Dodaj do ulubionych

Paczka do Irlandi

IP: *.21.pl 01.03.07, 22:26
Wysyłał ktoś może duże paczki do Irlandi lub innego panstwa w Europie? Gdzie
to zrobić i gdzie jest najtaniej?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Paczka do Irlandi IP: *.prenet.pl 01.03.07, 22:40
      a co synowi/koledze/chlopakowi/dziewczynie braklo kasy na jedzenie i fajki?
      ponoc tam duzo sie zarabia :/

• dziunia2b Re: Paczka do Irlandi 01.03.07, 23:15
        A chcesz konkretego wiedzieć ? I co chcesz wysyłać ?
        Czy musi to być paczka ? czy może przesyłka listowa w kopercie "bąbelkowej " ?
        Paczka wysyłana przez poczte polską wynosi :
        do 2 kg. ....82 złote
        od 2 kg .. do 3 kg wynosi 98 zł.
        Jeśli są to rzeczy małe , mieszczące się w dużej kopercie to koszt :
        do0.5 kg wynosi od 10 do 15 złotych...
        powyżej tej wagi juz sa progo opłat
        Czy to ci wystarczy ?

• Gość: drube Re: Paczka do Irlandi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 08:20
      Najtaniej to Ci wyjdzie jak złapiesz parę, albo paręnaście gołębi. Na skwerze
      przy poczcie stadami chodzą. Przywiążesz im do nóżek co tam chcesz wysłac i fru
      kierunek irlandia. Albo dorożką tez można. Ale pocztową.
      • Gość: gość ćwok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 08:23
        co ćwoku zazdrość dupe zżera że pierdzisz we wsi a chciałoby sie ruszyć dupe
        tylko jak to zrobić nie/ najprościej jakiś głupi wpis na necie i znowu do
        mrówczej pracy za grosze
        • Gość: drube Re: ćwok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 14:28
          hehehe, może ty siedzisz przy tasmie w trw i zarabiasz grosze. ja zarabiam
          wystarczająco tyle, zeby tego kraju nie opuszczać. Ale nie kazdy to potrafi. I
          dlatego jedzie pracowac jako najemnik np w Irlandii. Zrozumiałes panie
          tasmowy?? Nie pozdrawiam. Eot
          • Gość: gość u mnie pracy nie dostałbyś IP: *.zana.trustnet.pl 02.03.07, 19:10
            osłąbiają mnie takie półgłówki. byłeś gdzieś w świecie zrobiłeś coś z tymi
            zarobionymi pieniędzmi czy wydajesz tylko na popcorn i bilety na mecze albo
            wczasy z browarem pod klatką. Nie wierzę żebyś potrafił w realu prezentować ten
            sam poziom i cieszyć się sympatią. Co ci ksenofobie przeszkadza że ktoś pyta o
            cenę paczki. Wieśniak jesteś mentalny i żadne pieniądze nie wydobędą cię z
            otchłani miernoty w jaką wpadłeś. Musisz być głupi bo gdybyś znał choć jeden
            język i chociaż raz wyjechał za granicę (bynajmniej nie po piwo do czech i
            stare ayto do niemiec) nie zamieszczałbyś swoich zaściankowych wypocin w sieci.
            Poza wszystkimi uczestnikami forum którzy zalewają się pomyjami na codzień jest
            Częstochowa realna w której żyjną normali ludzie- na szczęście
            • Gość: gość ja nawet bym nie przyjal IP: *.prenet.pl 03.03.07, 07:29
              bo nie stac cie by bylo. A te glupie 1000eur na miejscu zarobiam.

A poza tym widze, ze niektorym troche zal dupe sciska, gdy ktos pisze, ze mu w
              Polsce dobrze i wyjezdzac nie chce.
            • Gość: drube Re: u mnie pracy nie dostałbyś IP: *.prenet.pl 03.03.07, 08:25
              widzisz panie taśmowy. mieszkam w Polsce bo mi tu dobrze. Wybudowałem dom na
              który mnie stać, co roku spędzam z rodziną wakacje (raz w kraju raz za granicą)
              na które mnie stać, wystarcza mi do pierwszego i jeszcze odkładam co miesiąc-na
              co mnie stać, pieniądze inwestuję na co też mnie stać. Nie twój zasrany interes
              co komu odpisuję. Mój post miał być żartem -może nie do końca dla wszystkich
              smiesznym ale żartem-ale ty (specjalnie półgłówku piszę z małej litery) za tępy
              na to jesteś. Poza tym nie zauważyłem aby w moim poście było cokolwiek
              obraźliwego i abym czymkolwiek Kubę obrażał.Każdy ocenia ludzi według swojej
              miary. Panie taśmowy, że ty nie potrafisz zarobić w Polsce i nie masz gdzie
              jechać do pracy za granicę to jest twój problem nie mój. I nie uzewnętrzniaj tu
              swoich żali jak Ci tu w źle bo i tak cię nikt nie słucha. EOT

aaaa i oczywiście nie pozdrawiam bo i nie ma kogo
              • Gość: gość Re: u mnie pracy nie dostałbyś IP: *.zana.trustnet.pl 03.03.07, 17:41
                wyjdzie chłop ze wsi ale wieś z chłopa nigdy. Cham to cham czy z domem czy z
                torbą pod pachą, żrownić z ciebie pierwszej wody. pogratulować, jak pierniesz w
                towarzystwie to pewnie masz niezły ubaw.
    • Gość: Kuba Re: Paczka do Irlandi IP: *.21.pl 02.03.07, 12:38
      Dziękuje za miłe odpowiedzi. Do normalnych ponawiam zapytanie. Paczka jest duża
      i waga jej to 20 kg.Znajomi Irlandczycy prosili mnie o kupno wózka uniwersalnego
      , dla niemowlak [ widzieli u Polaków ]. Nie wiecie , czy autokar by zabrał?
      • mariusz-79 Re: Paczka do Irlandi 02.03.07, 13:50
        Też już przerabiałem problem wysyłek i...
        NIGDY Poczta Polska !!!
        Drogo i długo idzie (o ile wogóle dojdzie!)
        Wyslij firma kurierska. Najtaniej jest GLS-em. Za poczke 20 kg zapłacisz ze 180
        - 200 zł i paczka jest do 72 godzin na miejscu. W kazdej chwili mozesz sprawdzić
        (na necie) gdzie twoja paczka jest.
        Jedyny problem to to że paczki zagraniczne trzeba wysyłać u nich w siedzibie
        (nie zabierze kurier od Ciebei) a nie wiem czy mają takowa w czestochowie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka