Dodaj do ulubionych

Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 21:48
No cóż - ważniejsze były premie dla biurokratów niż te barierki o których
wspominali Policjanci. Mam nadzieję że ktoś ważny to czyta i wyciąga
wnioski.....oby słuszne
Obserwuj wątek
    • Gość: nosferatu Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 22:24
      male sprostowanie: ta miejscowość nazywa sie ZAWISNA a nie Zawistna
      • Gość: xxx Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: 212.160.86.* 04.03.07, 22:33
        zastanawiam sie dlaczego tak jest ze zawsze gina niewinne osoby a sprawcy
        wypadku nic sie nie dzieje? nierozumiem tego.....
        • Gość: mohamedd Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 22:54
          a ja sie zastanawiam dlaczego w okregu naszego miasta nie ma barierek ????!!!!
          3 osoby mniej, ale nasz prezydent woli przeznaczyc pieniadze na samochod za
          130000 zl z podgrzewanym fotelami i nawigacja, samochody za 20 czy 30 tyz zltez
          jezdza drogi Prezydencie. Pytam sie ile osob musi jeszcze zginac zeby jakis
          debil w koncu wpadl na pomysl i ustawil barierki ??
          • Gość: driver Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:10
            To jest droga krajowa więc odpowiada za nią Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i
            Autostrad.
          • Gość: angrusz Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 20:34

A kto jest administratorem tej drogi .
            Gdzie podziewają się te pieniądze z akcyzy na paliwo - miały iść na remonty i
            budowę dróg .
            A idą na łatanie dziur w budżecie
        • Gość: Krakoo Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:24
          Odpowiedź jest prosta: masz ca$h - masz furę z ***** Euro NCAP i wychodzisz ze
          wszystkiego jedynie z zadrapaniami, ot cała filozofia... :/
          • Gość: mohamedd Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:28
            Druga strona medalu jest taka ze zwykly samochod w zderzeniu z *****samochodem
            nie ma praktycznie zadnych szans, jest miazdzony, te samochody sa strasznie
            twarde. Wiadomo jakie samochody jezdza po naszych drogach, dopoki nie bedzie
            wiecej tych ***** to tak wlasnie bedzie to wygladalo...
            • Gość: Adam Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:32
              Co Wy za brednie z tymi gwiazdkami opowiadaćie, looooooooooool.
              Myślicie, że to ma jakiekolwiek znaczenie przy wyższych prędkościach? Żadne... ŻADNE.
              Tam się liczy tylko szczęście.
              A te informacje o tym, że 'zwykły' samochód z jakimś innym, który ma więcej w jakimś tescie, jest bez sznas, to niby skąd? Gdzie tak jest napisane? Kto takie badania przeprowadził?
              Brednie mości Panowe wypisujecie, brednie...
              • Gość: mohamedd Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:36
                Obejrzyj sobie program 5th Gear, odcinek jak przeprowadzaja Crash test Renault
                Espace nowy model ***** i starszy model.
                • Gość: Adam Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:39
                  Laguna vs Corsa

Taki samochod ===== vs taki ==
                  To po pierwsze
                  Po drugie wszelkie nieuwzglednione czynniki typu kont uderzenia samochodu w samochod itd.
                  Po trzecie - szczescie
                • Gość: kierowca Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:40
                  o czym wy tu piszecie ?? o gwiazdkach. Ludzie zginęli !!!!!!
                  Czy to wina braku barierek - nie nadmiernej prędkości i brawury kolejnego
                  mistrza kierownicy. A powszechnie uważa się że warszawaicy szaleją.
                  Trochę pokory i zadumy, dziecko w jednej chwili zostało samo i nawet jak
                  przeżyje, szkoda gadać. A wy o gwiazdkach.
      • Gość: Ro Re: Nosferatu naucz się czytać IP: 212.87.241.* 29.04.07, 16:54
        i nie wymądrzaj się
    • Gość: yamamoto Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:39
      "Jadące w kierunku Częstochowy renault laguna zjechało na przeciwległą nitkę
      trasy i zderzyło się czołowo z oplem corsą zmierzającym w stronę Katowic"- jak w
      takim razie mogło dojść do czołowego zderzenia?
      • Gość: do yamamoto Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:42
        narysuj to sobie jak nie możesz sobie tego wyobrazić. I nie zadawaj głupich
        pytań tam zginęli ludzie.
        • Gość: yamamoto Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:44
          Dlaczego głupich? Chyba nie potrafisz zrozumieć tego tekstu.
          • Gość: Narazka Do yamamoto... IP: *.chello.pl 05.03.07, 08:55
            Narysowałem za Ciebie, bo widzę, że sam nie umiesz czytać ze zrozumieniem.
            img248.imageshack.us/img248/484/beznazwy1qa4.jpg
            • Gość: angrusz Re: Do yamamoto... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 22:58
              Ten co to spowodował winien być i zrujnowany finansowo i jego rodzina a on na
              długie lata pójśc do więzienia .
              Szaleńcy jeżdżą maj extra auta i sadzą , że to jak na grze komputerowej
        • Gość: mohamedd Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:44
          Gdyby byly barierki to prawdopodobnie nikt by nie zginal... Ciekawe ile jeszcze
          musi byc wypadkow, ile musi ludzi zginac zeby ktos wyciagnal wnioski?
          • Gość: yamamoto Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:53
            Pytanie powinno brzmieć tak: jak wysokie odszkodowanie będzie musiał pokryć ZE
            SWOJEJ kieszeni, urzędniczyna odpowiedzialny za tą drogę, aby bezpieczeństwo na
            zarządzanych przez niego drogach było priorytetem.
          • Gość: bilder Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.dclient.hispeed.ch 05.03.07, 06:27
            Auta sa dla ludzi cywilizowanych.....i tez znaki drogowe a jesli ktos ich nie
            respektuje to to musi konsekwecie ponies....to nawet w przedszkolu o tym dzieci
            wiedza....
      • straight1 Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie 05.03.07, 00:23
        Zadalas/zadales pytanie.Dlaczego doszlo do czolowego zderzenia?
        Nadmierna szybkosc,tez,ale powodow moglo byc wiecej.
        Mogl to byc sygnal na komorke,a kierowca nie mogl wydobyc telefonu i zagapil
        sie lub zamyslil podczas rozmowy lub tez trzymajac jedna reka komorke,nie byl w
        stanie utrzymac kursu pojazdu.Mogla to byc klotnia z malzonka i wyrzucanie z
        siebie ostrych slow patrzac na partnerke,a nie na droge przed soba. Moglo to
        byc zmeczenie i zasniecie za kierownica,mogl byc kierowca nietrzezwym,pod
        wplywem narkotykow,mogl czegos szukac na mapie podczas jazdy,moglo to byc
        spowodowane "rozrabianiem"dzieciaka w samochodzie i proba jego uspokojenia,mogl
        samochod zlapac "gume",mogl wpasc w poslizg na mokrej nawierzchni,zeschlych
        lisciach,rozlanym na drodze oleju.Przyczyn moglo byc wiele.
        Nie zawsze ten,ktory jedzie rozwaznie dotrze z rodzina do domu.Czasem rzadzi
        przypadek i nie mamy na to wplywu.
    • Gość: barierki Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:47
      taaak gdyby były. Ale nie było jechał za szybko stracił panowanie i zabił 3
      osoby. Nie oczekujmy że ktoś zrobi coś za nas zacznijmy szanować sami siebie a
      nasze życia przede wszystkim.
      • Gość: mohamedd Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:52
        Masz racje. Jechal za szybko, powinien poniesc surowa kare, ale co z tego skoro
        zginely niewinne osoby, i nikt im zycia nie przywroci...
    • Gość: bilder Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.dclient.hispeed.ch 05.03.07, 06:21
      W co ty wierzysz???? w bociany?....wazna jest kasa....
    • Gość: Niko Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.org 05.03.07, 06:37
      Szybkość - spróbujcie jechać przepisowo 90 to nawet przed ciężarówkiami trzeba
      uciekać ,często jedę w stronę Łodzi ok.120 gdzie można na zdrowy rozum ale
      gdzie tam klijenci dają 150 i jeszcze po drodze piszą smsa ,a potem to są
      ułamki sekund brak czasu na jaką kolwiek reakcje .To samo na mieście szybkość
      kto jedzie 50 to przeszkadza
      • Gość: kika Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 07:59
        W tekście jest błąd,z którego wynika,że obaj kierowcy jechali w tym samym kierunku
        • Gość: Narazka Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.chello.pl 05.03.07, 08:53
          Jaki błąd? Czy wszyscy są analfabetami funkcjonalnymi?
          img248.imageshack.us/img248/484/beznazwy1qa4.jpg

Nara

P.S. Widziałem te samochody po wypadku. Corsa skasowana.
          • Gość: gość Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 09:07
            widziałam wczoraj tego chłopczyka po wypadu juz w szpitalu - uwieżcie mi ,
            widok zapamiętany do końca zycia . oby tylko przeżył i doszedł do zdrowia jak
            najszybciej, nich Pan Bóg nad nim czuwa. a ci wszyscy urzędasy powinni ....
            sami wiecie co( bark słów)
          • Gość: Aga Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 09:14
            Chyba coniektórzy myślą, że Częstochowa jest w tym samym kierunku co
            Katowice...no chyba, że patrzą od strony stolicy, nie wiedząc gdzie zdarzyła
            sie ta sytuacja!! jedyny błąd to nazwa miejscowości- Zawisna!!
        • Gość: Max Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 09:20
          Co do miejsca tragedii: w tekście nie ma błędu, trzeba tylko wiedzieć że
          Zawisna znajduje się między Częstochową a Katowicami.
          Po raz kolejny giną ludzie na odcinku DK1 przebiegającym przez byłe woj.
          częstochowskie gdzie brak jest barier rozgraniczających. Parę lat temu w
          podobnym wypadku w miejscowości Kruszyna równiez zginęło kilka osób.
          Niestety w dalszym ciągu brak jest wyobraźni zarządcy drogi, który uporczywie
          uchyla się od zainstalowania tych barier. On również ponosi odpowiedzialność za
          tę tragedię.
    • Gość: jureK Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 09:14
      Kupił dupek Lagunę i popuściły śrubki w mózgu.Do pierdla z nim i innymi bezmózgami i niech płaci dożywotnio rentę rodzinie o ile wszystkich nie zabił.Co z tego,że nie ma barierek,ale za to jest ograniczenie prędkości to nie autostrada a nie którzy właściciele takich aut o tym zapominają.
    • Gość: Martynka Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: 212.160.172.* 05.03.07, 09:47
      Mimo iż żadna z osób które zgineły nie sa mi znane to serce wali mi jak
      szalone.To mogło spotkać każdego!Sama jak jade samochodem (zawsze jako pasażer)
      to siedze jak na szpilach ze strachu.Kiedys jeden gosc by nam wyjechał na
      czołówke to dojść do siebie nie mogłam!Ale wkurza mnie jedno-czemu gina
      przeważnie Ci co nie zawinili?Poprostu szkoda mi słów:(
      • Gość: gość poli......... Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 10:42
        sprostowanie
        po pierwsze to nie czołowo tylko corsa uderzyła w prawy przód kierowcy,(dlatego
        corsa jest gozej pokancerowana)
        a po drugie błąd w tekście który oczywiście niema znaczenia do całej sytuacji,to
        nie żona jechała z kierowcą
        po trzecie winne są opony zimowe (złapana biała linia )i nadmierna prędkość
        prawie 200km
        to tyle
    • Gość: Smutny Widziałem wraki kilka minut później. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 11:06
      Na miejscu był już jeden wóz strażacki, a dwa następne nadjechały równo z nami.
      Policji jeszcze nie było. Bardzo zniszczone wraki stały na prawym poboczu w
      kierunku Katowic. Straszne to było. Nawet nie tarasowały drogi. Tam jest długi
      odcinek prostej, na poboczu wielki rów, a te auta stały kompletnie rozbite na
      jedynym przejeździe przez rów... wjeździe na cmentarz. Bardziej wyglądało to
      jakby ktoś stamtąd wyjeżdżał albo tam wjeżdżał. Trudno mi pojąć, że tak nie było
      i mogło dojść do czołowego zderzenia. Musiał szybko jechać i ktoś mu wyjechał na
      lewy pas, ratował się w lewo i doszło do tragedii. Tam jest chyba pas zieleni
      między nitkami :(
      • Gość: lalala Re: Widziałem wraki kilka minut później. IP: 80.48.157.* 05.03.07, 11:19
        Jedna z najgorszych rzeczy w zyciu kierowcy jest wjechac na wypadek ... o
        najgorszej nie wspone... sam wjechalem kiedys na czolowke na szczescie niekt nie
        zginal ale tylko dlatego ze w focusie nikt nie siedzial na miejscu pasazera
        widok straszny no i pozniej to zdolowanie i jazda gora 70 na godzine...
    • Gość: Grzesiek Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.prenet.pl 05.03.07, 11:42
      Ciężko byłoby policzyć odcinki, gdzie nie ma barierek oddzielających oba pasy
      ruchu na DK-1. A jaka jest nawierzchnia tej drogi w kierunku Katowic szczególnie
      w pobliżu skrzyżowań z sygnalizacją świetlną, każdy kierowca wie.
      • Gość: kierowca123 Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: 83.238.13.* 05.03.07, 13:08
        Przejeżdżałem wczoraj tamtędy parę minut po wypadku. Widok tragiczny; na ziemi
        trzy przykryte ciała, zmasakrowane samochody, blade i przerażone twarze ludzi,
        którzy tam stali. Taki widok robi wrażenie, ale prawdę mówiąc nie zauważyłem
        żeby ludzie jechali wolniej po minięciu tego miejsca - niestety każdemu się
        wydaje, że MNIE TO NIE DOTYCZY.
    • Gość: Kaśka Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.cn.com.pl 05.03.07, 17:13
      Bardzo przykre..[*] dla tych którzy nie przeżyli tego wypadku..
    • Gość: a Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 14:53
      niestety dziecko też nie przeżyło,mam nadzieje że go spotka kara boska
      • Gość: gość Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 20:53
        miał na imie Przemuś
    • Gość: a Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.07, 16:02
      up
      • mawta Re: Trzy osoby nie żyją, czwarta walczy o życie 03.07.07, 11:06
        Ogromnie współczuję rodzinie zmarłych - jeśli w ogóle ktoś został z tej
        rodziny :-(
        Przejeżdżałam kilkanaście minut po wypadku tą trasą - był to dla mnie wstrząs,
        który do dzisiaj mnie nie odpuścił. Chyba po raz pierwszy zdałam sobie sprawę z
        tego, że w takich sytuacjach nie ma się żadnych szans - i że nie wystarczy
        samemu być ostrożnym. I że faktycznie taka okropność może spotkać mnie, moją
        rodzinę.
        Od 4 miesięcy - przez to zdażenie - jeżdżę wolniej i właściwie tamten widok
        mnie nie odpuszcza - zdecydownaie można to nazwać traumą.
        I jeszcze ta informacja, że dzieciak też nie przeżył - koszmar.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka