Dodaj do ulubionych

Twierdza Dospel

IP: 2.4.STABLE* / 10.30.68.* 09.10.03, 14:34
Byłem w dospelu po mały świstek i przyznam że zostałem zaskoczony - to nie
firma, tylko twierdza. Wszystko z biuriowcem włącznie ogrodzone, na słupach
co 10 metrów kamery, reflektory, skierowane zarówno na plac jak i na pole
wokół. Przy furtce budynek ochrony, ochorniarzowi trzeba sie wyspowiadać po
co do kogo i dlaczego sie idzie....

Dospel to legalna, oficjalnie działająca firma, ma zapewne wielu
kontrahentów, a wchodzi się do niej jak do ambasady ;) albo kartelu
narkotykowego ;)

Najbardziej rozbawiły mnie te kamery skierowane na łąkę na której pasło się
stado krów.
Obserwuj wątek
    • Gość: joki Re: Twierdza Dospel IP: *.darkstar.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.03, 17:53
      jakbys wiedzial co naprawde tam "produkuja" nie dziwilbys sie
      • piasia Re: Twierdza Dospel 09.10.03, 18:55
        Gość portalu: joki napisał(a):

> jakbys wiedzial co naprawde tam "produkuja" nie dziwilbys sie

o, ciekawe! Oficjalnie wentylatory. A produkt uboczny to pracownicy na zawsze
        zrażeni do tej firmy ;)
        • Gość: Pustak monitoring czy casting ;)???? IP: 213.77.4.* 09.10.03, 20:37
          piasia napisała:

> Gość portalu: joki napisał(a):
          >
          > > jakbys wiedzial co naprawde tam "produkuja" nie dziwilbys sie
          >
          > o, ciekawe! Oficjalnie wentylatory.

Piasiu ;0)))) ciiiii..............
          mnie najbardziej zainteresował ten fragment o monitoringu bydła ;)))
          Nigdy przecież nie wiadomo co bydło wymyśli; a może firma Dospel prowadziła
          casting do Folwarku Zwierzęcego?????

Pozdrawiam
          Pustak ;)
          • Gość: xxx Re: monitoring czy casting ;)???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 22:18
            ale tam sie pasie tylko jedna krowa
            • Gość: Pustak Re: monitoring czy casting ;)???? IP: 213.77.4.* 09.10.03, 22:46
              Gość portalu: xxx napisał(a):
              > ale tam sie pasie tylko jedna krowa

Czyli mamy finalistkę ;)))

A tak serio serio....
              Dospel czy inna firma - jak rozumiem - ich kasa ich decyzja. Takie czasy, jeśli
              byłbym właścicielem przypuszczalnie robiłbym to samo. Przecież nie jest to
              miejsce publiczne, więc jeśli chcę się w takie miejsce dostać musze poświęcić
              odrobinę swojej prywatności. Po to stoi na bramce ochroniarz co by warował i
              baczył. Swego czasu zdarzyło mi się zaobserwować w biurowcu Idei scenkę, która
              tylko z pozoru była nieprzyjemna. Petentka miała sprawę w dziale marketingu,
              więc uprzejma miss w recepcji wypytawszy ją dokładnie o co chodzi, wykonała
              parę telefonów wewnątrz firmy. Po kilku minutach zjawiła się inna pracownica
              która zaprowadziła ją do odpowiedniej osoby. Szybko i skutecznie, bez błądzenia
              interesanta po różnych piętrach i pokojach w poszukiwaniu informacji. Poza tym
              w ramach bezpieczeństwa taka konsekwentna polityka pozwala szybko i skutecznie
              ograniczyć pole manewru intruza; w przypadku petentów o lepkich rękach
              ogranicza im pole manewru, w nagłych przypadkach(np. pozar) pozwala określić
              ilość osób które gdzieś tam jeszcze w budynku są etc etc etc.
              Uważam,że można na opisaną sytuację spojrzeć również i z zaprezentowanego
              przeze mnie punktu widzenia.
              Pozdrawiam
              • Gość: xxx Re: monitoring czy casting ;)???? IP: 195.116.246.* 10.10.03, 10:16
                nie wiem Miki czemu cie to dziwi. W wielu firmach jest podobnie, do TRW tez nie
                wejdziesz, do Uniprofilu tez
                • Gość: expertum credere p differentia specifica IP: *.intern.wittmann / 10.100.69.* 10.10.03, 13:22
                  w TRW idzie zarobic...
    • Gość: Przyjaciel Re: Twierdza Dospel IP: 213.199.204.* 10.10.03, 15:02
      Z tymi stadami krów to miałeś rację i z twierdzą też mieszkam koło dospelu i
      naprawde wieczorem wygląda jak jasna góra widać go z daleka
    • Gość: ZEMECKIS Re: Twierdza Dospel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 10:12
      Gość portalu: miki napisał(a):

> Byłem w dospelu po mały świstek i przyznam że zostałem zaskoczony - to nie
      > firma, tylko twierdza. Wszystko z biuriowcem włącznie ogrodzone, na słupach
      > co 10 metrów kamery, reflektory, skierowane zarówno na plac jak i na pole
      > wokół. Przy furtce budynek ochrony, ochorniarzowi trzeba sie wyspowiadać po
      > co do kogo i dlaczego sie idzie....
      >
      > Dospel to legalna, oficjalnie działająca firma, ma zapewne wielu
      > kontrahentów, a wchodzi się do niej jak do ambasady ;) albo kartelu
      > narkotykowego ;)
      >
      > Najbardziej rozbawiły mnie te kamery skierowane na łąkę na której pasło się
      > stado krów.

A co ma piernik do wiatraka ??? Zastanow sie co piszesz ! DOSPEL to prywatna
      firma i jezeli wlasciciel bedzie mial ochote to umiesci tam same kamery i nic
      wiecej i tacy jak ty beda chodzic i sie dziwic ? Skad ty mozesz wiedziec co
      jest w tym budynku i dlaczego jest tak chroniony ??? Pozatym jak wspomnialem
      na wstepie to prywatna firma takze nie jest finansowana z naszych (budzetu
      panstwa) pieniedzy.
      To jest wlasnie problem Polakow - gadaja bez sensu - czlowieku firma DOSPEL
      odniosla naprawde duzy sukces widac jej wlasciciel okazal sie byc osoba
      przewidujaca i zapobiegliwa - to tez czesc ich sukcesu poniewaz byli wstanie
      przewidziec ewentualne problemy itd... Mysle ze to jak ten budynek jest
      zabezpieczony to po pierwsze nie twoja sprawa a po drugie napewno jest to
      uzasadnione - w takich firmach zwykle nic nie dzieje sie przypadkowo zwlaszcza
      przypadkowo nie sa wydawane pieniadze ...
    • Gość: Cola Re: Twierdza Dospel IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.10.03, 00:56
      To nie twierdza to Oświęcim!!! Brakuje tylko krat i drutu kolczastego pod
      wysokim napięciem. Kiedyś pracowałem było OK, ale teraz żyć się nie da. Gnębią
      jak mogą. Pozdrowienia dla współwięźniów. Heil!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka