Dodaj do ulubionych

VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci

• Gość: O mało co ... Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: ruter2.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 00:00
      O mało co, abyśmy spadli z pierwszej strony. Czy ktoś tu strzeże interesu
      naszego LO. Pozdrawiam Matura '92
      • refrakcja oj Absolwenci;))) 09.05.04, 00:03
        Gość portalu: O mało co ... napisał(a):
        > O mało co, abyśmy spadli z pierwszej strony. Czy ktoś tu strzeże interesu
        > naszego LO.

;)))) sorki, jeśli to takie ważne, coby na pierwszej stronie być, to ja
        deklaruję, raz dziennie podciągnąć ;))))))))))))

pozdrawiam ;)))))))))
        • Gość: KlasaPrf.K.Radyk Re: oj Absolwenci;))) IP: *.d1.club-internet.fr 09.05.04, 00:44
          nasze LO VI slynelo z tolerancji.................
        • Gość: dortMUND Re: oj Absolwenci;))) IP: *.hh.dial.de.ignite.net 09.05.04, 01:22
          mysle, ze to super idea.Rob to prosze, a Dabrol bedzie nie tylko na pierwszej
          stronie, ale dobijemy szybko do 300
          Pozdro
          • Gość: dortMUND Re: oj Absolwenci;))) IP: *.hh.dial.de.ignite.net 12.05.04, 02:26
            Ok moze schemat, ale 309
            • Gość: dortMUND Re: oj Absolwenci;))) IP: *.hh.dial.de.ignite.net 12.05.04, 02:29
              Sorry, pomylilem sie, to " tylko " 220
              • Gość: rex Re: oj Absolwenci;))) IP: 213.199.204.* 12.05.04, 23:48
                Ave Dąbrowski tu wszystko jest możliwe
      • Gość: PIERWSZA STRONA Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.hh.dial.de.ignite.net 15.05.04, 01:58
        Tak, juz bylismy na drugiej stronie.Ale znowu TOP
        • Gość: Kaźmierz Wielki Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.04, 10:36
          Ktoś kto uczył sie w Dąbrowskim w drugiej połowie lat 90 pamięta takiego pana
          Gabrysia za którym wszystkie laski sznurem??Przejebane było,każda ławka
          zamazana była wyznaniem miłosci do tego kolesia...
    • Gość: ruda Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 212.244.24.* 13.05.04, 12:40
      Matura '97
      nawet nie wiecie jak milo było przeczytac wasze posty. az mi sie lezka w oku
      zakrecila. Wszystkich psorow wspominam po latach bardzo mile choc niektorzy
      dali popalic. Moja wychowawczyni prof Zaklada - ze swoimi cytatami, ukochana
      pani prof Straszak - nikt jeszcze nie opowaidal tak wspaniale o historii
      (słuchało sie z otwartą buzią), prof. Kaczer ze swoim wódorem, pani Ordon która
      niestety nie nauczyła matematyki wielu moich kolegów i koleżanek z klasy.
      Czytając listy przypominają się stare czasy prof. Synowiec, Sobczyńska, Zamora
      Mieczysław i jego super córka Magda, która już chyba nie uczy w Dąbrowskim. Ach
      wiele bym dała żeby te czasy wróciły.
      Pozdrawiam wszystkich absolwentów, a szczególnie tych z mojego rocznika.
      • Gość: wer(?)DER Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.hh.dial.de.ignite.net 13.05.04, 22:53
        PRIMO to WERDER MISTRZEM
        SECUNDO 223
        • Gość: Teresa Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 15.05.04, 23:21
          Matura 1968
          Pozdrawiam Wszyskich, moją wychowawczynią była p.Łukomska, uczył mnie geografii
          p.Stępień(vce dyr), j.angielskiego - J.Wędrychowski, w-f p.Miller, chemii -
          Kaczer(juny,atumy), matematyki p.Rudenko. Większość osób z mojej klasy IVa
          zdała na uczelnie w różnych miastach, ja we Wrocławiu i tu mieszkam
    • Gość: gość Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.04, 13:26
      Czy może się odbyć spotkanie rocznika 1998
      • krodii Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 16.05.04, 20:34
        a kiedy i gdzie miałoby się odbyć takie spotkanie?? Pozdrawiam wszystkich z
        rocznika 1998
      • Gość: nexgen Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.prio139.trustnet.pl 12.07.06, 19:31
        I ja chenie wpadne jak bedzie cos wiadomo konradw1979@tlen.pl
        • Gość: drex Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.07.06, 21:25
          I ja tez. drex@poczta.onet.pl
          • Gość: Pete Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 62.17.33.* 04.08.06, 18:15
            Hej Marcinie!
            Pozdrowienia z chwilowej emigracji w Dublinie od czlowieka ze tak powiem z
            twojej familii - haha ciekawe czy sie domyslasz? VI L.O. wybralem takze ze
            wzgledu na twoje opowiesci o tym magicznym miejscu. Ostatnio przechadzajac sie
            Grafton Street napotkalem Konrada K. z pamietnej waszej klasy.
            Swoja mature pisalem w roku 2000 i pozdrawiam wszystkich Dabroli!
            • Gość: drex Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.08.06, 22:33
              Hej!!! Troche sie domyslam, kombinuje... I jestem prawie pewien;-) Pete S.?
    • Gość: Kaczor Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.04, 14:08
      Szukam Janka "Kufla" janek43@op.pl
    • Gość: dortMUND Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.b.pppool.de 18.05.04, 13:34
      230 i Pozdro
      • Gość: Axel Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 195.116.246.* 18.05.04, 13:41
        A ja proponuję spotkanie rocznika MATURY 1995 i 1993. My dziewczynki z 1995
        bujałyśmy się w chłopacach o 2 latka starszych... ah co to były za czasy...
        Słoniu, Binek Marecki pozdrawiam WAS i wszystkich dąbrowszczaków
    • Gość: BAJKA Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 195.116.246.* 21.05.04, 15:14
      Ale my dąbrowszczaki to mamy organizację 'dla mnie bajka' to mój ulubiony cytat
      jednego z absolwentów Dąbrowskiego
      • olia.007 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 21.05.04, 21:12
        szkółkę skończyłam teraz w tym roku i już mi się żal robi jak szłam na ustną
        maturę z polskiego i anglika (wos już w ten wtorek! Kurczę nic nie umiem!) to
        aż mi sie łezka w oku kręciła. Obiecałam obie, że szkołę będę odwiedzać jak
        najczęściej i od zakończenia byłam w niej prawie codziennie (choćby wpaść na
        długiej przerwie na papieroska za słynny winkiel)Dąbrowski rządzi!!! I do góry!
        • Gość: młody Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 23:18
          a jak mijają matury w tym roku?
        • Gość: techno-freak Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.b.pppool.de 22.05.04, 11:57
          Po pierwsze gratuluje Olia zdania matury ( keep fine ! )
          Apropos kultowego winkla-To juz parenascie latek jak ja pisalem mature;
          pamietalem wszystkich plus minus wszystkich ludzi ze szkoly, ale o " fajce za
          winklem " przypomniala twoja informacja.
          A WOS, to pewnie...niech zgadne-Wiedza o Spoleczenstwie ?
          Pozdrawiam wszystkich
          • Gość: xero Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.d.pppool.de 24.05.04, 23:46
            Dobrze, ze spostrzeglem , iz nie ma naszego Dabrola, na pierwszej stronie.
            Ale to tylko kwestia sekund.
    • Gość: śródmiescie Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 12:49
      jestescie załośni z tym udawadnianiem za wszelką cenę ,że jesteście the best.
      Wciąż jestescie na pierwszej stronie, ale czytajac wasze wypowiedzi sądzę,że do
      inteligencji wam jeszcze duzo brakuje ,a wasze liceum to szkółka niedzielna ha
      ha ha
      • Gość: Kaczer Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.artnet.net.pl 27.05.04, 14:30
        Twoją wypowiedź pozostawię bez komentarza
        Jeżeli obliczyś stęzenie molowe i dowiesz się czegoś na temat junówi i katiunów to porozmawiamy.
        DĄBROWSKI PONAD WSZYSTKO !!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: techno-freak Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.hh.dial.de.ignite.net 28.05.04, 02:20
          Totalnie jestem za ta wypowiedzia
    • Gość: śródmieście Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 08:48
      lapidarne nic nie wnoszące posty moi drodzy :)
      żeby być najlepszymi w miescie trzeba się wykazać w troszkę inny sposob-
      bierzcie przyklad z senia lub norwida:) albo nawet z TZN-u
      pozdrawiam -zachowujecie się jak prowincjonalne matołki z chęcią bycia na
      pierwszej stronie za wszelką cenę:)
      • Gość: techno-freak Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.d.pppool.de 28.05.04, 16:52
        OK, to twoje zdanie.Tylko
        a) co w tym zlego, ze chcemy byc na 1 stronie
        b ) to co napisales to relatywne bla bla
        c) forum ma to do siebiem ze ludzie pisza TO CO CHCA, gdyz taki jego sens; tzn
        dla mnie moga pisac co jedli, pili, ile mieli sex, etc, etc.Nie kazdy post musi
        byc super mega stylistyczny, inteligentny, albo pseudorefleksyjny
        d ) jesli celem niektorych absolwentow, uczniow Dabrowskiego i neutralnych osob
        jest "pierwsza strona " to nie ma totalnie w tym nic zlego
        Postscriptum
        Nie mam do ciebie zadnych pretensji- pisz co chcesz, tylko ucz sie tolerancji
        czlowieku i staraj sie panowac nad osobistymi komplexami
        • Gość: z usmiechem Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.d1.club-internet.fr 28.05.04, 18:45
          zgadzam sie zupelnie

spotykamy sie tutaj jako absolwenci Dabrowskiego

swoje absolwenckie fora posiada wiele innych czestochowskich szkol

i ja mysle, ze to jest fajny pomysl w pisaniu

wiec sobie ludzie wspominaja....
          • olia.007 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 30.05.04, 17:43
            A poza tym Dąbrowski i tak jest THE BEST!!!
            Ludzie! Zdałam wreszcie maturkę!!! Polski 4,4, historia 5, anglik 6, wos 6!!!
            Dąbrowski rządzi!!!
            Pozdrawiam. Ola T.
    • Gość: Ala Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.prenet.pl / 82.160.21.* 31.05.04, 00:54
      Matura 1961
      Przeczytałam wszystkie posty. Cieszę się, że jest nas tutaj tak dużo
      i pozdrawiam Was. Kiedy uczyłam się w VI LO, dyrektorem był p. Tadeusz Dyl,
      uczyli: j. polskiego - p. Krystyna Biskupowa, j. angielskiego - p. Józef
      Wędrychowski, j. rosyjskiego - p. Łukomska, historii - p. Anna Pawłowska,
      matematyki - p. Rudenko, potem - p. Zofia Kowalewska, chemii - p.
      Grzywnowiczowa, biologii - p. Chabior, fizyki - p. Kaczer i p. Eugeniusz
      Łukasik, geografii - p. Dyl i p. Stefan Sikora, logiki - p. Dyl, astronomii -
      p. Więcław, wychowania fizycznego - p. Jadwiga Miller.
      W klasie było osiem dziewczyn, natomiast chłopców dwudziestu. Lata szkolne to
      najmilsze lata. Były, minęły.
    • Gość: Ala Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.prenet.pl / 82.160.21.* 01.06.04, 22:20
      Sądziłam,że odezwie się ktoś z mojego rocznika, ale ciągle jeszcze czekam.
      Pozdrawiam wszystkie koleżanki i kolegów ze wszystkich roczników nauki
      w "Dąbrowskim".
      • Gość: techno-freak Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.b.pppool.de 03.06.04, 20:55
        cwierc Tysiaca
        • Gość: VitalR Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 18:02
          co za różnica na której stronie będziemy na Forum , najważniejsze że jesteśmy,jako tegoroczna absolwentka stwierdzam fakt , że do lepszej budy trafić nie mogłam pozdro dla Mastala he he he i oczywiście dla prof. Straszak
          AVE
          • Gość: Matura '92 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: ruter1.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.04, 00:37
            Zgadzam sie z przedmowczynią, że nie ma znaczenia na której stronie jesteśmy,
            ale zawsze lepiej być na pierwszej
            • Gość: Ala Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.prenet.pl / 82.160.21.* 07.06.04, 16:30
              Matura 1961. I ja tak myślę.
              • Gość: niespokojny Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.d4.club-internet.fr 10.06.04, 02:18
                matura u pani profesor Kazimierze Radyk
                • olia.007 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 11.06.04, 16:47
                  Hop! I pierwsze miejsce!
                  • Gość: techno-freak Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.arcor-ip.net 14.06.04, 02:08
                    Jestem pro.
                • Gość: kasiagu Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 21:30
                  matura 1988, też u Pani Radyk,
                  nie mogę sobie przypomniec "Dałek" i anglistki wymienianej na początku forum, a
                  powinnam

pozdrawiam 4d pani Konopki
    • Gość: Ala Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.prenet.pl 14.06.04, 19:52
      Matura 1961. A ja wciąż czekam na odezwanie się kogoś z mojego rocznika.
      • Gość: Ala Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.prenet.pl 16.06.04, 22:53
        Matura 1961. Już zaczynam podejrzewać, że z mojego rocznika nikt nie zagląda na
        forum.
        • Gość: Pierdółka;-) Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.xtreme.net.pl 19.06.04, 22:34
          Dziś jeden z naszych absolwentów, narodowy spiker, wodzirej, czy jak Go tam
          zwą - słowem Marek M. poprowadził piknik w katowickim Spodku, gdzie polska
          reprezentacja siatkówki mężczyzn łatwo ograła Japończyków. Zobaczymy jak to
          będzie z Francją - ojjjj Marek na Francję to się musisz przygotować
    • Gość: Malwi Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 18:38
      Ja maturę robiłam w tym roku, więc nasze L.O. pożegnałam dopiero miesiąc temu.
      Moje czasy nie obejmują ani Kaczera ani Biernackiej ale nigdy nie zapomnę
      Kiliany czy Ordonowej z tymi jej falkami, analogicznie i obligatoryjnie. Parka
      to dla mnie wzór nauczyciela. Niezła tez była Serwa, przed którą wszyscy robili
      w gacie :P Moja klasa miała "szczęście", uczyła nas 4 lata. Po drodze udupiła
      parę osób, ale reszta przezyła. Wychowawczynią była Straszakowa. Spoko babka,
      choć to jej "eee" czasami wkurzało. Niekiedy naprawdę potrzebowała kolczatki, o
      której ciągle tyle mówiła.
      4 lata minęły jak z bicza strzelił. Raz było lepiej, raz gorzej ale ja już
      tęsknie za niektórymi ludźmi. DĄBROWSKI RULEZ :)
      • Gość: ciao Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 20:55
        a ja tam nie wiem czy rzeczywiście Straszakowa była taką dobrą wychowaczynią?
        pozdrawiam was-w poniedziałek zdaje egzaminy wstepne
        • Gość: wer(?)der Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.pool.mediaWays.net 01.07.04, 22:58
          po pewnej przerwie zaniepokoilem sie ze nie ma Dabrola na pierwszej stronie.
          Podtrzymuje pewne zyczenia i postanowienia tego forum, aby byc na pierwszym
          miejscu, nawet jesli ma to byc pro forma.
          Pozdrawiam i zycze milego weekendu.
          PS
          przed minuta Grecja osiagnela final.Super niespodzianka
          • Gość: Ala Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.prenet.pl 01.07.04, 23:10
            Właśnie postanowiłam napisać w tym samym celu i z przyjemnością przeczytałam
            Twój post. Często tu zaglądam, nawet kilka razy dziennie, ale z mojego rocznika
            maturalnego (1961) dotychczas nikogo nie spotkałam. Równie serdecznie
            wszystkich pozdrawiam, szczególnie mojego przedmówcę (?) wer(?)dera.
            • Gość: 1975-79 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.d2.club-internet.fr 02.07.04, 03:34
              pani profesor Radyk...

Pamieci poswiecam ostatnie wspomnienia

Bo to Ostatnia Dama

tego jeszcze Liceum na dawnej ulicy: Pstrowskiego

Jacek Skubisz, prosze pisnij skowko.
              • Gość: niespokojny Pamieci Profesorom Dabrowskiego IP: *.d2.club-internet.fr 02.07.04, 04:10
                Profesor Kazimiera Radyk.

Wspaniala Wychowawczyni
                Nieprawdopodobna matematyczka^
                (dzieki Niej bez problemu przechodzilem wszelkie matematyczne testy
                czy w Zjednoczonej Europie , badz w USA
                Pamieci Jej skladam LO VI Dabrowskiego na dawnej ulicy Pstrowskiego....

jeszcze jezdzila tam 2_jako, tramwaj....
        • Gość: Ziolko Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 22:57
          Ja uważam że Straszakowa była super wychowawczynią, choć nie miała w mojej
          klasie wychowawstwa, bo mialam inna - Zakłade, a to nie byla wychowawczyni,
          ponieważ nie umiała sie zając w ogóle klasą. Natomiast za wychowawczynie
          odrabiała czasem Straszakowa :]
        • Gość: don't cry Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 18:42
          czy była fajną wychowawczynią??? była najfajniejszą z możliwych jakie
          kiedykolwiek miałam..i wszystkim takiej rzeczę...fakt,że czasem robiła hallo
          nie o to co potrzeba...ale była i mam nadzieję, że jest the best i czuję, że
          cała moja klasa "E" chyba by się pod tym podpisała...pozdrawiam wszystkich z
          rocznika 1996 m.
        • Gość: gosc Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 82.160.8.* 25.08.04, 11:56
          a co masz do niej w sumie bronila nas jak mogła i kryla nasze wygłupy, a ze
          zaleźliśmy ejj za skóre to mjuż tudno. najbardziej chyba wściekła się o
          studniówkę, no ichyba bardziej lubila klasę B. ale ogolnie spoko zdałeś ,
          anpisz gdize sie dostaleś
          studniówkę, no ichyba bardziej lubila klasę B. ale ogolnie spoko zdałeś ,
          anpisz gdize sie dostaleś
          studniówkę, no ichyba bardziej lubila klasę B. ale ogolnie spoko
    • Gość: Proczęstochowa Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 18:05
      Od nowego roku akademickiego każdy kto weźmie łapówkę od studentów zostanie
      przykładnie ukarany. Cały nasz zespół uwzględni wszelkie dostępne środki, aby
      taki "naukowiec" został postawiony przed SĄDEM! Proszę o tym pamiętać, kiedy
      będzie się zaczynał nowy rok akademicki! Wielka kampania informacjyjna ruszy we
      wrześniu i październiku 2004 roku w Czestochowie. Nasze miasto oczyści się z
      łapówkarzy! A na amerykańskich serwrach będą publikowane nazwiska łapowników!

mailito: proczestochowa@op.pl

PROCZĘSTOCHOWA & PROCZĘSTOCHOWA & PROCZĘSTOCHOWA & PROCZĘSTOCHOWA &
      PROCZĘSTOCHOWA & PROCZĘSTOCHOWA & PROCZĘSTOCHOWA & PROCZĘSTOCHOWA &
    • Gość: Ala Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.prenet.pl 06.07.04, 18:31
      Oj, od dawna nikogo na forum nie było, ja tylko zaglądam tu codziennie i czekam
      na moich rówieśników. Pozdrawiam "dąbrowszczaków" - Ala (matura 1961 - sic!)
      • Gość: Superonzo Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 21:26
        Ja jako najgorszy uczeń tej szkoły pod koniec zeszłego wieku musze napisac ze
        pani Basia była najlepszą wychowawczynią w Dąbrowskim,wychowawczo potrafiła(jak
        sądzę,dalej to robi)postawić na jednej lekcji 20 jedynek a niektórzy dostali
        takich po dwie lub trzy naraz.Poza tym Rysiu był najlepszym gawędziarzem pod
        słońcem,gdy zaczynał opowiadać historie ze swojego życia cała klasa milkła
        (wcale nie w nadziei że opowieść małego odciągnie moment odpytywania i
        przyblizy do kolejnego dzwonka) a Rysiek Pysiek kończył opowiesc na pierwszym
        zdaniu:"...pamietam kiedys jak z kolegą...achhh..co tam mielismy??
        Kosinusy?"Tarnowski który odpadł po pierwszej rundzie Jednego z Dziesięciu na
        drugi dzień ściął brodę mysląc że nikt gonie skojarzy..ech..papierochy za
        winklem,wina w szatni...eeech...było pięknie.
        • Gość: zyzio Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 21:56
          jaka Basia?Basieńka?
      • Gość: wer(?)der Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.d.pppool.de 08.07.04, 22:38
        dzieki Ala za pozdrowienia i takze Ciebie pozdrawiam ( matura85).
        Jest dla mnie zagadka dlaczego nikt z Matury61 poza toba nie byl tutaj.
        Milego weekendu
        • Gość: Ala Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.prenet.pl 08.07.04, 23:00
          Jak widzisz, zaglądam tutaj. Dziękuję za pozdrowienia i życzenia odpoczynku pod
          koniec tygodnia. Od roku jestem na emeryturze, ale w dalszym ciągu dużo
          pracuję. Z mojego rocznika wiele osób wyjechało z Częstochowy. Ja też tutaj
          wróciłam na początku lat osiemdziesiątych. Pozdrawiam najserdeczniej - Ala
        • suszek5 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 12.07.04, 16:28
          Czesc. Jestesmy prawie z tego samego rocznika (ja zdawalem mature w '83).
          Najprawdopodbniej znamy sie z widzenia. Bylem w klasie IVb. Moja wychowawczynia
          byla pani Kupczak.
          Przeczytalem wszystkie wiadomosci od deski do deski z wypiekami na twarzy.
          Zgadzam sie ze stwierdzeniem ze Dabrowski to bylo specjalne miejsce. Dlatego
          wszyscy mamy takie cieple wspomnienia. Bylo tak po czesci ze wzgledu na
          nauczycieli ale glownie to uczniowie: z jakiegos powodu Dabrowski przyjmowal
          najrownieszych chlopakow i najfajniesze dziewczyny. Po latach od matury mialem
          okazje rozmawiac prywatnie z dyrektorem Ponikowskim. Mial bardzo dobre zdanie o
          nas jako studentach, chociaz na codzien sie z tym nie obnosil.
          Lata 79-83 byly bardzo ciekawe politycznie (strajki, Solidarnosc, stan
          wojenny), ale dla nas jako podrostkow nie bylo latwe sie znalesc w tamtej
          sytuacji. Dabrowski byl dla nas oaza ktora pozwolila zachowac zdrowie
          psychiczne.
          Tyle mam ulubionych wspomnien ze nie wiem gdzie zaczac.
          Pamietasz koncert Opozycji (pozniej T.Love) na sali gimnastycznej? Czlowiek
          prawie zapomnial ze byl srodek stanu wojennego. Zygmunt Staszczyk dal siebie
          wszystko jak na stadionie (chociaz po koncercie byl troche markotny ze jego
          vocal nie byl za dobrze slyszalny).
          Owego czasu 60 minut na godzine byl bardzo populrnym aktem. W stanie wojennym
          byli zakazani w radiu dlatego podrozowali po kraju i jednego dnia zawitali do
          Czestochowy. Wyslalismy Kamile z zaproszeniem zeby odwiedzic nasza juz slynna
          sale gimanastyczna i na drugi dzien mielismy Wolskiego i Niedzielskiego
          robiacych improw.
          Czytajac wiadomosci od mlodszych (przewaznie) i starszych kolegow jestem dumny
          ze moge zaliczyc sie do grupy absolwentow.
          Jezeli ktos z rocznika 83 jest gdzies tam i czyta to, prosze sie odezwac.
          Utrzymuje kontakt z Piotrem Ch. (jest kardiologiem w Zabrzu) bardzo czesto.
          Mimo minionych lat i odleglosci (mieszkam w Oakville, Ontario)staramy sie
          trzymac razem. Przajznie zawiazane w liceum sa chyba najsilniejsze a przeciez
          Dabrowski jest/byl szczegolna szkola.
          Mam prosbe do pana Jacka (obecnie znanego felietonisty Gazety), tez
          absolwent '83, zeby moze tez wspomnial Dabrowskiego. Jak pamietam mial duzy dar
          opowiadania.
          Pozdrawiam wszystkich dabrowszczakow....
          Grzesiek
          • Gość: wer(?)der Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.hh.dial.de.ignite.net 15.07.04, 00:49
            Czesc Grzesiek,
            Oczywiscie, ze Ciebie pamietam i Kamile, ktora byla bardzo ladna.Ja bylem w IV
            d.A wspolnie znamy Darka D, z IVa ( takze Matura 85 ), ktory mieszka tam gdzie
            Ty.
            Tak koncert Opozycji ( chociaz to byla jesien 81 na kilka albo kilkanascie
            tygodni´przed 13.XII ) pamietam jak i Grupe z Wroclawia.
            Widywalismy sie pozniej nieraz w akademiku w Rokitnicy./ Ty prawo a ja
            ekonomia, ale nie mieszkalem w tam, tylko odwiedzalem Jacka W. i wlasnie Darka
            D.
            A Ponikowski chociaz komunista byl bardzo OK
            Pozdrawiam Tomek
            • Gość: Grzesiek Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.proxy.aol.com 15.07.04, 05:31
              Dzieki za odpowiedz.
              Darka D. spotkalem przypadkowo w Toronto jakies 10-12 lat temu. Bardzo szybko
              nasze drogi sie rozeszly i nie wiem za bardzo jak sie jego losy potoczyly.
              Nie bede argumentowal Kamila byla bardzo atrakcyjna i do tego calkiem nieglupia
              dziewczyna. Mieszka teraz chyba w Niemczech. Ostatni raz widzialem ja w
              listopadzie 88'.
              Jezeli jestes zainteresowany mam kilka zdjec grona pedagogicznego z naszego
              okresu (teraz to juz materialy archiwalne). Napisz do mnie do Gazety na suszek5
              albo na GregDagula@aol.com
              Pozdrawiam...
              Grzesiek
              • thom_as Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 15.07.04, 22:02
                Czesc Grzesiek,
                przed momentem wyslalem do Ciebie relatywnie dlugi list do Suszek5.
                Odpisz prosze czy dostales jego, gdyz nie jestem pewny.
                Pozdrawiam i milego weekendu.
                Prosilbym, abys wyslal takze zdjecia.
                • suszek5 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 16.07.04, 06:17
                  Niestety nie dostalem Twojej wiadomosci. Prosze wyslij jeszcze raz e-mail na
                  moj drugi adres: GregDagula@aol.com. Mam nadzieje ze ten zadziala.
                  W Gazecie dostaje bardzo duzo spamu. Dlugo nie zagladalem na moje konto i
                  mialem jakies 750 wiadomosci. Moze sie server zatkal czy co.
                  Czekam z niecierpliwoscia...
                  Grzesiek
    • Gość: Aga Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 21:12
      Matura '96. Wychowawcą był prof. Tarnowski. Pozdrawiam nauczycieli, całą klasę,
      w szczególności Agnieszki (a było nas siedem...) i wszystkich absolwentów
      Dąbrowskiego.
      • Gość: Andrzej Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.04, 10:55
        Witam wszystkich, szczególnie rocznik 97 - jest tu ktoś z IVe ?
    • Gość: mariuszko Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.crowley.pl 18.07.04, 02:19
      Kochani,
      matura 1975, więc jestem dinozaurem.
      Pamiętam większość nauczycieli
      i teraz wspominam z sympatią:
      -dyr. Dyl, potem Więcław, wreszcie
      zaglądający pod krótkie spódniczki koleżanek
      (nie dziwię mu się!) dyr Pok(historia);
      -matematyka -fantastyczna śp.Tybinkowska;
      -fizyka -wychowawczyni Maria Konopka (kochali sie w niej
      wszyscy chlopcy);
      -polski: Paradowska (wielka pomyłka pedagogiczna)
      i imponująca Honorata Szyller, cytująca z pamięci całe strony lektur,
      od Homera i Sofoklesa do Andrzeja Bursy;
      -rosyjski: Łukomska, i śmieszna i straszna;
      -geografia: Dyl (oj śmiał się z naszego Janusza Hupy),
      potem Stępień i jakaś kobieta, której nazwiska nie pamiętam
      (miażdżyca!);
      -biologia: Kluzowa, raczej sprawiedliwa;
      -chemia: Kluza i jakaś młoda przestraszona dziewczyna;
      -angielski: niezapomniany Wędrych, który w dowód uznania
      nie dał mi przezwiska!
      -wf: Zamora. Mietka pozdrawiam szczególnie, za te niezapomniane
      zimowiska w Zakopanem; dziewczyny tańczyły z Millerową;
      -PO z Ponikowskim (?);
      -zpt, było coś takiego, nie pamiętam z kim (może Rysio Faryna pamięta?);
      -była jakaś plastyka (?);
      Pozdrawiam moich kolegów i koleżanki z lat 1971-1975. Odwiedzam na Błeszyńskim
      (Rakowskim) Cmentarzu, przy okazji przyjazdu do Cz-wy, naszych czwórkę zmarłych:
      Krysię L., mojego serdecznego przyjaciela Tomka B., Witka S. i Elę P.
      Czy możecie mi napisać namiary na groby Tybinkowskiej i Wędrycha?
      Pozdrowienia u serdeczny uścisk: lekarz, prof. AM w W-wie.
      PS. bylem współzałożycielem i red. nacz. pisemka szkolnego "Confiteor"
      • Gość: Matura92 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: ruter2.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.04, 11:11
        Grob Tybinkowskiej jest na Kulach. Na stronie południowej. Stajesz na parkingu
        przy poczatku ul. Rolniczej. Od parkingu idziesz dróżką przy Zakładzie
        kamieniarskim. Wchodzisz na stary cmentarz (w lewo). Na wysokości kancelarii
        cmentarnej (po prawj ręce) zatrzymujesz się i szukasz po lewej stronie grobu.
        Jest przy głównej alejce (nie wgłębi).
        • Gość: mariuszko Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.crowley.pl 18.07.04, 12:26
          Serdeczne dzięki,
          zapalę znicz przy najbliższych
          odwiedzinach.
    • Gość: mariuszko Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.crowley.pl 21.07.04, 11:09
      Moja dawna koleżanka z klasy,
      a od pewnego czasu żona,
      przypomniała mi o dwóch nauczycielkach:
      Zdzisława Pawłowska -historia
      i Olejnikowa -geografia.
      Czy ktoś pamięta, o której
      dyr. Stępień zamykał szkołę
      przed spóźnialskimi?
      Rozgorzał w rodzinie ostry spór.
      Moja żona twierdzi, ze o 8.00,
      ja pamiętam, że za pięć ósma
      (żeby był czas na przebranie się w szatni.
      Uścisk!
      • Gość: Ala Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.prenet.pl 21.07.04, 19:18
        Witaj! Jeśli Ty jesteś dinozaurem, co ja mam o sobie sądzić? Do matury, jak już
        wcześniej pisałam, przystąpiłam w 1961 jako siedemnastolatka (szkołę podstawową
        zaczynałam od drugiej klasy). Z wymienionych przez Ciebie Nauczycieli uczyli
        mnie: p. Pawłowska, P. Łukomska, p. Olejnikowa (chemia), oczywiście p. Józef
        Wędrychowski. Geografii i logiki uczył dyr. Tadeusz Dyl (nie lubił dziewczyn,
        nie mogę Mu zapomnieć, że nie postawił mi obiecanej piątki z logiki). Geografii
        uczył też p. Stefan Sikora. Pan Stępień przyszedł już po mojej maturze,
        słyszałam o zamykaniu budynku, i, jeśli dobrze sobie przypominam niewinne
        ploteczki, była to 7.55. Pozdrawiam Ciebie i Twoją Żonę - Ala
        • Gość: mariuszko Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.crowley.pl 22.07.04, 01:29
          Droga Alu,
          moje świadomość bycia dinozaurem
          pojawiła się po czasochłonnej,
          ale b. miłej lekturze listów innych,
          młodszych absolwentów. Piszą m.in.
          o legendarnym dyrektorze, o którym w szkole
          za mojego czterolecia 1971-75 nikt
          nie słyszał! Co może o sobie powiedzieć
          facet (czyli ja), dopiero po odejściu którego
          powstawały legendy.
          Pozdrowienia żonie przekazałem. ale ona upiera się,
          że Olejnikowa uczyła geografii. Może były dwie
          panie prof. o tym nazwisku?
          Uściski.
          PS. Kończący w 2000 roku LO Dąbrowskiego, jakżeby inaczej,
          syn o rok młodszej siostry mojej żony (też z naszej klasy,
          wyszła za mąż za mojego kolegę z klasy; w ogóle są jeszcze
          dwa małżeństwa klasowe) pisał kiedyś pracę o gazetkach w szkole.
          Nie uwzględnił oczywiście naszego "Confiteora", bo "nie lubił
          Średniowiecza". Zgroza!
          Z tym naszym małżeństwem, to zaczęło się pierwszego dnia, kiedy
          jak zwykle spóźniłem się do szkoły (na maturę też...), była geografia
          i usiadłem na jedynym wolnym miejscu, koło mojej przyszłej żony.
          Nie uwierzysz, ale pierwszego dnia w szkole mojego starszego syna
          (Batory w W-wie) zawiozłem pół godziny wcześniej.

• anabellka Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 22.07.04, 10:26
            witam!!! Olejnikowa na bank uczyła geografii.Bardzo prosze o kontakt na moj
            adres gazetowy panie mariuszko.Pozdrawiam goraco:)
          • Gość: Ala Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.prenet.pl 22.07.04, 10:27
            Dziękuję za miły list oraz za pozdrowienia. Myślę, że były dwie panie Olejnik.
            To ja się pomyliłam, dodając końcówkę -owa. Istotnie, w klasie ósmej chemii
            uczyła mnie p. Olejnik, która później wyszła za p. Grzywnowicza, o czym pisałam
            we wcześniejszym poście. P. Honorata Szyller rozpoczęła pracę tuż po mojej
            maturze, ale w połowie lat osiemdziesiątych spotykałam ją w LO Traugutta, w
            którym dyrektorowała. Nie wiem, gdzie jest grób p. Wędrychowskiego, ale może
            uda mi się dowiedzieć. Spotykałam Anglika (tak go nazywaliśmy) kilka razy w
            Katowicach, potem w Częstochowie z ogromnym wilczurem, który Profesora
            prowadził. Jak pamiętasz, Anglik miał bardzo mocne szkła.
            P.S. Miałeś zapewne bardzo dobre oceny z języka polskiego. Jestem ciekawa
            Twojej gazetki. Pozdrawiam Was oboje - Ala
    • Gość: A.M. Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.xtreme.net.pl 22.07.04, 18:46
      Boże, jak bym chciała z powrotem wrócić w mury tej budy. Był specyficzny klimat.
      Pamiętam, jak po raz pierwszy przekroczyłam progi tej budy, jeszcze jako
      małolata - maturę zdawała moja starsza o 6 lat kuzynka. Od razu coś mnie tam
      ciągnęło:-) A pózniej sama rozpoczęłam naukę w tej szkole. Pamiętam wszystko,
      jak dziś.
      FIZYKA i wychowawca - prof. Synowiec (jedna z największych "PIŁ" w naszej
      szkole. Podobno teraz troszkę się 'stępiła';-) Pani profesor - ja wiem, że Pani
      uwielbiała naszą klasę, miała Pani do nas słabość. Teksk BARANA "pani
      profesor..." z jego uśmiechem rozbrajał Panią całkowiecie. Oj wiele rzeczy
      uchodziło naszym chłopcom na sucho. A jak nas Pani zawsze umiała wytłumaczyć!
      Pozdrawiam gorąco)
      Polski - prof. Rubik (Biernacka, a wcześniej Kołodziej. Uczyłam moją mamę i jej
      dobrą koleżankę. Kiedyś była piłą i pozostała nią do końca. Mówiła na mnie
      Anka. Z tego, co mi wiadomo już nie pracuje. Wymagała od nas bardzo wiele i
      mile zaskoczyła mnie na maturze. Pozdrawiam Pani Prof.)
      Angielski - prof. Miluk (również bardzo wymagająca) pozniej Zajączkowska
      Matematyka - prof. Parka (jeden z dwójki, obok śp. Prof. Tybinkowskiej,
      najlepszych matematyków w tej budzie. Potrafił zainteresować matą i wytłumaczyć
      ją nawet najgorszym matematycznym tukom. To dzięki niemu dziś jestem
      matematykiem - choć dyplom leży na dnie szuflady, a ja robię całkiem inne
      rzeczy. Szkoda, że już nie uczy)
      Historia - oczywiście MASTAL!!! prof. Mastalski (najchęniej szkolił by nas, jak
      wojsko, te jego teksty i te poglądy. Dyskusje które prowadził z Marią - to była
      taka feministka u nas w klasie. I pogoń z nożyczkami za Sebastianem W., który
      miał tak piękne włosy, że jako dziewczyna mu zazdrościłam)
      Biologia - prof. Wolny (ściągnąć u niej na klasówce to było coś co graniczyło z
      cudem. Kobieta miała oczy dookoła głowy)
      Chemia - kochana prof. Kilianek (uwielbiam tą kobietę!!! jej poczucie humoru,
      jak "poczuła krew" to już taki gagatek nie miał życia. Jej opowieści o królowej
      Jadwidze i Kamilu:) jeszcze dziś się śmieję. To jest osobowość. Rozmawiałam
      ostatnio z jej wychowankiem - Pawłem R. dowiedziałam się o aktualnej sytuacji.
      Całuję Panią gorąco, proszę się nie poddawać.)
      GEOGRAFIA - TARNI, prof.Tarnowski (również absolwent Dąbrola, to już jest temat
      rzeka, Tarni, EGZOTYK, wypady na piwo na Słowację:) Kto pamięta???)
      Dużo by pisać...
      I dyrektor Pietrzykowski - PRADO, jak wchodził do nas do klasy, cichutko, z
      tekstem "siedzcie, siedzcie. P... wstań, wez teczkę, idziemy". Mimo, że jest
      już na emeryturze dalej krąży po korytarzach. Nie może żyć bez tej budy.
      I v-ce /teraz już dyr.!/ Wilczek - pamiętam, jak się kiedyś fajnie przebrał,
      latał z maszynką do mięsa na plecach i udawał kamerzystę)
      I wspaniali ludzie. Kurcze ale byliśmy zgraną klasą.
      I moje pierwsze miłostki - Słoniu, Paweł R, Binek - to chłopaki z matury 1993.
      Ja maturka 1995. Pozdrawiam
      • Gość: wer(?)der Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.d.pppool.de 22.07.04, 19:32
        Pomyslalem, ze nalezy poswiecic kilka zdan Dabroli obiektywnie jesli chodzi o
        lata do 89.Zanimowaly mnie do tego posty ludzi, ktorzy sa absolwentami do 89.
        Np Ala, Mariuszko, Anabellka, Grzesiek.
        Niestety uczylismy sie w latach, kiedy ta szkola byla relatywnie skomunizowna.
        Uczono na generalnie nieprawdy jesli chodzi o przdemioty humanistyczne ale
        takze geografii, nauki o spoleczenswie.
        Byly prokomunistyczne i prosowieckie akademie, etc, etc.
        Ja mialem przyjemnosc uczeszczac do Dabrowskiego w latach 81-85, gdzie jesli
        bylo sie biernym antykomunista ( charakterystyczne maly, niepozorny opornikby
        jako symbol w odziezy byl generalnie przez Cialo bagatelizowany )bylo to
        dopuszczalne i tolerowane.Komunisci nie mieli juz innej mozliwosci przy 90 %
        anty.
        A jak bylo wczesniej moji Drodzy-np Mariuszko i Ala i Anabellka mogliby sie
        wypowiedziec ?
        Przeciez byly to bardzo nieciekawe lata ( sorry za eufemizm ) ? Mysle tutaj o
        rezimie Gierka, Gomulki, ale takze Jaruzela ( moj rocznik )

• Gość: mariuszko Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.crowley.pl 23.07.04, 02:20
          Kochani,
          przepraszam za tak późną porę.
          Zawracam głowę po nocach, ale
          czy chociaż jest ktoś jeszcze
          z drugiej strony?
          Szykuję się do trzytygodniowego rejsu
          na Spitsbergen, różne instytucje
          i sponsorzy działają tylko w dzień,
          tylko o tej porze mam trochę czasu
          poczytać, co u Dąbroli słychać.
          Jak wyglądała komunistyczna agitka
          w połowie lat siedemdziesiątych?
          Jak wszędzie. Dostawał młody człowiek
          szturmówkę, to na pochód przyjść musiał,
          bo tylko godzinę po jego zakończeniu
          można ją było oddać. Dyr. Pok, historyk,
          pilnie wypełniał dyrektywy Komitetu Woj.
          PZPR, o Katyniu dyskutować nie chciał
          (może nie słyszał?), lubił pokazać, że jest
          ostry i zdecydowany, ale wychodziło, że śmieszny.
          Wędrych zażarcie dyskutował i chyba jedyny
          potrafił uczyć dystansu do rzeczywistości.
          Wprawdzie nudno po raz nasty słuchać, jak
          przez Tatry na Węgry uciekał (za każdym razem
          znawcy gór słyszeli inną trasę...). Czy wiecie,
          że z tych jego opowieści wziął się dramat teatralny,
          wystawiony bodaj w Jeleniej Górze, a na premierę
          w Teatrze Ludowym w Nowej Hucie zaprosił całe grono.
          Nie powiem, jak ja z moją jeszcze nie żoną tam
          trafiliśmy. Na to zwiększanie dyscypliny przez zamykanie
          szkoły o 7.55 (dzięki, Alu, za podpowiedź) były dwie rady:
          czekać, aż przyjdzie tradycyjnie spóźniona prof. Szyller
          i wsunąć się za nią, albo uchylone okno do ciemni fotograficznej
          na parterze. Ten drugi sposób zawodził, gdy posiadacz kluczy,
          Rysio F. zaspał.
          Co do "Confiteora" pamiętam wielogodzinne szkolenia w odpowiednim
          wydziale Komitetu Miejskiego Partii, na okoliczność cenzurowania
          nieodpowiednich tekstów (drukowaliśmy próbki literackie, wierszem
          i prozą). Wszystko sumiennie czytała prof. Szyller, za co jestem jej
          wdzięczny i przepraszam raz jeszcze za nienajwyższe loty tych
          wprawek. Redakcja drukowała, co licealiści wymyślili.
          Były jakieś ingerencje do wywiadów z gronem, szczególnie liczne
          po niezwykle interesującej rozmowie z Wędrychem.
          Zostaliśmy zmuszeni na Święto Wojska Polskiego (było 12 października, teraz w
          wakacje 15 sierpnia) do przeprowadzenia wywiadu z kierownikiem Wydziału Kultury
          rzeczonej przewodniej siły. Ale kierownik był trochę nieświeży, co koledzy
          czuli każdym zmysłem, wyciągnął opasły tom encyklopedii PWN i zaczął
          czytać! Kochani, już wtedy na odpowiedzialnych stanowiskach zasiadali
          ludzie wykształceni!
          Uściski.
          PS. w sierpniu poluję na niedźwiedzie polarne.
          • Gość: wer(?)der Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.pool.mediaWays.net 25.07.04, 23:57
            To ciekawe informacje-jakie to straszne czasy byly.
            Zycze dla Mariuszko udanej eskapady.
          • Gość: Ala Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.prenet.pl 27.07.04, 22:58
            Obiecuję, że wkrótce napiszę więcej o szkolnych latach. Tymczasem chciałabym Ci
            życzyć udanej wyprawy na Spitsbergen i wracaj szczęśliwie do domu. Serdecznie
            pozdrawiam Ciebie i Twą Żonę - Ala
            • Gość: Michał K Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 217.96.15.* 28.07.04, 04:48
              Cześć,

jestem absolwentem Dąbrowszczaka matura '91.
              Po latach musze przyznać, że to były piekne czasy i z łezka w oku przeczytałem
              wszystkie posty. Nie pamietam wszystkich nauczycieli ale kilka postaci wryło
              sie w moja pamieć.
              Prof. Kluza - biologia, chodziłem do klasy biol-chem, przekazała nam
              niesamowity zasób wiedzy, studiowałem biologie Bochenka od deski do deski, przy
              okazji potrafiła zainteresować przedmiotem i dużo opowiedzieć o historii
              biologii, mieszkała w ogrodzie na tyłach szkoły i często ja spotykałem
              przeskakując przez płot, niezwykle sympatyczna osoba choć wymagająca.
              Prof. Synowiec - fizyka, moja wychowawczyni niesamowita piła, postawiała mi 2
              na semestr za nieznajomośc wiersza o znakach zodiaku, byłem jej ulubieńcem bo 4
              klasie zapuściłem brodę, pamiętam jak stawiała 2 za brak cyrkla na zajeciacj i
              jak ekscytowała sie włąsnym głosem wieszając na nas psy.
              Prof. Tarnowski - geografia należałem klubu egzotyk do dziś zostało mi
              zamiłowanie do pieszych wedrówek, w latach przełomu ustrojowego czesto
              mówił "teraz wszystkiemu winni są komuniści - nawet jak jest brudno na dworcu
              to komuniści" z przekorą bo sam miła lewicowe poglądy.
              Prof. Parka - wiadomo - miałem z nim jedną albo dwie lekcje ale pozostawił
              wrażenie człowieka z wielka klasą, jego syn chodził do równoległej klasy.
              Prof od PO nie pamietam nazwiska - niezwykły oryginał uczesany na "kłamczucha"
              i w okularach związanych sznurkiem, chodzl w poplamionych mundurach i czapce
              uszatce.
              Prof. Kiljanek - tłumaczyła nam chemie na schabowych i serniku opowiadała o
              synu Kamilu i bardzo fajne zającia
              Prof. Blachnicka - doskonale wykładała angielski i zapraszała nas do domu na
              zajecia przed maturą
              Prof. Biernacka - polonistka z klasą
              Prof. Mastalski - nie uczył mnie w D. ale wcześniej w SP7 człowiek legenda i
              oryginał jakich mało temat na odrębne opowiadanie ale przy okazji Dr nauk
              historycznych o ile się nie mylę
              Pozrawwiam wszyskich kolegów i piękne dziewczyny z klasy C
              • Gość: seb Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 195.116.246.* 28.07.04, 07:11
                o Michał, to my byliśmy klasą po Was, którą wych. też była Jadwiga Synowiec.
                Matura 1995. Czasem opowiadała nam o Was. Nie wiem, jak was rocznik ale nasza
                klasa była uwielbiana przez Synowcową. Cuuudowne lata
                • Gość: kids Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 10:03
                  ale z tym to pieprzycie-Mastal nie ma do dnia dzisiejszego doktoratu,Biernacka
                  przez picie wódy wyleciała,co do reszty Kluza,Parka,Tarnowski to super ludzie z
                  pasjami.Pozdrawiam klase 4 c prof.Parki:)ostanią jego klasę
                  • Gość: ela Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 82.160.8.* 28.07.04, 22:37
                    Mastal nie tylko nie ma jeszcze doktoratu wciąż go pisze, to jeszcze robi to
                    na tak opluwanej przez niego częstochowskiej WSP. poza tym nic się nie zmienił
                    daLEJ TAKI ŚWIR JAKICH MAŁO pododno udupil własną bratanice w klasie II i
                    musiała powtarzać klasę
                  • Gość: Michał K Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 217.96.15.* 28.07.04, 22:48
                    Cześć,

Kilka lat temu słyszałem, że Mastal kończy doktorat wiec pomyślałem sobie, że
                    juz napisał. O Biernackiej wiem tyle, że w naszych czasach przeżyła osobista
                    trgedie i po czymś takim pewnie też bym sie rozpił.
                    Najbardzij szanowałem Prof. Kluze ona nauczyła mnie bardzo wiele i wiele z tego
                    pamiętam choć nie zostałem lekarzem a inżynierem mechanikiem.

Czy czyta to ktoś kto pisał maturę w 91?
                    • Gość: agata Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 12:58
                      Na pewno smierc jacka wplynela na psyche profesorki,ale czy tylko?watpliwe,
                      temat szeroki ale nie na forum,ja konczylam 1991 Michale
                      • Gość: Michał K Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 217.96.15.* 29.07.04, 22:32
                        Cześć,

czy chodziłas do klasy C, bo ja tak, klasa była super, pamietam nawet kiedys
                        zrobiliśmy strajk na matmie w 3 klasie chyba.
                        pozdrawiam wszystkich z rocznika 91 mój adres mkaskosz@poczta.onet.pl
                        Na koniec chciałbym powiedzieć, że twierdzenie o niskim poziomie szkoły jest
                        nieprawdziwy, wiele osób z mojej klasy skończyła studia i nie tylko w Cz-wie.
                        Kilka chyba nawet pracuje w zawodzie za granicą.

Pozdrawiam Michał
          • Gość: Babcia Golis Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 10:56
            Witam, pierwszy raz na forum, matura 2000, az sie lezka w oku kreci jak sie
            czyta te wszystkie wspomnienia, nie da sie ukryc ze te 4 lata w Dąbrowskim to
            jedne z najlepszych w moim życiu.
            Skład profesorski nastepujacy
            Chemia - Kaczer
            Matma - Parka
            Geografia - Tarnowski
            WF - Mietek (ktozby inny)
            Informatyka - Wilczek, Bielecki
            Fizyka - Synowiec
            To oczywiscie tylko klasyka tej szkoly, Parka na przyklad postawil kiedys ponad
            30 jedynek na jednej lekcji, to chyba rekord tej szkoly , Pani Synowiec piła
            jak cholera w mojej klasie z ktora caly czas mam kontakt jej najlepszy tekst
            to "Sularz ty masz plame na mózgu i cegły w uszach", Tarnowski niesamowity
            człowiek - wszystkich któży poprawiali klasówki nazywał naukowcami. Obóz z
            Mietkiem w Zakopcu niezapomniany.
            No Kaczer to oczywiscie zupełnie inna historia - przez 4 lata byl moim
            wychowawca, juny katjuny i wycieszki do lusławic, usparwiedliwienia lipne,
            pisane recznie na wychowawczej, i coroczne czytanie instrukcji BHP.
            Pozdrawiam wszystkich.
            Do nastepnego
            • Gość: Sulik Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 11:58
              Kolego Babciu Golis
              Wolałbym żebyś nie używał mojego nazwiska na forum przypominając niezbyt miłe
              dla mnie zdarzenie. Na obozie u Mietka zaliczałeś za to miliony upadków i aż
              dziw ze tyłek masz jeszcze cały
            • Gość: Mihau r.2000 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 12:21
              Hej super forum. Babcia dobrze prawi ;).
              Tez chodzilem do tej klasy ale dla mnie najlepszym popisem byl kumpel KOSA
              ktory dzwonil do naszego wychowawcy Kaczera podszywajac sie za swojego ojca.
              Szlo mu dobrze ale niestety na samym koncu gdy Kaczer poprosil zeby syn
              przestal wagarowac i zaczal wreszcie chodzic do szkoly ten mu
              odpowiedzial "przyjde, przyjde" i Kaczer sie polapal ze to Kosa dzwoni.
              Choc z drugiej strony w liceum caly czas byly jakies przekrety, wiec trudno
              przyznac miano najlepszej historii. Jest w koncu co wspominac np. pod haslem
              Beata Grochowska, kryja sie gory gawedziarskego zlota ;)
              Poza uczniami Dabroszczak zawsze bawil swoim cialem pedagogicznym, nie ma co
              polowa nauczycieli to zywe legendy. Tak mi sie teraz nasunelo, news dla
              wszystkich dlugowlosych chlopakow dreczonych przez pewnego historyka radykala -
              MASTAL NA STUDIACH NOSIL DLUGIE WLOSY, niezly hipokryta prawda. Wyszlo to przy
              okazji wywiadu jaki z nim przeprowadzalem do gazetki szkolnej. Wogole jakby
              ktos pamietal CEGLE choc wyszly tylko dwa numery to bylbym wdzieczny za
              komentarz. Artykuly podpisane "Ź" to moja sprawka ;)
              POzdrawiam wszystkich.
              M.

• Gość: Kapitan MO Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 11:57
            wczesniej jako Babcia Golis, niestety wprowadzilo to zamieszanie wsrod
            uczestnikow formu co do osoby wpisujacej, a wszytsko dlatego ze Kaczer zawsze
            wydzwanial po rodzicach w sprawach zachowania itp, i jego ulubiona sluchaczka
            byla Babcia Golis, choc kolezanke Golis malo pamietam to jej babcie
            zapamietalismy i bedziemy pamietac dlugo, wlasnie sie dowiedzialem ze sprawami
            kultury w szkole zajmuje sie nie jak za moich czasow Prof.Konieczna (stara
            komunistka i wazelina, ktora mojego kumpla Michala F. starszyla ze nie zda
            matury jezeli zdecyduje sie wystawic swoje jaselka 2000, ktore, kto wie moze
            dojda do skutku po kilku latach za sprawa jego siostry, ale byly by jaja) teraz
            kultura sie zajmuje taka babka od polskiego , choler zapomnialem jej nazwiska w
            kazdym badz razie zaczynala mniej wiecej prace kiedy moja klasa zaczynala
            szkole w 96,
            pozdro, mam nadzieje ze odezwie sie czlowiek mucha
            • Gość: Magda Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 13:06
              czy mam przyjemność z klasą "a" ,ostnią Kaczera? drogi kapitanie,znamy sie
              dobrze-kosa,sularz,grochowska,ewcia...taka smieszna:),,,,,stepien,,,
              i michał..iiii...pozdro..zrobmy spotkanko
              • Gość: Kapitan MO Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 16:38
                no tu jak najbardziej klasa A , ostatnio prof.kaczera, kurcze ale ta mieszanka
                ludzi ktora zmontowalas sprawaia ze nie mam pojecia kim jestes, moze jakis
                drobny znak rozpoznawczy??, a co do spotkania to chetnie
                • Gość: Magda Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 20:21
                  ****ciesze sie ,ze mamy kontakt,ja tez nie wiem kim jestes,mieszanka wybuchowa
                  to fakt...pozdrawiam ,co do spotkania to dopiero koniec sierpnia,bo jadę do
                  chorwacji..do koktajlu dodam......np.anki ,marte,agnieszkę..i jeszcze raz kosę
                  i grochowską:)
                  • Gość: Mihau r.2000 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 11:53
                    Hej Magda, tu zeby uscislic Michal F. Wlasnie tak zastanawiamy sie z kapitanem
                    MO, kim wlasciwie jestes. Po gruntownej analizie zdjec, wspomnien oraz wpisow
                    do zlotych mysli ;), ustalilismy ze opcje sa cztery:
                    1. Rozmawiamy z Magda S.
                    2. Z Magda R.
                    3. Jestes znajaca nas Magda ale nie z naszej klasy.
                    4. Jestes oszustem - pedofilem czychajacym na nasze pupy (w koncu nigdy nie
                    wiemy kto jest po drugiej stronie)
                    Rozwiej szybko nasze watpliwosci ;)
                    MiMO
                    • Gość: Magda Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 17:33
                      tok myślenia prawidlowy-obcja c prawidłowa..chodziam do rownoległej klasy...i
                      lubiłam Cię Michale F.
                      • Gość: mariuszko Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.crowley.pl 30.07.04, 21:47
                        Kochani,
                        wracam po kilku dniach do lektury
                        i rumienię się na jej zawartość.
                        Jako wcześniej ujawniony dinozaur
                        (matura 1975) z niesmakiem czytam twoje,
                        Michale (matura 2000), podejrzenia.
                        Znam od dwudziestu trzech lat twoje
                        zainteresowania, doceniam twój gust
                        (pozdrowienia dla Ani), przypominam, że parę lat temu,
                        płynąłeś ze mną przez Mamry. Buchtowałeś cumy,
                        było cicho, ustał wiatr. Do dzisiaj
                        pamiętam twoją ówczesną odpowiedź na moje
                        pytanie o twoje doświadczenia: "a czego,
                        Wujek, chciałbyś się dowiedzieć?"
                        I tak prysnął mit, że starszy nauczy
                        młodszego.
                        Pozdrowienia dla Mamy, Taty i Agaty!
                        Dostałeś kartkę z Islandii,
                        przyślę też ze Spitsbergenu.
                        Dzięki Alu i wer(?)derze za życzenia.
                        Ściskam.
                        PS. z tą anonimowością na tym forum
                        jest tak, że większość znajomych
                        rozpoznaję. Poza tym nie zdobywam szczytów,
                        tylko żegluję.
    • Gość: aa Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.d2.club-internet.fr 29.07.04, 12:28
      prosze o odrobine taktu

anonimowe wpisy publicznie odslaniajace prywatne zycie

sa poprostu chamskie i zupelnie pozbawione szacunku i ludzkich uczuc

Pozdrawiam Wszystkich

szczegolnie Ale i naszego Zdobywce Gor i Szczytow

nie pozdrawiam Autora tekstu naruszajacego sfere prywatnosci Naszych Kochanych
      Profesorow
      • Gość: Kapitan MO Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 12:53
        Absolwenci Dąbrowskiego Łączmy się, nie dzielmy!!!!!!
      • Gość: aa Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.d2.club-internet.fr 29.07.04, 13:06
        to bylo do autora: 'kids'

laczmy sie w poszanowaniu!!!

Pozdrawiam, ale nie szczeniaka 'kids'
    • Gość: Lipski and Siara Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.04, 23:42
      Nom zaryzykowałbym stwierdzenie ze większośc osób z tej szkoły podobnie jak z
      ja sa z Rakowa
      • Gość: FORZA AZS Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.21.pl / 213.199.204.* 30.07.04, 23:52
        no niezła ekipa była w tym LO i mam nadzieje ze dalej będzie tak jak tam nie ma
        chyba w żadnej innej szkole nauczytciele tez luźni
        • Gość: Lipski and Siara Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.04, 23:57
          Bo jak im wchodziłeś do przysłowiowej d..y cały czas to sie niedziw że fajni
          byli dla ciebie
          • Gość: FORZA AZS Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.21.pl / 213.199.204.* 31.07.04, 10:34
            i kto to mówi hehehehe zresza trzeba było kombinowac nie? :)
            • Gość: Lipski and Siara Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.04, 23:55
              Co ty wiesz o kombinowaniu zawsze robiłeś to co ci kazali, niębęde mówił o tym
              jak zarąbiście ''potrafiłeś ściągać''
    • Gość: Sulik Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 11:52
      Chociaż mature pisałem w 2000 to ze wzgędu na mojego kuzyna dobrze pamiętam o 2
      lata starszych ludzi z klasy d (matura 98). Pozdrawiam was wszystkich
      (odezwijcie sie!), no i jeszcze jedna sprawa chociaż bardzo smutna - cześć
      pamięci Tybina 1979-2004 :(
      • Gość: Kowal Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 14:59
        Ja jestem z klasy d a jak sie domyslam Ty pewnie jestes kuzynem Clyda
        pozdrawiam serdecznie ! Zapalmy śieczke dla Tybina[!]
        • Gość: LOKI Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 21.02.05, 20:50
          Kowal czy to ty ?
          Pamietasz jak Misza vel "Bośniak" prezentował swoje słynne szybkie zwody na internacie. i jego słynne trójki
          Jak to ty to się odezwij.
          Serdecznie pozdrawiam
          • Gość: Kowal Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 21:13
            Bośniaka nie da sie zapomniec! musimy sie kiedyś zgadać to powspominamy !
            pozdrawiam !
    • Gość: Marcyś VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.trustnet.pl 02.08.04, 23:41
      Hej !
      Może zagląda tu ktoś z maturzystów 1996 roku. Czekam na kontakt!
      Pozdrawiam!
      • Gość: Alonzo Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 13:51
        Ktoś z dawniejszych absolwentów pisał że chłopcy kochali się w mgr Konopce,jak
        to możliwe??Nie wiem czy napisane to było w przekorze czy może pojawiłem się w
        tej szkole zbyt puźno i uroda umknęła??
    • Gość: m. Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 19:24
      tydzień temu na skałkach zabił się jeden z nas absolwentów , wielu z Was znało
      Go osobiście ...
      Marcin B. - matura rocznik 1996
      [*]
      • Gość: aishka Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.xtreme.net.pl 11.08.04, 19:30
        Boże, mam nadzieję Marcinie, że to nie Piotrek Hercog - on na punkcie
        wspinaczki miał niezłego fioła. Mam nadzieje że to nie on.
        ...niech śpi w pokoju
      • Gość: Marcin B. klasa E Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.trustnet.pl 11.08.04, 21:00
        Witam i dziękuję za telefony od wszystkich. Jeżeli chodzi o mnie to nadal żyję
        i zastanawiam się z kim można było mnie pomylić. Z postu rzeczywiście wynika że
        mógł to być Marcin B matura 1996. Czyli tak jak ja. Niemniej nadal się czasami
        wspinam. Też mam nadzieję że to nie Piotrek Herzog. Pozdrowienia dla byłych i
        obecnych Egzotyków!
        • Gość: MK Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: 217.96.15.* 11.08.04, 22:25
          cześć,

tragicznie zmarły to Marcin Bartocha, czołówka Polskiej wspinaczki skałkowej w
          mistrzostwach świata zajmował ok 50 miejsca, bardzo przykry i traginy wypadek.
          Wieczne opdpoczywanie....
    • Gość: Michał Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.trustnet.pl 11.08.04, 22:40
      toż ja bardzo dobrze znam autorkę tegoż kometarza :). Matura 95. Ciekaw jestem
      czy jest szansa aby zorganizować zjazd absolwestów, szanasa jest tylko ktoś
      musiał by się tym zająć - a zty ggorzej! Pozdrawiam!Pa
      • joor Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci 13.08.04, 22:24
        Jestem pierwszy na tej stronie i z rozżewnieniem a niekiedy z zażenowaniem
        czytam wpisy.Sama ukończyłam liceum w 1988, moją wychowawczynią była
        p.prof.Kilianek-serdeczne pozdrowienia,Kamil Kilianek bł wówczas małym chłopcem.
        Z największym szacunkiem wspomnieć muszę p.prof.Kluzę ,dzięki ,której wielu z
        nas dostało się na medycynę( zreszta chyba połowa lekarzy z Czestochowy dzięki
        niej zdała egzaminy-również Ci z renomowanych szkół).Nawet P.Synowiec mimo
        bardzo stresującemu postepowaniu nauczła nas czegoś.Wspominam
        p.dyr.Pietrzykowskiego,p.Straszak, P.Grzywnowicza, P.Miller i jej wf,p.Olejnik,
        P.Dałek(w IV klasie),i wielu wielu innych nauczycieli dzięki ,którym
        skończyliśmy szkołę i dostaliśmy się na studia .Pozdrowienia dla wszystkich z
        kl.IV B lata 1984-1988.
        • Gość: 1993 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 12:59
          Czy jest tutaj ktoś z rocznika maturalnego 1993!? Jeśli tak to dajcie znać.
          Szczególnie chodzi mi o IV D! (wychowawczyni Zakłada)
          • Gość: do_1993 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.bis.czestochowa.pl 18.08.04, 20:17
            Zakłada była chyba wychowawczynią IVc, chodził tam Darek Bińczyk
            • Gość: 1993 Re: VI LO Dąbrowskiego - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 07:49
              Biniek chodził ze mną do klasy. To była IV D
    • Gość: Marcyś Spotkanie Egzotyków IP: *.trustnet.pl 17.08.04, 22:49
      Może udało by się zrobić jakieś spotkanie wszystkich członków? Jak mawiał Tarni
      członkiem Egzotyka jest się do końca życia. Czekam na odzew!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka