magsa-only Re: Magiczne sztuczki Narodowego Funduszu Zdrowia 05.12.07, 20:05 No i zaraz tu dopiszę coś, co was powali na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magsa-only Re: Magiczne sztuczki Narodowego Funduszu Zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 22:28 Trwa kontraktowanie usług medycznych na rok 2008. Spryciarze z NFZ wymyslili coś, co bije na głowę nawet ekonomię polityczną socjalizmu. Sztuczki te dotyczą wszystkich jednostek i placówek ochrony zdrowia. Ale opowiem Wam o swojej- Oddziale Anestezjologii i Intensywnej Terapii.W założeniach kontraktu na rok 2008 czytamy: " W przypadku konieczności leczenia pacjenta w OAiIT finansowanie przez Fundusz odbywa się od TRZECIEGO DNIA jego pobytu, niezaleznie od liczby punktów TISS uzyskanych przez pacjenta przez pierwsze dwa dni jego leczenia." Kto miał kogoś bliskiego na takim oddziale wie, a kto nie miał, to niech się dowie, że leczenie pacjenta w OAiIT jest najdroższe w pierwszych 3 dniach jego pobytu: szeroka diagnostyka, zabiegi chirurgiczne ratujące życie, drogie leczenie farmakologiczne. Za te dwa dni najdroższego postępowania terapeutycznego nasz dobrotliwy i nad wyraz oszczędny Fundusz nie zamierza zapłacić szpitalom ani gronia!!! Przyjrzyjmy się rachunkowi strat na przykładzie mojego oddziału. 2 doby x 240 punktów TISS = 480 punktów x 160 pacjentów leczonych rocznie w tym oddziale = 76800 punktów. Kontrakt mojego oddziału na rok 2007 obejmował 168000 punktów. A zatem fundusz chce rąbnąć nam prawie połowę kontraktu. 76800 x 12 złotych polskich = 921600 złotych. Prawie cały melon w plecy!... Podobny rachunek dotyczy innych oddziałów. A podobno do ochrony zdrowia nadciąga aż 11 miliardów dodatkowych złotych. CDN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magsa- only Re: Magiczne sztuczki Narodowego Funduszu Zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 22:41 Ciąg dalszy: Tym sposobem Narodowy Fundusz Zdrowia proponuje nam przeżycie cudu gospodarczego, zwanego cudem ZWIĘKSZENIA PRZEZ ZMNIEJSZENIE!... Lektura dzieła NFZ nasuwa mi następujące pytania: 1/ Do narodu: Czy powodowana troską o zachowanie miejsca zatrudnienia i jedynego w regionie Oddziału Intensywnej Terapii Dziecięcej, powinnam przez dwa pierwsze dni przetrzymać wasze pociechy na tarasie, aż skruszeją a ich leczenie choć częściowo zacznie się zwracać? 2/ Do prawników: Czy stosując od momentu przyjęcia pacjenta wszelkie dostępne mi siły i środki, użycie których może przywrócić dziecku zdrowie lub ocalić życie, jednocześnie powodując dalsze zadłużanie, a w konsekwencji upadek szpitala, zostanę oskarżona o działanie na zgubę mego lazaretu? 3/ Do etyków: Czy powstrzymanie się z oszczędności od stosowania wszelkich dostępnych lecz drogich metod leczenia u pacjenta rokującego przeżycie i wyzdrowienie nie zalatuje przypadkiem grzechem zaniechania? CDN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magsa- only Re: Magiczne sztuczki Narodowego Funduszu Zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 22:51 ciąg dalszy: 4/ Do Posłów Ziemi Częstochowskiej: Czy, jeśli państwa polskiego w jego obecnej sytuacji gospodarczej, nie stać na leczenie swoich obywateli, w tym najciężej chorych, nie należałoby przypadkiem przestać okłamywać społeczeństwo, posyłając mniej lub bardziej znanych i utytułowanych feldkuratów ochrony zdrowia do tłumaczenia, że nakłady rosną, a statystyczny Kowalski ma jedynie wymagać, bo podobne pomysły są zwykłą EUTANAZJĄ dla systemu i obywateli, w dodatku zaprogramowaną i narzuconą przez państwo? 5/ Do pomysłodawców nowego kontraktu: Czy cudu zwanego ZWIĘKSZENIEM PRZEZ ZMNIEJSZENIE nie powinni zastosować najpierw w stosunku do siebie i wyłącznie w jednej dziedzinie zapewniającej sukces w naszym kraju, tzn. zwiększeniem bystrości umysłu poprzez zmniejszenie spożycia alkoholu etylowego? CDN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magsa- only Re: Magiczne sztuczki Narodowego Funduszu Zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 22:54 ciąg dalszy: 6/ Do Koleżanek i Kolegów Lekarzy: I co Państwo na taką matematykę? 7/ Do astronomów i ornitologów: Czy gdyby głupota mogła unosić, to niebo nad Polską byłoby przez okragły rok niewidoczne? Oczekuję odpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magsa- only Re: O liczeniu punktów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 23:00 Cytuję: " Finansowanie OIT w 2008 roku bedzie się odbywało na podstawie punktu transformowanego, który zostaje obliczany przez transformację oceny uzyskanej w skali TISS- 28 lub TISS- 28 dla dzieci, wg poniższego wzoru: gdzie: - transformacja= f(x) liczba punktów w nowej skali TISS+ (????????????) = x+ liczba punktów w skali TISS- 28 = x x+=f(x)= (x/65)6 x 30 + x "... miłego liczenia! :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maverick Re: O liczeniu punktów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 16:53 Nikt nie jest zainteresowany? Wielka szkoda! Potem nie bedziecie wiedzieli komu pourywać rodzinne klejnoty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: O liczeniu punktów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 19:18 maverick w tym wątku nie bardzo jest jak dokopac lekarzom to po co ludziska mają klawiaturę strzepic??? Oni wiedzą IM SIE NALEŻY wszystko, za darmo i na już pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mongolski_terrorysta Re: O liczeniu punktów 06.12.07, 20:20 Gość portalu: lancet napisał(a): > maverick w tym wątku nie bardzo jest jak dokopac lekarzom to po co > ludziska mają klawiaturę strzepic??? Oni wiedzą IM SIE NALEŻY > wszystko, za darmo i na już pzdr Ja sobie wypraszam okreslenie : Im się wszystko nalezy za darmo i najuż.... Tak się składa,ze nie za darmo gdyż niestety płace na tą waszą poronioną słuzbe zdrowia czy mi się to podoba czy nie jak każdy obywatel tego chorego kraju,słuzbe zdrowia potrafiąca tylko strajkować,protestować / może i słusznie ale ja mam to osobiście gdzieś,mną nikt się nie przejmuje/,że o zachowaniu w stosunku do pacjentów i powszechnym łapówkarstwie w wykonaniu ludzi w kitlach nie wspomne To "JUŻ" to żart czy prowokacja? Powszechnie wiadomo,że prędzej żółw pokona trase rajdu Paryz-Kapsztad niż chory doczeka się pomocy lekarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie dla konowałów Re: O liczeniu punktów IP: *.apus-net.pl 06.12.07, 20:47 Skoro w ramach umowy społecznej płacę składki na ubezpieczenie, to mi się należy leczenie i jesli jest taka potrzeba to na już. Więc twoje uwagi lancet są nie na miejscu - pokazują tylko skalę arogancji. darmowa porada dla lekarzy z Parkitki - nie strójcie się w szaty obrońców pacjentów - zbyt dobrze zapamietalismy wasz szantaż. Chodzi Wam o bezpieczeństwo Waszych tyłków i tyle. Tylko czy jesli będą pieniądze na leczenie będziecie leczyć lepiej? Nie, będziecie mieli większe pole manewru żeby domagać się kolejnych podwyżek. Bo z większej kasy dyrekcja zawsze coś wykroi. Tacy niestety jesteście. Pacjent jest dla was dodatkiem do etatu. A to, że Sieczkowa nagłaśnia kukułkę NFZ - wcale nie zmienia mojej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie dla konowałów Re: O liczeniu punktów IP: *.apus-net.pl 06.12.07, 20:49 Straciliście kredyt społecznego zaufania. Wątpię, żeby ktoś uwierzył w czystość waszych intencji. Więc wcale nie bądź taki zadufany, że nie da się dowalić lekarzom. Bo jest co i jest za co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: O liczeniu punktów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 20:56 lancet znany jest na tym forum ze swojego chamstwa, buty i arogancji. Już sobie wyobrażam jaki jest "miły" dla swoich pacjentów, uchowaj nas Panie od takich konowałów. Nie podoba się to droga wolna, Wyspy czekają na was z otwartymi rękami, tam może nauczycie się być lekarzami, a nie konowałami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie dla konowałów Re: O liczeniu punktów IP: *.apus-net.pl 06.12.07, 21:18 Jacy fachowcy leczą w naszych szpitalach , że dochodzi do takich dramatów? www.gazetawyborcza.pl/1,85656,4736233.html Z treści artykułu wynika, że lekarz zapomniał pacjentowi powiedzieć że ma raka. Taki oto drobiażdżek - że niby nic to nie zmieniło. To po kiego grzyba wzywać Pogotowie do rannych w wypadku, przecież każdy kiedyś umrze. Arogancja, buta, nieuctwo......... I lekarze mają jeszcze czelność domagać się pieniędzy na "służbę zdrowia". Nagłaśniajcie ludziska takie błędy, bo chociaż solidarnośc tego środowiska jest słynna, chociaż bronią się w sądach przy pomocy dobrych (drogich) prawników - to szacunku za grosz dla takich nie powinno być. Konowałów a nie lekarzy. Dokładacie się do dramatów ludzi, wiec zacznijcie sobie w końcu zdawać z tego sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konował Re: O liczeniu punktów IP: 80.48.49.* 06.12.07, 23:18 Droga Alu (lub DROGI ALU)dziękujemy bardzo za cenny głos w dyskusji. Dużą przyjemność sprawia mi "odprowadzanie" tak "miłych" i "uroczych" osobistości. Pozdrawiam i do zobaczyska w Szpitaliku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: O liczeniu punktów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 21:28 Na pewno lancet jest tak zapracowany na dyżurze, że z nudów klawiaturę strzępi ten nadkonował!. Wprowadzić trzyzmianowy system pracy i problemy z dyżurami się skończą i z Unią nie będziemy mieć problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: O liczeniu punktów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 22:32 no proszę trolle sobie bluzgnęły co prawda nie na temat ale jednak... hihihiii... paru rzeczy nie rozumiem: naszym tyłkom będzie wygodniej gdy fundusz nie zapłaci za 2 pierwsze doby leczenia, nasze tyłki posiedzą na kanapach i poczekają na siły natury: czy pacjent dożyje dnia trzeciego, temu reformatorowi od trójpolówki, tffuu trójzmianówki polecam wycieczke krajoznawczą do szpitala na PCK a właściwie na zgliszcza i ruiny, które dzięki systemowi zmianowenu z niego pozostały, zreszta z symulacji wynika że do systemu zmianowego na Parkitce brakuje pikuś... 60 specjalistów, zapraszamy... a ogólnie żaden z bluzgaczy nie zadał sobie trudu przeczytania ze zrozumieniem tego co jest tematem wątku, czyli niszczenia publicznej ochrony zdrowia przez NFZ, ograniczania dostępnosci kosztownych procedur i rzeczywistego zmniejszania finansowania szpitali poprzez głoszenie o rzekomym zwiekszaniu, no cóż pobluzgac każdemu wolno, ale wiecie co robaczki??? bluzganie kończy się na izbie przyjęc i zamienia w przymilne błaganie ... hough! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie dla konowałów Re: O liczeniu punktów IP: *.apus-net.pl 06.12.07, 23:13 Chcesz mądralo powiedzieć, że lekarz który zapomniał pacjenta uświadomić że ten ma raka, zrobił to w trosce o publiczna służbę zdrowia? oszczędź sobie śliny. I raczej nie testuj swego zadufania na przymilających sie pacjentach. Bo w gruncie rzeczy do tej pory przed gniewem społeczeństwa chronił większość z was tylko autorytet lekarza. Pokazaliście, że macie go w dupie. Czas przejrzeć na oczy misiu, jakiś odsetek pacjentów przeżyje wasze wysiłki i zobaczy wasze przymilanie. Bo ci z was którzy poszli z publicznego na prywatne, już klientom włażą w odbyt w ramach przymilania. Jeśli cie to pocieszy, kupię sobie wasze usługi tak jak się kupuje seks u prostytutki (nie obrażając tych zacnych niewiast rzecz jasna) Konkurencji wam trza i tyle - wtedy jeden drugiego będziecie w podskokach podpierniczać za błędy w sztuce - bo w gruncie rzeczy ci z was którym chodzi tylko o kasę - to małe choojki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konował Re: O liczeniu punktów IP: 80.48.49.* 06.12.07, 23:23 Widzę, żeś spragniony wędrowcze. Ale nie turbuj się Waćpan jest duża szansa na kolonoskopię lub rektoskopię w ramach NFZ i Twoje niezbyt ukryte pragnienia zostaną zaspokojone bez naruszania stanu Twojego konta. P>S> Pozwolę sobie zauważyć i doradzić Waćpanu, że nie prostytutki Panu trzeba a snadź posażnego Murzyna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie dla konowałów Re: O liczeniu punktów IP: *.apus-net.pl 06.12.07, 23:32 A co to misiaczku, jesteś jednym z tych proktologów, którym orgiastyczną satysfakcję sprawia zapinanie pacjenta od tyłu? :) Jakby tak się przyjrzeć wam dokładniej ciekawych zboczeń dopatrzeć by się mozna. Chcesz mnie zapiąć - wyginam śmiało ciało:) Chyba że ty tak celowo , żeby rozmydlić temat i od tematu błedów lekarskich odbieżać. A za radę bóg zapłać, nie jestem rasistą i w przeciwieństwie do konowałów zamiast trzepać kapucyna wole bliskie spotkania z bliźnimi. Więc nie wysilaj się na wulgarne teksty, bo w tej lidze też jesteś cienka pytka Buziaczki, będe o tobie snił tej nocy, mój ty ogierze Odpowiedz Link Zgłoś
mongolski_terrorysta Re: Konował 06.12.07, 23:58 No cóż,prawda jest taka,że faktycznie ci,co przeszli na prywatne włażą pacjentom w dupe a w szpitalach tych z NFZtu zwyczajnie olewaja Niestety przyzwyczajenie zostaje i tych z prywatnym ubezpieczeniem też próbuja naciagać,2 miesiące temu,dostałem do akceptacji wypłate dla jednej z naszych prywatnych przychodni za coroczne kompleksowe badania. Wszystko było miło,szybko,ekg,usg,rezonanse ,cuda wianki /nawet nie wiedziałem ze takie urządzenia są w Cz-wie/.........tylko jakoś nie pamiętam,żeby mi badania ginekologicze robili :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anemon Re: Lancet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.07, 23:26 A kim sa ci specjaliści z NFZtu ? Takimi samymi konowałami jak ty,którzy wykształcili się za darmoche i teraz kombinuja jak koń pod góre.To sa własnie pomysły tobie podobnych pseudolekarzy,którzy zamienili bezpośrednie szkodzenie ludziom na pośrednie A co do przymilnie błagających robaczków,to popytaj wsród kolegów,który to ostatnio leczył siniaki a jesli to byłes ty,to nastepnym razem bedzie bardziej bolało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie dla konowałów Re: Lancet IP: *.apus-net.pl 06.12.07, 23:34 i tak trzymać - żadna strata, wszak członków służby zdrowia, ta sama służba zdrowia obsłuży poza kolejnością :) Kurde, nawet zrzutę zrobimy na katgut dla wymagającego małego szycia konowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie dla konowałów dla konowałów pod rozwagę IP: *.apus-net.pl 06.12.07, 23:39 www.sppnn.org.pl/oswiad/zlzzpp.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drzcz-wy Re: dla konowałów pod rozwagę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 23:44 no fakt sandauer i jego wypociny to autorytet prawie jak "Fakt" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie dla konowałów Re: dla konowałów pod rozwagę IP: *.apus-net.pl 06.12.07, 23:51 sandauera możesz sobie negować i dezawuować - problemu niestety nie. gdyby w tej waszej pożal się panie korporacji wszystko działało klarownie nie powstałoby stowarzyszenie. ale dzięki że podpisałeś się jako dr z cz-wy - to wiele wyjasnia w innych ośrodkach medycznych poza częstochową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie dla konowałów Re: dla konowałów pod rozwagę IP: *.apus-net.pl 07.12.07, 00:01 i tak jestem w lepszej sytuacji. Podobnych mnie może wyjechać na Zachód po normalność jeszcze kilka milionów. Was co najwyżej jeszcze kilka tysięcy, a reszta na zmywak. Przynajmniej do czasu aż nie zaczniecie uwidaczniać swoich nawyków :) Nie sil się na uprzejmości , od czasu strajku na Parkitce nie mam o was dobrego zdania , co zresztą widać. A zacznie któryś z was przymilać się o kopertówę - dostanie ją i zaraz potem wizyte ABW. Ja z wyrokiem w zawiasach mogę zyć, ale takiego cwaniurę w białym kitlu napiętnuję na resztę życia. Przy spolecznym aplauzie. nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konował Re: dla konowałów pod rozwagę IP: 80.48.49.* 07.12.07, 00:23 Cieszy fakt, że mamy jeszcze takich odważnych i "ućciwych" obywatelów. Piętnuj, zmywaj, żyj z wyrokiem w zawiasach i co jeszcze Ci przyjdzie do głowy mój Ty dobrodzieju - tylko KOCHAJ. Chętnie poczytałabym jeszcze Twoje odważne, męskie, prostolinijne przemyślenia. Podziwiam Cię szczerze ale jestem tylko zwykłą szarą myszką i spać już muszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie dla konowałów Re: dla konowałów pod rozwagę IP: *.apus-net.pl 07.12.07, 00:30 Dobrej nocy Bo kto śpi ten nie grzeszy, nie mysli, nie popelnia błędów w sztuce. A to przecież domena konowałów. Chociaż pewnie to bezczelnośc z mojej strony - przecież większość konowałów śni swoje wizje na jawie. Somnambuliki jedne :). Ale tobie życzę spokojnej nocy, wszak w dobrej sprawie stawałeś, szkoda ci się taka kanalia jak ja trafiła. Snij skarbeńku o moich dłoniach bładzących w okolicy twojego krocza ;= = I wracaj do rzeczywistości, w której Cię nikt za wyjątkiem rodziców nie lubi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doadmina Re: dla konowałów pod rozwagę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 00:44 zainteresujcie się tym zbokiem!!!!! to nie forum erotyczne!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie dla konowałów Re: dla konowałów pod rozwagę IP: *.apus-net.pl 07.12.07, 00:49 ojej, przepraszam jeśli cię uraziłem. Zdaje się jednak że to nie ja sugerowałem dla siebie posażnego murzyna czy inne rektoskopie - tylko niewiasta o wdzięcznym nicku konował. Cofam to co powiedziałem o kroczu, brrrr wymazujemy stefciu - przecież tego słowa nie ma w słowniku. Aha i nie jestem zbokiem, ale pewnie Freud byłby innego zdania :)) Buziaczki, papatki i co tam jeszcze jest tobie potrzebne do szczęścia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala do lanceta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 10:54 Dlaczego nadtrollu jeszcze tutaj siedzisz, wyjeżdżaj za granicę jak to już jakiś czas temu zapowiadałeś. Nikt tu po tobie nie będzie ronił łez, a może nawet wielu się ucieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamski kucharz Re: O liczeniu punktów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.07, 09:01 O ile pamiętam to ten palant już miał podobno nagraną pracę za granicą. I co - jednak nie chcieli mendy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamski kucharz Re: O liczeniu punktów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.07, 09:33 A co niby mamy napisać? Mamy się pienić że to jest skandal? Mamy pisać że będziemy Was pozywać do sądu o nieudzielenie pomocy? Mamy w dalszym ciągu zaogniać atmosferę? I tak mamy o Was bardzo marne zdanie. Już dawno przestaliście być "elitą", rodzajem intelektualnego i moralnego wzorca (co najlepiej widać w postach niektórych z Was na niniejszym forum). A pomoc należy nam się jak psu kość, bo my płacimy składki UBEZPIECZENIA ZDROWOTNEGO. Niezależnie od tego czy chorujemy czy nie - płacimy. Podobnie jak płacimy składki OC komunikacyjnego. Już dawno suma wpłaconych przezemnie składek do PZU przekroczyła wartość nowego samochodu, i wiem że w razie wypadku ubezpieczyciel (w ramach wykonania zawartej umowy) pokryje mi koszty naprawy. Nie obchodzi mnie skąd weźmie pieniądze. Jeśli je przeżarł to jest jego problem - do sądu pozywa się tego kto miał wykonać usługę zgodnie z umową. Podobnie jest z ubezpieczeniem zdrowotnym. To Wy sądźcie się z NFZ- em o pieniądze. To jest Wasz problem. A że niektórzy z Was mają jakieś dylematy moralne czy kupić sobie nowy samochód czy leczyć pacjentów to tylko dobrze o nich świadzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Magiczne sztuczki Narodowego Funduszu Zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 21:27 Tylko rzeczywisty wolny rynek w służbie zdrowia jest panaceum na całe zło.Wtedy jednak lekarzy trochę zaboli, ale jednak społeczeństwo będzie zdrowsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maverick Re: Magiczne sztuczki Narodowego Funduszu Zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.07, 13:38 Hej, ziomale! Im dłuzej czytam wasze oświecone smolną szczapą wypowiedzi, tym częściej zastanawiam się, jakim to cudem, państwo polskie, zamieszkałe przez matołkowate społeczeństwo, potrafiło przetrwać 1000 lat????????? Większość z was należy do grupy, która to jeszcze filmu nie obejrzała, a już go potępiła, jeszcze książki nie przeczytała, a już odradza innym jej kupno. Kobieta napisała do was, matołki, że chce leczyć wasze pociechy, ale nie wie, czy jej wystarczy kasy, bo NFZ chce zachachmęcić jej połowę dotychczasowego budżetu i kobieta zastanawia się, co to będzie. Bo jak będzie leczyć, to utopi szpital, jak nie będzie, to popełni przestępstwo i do tego nie bedzie mogła patrzeć na własną gębę w łazience przy myciu zębów. Jak wyleczy czyjeś dzieckow pierwszym kwartale, to na reszte roku szpital może zatrudnić wróżkę ze szklaną kulą, bo lekarze bedą mogli podać wam jedynie ... rękę... Zrozumieli? A wy tylko o tym, jakie to doktory gnoje i łachudry! Jeszcze paru dobrych zostało, ale i ci pojadą. Może zamiast obsry... tych paru, bogu ducha winnych, zapytacie telewizyjnych idoli medycznych cudnej urody, a jeszcze większego intelektu, gdzie sie podziały wasze pieniążki, które w takiej ilości pchacie na składkę zdrowotną? Gdzie te dotacje i zwiększenia wydatków państwa na wasze kurację? Bo niedługo pozostanie już tylko krzakoterapia w Bieszczadach z Rydzyjkiem w tle! Pomyślcie chwilę. To naprawdę nie boli!!! Bo dla decydentów politycznych i administracyjnych, pacjent to zło konieczne, im bardziej chory, tym większe! Dotarło!? Tak naprawdę wy, matołki, poza paru mądrymi doktorami nikogo już nie obchodzicie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Magiczne sztuczki Narodowego Funduszu Zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.07, 16:21 Gwoli sprawiedliwości to Twój kolega po fachu wywołał tyle negatywnych emocji w tym wątku. Na sympatię to trzeba sobie zasłużyć, nie wystarczy być tylko lekarzem. "maverick w tym wątku nie bardzo jest jak dokopac lekarzom to po co ludziska mają klawiaturę strzepic??? Oni wiedzą IM SIE NALEŻY wszystko, za darmo i na już pzdr" Odpowiedz Link Zgłoś
mongolski_terrorysta Re: Magiczne sztuczki Narodowego Funduszu Zdrowia 08.12.07, 19:05 Maverick,ty się bidoku nawet do matołków nie zaliczasz,skoro czytanie ze zrozumieniem ci dośc cięzko przychodzi,ze o możliwości uzywania tego,co u innych jest mózgiem nie wspomne. Jakoś nie zauwazyłem,żeby ktos miał pretensje do autorki tematu o "genialne" pomysly NFZtu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anemon Re: maverick IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.07, 19:08 Zaczynam odnościć wrażenie,ze gdyby twój wzrost był proporcjonalny do twojej głupoty,to klęcząc na tym ziemskim padole,pocałowałbys księzyc w dupe... A na przyszło9śc jak już cos piszesz,to przynajmiej pisz na temat matołku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maverick Re: maverick IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 18:21 Zaczynam odnosić wrażenie, że gdyby twój nick był proporcjonalny do twojej głupoty, to muchy wypasione na afrykańskim gaunie padałyby w locie po przekroczeniu Gibraltaru! :-))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anemon Re: maverick IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.07, 18:27 I tak to sobie tłumacz ..ciołku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maverick Re: maverick IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 18:30 Dobrze, misiu o bardzo małym rozumku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anemon Re: maverick IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.07, 18:38 Gość portalu: maverick napisał(a): > Dobrze, misiu o bardzo małym rozumku! Tyle razy ci powtarzano,że ten w lustrze to ty i nie tylko rozumek ma mały :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maverick Re: maverick IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 21:36 Czekaj! Zaraz zmierzę! Poczujesz się rozczarowany? :-)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anemon Re: maverick IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.07, 22:16 Wiesz,co mnie do tego......., ktoś inny jest rozczarowany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOŚ Re: Magiczne sztuczki Narodowego Funduszu Zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.07, 22:32 opisane w tym wątku są częścią wiekszej całóści oszustwa NFZ polegającego na tym by mówią że daje sie więcej dawac mniej np na chirurgii niby wartośc punktu wzrosła 10% ale jednocześnie wartosc punktowa procedur zmalała 20-30% czy w rzeczywistości w przeliczeniu na złotówki dostaniemy 15% mniej. Szanownym pacjentom piszącym tutaj życzę mniej jadu a wiecej zdrowego rozsądku, i wyobraźni, doktorzy poi to tutaj próbują was uswiadomic byście w połowie przyszłego roku nie klęli i nie zgrzytali zębami pod zamknietymi splajtowanymi oddziałami pozdrawiam wszystkich a zwłaszcza dr Magsa-only bo chyba wiem kto zacz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Magiczne sztuczki Narodowego Funduszu Zdrowia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 18:28 lancet,to nie o tobie ? polskalokalna.pl/news/skandaliczne-zachowanie-lekarza,1025355 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maverick Re: Magiczne sztuczki Narodowego Funduszu Zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 16:58 Nie, nie o nim. To jest o członku twojej rodziny, cwaniaczku! Odpowiedz Link Zgłoś