angrusz1 01.11.08, 12:00 No i PO emerytom nie przpuści . Pora żyć z tego co się odłożyło . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: W Re: emerytury IP: *.vf.shawcable.net 01.11.08, 13:27 angrusz!!! Ty i emerytura? A z jakiego powodu? Przeciez tobie do 65 lat zostalo tyle co mlodemu milicjantowi do renty. Tak na oko z 15 latek to musisz poczekac:))) Przedluzanych "studiow" na niepotrzebnych kierunkach i maltretowania mlodziezy szkolnej nawet za komuny do prac szkodliwych dla zdrowia nie zaliczali. CHyba, ze za podstawe wylicza ci jakies prace ogrodnika u cichociemnych:))) Ale o takiej nam nie wspominales.... jeszcze. I jak juz o oszczednosciach nam powiadasz, to opowiedz jeszcze jakie oszczednosci legalne moze miec facet dorabiajacy na polsmiesznych etatach jako zapchajdziura "uczacy" angielskiego w rozjazdach poza Czestochowa? To ty jakis CUDotworca jestes robiacy konkurencje Tuskowi:)))) Nie wmowisz nam ze wyciagasz kapital z dawnego przemytu, kiedys za pilota w komsomole dorabial:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 14:21 Do W ; Ależ to nie ja ma żyć z tego co odłożyłem . Mi jescze sporo lat pracy i płacenia składek zostało . Ale emeryci , dzisiejsi emeryci powinni żyć z tego co odłożyli bez dotacji budżetowych . To jest to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: emerytury IP: *.vf.shawcable.net 02.11.08, 01:53 Angruszu! Ty chyba komunista ideologiczny jestes. Nie martw sie o reszte. Martw sie o siebie. Komunisci praktyczni - jak pamietasz zapewne - najpierw do siebie co mogli, a potem dla ludu z trybuny ideolo o dobrobycie tych co z miast i WSI:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 09:08 Do W : WSI ??!! myślałem , że to już historia . A tu oni znowu działają . Pod jakim szyldem ? " stowarzyszenie miłosników pieśni włoskiej " ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: emerytury IP: *.vf.shawcable.net 02.11.08, 12:09 Gość portalu: angrusz napisał(a): > > Do W : > > WSI ??!! myślałem , że to już historia . Uoj Angrusz, angrusz! Z toba jak z Jasiem i chusteczkami.... wszystko ci sie kojarzy:))) A co do historii, to ... sie toczy. > > A tu oni znowu działają . Pod jakim szyldem ? - Co sie pytasz jak wiesz:)))) > " stowarzyszenie miłosników pieśni włoskiej " ? Tez! Ale najczesciej po reinkarnacji wystepuja w formie kolek rozancowych, pielgrzymowac tez uwielbiaja z piesniami na ustach, bardzo lubi ich generalicja - dla niepoznaki zwana zakonna i pokapelanska, opanowali tez srodki masowego przekazu, a jakis czas temu podjeli probe opanowania stoczni w Gdansku. Kilka miesiecy temu udaremniono krecia robote tych sil tej zlej mocy, kiedy probowali ryc pod Toruniem. A skoro w temacie emerytury -smy, to maja WSIowi nienajgorsze skoro na zew gotowi sa przeslac wodzowi wszystko, az do ostatniego wdowiego grosza. I angruszu! Ty w koncu wiesz lepiej, to moze powiesz. Kto po przemundurowaniu kazal tym antypolskim silom" narodu ubrac berety z welny moherowej? Przecie to z daleka widac i dekonspiracjami pachnie na pare km od Torunia:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: emerytury 02.11.08, 13:35 Do W : Ja tam z WSI a jakiejkolwiek są postaci trzymam się z daleka . O ile moje umiejętności pozwalają na odróżnienie ich . Nie powiem , można mnie oszukać mimo iż zachowuję czujność . Mówisz , że to tutaj jest ich siedlisko , może . Ale i gdzieś indziej ich więcej . Agentów było sporo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krecona1 Re: emerytury IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 01.11.08, 13:45 popieram. Zniszczyłeś tego debila angrusza1:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 10:00 Stało się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: emerytury IP: *.vf.shawcable.net 07.11.08, 14:50 angruszu! Jeszcze nic sie nie stalo. Dopiero sie stanie jak Don Kaczore zglosi veto do ustawy i ZADNYCH pomostowek nie bedzie:))) Tym razem Don Kaczore i twoja spolka niczego juz nie nawali na wrogie sily i UKLAD:))) Inaczej mowiac wpuscil Tusk Kaczora do wora na samo dno. Teraz jego otluszczone kancelisty maja co do roboty przy wykrecaniu kota przez wyzymaczke. Co mnie cieszy, bo nie lubie PiSu ze wzgledow estetycznych...takze:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: emerytury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.08, 18:07 A ja ubolewam nad tym ,że nie przyjeto projektu ustawy prezydenckiej. Jestem bezrobotna ( 54 lata ) nie moge znależć pracy . Już jest mi wstyd ,że urodziłam się za wcześnie lub tez o 1 rok za pożno.( szukam , szukam , wysyłam CV - i nic . Mam kwalifikacje , ale ...... ) To, o czym mówi Rząd : 50 + , - to totalna bzdura ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mage Re: emerytury IP: *.zana.trustnet.pl 07.11.08, 22:49 Czas najwyższy ukrócić rozpasane emerytury pomostowe, to relikt przeszłości i jesteśmy jedynym krajem na świecie z tak rozbuchanym systemem emerytur pomostowych. Pomostówki tylko dla ludzi pracujących w uciążliwych warunkach. Dobrze, że się za to zabrali, lepiej późno niż wcale, kto byłby później na to łożył pieniądze???? O tym nikt nie myśli, a każdy chce brać - nadszedł czas oszczędzania.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colo Re: emerytury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.08, 22:56 Relikt??? To było już coś takiego??? Kto korzystał z emerytur pomostowych??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incognitus Re: emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 23:06 Andrzeju, zajmij się czymś pożytecznym - na przykład podnoszeniem kwalifikacji nauczycielskich. Albo pracą naukową, doktoryzuj się w końcu. Bo to wstyd, gdy taki człowiek trwoni czas na bzdury i zarasta ideologicznym chwastem, zamiast się ogarnąć. To taka koleżeńska rada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gitarzysta Re: Byl taki jeden. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.08, 16:54 Byl taki jeden,co pracowal w Czestochowskiej firmie ,co miala najwyzszy biuroiec w miescie.Witam M....... .M...... przychodzila do pracy na godz. 6.00. Do godz.7.00 sie sztyftowal,aby przywitac kierownikow.Wital ich do goedz. 9.00. O godz 9.30 bylo sniadanie,co dzien jadl chlopina jajesnice,bo jajczarnia byla blisko.Sniadanko bylo do godz 10.30.Po sniadaniu zaczal pracowac do godz 13.30.Zawsze punktualnie o godz.14.00 wychodzil z pracy.Jednym slowem Wzorowy Pracownik.Poruszyles angriusz drazliwy,i nie wygodny temat,przez co Andrzejku dostaniesz srogie baty.Musze konczyc ,bo o godz 21.00 musze ,gdzies tam,co nie co zagrac. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: emerytury 08.11.08, 19:56 Gość portalu: incognitus napisał(a): > Andrzeju, zajmij się czymś pożytecznym - na przykład podnoszeniem kwalifikacji > nauczycielskich. Albo pracą naukową, doktoryzuj się w końcu. Bo to wstyd, gdy t > aki człowiek trwoni czas na bzdury i zarasta ideologicznym chwastem, zamiast si > ę ogarnąć. To taka koleżeńska rada. Incognitusie! Przeca my mu to od lat tlumaczymy, a on nic:))) Ale ciekawe jest, ze ponoc, jesli mu zakazac plesc o nauczycielstwie, klerykalizmie i podobnych, to z angrusza calkiem strawny facet:))) Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: emerytury 09.11.08, 08:29 Do incognito ; Kwalifikacje zawsze mozna podnosić . Ale czy jest sens . Do tego co robiłem nie potrzeba mi bylo lepszych kwalifikacji tylko elementarnego porządku na lekcji . Przy tych narzędziach dyscyplinujących było niemozliwe zaprowadzenie elementarnego porządku . Co do innych rad to miło połechtałas moją próżność uznając , że powinienem zrobić doktorat ale stojąc na ziemi twardo uznaję , że w tym wieku raczej to mało prawdopodobne - cała procedura to około 6- 10 lat - no i kosztowna .( umiejetności intelektualne są też ważnym czynnikiem - sądzę , żebym podołał ale wiele lat temu ). A tak w ogóle to ja raczej byłem zainteresowany poszerzaniem wiedzy - studia w różnych kierunkach aniżeli pogłębianiem wiedzy np doktorat z " ekstrakcji wegla toluenem w warunkach nadkrytycznych " . Lubię natomiast wypowiadać swoją opinię , więc to robię . Chociaż nie mam pewności czy i ile rozsądnych ludzi to czyta . Śledząc tu różne wypowiedzi to dochodzę do wniosku , że na necie zwykle jest większość durniów i oszołomów , chociaż potrafiących stukać w klawiaturę . Ludzie poważni i z wiedzą i doświadczeniem życiowym , jeszcze nie bawią się internetem i forum . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 12:32 Oto cytat z wiadomości BBC ( angielska stacja TV państwowa ) : However, only half of their years after 50 will be free of ill- health, according to the figures. In Germany and Finland, the gap between life-expectancy and healthy years is even worse. The newest entrants to the EU, already recording lower life expectancies than established members, appear to have populations blighted by chronic illness in old age. She said that the figures might be useful to governments who are trying to work out the number of older people able to remain working, or who will need health care. Z tekstu wynika , że dobrze robi PO , że wydłuża okres konieczny do pracy by dostać emeryturę . Ludzie dłużej żyją i nawet jeszcze około 10 lat po pójściu na emeryturę cieszą się dobrym zdrowiem . Niestety po tych 10 latach zdrowie zaczyna się psuć . A to oznacza , że PO winna znacznie zwiększyć składki na ochronę zdrowia , bo starszych ludzi a z czasem mających problemy zdrowotne będzie przybywać . To jednak nie dociera do władz PO i nadal toleruje niedofinansowaną służbę zdrowia w sporej części funkcjonujacą dzięki datkom prywatnym od samych chorych , co rodzi patologię . Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: emerytury 18.11.08, 01:54 Gość portalu: angrusz napisał(a): > A to oznacza , że PO winna znacznie zwiększyć składki na ochronę > zdrowia , bo starszych ludzi a z czasem mających problemy zdrowotne będzie przybywać . > To jednak nie dociera do władz PO i nadal toleruje niedofinansowaną służbę zdrowia w sporej części funkcjonujacą dzięki datkom prywatnym > od samych chorych , co rodzi patologię . Jak zwykle dobrze, ale glupio. Zajrzyj do wydatkow na sluzbe zdrowia i porownaj ile w swoich budzetach przeznaczal PiS, a ile proponuje ustawa budzetowa PO. Tylko sprawdz i napisz nam na forum. A skoro jestes taki spec od BBC, to sprawdz w ich informacjach ile grosza z tytulu zbiorek publicznych, loterii i dzialalnosci fundacji jest przeznaczanych na wsparcie instytutow, szpitali, programow zdrowotnych itp POZA systemem panstwowym w innych panstwach, ktore sa znacznie bogatsze niz Polska.. Ja wiem, ze ty jestes kuriewny pisuar, ale moze chociaz bylbys uczciwszy od partyjnych kumpli. W koncu od kogo jak kogo, ale talibowi niedzielnemu klamac publicznie nie wypada. Chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: emerytury 18.11.08, 09:28 Do pluty : To , że propozycje budżetowe PO są wyższe niż PiS to nie oznacza , że są wystarczające dla dobrego funkcjonowania ochrony zdrowia . W Polsce też są zbiórki : chociażby Owsiak ale i Caritas . Tylko to wszystko za mało , za mało nie żeby był luksus ale za mało na zwykłe fukcjonowanowanie . By szpital byl dogrzany ( wiem jak to jest , bo leżałem w narożnej sali ) . No cóż elektorat PO ma zwykle więcej kasy ( oprócz żółtodziobów , którzy tak gremialnie zagłosowali na PO ) więc oni mogą i prywatnie się leczyć i dawać większe łapówki . Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: emerytury 18.11.08, 23:29 angrusz1 napisał: > > To , że propozycje budżetowe PO są wyższe niż PiS to nie oznacza , > że są wystarczające dla dobrego funkcjonowania ochrony zdrowia . To czego wode macisz, jak twoja kaluza zasyfiona? Trzeba bylo gorzkie zale do Kaczorow kierowac, bo to w koncu przy pomocy ich budzetu tylka ci w bolnicy nie dogrzewali. > W Polsce też są zbiórki : chociażby Owsiak ale i Caritas . - Przeciez wy PiSuary i kuriewne rydzykoidy plujecie na Owsiaka ile wlezie. To co sie Owsiakiem zaslaniasz? A caritas? Sprawdz dobrze gdzie szmal caritasowski trafia? Widziales jakies publiczne sprawozdania z rozliczeniem datkow i dobr doczesnych? > Tylko to wszystko za mało , za mało nie żeby był luksus ale za mało na zwykłe fukcjonowanowanie . By szpital byl dogrzany ( wiem jak to jest , bo leżałem w narożnej sali ) . > Jak wiesz, to napisz do twojego WODZA, zeby ustaw zdrowotnych nie wetowal, bo przez dwa lata palcem nie kiwnal on i ten twoj PiS, zeby ci podogonie nie marzlo w naroznej sali. Nie dolozyl grosiwa na usprawnienie szpitali, nie napisal zadnej ustawy i nic nie zrobil z gnojem w sluzbie zdrowia. A teraz blokuje to co jest szansa na poprawe. > No cóż elektorat PO ma zwykle więcej kasy ( oprócz żółtodziobów , > którzy tak gremialnie zagłosowali na PO ) więc oni mogą i prywatnie się leczyć i dawać większe łapówki . Znowu Gruszczynski grzeszycie ciezko i pomawiacie bez dowodow. Widziales kogos z PO dajacego lapowki wieksze niz ty? Badz choc raz odwazny i walnij po nazwisku tego konowala co bral w lape. Wszyscy w cz-wie klepia w kolko o lapowach, a jakos daja i nie kabluja. BADZ dobrym czloniem PRAWA i SPRAWIEDLIWOSCI i wzorem ZIOBRY doprowadz do kryminalu wrednych dochtorow lapowkarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 37 to rocznik ? 19.11.08, 09:14 Jeśli 1937 to rocznik urodzenia gostka to oznacza , że wiek już robi swoje , bo i dyskusja z takim człowiekiem żadna . ( to chyba emerytowany redaktor GW ) Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 padł jak Pluto 37 19.11.08, 09:44 Cytat z interii : "W Polsce wydatki na ochronę zdrowia są najniższe w Unii Europejskiej i to zarówno podawane jako procent PKB, jak i w przeliczeniu na jednego mieszkańca. Tak liczone wydatki są o dwie trzecie niższe niż w UE - informuje "Rzeczpospolita " Pluto jako zawzięty zwolennik PO sądzi ( bo totalnie krytykuje PiS ) , że komercjalizacja dużo pomoże w ochronie zdrowia ale bez koniecznych nakładów na nią , chociażby w postaci znacznego zwiększenia składki na ochronę zdrowia . Przypomnijcie sobie jaką to wysoką składkę narzucił ten " geniusz " ekonomii Balcerowicz w roku 1998 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: emerytury IP: *.2.140.5.tvksmp.pl 08.11.08, 12:24 Ależ on jest na etacie pisarza internetowego i liczy na emeryturę z internetu.Widzisz że całymi dniami tu przesiaduje, a ile ma godzin nadliczbowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grucha Re: emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 19:49 Angrusz - redaktor internetu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk Re: emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 12:53 Pisać może każdy na dowolny temat,jeśli tylko coś potrafi myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqw Re: emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 20:20 a co tobie do tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 17:56 O emeryturach nikt na forum nie pisze,bo na forum piszą raczej młodzi.A oni po prostu nie rozumieją niejednokrotnie co to jest emerytura. Odpowiedz Link Zgłoś