scorcerer_savine 06.05.08, 11:58 Polecam materiał w TV Orion. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mieszkaniec Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.08, 12:12 Dołączam link rewelka. www.tvorion.pl/index.php?action=show_news&idNews=3625 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 18:11 Wiem, pracowałam tam. Co chwila ktoś coś mówił o podwyżce, ale jakoś co miesiąc wpływało tyle samo - niecałe 1000 zł. Dobrze, że już tam nie pracuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: PUP - Perliński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 06:28 Moim idolem nie był i nie jest Balcerowicz ale Perliński bardzo rozsądnie mówił . Zarabiać każdy chciałby więcej i ja jako nauczyciel też ale do poziomu zachodniego to raczej szybko nie dojdzie o ile w ogóle . A trzeba wiedzieć , że wysokie zarobki to i wysokie koszty - koszty pracy - a zatem i dla przedsiębiorców to poważny problem . Albo podniosą ceny swoich wyrobów jeśli będą mogli albo pozwalniają ludzie a kupią np maszyny . A powtórzę za gościem tego programu : jeśli mało to można wyjechać do Irlandii ( albo gdzieś indziej ) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: PUP - Perliński IP: *.rev.masterkom.pl 18.05.08, 18:03 Najlepiej na księżyc BO TAM JEST ZA DARMO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: PUP - Perliński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.08, 20:45 Zrozumiałeś co chciałeś. Ale dyrektor mówił jeszcze o kilku ciekawszych tematach między innymi: podsłuchach, prześladowaniach za działalność związkową, tajnych wyborach, tymczasowych związkach - takich na próbę i innych dyrdymałach. I jak Takiego traktować poważnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nim Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: 80.53.238.* 06.05.08, 18:34 Jest to czysta demagogia ze strony dyrektora,ponieważ to właśnie dyrektor placówki składa wniosek do budżetu w miesiącu wrzesień-październik danego roku kalendarzowego, w którym określa kwotę np. na podwyżki dla swoich pracowników na rok następny. Jesteśmy zaniepokojeni tym co przedstawia dyrektor, ponieważ dzięki pomocy radnej Anny Gabarskiej udało nam się zasięgnąć wiedzy, która pozwoliła zrozumieć procedurę owych podwyżek.Tak więc proszę nie zasłaniać się radnymi, ze nie dali więcej, ponieważ dyrektor nie wnioskował o większe pieniądze . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.08, 20:51 Dyrektor jest nieomylny to związki są jakieś dziwne a to powstają na czas próbny, a to po kryjomu się wybierają, a szczytem nieuczciwości związków jest, że nie klaskają dyrektorowi. Kto i z kąt wytrzasną takiego skrzywdzonego przez poprzedni ustrój klau... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BiPa Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 21:08 Dyrektor narzeka na zarobki? Ciekawe dlaczego na stronie BiP urzędu pracy nie ma jego oświadczenia majątkowego. Powinno być tak stanowi prawo. Ustawa o samorządzie powiatowym (artykuł 25d ustęp 3) "Jawne informacje zawarte w oświadczeniach majątkowych są udostępniane w Biuletynie Informacji Publicznej, o którym mowa w ustawie z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej (Dz. U. Nr 112, poz. 1198 oraz z 2002 r. Nr 153, poz. 1271)". Może się mylę, ale co nieco ze studiów administracyjnych jeszcze pamiętam. Obowiązek złożenia oświadczenia jest związany chyba z wydawaniem decyzji w imieniu starosty (artykuł 25c ustęp 1). BiPa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Informator Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.rev.masterkom.pl 06.05.08, 22:12 Niema oświadczenia bo dyrektor nic nie ma w szczególności samokrytyki, ale za to arogancji pod dostatkiem tylko w oświadczeniu tego nie przewidzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 21:24 Chciałabym bliżej poznać redaktora Kulakowskiego. Z wpisów na formu gw domyślam się, że facet ma talent do wywiadów. Dyr MOPS a teraz dyr PUP to sama przyjemnośc patrzenia i słuchania jak redaktro wpędza w kozi róg swoich rozmówców. Czekam na kolejne wywiady. A może pan Marek zaprosiłby prezydenta Wronę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walker Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: 212.87.230.* 07.05.08, 11:29 I zapytał Pana Wronę dlaczego od 12 lat nie została wyremontowana wylotówka na Kielce - ul. Warszawska od Rząsawskiej i Batalionów Chłopskich dzień w dzień tłukę autko a wczoraj rozwaliłem felgę i oponę. Wizytówka Częstochowy dziurawe ulice może Pana prezydenta przewiezie po tych dziurach to oprzytomnieje .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 11:29 Ale po co jak ciekawsi są ludzie Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viva Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 17:21 Nie wiem dlaczego jest tak zaskoczony, ze nie został zaproszony na wybory związkowe. Chyba nie mieli do niego zaufania skoro go nie zaprosili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik PUP Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: 212.160.86.* 07.05.08, 19:40 Średnio podwyżki brutto w kwocie 250zl to chyba jakieś nieporozumienie. Podwyżki w odpowiedniej wysokości dostali tylko pośrednicy pracy i doradcy zawodowi, reszta pracowników marne grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urzędniczka Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: 212.160.86.* 07.05.08, 19:42 Dyrektor PUP powinien mieć chodź trochę godności i zrezygnować z pełnionej funkcji. Całkowicie nie radzi sobię nie tylko z rozsądnym rozdysponowaniem środków pieniężnych na podwyżki, ale i ze zwykłym administrowaniem. Totalny bałagan :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inspektor Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: 212.160.86.* 07.05.08, 19:46 Uchwała Rady i Miasta określa wysokość jednego punktu na 6 zl. Podwyżki zostały tak wyliczone, że ludzie mają teraz mniej punktów niż mieli przy wartości 4 zł., ale co naważniejsze dyrektor PUP ma dobrą pensję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: 212.160.86.* 07.05.08, 19:49 15 lat pracy w Urzędzie i podwyżka o 120 zł brutto w 2008r. , a poprzednia podwyżka w 2006r. 60 zł brutto więc coś to jest nie tak Panie dyrektorze wg. Pana słów to grosze miały dostać osoby o małym stażu. Chyba, że 15 lat pracy w Urzędzie to jest za mało. W takim bądź razie przepraszam Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: 212.160.86.* 07.05.08, 19:54 Cóż za troska w słowach Pana Dyrektora. Wychodzi na to, że jest Pan dla pracowników jak Ojciec dla swoich dzieci. Rzeczywiście pracownicy powinni przyjść z bukietem sółw dla swojego Ojca Dyrektora. Dziękujemy Ojcze Dyrektorze za 5 zł. podwyżki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 20:47 Jak to jest pisać sama z sobą???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2xx Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 21:23 Dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx2 Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 20:46 Ja też pracuję kilkanaście lat i dostałam około 100 zł podwyżki brutto. Jak znam życie więcej ode mnie dostali ci co mają mniejszy staż pracy.Tak było zawsze. Nie wiem co ma tak naprawdę znaczenie przy podziale pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 12:05 Szanowni Państwo według mojej wiedzy to koszt sredniej miesięcznej podwyzki na jednego pracownika Powiatowego Urzędu Pracy w Czestochowie wyniósł około 250zł. Ową kwotę przeznaczona na podwyżki Pan dyrektor posiadał w planie finansowym jednostki na rok 2008 i o wiekszy budżet sie nie starał. Wynagrodzenia pracowników instytucji podległych U.M.okresla Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 2.VIII.2005r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczestnik Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 13:16 Jak musisz bronić nieudaczników to rób to chociaż racjonalnie a nie hasłowo. Rozporządzenie Rady Ministrów z 2 sierpnia 2008r. w paragrafie 3 ust. 4 mówi "wartość jednego punktu w złotych ustala pracodawca w porozumieniu odpowiednio z radą gminy, radą powiatu lub sejmikiem województwa, stosownie do swoich możliwości finansowych". Jeżeli pracodawca ma za małe środki finansowe na wzrost wynagrodzeń to dlatego, że wystąpił o małe a ściemnianie że brakło jest oszustwem. Potwierdzeniem źle zarządzającego pracodawcy jest też pismo Pani Dyrektor Urzędu Miast Anny Pawłowskiej linux.si4.org/~scor/PismoPawlowskiej.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczestnik Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 13:18 Jeszcze raz link do pisma Pani Dyrektor. linux.si4.org/~scor/PismoPawlowskiej.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisak No to wiemy o co tyle halasu !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 19:48 Odpowiedź jest w piśmie do którego powyżej wklejony jest link, teraz już rozumiem determinację NSZZ "Solidarność" i ich uporczywe bronienie jak niepodległości wartości punktu i liczby punktów wg. której ustala się wysokość wynagrodzenia dla pracownika. Dyrektor popełnił błąd, nie ustalił wysokości wynagrodzenia (wzrostu) o określoną dla danego pracownika liczbę punktów w danej kategorii, jak nakazuje mu prawo - co potwierdza UM Cze-wy w ww. korespondencji. cyt."(...)pracodawca sporządza tabelę punktowych rozpiętości dla poszczególnych kategorii zaszeregowania oraz ustala dla poszczególnych pracowników liczbę punktów(...)". Czyli określenie wysokości wynagrodzenia musi zostać poprzedzone ustaleniem ilości punktów pracownikowi - czyli występując o podwyżki pracodawca musiałby najpierw ustalić sobie ilość punktów dla wszystkich pracowników, następnie przeprowadzić symulację wartości punktu w złotych o ile ma wzrosnąć i o taki wzrost zawnioskować. A z tego co widzę, to pracodawca nie ustalał dla poszczególnych pracowników liczby punktów na etapie wnioskowania o środki finansowe i to jest jego błąd tylko zawnioskować z głowy. Ciekawe co teraz będzie zmiana treści pisma, czy może argument, że wszyscy i od lat tak robią i dlatego jest dobrze :) Gratulacje dla UM który nareszcie zdobył się na odwagę i pokazał, jak powinni dyrektorzy radzić sobie z podstawowymi sprawami tj wyjaśnił wprost w piśmie jak należy stosować Rozporządzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisak TV Orion słowa KLUCZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 21:16 -powstały związki zawodowe to powoduje że to coś szumi (jaki BYŁ spokój lalalala nic się nie DZIAŁO lalalala) -okres próbny związków (brak wiedzy nt statutu NSZZ "S" byłego związkowca) -nie jestem pracodawcą który ma wpływ na pieniądze (nieznajomość rozporządzenia dot regulacji płacowych dla pracowników - to pracodawca wnioskuje o podwyżki i określa ich kwotę) -tajne wybory (znowu nieznajomość statutu NSZZ "S") -nie wie czy sfałszowano (może warto sprawdzić - ale ja bym się nie ośmieszał?) -podsłuch nie sztuka założyć (gratuluję doświadczenia) -czuje politykę – kogoś (związki i polityka ciekawe jak to można połączyć) -o pan dyrektor nie dostał pisma o sporze (może warto założyć skoroszyt korespondencyjny ZWIĄZKI ZAWODOWE) -dobry fundament, okna, piękne dachy - a może SZKLANE DOMY ? (budujemy nowy dom - ładnie brzmi prawda) -zuzp nie może być kp (piękne proponuję orzecznictwo i txt art. 77/2/ par. 3 k.p. w związku z 240 par 1 pkt 1 k.p. - wówczas dowie się Pan co powinno być w Układzie - ale ciekawa jest koncepcja nie zgadzam sięna kodeks pracy w układzie - bravo gratuluję ) -50 zł do zagospodarowania (2 paczki pieluch - no super) Bravo dla redaktora majstersztyk :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: TV Orion słowa KLUCZE IP: *.rev.masterkom.pl 08.05.08, 22:52 Bardzo ciekawa analiza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 44 Re: TV Orion słowa KLUCZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.08, 18:34 mnie tez sie ta analiza podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: TV Orion słowa KLUCZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.08, 12:52 Nie wiem czy dyrektor chodzi w butach po 300 zł. ale może tak wszak jest ekonomistą i potrafi liczyć. oczywiście dla siebie. Bo chyba dla innych słabym skoro nawet punktów za wynagrodzenie nie potrafił przeliczyć jak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: TV Orion słowa KLUCZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.08, 18:35 nie dziwie sie ze wiedza dyrektora jest plytka jesli w pacy go wiecej nie ma niz jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: związkowiec Re: TV Orion słowa KLUCZE IP: 212.160.86.* 09.05.08, 21:23 mam pytanie do Pana Dyr.dlaczego w ZUS podwyżki były po 350zl a w lipcu dostaną kolejne 350 zł.w MOPS 350 zł,w Starostwie po 300 zł o UM to nie wspomne, a w PUP śmieszne kwoty 77 brutto 17 lat pracy,66 brutto 15 l pracy ,malo kto miał po 250 brutto chyba ELITA PUP,dlaczego Pan DYR.nie lubi starej kadry,widać dyskryminacje na każym kroku a ludzie ci są PANU tak oddani,wierni,nie zapisują sie do Związku slużą jak wierne psy a i tak dostają po D....e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik PUP Re: TV Orion słowa KLUCZE IP: 212.160.86.* 10.05.08, 13:43 Panie DYREKTORZE dlaczego zarabiamy tak malo w porównaniu z innymi Urzędami,mowię o różnicy 500 a 1000 zl netto patrząc na zarobki pracownikow Urzędu Miasta,kompromitacja totalana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspektor Re: TV Orion słowa KLUCZE IP: 212.160.86.* 10.05.08, 13:51 Poczta Polska domaga sie podwyżek w wysokości 400 zł to minimum mowią związkowcy,a PAN z podniesioną głowa wypowiada się na ORIONIE ,średnio moi pracownicy dostali po 250 zł brutto,nieliczni .Czym tu się szczycić !!Wstyd ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracuje bo musze Re: TV Orion słowa KLUCZE IP: 212.160.86.* 10.05.08, 14:02 Mam pytanie do PANA DYREKTORA dlaczego Pan traktuje pracownikow jak przedmioty a nie podmioty,.......SZEF udaje że placi,a pracownicy będą udawać że pracuja.....! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspektor Re: TV Orion słowa KLUCZE IP: 212.160.86.* 10.05.08, 14:06 Dostałam 112 zł brutto mając 21 lat pracy w PUP,pytam więc gdzie reszta z 250 zł moich pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspektor Re: TV Orion słowa KLUCZE IP: 212.160.86.* 10.05.08, 14:13 Przepracowałam w PUP 17 lat,dostałam podwyżki 90 zł netto,chyba oszaleje,taka kasa!na co wydać?....za dużo by umrzeć! a za malo by godnie żyć!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hulaj-POLe Re: TV Orion słowa KLUCZE IP: 212.160.86.* 10.05.08, 14:22 Ludzie ,pracownicy PUP,dlaczego nie piszecie?dlaczego boicie sie wypowiadać na forum,strach odebrał WAM rozum i resztę godności co jest w człowieku!nie bójcie sie SZEFA jest dobrym pracodawca,wyrozumialym człowiekiem,szanuje swoich pracowników,jest dla nas jak OJCIEC dla swoich dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispektor Re: TV Orion słowa KLUCZE IP: 212.160.86.* 09.05.08, 21:12 Panie Dyrektorze dziękuje za podwyżke,szkoda że taka maleńka sumka wpaddła,wyrównanie za m-ce po 50 zł netto za trzy miechy starczy na 1 buta bo para kosztuje 300 zł to nic zaczekam zaczekam kolejne dwa latka na reszte,pracownik z 17 letnim stażem pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalaeczka Re: TV Orion słowa KLUCZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.08, 10:13 coz za fanaberia?????????????? buty za 300??????????????? po 60 tez mozna kupic i to calkiem niezle. to dyrektor moze w krawacie chodzic i w butach po 300 a nie cholota z urzedu chcesz przycmic blask szefa? znowu musialby angazowac tv dla dobrego pr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowicz PUP jak MOPS IP: *.prenet.pl 10.05.08, 14:52 Pan dyrektor też pewnie ze stajni Wrony BMW .Coś w tym jest bo w MOPS analogicznie się dzieje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asda Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.trustnet.pl 10.05.08, 14:58 Nowy darmowy serwis ofert z Częstochowy i okolic. Nie wymaga rejestracji, wchodzisz i przeglądasz lub dodajesz ogłoszenia. BEZ SMS ANI ŻADNYCH INNYCH PŁATNOŚCI!! www.gazetaposrednik.pl lub pod adresem: www.gazeta.tnm.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hulaj-POLe Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: 212.160.86.* 10.05.08, 15:16 dostalam podwyżki 141 zł brutto ,około 100 zł netto prawie 18 lat pracy tylko w PUP,szkoda że podwyżka nie starczy nawet na pokrycie kupna biletu miesięcznego do pracy,bo on kosztyje mnie 114 zł a jak MPK wycofa z obiegu bilety miesięczne to dojazd do pracy będzie mnie kosztował 200 zł,łatwo policzyć 20 dni roboczych ,dzienny dojazd kosztuje 2 bilety po 3.30 zł i 2 bilety po 2.20 zl.....no nie wiem czy mam podziękowac PANU DYREKTOROWI za taka podwyżke...mam co do tego wątpliwości....mam nadzieję że kiedyś ktos doceni nasza prace,bo na ten moment bogaty nie rozumie biednego!BIDNA URZEDNICZKA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.rev.masterkom.pl 10.05.08, 19:48 A na pewno nie zrozumie bufon Dyrektor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hulaj-Pole Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: 212.160.86.* 11.05.08, 12:31 Witam wszystkich tchórzy PUP!Dziwię się, że ludzie nie piszecie!tak Wam dobrze?Zarobki zadawalające?to gratuluje umiętności gospodarowania 1200zł netto.Boicie się pisać ze swoich komputerów ? Nie macie znajomych?rodziny?itd... Zaliczam sie do starej kadry ,została nas garstka tych starych pracownikow i wiecie co WSTYD! mi za WAS.(my zarabiamy najmniej)a Wy udajecie że jest dobrze jak nie jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.rev.masterkom.pl 11.05.08, 22:02 No cóż klika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 456 Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.08, 20:31 widze ze w posredniaku jest strasznie. co za ludzie tam sa. a moze to nie ludzie tylko jakie smarionetki. narzekaja ale nic nie robia. z tego co zrozumialam to sa zwiazki zawodowe. ciekawe ile jest czlonkow? u nas do zwiazkow nalezy 50% pracownikow i dyro chodzi jak na sznureczku. potwierdza sie regula ze w urzedzie nie ma ludzi z ikra wiedza i checiami do pracy. sa bezwolni nieudolni jacys tacy nijacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A kto dawał łapówy Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.08, 21:29 a kto dawał łapówy za przyjęcie do P.U.P w Częstochowie i robótka po znajomościach co nie pamiętacie .To do tych co mają taki staż.A do Perlińskiego nie mam nic dostałem od niego 14000 to na jakiś czas mi wystarczy papusie pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Los Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.08, 21:56 Sprzedałeś się za kilka srebrników ha, ha, ha, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaskoczona Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 20:29 Tak naprawdę to nie wiem od czego zacząć, jak zostałąm przyjęta do PUP myślałam, że to dobra praca choć na początek moja pensja była 840 zł - brutto a teraz po prawie 5 latach równa się 1600 zł brutto! Czy to dużo? Oczywiście że nie - teraz nie wezmę na rękę 1000zł - bardzo to przykre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulwersacja Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.prenet.pl 21.05.08, 19:19 No ku.. mać ja tam pracuję od początku i po 17 latach mam z wysługą 1520 zł brutto a Ty masz czelność pisać że pracujesz 5 lat i na masz 1600zł TO CI ZAZDROSZCZĘ!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaskocZona Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 20:31 wszyscy mamy zbyt małe pensje szcególnie biorąć pod uwagę rosnące ceny !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viva Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.08, 22:17 W urzędzie pracuję wiele lat. Niemal od początku. Jestem oburzona insynuacją, że zostałam przyjęta za łapówkę. Ciężko pracowałam przez wiele lat na to by mnie szanowano. I uważano za dobrego pracownika. Przykro mi tylko, że w chwili obecnej nie liczą się umiejętności, kompetencje tylko - właśnie nie wiadomo co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.rev.masterkom.pl 13.05.08, 00:05 Wiadomo, wiadomo ale nikt tego nie powie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hulaj-Pole Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: 212.160.86.* 13.05.08, 18:32 Ludzie boją sie pisać?pytam dlaczego?to pytanie do PANA ANDRZEJA PERLIŃSKIEGO?Czego się boją,może utraty pracy,a może jeszcze czegoś innego sie obawiają.Sama nie wiem,terror raczej nie....strach .....a może poprostu są głupi i nie mają wlasnego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 22:37 Pracownicy PUP. Skoro tak wam tam źle to czemu jeszcze tam pracujecie? Dlaczego nie pójdziecie w ślady tych, którzy odeszli stamtąd (a sporo osób ostatnio odeszło, prawda?). Jesteście fachowcami z doświadczeniem zawodowym, pracę znajdziecie nawet za 3 razy większe pieniądze. Trzeba tylko trochę pokombinować. A wy macie nawet łatwiejsze zadanie bo macie dostęp do ofert pracy, znacie pracodawców, którzy zgłaszają wolne miejsca pracy. Dziwię się w ogóle, że wam takie rzeczy trzeba przypominać. Urzędnicy którzy znajdują pracę innym sami powinni najlepiej wiedzieć, jak zadbać o siebie i swoją przyszłość. A skoro tej nie ma w PUP to trzeba szukać gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Los Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.rev.masterkom.pl 13.05.08, 23:19 Najlepiej na księżycu, bo wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: 212.160.86.* 14.05.08, 16:04 Poleciał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2xx Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.08, 17:35 Myślę, że część osób odejdzie. Dyrektor z pewnością z tego powodu nie będzie udawał nieszczęśliwego. Po co fachowcy wykształceni i kompetentni. Problem w tym, że to nie jest niczyje prywatne podwórko tylko urząd - i najważniejsi są tam nasi klienci. A w tej chwili to tylko zamieszanie tam jest i pseudoreorganizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 16.05.2008 Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 18:21 wcale nie uwazam zeby odchodzic z powodu zlego systemu zarzadzania. natomiat moim zdaniem nie mozna pozwolic na to co sie dzieje i trzeba dyrektora sprowadzic na ziemie. ale jedna osoba nie zdziala nic. musi byc grupa. wojny nie wygrywaja generalowie. zamiast narzekac zacznijcie cos robic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.rev.masterkom.pl 18.05.08, 00:44 Żeby coś zrobić to trzeba mieć pomysł, poświęcić czas i włożyć wysiłek czasami nawet fizyczny. A żeby odejść albo narzekać wystarczy nic nie robić. Pozostaje nadzieja, że jednak ktoś lub ktosie będą chciały COŚ zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubiePanaPerliński Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.08, 20:05 i już hahhhaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.prenet.pl 21.05.08, 21:46 ja tez jestem jego fanem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z-gaga Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.08, 12:31 Oj,widzę Pani Małgosiu że nic się nie zmieniło w PUP-ie...Jest taki sam hmm "nieporządek" jaki był(jeśli nie większy). Nie liczyłabym na to że coś się zmieni jeszcze przez najbliższe 10-15 lat. Najlpszym rozwiązaniem jest zwijać się póki jeszcze czas. Przecież większość osób pracujących tam to ludzie młodzi, wykształceni a na dzień dzisiejszy znaleźć pracę jest dużo łatwiej niż załóżmy 2-3 lata temu.Co Was tam tak trzyma? Odejście z PUP-u jest jedną z lepszych decyzji(albo nawet najlepszą!)jakie podjęłam. Mimo wszystko-życzę zdrowia oraz wytrwałości. Pozdrowionka for all :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.apus-net.pl 23.05.08, 15:53 PUP- Prywatny Urząd Perlińskiego ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.08, 20:38 jesli idzie o nieporzadek to mysle ze dla tego co jest teraz to by bylo zbyt lagodne okreslenie. a dlaczego nie odchodze? bo lubie ta prace. i uwazam ze z powodu zlego systemu zarzadzania nie nalezy dezerterowac tylko wskazac bledy i probowac wyjsc na prosta. ale zeby to zrobic to trzeba przyjac jakis kierunek a nie stosowac zasady 'hulaj dusza piekla nie ma'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 21:14 Pracownicy PUP. Skoro tak wam tam źle to czemu jeszcze tam pracujecie? Dlaczego nie pójdziecie w ślady tych, którzy odeszli stamtąd (a sporo osób ostatnio odeszło, prawda?). Jesteście fachowcami z doświadczeniem zawodowym, pracę znajdziecie nawet za 3 razy większe pieniądze. Trzeba tylko trochę pokombinować. A wy macie nawet łatwiejsze zadanie bo macie dostęp do ofert pracy, znacie pracodawców, którzy zgłaszają wolne miejsca pracy. Dziwię się w ogóle, że wam takie rzeczy trzeba przypominać. Urzędnicy którzy znajdują pracę innym sami powinni najlepiej wiedzieć, jak zadbać o siebie i swoją przyszłość. A skoro tej nie ma w PUP to trzeba szukać gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z-gaga Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.08, 21:18 Określenia "nieporządek" użyłam celowo, choć na usta cisną się ostrzejsze epitety...Faktycznie-jeśli lubisz swoją pracę-ok-nie ma sensu się zwalniać z powodu tzw. złej organizacji.Może kiedyś coś się zmieni (za kilka lat...?) - dla mnie to taka trochę walka z wiatrakami-mozolna,bezsensowna. Ale nic to! Druga sprawa to praca w Urzędzie dawno przestała mi się podobać. Choćbyś nie wiadomo co zrobiła i tak zawsze było źle i za mało. Teraz już mnie to mało obchodzi...I chwała mi za to! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.rev.masterkom.pl 24.05.08, 12:06 Nie lubię bufonów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.prenet.pl 24.05.08, 19:08 ?Podzielam zdanie.Dlaczego mamy opuszczać miejsce pracy i zawód który lubimy, tylko dlatego że miernota nami zarządza? Musimy walczyć o nasze prawa,słusznie ktoś tę instytucję nazwał Prywatny Urząd Perlińskiego - na taką nazwę, mówimy NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Los Re: PUP - kompromitacja Perlińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 20:25 Oprócz mówienia jeszcze to pokażcie. Bo jeśli nie wszyscy słyszą to może wielu zobaczy. Odpowiedz Link Zgłoś