Dodaj do ulubionych

internet od ery, czy dobry?

29.10.08, 10:56
chciałabym założyć bezprzewodowy modem do internetu jaki oferuje
sieć ERA. Interesuje mnie ten najtańszy za 49 zł. za szybkość
transferu 1GB.
Czy ktoś ma może taki internet? Czy dobrze działa czy są jakieś
zakłócenia albo przerwy w dostępie?
Proszę o opinie bardziej doświadczonych ode mnie :)
dzięki:)
Obserwuj wątek
    • Gość: zenek Re: internet od ery, czy dobry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 12:00
      Niuńko 1 GB to limit po przekroczeniu którego zmianie ulegają
      parametry a nie żadna prędkość!!!
      Tak czy inaczej to tragicznie powolny internet, szkoda na to nerwów.
      kasa wywalona w błoto niezależnie od sieci.

• Gość: ZiomBoy Re: internet od ery, czy dobry? IP: *.prenet.pl 29.10.08, 13:03
        W Placy za 45 zl jest limit 5 Gb. Kolega ma, uzywa i jest bardzo zadowolony.
        • njurek7 Re: internet od ery, czy dobry? 29.10.08, 15:45
          Polecam ten link:
          wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5859354,Takie_rzeczy_tylko_w_Erze.html
          • vanos24 Re: internet od ery, czy dobry? 29.10.08, 17:48
            bardzo słaby, moja kobieta ma taki net.
            fakt w warszawie ,Krakowie,Wrocławiu i w innych większych miastach jest
            rewelacyjna prędkość.
            a w czewie na tym nawet nie obejrzysz filmiku na YouTube :)
            wiec warto poczekać aż era będzie miała lepsze nadajniki.
        • Gość: niunia_1977 Re: internet od ery, czy dobry? IP: 89.174.23.* 29.10.08, 20:20
          a możesz wyjaśnić co to ta "Placa" ????????
          • exenet Re: internet od ery, czy dobry? 29.10.08, 22:14
            Zapewne chodzi o Play www.playmobile.pl
    • Gość: **** Re: internet od ery, czy dobry? IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.08, 17:05
      mam taki internet i powiem tak:
      predkosc jest do 7,2 lecz taka jest mozliwa w duzych miastach jak W-wa Krk, Wroc
      Pozn w czewie mozesz uzyskac najwiecej 5 a na wiosce max 1 po czym we wszystkich
      przypadkach przy sciaganiu plikow transfer maleje zgodnie z ograniczeniami wiec
      jest to raczej internet do przegladania stron niż sciagania
    • dominik.wu Fatalny !!! Nie bierz 29.10.08, 19:23
      Nie bierz!
      Wiem, że korci. Mnie tez pokusiło i żałuję. Lepiej zaabonuj pierwszą lepszą
      radiówkę i będzie o niebo lepiej, niż BlueConnect Era. 1GB to limit danych
      wysłanych i odebranych łącznie, po wyczerpaniu którego prędkość z najwyższej
      dostępnej (ostatnio lampka w modemie świeci mi na niebiesko, więc UMTS jest
      dostępny) do najniższej, czyli GPRS. Prędkość GPRS w wydaniu ERY to 16 kb/s w
      obie strony, co w przeliczeniu na ilość daje 2 kB/s. Oznacza to, że plik WORDa
      będziesz ściągać dłużej, niż minutę. Przez Skype nie porozmawiasz, bo GPRS nie
      obsługuje połączeń ciągłych. Do samego przeglądania stron też trzeba mieć duuużo
      cierpliwości.
      Jeszcze 10 miesięcy i po umowie...
      • Gość: niunia_1977 Re: Fatalny !!! Nie bierz IP: 89.174.23.* 29.10.08, 20:19
        no to mnie pocieszyliście, że ho ho:(
        dla mnie 1 GB to więcej niż mam teraz, bo mam właśnie radiówkę w
        Alfanecie z najmniejszą prędkością i płącę im za to 35 zeta co
        miesiąc. myślałam więc, że niewiele większe poniosę koszty a lepiej
        mi necik pochodzi z Erą. ale widać przeliczyłam się...
        to gdzie mogę mieć szybszy necik za niewiele większą kasę?
        chodzi mi głównie o skypa, bo z rozmowami nie mam problemu, ale jak
        już załączę kamerkę to chyba mało kto mnie zrozumie po drugiej
        stronie ( strasznie przerywa i zwalnia )
        • Gość: tomek Re: Fatalny !!! Nie bierz IP: 85.234.150.* 29.10.08, 22:41
          Niunia 1GB to to ile mozesz sciagnac danych z internetu i do niego wyslac
          lacznie, predkosc to zupelnie co innego i przypuszczam ze nie bedziesz maila
          szybszej niz przez radiowke teraz.

Lepiej zmien po prostu dostawce radiowego internetu. Jest kilkunastu o ile nie
          jeszcze wiecej w Czewie.

tmk
          www.gazetos.pl
          • dominik.wu Re: Fatalny !!! Nie bierz 30.10.08, 00:02
            Tomku, proszę, nie mieszaj.
            Jestem abonentem tej usługi, więc wiem, co to za czort.
            1GB (i tak sypnęli, bo ja mam limit 0,5 GB) to limit danych wysłanych i
            pobranych łącznie z najwyższą dostępną prędkością, czyli w Częstochowie ostatnio
            HDSPA czy w porywach 3G (więc nawet 7,2 MB/s). Po wyczerpaniu tego limitu nadal
            możesz korzystać z neta, ale prędkość spada do GPRS, czyli marnych 16 kb/s. Niby
            wystarczy na połączenia audio, ale połączenia głosowe nie mają racji bytu via
            GPRS, w którym dzieli się dane na pakiety i wysyła. Rozmawiać się więc nie da.
    • Gość: look Re: internet od ery, czy dobry? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 22:54
      jak dla mnie ten internet jest do dupy niby fajnie bo bezprzewodowy ale sorry te
      limity?? wejdziesz na parą stron zobaczysz kilka filmików i co?? kończy Ci się
      limit i bulisz jak za zborze .... lepiej radiówka albo coś na stałe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka