15.07.08, 13:58
Witam, chcialam zapytac czy ktos moze pracuje w tej firmie?Jaki
tamklimat panuje?
Obserwuj wątek
    • Gość: Bulk Re: manpower IP: 212.160.156.* 15.07.08, 14:54
      A na pewno to praca w samym Manpower? O ile kojarze to jest raczej
      firma posredniczaca, cos jak np. Adecco. Dowiedz sie lepiej czy to
      praca dla nich czy dla ich klienta. :)
      • Gość: egh Re: manpower IP: 195.116.81.* 15.07.08, 16:20
        To jest pośrednik.
        Sorry nie pośrednik ale ludzie którzy próbują z ludzi robić jeleni !
        Byłem dzisiaj żeby się dowiedzieć co nieco o pracy jako pakowacz za Cz-wa.
        Nie potrafili powiedzieć dokładnego adresu gdzie będzie praca, jedynie 15 km za
        Cz-wa.
        Nie wiedzieli ile jest netto stawka.
        Co się później okazało tam nie ma stawki netto tylko jest praca na akord, ale
        gdyby nie dociekliwość to nie powiedzieliby.
        Ogólnie szukają nie pracowników a frajerów który pójdzie robić za grosze, ale
        czemu się dziwić przecież to warszawska firma.
        Dalej sam poszukałem z ciekawości co nieco o tej firmie i nie polecam.
        Proponują pracę jako pakowacz nie powiedzą gdzie no ale ja Wam powiem w chłodni
        koło Romanowa.
        Ludzie przepracują tam tydzień dwa i uciekają.
        Bardzo często zdarza się że ludzie [przeważnie kobiety] spoglądając na świstek z
        wypłatą wychodzą zapłakane z chłodni.
        Niby miały być spore pieniądze a wychodzi koło 400zł an miesiąc.
        Warunki spartańskie.

Uciekajcie od tej firmy jak i pośrednika jedno wielkie bagno.
        To jest gó.. a nie pośrednik który nie potrafi powiedzieć konkretów.
        • Gość: Silo Re: manpower IP: 212.160.156.* 15.07.08, 16:54
          Heh, a myslisz ze powiedzieliby gdzie to jest? Jezeli to jest na
          jakiejs wiosce jak wspomniales 15km od Czewy gdzie jest jakis jeden
          wiekszy zaklad to staliby sie zupelnie niepotrzebni. Przecietnie
          rozwiniety szukajacy pracy sam by sobie poradzil bez nich i wtedy
          nici z zarobku od zrekrutowanego lebka. :)
          • Gość: dvg Re: manpower IP: 195.116.81.* 16.07.08, 10:13
            Tylko nawet po podpisaniu umowy nie mówią gdzie to jest w jakim miejscu tylko to
            że jest to za Cz-wa 15km to jest profesjonalne ?
            • Gość: ja Re: manpower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 22:57
              Ja teraz pracuje w tej chlodni, 7,50 brutto ba godzine, a jak sie wyrobi z
              normami to za kazdy nastepny karton niecale 5 zl
              • Gość: naniaM Re: manpower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 18:02
                szukaja naiwnych !!!!!!!!!!!!!!!!!!11
                • Gość: kaska Re: manpower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 20:12
                  up
                  • Gość: aksik Re: manpower IP: *.chello.pl 31.07.08, 22:58
                    słuchajcie - Manpower jest tak jak Adecco czy Randstad firmą zajmującą się
                    rekrutacją pracowników na różne stanowiska pracy. W przypadku gdy dana firma nie
                    chce sama przeprowadzić naboru osób do pracy lub szuka pracowników na jakiś czas
                    tzw. tymczasowych to wówczas jedna z agencji Manpower zajmuje się daną
                    rekrutacją. Na tej zasadzie działa to w całej Polsce i na świecie - Manpower
                    jest firmą amerykańską. To, że nie może podać adresu czy nazwy firmy na początku
                    wynika z prostego faktu: gdyby od razu podali nazwę firmy i adres to wszyscy
                    poszliby bezpośrednio do tej firmy co takiej agencji by się poprostu nie
                    opłacało. Czasami też firmy odsyłają bezpośrednio do agencji ponieważ formalnie
                    to ona zatrudnia o pracę wykonuje się tylko na rzecz klienta. I cała filozofia!
                    • Gość: mania Re: manpower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 23:56
                      Przewaznie takie firmy szukaja naiwnych ktorzy beda malo zarabiac dla siebie, a
                      czesc pensji beda oddawac wlasnie tej firmie posredniczacej, lepiej znalezc
                      prace na wlasna reke i dostawac 100 %
                      • Gość: xxxx Re: manpower IP: *.icpnet.pl 07.09.08, 13:43
                        to nie jest tak, ze sie oddaje czesc pensji posrednikowi. pensje ustala sie
                        samodzielnie z pracodawca, chyba ze jest to praca tymczasowa, to sa z gory
                        ustalone stawki, ale nie oznacza to ze czesc pensji idzie dla agencji.. co
                        wiecej posrednikom rozniwez bardziej sie oplaca gdy pracownicy maja wyzsze
                        stawki bo na to naliczaja marze dla siebie... z tego co wiem, to manpower stara
                        sie nie wspolpracowac z byle kim i za niskie stawki...
                    • Gość: dyrektor man power Re: manpower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 15:17
                      tocw...e a nie firma niech sie srają ku...
        • Gość: pa Re: manpower IP: *.net.stream.pl 09.06.09, 18:15
          oj w wielu punktach sie zgodzoe ale w jednym nie ..pieniazki byly fajne.., za 16
          dni ktore tam pracowalem dostalem ponad 2000 wiec nie jest zle a robota jak
          robota ...
    • Gość: Ptacz Re: manpower IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 18:25
      Czy ktoś zna blisko Kierownika placówki Manpower w Cz-wie??
      Słyszałem o nie wiele ciekawych rzeczy.
    • Gość: efkag Re: manpower IP: *.as.kn.pl 15.01.09, 00:47
      Miałam (nie)przyjemność pośredniczenia tej firmy podczas poszukiwań pracy. Co
      prawda była to wrocławska, a nie częstochowska filia manpower, ale myślę, że i
      to warto tutaj opisać> firma zamieściła ofertę pracy z bardzo ścisłymi
      wymaganiami - wszystkie wymagania spełniałam, więc chętnie się zgłosiłam, mimo,
      że oferta dotyczyła innego miasta. to był listopad 2007. Już po 1 dniu ktoś z
      manpower skontaktował się ze mną telefonicznie. Wielkim plusem, jak mi się wtedy
      wydawało, było to, że bez owijania w bawełnę podano mi bardzo szczegółowe
      warunki pracy i płacy (jak na to co proponowano mi wtedy w Częstochowie bardzo
      atrakcyjnymi). Praca na umowę o pracę,dokładnie sprecyzowana podstawa pensji i
      warunków premii. pierwszym etapem były testy psychologiczne. W grudniu masa
      telefonów z manpower i spotkania we Wrocławiu z przedstawicielami tej firmy
      (zdziwiona byłam trochę tym, że pytali o banały, a nie o doświadczenie,
      wykształcenie itd, ale myślałam, że może skoro mają to w cv to dlatego o to nie
      pytają). Kolejne telefony z manpower, potwierdzenie oferowanych warunków itd. W
      styczniu wyznaczony termin spotkania już bezpośrednio z firmą, która zamieściła
      ofertę. i wtedy zaczęły się schody - najpierw 2 krotne przełożenie terminu
      spotkania (argumentowane tym, że właścicielka firmy musiała wyjechać) z
      zaznaczeniem, że mam się nie przejmować,bo pracę mam już niemal pewną, więc
      żebym nie szukała nic innego. Pod koniec stycznia w końcu doszło do spotkania z
      właścicielką firmy - w towarzystwie osoby z manpower - i wtedy zonk -
      właścicielka przedstawiła zupełnie inne warunki niż przedstawiało je manpower -
      płaca na poziomie minimalnej krajowej, premia uznaniowa, ale przyznawana na
      innych zasadach niż przedstawiało to manpower i w dodatku praca wcale nie we
      Wrocławiu, a w zupełnie innym regionie (w grę wchodziło Pomorze).
      Jak to usłyszałam to krew mi się zagotowała.
      Po skończonej, bardzo nieprzyjemnej rozmowie wyszłam i do tej pory manpower
      omijam szerokim łukiem. (jedyny plus, że miasto tak mi się spodobało, że już tam
      zostałam i bez pośrednictwa żadnej firmy po kilku dniach dostałam dobrą pracę.)
      A z manpower od czasu do czasu wciąż dostaję telefony o innych ofertach.
      Niestety zgłaszając się do nich wyraziłam zgodę na przetwarzanie danych (taki
      warunek był)
    • Gość: ows Re: manpower IP: 193.138.241.* 09.02.09, 16:28
      klimat hehe jak nie zamulasz to masz luz klimat zalezy od grupy jaka masz tak to
      brygadzisatki sa luz oprusz paru szmat hahahahh tylko ze jest troszke zapie...
      a tak to nawet nawet
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka