańców Gminy Lelów którzy chociażby na tym Forum mieli i mają odwagę cokolwiek powiedzieć . A tak na marginesie , kiedy jest najbliższa Sesja w Gminie . pozdrowienia i Głowy do góry . Odpowiedz Link Zgłoś
krakam Re: Niezależne Forum Gminy Lelów 08.07.07, 22:00 Byłam na stadionie w Lelowie na zakończeniu sezonu piłkarskiego. Pana przewodniczącego Rady Gminy w Lelowie zalanego odwieżli w bagażniku, ponoć jest tak po każdej uroczystości ,sesji czy spotkaniu, My młodzi mamy taki przykład - wychowanie w trzeżwości. Jeżeli taka osoba , najwyższa funkcja w gminie, to wstyd i chańba !!!!!!!!!!! inni radni patrzą na to i jeszcze załatwiają podwodę. To wstyd mieszkać we takiej gminie!!!!!!!!!!! HAŃBA,HAŃBA,HAŃBA!!! Sprawowanie funkcji społecznych do czegoś zobowiązuje. Lepiej nic nie mówić i nie pić tak jak wójt - ani be , ani me , ani kukuryku. Przynajmniej był milczący i nie fantazjował - chyba wiedział , że nie będzie miał poklasku, bo przed wyborami obiecał nowe stroje dla piłkarzy i do tej pory cisza,ani mru mru.......ale już po wyborach,przeminęło z wiatrem jak wszystko inne obiecanki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec Re: Niezależne Forum Gminy Lelów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 07:11 Fajny post, tych ludzi to chyba ktoś wybrał, marsjanie? Ja myślę, że wybieramy władzę PODOBNĄ DO SIEBIE! Mam rację? P.S. Chyba się rozpadnie ta durna koalicja i padnie temat mundurków. Odpowiedz Link Zgłoś
antywojt100 Re: Niezależne Forum Gminy Lelów 25.07.07, 12:14 Brawo jest euforia i to jaka !!!!!!!!!!!!!! Tak trzymaj dyrektorze od kultury................ Ale nas interesują inwestycje ,te przedwyborcze, co z nimi ?????????? Gdzie te załatwione 20 mln zł/ przed wyborami były na ulotkach/czyżby poszły do sąsiadów, bo oni mniej się chwalą , ale za to więcej robią ........a w naszej gminie cisza Mniej polityki - więcej logiki - to rada dla włodarzy tej gmniny I mniej narzekania w rozwiązywaniu problemów, bo na Wasze pensje, to podatnicy płacą podatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyantywojt100 Re: Niezależne Forum Gminy Lelów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:45 Aleś sie gościu uczepił kasy z podatków, wójta i wszystkich, co im sie w ogóle cosik dobrego chce robić. Weź wyskocz ze swoim oświadczeniem podatkowym i lista dobrych ucynkow coś je zrobił dla Gminy, cobymy sie dowiedzieli, ile ładujesz do kasy gminy i ileś już dla jej społeczności zrobił. Bo jak dajesz mniej niz tysiak na miesiąc, to siedź cicho i nie podskakuj więcy, bo z proźnego i Salomon... Dej se siana chłopie abo sie weź do jakiejsik roboty zamiast klepac w klawiature, marnować prąd i zajmowac miejsce w zapchanym interku. Przez takich jak Ty rosną ceny i prądu i Interku i wsyćkie podatki. A i ciśnienie ludziom podnosisz tekstami bez ładu i składu. Lepiej idź do wójta i sie spytej, co dobrego możesz zrobić, bo jak widać, troche ci brakuje tu i tam, coby na to wpaść samemu. Abo sie zapisz do PiSu albo LiSu - tam bedziesz między swoimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.com 28.07.07, 13:03 Nobla dla Wójta za krawężnik na drodze w Lelowie. świetna robota! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wu Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.com 28.07.07, 20:25 A chodnik w Nakle na krajówce to drugi Nobel.Tylko nasz wspaniały wójt jedyny w Polsce tyle może,brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
antywojt Re: Nowe pomysły wójta Lelowa 28.07.07, 20:43 Trzeci NOBEL za salę gimnastyczną /namiot holenderski / Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyantywojt Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 15:46 Byście sie w końcu zdecydowali: wójt coś robi (chodniki) - źle,wójt nic nie robi (sala) - źle. Daremni jesteście w krytykowaniu władz. Jak nic,pasujecie do Samoobrony - oni też sami nie wiedzą,czego chcą.Mnie sie zdaje,że waszym jedynym powodem krytki wójta jest chęć pokazania się.To wam nawet wychodzi... Moglibyście tylko zwrócić uwagę na to,że przez takie działania cierpią inni (nie chodzi o wójta),ale to może już wykraczać poza wasz poziom abstrakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wu Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.com 31.07.07, 18:23 To tobie brak abstrakcji pupilku wójta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pupilek wójta Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 22:46 Dzięki koleś.Podoba mi sie ten epitet.To nawet fajny "nick" na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
antywojt Re: Nowe pomysły wójta Lelowa 08.08.07, 19:04 Panie ZIOBRO - przyjedż Pan do Lelowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pupilekwójta Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 22:19 Świetnie antywójcie!Jednak podchwyciłeś pomysł.PiS to jest właściwy kierunek dla Was-antywójtów (od 1 do 100 a może i dalej).Nie chodzi o to,żeby było dobrze,ale o to,żeby mieszać,żeby być w konflikcie.Tak trzymać,a osiągniecie taki rezultat,jak PiS.Jeżeli potrzebujecie innych pomysłów na podtrzymanie Waszych paranoicznych poglądów,dajcie znać,służępomocą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wu Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.com 13.08.07, 20:07 pupilku bedziez mial okazje popic piwa i sliwowicy przez 3 dni za spoleczne pieniażki to się nazywa walka z alkoholem brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pupilekwójta Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 15:58 Nie wiedziałem, że piwo i śliwowica będą za darmo. Super!!!! Podoba mi się taka impreza Powiem wszystkim znajomym, zapewne wielu z nich przyjedzie;) Będą polewać bez ograniczeń, czy też każdy uczestnik dostanie jakiś przydział, np. piwo i 50g śliwowicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.07, 18:32 Wybieram się na imprezę ciulim, a w zasadzie nie wiem kto ją przygotowywuje? Proszę o odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goście Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.07, 11:38 Szanowni organizatorzy V Święta Ciulimu - Czulentu dziękujemy Wam za tak wspaniałą i niepowtarzalną imprezę. Było to naprawdę fantastyczne przeżycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wu Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.com 07.09.07, 17:29 Sensacja na miarę XXI wieku zabytek PRL-u znikł z placu wójta,a gdzie telewizja TVn powinna być,co z frezjami teraz będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on z okolic Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 19:12 a o jaki zabytek chodzi???? P.S: ale zimno w blokach ;( współczuję tym, którzy tam mieszkają.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 07:15 A skąd to wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
1n Re: Nowe pomysły wójta Lelowa 17.09.07, 19:58 Do z okolic. Ne współczuj tym ludziom tylko przyjdź i napal!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z okolic Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 18:55 to nie do mnie powinieneś kierować prośby o napalenie! chyba są odpowiednie władze od tego? podobno jakaś wspólnota działa... a zresztą to nie moja sprawa, ja tylko wyraziłem swoją opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1n Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 14:47 Wspólnota jakaś tam działa... Jesteś chyba trochę do tyłu z wiadomościami bo z tego co wiem to nie codzienie ale gdy jest troszkę zimno to jest podpalane w piecu. A zresztą to sezon grzewczy jeszcze się nie rozpoczął!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z okolic Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 17:40 oj oj coś widzę, że dla kolegi to drażliwy temacik... no cóż. poradzę Ci tylko żebyś się tak nie rzucał o byle co, bo szkoda Twojej energii. znajdź sobie lepiej ciekawszy temat na to forum, np konwent wójtów dopiero co odbyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1n Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 21:22 Ja się nie rzucam tylko ci próbuje wytłumaczyć że w blokach jest palone niecodziennie ale jest takie mnie doszły słuchy i to prawdziwe. A ty piszesz że zimno w blokach to chyba nie w tych w Lelowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z okolic Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 21:40 Dobra, spasuj. To było pisane z mojej strony spory kawałek czasu temu, a Ty sie nadal czepiasz. nie wiem jak jest w tej chwili i nic na ten temat nie mówę więc dajmy już spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 13:50 s1.bitefight.onet.pl/c.php?uid=138950 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wu Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.com 15.09.07, 19:16 Panie Wójcie co z rozliczeniem 5 święta ciulima znowu gmina straciła wstyd.Ile to jest 10 tysięcy czy 50 tysięcy?To się nazywa ubaw za nasze społeczne pieniądze,brawo panie Szydłowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRZECZYTAJ!!! Ważny temat! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.10.07, 20:53 Pragnę poruszyć jakże ważny temat,szczególnie dla młodzieży lelowskiej,jak i okolicznej. Chodzi o pizzerię,a raczej jej koncesję na alkohol... Wszystkim wiadomo że lokal bez alkoholu jest bez sensu, i niech pierwszy rzuci kamień ten,kto nie napił by się chętnie piwka w towarzystwie przyjaciół w choćby weekendowy wieczór. Co pan wójt oferuje naszej młodzieży? Oprócz nielicznych imprez na placu szkolnym, zupenie NIC! CZy Lelowiankę czynną do godziny 20.00, którą jak wiadomo wszystkim, młodzież nie zdąży odwiedzić??? Której wystrój, a zarazem doborowe towarzystwo wszelakich żuli lelowskich odrzuca większość??? Zatem rządam rozwinięcia tego tematu nie tylko na tym forum, ale także zwrócenia uwagi na ten problem przez samego pana wójta!!! MŁODZIEŻ TEŻ CHCE MIEĆ SWOJE MIEJSCE,a jak już ktoś chce nam to umożliwić, władze gminy skutecznie mu to utrudniają! Czy mieszkańcy Lelowa dalej mają sponsorowac okoliczne gminy, jak na przykład Janów czy Szczekociny???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piccer Re: Ważny temat! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.07, 17:39 Gdzie ja mam zaprosić w Lelowie gości, którzy mnie chcę odwiedzić Panie Wójcie? Jest pizzeria, niech będzie otwarta do 23.00 ale na Boga z piwem! Jaką my mamy gastronomię? Tylko nie mówcie o Lelowiance, skansen. Oczekuję odpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Evangeline Re: Ważny temat! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 20:01 Tak. Niech tam będzie piwo. I dzięki temu znowu będziemy mieć w Lelowie miejsce, gdzie zbierają się okoliczni młodzi ludzie pragnący się napić i komuś "przylać". Zanim coś napiszesz to pomyśl. może ty znasz umiar w piciu i jesteś kulturalny, ale wielu ludzi z naszej gminy niestety nie... Jeśli w tym lokalu pojawi się piwo, to wiele osób juz tam nie przyjdzie z prostego powodu. A z jakiego to juz sobie sam odpowiedz. I przepraszam, że tak na TY, mam nadzieję że to Panu/ Tobie nie przeszkadza. A tak poza tym to pizzeria nie jest miejscem typu BAR, tylko LOKALEM GASTRONOMICZNYM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Evangeline Re: Ważny temat! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 20:07 Uważam, ze w Lelowie powinien powstać jakiś lokal dla młodzieży, otwarty do późnych godzin nocnych, gdzie można napić się alkoholu, ale niech to nie będzie pizzeria. A tak z innej beczki, to podobno jutro do Lelowa przyjeżdżają uczniowie z Włoch. Trzeba zajrzeć na www.lelow.pl Przecież nasz pan wójt nie odmówi sobie przyjemności przypisania sobie zasługi zorganizowania tego przyjazdu. Z resztą jak zwykle niesłusznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wu Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.desire24.com 03.12.07, 17:19 Część pawilonów Lelowa sprzedana za zgodą wójta do sklepu geesowskiego,brawo wójcie,co następne w kolejności pewnie szkoła w Ślęzanach i w Nakle.Znowu my społeczeństwo za to zapłacimy z naszych podatków za nieudolne posunięcia jaśnie pana wójta szydłowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRZECZYTAJ!! Ważny temat... IP: 62.29.175.* 06.12.07, 17:07 Kimkolwiek jesteś Evangeline muszę przyznać że mało wiesz o życiu Lelowa i jej młodzieży szczególnie. W tym miejscu bar zawsze był i zawsze z alkoholem. I bójki na tym świecie były,są i będą i pozwól że o to będzie sie już martwić szefostwo lokalu a nie TY!(Skoro przeszliśmy zupełnie przeze mnie nieświadomie na TY.) Szkoda tylko że jak zwykle to właśnie młodzież lelowska musi wysłuchiwać obelg i "wyśmiewań" innych ludzi,że nawet normalnego baru nie mają...To przykre.Wielka gmina z wielkimi działaczami a byle pierdoły dla młodzieży nie da się zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Evangeline Re: Ważny temat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.07, 18:57 Po pierwsze chcę zaznaczyć,ze nie jestem przeciwniczką powstania takiego baru. Ale nie wszyscy ludzie przychodzący po pizzę chcą się "delektować" widokiem podpitych, wulgarnych młodych ludzi. Lecz to jest tylko i wyłącznie moja opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać . To forum istnieje właśnie po to, by inni użytkownicy mogli zobaczyć jak rózne ludzie mają poglądy na pewne sprawy. Jeśli chodzi o to że "działacze " tej gminy ( o ile ich wogóle można nazwać działaczami, bo oprócz pustych obietnic Wójt nic nie robi) oprócz zajęć muzycznych, których wielbicielami nie są wszyscy młodzi ludzie, nie potrafi znaleźć jej miejsca na spotkania. Szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: 82.160.184.* 18.01.08, 12:44 ALE BEDZIEMY MIEĆ W LELOWIE SYNAGOGE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec NOWE FORUM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.08, 15:17 może by ktoś założył forum o Lelowie inne niż to obecne, są tu chyba jacyś mądrzejsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antywojt100 Re: NOWE FORUM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.08, 11:33 NOWE FORUM - może wstydliwe/ale kto ma się wstydzić,ten kto poprzez swoje działanie prowokuje mieszkańców do krytyki/- aczkolwiek bardzo wskazane - bo już wszystkie wróble ćwirkają, że "jaśniewielmożny nam paujący" rozpoczął kampanię na trzecią kadencję .W Żarkach stoisko handlowe z blachą już zlikwidowane. A wszystko co się dzieje na nasz chłopski rozum - potrzebne i niepotrzebne to z "naszych podatków". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antywojt Re: Jak zdobywa się tytuł WÓJTA ROKU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.08, 12:36 Chyba trochę zazdrość NARCYZIE z Lelowa. Nie cwaniactwem i kłamstwem, ale solidną pracą zdobywa się tytuł najlepszego wójta roku , dobrego gospodarza . Myślisz , że jak napiszesz Pan w internecie , to już wyborcy uwieżą , i zagłosują.Uwieżyli pierwszy raz , ale już plują .......i trzeciej kadencji nie będzie, och nie będzie!!!!!!!!!!!!!!! Narodzie przejrzyj na oczy , bo obecny wójt puśći gminę z torbami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Evangeline Re: NOWE FORUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 12:33 Drogi mieszkańcu! Jeśli nie podoba Ci się na tym forum, to załóż inne. Zrób to sam. Przecież jesteś taki mądry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakam Re: Statuetka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.08, 13:48 DZIWNE ALE PRAWDZIWE !!?? - jak taki grubianin, człowiek kameleon, ziejący pogardą dlu drugiego człowieka, przywłaszczający sobie pracę innych ludzi ,przykład teatr RAM PAM/publicznie się chwali, a w rzeczywistości ich prześladuje/,otrzymał /wyżebrał/ od starosty statuetkę za kulturę. Najwyższy czas pokazać teraz kulturę , nie szukę. Do roboty , bo latka lecą i nic w Lelowie oprócz sztuk i kultury się nie dzieje.........Tylko medialność i igrzyska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzz Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.desire24.com 01.03.08, 18:52 Mieszkam w tej gminie i nie narzekam. Jest lepiej niż bylo. A wy ludzie tylko gnoic umiecie. Ciekawe ile wy zrobilibyscie na jego miejscu??? Przeważnie Ci co najwiecej mowia najmniej robia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: durex Czy molestowanie księży to wybryk natury ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 08:52 Aktualnie sprawy te nabierają gwałtownego rozpędu, gdyż jak widać osiągnięto już maksimum niezadowolenia społecznego. To co dotychczas działo się w ścisłej enklawie duchownych, to była dotychczas wewnętrzna sprawa stanu duchownego. Jednak, gdy wyszła ona poza obręby tego tejemniczego kręgu, zaczęła dotykać spraw podrzędnego człowieka. Molestowane są dzieci, osoby chore psychicznie oraz ludzie podatni na różnego rodzaju skłonności, którzy decydują się na ten wybór z różnych przyczyn obiektywnych wynikających z charakteru dotychczasowego swojego życia. CZY TAK MUSI BYĆ DALEJ ? Czy zdrowe społeczeństwo musi tolerować zachcianki nieobliczalnej grupy "nadludzi" ? Czy ta rasa musi hańbić kolejne młode pokolenia i dawać taki przykład ? WYZWOLĄ ICH MURY I KRATY ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Czy molestowanie księży to wybryk natury ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 11:07 ONI już są za murami i za kratami. Trzeba coś więcej. ORDNUNG MUSS SEIN ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRZECZYTAJ! ważny temat IP: *.humanitas.edu.pl 17.03.08, 11:34 Ponawiam temat koncesji w nowootwartym lokalu przy ulicy Szczekocińskiej... Będzie się można w końcu w tym Lelowie napić gdzieś kulturalnie tego piwa,czy nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m@tI Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.08, 19:25 Chwała mu jeśli załatwił 2mln na remont kościoła bo ciulimiarze i okoliczne buraki przez pare ostatnich lat kościół doprowadzili do ruiny. gdyby mu się udało zacząć budowę porządnej hali sportowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antywojt 100 Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 08:08 Nie zrozumiałe ???????? KTO miałby załatwić te dwa miliony ????????? Czy masz na myśli ten wirtualny milion przed kampanią wyborczą. To już nie realne, bo sam potwierdził na zebraniu wiejskim z "ciulimiorzami", że to była tylko "pomyłka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antywojt Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 09:06 Z tego co wiem to o fundusze na remont kościoła ubiega się Rada Parafialna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wu Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.desire24.com 22.03.08, 11:09 I Lelowskie Towarzystwo Historyczno kulturalne a nie Jaśnie panujący wójt co sobie wszystko, przypisuje nawet stadion śląski przykryje!!!!!!!!!!!Śmiech przez łzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antywojt 100 Re: Najlepszy jest bajer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.08, 11:31 nie praca , nie wysiłek , ale dobry bajer a "jaśniepanujący" potrafi mamić /zwłaszcza KGW/, bajerować - szkoda że radni tego nie widzą, może ich "olać" sprzedać i kupić, a u nich wszystko jest w porzo...... Może z wiosną obudzą się z zimowego snu i przejrzą na oczy ....... Najwyższy czas , bo kasa z budżetu ulatnia się , a to są pieniądze podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eqw Re: Nowe pomysły wójta Lelowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 14:23 eqwe Odpowiedz Link Zgłoś