Gość: Liberall IP: *.man.czest.pl 23.09.07, 22:14 Najlepsze lata życia...:))) Pozdrawiam wszystkich absolwentów IV LO!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iza_leszczyna Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat 24.09.07, 00:28 byłam, miód i wino piłam, no właściwie nie piłam, ale i tak było świetnie, chociaż z mojej klasy (IV b - matura 1981) był tylko Grześ Skrzynecki i ja:(, no i nasza wychowawczyni - Pani profesor Świąć, jeśli ktoś z Was czyta Forum dajcie znać, bo chcemy zrobić imprezę klasową w listopadzie pozdrawiam wszystkich "Sienkiewiczaków" iza leszczyna www.leszczyna.info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lifeguard79 Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: 91.104.138.* 24.09.07, 01:11 Ja niestety być nie mogłem. Na emigracji siedzę, zarobkowej. Nie, żebym musiał, ale tak wyszło. Niespokojny duch się odezwał i trzeba było ruszyć w świat, za przygodą. Gdyby jednak ktoś z IV "d", matura rocznik 1998 (wychowawczyni p. prof. Górska) miał ochotę odwiedzić Londyn to piszcie na: pamizg@interia.pl. Można by też kiedyś na "kawie" się spotkać w Częstochowie... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał C Co się stało z naszą klasą....IV d matura 1992? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 08:06 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.k Pani Gładysz rocznik 1972 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 08:33 Niestety nie mogłam byc .Ale najlepiej wspominam obecnie nasze spotkania terazniejsze kiedy wszyscy dojrzeli i znormialnieli. To zaszczyt aby gdzies tam w jakis kregach pochwalic sie , ze chodziło sie do Sienkiewicza. Najbardziej wspominam , tych ktorzy dawali wycisk ..;) Panią Lewanowicz , Zajdler i Majzner . Dali nam popalic. Wszyscy nauczyciele kochali to co robili. Takie zjazdy mogłyby odbywac sie częściej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pokolenie 1981 Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 09:52 Najlepsze życzenia i gratulacje w czasie tak szacownej rocznicy od VI LO im J.Dąbrowskiego z Rakowa. Może ten wątek stanie się zalążkiem Waszej witryny na Forum Czwa podobnej do naszej - życzę Wam tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DABROWSZCZAK Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.cn.com.pl 05.11.07, 15:07 wpisujcie się na www.nasza-klasa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christiana głąby z tej szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 11:26 ...wychodzą zwłaszcza z klas sportowych. cóż się dziwić, skoro nauczycieli zatrudnia się tam nie ze względu na wiedzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sieniu Re: głąby z tej szkoły IP: *.apus-net.pl 31.10.07, 13:51 Widać, że kończyłeś inną szkołę!!! Ot cały komentarz. pozdrawiam Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: 89.174.23.* 24.09.07, 11:31 A mozna opisac postac z innej szkoly? Odpowiedz Link Zgłoś
fafiona Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat 24.09.07, 12:05 O jak miło przeczytać o swoim ojcu- (Jerzy Królica):)) Bardzo mnie to cieszy, że pozostał w pamięci tylu osób:)) Bardzo żałuję, że nie mogłam być na zlocie:( Pozdrawiam wszystkich sienkiewiczaków:))) ( matura 97', klasa IV g) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek polonistka aneta kuro... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 13:27 nieuk z wsp, na jakiej zasadzie pan j.przyjmuje takie osoby do pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ot Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.czestochowa.agora.pl 24.09.07, 14:39 Paolo, oczywiście, że można :) Fafiona > pan Jadczyk bardzo ciepło wypowiadał się o pani tacie, podobnie jak to zawsze robi Muniek Staszczyk, gdy mówi o szkole :) pozdrawiam, Ola Trojak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 15:19 Tez spiewałam w jakims chórze, ale nie pamietam nazwy. Pan Królica to facet z klasą , który kochał to co lubił .Fajne były te piosenki i czasy Pani Woźnej , której baliśmy sie ... Pana Dyrektora Jaszewskiego... Miło powspominac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marie Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: 212.87.241.* 24.09.07, 14:03 Matura 1964. Imponująca ilość maturzystów z tego rocznika na zjeździe- 28 osób. Marek Przybylik przypomniał nam pierwszy zjazd po ukończeniu liceum. Zapamiętaliśmy dużą ilość starszych osób i zastanawiające ... teraz my jesteśmy tak postrzegani, bo każdy z nas skończył 60 lat. Upływ czasu nas pozmieniał, ale podczas spotkania klasowego i na balu- znowu czuliśmy się młodo. Serdeczności dla absolwentów L.O. im. H. Sienkiewicza !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matura 1965 Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.trustnet.pl 24.09.07, 14:18 w tej szkole przeżyłam najpiękniejsze lata ,dobrze że co jakiś czas można poczuć się znowu uczniem Sienkiewicza i wrócić do młodości nieobciążonej problemami ,do pewnej beztroski o dzień dzisiejszy,jutrzejszy ,z naszej klasy było nas wyjątkowo mało, zawsze to my byliśmy liczną grupą ,Koleżanki i Koledzy czy Wy już nie chcecie wrócić do tamtych lat czemu nie przyszliście chociażby Ci którzy mieszkają w Częstochowie ,przyjeżdżają absolwenci z kraju i ze Swiata a częstochowiacy siedzą w domu szkoda. Pozdrawiam wszystkich S I E N K I E W I C Z A K Ó W Odpowiedz Link Zgłoś
dan0123 Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat 24.09.07, 15:25 Jak to możliwe, że IV LO kończy 154 lat, skoro pierwsze niedawno skończyło 100 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 16:37 też o tym myślałam..może chodzi o to,że później przekształciło się w lo niż 1lo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sienkiewiczak Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.range86-152.btcentralplus.com 24.09.07, 16:50 www.absolwenci.sieniu.czest.pl/index.php?show=art&which=1 tutaj dowiecie się, dlaczego szkoła skończyła 145 lat(pomimo małej pomyłki autorów artykułu w obliczeniu lat 1862 do 2007 to 145 lat, a nie 135)- miłej lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 22:02 No w ten sposób to mozna wiek szkoły tak wydłuzyć , że w końcu okaże się , że był Sienkiewicz ( lo ) zanim sie urodził Sienkiewicz ( pisarz) . No i przyznawać się do tradycji carskiej szkoły , w której zabraniano mówic po polsku ... jakoś nie tak . Lepiej miec rodowód krótki ale piękny i prosty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.07, 13:00 iv LO wcale nie jest takie dobre.Bazuje tylko na tradycji.Nowi nauczyciele,nowa Dyrekcja musi zapracowac na poziom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kristoff Kto pamieta 80-lecie IV LO 1995 r? IP: *.range86-128.btcentralplus.com 24.09.07, 16:52 Szybko zlecialo to 65 lat. Czy ktos (oficjanie) przeprosil za pomylke w obliczeniach w 1995r.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +Bestanisz Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 17:10 Wyrażam ogromne uznanie całemu wspaniałemu zespołowi organizatorów ,w tym wsapaniałym aktualnym Sienkiewiczakom na czele z prof.Aleksandrem Cieślakiem oraz dr-em Juliuszem Stępowskim i prof.Ostrowskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bestanisz Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 17:29 Przepraszam oczywiście dr-em Sętowskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 07:58 A jak nazywała sie Pani Wożna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przerazińska Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.pcz.czest.pl 26.09.07, 10:27 Pani Woźna nazywała się Przerazińska z tego co pamiętam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.chello.pl 06.10.07, 05:34 burok rulezz lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.apus-net.pl 09.10.07, 15:05 moze za dyrektora jaszewskiego i za poprzednich dyrektorow ta szkola byla super.po kadencji nowej dyrektor sipy,nie bedzie co swietowac.szkola upada,dretwa atmosfera i jeszcze zrzut pedagogiczny z andersa.szkola upada,te same dekoracje.klasy wf przestaja istniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 15:58 Lata swietnosci ta szkola ma juz za soba.Doswiadczeni nauczyciele odeszli na emeryture.Nowa pani dyrektor pani Sipa nie sprawdza sie na tym stanowisku,zreszta, jako nauczycielka jezyka angielskiego rowniez.brak kontaktow z mlodzieza,brak pomysłow.Przecietne LO, z mloda niedoswidczona kadra.Nuda drodzy absolwenci,3/4 szkoly uczeszcza na korki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.gre.pl 03.11.07, 15:12 a ja chciałam pozdrowić swoich chłopaczków z klasy szurgotka, grygusia, boralka, kapcia, przybysia, nosolka i innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.realestate.net.pl 03.11.07, 15:48 Gość portalu: jola napisał(a): > Lata swietnosci ta szkola ma juz za soba.(...)Nowa pani dyrektor pani Sipa nie sprawdza sie > na tym stanowisku O jak mnie denerwuje takie nastawienie. Jaką miała szansę się sprawdzić na tym stanowisku? Dwa miesiące? Jak można to w jakikolwiek sposób porównać z ponad 20-letnim stażem p. Jaszewskiego? Nie bądźcie śmieszni! Czy uważacie, że dyr. Jaszewski w pierwszych miesiącach swojej pracy od razu wszystko wiedział?! Głupie i krótkowzroczne podejście. A Ty Jolu się sprawdzasz w tym co robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 16:47 Słynne z czego , poprzez kogo ? ot 145 lat jak na miasto 750 letnie to niewiele . Gzdie mieszkańcy uczyli się wcześniej ? Uczyli się ... ? Uczą się ... ?// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.apus-net.pl 07.11.07, 19:55 Zgadzam sie.IVLO rozleklamowane.Nie ma klimatu,anonimowy tlum,mlodziezy na maksa ,by nauczyciele mieli etaty.Nowa Pani dyrektor ,mloda,nidoswidczona kadra,mlodziez zdobywa wiedze na korkach a nie w szkole!Sienkiewicz jest znany tylko z targow budowlanych i ogrodniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
daga1974 Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat 07.11.07, 22:37 Gość portalu: tomek napisał(a): > Zgadzam sie.IVLO rozleklamowane.Nie ma klimatu,anonimowy tlum,mlodziezy na maks > a > ,by nauczyciele mieli etaty.Nowa Pani dyrektor ,mloda,nidoswidczona > kadra,mlodziez zdobywa wiedze na korkach a nie w szkole! Sienkiewicz jest znany > tylko z targow budowlanych i ogrodniczych. nie tylko z targów :-))) znane jest również z takich absolwentów jak ja .... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 22:46 A dlaczego na korkach ? czy na lekcji jest właściwa dyscyplina ? Czy tylu jest ambitnych by znacznie więcej wiedzieć i umiec niż mozna np na 4 godz ang w szkole . Otylia Jędrzejczak tez ma forme mistrzowską dzięki dodatkowym treningom niz lekcje WF w szkole . Ot trzeba ryc , ryc dużo , dużo więcej niż może to państwo zapewnić . Może a raczej chce .Bo mogloby więcej gdyby posłowie dali na ośwoatę wiecej kasy a nie na dotacje do np ZUS Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat 13.11.07, 08:41 Czesć! ..to liceum przynajmniej kiedyś mialo swój klimat i uczyly się tam swietne dziewczyny, (jedną z nich do dziś wspominam z sentymentem)hmmmm...! TO BYLY CZASY..... Odpowiedz Link Zgłoś
daga1974 Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat 19.11.07, 11:33 n.i.p.69 napisał: > Czesć! ..to liceum przynajmniej kiedyś mialo swój klimat i uczyly się tam > swietne dziewczyny, (jedną z nich do dziś wspominam z sentymentem) hmmmm...! TO > BYLY CZASY..... świetne czasy :-) to fakt , a co do dziewczyn ... no coż , jestem żywym przykładem hahahaha pozdrawiam M... Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat 20.11.07, 09:01 Chyba mi to zostało, że dziewczyny z "Sienkiewicza" wyczuwam na odlegległość..... a do cepelianki zagladałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
daga1974 Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat 20.11.07, 16:09 zaglądałam , chodziłam na wagary do parku jasnogórskiego, paliłam fajki w bramie itd.... piekne czasy :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat 22.11.07, 07:51 Ojj tez wagarowałem, czasem brakowało mi(nam) pomysłow co robić ale cepelianka byla zelaznym punktem, poznalem tam wielu fajnych ludzi głownie z plastyka, z ktorymi przyjaźnię sie do dziś.Pozdr... Odpowiedz Link Zgłoś
florcia37 Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat 08.11.07, 06:29 nie wiem jak jest teraz ale dawniej to liceum mialo sie czym poszczycic choćby dyscypliną jaka panowała w szkole wspaniali nauczyciele p.Oimpia Staszewska przecudowna kobieta i wspaniała wychowawczyni (marura rocznik 1985) pozostała kadra nauczycieli to prawdziwa skarbnica wiedzy wiec ludzie którzy tam nie chodzili niech nie mówią ze niema sie czym szczycić a poza tym sportowcy którzy wyszli z tej szkoły też nie są gorsi od innych uczniów wcale nie mieli lżej bo program był dla calej szkoły taki sam WYPRASZAM SOBIE pozdrawiam wszystkich nauczycieli , uczniów i sportowców Natka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLI Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.apus-net.pl 11.11.07, 18:26 no tak Florciu ale to wszystko o czym piszesz to CZAS PRZESZLY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 16:21 Jestem uczniem 2 klasy Sienkiewicza i po poczatkowych pozytywnych wrazeniach, uwazam ze po zmianie dyrektora ta szkola zeszla na psy. Nie ma juz takiej atmosfery, nie mozna pozartowac sobie z kolegami czy zrobic cos smiesznego... bo od razu leci sie do dyrektorki! Nauczyciele zamiast kierowac sprawe do wychowawczyni czy pedagog, zglaszaja sie do pani Sipy (juz nie mowie jak uczniowie ją nazywaja...)! Oczywiscie wzywani sa od razu rodzice. Juz pare osob z mojej klasy byla u tej... xxx... na dywaniku za cos, z czego Pan Jaszewski (pozdrawiam!!) sie tylko smial. Nie wspomne o tym ze bedac u dyrektorki nie mozna sie USMIECHNAC, gdyz pada "Czy Ciebie to bawi?", no coz... bedac wezwanym za jakies bzdety, moze bawic ;) Rok temu kazdego zachecalem do tej szkoly, obecnie... trzymajcie sie jak najdalej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abs2005 Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.07, 16:41 To smutne,a to byla taka fajna szkola.Autorytetu i szacunku mlodziezy nie mozna osiagnac tylko i wylacznie surowa dyscyplina.To byla taka fajna szkola.Pozdrowienia dla Pana Jaszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.07, 16:56 to byl konkurs na dyrektora?Nie bylo innych kandydatow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.apus-net.pl 19.11.07, 10:46 szkola przestaje byc atrakcyjna.Nuda.Pani dyrektor jak zandarm z wianuszkiem swoich kolezaneczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag :) Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 13:33 hm, szkoła była cudowna, świetna atmosfera, cudowni ludzie i kadra o której sie nigdy nie zapomni. tak było jeszcze 6 lat temu :) dlatego zapraszam wszystkich absolwentów do zapoznanai się z propozycją zoorganizowania nieoficjalnego zjazdu absolwentów, takiego na luzie - który sprawił by nam wszystkim przyjemność i był okazją do spotkania starych znajomych. oto link: nasza- klasa.pl/school/20098/forum/4 czekam na opinie :) ps. pozdowionka dla Sienkiewiczaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag :) nieoficjalny zjazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 13:37 tutaj jest link: www.zjazd2008.dl.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: nieoficjalny zjazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 16:40 Proponuje byscie zrobili ten zjazd poza szkola bo nowa Pani Dyrektor nie jest imrezowa kobieta.Dyscyplina jest dla niej najwazniejsza,ale tym nie buduje sie autorytetu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aurora mineły tamte dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 15:19 Nie znam Pani Sipy , ale z moich czasów za dobrze to ona mi sie nie kojarzyła .Podziwiam za to klase Pani Burchard , która wymagała i byla dobrym nauczycielem .. Nie ma tez jak lekcje z Pania Jurga , u której trzeba bylo sie uczyc . Najlepiej wspominam tez Zajdlerową , Gidzielę i szalona Panią Majzner ,inteligentną babkę , której bała sie cala klasa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: mineły tamte dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 06:00 Do Aurory : Ja tez miło wspominam Zajdlerową ale z jej pracy w Słowackim A gidziela to jak miała na imie ( bo ja miałem koleżankę o takim nazwisku i imieniu na J. ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: mineły tamte dni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.07, 10:56 Wybor Pani Sipy to blad.Szkola traci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: mineły tamte dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 17:57 A teraz wprowadzany jest regulamin zabraniający m.in ... noszenia krotkich spodenek chlopakom! No coz, juz widze te dziewczyny biegajace w mini (bo o tym nie ma ani slowa - dobrze :P) i chlopakow pocacych sie w dlugich jeansach podczas gdy na dworze +35*C. Nie wspomne juz o tym ze jako stroj odswietny (na kazda uroczystosc, a w ciagu roku jest ich kilkanascie lub wiecej) nie beda uznawane nawet jeansy i biala koszula (bo spodnie musza byc calkowicie czarne). Niech tylko ktos mi powie - po co to wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: mineły tamte dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 06:09 Do aaa : By nauczyć sie bucia przyzwoitym. W pracy będa od ciebie wymagac przyzwoitego stroju a nie stroju dziwki w banku . Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re:Rozumiem, że .... 22.11.07, 07:53 ....dziewczyna w mini to dziwka! a chlopak w krotkich spodenkach...... to kto ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re:Rozumiem, że .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.07, 08:52 szkoda,ze ucznowie maja tak zla opinie o nowej Pani Dyrektor.Skonczylam kilka lat temu,pozdrawiam rocznik 2002 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sieniak Re: mineły tamte dni IP: *.pppoe.mtu-net.ru 23.11.07, 12:38 Regly naszego ubioru ustalili rodzice, a nie nauczyciele bylo na samorzadzie. Czasem jak widze ubior kolezanek zastanawiam sie czy rodzice ostatnio je w ogole na oczy widzieli. Zreszta juz niedlugo do pracy bedziemy musieli sie normalnie ubrac. A krotkie portki, tipsy na wf-basenie i gole brzuchy? W szkole chyba nie halo, na imieniny do rodziny tez tak pojdziecie albo na rozmowe o robote? Mnie sie w szkole nie podoba cos innego, od tego roku w trzecich klasach musimy robic znowu akademie, 2 i 1 pierwsze klasy chyba na razie nic nie robily. Taki life :/ Szkola jest OK, a na razie zmian na gorsze nie zauwazylem poza tymi akademiami, nikt mnie na dywaniki nie ciagal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOLO Re: mineły tamte dni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.07, 13:02 Nie boj Sieniak.jak bedziesz glosno wyrazal swoje zdanie na temat akademii to trafisz na dywanik Sipy.Mnie sie akademie podobaja,przynajmniej lekcje przepadaja!A co do strojow,to ustalilo je waskie grono rodzicow,ktorzy boja sie podpasc Pani Dyrektor!Nie zapominaj,ze szkola to przede wszystkim UCZNIOWIE Odpowiedz Link Zgłoś
liber.all Re: nieoficjalny zjazd 23.11.07, 10:23 Gość portalu: olga napisał(a): > Proponuje byscie zrobili ten zjazd poza szkola bo nowa Pani Dyrektor > nie jest imrezowa kobieta.Dyscyplina jest dla niej najwazniejsza,ale > tym nie buduje sie autorytetu Hmmm... Powiem Ci Olgo, że nie mogę się z Tobą zgodzić, po tym jak przeżyłem wyjazd z Sipą, Cieślakiem i Jagielskim do Hiszpani. :) Wprawdzie było to klika ładnych lat temu, ale że nie jest imprezowa to bym nie powiedział. A co do dyscypliny - to źle, że jest dla niej ważna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLGA Re: nieoficjalny zjazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.07, 10:29 A MLODZIEZ TEZ UCZESTNICZYLA W IMPREZACH? DYSCYPLINY NIE OSIAGA SIE TYLKO KWASNA MINA I ZAKAZAMI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WACLAW Re: nieoficjalny zjazd IP: *.apus-net.pl 23.11.07, 21:59 swietna szkola.bufetowy organizuje kola zainteresowan,a nauczyciele biegna do domu na korki.Gratuluje Pani DYREKTOR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: nieoficjalny zjazd IP: *.apus-net.pl 24.11.07, 18:09 pan Kzimierz na Dyrektora szkoly,Pani Dyrektor Sipa do bufetu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: nieoficjalny zjazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 18:31 Piszecie o miniowkach itd. - zgadzam sie! Tylko co k...a (sorry) do rzeczy maja krotkie spodenki?! Na zebraniu z uczniami byli oni stanowczo przeciw zakazowi krotkich spodenek, niestety teraz sie dowiaduje ze to jednak przeszlo!!! Jak mozna tak klamac w zywe oczy??? Na szczescie jeszcze tylko 1,5 roku. No chyba ze p. Sipa stwierdzi ze rekaw mojej koszulki jest za krotki albo mam tatuaz i mnie wywali. J****c pania Sipe i wszystkich podlizujacych sie jej nauczycieli!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b4$$ia Re: nieoficjalny zjazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 18:37 zgadzam sie z przedmowcami. regulaminu nie komentuje, ale chcialbym tylko zauwazyc likwidacje klasy sportowej (oczywiscie sipa musiala cos zrobic zeby sie pokazac) gdyz... obnizala ona poziom intelektualny klasy, a uczniowe zamiast sie uczyc jezdzili na zawody. cudownie, ciekawe kto za 2-3 lata bedzie reprezentowal szkole w zawodach sportowych... a przy biezni, silowni czy basenie bedzie mozna wstawic tabliczke "muzeum". moze pani dyrektor zrozumie ze jak ktos chce sie dostac na powiedzmy AWF to latwiej mu bedzie po klasie sportowej niz jakiejs profilowanej... nie wspomne o prestizu szkoly po licznych wygrywanych zawodach we wszelakich dyscyplinach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTA2005 Re: nieoficjalny zjazd IP: *.apus-net.pl 24.11.07, 20:08 A KTO WYBRAL SIPE NA DYREKTORKE? uczyla mnie,chce zapomniec.Z TEGO CO PISZECIE TO DYKTATORKA Z WASKIM GRONEM LIZUSOW NAUCZYCIELI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: nieoficjalny zjazd IP: *.realestate.net.pl 29.11.07, 22:59 Gość portalu: b4$$ia napisał(a): chcialbym tylko > zauwazyc likwidacje klasy sportowej (oczywiscie sipa musiala cos zrobic zeby si > e > pokazac) gdyz... obnizala ona poziom intelektualny klasy, pominę to, że troszkę się zamotałaś dziecinko w swojej wypowiedzi (przeczytaj ją sobie jeszcze raz) ale mam taką radę dla ciebie żebyś przestała bzdurzyć. Decyzja o likwidacji klasy sportowej zapadła jeszcze za poprzedniego dyrektora. A co do regulaminu - szkoła to nie jest miejsce do tego żeby panienki chodziły ubrane jak na dyskotekę albo na plażę a na zajęciach w-f tłumaczyły się, że nie ćwiczą 'bo im się make-up' rozmaże. Żenada i tyle. Szkoła, tym bardziej taka z tradycjami, jest od tego żeby czegoś przyzwoitego młodych ludzi nauczyć a nie tylko ich 'przechować' podczas lekcji żeby na przerwach mogli tańczyć swoje tańce godowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.07, 17:09 TObyla fajna szkola!Co sie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 16:57 odeszla doswiadczona kadra,dyrekcja.Teraz nie ten klimat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 22:54 Do Olka : Takie byle jakie pokolenie z nizu przychodzi , drugi sort Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 10:59 Pani dyrektor a moze trzeba wysluchac wszystkich nauczycieli,rodzicow,uczniow,a nie tylko bardzo waskiego grona swoich kolezanek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 08:37 qvo vadis IV LO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: besia Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: 220.175.154.* 11.12.07, 08:54 palarnia story ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.07, 08:46 wesolych swiat uczniowie IV LO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: 195.205.171.* 19.04.09, 12:14 Za tydzień kończę IV LO i zgadzam się z większościa niepochlebnych wypowiedzi. W pierwszej klasie, kiedy dyrektorem był pan Jaszewski, wszytsko wyglądało inaczej, inna atmosfera, więcej luzu na przerwach, ludzie byli weselsi, dyrektor umiał pożartować, nikt nie robił z igły widły, jak teraz. A i nauczyciele wykazywali się większą wiedzą, jednak jednak większość znich już odeszła. Obecnie na kilkunastu nauczycieli mogę wymienić dwóch, którzy naprawdę coś sobą reprezentują- prof. Misczak i prof.Zycińska. Pan profesor jest prawdziwym pasjonatem,posiada dużą wiedzę wykraczającą daleko poza program, a prof.Zycinska jest naprawdę sprawiedliwą, rzetelną nauczycielką- obecnie rzadkość wśród kadry IVLO. W szkole panują dziwne układy, przede wszystkim prawie wszyscy nauczyciele panicznie boją się Sipy. Dyrektorka zawsze patrzy na ciebie z góry, często podnosi głos, nie pozwoli dokończyc pytania... jest po prostu obca, zimna, wręcz chamska. W dodatku, ocen tam nie dostaję się tylko za wiedzę... często nauczyciele podwyższają je poprzez znajomości, powiązania, dość istotne... Cóż to dużo mówić, śmiać się chce, jak się widzi co sie dzieje... Poza wymieniionymi nauczycielami reszta jest leniami, sympatykami Sipy, nauczycielami bez powołania, jedna nauczycielka wręcz ma nerwicę, swoje życiowe niepowodzenia wyładowuje na uczniach. Uczniowie tez przychodzą coraz to bardziej bezbarwni, podporządkowani... ideał dla Sipy. al tak jest podobno w każdej szkole- młodzież się zmienia, na gorsze. Generalnie za plus można podać tu, że w szkole nie istnieje raczej żadna przemoc, ludzie są dość tolerancyjni... Co do ubioru- wychowawczyni kazała nam się kiedyś ubrać bardzo elegancko na odsłonięcie tablic przed szkołą. Miałyśmy więc białe bluzki, jakieś spódnice. Wielka pani reprezentatka szkoły, dyrektor Sipa, przywdziała czerwony golf- no comment... ;) W tej chwili nikomu nie poleciłabym tej szkoły... znalazło się kilka osób, dzięki którym mimo wszystko nie wpsominam jej źle, ale nie wiaodmo co byłyby w innej klasie, na innym roczniku. Pozdrawiam, i trzymajcie się z daleka od IV LO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.09, 13:04 Bardzo dobra szkoła po jej ukończeniu człowiek ma kwalifikacje do pracy na dowolnym zmywaku w Londynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwentka Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.09, 17:40 Zgadzam sie z Toba takze Absolwencie tego liceum najgorsze liceum w Czestochowie Skonczylam to liceum w latach 2000 i bardzo zaluje tych straconych pieniedzy na korepetycje Tam byli tylko tolerowani uczniowie ktorzy chodza na korepetycje ;zaznaczam ze nie u wszystkich nauczycieli Nie bede wymieniala ich nazwisk bo kto skonczyl ta szkole to bardzo dobrze wie o kogo chodzi np chemia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzich Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.54.171.227.tvksmp.pl 12.06.09, 21:37 tak zgadzam się nie poszedłbym drugi raz ale poznałem tam żonę , kadra to pomyłka lewanowicz : mieliśmy zeszyty z wyższych lat ale interpretacje wierszy się zmieniły przez pół roku wymieniona majzner : leki w tym wieku nie działają wiem - kolega dostał trzy banie na jednej lekcji po trzy oceny to przez cały rok ludzie mieli reszty mi się z nazwiska wymieniać nie chce ale liceum to nie studia - takie oceny jak nauczanie - seria niefortunnych zdarzeń bronić mogę JEDYNIE P. Zajdler - z tymi co miałem do czynienia to jest jedyny nauczyciel w sieniu który ludzi uczył mimo to wisi duch i mit 4 lyceóm ogulnokrzatłonce wszystko morze siem zdażyć........ e ty chyba budynek ej w alejach....hehehhee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Słynne IV LO skończyło 145 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 22:25 Widze tutaj swoj wpis sprzed ok 1,5 roku ;) No i ocena koncowca sie nie zmienia. W pierwszej klasie bylem zachwycony! Swietni nauczyciele, luzna atmosfera, dyr. Jaszewski przechadzajacy sie po korytarzu i witajacy z uczniami ;) Nastepne lata juz nie wspominam tak milo... Jedyne co ratuje ta szkole to swietne osoby w klasie ;) No ale widzac tych co przyszli... IV LO omijajcie z daleka!!!! No chyba ze macie nature konfidenta i bedziecie biegac co przerwe do p. Sipy ze kolezanka na apel zalozyla za krotka spodniczke lub kolega sciagal na sprawdzianie :P Odpowiedz Link Zgłoś