Dodaj do ulubionych

strona o częstochowie

16.04.08, 08:42
Witam
Planuję uruchomić strone o czestochowie (informację o tym co się dzieje, co ma
sie dziać, opisy obiektów itp)
Czy były by osoby zainteresowany współpracą przy takim projekcie?
Oferuję zaplecze techniczne, pomysły, możliwe wynagrodzenie za współprace
(choć na początku nie mam zbyt dużo funduszy przeznaczonych na
współpracowników ;( )
Co myślicie o takim projekcie ?
moje gg 10218732
Obserwuj wątek
    • Gość: ZiomBoy Re: strona o częstochowie IP: *.cn.com.pl 16.04.08, 08:47
      www.kierunekczestochowa.pl
      wwww.czestochowiak.pl
      www.czewka.pl
      www.czewka.czest.pl/
      Jestes pewien ze warto robic nowy portal ?
      • kortik Re: strona o częstochowie 16.04.08, 08:53
        Czy któryś z tych portali spełnia Twoje oczekiwania w pełni ?Najlepiej wygląda
        (dla mnie) kierunekczestochowa, ale jeszcze jest zbyt mało informacji
        Moje niebardzo, chciałbym większej interaktywności z użytkownikami, więcje
        informacji od zwykłych częstochowian, chciałbym aby współpracowały z portalem
        kluby/teatry/puby (informacje o imprezach, relacje itp)
        Ale faktycznie, może jest już to wszystko ... dlatego pytam na forum o to, nie
        chce ruszać przed "rozpoznaniem rynku". Taka strona wymaga sporej pracy.
        czekam na inne opinie
        pozdrawiam
    • Gość: PomysłowyJoe Re: strona o częstochowie IP: 80.50.37.* 16.04.08, 09:19
      Ciekawa sprawa, ale bardzo trudno to zrealizować
      NIe wiem jak zaczynały podane wcześniej portale ale podejrzewam że
      potrzeba czasu pracy i gotówki
      Gdybyś potrzebował pomocy to pisz (podam na gg namiary)
      Mogę zając się kontaktami z instytucjami kulturalnymi w cz

pozdrawiam
      • kortik Re: strona o częstochowie 16.04.08, 09:47
        Dzięki Joe :) Widze po IP że jesteś gdzieś w pobliżu mnie :)

Jednak odzew narazie jest niewielki
        Sa 3 osoby zainteresowane.

Czy uważacie że taki nowy twór nie ma szans? że nie jest potrzebny?

Pozdrawiam
        • ancymonka Re: strona o częstochowie 16.04.08, 15:50
          > Dzięki Joe :) Widze po IP że jesteś gdzieś w pobliżu mnie :)

Powiedziałabym nawet, że obok - dosłownie! :D
      • Gość: lukasz Re: strona o częstochowie IP: *.as.kn.pl 16.04.08, 09:53
        od dluzszego czasu oczekuje na powstanie tego typu strony o czestochowie.
        osobiscie chcialbym, zeby znajdowala sie tam m.in.:
        1. miejska telewizja internetowa (kiedys byla zmiasta.pl, ale niestety teraz nie
        funkcjonuje), ktora przeprowadzalaby wywiady z mieszkancami miasta, tymi
        zwyklymi i tymi, ktorzy maja wplyw na to jak sie w miescie zyje, ze sportowcami,
        przedstawicielami kultury itd.
        2. mnostwo sportu = chcialbym, zeby byly tam zebrane wszystkie informacje ze
        stron: sport.czest.pl, astar.czest.pl, ponadto artykuly z innych stron o tej
        tematyce, ktore dotycza spraw czestochowy i okolic.
        3. informacje gospodarcze o miescie i okolicach = np. takie jakie znajcuja sie
        na stronie pulsu biznesu czy wnp.pl
        4. informacje kulturalne = ostatnio dzieje sie wiecej w tej sferze (koncerty) i
        warto o tym pisac jak najwiecej, ale zeby kazdy wiedzial o odbywajacych sie
        koncertach przed nimi, a nie po. poza tym informacje dot. repertuaru teatru,
        filharmonii i kin.
        5. informacje o noclegach w miescie i okolicach, o ciekawych zabytkach, szlakach
        turystycznych pieszych i rowerowych
        6. informacje o rozkladzie jazdy komunikacji miejskiej, autobusowej (pks),
        kolejowej i lotniczej (np. z pyrzowic)
        7. oferty pracy = nie wiem czy na stronie beda sie reklamowac pracodawcy, ale
        mozna np. przepisywac ogloszenia z innych zrodel (gazety, ogloszenia w necie, itd)
        8. galeria zdjec, w ktorej kazdy moze dodac cos od siebie
        9. chcialbym zeby ta strona miala charakter nie tylko stricte czestochowski, ale
        zeby zawierala tez informacje z regionu, np. myszkow, klobuck, koniecpol, lubliniec.

mam nadzieje ze doczekam sie takiej strony:) 3mam kciuki:)
        • Gość: lukasz Re: strona o częstochowie IP: *.as.kn.pl 16.04.08, 09:59
          i jeszcze jedno. w szczecinie dziala telewizja internetowa, ktora relacjonuje
          mecze m.in. siatkowki. taka telewizja moglaby powstac tez u nas. moglyby leciec
          w niej mecze azs-u, ktore nie sa transmitowane przez polsat, mecze wlokniarza
          nie transmitowane przez tvp sport, mecze rakowa, ale tez innych zespolow (skra,
          victoria, stradom). chetnie obejrzalbym mecz tenisa stolowego, mecz koszykowki
          kobiet lub mezczyzn, siatkowki kobiet lub juniorow delicpola, wiem ze powstala
          druzyna rugby, wiec tez mozna by pokazac chlopakow w akcji, boks, podnoszenie
          ciezarow. jesli nie bylyby to cale transmisje, to chociaz skroty. mysle ze
          zainteresowanie byloby ogromne.
          • Gość: Viki Re: strona o częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 10:12
            Hej
            No z tą telewizją to super pomysł
            Tylko kto by to filmował :) amatorskie nagrania to jedna zazwyczaj
            kiepska jakość (nie chodzi tylko o sprzęt ale równiez o małe
            umiejętności zwykłego użytkonika)
            Łukasz bardzo fajnie opisał to czego oczekuję, zgadzam się z nim w
            większości punktów.
            Chętnie bym pomogła (może jakies newsy itp) choć czas mnie ogranicza
            mocno
            pozdrawiam
            Viki
            • Gość: lukasz Re: strona o częstochowie IP: *.as.kn.pl 16.04.08, 10:43
              zmiasta.pl mieli swietny obraz, przyjemnie sie ogladalo. niestety nie pokazywali
              meczow, ale np. przeprowadzali rozmowy z zawodnikami tuz po meczu. natomiast
              jesli chodzi o kulture, to pokazywali fragmenty przedstawien i komentarz
              artystow w nim wystepujacych, wywiady itd. szkoda ze ta strona juz nie dziala,
              ale jesli nawiaze sie wspolprace z osobami, ktore ja tworzyly, to moze byc
              ciekawie. mysle, ze kluby nie beda mialy nic przeciwko transmisjom w necie, w
              koncu to dla nich promocja, a dla sponsorow reklama. w dodatku, moze ktorys z
              nich sie zainteresuje pokazaniem meczu w necie i dofinansuje transmisje. trzeba
              probowac.

i jeszcze jedno. transmisje nie musza byc koniecznie live (chociaz byloby milo),
              jesli to stanowi jakis problem. wiele osob z checia obejrzy sobie mecz, mogac go
              sciagnac na dysk.
          • Gość: ZiomBoy Re: strona o częstochowie IP: *.cn.com.pl 16.04.08, 14:50
            Streaming Live z meczu AZS ? a pomyslales o aspektach technicznych ? Nikt ci za
            friko nie udostepni serwera i lacza do streamingu.
            • Gość: lukasz Re: strona o częstochowie IP: *.as.kn.pl 16.04.08, 17:12
              nie pomyslalem o aspektach technicznych bo sie na nich kompletnie nie znam.
              tylko rzucilem pomysl. taka strona istnieje w szczecinie i pokazuje mecze pilki
              noznej, siatkowki, koszykowki, zawody amatorow itd. nikt nie kaze od razu
              pokazywac mecze azs-u. rownie dobrze mozna pokazac mecz czestochowianki w 2
              lidze kobiet, czy sps-u tez od przyszlego sezonu w 2 lidze. mozna pokazac setki
              innych rzeczy, za free. poza tym, skoro ma to byc przedsiewziecie komercyjne, to
              sie zaplaci za udostepnienie serwera czy laczy. kwestia ile...ale moze strona
              bedzie na siebie zarabiala z reklam, banerow itd.
              • Gość: lukasz Re: strona o częstochowie IP: *.as.kn.pl 16.04.08, 17:17
                link do wspomnianej przeze mnie strony: www.atv.szczecin.pl/
    • Gość: Robert Re: strona o częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 12:09
      Pomysł godny uwagi
      Są te stronki które ktoś wczesniej podał, ale myślę że jeszcze jedna
      może się przydać, szczególnie jeśli chcesz faktycznie dać
      więcej "właszy" zwykłym userom :)

powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka