Dodaj do ulubionych

rower - jaki wybrać

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 13:19
Witam, mam zamiar kupić sobie rower w sumie bardziej do jazdy rekreacyjnej,a
nie wycieczek górskich i nie wiem jaki wybrać. MAm nadzieję że podrzucicie mi
jakis modele warte uwagi w cenie do 1200 - 1300.
Obserwuj wątek
    • Gość: El Pablo Re: rower - jaki wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 14:02
      Polecam sklep na ul. Śląskiej (vis a vis Tele Pizzy) - kupiłem tam w ubiegłym
      roku rower słowackiej firmy DEMA za kwotę o której mówisz. Rower jest naprawdę
      fantastyczny: lekki i bardzo fajnie się na nim jeździ (szczerze mówiąc nie mam
      specjalnej kondycji a trasy 50-60 km robię praktycznie bez wysiłku). Nie mam
      też z nim żadnych problemów technicznych - ZERO awarii. Szczerze polecam tą
      markę. Rowerki DEMA zaczynają się w w/w sklepie już od 700 zł - warto jednak
      zainwestować w aluminiowe obręcze, aluminiową ramę i lepszy osprzęt
      (przerzutki, hamulce itp.). Ja miałem się w pierwszej chwili zdecydować na
      rower za 700 za a wyszedłem z ponad 2x droższym i nie żałuję.
      Aha, jeszcze jedno:
      NIE KUPUJ W SUPERMARKECIE!!! Te rowery to chłam, który Ci się rozpadnie po
      jednym sezonie: jedyna zaleta tego sprzętu to cena.

Jeśli będziesz kupowała na Śląskiej - negocjuj rabat i dodatki (np.
      oświetlenie, "stopkę" - mnie udało się wynagocjować i rabat i gadżety).
      Pomyślnych negocjacji!

• lookas.prv.pl Re: rower - jaki wybrać 04.05.07, 15:28
        Ja z kolei ten sklep odradzam.

Kupiłem tam moją Meridę i ich zaplecze serwisowe uważam za totalne dno.
        Pozdrawiam serdecznie przy okazji pana serwisanta z młotkiem.

Są lepsze sklepy, gdzie pracują ludzie, dla których rowery to pasja i znają się
        na rzeczy, np. Wieczorek na Ogrodowej, narty-rowery na Kościuszki, Kocot-bike na
        Okólnej, Cyklo na Garibaldiego czy sklepik na Bór itd. Tutaj można liczyć na
        fachową poradę przy zakupie oraz porządną gwarancję (tutaj akurat Wieczorek jest
        bezkonkurencyjny moim zdaniem oraz chłopak na Bór, który też odwala kawał dobrej
        roboty).

Na Śląskiej czy na Drogowców już niczego nie kupuję i nie zaglądam tam nawet po
        lampki.

Pozdrawiam ;-)

• Gość: El Pablo Re: rower - jaki wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 14:04
      ...zapomniałem dodać, zejest to rower crossowy (większe koła niż w "góralach" i
      węzsze opony). Jak sama piszesz niekoniecznie chcesz górala tylko rower do
      jazdy rekreacyjnej - polecam croossa - jest bardzo uniwersalny: nadaje się
      zarówno do jazdy po asfalcie a do jazdy rekreacyjnej jest wręcz niezastąpiony.
      Daj znać na forum jak już zakupisz sprzęt!
      Pozdro!
      • Gość: bartek Re: rower - jaki wybrać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 14:12
        racja el pablo dema sa to bardzo dobre rowery - malo kto wie ale sa to podrobki
        meridy - czyli jednego z najlepszych producentow rowerow - osprzet identyczny
        roznica w naklejkach na ramie i producki slowackiej skladane w polsce ;-)) w
        tej kwocie kupisz juz fajny sprzet zerknij na stronke - aha sklep na slaskiej
        to ta sama siec co na drogowcow - scout-tam jest wiekszy wybor:
        dema.dynatech.sk/sk/Mtb/
        Napewno cos wybierzesz!!
        Pozdrowionka i pozdrawiam - wlasnie wychodze z domku na rowerek i do lasu!!!!
        • Gość: Ewa Re: rower - jaki wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 14:15
          Dziękuję za porady pozdrawiam
        • Gość: El Pablo Re: rower - jaki wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 14:20
          O Meridzie słyszałem dużo dobrego. Wydaje mi się jednak, że Merida jest
          znacznie droższa od Demy. W każdym bądź razie Dema jest naprawdę O.K.
    • Gość: rowerzysta Re: rower - jaki wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 14:14
      ja ci sprzedam nowke gianta za 800 zł...
      • Gość: El Pablo Re: rower - jaki wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 14:17
        Giantów nie polecam - kiedyś były dobre.
        Obecna produkty - PODOBNO bardzo awaryjne.
        (celowo podkreślam słowo PODOBNO - opinia oparta na
        ocenach "znawców tematu")
    • Gość: El Pablo Re: rower - jaki wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 14:32
      Dodam jeszcze jedno: przy zakupie zapytaj sprzedawcę o modele np. z ubiegłego
      roku (różnią się nieznacznie od tegorocznych a są nawet kilkaset zł tańsze -
      mnie udało się "wyrwać" model z roku 2005 o ok. 500 zł taniej - nie róznił się
      praktynie niczym od modeli z roku 2006). Warto przemyśleć.
    • Gość: out Re: rower - jaki wybrać IP: 213.25.14.* 04.05.07, 14:47
      Wejdź na stronę:
      rower.i365.pl/news.php
      a potem w forum i zadaj to pytanie. O demie zapomnij, poczytaj forum to dowiesz
      się dlaczego, w każdym razie nie maja dobrej opinii wśród bikerów.
    • Gość: rowerzysta Re: rower - jaki wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 14:53
      A kto ci powiedzial ze sa awaryjne??? pojezdzilem na nim 3 razy i jest
      rewelacja.A chce sprzedac bo zakupilem szosówke...ot tyle..CENA 800 ZŁ
      • Gość: El Pablo Re: rower - jaki wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 15:10
        Porozmawiaj z ludźmi prowadzącymi serwisy rowerowe - u nich uzyskasz najlepszą
        opinię na temat tej marki.
        Poza tym polecam oczywiście forum o którym pisze OUT.
    • Gość: rowerzysta Re: rower - jaki wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 15:35
      Kolego wiem ze GIANTA nie ma co porownywac np do scota czy wellera...ale za
      1200 zł nie kupisz dobrego roweru..a wtakim przedziale cenowym jak chce kupic
      kolezanka to GIANTA kupisz juz dobrego...POZDRAWIAM 2 kolowcow(oczywiscie tych
      bez silnika)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka