Dodaj do ulubionych

patent żeglarski

25.07.08, 11:18
czy ktoś orientuje się gdzie w Częstochowie (lub w okolicy) można odbyć kurs i przystąpić do egzaminu na patent żeglarza - o HOW w Poraju wiem ale tam można przystąpić do egzaminu po ukończeniu 18 lat a chodzi o osobę młodszą
Obserwuj wątek
    • monisw Re: patent żeglarski 25.07.08, 11:29
      witam. jesli masz mozliwosc radze ci wyjazd na mazury na 2 lub 3 tygodnie:
      po 1. lepsze warunki do zeglowania i lepsza kadra naukowa
      po 2. poraj jest stosunkowo maly a na mazurach plywasz codziennie na innym
      jeziorze w innych warunkach
      po 3. na mazurach masz wiecej jachtow i zdobywasz doswiadczenie odnosnie ruchu
      na jeziorze, pierwszenstwach, zachowaniach na sluzie itd itd
      na twoim miejscu albo wybralbym mazury albo poczekac rok i wyjechac za rok
      zycze powodzenia
      • ywon1 Re: patent żeglarski 25.07.08, 11:37
        dzięki za radę ale własnie wróciłem z mazur z rejsu i chciałem tutaj wykorzystać czas na zrobienie patentu
    • segel Re: patent żeglarski 25.07.08, 13:07
      kwenif.pl/index.php?&act=harmonogram
      Tu się wszystkiego dowiesz.
    • Gość: SoR Re: patent żeglarski IP: *.slowackiego.trustnet.pl 25.07.08, 21:40
      Z czystym sumieniem mogę polecić jedynie HOW Poraj, patent możesz robić przed 18
      rokiem życia. Kilku znajomych robiło kursy i zdobywało patenty na mazurach i
      sami przyznają, że nie potrafią żeglować samodzielnie.
      • Gość: Dyzio / walnięty/ Re: patent żeglarski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 08:54
        Kto Ci powiedział, że nie można otrzymać patentu żeglarskiego przed
        osiemnastym rokiem?????!!!!!
        Można jak najbardziej!!!!
        Trzeba tylko chcieć. Do " SoR ": - no bracie, wybacz, jeżeli ktoś po zdaniu kursu nadal nie umie żeglować!? - to on po prostu wybrał
        niewłaściwe hobby. Zeglarstwo to nie zabawa dla maminsynka. I lepiej
        niech taki klient zajmie się szachami. Przynajmniej nie zrobi krzywdy sobie lub innym.
        A Tobie, jeśli ktoś będzie robił trudności w szkoleniu
        radzę: wejdż w Google, wpisz COZ /Centralny Ośrodek Zeglarski w
        Trzebieży / i w przyszłym roku bez problemów masz patent, w dodatku
        zdobyty na "prawdziwej " wodzie.
        Pozdrawiam.
        • ywon1 Re: patent żeglarski 29.07.08, 14:39
          piękny dyziu - najpierw przeczytaj tekst , potem spróbuj go zrozumiec a potem zabieraj głos - w moim tekści enie ma ani słowa o tym, że osoby które nieukończyły 18 lat nie ogą przystępować do egzaminu na żeglarza, zwróciłem się jedynie z prośbą o adres gdzie można przystąpić do tzw weekendowegoo kursu - bez konieczności wyjeżdzania na obóz - i to najlepeij jeszcze w tym roku - reszta w twoim wykonaniu to już tylko bełkot - jezeli żeglujesz tak jak rozumiesz tekst pisany - Boże uchowaj - obyśmy nigdy sie nie spotkali na wodzie
          • Gość: kolec Re: patent żeglarski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 15:01
            zerknij na www.czestochowa.zhp.pl tam w newsach jest informacja o kursie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka