kinier 22.09.08, 20:49 Proszę przeczytać, ważne: www.eprzemysl.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=260&Itemid=64 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Pandze mówimy stanowczo NIE! IP: 89.174.23.* 22.09.08, 21:35 Popieram!!!!!!!!! Nie kupujcie tego świństwo!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Pandze mówimy stanowczo NIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 21:50 Ja też mówię stanowcze nie!!! kupiłam ją może ze trzy razy bo cena była atrakcyjna i kiedyś tak z ciekawości chciałam się coś dowiedzieć o tej rybie i doznałam szoku!! Odmiana rekina i te hormony to poprostu coś okropnego.Od tamtej pory tego g...wna nie tykam choćby za darmo to tego nie wezmę. Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka.0 Re: Pandze mówimy stanowczo NIE! 22.09.08, 23:08 dla mnie byla okropna i nie jem juz jej od dluzszego czasu... I mam racje heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamski kucharz Re: Pandze mówimy stanowczo NIE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.08, 08:53 Ale czy stronka z tak spreparowanymi informacjami nie wydaje się być przede wszystkim pogonią za tanią sensacją? Jakieś brednie o wstrzykiwaniu produktów moczopochodnych... Rybce robi się zastrzyk z syntetycznego hormonu raz - by ją nakłonić do rozmnożenia, natomiast kurczaczka faszeruje się hormonami i przemieloną kurczaczą padliną przez jego całe, długie sześciotygodniowe życie. A karp żre glizdy z wysypiska i śmierdzi mułem lecz mimo to go lubię. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ygawa Re: Pandze mówimy stanowczo NIE! IP: 212.160.172.* 23.09.08, 08:27 hej ! napiszcie coś o tej rybie. Jest stosunkowo nie droga w porównaniu z pozostałymi rybami, a co za tym idzie ludzie chętnie ją kupują. Jadłam ją dwa razy ale moja rodzicielka chętnie by ją częsciej przyżadzała...Pozdrawiam serdecznie i dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
rosefinder Ludzie, nie dajcie się zwariować 23.09.08, 09:34 Jakby się zastanowić, to nic prawie nie powinno się jeść. Albo sposób hodowli niezdrowy, albo niehumanitarny, albo szkodliwe dodatki lub pozostałości po substacjach wspomagających uprawę. Swoją drogą zawsze z podziwem oglądałam działeczki z rzodkiewkami i sałatą tuż przy trasie szybkiego ruchu :) Czyli: wszystko co jemy może być niezdrowe, ale umrzeć z głodu też niezdrowo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciezarna Re: Ludzie, nie dajcie się zwariować IP: *.spidernet.pl 23.09.08, 10:08 nie powiny jesc kobiety w ciazy z powodu dodawanego hormonu ktory moze wywolac przedwczesny porod albo poronienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamski kucharz Re: Ludzie, nie dajcie się zwariować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.08, 11:00 Taaa... Dodawanego??! To co w pierwszej lepszej gumie do żucia występuje w stężeniach setki tysięcy razy większych niż ewentualny hormon w rybie, uszkadza (nie "może uszkadzać")układ nerwowy a głupota ludzka utrzymuje na stałym, dość wysokim poziomie. Aby dziecko było zdrowe - kokardka z bozinką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Pandze mówimy stanowczo NIE! IP: *.rev.masterkom.pl 23.09.08, 10:34 Nie dostrzegam tutaj nic dziwnego. Osobiście pangi nie kupuję bo jest w cholerę innych lepszych ryb. Taka jest niestety specyfika produkcji żywnościowej - jakbyście poczytali np. o hodowli drobiu czy innych zwierzaków na obój to też byście się wielce bulwersowali. Niestety teraz produkuje się dużo i skończyły się czasy gdy rolnik miał 2 krówki, 3 świnki i 15 kur. Trudno żeby każdej rybie dać oddzielny zbiornik wody ... bo to "humanitarne" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirania Re: Pandze mówimy stanowczo NIE! IP: *.realestate.net.pl 23.09.08, 14:57 Z tego artykułu wynika, że z moczu kobiety ciężarnej pobierany jest hormon oksytocyna i dzięki niemu ryba się rozmnaża???? Idę smażyć pangę na obiad - rozbawiona do łez ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamski kucharz Re: Pandze mówimy stanowczo NIE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.08, 15:04 Wszystkie ciężarne - do skupu moczu marsz! Jest szansa zarobić na koniunkturze na pangę! (pomimo że od ponad pół wieku uzyskuje się hormon syntetycznie) Czego się nie wypisuje by zaistnieć w internecie. Już Nasza_Klasa nie wystarcza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r2d2 Panga na hormonach :( IP: *.prenet.pl 23.09.08, 21:16 jezeli komus do smiechu to poszperajcie dokladniej w internecie to sie dowiecie w szczegolach jak hodowana jest ta pyszna panga o ktorej jeszcze kilka lat temu nikt nie slyszal . Ostatnio w Chinach zatrulo sie dziesiatki tys dzieci mlekiem , kilka zmarlo , ale to pewnie tez jakas tania intenetowa plotka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wil Re: Panga na hormonach :( IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.08, 21:24 tak czy siak to jedna z tańszych ryb na rynku.Ja zarabiam 2 tyś ,czyli na czestochowe nie najgorzej ale kur..nie stać mnie na to zeby jesć kawior,więc bede jadł pange,bonie chce żyć gorzej niż ta ryba!!!i wpie....smakołyków ze śmietnika.Nie stać mnie na nic lepszego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamski kucharz Re: Panga na hormonach :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.08, 21:43 Jasne. A przy okazji poszukajcie w jakich warunkach żyje na wolności pyszna przydenna ryba flądra. Przy flądrze to panga ma aquapark i kamienicę kupiecką w jednym. A jeśli chodzi o zatrucia dzieci? - Pangi, w odróżnieniu od mleka nie fałszowano. Ale poczekajmy jakiś czas a pojawią się sensacyjne, spiskowe teorie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cheetah Re: Panga na hormonach :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 22:01 Rozumiem, że z kurczakami i ptasią grypą jest spokój? Może coś w tym jest, że takie "plotki" rozpuszcza konkurencja?... A pangi i maślanej nie jadam, bo mi nie smakują. Wolę pstrąga albo pospolitego mintaja czy morszczuka. I tyle. Aha. A z ryb polecam do spróbowania belonę. Ma fajne seledynowe kości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WUJEK KARPIK Re: Panga na hormonach :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.08, 23:03 Belone chyba naswietlaja skoro ma zielone OŚCI /kosci maja zwierzeta/ Zobacz czy nie swieci na patelni SMACZNEGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Panga na hormonach :( IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.08, 23:11 wiadomosci.wp.pl/kat,89916,title,Schwytano-sprawcow-zatrucia-mleka-w-Chinach,wid,10373192,wiadomosc_video.html?ticaid=16a97 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cheetah Czytaj, wujku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 23:43 pl.wikipedia.org/wiki/Belona_pospolita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamski kucharz Re: Panga na hormonach :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.08, 23:40 Belona jest super. Tylko ten zielony szkielet powoduje że nie cieszy się zbyt dużym zainteresowaniem i ciężko ją kupić. Najczęściej była w Auchan, lecz ostatnio i tam jej brakło. W sumie to ludzkie ofiary ptasiej grypy można chyba na palcach policzyć. Niebezpieczeństwo nie polegało na zagrożeniu życia ludzi (jak to kreowały media), lecz na bardzo wysokiej śmiertelności i zaraźliwości wśród ptaków hodowlanych. I w rezultacie kilka ich milionów zakończyło życie w dołach z wapnem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cheetah Belona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 23:05 Belonę można czasami "ustrzelić" w Tesco. Udało mi się to kilka razy i to nawet nie tak dawno. Naprawdę smaczna. PS. Czasami na stoiskach rybnych można kupić tzw. białą rybę. Kiedyś wypytałam sprzedawczynię, która niechętnie przyznała, że pod tą nazwą kryje się błękitek. Pamiętam "aferę" z nim w latach 80. Już wtedy próbowano kupującym sprzedać chore czy zarażone czymś ryby... Odpowiedz Link Zgłoś
rosefinder ciekawe... 24.09.08, 13:46 już dwa dni minęły a nikt jeszcze nie założył wątku np. pod tytułem "skup moczu ciężarnych - gdzie????" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamski kucharz Re: ciekawe... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.08, 13:53 Może jest jakiś, tyle że podpięty pod jakiegoś "plotka" czy "pudelka"? Nie ważne gdzie - ważne za ile! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rosefinder Re: ciekawe... 24.09.08, 22:58 Nie ma. Chyba ludzie nie chcą zarobić... to świecki cud! A szkoda, byłby ubaw. Przynajmniej taki jak przy wątku w którym panna żaliła się że jej chłopak sika na siedząco (co za zgroza!). Byle co ludzi szokuje, pozazdrościć tylko takiej świeżości doznań :) Odpowiedz Link Zgłoś