Gość: Piotr IP: *.profiline.pl 16.07.07, 11:28 jak w temacie , gdzie mozna iść i oddać krew , numer fona lub adres ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krewniaczka Re: Gdzie oddać krew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 11:32 na parkitce przy szpitalu jest punkt pobierania krwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Gdzie oddać krew IP: *.profiline.pl 16.07.07, 11:33 w jakich godzinach jest czynny i w którym miejscu dokładnie ? ( przy głównym wejsciu czy tam gdzie jest podjazd dla karetek ? ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosq Re: Gdzie oddać krew IP: *.flatpla.net 16.07.07, 11:40 czynny jest od 7 do 15 ale oddawac mozna do 14 a wejscie jest daleko od glownego. Na lewo jeszcze od przystanku MPK, Sa tam znaki kierujace i jak zapytasz sie kogokoliwek to Cie pokieruje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał R. Re: Gdzie oddać krew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 11:43 Ja też chce oddać, bo kumpel mi mowił, że jego kumpel potrzebuje.Podobno jakiś porządny człek. Ale robie to pierwszy raz, a jestem troche zabiegany, wolałbym tam iść i od razu oddać,a nie dowiedzieć sie ze np dziś zjadłem sniadanie, albo wczoraj nie robiłem kupy i nie moge. Wiecie czy są jakieś wstępne wytyczne ? Czy badania robią tam w szpitalu na miejscu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Gdzie oddać krew IP: *.profiline.pl 16.07.07, 11:52 dobre pytania. Może ktoś kto oddaje krew się wypowie co i jak trzeba zrobić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krewniaczka Re: Gdzie oddać krew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 11:54 śniadanie musisz zjeść ale nic specjalnie tłustego. NIe pal, nie pij alkoholu przed. Podstawowe badania robią bezpośrednio przed pobraniem krwi. NA poczatku wypełniasz kartę czy miałeś operację w niedalekiej przeszłości, wizytę u dentysty, czy bierzesz leki, czy ostatnio chorowałeś; póżniej pobierają próbkę krwi, mierzą ciśnienie - jeśli sie kwalifikujesz pobieraja 450ml krwi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krewniaczka Re: Gdzie oddać krew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 11:56 www.krewniacy.pl/?action=showArticle&id=30 Odpowiedz Link Zgłoś
segel Re: Gdzie oddać krew 16.07.07, 12:10 www.rckik-katowice.com.pl/gdzie3.html Tu masz spis akcji wyjazdowych, czyli miejsca i czas postoju specjalnego autobusu. Na stronie głównej masz informacje, które Cię interesują. Nie ma się czego bać, a zrobisz coś dobrego dla innych. W wakacje jest mniej dawców, a więcej wypadków, więc Twoja krew na pewno się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś