Dodaj do ulubionych

wloski strajk w supermarketach

IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 04.06.07, 20:28
W dniu Bozego ciala Solidarnosc zapowiedziale wloski strajk w
supermarketach,polegajacy na skrupulatnymi powolnym wykonywaniu swoich
obowiazkow.Nie chcemy pracowac w tak wazne swieto ,chcemy ten czas tak jak
wszyscy spedzic z naszym rodzinami.Powiecie jak zawsze w takich przypadkach,że
zawsze moge zmienic praca.Ja tak,ale problem zostanie.Nie jestesmy
podludzmi,tez chcemy miec prawo do woknych swiat,przynajmniej tych
najwazniejszych.,takich dni nie zastapi zaden inny dzien wzamian.
Obserwuj wątek
    • Gość: czeladnik Re: wloski strajk w supermarketach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 20:32
      zgadzam sie powinny markety byc zamkniete
    • Gość: edi A we Wloszech ............. IP: 80.48.49.* 04.06.07, 20:34
      Czytalem ostatnio ze we wloszech po raz pierwszy od czasow ekspansji marketow
      sprzedaz w malych sklepikach przewyzszyla sprzedaz w marketach . Przynajmniej
      jedna nacja zrozumiala co sie kupuje w hiperach i do czego sluza :) Nam
      pozostaje nauka od lepszych :)
    • asgard_bp Re: wloski strajk w supermarketach 04.06.07, 20:36
      Popieram!!!! trzeba tez zamknac w dni wolne od pracy kina,teatry,muzea.stacje
      benzynowe,szpitale.Policja i straż pożarna tez powinna miec wolne.
      Aaaa, zapomnaiłbym jeszcze o ujeciach wody,energetyce i gazownikach.
      Oni wszyscy by chcieli miec wolne ale wybrali zawód / prace/ taka a nie inną.

Mnie się nikt nie pytał czy lubie prace w wigilie czy sylwestra,pracowałem by
      tacy jak ty, chcacy być z rodzinami mieli wode w kranie.
      • Gość: brawo Re: wloski strajk w supermarketach IP: 80.48.49.* 04.06.07, 21:10
        asgard_bp, a myślałem że to FOREST GUMP napisał
        • Gość: moncia Re: wloski strajk w supermarketach IP: 80.54.174.* 04.06.07, 21:14
          powinni miec wolne w Boze Cialo .ale jak nasi paulini takze pracuja ,bo im nie
          starcza to o czym ta dyskusja /za 800 zl trzeba robic tam caly tydzien lacznie
          z niedziela /pozdrawiam
      • Gość: edi Chce zeby US pracowal w niedziele !!!!!!!!!!!!!! IP: 80.48.49.* 04.06.07, 21:24
        > Mnie się nikt nie pytał czy lubie prace w wigilie czy sylwestra,pracowałem by
        > tacy jak ty, chcacy być z rodzinami mieli wode w kranie.

A ja chce w niedziele zlozyc w skarbowce pita , zalozyc lokate w banku oraz
        zmienic prawo jazdy na nowe w UM . WIEC PROSZE aby w/w urzedy pracowaly - BO
        CHCE !!!!!!!!!!!
    • Gość: Misza Re: wloski strajk w supermarketach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 21:37
      Nareszcie ktoś się obudził-mają moje poparcie.
      • Gość: Anika Re: wloski strajk w supermarketach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 15:41
        Ktoś tu był tak inteligentny,że porównał pracę strażaka z pracą w
        supermarkecie,jeśli naród jest tak bystry,to się nie dziwię,że markety pracują w
        święta.Strajkujcie i walczcie o swoje prawa!
        • Gość: Jarek Re: wloski strajk w supermarketach IP: 217.153.246.* 05.06.07, 22:34
          Ktoś tu był tak inteligentny,że porównał pracę strażaka z pracą w
          supermarkecie,jeśli naród jest tak bystry,to się nie dziwię,że markety pracują w
          święta.Strajkujcie i walczcie o swoje prawa!

Masz zupełną,inteligentną racje,prace w tym kraju tez się dzieli na równą i
          równiejszą

Macie racje,słuchajcie tej bystrej rady i walczcie o swoje prawa!!!
          Mniejszy utarg = mniejsza rentowność = więcej bezrobotnych
          • Gość: pilot Re: wloski strajk w supermarketach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 08:47
            Chłopie Biedronka miała w 2006 roku 91 mln zł zysku NETTO!!!! - a pracownikom
            chodzi o 12 dni w roku - największych świąt narodowych - to może mieć wpływ na
            zysk na poziomie 4% czyli biedronka będzie mieć zamiast 91 to 85 ale ciągle
            ZYSKU NETTO a nie jakieś straty więc o jakim bezrobociu Ty mówisz? ale z tego
            przykładu widać że w grę wchodzi dla jednej tylko firmy 5-6 dużych baniek mniej
            a to są 3 nowowybudowane sklepy i o to tu chodzi.
          • Gość: ... Re: wloski strajk w supermarketach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 17:37
            Tobie to chyba premie płacą od tych utargów!
      • Gość: . Re: wloski strajk w supermarketach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 19:01
        gość... w innym temacie wpisał > Czy w niedziele i święta kościelne,państwowe
        będą zamknięte
        kramy,sklepy,restauracje na terenie JG? Czy księża w te dnie też przeprowadzą
        strajk włoski i nie będą pobierać na tacę,;śluby,chrzciny,i inne będą bez opłat
        jakichkolwiek nawet "co łaska"?.
        Tak będziemy wszyscy święcić takie dnie i nie pójdziemy do marketów tylko na
        spotkanie ze świętującymi-strajkującymi..<
        dodam swoje ... ze świętującymi,strajkującymi księzmi -solidarni(e).p
        • Gość: hex Re: wloski strajk w supermarketach IP: 80.54.170.* 05.06.07, 19:58
          Niedziela lub inne święta powinny być płacone setki lub więcej bo nie można niedziel czy świąt traktować na równi z dniem powszednim i wtedy takowy pracodawca podejmował by decyzję czy pracować w święta czy nie a pracownicy chętnej by przychodzili do pracy.
    • Gość: :/ Re: wloski strajk w supermarketach IP: 212.87.240.* 05.06.07, 21:25
      Pracuje na stacji w sylwestra, wigilie, i wszystkie święta nawet Matki Boskiej
      Zielnej czy jaka Ona tam jest :/ I nikt nie odzywa się ze powinniśmy mieć wolne.
      A co, nie da się zatankować dzień wcześniej więcej ? PARANOJA, nie podoba się to
      do innej roboty najlepiej 2 dni w tygodniu.
    • Gość: art Re: wloski strajk w supermarketach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 07:30
      a dupa tam tesco, sreskko, real, achaun czy inne badziewie... przecież wy tam
      cały czas macie strajk włoski... obsługi zero przy stoiskach (oczekiwanie na
      obsługę to ok 10 minut i nie ma pewności że ktoś przyjdzie), przy kasach tłok
      bo panie tak wolno kasują że szkoda gadać, punkt obsługi klienta chamski,
      nieuprzejmy i też pracujący na wolnych obrotach.... i wy mówicie że można
      jeszcze wolniej pracować??? no nie... to moze lepiej nie przychodźcie do
      pracy... albo powiedzcie od kiedy ten strajk tam trwa, bo odnoszę wrażenie że
      od samego początku istnienia marketów...
      a tak na marginesie... to chyba teraz będziecie normalnie pracować, jeśli
      oczywiście wiecie co strajk włoski oznacza:)
      langsam, langsam aber sicher... :) i mnie chodzi bardziej o ten sicher :)
      • Gość: tak Re: wloski strajk w supermarketach IP: 80.48.49.* 06.06.07, 11:23
        bierzcie przykład z zachodu, tam w dziedziele i święta pracują tylko służby
        (s.zdrowia, policja, s.pożarna i samoobsługowe stacje paliw), więc nie pieprz
        głąbie, że praca w markecie to to samo
      • Gość: iii Re: wloski strajk w supermarketach IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.07, 11:30
        do art..ilośc obsługi to niestety zależy od systemu w danym sklepie..od
        dyrekcji czy centrali ..walcz z systemem pisząc skargi ale i tak ci w warszawie
        mają pojedynczych klientów gdzieś, a kasjer nie może się pomylić bo płaci z
        własnych pieniędzy ..ci którzy mają swoje sklepy tez wcale szybciej nie
        wydają..odpowiadasz materialnie więc powoli i dokładnie..i po co tak niemiłe
        słowa??cóż skoro klienci są niemili to sprzedawca ma być lepszy????
        • Gość: art Re: wloski strajk w supermarketach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 12:33
          wszystko to racja co piszesz no może oprócz jednego... ja też pracuję w handlu
          i nie raz zdarzyło się że klient mnie wkurzył, był nieuprzejmy, opryskliwy itd.
          itp ale ja jakoś na klienta się nie obrażam tylko służbowy uśmiech na twraz i
          życzę miłego dnia... czy to takie trudne?? i powiem tak na zakończenie,
          uprzejmość i trochę uśmiechu a chamski klient mięknie w oka mgnieniu :)
      • yanoooosh Re: wloski strajk w supermarketach 07.06.07, 12:40
        Gość portalu: art napisał(a):

> a dupa tam tesco, sreskko, real, achaun czy inne badziewie... przecież wy tam
        > cały czas macie strajk włoski... obsługi zero przy stoiskach (oczekiwanie na
        > obsługę to ok 10 minut i nie ma pewności że ktoś przyjdzie), przy kasach tłok
        > bo panie tak wolno kasują że szkoda gadać, punkt obsługi klienta chamski,
        > nieuprzejmy i też pracujący na wolnych obrotach.... i wy mówicie że można
        > jeszcze wolniej pracować??? no nie... to moze lepiej nie przychodźcie do
        > pracy... albo powiedzcie od kiedy ten strajk tam trwa, bo odnoszę wrażenie że
        > od samego początku istnienia marketów...
        > a tak na marginesie... to chyba teraz będziecie normalnie pracować, jeśli
        > oczywiście wiecie co strajk włoski oznacza:)
        > langsam, langsam aber sicher... :) i mnie chodzi bardziej o ten sicher :)

Obslugi zero baranie jeden bo wykladamy towar ktory ty i reszta ludzi chetnie z polek zabieracie i jakos nikomu nie przyszlo do glowy , ze ten towar sam sie nie wyklada, ewnentulnie inny klient ktory o cos zapytal jest obslugiwany.
        Jakbys pracowal w markecie to wiedzial bys , ze kierownik za brak obslugi na informacji zdrowo cie opie....li, lub nas.....a w papiery nagana.

A jesli jestes taki inteligentny za jakiego sie uwazasz to po jaka cholere ci obsluga.

Jesli chcesz lepszej obslugi to czekaj bo oprocz ciebie sa inni klienci i dla obslugi badz mily, bo zaden zdrowy czlowiek ktory tam pracuje, na poczatku zjechany przez ciebie ci nie pomoze uwierz mi na slowo.
    • Gość: art Re: wloski strajk w supermarketach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 12:01
      DO TAK:
      Czemu mnie obrażasz, zawsze tak rozmawiasz z ludźmi którzy mają inne zdanie??
      Mamy wolny kraj mogą sobie zmienić pracę na inną, gdzie napewno będzie lepiej,
      normalniej, a szef bedzie taki że do rany przyłóż:)

Pozdrawiam
      • Gość: tak Re: wloski strajk w supermarketach IP: 80.48.49.* 06.06.07, 12:05
        z takimi głąbami to zawsze, możesz mnie podać do sądu
        • Gość: art Re: wloski strajk w supermarketach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 16:39
          brak argumentów:) łatwo się tak anonimowo obraża:) miłego popołudnia:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka