czrobert 26.08.08, 16:16 a tyle pisali ze nie beda tankowac u ruskich i co... nabijaja kase ruskim Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xx Re: lukoil IP: *.icis.pcz.pl 26.08.08, 18:50 A nawet jak nie tankujesz u Ruskich, to i tak nabijasz kase Ruskim, bo wiekszosc benzyny w Polsce produkowane jest z ruskiej ropy - najlepiej wiec jezdzic pociagami :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Re: lukoil IP: *.pools.arcor-ip.net 26.08.08, 20:54 Przed Bolesławcem, jeśli się jedzie do Niemiec przez Jędrzychowice, jest stacja Lukoila. Zawsze tam uzupełniam bak pod korek. Powód jest prosty - cena paliwa ok. 10 groszy tańsza niż na innych stacjach wokół i naprawdę dobra jakość. Jak się jeździ później Bahnem, to czuć wyraźnie, czego do baku się nalało. Do Luk-a nigdy się nie moglem przyczepić. samochód jedzie spokojnie, nie traci mocy. A na marginesie - któż obiecywał że nie będzie nabijał kasy ruskim i dlaczego? ja nie obiecywałem! Odpowiedz Link Zgłoś
krecik_dewastator Re: lukoil 28.08.08, 09:12 Ale nie nabija jej przynajmniej podwojnie jezeli nie tankuje na Lukoilu. Mozesz tez zatankowac na Neste (samoobslugowa stacja kolo Reala), ktore nie tylko ze jest finska firma, to o ile pamietam dostawy paliwa ma z gdanskiego Lotosu, ktory z kolei spora czesc ropy jaka przerabia bierze z innych zrodel niz Rosja. Ceny rowniez bardzo przystepne. Gość portalu: xx napisał(a): > A nawet jak nie tankujesz u Ruskich, to i tak nabijasz kase Ruskim, > bo wiekszosc benzyny w Polsce produkowane jest z ruskiej ropy - > najlepiej wiec jezdzic pociagami :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: lukoil IP: *.icis.pcz.pl 28.08.08, 20:37 W cenie benzyny glowna czesc to akcyza i podatki - one ida do budzetu Polski obojetnie na ktorej stacji tankujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: lukoil IP: *.icis.pcz.pl 28.08.08, 20:38 A inni powiedza ze nie warto nabijac kasy polskim firmom i wprowadza zakaz importu polskiego miesa, warzyw i czego tam jeszcze. To jest droga do nikad - slepy zaulek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: lukoil IP: 83.30.223.* 26.08.08, 20:22 tankował ktoś na tej stacji? Jaka jakość paliw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: lukoil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 23:26 lukoil odkupil od bodajrze BP stacje Jet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: lukoil IP: *.icis.pcz.pl 27.08.08, 10:04 Kolo hotelu IBIS - wszystkie stacje JET przejal LUKOIL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzara Re: lukoil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 11:43 www.lukoil.pl/index.php?id=265 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: lukoil IP: 193.93.91.* 27.08.08, 17:46 a jaka jest jakość tego paliwka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trasa wawa - katow Re: lukoil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.09, 14:03 Juz nie zatankuje na lukoilu. Niemoge podjechac na tym paliwie pod najmniejsza gorke. Wole zatankowac na BP bo cena paliwa i tak jest niska ! A dla tych co jeszcze chca taniej niz na luk oilu to polecam tesco. Widzialem ze gaz tam jest za 1.74 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Nie mieszajcie polityki z biznesem IP: *.strefa.com 27.08.08, 20:13 Nie mieszajcie sie w polityke i nie mieszajcie jej z biznesem. Polityka jest dla polityków. Zwykli ludzie powinni zajmowac sie swoimi sprawami. Rosjanie są Słowianami i na szęście relacje między zwykłymi obywatelami Polski i Rosji są lepsze niż politykami. I jednej i drugiej stronie życze mniej zacietrzewienia a więcej pragmatyki i zrozumienia. Najwazniejszy jest spokój tylko on rozwiąże wszystkie problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Nie mieszajcie polityki z biznesem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 09:55 kiedy dowiedziałem się jakiś czas temu o przejęciu od conoco philips przez lukoil staji pod marką jet omijam je szerokim łukiem. Kontrole nad rosyjskim gazem i ropą ma Moskwa, więc sprawą oczywistą jest gdzie idzie zysk wypracowany w naszym kraju. Rosyjskie firmy z ww branży nie kierują się tylko i wyłącznie zasadami biznesu ale przede wszystkim polityką. Jeśli ktoś ma odrobinę świadomości powyższych spraw w mojej ocenie nie powinien tankować na tych stacjach tylko dla tego ze 0,02 pln jest taniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Nie mieszajcie polityki z biznesem IP: *.icis.pcz.pl 28.08.08, 18:53 Wiekszosc benzyny w Polsce jest z rosyjskiej ropy - zeby byc wierny swoim politycznym przrkonaniom powinienes przesiasc sie na pociag. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Nie mieszajcie polityki z biznesem IP: 89.174.23.* 28.08.08, 19:12 Lotos nie przerabia zasiarczonej ruskiej ropy bazuje głownie na bałtyckiej i z morza pónocnego. Orlen już 25 % ropy do przerobu sprowadza tankowcami od arabów zmusza ich do tego polityka ,czarny scenariusz zakłada ze ruscy calkiem zakrecą kurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Nie mieszajcie polityki z biznesem IP: *.icis.pcz.pl 28.08.08, 20:35 Ale i tak wiekszosc ropy w Polsce pochodzi z Rosji, wiec szukanie stacji benzynowej wlasciwej politycznie to trudne zajecie. A jak zechcesz uzywac gazu pod katem politycznym, to w ogole mozesz miec problemy - tutaj jest jeszcze trudniej znalezc cos pasujacego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Nie mieszajcie polityki z biznesem IP: 80.54.173.* 28.08.08, 21:19 tankując na rosyjskiej stacji daje im zarobic dwa razy: na sprzedaży ropy a także marze za handel detaliczny. osobiscie polecam shella, orlen i nestea. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf Re: Nie mieszajcie polityki z biznesem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 21:49 Jak nie beda na neste mataczyc na ilosci to pewnie wroci troche klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nie mieszajcie polityki z biznesem IP: *.aster.pl 28.08.08, 22:03 A co jest wg Ciebie nie tak z iloscia paliwa na Neste? Poki co nie spotkalem sie z zadnymi problemami na tej stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Nie mieszajcie polityki z biznesem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 07:43 Nalej paliwo na jakiejs dobrej stacji (moze byc ta obok bo ma nienajgorsze) i powiedz ile kilometrow wiecej zrobisz. Zobaczysz ze nie oszczedzasz tych paru groszy z litra benzyny z neste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nie mieszajcie polityki z biznesem IP: *.aster.pl 29.08.08, 10:54 Ja nie widze roznicy, a licze spalanie swojego auta bardzo dokladnie. Takie samo paliwo jak kazde inne a jak ktos wdeptuje gaz w podloge, to rzeczywiscie mozna zrobic wtedy mniej km na pelnym zbiorniku niz jezdzac spokojnie po okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Nie mieszajcie polityki z biznesem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 19:45 Przecierz wyraznie ci zaznaczylem ze roznica jest w jakosci paliwa a nie mojej nodze. Neste to gniot a paliwo 95 to szczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
krecik_dewastator Re: Nie mieszajcie polityki z biznesem 02.09.08, 11:43 Windows prawda. Paliwo ma spelniac okreslone normy, dla diesla przykladowo EN590 o ile dobrze pamietam. To jest produkt standaryzowany i roznice w spalaniu wynikaja najpewniej albo ze stylu jazdy, albo z uksztaltowania terenu, ewentualnie z obciazenia pojazdu. Obliczenia nie klamia, a to ze ktos rzuci ze "Neste to gniot" to dla mnie ostatnia kategoria wiarygodnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Nie mieszajcie polityki z biznesem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 17:55 I probujesz mi wmowic ze wlasciciel neste sprawdza te normy za kazdym razem slac najpierw probke paliwa do ekspertyzy? Wiem ze nikt tak nie robi. Ale dobre stacje maja sprawdzonych dostawcow i zawsze wiadomo czego sie u nich spodziewac. Pozatym kary za sprzedaz gownia.... paliwa nie sa duze wiec oplaca sie na takich stacyjkach sprzedawac cos takiego. Nie wiem kto w calym lancuchu logistycznym odpowiedzialny jest za jakosc tego co wlewamy do baku na ww stacji ale da sie zauwazyc ze jest to gorsze niz na firmowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... czy to jest post właściciela pobliskiej stacji? IP: *.pools.arcor-ip.net 29.08.08, 00:51 No właśnie, kto takie posty zakłada. Moim zdaniem, czy LUK, czy inne Orleny czy Shelle jeśli w Polsce inwestują, płacą podatki, zatrudniają ludzi, mają prawo do jednakowej egzystencji. Pewnie jakiś zakompleksiony właściciel pobliskiej stacji płacze, że ludzie wolą lać dobre i tanie paliwo z LUK-a. Właśnie - dobre i tanie. Ja przynajmniej na stacjach tej firmy nigdy się nie sparzyłem. A o Orlenie już tego powiedzieć bym nie mógł. Przestańmy się oszukiwać. Na świecie jest wiele niesprawiedliwości, do polityki wielu państw można mieć zastrzeżenia. Ale podobnie, jak wszyscy oglądali chińskie igrzyska, ludzie będą tankować LUK-owską benzynę. Że rosyjska - a co mnie to obchodzi. Rosyjska, ale w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: czy to jest post właściciela pobliskiej stacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 10:01 dobrze napisałeś "Moim zdaniem, czy LUK, czy inne Orleny czy > Shelle jeśli w Polsce inwestują, płacą podatki, zatrudniają ludzi, mają prawo d > o > jednakowej egzystencji." tylko o to chodzi ze większość zachodnich firm nie płaci transferujac wypracowany zysk do innych krajów np tp sa i orange do francji. Co do zarzucania nieuczciwości na stacjach nestea to nie sądze aby kantowali na ilości bo to za powazna firma. Sprawdzenie czy dystrybutor prawidlowo odmierza ilosc zaatankowanego paliwa mozliwe jest tylko z odpowiednim sprzetem...napewno nie tankując do pełna zbiornik samochodowy. niech kazdy tankuje gdzie chce byle nie na Luk... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm ceny IP: 85.202.153.* 01.09.08, 15:46 Bylem wczoraj pod naszą poludniową granicą i ceny zarówno Pb95 jak i ON ba stacjach BLISKA i Statoil byly odpowiednio po 4,17 !! Zarobo benzyna jak i ropa. A u nas ciagle po 4,40-4,47 :/ ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
czrobert Re: ceny 01.09.08, 19:30 ciekawe co to za paliwo bylo jak notowania dzisiejsze PB95 po 4.19 brutto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HDI Re: ceny IP: 89.174.23.* 01.09.08, 20:13 Faktycznie skubią nas za paliwo, cena baryłki to około 115$ .Kilka miesięcy temu przy takiej cenie disel kosztował 4,00 -4,20zl do tego dolar jes teraz tanszy. Obecnie naszych stacjach disel 4,3-4,5 wiec jest z czego opuscic. Wyjątkowo tanio zatankowałem na Auchanie 4,17 , tylko zaraz nie piszcie ze syf itp. auto śmiga jak na paliwie z markowych stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: ceny IP: 85.202.153.* 01.09.08, 21:26 No tylko na auchan trzeba jechac kilkanascie kilometrów i specjalnie tam jechac po to zeby zatankowac ( nawet do pelna ) malo sie opłaca :/ niestety Odpowiedz Link Zgłoś
krecik_dewastator Re: ceny 02.09.08, 11:44 Wczoraj pod Wroclawiem widzialem diesla po 4.25PLN/litr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 13:09 dzis ropa na rynku po 108 dolarów!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wik Re: ceny IP: 89.174.23.* 03.09.08, 14:29 Nie dość ze nas skubią za paliwo to jeszcze czasem trzeba w kolejkach stać . Odpowiedz Link Zgłoś
yanoooosh Re: ceny 03.09.08, 15:06 Gość portalu: wik napisał(a): > Nie dość ze nas skubią za paliwo to jeszcze czasem trzeba w kolejkach stać . najlepiej to by bylo za darmo i jeszcze jak by do domu przywiezli Odpowiedz Link Zgłoś
yanoooosh Re: ceny 03.09.08, 15:10 z tego co mi sie obilo o uszy to gaz ktory plynie w naszych kuchenkach tez jest z rosji moze ci "narodowcy" "antyradzieccy" zakreca kurek i tutaj . Ciekawe czy jak bys nie zjadl schabowego w niedzile tez bylbys taki antyrosyjski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wik Re: ceny IP: 89.174.23.* 06.09.08, 13:05 Do domu nie musza przywozic , wystarczy ze zaplace za paliwo bez czekania w kolejkach . Szlag mnie trafia jak jest jeden pracownik i zamiast skasowac paliwo wysyla toto lotka lub smazy kielbase Odpowiedz Link Zgłoś
yanoooosh Re: ceny 07.09.08, 09:37 Gość portalu: wik napisał(a): > Do domu nie musza przywozic , wystarczy ze zaplace za paliwo bez czekania w > kolejkach . > Szlag mnie trafia jak jest jeden pracownik i zamiast skasowac paliwo wysyla tot > o > lotka lub smazy kielbase Do centrow handlowych tez pewnie nie chodzisz bo tez kolejki?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm A ropka juz po.... IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 15.09.08, 23:23 94USD za baryłke a ceny na stacjach spadają w tempie 2gr na tydzien :/ Olej opałowy po 3,05 za litr !!!!!!!!!! Kradzież w biały dzień !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcz Re: A ropka juz po.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 00:30 tylko dolar podrozal z 2,05 na 2,5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: A ropka juz po.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 11:36 USD jest dzis po 2,35 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hig Re: A ropka juz po.... IP: 89.174.23.* 16.09.08, 16:02 Tydzien temu tankowałem w Katowicach disel na BP po 4,15 w Czestochowie 4,30. Przy cenie za baryłke 100 $ disel i PB95 powinna byc ponizej 4 zeta . Tankował ktos dzisiaj jakie ceny w Czestochowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gies Re: lukoil IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 29.12.08, 22:54 A Ja Tam więcej nie zatankuje bo tak złego paliwa jak na stacji lukoil na Jana Pawła to jeszcze nie miałem. Porażka nie tankujcie nawet jakby was przypiliło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: lukoil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.08, 09:07 a co za różnica której mafii się kasę nabija polskiej czy rosyjskiej ? Odpowiedz Link Zgłoś