Dodaj do ulubionych

Praca w MOPS-ie Totalny Luz!!

11.06.08, 11:00
W związu z tym, że jestem w mierę "częstym" gościem w oddziałach
MOPS-ów w Częstochowie, a jest ich kilka w naszym mieście,
zauważyłem bardzo ciekawe zjawisko. W zdecydowanej większości
pracownikami MOPS-ów są kobiety. Nie chciałbym tu generalizować, ale
znaczna część tych szanownych Pań zajmuję się zdecydowanie czymś
innym niż powinna w pracy. Zaczyna się od czytania gazet w pracy
poprzez kosmetykę paznokci, a skończywszy na rozmowach o niczym i
popijaniu kawki i papierosku na zewnątrz. Oczywiście są jeszcze inne
ciekawe sprawy, którymi zajmują się Panie. Czytanie gazetki odbywa
się w sumie całkiem oficjalnie, tak jak kosmetyka paznokci czy
poprawianie makijażu. Panie kierowniczki patrzą raczej przychylnym
okiem na takie zjawisko...Oczywiście część pracowników pracuje
solidnie, ale raczej należą do mniejszości. Poza tym MOPS zatrudnia
pracownikó, którzy całkiem nie mają pojęcia o pracy, którą wykonują
(ustawy, przepisy itd.). Co Wy na ten temat sądzicie?? Jakie macie
zdanie??
Obserwuj wątek
    • Gość: bożyszcze bożydar Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: 200.140.171.* 11.06.08, 11:03
      sądzimy że musisz znaleźć sobie zajęcie/pracę.
      • czest Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! 11.06.08, 12:02
        Pracę to ja mam dobrą i ciesze się, że ją mam. Nie wiem, czy należy
        cieszyć się z nudów w MOPS-ach. Bardziej chyba przydadzą się
        szkolenia czy inne zajęcia, które pozwolą na zdobycie wiedzy. Widzę,
        że bożyszcze bożydar siedzi w MOPS-ie i wątki obserwuje. Właśnie
        widać jak MOPS pracuje...
        • Gość: Wietnamski kucharz Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.08, 12:22
          Szkolenia kosztują. No i im wyższe kwalifikacje tym więcej trzeba by im płacić
          bo jeszcze gotowe by brać przykład z lekarzy. A co będzie jeśli przez szkolenia
          staną się tak wysokokwalifikowane że ciężko będzie znaleźć im zajęcie godne tych
          kwalifikacji? A może już są tak wyedukowane i dlatego muszą się nudzić?
          Jeśli MOPS, służba zdrowia, grabarze i blacharze się nudzą to jest dobrze...
    • Gość: Wietnamski kucharz Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.08, 11:17
      A co? Mają siedzieć sztywno z wzrokiem wbitym w przeciwległą ścianę? Jakby miały
      tłumy petentów to nie miałyby czasu na czytanie gazetek i szlifowanie szponów.
      Mogłyby wprawdzie w tym czasie podnosić swe kwalifikacje, ale może już zjadły
      wszystkie rozumy i wszystko wiedzą? Nie nam to oceniać. Zresztą - pewno by się
      znaleźli jacyś ludzie którym by się nie podobało że siedzą z książkami.
      Jeśli by wyszły na "aktywne poszukiwanie klientów" to zaraz pojawiłyby się
      złośliwe komentarze że się po mieście szlajają zamiast siedzieć na tyłkach i
      petentów obsługiwać.
      Nie ulega natomiast wątpliwości że nie powinny dopuścić by petenci oglądali je
      przy czynnościach nie mających nic wspólnego z wykonywaniem obowiązków
      służbowych. No ale jak włazi taki bez pukania...

Z tego że w MOPSie się nudzą to się chyba należy cieszyć, nie?
      • Gość: do czest Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 12:13
        Zgadzam się z Tobą, co prawda jak byłam tak raz tylko , ale te panie takie mają
        tylko zajęcie. chciałam coś się zapytać ale musiałam poczekać, ponieważ pani
        pisała-zapewne, bardzo pilnego sms-a
        • czest Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! 11.06.08, 12:40
          W moim wątku podałem przyklady "pracy", które akurat widziałem w
          ostatnich dniach. Ale oczywiście "pilne" smski czy prywatne rozmowy
          to "praca" tych Pań...A petent czeka...A przykladów można by mnożyć
          jeszcze dużo...Myślę, że napiszecie o nich...
          • Gość: ja Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 13:03
            popieram zalozyciela watku.ja moge podac przyklad pracy GOPS-u W
            urzedzie gminy mykanow panie siedza nic nie robia czytaja gazetki i
            ciagle pala papieroski w kanciapie wychodza na zakupy do pobliskich
            sklepow i czasie pracy jedynym ich zajeciam jest chba tylko
            obgadywanie petentow a u pani kierowniczki w pokoju ciage handel
            ciuchami rozkladaja ciuszki i biegaja po gminie i przymiezaja
            siedzi.co 2 dzien handelek
            • czest Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! 11.06.08, 14:09
              W niektórych MOPS-ach to trzeba mieć szczęście, aby zastać
              kierowniczkę...
              • Gość: ja Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 16:16
                a zebys wiedzial w niktorych gopsach to za kierowniczke prace na
                komputerze wykonuje inny pracownik (z ochrony srodowiska) albo clay
                dzien informatyk siedzi
                • Gość: Mona Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.08, 20:24
                  To jeszcze nic.Trzeba było widzieć GMOPS w Koziegłowach, to jest cudo.
                  • Gość: gość Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 21:30
                    A co się dzieje w Koziegłowach??
                    • czesfor Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! 12.06.08, 07:46
                      Obecnie w urzędach dominują reklamy błyszczyków, tipsów,i innych dziwolągów zamiast konkretnych ludzi. Niema normalnych ludzi, którzy powinni załatwiać normalne sprawy. Odwracanie uwagi???
                      • Gość: bek Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 15:55
                        czesfor - ales pustak -żal
    • Gość: gość Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 12:42
      Widzę kilka osób z MOPS-ów, mają profile na www.nasza-klasa.pl i w
      czasie pracy dodają zdjęcia. No tak, przecież dodawanie zdjęć jest
      bardzo absorbujące, szczególnie w pracy. Chyba Panie i Panowie mają
      nadmiar obowiązków w pracy, a skoro tak jest, tzn. że pracowników
      jest za dużo. Biurokracja!! A to przecież idzie z kasy podatników.
      Darmozjady!!
      • Gość: pracownica Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: 85.202.152.* 12.06.08, 20:23
        hahahah trzeba bylo sie uczyc cymbaly ahhahaha bardzo ciepla posadka !!!!!!!!!
        • Gość: do pracownica Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 21:37
          kazdy sadzi wedlug siebie!!! nie jeden petent przychodzacy do mopsu
          jest madrzejszy nie pracownice.a cymbal to jest z ciebie
          • aspiryne Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! 12.06.08, 22:45
            Czego się uczyłaś?! Takie panie w mop-sie to najwyżej maturę mają i dobre plecy!
            • Gość: ja Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 12:14
              popieram ze maja tylko mature.maja dobre plecy i wielka dupe
              • wojtall Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! 13.06.08, 13:46
                o to! to! to!
                • Gość: pracownica Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: 85.202.152.* 13.06.08, 22:52
                  jeszcze mam glebokie gardlo hahahah ale ja tak lubie i mam ciepla posadke
                  • Gość: f Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 22:56
                    te pracownica trutu tu tu majtki z drutu.
                    • Gość: unemployed e tan MOPS, panie z urzędu pracy są lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 00:11
                      dzisiaj przy rejestracji zdjęcia sobie oglądały. ze zmęczeniem
                      mówiły, uff...jeszcze 2 godziny...:))
                      chętnie się z nimi zamienię.:p
                      Drogi Panie Dyrektorze
                      zwracam się z uprzejmą prośbą o przyjęcie mnie do pracy w tut.
                      Powiatowym Urzędzie Pracy. Swoją prośbę motywuję chęcią głębszego
                      poznania problemów rodzinnych pracowników Urzędu.
                      Wyrazy szacunku...
                      • Gość: Gosciu Re: e tan MOPS, panie z urzędu pracy są lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 15:52
                        unemployed - jestes total debil i masz probelm. zatrudnij sie na stale jako
                        pacjent w lublincu -tam twoje miejsce
                        • Gość: gośc Re: e tan MOPS, panie z urzędu pracy są lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 22:16
                          dlaczego ma problem? taka jest prawda! jest wiele różnych rzeczy którymi się zajmują
                    • Gość: magda Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: 80.54.173.* 22.06.08, 20:24
                      Zeby pracować w mopsie to trzeba miec ukonczone studia. Zapewnianiam
                      ze niekiedy maja naprawde goracy okres i nie maja czasu napic sie
                      nawet herbaty, a jak nadazy sie juz taka okazja to kto nie skorzysta
                      z chwili luzu w godznach pracy?
                      • Gość: Iwa Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 22:20
                        Proszę sprawdzić ile Pań ma wyższe wykształcenie w MOPS dopiero pisać , ze
                        wszyscy są po wyższym
        • Gość: Romek uczyć ? IP: *.prenet.pl 22.06.08, 15:57
          chyba obciągać na twoim miejscu.
    • Gość: Angie Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: *.prenet.pl 22.06.08, 15:55
      to co piszesz to prawda.Zwłaszcza oddział na Waszyngtona króluje w opieprzaniu
      się i popychaniu pierdołek całymi dniami,siedzeniem w internecie i chodzeniem po
      mieście...
    • Gość: pracownik mops Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.08, 17:43
      Nie przesadzajcie, praca jak każda inna i wcale nie mają takiego
      luzu. Praca musi być wykonana i to dla dobra podopiecznych i
      zapytajcie ich czy mają tak złe zdanie o pracownikach MOPS-u.
      Jak w każdej pracy są i tacy pracownicy którzy się nie przykładają,
      ale są to wyjątki.......
      • czest Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! 26.06.08, 11:23
        Owszem, w niektórych MOPS-ach (Dom Dziennego Pobytu, jest ich kilka
        na terenie miasta), praca musi byc wykonana, bo pracownicy MOPS-u
        pracują m.in. z osobami upośledzonymi, ale bardziej skłaniam się ku
        temu, że praca-pracą...ale luzik totalny...
        • Gość: Loki Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: *.43.inds.pl 26.06.08, 19:56
          Podobno po 5 latach 2500 na rękę, sami znajomi i rodzina i to w
          każdym oddziale. A tak naprawdę to martwy organ. Ktoś to powinien
          sprawdzać OPIEKA SPOŁECZNA W NASZYM MIEŚCIE NIE ISTNIEJE.
          Mam niepełnosprawnego syna - 2 razy odrzucano mi pismo o dodatkową
          fachową opiekę, rehabilitacja w Ośrodku na Jasnogórskiej owszem ale
          na ten rok w godzinach zajęć szkolnych. Opieka paliatywna też żadna -
          wogóle ustawa chora - żeby taki tłum urzędników zarabiał taką kasę
          , a potrzebujący żebu dostawali 150 zł zasiłku pielęgnacyjnego.
          Tak może być tylko w Polsce.
          • Gość: afsdfs Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 00:40
            osoba postująca wyżej ma rację. 2500 na rękę (płacone w kolumbijskich peso) do
            tego raz na jakiś czas pracownicy dostaną kwintal pszenicy a na święta świniak
            na czterech pracowników. naprawdę na zarobki nie można narzekać. a co jakiś czas
            na GW powstaje taki wątek jak ten i ręce człowiekowi opadają, aż chce się
            pracować. proponuje osobom które mają zamiar dłużej ciągnąć ten wątek, nie
            uogólniać i nie pisać stereotypowych charakterystyk urzędników bo one z prawdą
            nie zawsze mają coś wspólnego. fajnie się poużalać, że ktoś ma pracę a ktoś inny
            jej nie ma i zwalić to na kumoterstwo. zaznaczam, że również nie chcę uogólniać,
            ale większość osób zabierających głos w takich sprawach poświęca swój czas na
            bezproduktywne oglądanie kolejnych odcinków telenowel z Ameryki Południowej i
            czytanie Faktu lub Super Expressu, zamiast poszukać jakiegoś rozsądnego zajęcia.
            Pozdrawiam
          • Gość: mfbizness Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: 195.116.125.* 27.06.08, 16:53
            Człowieku przemawia przez Ciebie żal i rozgoryczenie. Zrozum, że praca w MOPS
            tak jak i w każdym innym urzędzie to nie wolontariat i za swoją pracę powinniśmy
            być dobrze wynagradzani. Tym bardziej że codziennie mamy do czynienia z osobami
            bezdomnymi, niepełnosprawnymi, starszymi, schorowanymi, żyjącymi na granicy
            ubóstwa dla których trzeba okazać zrozumienie, cierpliwość i często niestety
            odprawić z kwitkiem. I wtedy podnosi się larum, że siedzą, nic nie robią i
            jeszcze za wasze podatki pracują. Taki jest niestety stereotyp polskiego
            urzędnika (pozostałości z czasów PRLu), który jest winien całemu złu i niedoli
            tego świata. Tylko mało kto wie (bo zazwyczaj mało kogo to interesuje) w oparciu
            o jakie przepisy podejmowane są decyzje urzędnika. Niestety większość ludzi
            uważa że jego los leży w rękach tego do kogo akurat trafi przy biurku. Otóż nie
            moi drodzy wasz los leży w rękach polityków, którzy uchwalają ustawy i bardzo
            często zawierają w nich bzdurne i absurdalne pomysły oraz uchwalają budżet na
            pomoc społeczną, z którego te śmieszne pieniądze często pokrywają wasze całe
            miesięczne dochody.
            Piszesz że opieka społeczna w naszym mieście nie istnieje - otóż zrozum że
            opieka społeczna w naszym KRAJU NIGDY nie pokryje choćby w połowie potrzeb osób
            jej potrzebujących. Tylko nie rozumiem co do tego ma urzędnik w MOPS - my tylko
            stosujemy prawo obowiązujące w Polsce ograniczane na dodatek śmiesznym budżetem.
            Powiesz "jak ci się nie podoba to nie pracuj, odejdź" to moja riposta brzmi "jak
            ci nie pasuje to wyjedź do kraju gdzie opieka społeczna stoi na wyższym
            poziomie". Tylko chyba ani mnie ani Ciebie na to nie stać.
            • Gość: loli Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: *.42.inds.pl 04.07.08, 20:59
              Droga Pani Biznes FM - KTO NIEPREŁNOSPRAWNY, CHORY, BIEDNY liczy na
              pomoc MOPSU to już dawno się przeliczył - nie mówię tutaj o
              zasiłkach. Ja na całe szczęście teraz ZARABIAM na potrzeby mojego
              chorego dziecka choć kiedyś takiej pomocy potrzebowałam ale jej nie
              otrzymałam. Podtrzymuję mój post o częstochowskim MOPSie jest to po
              prostu fucha - najczęściej znudzonych od siedzenia za biurkiem
              paniuś - Można wszystko zwalić na przepisy ustanowione przez
              polityków, tylko w Katowicach gdzie te same przepisy mają
              zastosowanie dzieci niepełnosprawne mają dodatkową pomoc
              przychodzącej do domu wykwalifikowaej kadry i to darmową w
              Częstochowie nie mają bo nie ma takiej kadry :), a prawda jest taka,
              że za opiekę MOPSu każecie sobie słono płacić, taniej wychodzi
              zatrudniona opiekunka z o ile większą ochotą wykonująca swoją pracę.
              Żal mi tylko tych potrzebujących, którzy nie potrafią się wyżalić i
              powiedzieć prawdę o waszej pseudopomocy.

• Gość: Czarodziejka Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: 80.54.171.* 04.07.08, 22:10
                Mam zamiar skorzystać z opieki MOPS-u dla mojej mamy i chciałabym wiedziec jak
                to wyglada. Nie stać mnie na opiekunke-pielęgniarke,a w MOPS-sie ma być darmowa
                pomoc??
              • Gość: mfbizness Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: 195.116.125.* 05.07.08, 09:07
                W porządku tylko ta dodatkowa i darmowa dla ciebie pomoc musi być najpierw przez
                kogoś sfinansowana. A musisz wiedzieć że MOPS jako jednostka budżetowa jest
                finansowana z budżetu Urzędu Miasta. Jakie środki (okrajane z resztą z roku na
                rok) są przeznaczane na ten cel możesz znaleźć na stronach UM. I proszę nie
                porównuj nas do Katowic bo kompletnie ci się światy pomyliły. W naszym zaścianku
                pieniędzy brakuje na wszystko także nie dziw się że opieka też jest jaka jest.
                Dobrze, że z zarobków możesz pokryć koszty i potrzeby swojej rodziny ale
                pamiętaj że pomoc społeczna zawsze była traktowana jak zło konieczne przy każdej
                władzy w tym mieście. Pozdrawiam.
    • Gość: jolka Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.08, 16:11
      Masz race w 100%. Ja sama przez chwile mialam wątpliową przyjemność
      pracować w MOPSIE. I wierzcie mi to nie jest instytucja ktora pomaga
      ludziom, podejscie tych urzędasów do biednych ludzi, którym z
      róznych przyczyn się w życiu nie powiodło jest poprostu KARYGODNE!!!
      • Gość: zzzzzzz Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 01:56
        ALE NAJBARDZIEJ DENERWUJE MNIE SPOTYKANIE PAN Z ULICY KILINSKIEGO NA
        ZAKUPACH NA RYNECZKU --WALY DWERNICKIEGO. W GODZINACH PRACY
        SPACERUJA I ROBIA ZAKUPY. PELNE TORBY NIOSA DO BIURA I ZMECZONE
        PADAJA NA BIURKA . NIE MOWCIE , ZE TAK NIE MA ,BO SYPNE NAZWIAKAMI I
        BEDZIE WAM LYSO. MOGE NAWET PRZESLAC ZDJECIA NIEKTORYCH PAN , KTORE
        Z PELNYMI SIATAMI CHODZA PO RYNECZKU.A SPBOBUJCIE COS ZALATWIC W
        MOPSIE --NIE MAJA CZASU . TAK NIE MAJA CZASU , BO MUSZA ZADBAC O
        WLASNE BRZUCHY--CO ROK TO WIEKSZE.PANIE SOCJALNICZKI!!!! JAK WAM NIE
        WSTYD????? A JAKIE UCZONEEEEEE !!!! TYLKO PISAC PO POLSKU NIE
        UMIEJA.JUZ DAWNO POWINNI WAS Z MOPSU USUNAC.
        • Gość: gość Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: *.prenet.pl 29.06.08, 08:44
          No to jest ,niestety ale prawda zzz...Tylko taka już tradycja.
          • Gość: Czarodziejka Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: 80.54.171.* 29.06.08, 21:30
            Ja też chciałam skorzystać z pomocy MOPS-u, ale strasznie sie zawiodłam. Mam
            niepełnosprawną mamę i chciałam załatwić transport na rehabilitację i mi
            odmówiono. W tych godzinach to nie,bo dzieci są rozwożone. Złożyłam skargę do
            UM. Musiałam jeździć po lekarzach i przekładać rehabilitację na inną godzinę co
            graniczy w naszym kraju z cudem.A jak już załatwiłam transport z MOPS-u to
            musiałam panom kierowcą płacić po 2 zł w jedną stronę - SKANDAL!!!!! Chciałam
            również otrzymać pomoc finansową przysługującą raz na rok na leki- niestety, ale
            tez odmowna decyzja, za duży dochód. Musi być 351 zł na osobę - śmiech. Renta
            mamy to 956 zł plus zasiłek pielęgnacyjny a ja mam marne pół etatu. Leki to
            prawie 900 zł miesięcznie, a gdzie reszta rachunki,jedzenie????.
            Ostatnio byłam u tych pań i chciałam się dowiedzieć czy już został rozpatrzony
            wniosek dla mamy na sprzęt rehabilitacyjny i co usłyszałam " A z czym tu pani
            przychodzi my pieniędzy nie mamy"
            Mieli by pieniądze gdyby większość rodzin była dobrze sprawdzana ( chodzi mi o
            te rodziny,które pobierają zasiłek z Mops-u) Fikcyjny rozwód, mąż zagranicą,
            żona biedna rozwódka z dwójką czy trójką dzieci nie pracująca, a tu dwa
            samochodziki kupione na babcie,dziadka,ciocie i nie wiadomo kogo jeszcze,ona co
            miesiąc u kosmetyczki,drogie ciuchy itp. a mąż pieniążki z zagranicy przysyła na
            utrzymanie i rachunki, a ona na swoje drobne wydataki bierze zasiłek z MOPSU-u.
            Znam kilka takich pań.
            • Gość: gosc Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 21:43
              kilka? kobieto, takich jest pełno!
            • Gość: mfbizness Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: 195.116.125.* 29.06.08, 21:59
              Tak, wyłudzanie zasiłków jest nagminne. Jeżeli znacie takie osoby i was to
              wkurza nic nie stoi na przeszkodzie aby zgłosić to w odpowiedniej jednostce
              MOPS, nie widzę problemu. Wywiad środowiskowy załatwi sprawę.
              • Gość: gosc Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 22:12
                nie wiem jak teraz, ale nie tak dawno, było tak, że pani przyznała jakiś
                zasiłeczek oczywiście w zamian za niewielki prezencik.
                • Gość: Czarodziejka Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: 80.54.171.* 29.06.08, 23:12
                  Mogę się założyć, że nadal przyznają zasiłki za małe prezenciki. Jak byłam w
                  MOPS-sie to odsyłano mnie od pokoju do pokoju,bo panie albo nie wiedziały albo
                  nie miały czasu. W końcu powiedzialam jeden pani,że nie wyjdę, bo ciągle gdzieś
                  mnie odsyłają i mają odpowiedzieć na moje pytania i doradzić. Były bardzo
                  oburzone,że im przeszkadzam.
                  • Gość: ZZZZZZZZZZZZ Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 23:21
                    NO TO CO BIERZEMY SIE ZA TE NIEROBY Z MOPS??? POMOGE W UJAWNIENIU
                    BRANIA PREZENCIKOW.ZNAM TE KOBITKI W KILINSKIEGO I MOZEMY ZROBIC
                    PODSTEP. CHWYCI NAPEWNO. MAM ZDJECIA KTORE SA DOWODEM , ZE W
                    GODZINACH PRACY ZALATWIAJA SWOJE OSOBISTE SPRAWY. JA JUZ NAPRAWDE
                    NIE MAM SILY NA TO PATRZEC. DO TEJ PORY NIE MIALAM ODWAGI RUSZYC
                    TEMAT. DZISIAJ JESTEM GOTOWA NA WSZYSTKO. ZA DUZO MI NERWOW ZEPSULY.
                    • Gość: Czarodziejka Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: 80.54.171.* 01.07.08, 20:46
                      Tylko,że coś temat ucichł. Wszyscy pochowali głowy w piasek.
                      Potrzebna mi opieka dla mamy, ale jak mam iść do nich to już mi nie dobrze. Mogą
                      mi jeszcze powiedzieć,że ta opieka mi się nie należy,albo, że czasu nie maja, bo
                      muszą zakupy sobie zrobić, a ja właśnie należę pod rejon na Kilińskiego.
                      A tak w ogóle to na ile godzin przychodzi taka pani z MOPS-u do opieki?? Bo ja
                      kiedyś słyszałam,że na 2 godziny, a za następne 2 muszę sama jej zapłacić?? U
                      kogoś ze znajomych tak było
                      • czest Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! 02.07.08, 08:12
                        Nio, z Paniami do opieki to możesz mieć problem...Myślę, że dużo
                        decyzji Pań pracujących w MOPS-ie zależy od humorów w danym
                        dniu...Pozostaje iść, łyknąć coś na uspokojenie i grzecznie zapytać
                        o sprawe, któa nas interesuje...
                        • Gość: Czarodziejka Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: 80.54.171.* 02.07.08, 17:31
                          Jutro jedziemy z siostrą do nich ciekawe czy będziemy mogły w imieniu mamy
                          podpisać umowę. Mama na niedowład rąk i porusza się na wózku, a nie mamy
                          możliwości jej tam zawieść. W takie upały mojej mamie nie wolno wychodzić z
                          domu. Jak się nie zgodzą to nie wiem co im zrobię. Sprzęt ortopedyczny jest mi
                          nie zbędny.
                        • Gość: Anty Czest Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.08, 17:20
                          Czest - myślę że jedynym dla ciebie ratunkiem bedzie pozbycie się owłosienia w
                          okolicy bikini - to będzie radykalne posuniecie ale dla ciebie zbawienne i
                          ozdrowieńcze. Pomysl uwolnisz siebie z frustracji i na dodatek emocje ci sie
                          wyciszą a może jak bedzie to mozliwe to zaczniesz coś w swoim zyciu znaczyc?
                          hmmm......
    • Gość: kasia Re: Praca w MOPS-ie Totalny Luz!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.08, 19:53
      A wiesz ile one tam zarabiają??? Ja sie wcale nie dziwię,że czytają gazety czy
      piłują paznokcie chodź nigdy nie doznałam takiego widoku będąc tam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka