28.06.08, 12:58
moze ktos polecic dobrego dentyste w czewie...z umowa na nfz
Obserwuj wątek
    • Gość: dentystofobka Re: dentysta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.08, 23:06
      witam podbijam juz staryyy watek ale mam to samo pytanie.mam
      oplakany stan uzebienia i panicznie boje sie dentysty.ostatnio bylam
      moze z 10 lat temu.wiem ze dla niektorych jest to smieszne ale
      takiego strachu jak przed dentysta nie czulam nigdy i ciezko to
      opsac.zeby mam przez to bardzo zaniedbane rowniez mam braki w
      uzebieniu.bardzo was prosze o rade do ktorego dentysty mam sie
      wybrac w czestochowie?chodzi mi o kogos delikatnego,rozumiejacego i
      wyrozumialego ktory nie zlapie sie za glowe widzac tak zaniedbana
      szczeke :) z gory bardzo wam dziekuje i na sama mysl ze musze wkoncu
      sie udac do stomatologa przechodza mnie dreszcze.....
      • Gość: madlen Re: dentysta IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 02.10.08, 15:47
        Tak jak pisałam juz wczesniej naprawde polecam dr.Matyska przy
        ul .Westerplatte.Nie oceni pani i nie skrytykuje po uzebieniu prosze
        mi wierzyc.Jest naprawde delikatny i wyrozumialy,wiem bo mam podobny
        problem do pani i prosze mi wierzyc w tym gabinecie czuje sie
        komfortowo.Powodzenia
    • Gość: Pyzdra Re: dentysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.08, 09:30
      Wielu stomatologów ma napisane na szyldzie, że posiada umowę z NFZ, ale i tak
      płacisz jak za wizytę prywatną. Częstochowa to miasto pazerniaków.
    • Gość: madlen Re: dentysta IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 02.10.08, 09:49
      Osobiście chodze na ul.Westerplatte to jest w takim blaszaku na
      tysiacleciu.Jest tu gabinet na NFZ doktor super Michal
      Matysek,polecam go wszystkim dokladny i niedrogi jak trzeba cos
      doplacic.Ma super podejscie do dzieci.
      • Gość: dentystofobka Re: dentysta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.08, 19:15
        dzieki za podpowiedz.nadal bardzo sie boje mam nadzieje ze trafie na
        fachowca ktory bedzie delikatny.wydaje mi sie ze najgorsza bedzie 1
        wizyta jak mi powie ile czasu i pieniedzy bede musiala stracic zeby
        miec w miare normalny usmiech :( obawiam sie rowniez ze zajmnie mi
        to bardzooo duzo czasu poniewaz roboty ze mna bedzie mial duzo a
        wiem ze teraz trzeba sobie troche poczekac z wizytami.
        • Gość: jadwi1 Re: ku przestrodze IP: *.prenet.pl 02.10.08, 21:54
          Twój post droga dentystofobko brzmi jak przestroga dla niedbających o swoje
          ząbki. Zapewniam Cię, że nowoczesne gabinety jakimi dysponują stomatolodzy to
          nie miejsce tortur,są znieczulenia i metody które sprawią, że możesz mieć
          uśmiech jak gwiazdka filmowa. Inna sprawa to koszt,ale warto zadbać o swoja jamę
          ustną, odwagi, im szybciej się zdecydujesz tym lepiej. Powodzenia
          • Gość: dentystofobka Re: ku przestrodze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.08, 22:05
            witam.dokladnie moj post wyglada jak przestroga.jestem zla na siebie
            ze nie poszlam do dentysty juz kilka lat temu.niestety ten
            paralizujacy strach nie pozwalal mi na to.teraz wiem ze jest juz
            troche za pozno ale mysle ze wkoncu sie zdecyduje moze chociaz w
            malym stopniu podlecze swoje zeby :( kolejny raz prosze o jakies
            namiary na sprawdzonych stomatologow poniewaz z wiadomych przyczyn
            nie jestem na biezaca.
            • Gość: pacjent Re: ku przestrodze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.08, 08:14
              Bardzo gorąco polecam dr Andrzeja Kazka, przyjmuje na ul.
              Okulickiego 61 i ul. Kilińskiego. Jest bardzo dobrym fachowcem a
              przy tym bardzo dobrym człowiekiem.
              • Gość: dentystofobka Re: ku przestrodze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.08, 23:34
                a znacie moze ten gabinet?
                zdrowyusmiech.w.interia.pl/index.htm
                • dorota.skupa Jamza 04.10.08, 09:58
                  Bardzo dobry i bardzo sympatyczny jest dr Jamza przyjmuje w
                  przychodni przy ul Niepodległości (obok kościoła, niedaleko MPK).W
                  tym roku odchodzi na emeryturę, więc lepiej się pośpieszyć.Pomógł mi
                  przełamć strach.
                  • Gość: kuba Re: Jamza IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.08, 13:44
                    Może i nawet niezły jest Łęcki z Dąbkowskiego, ale ci mniej zamożni
                    muszą na leczenie spieniężyć co cenniejsze rzeczy. Dlatego w sumie
                    nie wiem czy godny polecenia? Na pewno nie Janik-Med.
                • Gość: LOLO Re: ku przestrodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 00:23
                  ZNAMY INIE POLECAMY -CERTYFIKATY SKSEROWANE!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: pacjent 2 Re: ku przestrodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 21:51
                co?!
                Niekulturalny i chamski. Bez szacunku dla pacjentów. Dla swojego
                personelu podobny - widziałem na własne oczy!
                Odstawia fuchę a w oczach przeskakują mu tylko kolejne zera.
                Plomby swoją drogą wypadły.
                Z daleka od tego gbura.
            • Gość: kolo Re: ku przestrodze IP: *.133.inds.pl 04.10.08, 11:43
              trochę sie zmieniło na dobre w przeciągu 10 lat w tej dziedzinie, jest
              konkurencja i dentyści zabiegają o pacjentów, w tym momencie poprosisz o
              znieczulenie i nawet nie poczujesz ze coś tam masz robione w zębie, co prawda
              borowania i tego dźwięku nie wyeliminujesz, ale spokojnie usiedzisz w fotelu i
              bólu żadnego nie będzie,
              uwierz mi tez cierpiałem na dentofobie, przełamałem sie, poszedłem i teraz z
              przyjemnością idę na każdą następna wizytę, a co najważniejsze to zęby zdrowe i
              cieszy to człowieka jak cholera :)
              aha i co jak co, ale polecam robić jak najwięcej prywatnie, ja wiem ze to
              kosztuje, ale dla zdrowych zębów warto wydać więcej pieniędzy
            • Gość: joko Re: ku przestrodze IP: *.ludowa.netcominternet.pl 04.10.08, 15:16
              Osobiście polecam dr. Agnieszkę Kołodziej - Kliszewską przyjmuje też na NFZ (w
              ramach umowy), w środy i czwartki na ul. Kutnowskiej (Grabówka). Mnie również
              dentysta nie widział ładnych parę lat. U mnie oprócz strachu doszły względu
              finansowe (niestety dobra plomba kosztuje), oraz to że wcześniej trafiałam do
              "rzeźników".
              Jeśli chodzi o Panią doktor to jestem zadowolona, zajęła się moimi zębami
              profesjonalnie, zawsze daję przynajmniej dwie opcje do wyboru . Jeśli chodzi się
              jakiś czas jest możliwość zapłaty w ratach, a i ta "lepsza" plomba nie kosztuje
              majątku (80 zł).
              • Gość: znieczulony Re: ku przestrodze IP: 83.2.143.* 04.10.08, 17:03
                Ja poszedłem do państwowego dentysty, a skroili mnie jak prywatnie i to nie wiem
                za co? Za pierwszym razem: znieczulenie + jakiś gips (tymczasowy
                opatrunek)Gratis+ skierowanie RTG(10zl płatne).Drugi raz:wymiana gipsu (70+ 30
                wizyta)+powtórne RTG(płatne znowu 10). To 70 to podobno za leczenie
                kanałowe(endo -coś tam)Pytam jak to skoro na poprzedniej wizycie stwierdzono u
                mnie niewielki ubytek? -> okazało się co innego.W końcu założono mi tą plombę
                tylko nie wiem jak długo wytrzyma.(na kasę bo czarna :-) )
                • Gość: boidupa Re: ku przestrodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 18:30
                  a co powiecie na gabinet przy eskulapie?
                  też niby można na kasę a za wszystko się płąci - już nie wspomnę, że kartę i tak
                  się daje...

a mam pytanie - czy może wiecie czy można stosować dopłatę?
                  tzn. np. plomba prywatna kosztuje 80zł a ja dopłacam część do ręki a część płaci
                  NFZ?
                  bo ta pani mi powiedziała, ze tego nie ma już od dawna?
                  wiem, że usuwanie kamienia u tej pani kosztuje około 150zł a w innych poradniach
                  - 70zł. - to jak to jest co gabinet to inne ceny?
                  • Gość: dentystofobka Re: ku przestrodze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.08, 19:15
                    dziekuje wam wszystkim za podpowiedzi :) ale i tak najbardziej sie
                    boje reakcji dentysty na moje uzebienie :) ale jeszcze raz dziekuje
                    za rady
                    • Gość: jadwi1 Re: czego się boisz, głupia, przecież to jest ludz IP: *.prenet.pl 05.10.08, 22:11
                      bez obrazy dentystofobko, to słowa piosenki :-)))), ale aż prosi się, żeby ją
                      zacytować. Jak dentysta mógłby zareagować na widok twoich ząbków, przecież to
                      jego zawód, może Ci tylko dodać otuchy fachowym wykonaniem naprawy tego co Ty
                      zaniedbałaś. Nie pisz głupstw, tylko szoruj do gabinetu, a jeśli chcesz jakiś
                      namiar to napisz w jakiej dzielnicy, przecież nie ma sensu jeżdzić np. z Rakowa
                      na Północ
                      • Gość: dentystofobka Re: czego się boisz, głupia, przecież to jest lud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.08, 22:18
                        hehe dzieki jakos mnie ty postem powoli zmotywowales :) co do
                        dzielnicy to jest to bez znaczenia.chodzi mi o dobrego w miare
                        taniego stomatologa i co najwazniejsze zeby dalo sie bardzo czesto
                        go odwiedzac a nie np raz na 2 tygodnie.
                        • dorota.skupa Re: czego się boisz, głupia, przecież to jest lud 06.10.08, 09:53
                          Naprawdę spróbuj iść do JAMZY.
                          • Gość: pacjentak Re: czego się boisz, głupia, przecież to jest lud IP: *.poczesna.netcominternet.pl 06.10.08, 16:31
                            Polecam dr Buczka przyjmuje przy ul Orzechowskiego.Natomiast wszystkim odradzam Janików.
                            • Gość: prochniczka Re: czego się boisz, głupia, przecież to jest lud IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.08, 22:56
                              WITAM
                              A kto ma jakies doswiadczenia z przychodnia
                              DENTARIA?
                              STOMAT. FAKTARI, ZUŁAWINSKA, GRZYWNA. SYGUDA CZY JAWOR
                              ktory najlepszy?

• Gość: joko Re: czego się boisz, głupia, przecież to jest lud IP: *.ludowa.netcominternet.pl 09.10.08, 22:04
                                Dentaria - najlepsze to tam są ceny - warszawskie, choć pewnie w Warszawie
                                taniej się znajdzie.
                                Za wyrwanie zęba powiedzieli od 110-440zł, dziękuję bardzo :) wyrwę go za 80 (z
                                dobrym znieczuleniem)
                                • rottw-eiler Re: czego się boisz, głupia, przecież to jest lud 14.11.08, 15:42
                                  Ja z mojej strony mogę stanowczo odradzić stomatologa - Małgorzatę
                                  Bień z Megasamu 1 piętro nie polecam jedynie na czym jej zależy to
                                  na kasie jak ma Ci coś wykonać na gwarancji to zapomnij! ze o kasie
                                  chorych juz nie wspomnie
                                  • Gość: Absolwentka podbijam, jakis dobry nfz okolice północ, tysiącle IP: *.54.174.45.tvksmp.pl 03.12.08, 10:12
                                    cie, bardzo prosze o namiar...
      • Gość: iza Re: dentysta IP: 79.139.31.* 03.12.08, 11:56
        to ten co ma sprawe za molestowanie i chyba sam sobie wypisuje te
        posty... dobre...heheh

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka