Dodaj do ulubionych

sprzedaż samochodu.

28.11.07, 16:02
sprzedałam samochód i co dalej? czy mam zgłaszać to w urzędzie? czy
w ogóle mam gdzieś to zgłosić? z góry dzięki za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: mati Re: sprzedaż samochodu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 16:07
      Najpierw do UM - wydział komunikacji oczywiscie :) => zgłaszasz wyrejestrowanie
      - przybijaja pieczatke na umowie sprzedazy
      Później do ubezpieczyciela. Koniecznie w takiej kolejnosci ! Masz na to bodajże
      14 dni ?
      • Gość: dddd Re: sprzedaż samochodu. IP: *.cn.com.pl 28.11.07, 16:56
        i pkt. urząd skarbowy - tez trzeba zgłosić
        • Gość: mati Re: sprzedaż samochodu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 17:33
          sprzedaż zgłosic do US ???
          • Gość: lolo Re: sprzedaż samochodu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 18:30
            W skarbówce zgłaszamy tylko kupno samochodu
          • Gość: . Re: sprzedaż samochodu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 10:00
            Gość portalu: mati napisał(a):

> sprzedaż zgłosic do US ???

masz 6 mies.na zakup drugiego samochodu-część() pieniędzy pochodzi ze
            sprzedaży dawnego samochodu.Jak nie wrobisz się w tym terminie to płacisz
            podatek dochodowy od uzyskanej kwoty ze sprzedaży.
            • Gość: gosc Re: sprzedaż samochodu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 17:49
              Po.. cie ?
    • Gość: lol Re: sprzedaż samochodu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 23:11
      Na policje koniecznie, i do prezydenta list tez bedzie mile widziany
      • Gość: mati Re: sprzedaż samochodu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 23:21
        dawniej wieszało sie na przydrożnej wierzbie i wszyscy mogli przeczytać
        teraz trzeba łazić po policjach, skarbówkach, sąsiadach .... przerypane :P
        • Gość: asdf Re: sprzedaż samochodu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 08:44
          no i oczywiscie w kosciele, parafianie tez musza wiedziec
          • Gość: Gąsiorek.pl Re: Sprzedaż samochodu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 17:43
            W świetle obowiązujących przepisów na zgłoszenie zbycia pojazdu jest termin 30
            dni. Umowa jest sprawdzana pod kątem zgodności danych - numeru nadwozia, adresu
            sprzedającego, daty, złożonych podpisów na umowie, ewentualnych wad prawnych.
            • Gość: asdf Re: Sprzedaż samochodu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 18:02
              ja swoj wyrejestrowalem dopiero po pol roku i nic mi nikt nie powiedzial
              • Gość: Do ewellkkaa Re: Sprzedaż samochodu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 08:34
                Widać jak ludzie są nieudacznicy.Zgłoś się tam gzie samochód był
                zarejestrowany.Na kursie chyba tego nie wykładali,a pomyśleć też się
                nie chce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka