Dodaj do ulubionych

Strajk w MPK. Paraliż miasta

• Gość: mn Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 14:31
      debil
    • Gość: andy 46 Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 14:36
      A jak lepper ze swoją bandą blokował drogi to się cieszyliście, bo inni stoją a
      ja nie. To teraz poczujcie jak to jest , tylko wtedy stało sie z daleka od domu!!!!
    • kymco-czwa Paranoja ! Są równi i równiejsi... 01.04.08, 14:47
      Widac nadal mamy grupy pracowników, które uważają się za uprzywilejowane. Zwykły
      zjadacz chleba pracujący w prywatnej firmie ma niewiele do zrobienia jak mu się
      nie podoba. Może odejśc z pracy ewentualnie jeżeli nie ma perspektyw na lepsza
      pracę to zagryzc wargi i zasuwac dalej. A panisko kierowca-zwiazkowiec utrudni
      jeszcze innym zycie. Nie podoba się praca to sie zwolnij pacanie i juz, skoro
      sie wysoko cenisz pewnie znajdziesz robote gdzie Cie docenia... Jezeli kierowcy
      pojda na lewe zwolnienia mam nadzieje ze zostana one skontrolowane a "lewusy"
      wywaleni z pracy...
    • Gość: czarnasss Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 14:47
      A niby która 14 jechała??? Człowiek musi kombinować jak dostać się z tak
      odległych dzielnic jak Dźbów czy jemu bliskie np. pod Politechnikę! Nie wiem,
      czy kierowcy byliby zadowoleni gdyby nagle zastrajkowały banki i tylko ich
      "marne" wypłaty nie docierałyby na konta! Niech idą do pracy na kase albo do
      "robaka stonkopodobnego" i zobaczą tamtejsze płace!
      • Gość: prze Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 14:49
        Zwolnienia lekarskie to fikcja. Prześwietliłbym tych lekarzy, którzy wypiszą
        lewe zwolnienia. Niech poniosą konsekwencje.
    • Gość: le ming Fajni ci kierowcy... IP: *.aster.pl 01.04.08, 14:49
      > Poza tym nocne przewozy były od zawsze

I to jest najlepszy tekst! Czy sie stoi, czy sie lezy... Komuna wiecznie zywa.
      • redakcja_czestochowa Re: Fajni ci kierowcy... 01.04.08, 14:54
        Sytuacja obecna: zerwano negocjacje, dalej nic nie jeździ i raczej nic nie
        pojedzie. A co jutro? Kierowcy mówią, że jutro też biorą wolne. Więcej w tekście.
        • Gość: ja Kierowcy-Debile IP: 80.54.174.* 01.04.08, 16:17
          Domagają się takich podwyżek jakby to była Warszawa!!!To jest
          zwykłe,małe miasteczko Częstochowa i tutaj w każdej firmie czy
          branży płace są niskie.Nie tylko oni mało zarabiają!Co ma powiedzieć
          pracownik marketu,który w niedzielę musi iść do pracy za naprawdę
          małe pieniądze i obsługiwać takich kierowców,którzy to w niedzielę
          wybierają się z rodzinką na zakupy!Co mają zrobić tacy ludzie?Też
          brać L4 i strajkować.Proponuję zwolnić część kierowców a w pierwszej
          kolejności tych największych chamów,buraków ze wsi,którzy są
          opryskliwi i wredni dla pasażerów a przecież tylko dzięki nim mają
          pracę!
          • Gość: normalny Re: Kierowcy-Debile IP: *.profiline.pl 01.04.08, 16:20
            Niech pracownicy marketów też strajkują w pełni ich poprę :) Dla mnie cała Polska może stanąć zobaczymy co Tusk i cała ta banda wtedy zrobią hehe :D
    • Gość: <wnerw> Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 14:50
      czy ktoś wie ile jeszcze będzie trwał ten cyrk???? bo to jest po prostu
      żenada!!!!!!
    • Gość: Karambol Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 14:50
      Mnie to tam nie dziwi ten strajk... Spójrzcie na te autobusy... jelcze które się
      rozlatują, denerwują one i pasażerów i kierowców. Bądź kierowcą i jeździj tym
      zgrzytem cały dzień, dziwne żeby sie nie wkurzać z tego powodu. Nie powiem, jest
      trochę chamów w MPK ale to nie znaczy, że taki jest każdy kierowca. Nikt z was
      by za taką pensję nie pracował w MPK, gdzie się jeździ zgrzytem, dostaje
      opREALdol od pasażerów a ty masz być miły bo go wieziesz. Problemy z tym że
      jeżdżą jak chcą? Samochodem też byś sie naffqrviał, zwłaszcza w Częstochowie,
      gdzie korki to są normą i trudno jest wyrobić na czas. Ludzie na MPK cały czas
      wyzywają, powody mogą mieć ale nie z tego, że im się podwyżka nie należy...
      • kymco-czwa Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta 01.04.08, 14:56
        nie mam pretensji o spoznienia do kierowcow. Mam pretensje jak za wczesnie
        odjada z przystanku. Po 21 co 3 a po 22 co 2 autobus odjezdza kilka minut przed
        czasem wiec na ch.. rozklad jazdy jest. panu kierowcy sie spieszy do domu albo
        zeby sobie dluzsza przerwe zrobic ?
    • Gość: toje Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 14:51
      tylko was miastowe, może pks uratować u nas na wsiach już się sprawdził
      wygodnie, nie to co w tych ruskich busach he
    • Gość: studentka Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 212.87.244.* 01.04.08, 14:54
      Po prostu tylko zdenerwowac sie mozna jak sie czyta to. a co maja
      powiedziec na to ludzie po studiach dajmy na to nauczyciele ktorzy
      idac do pracy zarabiaja na reke marny 1000zl i to nie zawsze. a tu
      taki kierwoca ma na reke 2000, zadnego wyksztalcenia i im jescze
      zle??!! pozatym za to jak wykonuja swoja prace i jacy sa zawsze
      mili dla pasarzerow to nie powinni zarabiac juz teraz tyle co
      zarabiaja a im sie jeszcze podwyrzek zachciewa. a za co przepraszam
      badzo? no ale to jest MPK Częstochowa ludzie malo inteligentni co
      mysla ze im sie nie wiadomo co nalezy , tylko nie wiem za co.
      • Gość: edzio Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 15:00
        jakie 2000zł mają kierowcy??? dziś prima aprilis i jaja sobie robisz
        albo jesteś totalnie głupia zeby wypisywac takie brednie.
        • Gość: studentka Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 212.87.244.* 01.04.08, 15:08

Maja maja a 1800 to juz na pewno. a nauczyciele ile?? po paru latach
          pracy moze z 1400. a na poczatku niecaly 1000. i sa to ludzie
          wykrztalceni a nie jakis tak kierowca gbur ktory edukacje skonczyl
          conajwyzej na zawodowce. i glupi to mozesz byc ty skoro sie
          wypowiadasz a nic nie wiesz.
          • Gość: profesor Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 15:17
            wykształceni piszemy przez "SZ". przykładaj się bardziej do nauki.
            • Gość: studentka Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 212.87.244.* 01.04.08, 15:23
              tyle masz tylko do powiedzenia? malo zaskakujace. pozatym to jest
              forum odnosnie strajku w mpk ja bys nie wiedzial a nie zasad
              ortografi. wiedz jak nie masz nic wiecej do powiedzenia to zegnam.
              • Gość: normalny Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 01.04.08, 15:27
                To świadczy jedynie o "mentalności" tych "wykształconych" ludzi co robią za takie ochłapy.Niech mają sami do siebie pretensje
                • Gość: studentka Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 212.87.244.* 01.04.08, 15:34
                  tylko buraku gdyby nie ci "wyksztalceni" to bys teraz nawet podpisac
                  sie nie potrafil a cwaniakujesz.
                  • Gość: normalny Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 01.04.08, 15:36
                    To ty cwaniakujesz.Wielka studentka a nawet bez błędów nie potrafi jednego zdania napisać...
                    • Gość: studentka Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 212.87.244.* 01.04.08, 15:41
                      a ty myslisz ze jestes fajny bo piszez ę ą i udajesz madrego ? jak
                      chcesz pogadac o poprawnej polszczyznie to przenies sie na inne
                      forum. bo jak narazie to nic sensownego nie powiedziales.
                    • bartek_cz-wa Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta 01.04.08, 15:42
                      Pewnie przyjęli ją na AJD bo nigdzie innej sie nie dostała a teraz cwaniakuje.
                      • Gość: normalny Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 01.04.08, 15:47
                        To jest studentka polonistyki na AJD hehe :D
                      • Gość: studentka Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 212.87.244.* 01.04.08, 15:50
                        taaa nigdzie innej , nawet zdania poprawnie nie potrafisz napisac. z
                        reszta nie bede z toba dyskutowac bo to nie moj poziom. znajdz sobie
                        jakiegos kierowce i znim podyskutuj to bedziecie jak rowny z
                        rownym. nie potrafisz napisac nic sensownego odnosnie tematu jaki
                        jest tu poruszany tylko pyskowke potrafisz strzelac. chyba edukacje
                        zakonczyles na szkole podstawowej.
                        • Gość: Anka Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 16:11
                          Współczuję przyszłym twoim uczniom jesteś po prostu opryskliwa i zionie od
                          ciebie chamstwem. Takich oto mamy później nauczycieli. Którzy mają wiecznie
                          pretensje do uczniów, a nie do siebie. I nadzwyczajnie w świecie nie potrafią uczyć!
                          Przecież ty niczym nie różnisz się w zachowaniu od co niektórych kierowców, więc
                          nie przypisuj sobie miana wykształconej, bo obrażasz tych prawdziwie
                          wykształconych.
                      • Gość: studentka Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 212.87.244.* 01.04.08, 16:01
                        a ty to jestes gdzie wykształcony ? w pks-ie?? tam sie kształcisz?
                        heheh :)
                        • Gość: normalny Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 01.04.08, 16:03
                          W PKS-ie to ty najwyżej swojemu profesorkowi za zaliczenie tyłka dajesz ;)
                          • Gość: studentka Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 212.87.244.* 01.04.08, 16:11
                            ty to chyba jestes typowy kierowca z mpk bo tryskasz poziomem
                            inteligencji w wysławianiu sie :) coz sa ludzie i taborety. w zyciu
                            naewt ksiazki na oczy nie widziales a co tu mowic o nauce i
                            studiach. z tad twoje rozumowanie. szkoda czasu prostaku na ciebie.
                            • Gość: normalny Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 01.04.08, 16:22
                              Nazywając kogoś "prostakiem" sama nim jesteś pani "wykształcona" :)Myślisz że jak na studia chodzisz to wszystkie rozumy pozjadałaś...
                            • Gość: prof. Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.brhm.cable.ntl.com 01.04.08, 17:54
                              za twoja szkole to chyba tatus placil...bo po twojej wypowiedzi
                              widze dziecko, ze nauka nie jest twoja mocna strona a i i
                              nteligencji ci brak rowniez. Zanim kogos urazisz...pomysl!
          • Gość: piterson Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 21:54
            Studentko to ty nic nie wiesz, a piszesz. Najpierw wymyślasz kwotę
            2000, a potem że już napewno to mają 1800zł. Żalisz się studentko
            przy okazji na niskie pensje nauczycieli - ale co oni mają do
            kierowców? Wszyscy zarabiają za mało i jest to niesprawiedliwe. A
            kierowcy to mają 1300-1600zł, pracują na zmiany, o świcie, w nocy, w
            święta i uważasz że jest to tak dużo? Że za to można utrzymać
            spokojnie rodzinę?
    • Gość: Pweł K. ***** Brawo Wrona i Nabrdalik ! ***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 14:58
      Brawo dla obu Panów! Częstochowa teraz będzie przez kilkadziesiąt godzin wielkim detakiem! A co się będziemy rozmieniać na jedną III Aleję.
      Widać, że mój głos w wyborach prezydenckich zmarnowałem na Pana Tadeusza Wronę, ale jak to mawiaja Czesi "to se ne vrati". Trzeba iść i głosować na kogoś mądrego, byle już nie tego człeka, bo nie dośc, ze sam traci kontrole nad miastem, to jeszcze za nim ten Nabrdalik jak cień się ślimaczy.

Paweł K.
    • Gość: Jacek jah Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 212.87.241.* 01.04.08, 15:00
      Ja popieram ich zachowanie. Widać martin102, że masz za dużo w d...
      Ciężki kawałek chleba 1500 zł utrzymaj sobie z tego 4-osobową rodzinę,
      zakładając, iż 1500 zł to kwota na ręke. Co do biletów powinno byc tak jak
      zawsze na jednego pracownika MPK jeden dożywotni imienny bilet. Ja akurat
      dzisiaj z tego powodu nie byłem w szkole z innych przy okazji też i popoeram po
      całości pracowników MPK. Sznowny premier Tusk naobiecywał, a teraz ma skutki.
      Oby więcej strajków, protestów, może to coś nauczy naszych rządzących, a nie
      tylko zapychanie własnych kieszeni.
      • njurek7 Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta 01.04.08, 15:01
        tatuś pracuje w MPK ?
      • njurek7 Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta 01.04.08, 15:02
        roz pieprzyć ten bajzel. Sprywatyzować.
      • bartek_cz-wa Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta 01.04.08, 15:11
        Ja tez popieram kierowców.A jak czytam te wszystko posty jest mi was porostu
        żal. Co wy w ogóle wiecie o pracy kierowcy.O tym jak to jest odpowiedzialność i
        jaka to jest ciężka i stresująca praca. I jeszcze pasażerowie którym nie pasuje
        ze za daleko od wiaty na przystanku stanął że otworzył środkowe drzwi zamiast
        pierwszych.Myślicie ze 2000zł za taka ciężką prace to dużo. to jak jesteście
        tacy mądrzy to sami idźcie pracować do MPK albo PKS-u i wtedy pogadamy. Jak
        lekarze strajkowali to ich popieraliście.Jak nauczyciele strajkują to też ich
        popieracie ale kierowców nie popieracie. A gdyby nie Ci obrzucani przez was
        błotem kierowcy to codziennie byście jeździli do pracy taxi albo chodzili na
        piechotę.
        • kymco-czwa Niech kierowcy idą gdzie indziej pracowac 01.04.08, 15:14
          jak im nie pasuja zarobki i praca. Tak jak to robi zwykły Kowalski. Nie popieram
          kierowcow i mam nadzieje, ze miasto i zarzad nie ugną sie przed perfidnym
          szantazem !
          • Gość: normalny Re: Niech kierowcy idą gdzie indziej pracowac IP: *.profiline.pl 01.04.08, 15:24
            Jak jednemu z drugim nie odpowiada praca za 1000 zł to niech sie zwolni i nie wylewa swoich żali na forum na kierowców.Oni przynajmniej są zgrani i potrafią walczyć o swoje a wam żal dupę ściska i tyle
            • bartek_cz-wa Re: Niech kierowcy idą gdzie indziej pracowac 01.04.08, 15:30
              Jak wam nie pasuje praca ze 1000zł toi się zmówcie i zastrajkujcie cała załoga.a
              nie obrzucajcie błotem kierowców którzy są zgrani i potrafią zastrajkować.
              • Gość: normalny Re: Niech kierowcy idą gdzie indziej pracowac IP: *.profiline.pl 01.04.08, 15:34
                W pełni popieram.Każdy może walczyć o podwyżkę.Kto komu broni????Ostatnio w TESCO jakoś wywalczyli podwyżkę a niby prywatna firma.Jakoś sie dało no nie "drodzy zawistni forumowicze"???
              • kymco-czwa Re: Niech kierowcy idą gdzie indziej pracowac 01.04.08, 15:34
                bartek_cz-wa napisał:

> Jak wam nie pasuje praca ze 1000zł toi się zmówcie i zastrajkujcie cała załoga.
                > a
                > nie obrzucajcie błotem kierowców którzy są zgrani i potrafią zastrajkować.

W prywatnej firmie po protescie czekałoby na Ciebie wypowiedzenie z pracy. To
                tylko pokazuje, że kierowcy mają zero ambicji w rozwoju zawodowym i poszukiwaniu
                pracy. Myślenie jak za komuny...
                • bartek_cz-wa Re: Niech kierowcy idą gdzie indziej pracowac 01.04.08, 15:38
                  To podam Ci przykład TESCO.Prywatna firma.Załoga zastrajkowała i dostała
                  podwyżki.Dało się?
            • kymco-czwa Re: Niech kierowcy idą gdzie indziej pracowac 01.04.08, 15:32
              Gość portalu: normalny napisał(a):

> Jak jednemu z drugim nie odpowiada praca za 1000 zł to niech sie zwolni i nie w
              > ylewa swoich żali na forum na kierowców.Oni przynajmniej są zgrani i potrafią w
              > alczyć o swoje a wam żal dupę ściska i tyle

Żal mi dupy nie ściska jak mi przestała odpowiadac praca to ją zmieniłem na
              lepszą ale nikt z osób trzecich nie cierpiał z powodu mojego niezadowolenia z
              pracy.
              • bartek_cz-wa Re: Niech kierowcy idą gdzie indziej pracowac 01.04.08, 15:35
                Chłopie takie bajeczki to dziecku na dobranoc.Zmieniłeś prace.ciekawe ?to można
                powiedzieć Ze bezrobocia w Polsce nie ma skoro tak prace się zmienia od zaraz
                jak komuś nie odpowiada.
                • kymco-czwa Re: Niech kierowcy idą gdzie indziej pracowac 01.04.08, 15:40
                  jeżeli masz chęc do pracy to ją znajdziesz a jak chcesz siedziec na dupie i
                  mowic "mnie się należy" to siedz. Roboty jest od groma nie zawsze dobrze płatnej
                  ale jak poszukasz to znajdziesz. Od 2005 roku zmieniałem 3 razy pracę i zawsze
                  na lepszą. Zaznaczam ja zmieniałem. Czas znalezienia lepszej pracy ? 2-3
                  tygodnie szukania, dzwonienia i odbytych sporo rozmów. Jak się chce to można !!!
                  • Gość: dede Re: Niech kierowcy idą gdzie indziej pracowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 15:58
                    Ale koledzy @normalny i @bartek_czwa wola upodobnic sie do tatusiów kierowcow z
                    mpk ktorzy nic innego nie potrafia w zyciu robic niz krecic kolkiem i strajkowac
                    oraz plakac jacy to oni biedni... to po kiego grzyba siedza w mpk zakasac rekawy
                    rozejrzec sie za praca w swoim zawodzie albo innym i juz... Ale zapomnialbym u
                    prywatnego przewoznika za bumelke wylecieliby na krzywy ryj a inie daloby sie
                    nic wyniesc jak z miejskiego zakladu. Moze Ci biedni pracownicy niech opowiedza
                    jak sami okradaja swoj zaklad pracy !
                    • Gość: normalny Re: Niech kierowcy idą gdzie indziej pracowac IP: *.profiline.pl 01.04.08, 16:05
                      Nie znam nikogo z mpk ale jestem pełen podziwu za to co robią :)
                      • kymco-czwa Re: Niech kierowcy idą gdzie indziej pracowac 01.04.08, 16:07
                        Lubisz pasożyty ? Są gusta i guściki :D
                        • Gość: normalny Re: Niech kierowcy idą gdzie indziej pracowac IP: *.profiline.pl 01.04.08, 16:10
                          Pasożytami są ci którzy godzą się pracować za 800 zł przez co nie ma w tym kraju normalnych zarobków...Jeszcze takie pasożyciki i małe ludziki wylewają żale na forum...Postawcie się swojemu pracodawcy całą załogą to też coś osiągniecie :) Czasy że "10 stoi za bramą na wasze miejsce" bezpowrotnie minęły..
                          • kymco-czwa Re: Niech kierowcy idą gdzie indziej pracowac 01.04.08, 16:20
                            Wiem że minęły ale Ty Chyba jeszcze nie pracujesz i nie wiesz jak jest w
                            niedużych kilku czy kilkunastoosobowych firmach. Spróbuj tam urządzic strajk :D
                            Co do płacy ja nie narzekam zawsze walczę o swoje i kilku moich byłych szefów
                            usłyszało ode mnie wiele cierpkich słów. Ale pomyśl przez chwilę ile osób cierpi
                            przez bandę płaczących nad swoim losem kierowców. Co ze starszymi osobami
                            mającymi np. 500-700 zł renty czy emerytury i nie mogącymi dojechac do lekarza
                            czy na badanie. takie osoby, które ciągle oszczedzają na lekach czy jedzeniu
                            mają teraz brac taksówkę za 20-30 zł albo zasuwac z buta do lekarza. Co z
                            osobami, które nie mają jak kierowcy 1500-1800 zł na rękę tylko są zmuszone
                            pracowac za 800-1000 zł i teraz co mają dzień dwa czy może miesiąc jezdzic
                            taksówkami do pracy ? Puknij się w głowę.
                            • Gość: normalny Re: Niech kierowcy idą gdzie indziej pracowac IP: *.profiline.pl 01.04.08, 16:24
                              Każda grupa zawodowa ma prawo do strajku i godziwej zapłaty i jeśli ty tego nie rozumiesz to dyskusja z tobą nie ma sensu i sam puknij się w głowę
                              • Gość: d Re: Niech kierowcy idą gdzie indziej pracowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 16:38
                                Czemu nie napiszesz po prostu, że tęsknisz za gospodarką socjalistyczną - tylko
                                wiedz jedno taki rodzaj gospodarki się nie sprawdził
                                • Gość: normalny Re: Niech kierowcy idą gdzie indziej pracowac IP: *.profiline.pl 01.04.08, 16:57
                                  Obecny "kapitalizm" za to świetnie się sprawdza...Przecież "uwolniono" choćby ceny prądu.Na efekt nie trzeba było długo czekać...Jeśli myślicie że prywatyzacja mpk coś zmieni to jesteście w grubym błędzie ale ja nie zamierzam nikogo z tego błędu wyprowadzać bo i tak mam to głęboko w du..e gdyż nie jeżdżę autobusami albo jeżdżę bardzo rzadko.Wole rower choćby
                                  • Gość: dede Re: Niech kierowcy idą gdzie indziej pracowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 17:39
                                    To pojedź nim na Kubę tam zamiast tego ohydnego kapitalizmu masz socjalizm.
                                    • Gość: normalny Re: Niech kierowcy idą gdzie indziej pracowac IP: *.profiline.pl 02.04.08, 19:22
                                      Spadajcw..u kapitalista się znalazł od siedmiu boleści :D
        • Gość: warzech Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 212.87.238.* 01.04.08, 15:18
          człowieku żyjemy w czasie gospodarki rynkowej a nie w socjalizmie
          jak im sie nie podoba to nie sp...dalaja i znajda sobie inna lepsza
          robote skoro sa tacy uczynni i inteligentni a kiedy mpk zauwazy ze
          nie ma kto jezdzic to i trak beda musieli podniesc ceny a to co
          teraz robia kierowcy pokazuje ze zachowuja sie tak jakby mi stary
          system w budzetowce odpowiadal
          a i jeszcze wa dziekuje ze jutro bede musial sunac pol godziny o 8
          rano bo wam sie robic nie chce
        • Gość: m Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 80.54.173.* 01.04.08, 22:13
          Ja nie obrzucam nikogo błotem. Wiem z doświadczenia, że wśród kierowców MPK są
          zarówno mili i kulturalni ludzie jak i pospolite buractwo - czyli jak wszędzie,
          nie ma sensu generalizować. Co do punktualności autobusów i zgodności czasu
          przyjazdów na przystanek z rozkładem to nie mam pretensji na spóźnienia na
          przystanki w centrum miasta, w godzinach szczytu lub odleglejsze od początku
          trasy. Ale mieszkam na Północy i kilka razy zdarzyło mi się czekać po 5, a nawet
          10 minut na "22", a przystanek na którym wsiadam jest drugim z kolei i nie ma
          nawet w godzinach szczytu problemów z przejazdem przez ulicę, przy której
          mieszkam. W takich chwilach szlag mnie po prostu trafia. Pisałam maila ze skargą
          do Zarządu MPK ale oczywiście odpowiedzi nie było. Strajku nie popieram, a na
          pewno nie w takiej formie gdy sparaliżowane zostaje całe miasto. To już chyba
          jakaś nowa moda narodowa - nie ma chwili aby jakaś grupa zawodowa nie
          strajkowała. Każdy chce zarabiać więcej, nie tylko kierowcy. Ale nie każdy ma
          możliwość strajkowania i terroryzowania tym samym mieszkańców. Poza tym jak uczy
          historia nieważne ile podwyżki się da pewne grupy zawodowe maja chyba
          strajkowanie niejako w genach i protestują cyklicznie żądając wciąż więcej i
          więcej...paranoja:/
      • Gość: inna Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 199.133.214.* 01.04.08, 15:47
        Dlaczego ma utrzymywac 4-osobowa rodzine? dzis rodziny gdzie tylko
        jedno zarabia to luksus. Przypomina mi to "biedne" rodziny gornikow,
        gdzie baba cale zycie nie pracuje i tez narzeka ze im zle, bo maz za
        malop przynosi.
        A po drugie, dlaczego im dawac dozywotnie bilety? to nie komuna.
        Wiec wg ciebie, grnik powienien dozywotnio dostawac wegiel, a
        kolejarz przejazdy? bedziesz za to placil? bo ja nie chce...
    • Gość: olga Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 15:10
      super. czeka mnie jutro ponad pol godziny drogi do szkoly pieszo !

inni zarabiają 800zl i się cieszą ze w ogole pracują!
      nie dosyć,że chamscy to jeszcze im się robić nie chce..
      • Gość: normalny Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 01.04.08, 15:26
        To niech zapierniczają za 800 zł jak po..i są..Mentalność niewolnika-Polaka aż rzygać się chce
    • bartek_cz-wa Re: martin 102 01.04.08, 15:14
      PKS Częstochowa jest razem z MPK.Walczcie o swoje.
    • Gość: aga Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 15:15
      wypieprzyc z hukiem raz a porzadnie to sie strajkow odechce!
      • Gość: normalny Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 01.04.08, 15:29
        Ciebie też wypieprzyc.Będzie spokój :)
    • Gość: xxxxx Re: martin 102 IP: 212.87.244.* 01.04.08, 15:16
      a tu mamy typowy przyklad kierowcy, sposob wyrazania sie mowi sam za
      siebie :) sposob myslenia i inteligencja na zerowym poziomie
    • Gość: gość Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 15:17
      Jaki paraliż, Częstochowa jest za mała. Dziś przynajmniej dobrze się jeździ
      autem. Zlikwidować o połowę co najmniej pracę w biurach w MPK a tą kasę dać
      kierowcom. Przywileje niech ma pracownik a nie cała jego rodzina i ewentualnie
      dzieci na które wypłacane jest rodzinne. Niestety nadal bilety jak na
      częstochowskie zarobki są za drogie, żeby nie powiedzieć że droższe niż w
      stolicy, gdzie komunikacja to podstawa miasta. Tam więcej zarabiają a za bilet
      miesięczny płaci sie 66zł a u nas 81zł.
      • Gość: czarnasss Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 15:34

W którym miejscu dobrze się jedzie autem??? Ciągle jakieś stłuczki, wypadki, a
        niedzielnych kierowców tyle, że nóż się w kieszeni otwiera!!! Jeden autobus to
        nie 40 osobówek zakładając, że każdy pasażer wsiadł do autka lub taksówki...
        Ktoś po prostu nie pomyślał, ale to typowe dla naszego społeczeństwa. MPK życzę
        szybkiej prywatyzacji i wyrozumiałych pasażerów... Choćby 1% cierpliwych <hahaha>
    • Gość: klient rozwiązać MPK! IP: *.elk.net.pl 01.04.08, 15:21
      i rozpisac przetarg na usługi tarnasportowe w mieście. A ta banda
      bandytów terroryzujących miasto niech idzie do łopaty.
      • Gość: normalny Re: rozwiązać MPK! IP: *.profiline.pl 01.04.08, 15:31
        To rozpisuj i nadzoruj to wszystko jak żeś taki mądry "kozaku internetowy" :D
    • Gość: Oddawać pieniądze Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.139.inds.pl 01.04.08, 15:22
      BANDA ZŁODZIEJI!!! DO ROBOTY!!!
    • Gość: gosc Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 01.04.08, 15:27
      skandal,mogli wczesniej zapowiedziec ten strajk.na szczczescie mam
      blisko do pracy,ale jak ktos musial sie dostac z polnocy na bleszno
      to co mial robic?taxi niedostepne,a koszt 30zl!!!
      • njurek7 Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta 01.04.08, 15:34
        Po świńsku zachowują się lekarze, którzy wystawiają takie lewe zwolnienia
        lekarskie. Chociaż podobna sytuacja z lekarzami. Też mają wszystko i wszystkich
        w d.....
    • Gość: byly kierowca mpk Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.24.inds.pl 01.04.08, 15:32
      to mpk to syf, zarzad jest do bani, a naprawde to kierowcy maja ok
      1500-1600 na reke, wcale nie duzo za taka prace. Jak ktos napisze ze
      2800 to jest jakis debil chyba ze ma 30 lat stazu, poczatkujacy ma
      1400 brutto. Dlatego dalem sobie spokoj z mpk.
    • Gość: mimi Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 15:32

Za mało zarabiają??? To niech do Irlandii wyjadą!!!!!!!!!!
      Niektórzy muszą utrzymać rodzinę 4osobową za 800zł miesięcznie i nie
      strajkują!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: normalny Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 01.04.08, 15:46
        To nie strajkuj i zapierniczaj dalej za takie ochłapy.Przez takich jak ty zarobki są takie jakies są bo pracujecie za głodowe pensje.Niedługo za 200 zł będziecie robić niewolnicy
    • Gość: Leszek Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.prenet.pl 01.04.08, 15:36
      MPK to nie prywatny folwark kierowców. Jak się nie podoba , to fora ze dwora!-
      Anglia czeka na kierowców . Jedyne wyjście to prywatyzować - żaden
      przedsiębiorca prywatny nie strajkuje .Przez tych panów zwolniono mnie z pracy
      dzisiaj z pracy. Dziękuje.
    • Gość: street Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 15:37
      Zlikwidować MPK!!!
      Nie popieram metod terrorystycznych, jakie stosują kierowcy, biorący wszystkich
      pasażerów za zakładników swoich żądań.
      Czasy się zmieniły. Dziś strajkujący niech się liczą z brakiem poparcia dla
      działań, które w istocie uderzają w ludzi mało zamożnych, starych, dzieci i
      młodzież.
    • Gość: leszek Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.prenet.pl 01.04.08, 15:37

MPK to nie prywatny folwark kierowców. Jak się nie podoba , to fora ze dwora!-
      Anglia czeka na kierowców . Jedyne wyjście to prywatyzować - żaden
      przedsiębiorca prywatny nie strajkuje .Przez tych panów zwolniono mnie z pracy
      dzisiaj z pracy. Dziękuje.
      • Gość: emigrant Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.brhm.cable.ntl.com 01.04.08, 18:04
        a mnie jest dobrze w tej Anglii! Nie wstaje o 3 rano bo autobusy
        wyjezdzaja najwczesniej o 6.30. Toalety na ogol dostepne na
        koncowych przystankach. Ludzie grzeczni, wpierw wysiadaja pierwszymi
        drzwiami, potem wsiadaja pierwszymi drzwiami i dziekuja przy
        wyjsciu. Nikt nie jezdzi na gape. Zarobki na poziomie i co roku
        podwyzka. Jak potrzebujesz zamienic zmiane - nie ma problemu. Jak
        potrzebujesz wolne - nie ma problemu. Z urlopem idzie sie dogadac i
        kazdy moze miec zawsze latem te pare dni. Autobusy na poziomie.
        Wszedzie kamerki. Przerwy na posilek normalne i tak zorganizowane,
        ze mozna isc, umyc rece i na stolowce pracowniczej zjesc swoje lub
        gotowe.Rodzinne bilety obowiazkowe! Bilety to moga miec tez
        konkubenci! I tego panowie strajkujacy wam zycze! STRAJKUJCIE I NIE
        PODDAWAJCIE SIE! CHCA WAS UCZYC ZACHODNIEJ KULTURY TO NIECH ZACZNA
        OD FUNDAMENTOW TEJ KULTURY; GODNE ZYCIE, GODNE ZAROBKI I SZACUNEK!
      • Gość: cichy obsrwator Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 01.04.08, 19:28
        Powtarzasz się,gościu.Wklej ciekawszy komentarz
    • Gość: zenada MPK Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.realestate.net.pl 01.04.08, 15:38
      zenada zenada ludzie z tych autobosow zal mi was 1500 złotych i wam mało?? inni
      zarabiaja po tysiac albo mniej a wam za 1500 mało?całą Częstochowa cierpi ale
      gdzie wazniejsza duma inni strajkuja to wy tez tak?? zenada i wstyd!! brak
      słow.... nie moge jechac nigdzie bo autobusy nie jezdza bo im pieniedzy za mało
      ... nie moge!! dawac autobusym a zwami na zwolnienie i tyle takie moje zdanie!
      • Gość: magg Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 15:44
        Za taką gów nianą robotę chcą zarabiać więcej niż 15oo zł? Żal.. Nawet dziś do
        knajpy skoczyć nie mogę ani się z chłopakiem spotkać, bo przecież nas nie stać
        na taksówki.. Jutro też mają strajkować? Powinni ich wszystkich zwolnić.
        • Gość: normalny Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 01.04.08, 15:53
          Jak to taka "gó..iana robota" to sama siądź za kierownicą autobusu i jeździj.Kierowców cały czas brakuje więc bez problemów cię przyjmą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka