angrusz1 26.08.08, 22:16 syn mój wam powie czyńcie ... " Czyńcie . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: observer Re: " ... cokolwiek ... IP: 212.87.244.* 26.08.08, 22:25 angrusz1 napisał: > syn mój wam powie czyńcie ... " > > Czyńcie . Facet jesteś prowokatorem czy zwyczajnie odbija Ci czasem? Żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: " ... cokolwiek ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 22:53 Myślę,że to bezrobocie tak na niego wpływa. Czas rozejrzeć się za jakąś pracą:) za dużo czasu kolega spędza na necie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: " ... cokolwiek ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 23:15 A potem Jezus zamienił wodę w wino. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 ... cokolwiek ... 28.08.08, 01:36 Gość portalu: p napisał(a): > A potem Jezus zamienił wodę w wino. Czy chcesz nam powiedziec, ze dlatego teraz angrusz ma swira i beredzi bez sensu? Juz dawno wiemy, ze chleje jabole oraz palikoty i ma zwidy i orgazmy na widok purpurata i czerni w czerni. A potem mamy tego skutki na forum Cz-wy i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: ... cokolwiek ... 28.08.08, 06:37 Do pluta : Ile ci płacą za każdy taki post ? Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: ... cokolwiek ... 28.08.08, 14:33 angrusz1 napisał: > Do pluta : > > Ile ci płacą za każdy taki post ? Roznie i zależy kto. Dla parafian udzielam sie za frico. Od agentow wpływu biore od kg, a od słuzb specjalnych z wrogich osrodkow duuuzo! Sam wiesz jak to jest. KASA! Sie liczy. I DOBRE uczynki. A udupianie takich wrogich narodowi, spoleczenstwu Cz-wy, zwyczajnym katolikom i srodowisku nauczycielskiem elementow JAK TY, to misja specjalna "from GOD"!!!! I za to sie szmalu nie bierze. Bo czasem trzeba pro publico bono zrobic cokolwiek. I dla chwalby Pana! Do kiedy nie dojdziesz do rozumu nie licz na miłosierdzie! Na kolana i przez Aleje! Za pokute! Ty zatwardziały grzeszniku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: " ... cokolwiek ... IP: 89.204.197.* 26.08.08, 23:30 Ale zanim to powiedziała, Jezus na jej uwagę o tym, że nie mają już wina powiedział : " czy to moja lub twoja sprawa niewiasto? Jeszcze nie nadeszła godzina moja " Konia z rzędem temu, co zrozumiałby słowa Jezusa tak jak zrozumiała Maryja ;))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Medalikarz Re: " ... cokolwiek ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.08, 01:57 To, co następuje potem, jest nośnikiem tajemnicy. Pan Jezus, jak pamiętamy, odpowiada swej matce używając zwrotu, którego po prostu nie rozumiemy. Dosłownie brzmi on: Co mnie i Tobie? Komentatorzy podają wiele możliwych znaczeń tego zwrotu: Uważa się między innymi, że może on być rozumiany jako odmowa, jako zwrócenie uwagi na niestosowność ingerencji Maryi itp. Z tego wynika, że spotykane w niektórych tłumaczeniach traktowanie słów Pana Jezusa jako pytanie: Czyż jeszcze nie nadeszła moja godzina ? należy traktować jako kontrsens. mateusz.pl/okarol/kana.htm mateusz.pl/okarol/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: " ... cokolwiek ... IP: 89.204.193.* 27.08.08, 08:15 Zapominasz do kogo się Jezus zwracał. Maryja nie była byle kim, aby tłumaczono te słowa tak jak ja napisałam. Była Jego matką i do tego jako jedyna była poczęta bez grzechu pierworodnego. Czyli żadnych błędów nie popełniała i żadnych grzechów. Jej uwaga nie mogła więc być niestosowną ingerencją. Takie coś wynika z grzechu. Do tego grzechu pychy, bo musiałaby uważać, że Jezus jako Bóg nie wie i nie widzi wszystkiego! Jakim cudem Żydzi tak przedstawili relację pomiędzy Maryją i jej synem w życiu nie zrozumiem. Ale Żydzi wrócili do Jehowy i apostołowie pisali pod dyktando Pawła z Tarsu, a on zaczął od dyskryminacji kobiet, którą to dyskryminację Jezus swoją religią zlikwidował. Jezus ani słowa nie wspomniał o grzechu pierworodnym w swoich naukach. Za to satanista Paweł od razu sobie przypomniał. Dlaczego? Aby kobiety zdyskredytować, bo one ze swoją miłością bliźniego były dla niego zagrożeniem. Lepiej od niego rozumiały naukę Jezusa, bo intuicyjnie. Czy to nie powinno dać do myślenia? Paweł, sługa szatana został przez szatana wybrany, aby jako wilk w owczej skórze zniszczyć religię Jezusa. I udało mu się to znakomicie. Nawet po 2 tys. lat ludzie którzy są uczeni nie rozumieją co Paweł zrobił. Takiego spustoszenia dokonał w ich psychice. Jezus wprowadził komunizm oparty na miłości bliźniego, Paweł wprowadził komunizm oparty na wykorzystaniu bliźniego i relatywizm do religii miłości. Paweł postawił podwaliny pod hasło: " równi i równiejsi ". Jezus mówił o tym, aby nie zakopywać talentów. Jeśli kobieta od Boga dostała talent do nauczania to ma go wykorzystać i żaden śmiertelnik woli Boga ( bo to On ją obdarzył tym talentem ) nie ma prawa sie sprzeciwiać, bo grzeszy pychą i krytykuje Boga. Czyli kapłankami mogą być kobiety. A nawet powinny być, bo mają coś czego facetom brakuje: miłość do świata widoczną w oczach jak Jezus!. Dla Jezusa kobiety były tak samo ważne jak faceci, bo Jezus myślał jak kobieta i dlatego zamiast walczyć wybrał drogę pokojową i drogę myślenia strategicznego. To kobiety, jako słabsze zawsze w swoich rodzinach stosowały. Dlatego słowa Jezusa o miłości bliźniego odnosiły się do kobiet tak samo jak i do facetów. Bo czyż kobieta nie jest bliźnim? ;). Komu były potrzebne słowa Pawła: " mężowie miłujcie swoje żony jak własne ciało " ? Jezus takich głupot opowiadać nie musiał, bo w słowach o miłosci bliźniego było wszystko. Nie trzeba było dodatkowo tłumaczyć Jego słów. Bliźnim jest kobieta są dzieci, a rządy w domu to służba. I to mają być rządy ekspertów polegające na niemarnowaniu talentów przez pychę, alkoholizm i przemoc. Dopóki katolicy tego nie pojmą na nic ich wołania do Boga. I tak są przeklęci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: " ... cokolwiek ... IP: *.vf.shawcable.net 27.08.08, 05:25 angrusz1 napisał: > syn mój wam powie czyńcie ... " > > Czyńcie . Cokolwiek chlejesz, to odstaw. Nie czyn sobie wiecej krzywdy. Biale myszki sa tylko we mlynie! Zglos sie do specjalisty od egzorcyzmow. Pomoze. Syn sie ucieszy. I corka tez! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: " ... cokolwiek ... IP: 87.205.44.* 27.08.08, 06:26 Cokolwiek syn ci przyniósł od kolegów nie pal tego więcej imbecylu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: " ... cokolwiek ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 06:33 Do gościa i innych : Te słowa , ten cytat z ewangelii, były powiedziane podczas kazania wczoraj pod Szczytem przez arcybiskupa Nowaka . Jeżeli jesteś obojętny na takie wezwanie to nie czytaj , nie komentuj. Po co tyle agresji i złości ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: " ... cokolwiek ... IP: 89.204.193.* 27.08.08, 08:27 Czyli arcybiskup nie rozumie co takiego powiedziała Maryja. Powinien sie dobrze nad tymi słowami zastanowić. Jezus powiedział swoim życiem tylko tyle: " w ludzich kochajcie obraz Jezusa " i " cokolwiek uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych - mnieście uczynili ". O tym trzeba pamiętać przede wszystkim w rodzinach katolickich, gdzie szerzy sie alkoholizm. I o tym trzeba pamiętać w odniesieniu do ofiar księży pedofili! Czyli nie ma zamiatania grzechów KK pod dywan! Księża pedofile mają być objęci ekskomuniką, bo sieją zgorszenie, a Jezus swój Kościół traktował jak jedno ciało i powiedział: " jesli twoje oko jest przyczyną grzechu - wyłup je ". Więc spowiednicy broniący pedofilów o których wiedzą z sakramentu pokuty są wspólnikami przestępców! I mają być objęci ekskomuniką. Czyli cały KK do ekskominiki a chrześcijaństwo ma wrócić do korzeni bez grzechu pychy! Papież z dogmatem o nieomylności papieża grzeszy grzechem pychy. Ci, co nauczają nawróconych - grzeszą grzechem pychy. I do tego wykorzystują ludzi do zapewnienia sobie władzy i mamony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: " ... cokolwiek ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 08:40 Do Nelly : nie zgadzam się z tobą ( nie we wszystkim ) . Ale mój umysł i wiedza jest zbyt mała by tak z tobą dyskutować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: " ... cokolwiek ... IP: 89.204.206.* 27.08.08, 17:31 Gość portalu: angrusz napisał(a): > nie zgadzam się z tobą ( nie we wszystkim ) . Ale mój > umysł i wiedza jest zbyt mała by tak z tobą dyskutować Nie wmawiaj sobie takich rzeczy. Masz akurat tyle rozumu i wiedzy ile potrzeba, aby zrozumieć o czym mówił Jezus. Jezus niczego innego nie mówił tylko o miłości bliźniego i o odpowiedzialności. Tyle wystarczy. To Paweł z Tarsu wprowadził do chrześcijaństwa pozorną pracę. I wtedy skończyła sie odpowiedzialność, a zaczął relatywizm: " wszystko jest względne ". To nieprawda, bo miłość bliźniego nie jest względna, jeśli jest poczucie odpowiedzialności, a nie pycha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Medalikarz Re: " ... cokolwiek ... i relatywizm. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 21:59 CZTERY GRZECHY WOŁAJĄCE O POMSTĘ DO NIEBA: 1. Umyślne zabójstwo. 2. Grzech sodomski. 3. Uciskanie ubogich, wdów i sierot. 4. Zatrzymywanie zapłaty sługom i robotnikom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: " ... cokolwiek ... i relatywizm. IP: *.cust.o2.ie 28.08.08, 22:41 Cudnie to wypisałeś. Na podstawie tych grzechów możemy mówić o relatywiźmie. Uzupełnię z rachunku sumienia i o własne uwagi ;) 1. Umyślne zabójstwo - najczęstszą zbrodnią w obecnych czasach jest mordowanie dzieci nie narodzonych. Zbrodniarzami w tej materii są: lekarze, położne, rodzice, pielęgniarki i ci wszyscy, którzy do tej zbrodni zachęcali, radzili, zmuszali lub nie przeszkodzili Proszę jak pięknie opisany grzech zabójstwa. A oto, co na temat zabójstwa mówi interpretacja Dekalogu dla potrzeb rachunku sumienia: PIĄTE PRZYKAZANIE BOŻE Nie zabijaj Wszelka krzywda: fizyczna, psychiczna czy moralna, wyrządzona pośrednio lub bezpośrednio, sobie lub bliźniemu - godzi w piąte przykazanie Boże. 1. Szkodziłem sobie na zdrowiu, np. przez nadmiar jedzenia. palenia tytoniu, picia alkoholu, przeciążenie pracą, lekceważenie snu, wypoczynku... 2. Usiłowałem popełnić samobójstwo. 3. Życzyłem sobie lub bliźniemu śmierci. 4. Lekkomyślnie narażałem swoje zdrowie i życie... 5. Zabiłem człowieka, może nie narodzonego. 6. Stosowałem środki wczesnoporonne (mechaniczne lub chemiczne) lub namawiałem do tego. 7. Zachęcałem, namawiałem lub zmuszałem do przerwania ciąży 8. Żywię do bliźnich nienawiść lub niechęć... 9. Pobiłem lub pokaleczyłem kogoś... 10. Gorszyłem bliźnich swoim postępowaniem... 11. Szkodziłem bliźniemu (w jaki sposób?). 12. Namawiałem do grzechu (jakiego?). 13. Prowadziłem pojazd w stanie nietrzeźwym. 14. Lekceważyłem przepisy bezpieczeństwa na drodze lub przy pracy... 15. Nie traktowałem środowiska naturalnego jako dzieła Bożego... 16. Niszczyłem moje naturalne otoczenie lub nie przestrzegałem obowiązujących przepisów odnośnie do ochrony środowiska naturalnego... 17. Znęcałem się nad zwierzętami... 18. Gardziłem drugim człowiekiem... 19. Wyśmiewałem się z bliźniego, przezywałem go... 20. Nie modliłem się za osobistych wrogów i prześladowców... 21. Nie przebaczyłem komuś w swoim sercu... 22. Nie ratowałem bliźniego w zagrożeniu, odmówiłem mu pomocy... 23. Nie panowałem nad swoimi złymi skłonnościami, np. do gniewu, chciwości, zmysłowości, zazdrości... itp. 24. Bawiłem się cudzym kosztem... 25. Przyczyniłem się do rozwoju nałogu u siebie lub u innych (zg). 26. Zadawałem świadomie cierpienia fizyczne, psychiczne lub moralne... 27. Niszczyłem przyjaźń między ludźmi... 28. Zaniedbuję swój rozwój intelektualny, moralny, religijny, fizyczny, umysłowy, psychiczny... 29. Przebywałem w złym towarzystwie... 2. Grzech sodomski - są to grzechy nieczyste przeciwne naturze, np. homoseksualizm. Dlaczego nie dopisano pedofilii? I kto jest zbrodniarzem w tej materii? Pedofile i ludzie, którzy ich kryją. Na spowiedzi dowiadują się kto jest pedofilem. Do tego jak widać podpada to pod grzech zabójstwa. 3. Uciskanie ubogich, wdów i sierot. Jest to grzech wielkiej niesprawiedliwości, którą trzeba koniecznie naprawić przed Spowiedzią świętą lub jak najprędzej po niej. Co znaczy uciskanie wdów i sierot? Ano tylko tyle: dopóki nie są wdowami i sierotami nikt ich nie uciska, bo opiekuje sie nimi mąż i ojciec. Czyli alkoholizmu i przemocy oraz innych zbrodni w rodzinach nie ma! Również podpada pod grzech zabójstwa. 4. Zatrzymywanie zapłaty pracownikom - chodzi o niesprawiedliwe wynagrodzenie, płacenie alkoholem, nierządem lub czymś niegodziwym. Ociąganie się z zapłatą za pracę... itp. Podpada pod grzech zabójstwa! Kto jest zbrodniarzem w tej materii? Ci, co tworzą chore prawo i ci, co je wykorzystują. Jak zresztą w każdym przypadku grzechów wołających o pomstę do nieba. Zbrodniarzami są przede wszystkim ludzie, którzy tworzą chore prawo i ci, co je wykorzystują. Więc i kler. No to co w takim razie? Ekskomunika dla całego KK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly niekot, czyli pies znający języki obce ? :P IP: 89.204.206.* 27.08.08, 17:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: " ... cokolwiek ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 09:24 Gość portalu: angrusz napisał(a): > > Do gościa i innych : > > Te słowa , ten cytat z ewangelii, były powiedziane podczas kazania > wczoraj pod Szczytem przez arcybiskupa Nowaka . > Jeżeli jesteś obojętny na takie wezwanie to nie czytaj , nie > komentuj. Po co tyle agresji i złości ? Szkoda, że nie możesz mnie ty żałosny ćwoku w dupę pocałować, chętnie bym ci ją nadstawił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dokturka Re: " ... cokolwiek ... IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.08, 17:14 Gość portalu: angrusz napisał(a): > > Do gościa i innych : > > Te słowa , ten cytat z ewangelii, były powiedziane podczas kazania > wczoraj pod Szczytem przez arcybiskupa Nowaka . > Jeżeli jesteś obojętny na takie wezwanie to nie czytaj , nie > komentuj. Po co tyle agresji i złości ? Bo to złodziej, pasożyt i drugi rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyangrusz Czytajcie Czytajcie Czytajcie!!! IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.08, 17:32 polecam ksiazke pt. "JEZUS OSKARZA" WSZYSTKO WAM JUZ TAM Jezus wyjasni, oczy otworzy i bedziecie wreszcie u zrodla prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: Czytajcie Czytajcie Czytajcie!!! IP: 89.204.206.* 27.08.08, 17:34 I bez książki wiem o co Jezus oskarża i kogo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: " ... cokolwiek ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 23:24 IX.O1.2008 BAK DE SQUL.NARESZCIE ODPOCZNIEMY Odpowiedz Link Zgłoś