b999 06.12.06, 10:00 W najbliższą sobotę około godziny 13 pierwsze samochody będą mogły przejechać oddanym do użytku nowym tunelem pod Rondem im. gen. Jerzego Ziętka. Więcej tutaj; najprawdopodobniej udam się tam porobić parę fotek :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
settembrini Re: Tunel 06.12.06, 10:08 jestem ciekaw w jakim stopniu tunel udrozni rondo i ulatwi transfer na linii polnoc- poludnie. bo dla nas to chyba ten efekt jest najwazniejszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
b999 Re: Tunel 06.12.06, 10:15 Wydaje mi się, że jednak udrożni. Bądźmy dobrej myśli :) Odpowiedz Link Zgłoś
bronkiewa Re: Tunel 06.12.06, 10:25 Z pewna obawą klikałem słynny link "tutaj" ;)))) A do ad remu : Nareszcie, bobyło super nieciekawie, mysle że odetchnie Sokolska, Morcinka takoż i kawałek Oblatowo Stęślickiego.. Istotne jest to "przestrojenie świateł" na skrzyżowaniu lekko feralnym (Grundmanna-Chorzowska) bo i wypadków było tam jak mrówków... PS. To nie w temacie, ale odradzano mi szpil sobotni... Szkoda... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
support.agent Re: Tunel 09.12.06, 21:24 Dajcie znać jak zobserwujecie znaczący spadek ruchu...dajmy tunelowi tydzień, może jeszcze nie wszyscy są poinformowani.. pzdr, sa Odpowiedz Link Zgłoś
bronkiewa Re: Tunel 09.12.06, 21:40 jechałem dwa razy dziś - czyli wte i wewte... Wygląda, że ludzkosć jeszcze nie jarzy, bo ruch na naziemnej Chorzowskiej spooory.. Bez szans na przebicie się z tunelu do naszego zjazdu w Stęślickiego... Ale, jak będą to lokalne uliczki - daj Boże.. Myslę, że to zagra od stycznia.. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
support.agent Re: Tunel 10.12.06, 15:20 Ta-Da! To działa! Dziś wracając z PLUS Discount Korfantego zauważyłem radyklany spadek spadek ruchu w kierunku wiadomym, napisze więcej- przejeżdżając rondo po prawicy swej nie dostrzegłem nawet pół samochodu. Wiem że niedziela i 11 rano, ale mimo wszystko dość dziwnie to wyglądało ;) Dziś wieczorem będę miał okazje sprawdzić tunel w dwóch kierunkach. pzdr, sa Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Tunel 10.12.06, 17:44 przejezdzajac tramwajem o 17 przez rondo tez stwierdzilem, ze na ruch na powierzchni znacznie mniejszy. ale miarodajne beda tylko dni robocze. Odpowiedz Link Zgłoś
bronkiewa Re: Tunel 10.12.06, 21:02 Optymisty !!! Ale, ale - przy niedzieli rondo puściutkie, skrzyzowanie sokolska - Chorzowska - takoż, Tylko trzymac kciuki !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz na razie jest lepiej 11.12.06, 09:20 Dzisiaj rano było dużo lepiej niż zazwyczaj. Zobaczymy co będzie za tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
b999 Re: na razie jest lepiej 12.12.06, 09:05 Otóż miałem ci ja okazję podróżować wczoraj ok godz. 15 w okolicach Ronda. Sam dojazd do Ronda od strony Rynku uważam za satysfakcjonujący (pomijam sprawę odc. Francuska - Al. Korfantego); ruch odbywał się płynnie - bez większych przestojów, jak to miało miejsce poprzednio. Natomiast kompletną porażką okazało się synchro sygnalizacji świetlnej w rejonie wiaduktu na ul. Sokolskiej. Otóż chcąc skręcić w prawo na Sokolską w kier. "Kosmosu" musiałem oczekiwać ok. 4 min.; co więcej tyle samo musiały czekać tramwaje (vide koncepcja "Modernizacja linii tramwajowej 6/41"). Początek cyklu rozpoczyna się wypuszczeniem Sokolskiej w kier. północym / później Sokolska w kier. południe (obydwa kierunki osobno), dopiero później wypuszczane są kierunki wschód-zachód (z i do Chorzowa). Generalnie poszło mi szybciej wjechać na Rondo z ul. Moniuszki, niż dostać się na Sokolską... Mniemam, iż to jest faza testowa ustawienia sygnalizacji, i że panowie z Synchro gop-u jednak dostosują światełka do warunków panujących na skrzyżowaniu. P.S. Oczekując na zielone w celu skrętu w prawo na Sokolską, miałem chwilę aby poobserwować co się dzieje na następnym skrzyżowaniu (Chorzowska/Stęślićkiego/Grundmanna) - okazało się, że tam zaczynają się tworzyć korki, najprawdopodobniej również w związku z sygnalizacją... Pożyjemy - zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
bronkiewa Re: na razie jest lepiej 12.12.06, 11:18 Oceniam tylko jedną "nitkę" - Al. Korfantego od nas do Ronda i jestem oszołomiony jej pustością... Pomiary z wczoraj ok. 8.30, 16.00 Dzisiaj - 8.45 Wynik - puściutko !!!! Odpowiedz Link Zgłoś