Gość: Kuba IP: *.21.pl 01.03.07, 22:26 Wysyłał ktoś może duże paczki do Irlandi lub innego panstwa w Europie? Gdzie to zrobić i gdzie jest najtaniej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Paczka do Irlandi IP: *.prenet.pl 01.03.07, 22:40 a co synowi/koledze/chlopakowi/dziewczynie braklo kasy na jedzenie i fajki? ponoc tam duzo sie zarabia :/ Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia2b Re: Paczka do Irlandi 01.03.07, 23:15 A chcesz konkretego wiedzieć ? I co chcesz wysyłać ? Czy musi to być paczka ? czy może przesyłka listowa w kopercie "bąbelkowej " ? Paczka wysyłana przez poczte polską wynosi : do 2 kg. ....82 złote od 2 kg .. do 3 kg wynosi 98 zł. Jeśli są to rzeczy małe , mieszczące się w dużej kopercie to koszt : do0.5 kg wynosi od 10 do 15 złotych... powyżej tej wagi juz sa progo opłat Czy to ci wystarczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drube Re: Paczka do Irlandi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 08:20 Najtaniej to Ci wyjdzie jak złapiesz parę, albo paręnaście gołębi. Na skwerze przy poczcie stadami chodzą. Przywiążesz im do nóżek co tam chcesz wysłac i fru kierunek irlandia. Albo dorożką tez można. Ale pocztową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ćwok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 08:23 co ćwoku zazdrość dupe zżera że pierdzisz we wsi a chciałoby sie ruszyć dupe tylko jak to zrobić nie/ najprościej jakiś głupi wpis na necie i znowu do mrówczej pracy za grosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drube Re: ćwok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 14:28 hehehe, może ty siedzisz przy tasmie w trw i zarabiasz grosze. ja zarabiam wystarczająco tyle, zeby tego kraju nie opuszczać. Ale nie kazdy to potrafi. I dlatego jedzie pracowac jako najemnik np w Irlandii. Zrozumiałes panie tasmowy?? Nie pozdrawiam. Eot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość u mnie pracy nie dostałbyś IP: *.zana.trustnet.pl 02.03.07, 19:10 osłąbiają mnie takie półgłówki. byłeś gdzieś w świecie zrobiłeś coś z tymi zarobionymi pieniędzmi czy wydajesz tylko na popcorn i bilety na mecze albo wczasy z browarem pod klatką. Nie wierzę żebyś potrafił w realu prezentować ten sam poziom i cieszyć się sympatią. Co ci ksenofobie przeszkadza że ktoś pyta o cenę paczki. Wieśniak jesteś mentalny i żadne pieniądze nie wydobędą cię z otchłani miernoty w jaką wpadłeś. Musisz być głupi bo gdybyś znał choć jeden język i chociaż raz wyjechał za granicę (bynajmniej nie po piwo do czech i stare ayto do niemiec) nie zamieszczałbyś swoich zaściankowych wypocin w sieci. Poza wszystkimi uczestnikami forum którzy zalewają się pomyjami na codzień jest Częstochowa realna w której żyjną normali ludzie- na szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ja nawet bym nie przyjal IP: *.prenet.pl 03.03.07, 07:29 bo nie stac cie by bylo. A te glupie 1000eur na miejscu zarobiam. A poza tym widze, ze niektorym troche zal dupe sciska, gdy ktos pisze, ze mu w Polsce dobrze i wyjezdzac nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drube Re: u mnie pracy nie dostałbyś IP: *.prenet.pl 03.03.07, 08:25 widzisz panie taśmowy. mieszkam w Polsce bo mi tu dobrze. Wybudowałem dom na który mnie stać, co roku spędzam z rodziną wakacje (raz w kraju raz za granicą) na które mnie stać, wystarcza mi do pierwszego i jeszcze odkładam co miesiąc-na co mnie stać, pieniądze inwestuję na co też mnie stać. Nie twój zasrany interes co komu odpisuję. Mój post miał być żartem -może nie do końca dla wszystkich smiesznym ale żartem-ale ty (specjalnie półgłówku piszę z małej litery) za tępy na to jesteś. Poza tym nie zauważyłem aby w moim poście było cokolwiek obraźliwego i abym czymkolwiek Kubę obrażał.Każdy ocenia ludzi według swojej miary. Panie taśmowy, że ty nie potrafisz zarobić w Polsce i nie masz gdzie jechać do pracy za granicę to jest twój problem nie mój. I nie uzewnętrzniaj tu swoich żali jak Ci tu w źle bo i tak cię nikt nie słucha. EOT aaaa i oczywiście nie pozdrawiam bo i nie ma kogo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: u mnie pracy nie dostałbyś IP: *.zana.trustnet.pl 03.03.07, 17:41 wyjdzie chłop ze wsi ale wieś z chłopa nigdy. Cham to cham czy z domem czy z torbą pod pachą, żrownić z ciebie pierwszej wody. pogratulować, jak pierniesz w towarzystwie to pewnie masz niezły ubaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Paczka do Irlandi IP: *.21.pl 02.03.07, 12:38 Dziękuje za miłe odpowiedzi. Do normalnych ponawiam zapytanie. Paczka jest duża i waga jej to 20 kg.Znajomi Irlandczycy prosili mnie o kupno wózka uniwersalnego , dla niemowlak [ widzieli u Polaków ]. Nie wiecie , czy autokar by zabrał? Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz-79 Re: Paczka do Irlandi 02.03.07, 13:50 Też już przerabiałem problem wysyłek i... NIGDY Poczta Polska !!! Drogo i długo idzie (o ile wogóle dojdzie!) Wyslij firma kurierska. Najtaniej jest GLS-em. Za poczke 20 kg zapłacisz ze 180 - 200 zł i paczka jest do 72 godzin na miejscu. W kazdej chwili mozesz sprawdzić (na necie) gdzie twoja paczka jest. Jedyny problem to to że paczki zagraniczne trzeba wysyłać u nich w siedzibie (nie zabierze kurier od Ciebei) a nie wiem czy mają takowa w czestochowie? Odpowiedz Link Zgłoś