elf46 15.10.07, 17:50 Jakże się cieszę, że NOTESOWI się udało. ON naprawdę zasłużył na spokojną "emeryturę". Trzymaj się koniku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Notes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 22:47 Czemu pegaz który jestwłascicielem konia nic nie wie, ze kon ma miec nowy dom? Odpowiedz Link Zgłoś
elf46 Re: Notes 18.10.07, 12:00 Gość portalu: Ania napisał(a): > Czemu pegaz który jestwłascicielem konia nic nie wie, ze kon ma miec > nowy dom? Przeczytaj artykuł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konik Re: Notes IP: 83.2.142.* 18.10.07, 13:43 CZy Notes będzie mieszkał w Cze-wie, czy gdzieś dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Notes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 15:38 podobno Notes zostaje w pegazie,powiedzieli mi ze fundacja nie kontaktowała sie z nimi i nikt z fundacji juz dawno sie tam nie pojawił Odpowiedz Link Zgłoś
nieistotne Do Czytelników ! 18.10.07, 17:21 Szanowni Państwo ! Na dzień dzisiejszy nikt z Fudnacji "For Animals" nie podpisał z TKKF "Pegaz" porozumienia dotyczącego przeniesienia Notesa do innej stajni. "Notes trafi do nowego domu najprawdopodobniej w ciągu dwóch tygodni." to fikcja ! Bez podpisania stosownego porozumienia -przeniesienie Notesa z żadnych względów , w tym przede wszystkim prawnych nie może mieć miejsca ! Notesowi w Pegazie nie dzieje się krzywda ! Ma opiekunów !(ukłony w stroną Pani Kasi) FAA zadziałała samorzutnie i bez porozumienia z nikim godząc się na publikację powyższego artykułu . Proszę nie kojażyć mojej osoby z FAA - ze względu na sposób działania w/w organizacji oraz jej przyszłościowe plany, opuściłem jej szeregi trzy tygodnie temu. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Notes Konik Notes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 20:44 no to pięknie !!! ): tyle szumu a mnie tak wogóle to tylko marchewka interesuje,ewentualnie taczka,ta z owsem,lubie tez moich kumpli ze stajni,zwłaszcza tych dwóch kurdupli z lewej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur068 Re: Konik Notes IP: *.73.224.122.ip.tele2adsl.dk 19.10.07, 12:27 Stopera i Juranda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: Konik Notes będzie miał nowy dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 00:22 ups Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Konik Notes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.07, 21:26 rozumiem że fundacja nas okłamała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Konik Notes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.07, 23:29 nieistotne, napisz jaśniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Konik Notes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 09:33 Ja mówie jasno,wpłaciłam pieniądze i zastanawiam sie co z nimi teraz bedzie,bo pegaz konia nigdzie nie oddaje, tak jak pisze fundacja.W pegazie nic nie wiedzą,żadnej umowy nie było a fundacja dalej zbiera pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
florida_blue Re: Konik Notes 23.10.07, 10:44 Droga Gosiu - nikogo nie okłamujemy ani nie oszukujemy. Zarówno Twoja wplata jak i pozostałe wpłaty czekają na zakończenie sprawy z Notesem na koncie Fundacji. Z całym szacunkiem dziękujemy Ci - Fundacja "For Animals" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Konik Notes będzie miał nowy dom IP: 212.87.241.* 22.10.07, 18:01 Czyżby Wyborcza wyszła przed szereg i napisała o czymś co nie ma miejsca...? A fundacja cicho siedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
florida_blue Re: Konik Notes będzie miał nowy dom 22.10.07, 23:14 Dopiero teraz udalo nam sie zebrac wystarczajacą ilość pieniedzy, aby byc spokojnym o utrzymanie Notesa. Zorganizowalysmy dla niego koncert, kilka kwest, zainteresowalysmy jego losem opinie publiczna i media, zalatwilysmy mu bardzo dobra opieke w stajni w Herbach. Zamowilysmy dla niego wizyte weterynarza specjalisty od koni. To wszystko wymagalo od nas czasu, a my mamy wlasne rodziny, prace i wszystko to robimy spolecznie. Oprocz tego zalatwiamy interwencje, wolontariat w schronisku co sobote: karmimy tam psiaki przywozac po 60kg karmy jednorazowo. Sterylizujemy bezdomne zwierzeta: koty i psy, szukamy im nowych opiekunów, zabieramy je do wlasnych domow, kąpiemy i opiekujemy się do czasu adopcji. To, co do tej pory udalo nam sie zrobic dla Notesa kosztowalo nas bardzo duzo czasu i energii. Bardzo dziękujemy wszystkim, którzy nam pomagają i wspierają nas Pozdrawiamy Fundacja For Animals Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Konik Notes będzie miał nowy dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.07, 09:58 Florido, ustosunkuj się proszę do wypowiedzi niestotne. Przecież na Waszej stronce napisano, że przejęliście już Notesa, zbieracie na niego pieniądze, ma 3 wirtulne opiekunki, które regularnie wpłacają pieniądze, te wpłaty pokrywają prawie połowę kosztów utrzymania konia. Co się dzieje? Sama jestem zaniepokojona tą sytuacją, w końcu mam troszkę wolnych pieniędzy, chciałam wpłacić na konto fundacji na Notesa, teraz sie zastanawiam, czy nie lepiej byłoby przekazać pieniądze bezpośrednio do Pegaza... Odpowiedz Link Zgłoś
florida_blue Re: Konik Notes będzie miał nowy dom 23.10.07, 21:01 Witam, bardzo nie chciałam się wypowiadac na temat nieistotne... Myslę, że on doskonale pamieta z jakich powodow podziekowalismy mu za dalsza wspolprace z fundacja. Zastanawiajaca jest jego radykalna zmiana opini odnosnie warunkow Notesa w Pegazie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa Re: Konik Notes będzie miał nowy dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 09:39 Florido, mnie nie interesuja Wasze przepychanki. Chciałabym tylko wyjaśnienia sytuacji, bo w sprawie Notesa widzę nieprawidłowości. Wy piszecie, że przejęliście konia w sierpniu (?), teraz, że formalności nie dokończono. Co się dzieje z pieniędzmi przekazywanymi na konia, bo ma przecież 3 wirtualne opiekunki (info z Waszej str internetowej), czy przekazywane są bieżąco na konia Pegazowi? To mnie interesuje chyba najbardziej, bo chcę przekazać na jego leczenie i utrzymanie parę złotych i mam prawo oczekiwać, że jako fundacja (jeśli wpłacę pieniądze na Wasze konto) przekażecie pieniądze na ten cel jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: Konik Notes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 22:44 Nie wiem dlaczego fundacja nie chce zostawić Notesa w pegazie? Jestem tam dośc często i nie zauważyłam żeby koniowi działa sie krzywda,a widze że fundacja uważa że koń ma złe warunki.koń jest zadbany,wyczyszczony,wypuszczany na padok,robi co chce,jeśc dostaje i opieke weterynaryjna tez ma zapewniona,wiec czemu nie moze zostac w pegazie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Konik Notes będzie miał nowy dom IP: *.pl 23.10.07, 09:37 FFA na pewno wyjaśni sprawę! Ja tylko moge na dziś podziekować za pomoc fundacji! Dwa koty - kociątko z wypadnietym odbytem i KK - tylko dzieki pomocy FFA ma zapewnioną opiekę weterynaryjną! Kocur wurzucony z domu - zupełnie domowy - ma wybite zęby.. kastracja i leczenie również dzięki fundacji! Sama mam 6 kotów - bez pomocy nie mogłabym leczyć tych bezdomnych. KOty szukaja domków jak juz będą zdrowe. FFA sterylizuje też dzikie kocice w całej Częstochowie - myslicie, że takie sterylizacje są u nas za DARMO? Nie wiem jak wygląda sprawa Notesa - ale wiem, że każdy grosz wpłacony na fundację trafia na zwierzaki Odpowiedz Link Zgłoś
rudaa26 Re: Konik Notes będzie miał nowy dom 23.10.07, 19:00 Tak sobie przeczytałam ten wątek i zastanawia mnie odwrócenie forumowicza nieistotne od całej sprawy oraz jego wycofanie się z szeregów FFA. Przeciez to forumowicz nieistotne sam agitował wszystkich aby pomogli Notesowi i opowiadał jaką to Notes ma tragiczną sytuację w pegazie zachęcając ludzi dobrej woli aby zwrócili na to uwagę. Myślę że swoimi wypowiedziami obraził dziewczyny działające w FFA. Tym bardziej ze sam był kiedyś jednym z nich. Oczywiście wierze głęboko w to ze cała sprawa wkrótce się wyjaśni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara szkapa Re: Konik Notes będzie miał nowy dom IP: 212.87.244.* 23.10.07, 19:55 Florido, czy już załatwiliście sprawę z Pegazem? Czy umowa jest podpisana? Bo Notes, póki co, ma się nieźle, panoszy się wszędzie (i dobrze) dalej kokietuje dzieciaki - może jeździć na nim nie będą, ale dojść do niego, "nakarmić", wyczesać mogą. A od tego zaczyna się hipoterapia. Z drugiej strony sądzę, że przenoszenie go w obce środowisko w jego wieku nie jest dobrym pomysłem - tu zna inne konie, z hucułkami radzi sobie nieźle, a jego utrzymanie nie jest jakimś koszmarnym wydatkiem. Gazeto, sprawdzaj lepiej swoich informatreów! Odpowiedz Link Zgłoś
florida_blue Re: Konik Notes będzie miał nowy dom 25.10.07, 00:14 Jestesmy w trakcie rozmów z Zarządem Pegaza - wkrótce damy znać jakie postanowienia zapadły. Na pierwszym miejscu stawiamy dobro Notesa - nie wykluczamy, że zostanie w Pegazie - znalazłyśmy co prawda dla niego wspaniały dom, z dobrą opieką - zamieszkałby w spokojnej stajence, jego nowa opiekunka ma też inne zwierzaki - ale będzie to decyzja wspólna Zarządu i FFA. Nie będę ukrywać, iż powodem naszego zainteresowania Notesem były alarmujące wręcz sygnały jakie dostawaliśmy od róznych osób. Wkrótce (mam nadzieję, ze w przeciągu kilku dni) napiszę jaka decyzja zapadła. Priorytetem jest tu dobro konia a nie jakieś "przepychanki słowne" Pozdrawiam Kamila / Fundacja "For Animals" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no-teska Konik Notes będzie miał nowy dom IP: 80.48.49.* 30.10.07, 22:37 FFA stanowczo nadwyrężyła zaufanie jakim obdarzyli ją ludzie dobrego serca. Wszelkie niejasności występujące w tzw. sprawie Notesa są mocno zastanawiające. Dodatkowo pragnę zauważyć, że konik w Pegazie ma się całkiem nieźle. Wiadomo, pieniądze są potrzebne ale motywowanie ich pozyskania w sposób jakim posłużyła się Fundacja jest nie tyle karygodne co zwyczajnie niesmaczne. Ludzie dbają o tego konika. Jest czysty, nakarmiony i regularnie wychodzi na spacery. Natomiast z apelu Fundacji wynikało coś zupełnie odwrotnego. No cóż.... Odpowiedz Link Zgłoś