Gość: kasia IP: *.trustnet.pl 25.06.07, 16:02 Czy ktoś zna jakiegoś w miarę taniego kosztorysanta z uprawnieniami,który zrobi szybko uproszczony kosztorys remontowy do kredytu?Proszę o namiary. gg 2267593 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Yoko Re: Kosztorysanci budowlani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 20:51 Do kosztorysowania nie potrzeba uprawnień. Wystarczy, że poszukasz kogoś kto orientuje się w programach do kosztorysowania po prostu. Jak duży kosztorys i czego ma dokładnie dotyczyć? Jak chcesz i możesz to wyślij coś więcej na erkaes@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Kosztorysanci budowlani IP: *.trustnet.pl 25.06.07, 22:14 Wiem,że kosztorys mogę zrobić sama(tylko nie mam zbytnio czasu),ale niestety w banku w którym chcę wziąść kredyt taki kosztorys musi być podbity przez kogoś kto ma uprawnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Kosztorysanci budowlani IP: *.trustnet.pl 25.06.07, 22:17 kosztorys ma być uproszczony i ma dotyczyć remontu domu,chodzi głównie o ten stempelek pod nim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Kosztorysanci budowlani IP: 88.220.79.* 26.06.07, 15:15 co to za debilny bank? jaka pieczątka ? to nabijanie kasy kosztorysantą - nie ma uprawnień kosztorysowych !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Kosztorysanci budowlani IP: 88.220.79.* 26.06.07, 15:13 nie ma czegoś takiego jak uprawniony kosztorysant. Do kredytu wystaczy jak sobie zrobisz sam - taką tabelkę z przybliżonymi cenami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Kosztorysanci budowlani IP: *.trustnet.pl 26.06.07, 16:44 No niestety ten debilny bank to PKO.Dzisiaj dowiadywałam się dokładnie i oczywiście kosztorys mogę zrobić sobie sama,ale musi go podbić osoba która ma uprawnienia np.kierownik budowy.Gdzie sens i gdzie logika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melonmelon Re: Kosztorysanci budowlani IP: *.hcz.com.pl 27.06.07, 08:28 kosztorys uproszczony moze wykonać każdy natomiast bank żada by pod kosztorysem podpisał sie ktoś z uprawnieniami budowlanymi gg 3214514 pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Kosztorysanci budowlani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 10:15 Po tych wypowiedziach widać jak ludzie mają pojęcie o pracy kosztorysanta. Nie kompromitujcie się swoimi wypowiedziami.Zrobienie kosztorysu i ponoszenie odpowiedzialności za niego to nie sprzedaż piwa ,lodów czy papierosów.Zresztą duża częśc wypowiedzi na forum to bzdury i piszą to dyletanci.Nie kompromitujcie się bo to świadczy o poziomie ludzi piszących i ich ciemnocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Kosztorysanci budowlani IP: 88.220.79.* 02.07.07, 10:50 aleś sie wypowiedział? Masz jakieś pojęcie jak ma wyglądać kosztorys do kredytu? To zwykła tabelka zrobiona w exelu: - krokwie - tyle - pokrycie - tyle...itd A dyletantem to Ty jesteś, bow koło macieju piszesz to samo, a zero konkretów. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty139 Re: Kosztorysanci budowlani 19.11.14, 20:54 ja jestem zadowolony z tej firmy lcservice.pl/pl/kosztorys-budowlany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowijka Re: Kosztorysanci budowlani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 13:11 teraz nie ma, ale było kiedyś i pewnie dlatego bank tego wymaga, bo jest nie na czasie w tych tematach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do www Re: Kosztorysanci budowlani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 12:33 Coraz więcej jest na forum wszystko wiedzących,a nic nie potrafiących.Nauka nikomu jeszcze nie zaszkodziła,ale pisanie bzdur na forum jest bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś