Dodaj do ulubionych

Gdzie oddać krew

IP: *.profiline.pl 16.07.07, 11:28
jak w temacie , gdzie mozna iść i oddać krew , numer fona lub adres ?
Obserwuj wątek
    • Gość: krewniaczka Re: Gdzie oddać krew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 11:32
      na parkitce przy szpitalu jest punkt pobierania krwi
      • Gość: piotr Re: Gdzie oddać krew IP: *.profiline.pl 16.07.07, 11:33
        w jakich godzinach jest czynny i w którym miejscu dokładnie ? ( przy głównym
        wejsciu czy tam gdzie jest podjazd dla karetek ? )
        • Gość: sosq Re: Gdzie oddać krew IP: *.flatpla.net 16.07.07, 11:40
          czynny jest od 7 do 15 ale oddawac mozna do 14 a wejscie jest daleko od
          glownego. Na lewo jeszcze od przystanku MPK, Sa tam znaki kierujace i jak
          zapytasz sie kogokoliwek to Cie pokieruje
          • Gość: p Re: Gdzie oddać krew IP: *.profiline.pl 16.07.07, 11:41
            dzięki
    • Gość: Michał R. Re: Gdzie oddać krew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 11:43
      Ja też chce oddać, bo kumpel mi mowił, że jego kumpel potrzebuje.Podobno jakiś porządny człek. Ale robie to pierwszy raz, a jestem troche zabiegany, wolałbym tam iść i od razu oddać,a nie dowiedzieć sie ze np dziś zjadłem sniadanie, albo wczoraj nie robiłem kupy i nie moge. Wiecie czy są jakieś wstępne wytyczne ? Czy badania robią tam w szpitalu na miejscu ?
      • Gość: p Re: Gdzie oddać krew IP: *.profiline.pl 16.07.07, 11:52
        dobre pytania. Może ktoś kto oddaje krew się wypowie co i jak trzeba zrobić ?
      • Gość: krewniaczka Re: Gdzie oddać krew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 11:54
        śniadanie musisz zjeść ale nic specjalnie tłustego. NIe pal, nie pij alkoholu
        przed. Podstawowe badania robią bezpośrednio przed pobraniem krwi. NA poczatku
        wypełniasz kartę czy miałeś operację w niedalekiej przeszłości, wizytę u
        dentysty, czy bierzesz leki, czy ostatnio chorowałeś;
        póżniej pobierają próbkę krwi, mierzą ciśnienie - jeśli sie kwalifikujesz
        pobieraja 450ml krwi :)
        • Gość: krewniaczka Re: Gdzie oddać krew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 11:56
          www.krewniacy.pl/?action=showArticle&id=30
    • segel Re: Gdzie oddać krew 16.07.07, 12:10
      www.rckik-katowice.com.pl/gdzie3.html
      Tu masz spis akcji wyjazdowych, czyli miejsca i czas postoju specjalnego autobusu. Na stronie głównej masz informacje, które Cię interesują.
      Nie ma się czego bać, a zrobisz coś dobrego dla innych.
      W wakacje jest mniej dawców, a więcej wypadków, więc Twoja krew na pewno się przyda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka