gkk1 26.11.08, 07:35 Witam, chciałem poruszyć temat jakości paliwa w Częstochowie, a konkretniej rzecz ujmując stacji na której zatankujemy paliwo najlepszej jakości. Gdzie tankujecie Swoje samochody i jakimi spostrzeżeniami możecie się podzielić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hmm Re: Na której stacji najlepsze paliwo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 11:33 Ja tankuje albo na Łukoilu albo na Shellu na Jana Pawła. Nigdy nie mialem problemu z jakością paliwa. Wcześniej byl to tylko Shell i ON a teraz Pb95. Jest OK a cena tez najnizsza w miescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Na której stacji najlepsze paliwo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.08, 11:44 Również polecam Shell na J. Pawła. Jakość paliwa dobra i cena atrakcyjna. Obsługa kas też się poprawiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk XiI Re: 3,53 zł IP: 193.138.241.* 29.11.08, 19:00 3, 58 zł. za litr Pb95 pomiejszone o 5 groszy na litrze , gdy płacę kartą na stacji na parkingu za MEDIA MARKT przy REALU to rozsądna cena za dobre paliwo. Obsługa - sam nalewasz i sam płacisz w kartomacie. SUPER Teraz do końca miesiąca jest jeszcze ta promocja z tą opłatą przy pomocy karty. Wcześniej też one były i chyba będą ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lusia Re: 3,53 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 16:24 No to ogłaszam wszem i wobec, że wczoraj tankowałam n a j t a n s z e paliwo w okolicy.Nie mam pojęcia czy to ceny dampingowe,czy chwyt nowopowstałej stacji,w pełni zautomatyzowanej(co to wkładasz pieniądze lub kartę i nalewa tylko za tyle ile sobie wyznaczysz.ale: 3.21/l pb95 ,3.24 za ON.adres:Tarnowskie Góry zjazd z ronda przy Hali Targowej w kierunku lotniska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Na której stacji najlepsze paliwo? IP: *.czest.pl 26.11.08, 13:43 Przyłaczam sie do powyższych postów - tylko Shell na JPII Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: Na której stacji najlepsze paliwo? IP: *.spidernet.pl 26.11.08, 13:55 Shell,ale na Jagiellońskiej.Tankuję VPowera.Wcześniej Statoil,ale coś nie bardzo.Wróciłem na Shell ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jatoty Re: Na której stacji najlepsze paliwo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 14:07 Generalnie wszystkie poza neste tesco auchan petrochemia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Na której stacji najlepsze paliwo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 07:31 ale pleciesz na neste jest to samo paliwo co na statoil jak nie wiesz to nie doradzaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jatoty Re: Na której stacji najlepsze paliwo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 10:35 Moze i cysterna ta sama ale zawartosc inna. Jezeli skąpisz na paliwo twoja sprawa ale nie tlumacz tego sprytem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coś Tam wiem A czy wiecie że !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 10:08 Wiekszość paliw w polsce pochodzi z dwóch źródeł ORLEN-Petrochemia PŁOCK, LOTOS-Rafineria Gdańsk, niewielka ilość z Rafinerii Jasło i Trzebinia. Tankijąc na Shell'u, BP, Statoil i tak kupujecie paliwo z Orlenu, Lukoil dostarcza jedynie swój ON oraz Shell swoja v-power 99. Jedynie dodatki dodawane na terminalach do cystern zmieniają właściwości paliw i ich nazwę z PB 98 na Ultimate, Lub supreme, Albo V-power. Jak się mylę niech mnie ktoś poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scrat Re: Na której stacji najlepsze paliwo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.08, 07:08 Ja generalnie tankuję na stacjach BP, przeważnie na tej koło "Trójkąta" na Jana Pawła. Raczej nie mam zastrzeżeń co do jakości paliwa z tej stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: Na której stacji najlepsze paliwo? IP: *.prenet.pl 27.11.08, 16:38 temat stary jak swiat-tylko statoil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokerwmb Re: Na której stacji najlepsze paliwo? IP: 212.87.244.* 27.11.08, 18:35 przez 2 lata tankowałem V-powera na Shellu na JP II a teraz tankuje na Jagiellonskiej, ale tylko dlatego ze mam blizej, ogolnie polecam obie stacje, zero problemow i paliwo bez zastrzezen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Na której stacji najlepsze paliwo? IP: *.2.142.159.tvksmp.pl 27.11.08, 18:47 na shellu na Jana Pawła jest duza róznica pomiędzy zwykłym 95 a 95 v- power, roznica tylko 0,20gr ale jakosc kolosalna, dokad tankowalem zwykla 95 auto wiecej palilo i bylo bardziej mułowate... nie warto oszczedzac, i tak przejedziemy wiecej km za te sama kase... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgdg Re: Na której stacji najlepsze paliwo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 19:00 eurosuper z shella gwarantuje problemy z odpaleniem na mrozie. Odpowiedz Link Zgłoś
pepe-800 Re: Na której stacji najlepsze paliwo? 27.11.08, 19:41 Ja też wybrałem Shella.Jeżdzę na Okulickiego bo mam bliżej.Tankuję V Power Racing.Warto trochę dołożyć bo różnica kolosalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Na której stacji najlepsze paliwo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 23:02 Tankuję lpg na lukoilu i autko śmiga bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Na której stacji najlepsze paliwo? IP: *.54.171.22.tvksmp.pl 27.11.08, 23:10 NESTE 24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Na której stacji najlepsze paliwo? IP: *.prenet.pl 28.11.08, 15:11 BP na wojska polskiego (kolo kfc POLECAM!) i w przeciwna strone (odnowiona) tez polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Na której stacji najlepsze paliwo? IP: 89.174.23.* 28.11.08, 16:26 Jestem zaskoczony cenami paliw w Cz-wie , kiedys bylo najdrozej teraz w innych miastach sa wyzsze ceny .Ostatnio tankowalem na Schelu Al.JP disel 3,64 super cena , niestety minus za obsluge kilka osob w kolejce i tylko jedna osoba kasuje pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Jaka cena na nowy rok? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 16:51 Dzis shell Al.J.P PB95 3,56 a Lukoil 3,54 Ciekawe jak to będzie wyglądało po świętach... Szkoda że takie duże podatki mamy w paliwe :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: picus Re: Jaka cena na nowy rok? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 17:15 Wcale ze nie szkoda tych podatkow. Wyobraz sobie jakimi trucicielami by ludzie jezdzili gdyby cena za l byla 2zl. A tak to jezdza oszczednie na benzynie, czesc na lpg, czesc na rowerze czesc na nogach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jaka cena na nowy rok? IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.08, 00:34 stwierdzam, ze najlepiej mi autko smiga po zatankowaniu V-power kolo OBI. Nigdy nie zatankuje na Tesco. Raz to zrobilam i wiecej sie nie natne. ZZLOZYLAM WTEDY REKLAMACJE, BO SAMOCHOD BYL WOLOWATY, DUSIL SIE , ale okazalo sie, ze WSZYSCY ktorzy wpisali sie w ksiazke z reklamacjami NAGLE mieli samochody do d...y, a paliwo w Tesco bylo super. wpisujac reklamacje w ksiazke, przejrzalam ja dokladnie i stad wiem jaka jest reakcja na reklamacje i odpowiedzi. Probowalam na innych stacjach tankowac drozsza benzyne, ale okazuje sie, ze ta obok OBI jest najlepsza. Wprawdzie musze tam kawalek dojechac, ale i tak mi sie oplaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Jaka cena na nowy rok? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.12.08, 22:25 Ale głupoty wypisujesz !!! w USA za 2dolary sie galon kupuje ( 15 litrów ). To sobie to policz! I ile tam jest ludzi!! A w iraku i iranie? I nas jest w ..... drogie paliwo przez podatki! Jedne z najdrozszych ( jak nie najdrozsze ) w UE !! A zarobki jakie??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: Jaka cena na nowy rok? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 23:59 Chyba pomyliles galon z baniakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Jaka cena na nowy rok? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 15:35 No tak... galon to 3,7 litra ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqw Re: Na której stacji najlepsze paliwo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 20:39 a co tobie do tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karci Re: Na której stacji najlepsze paliwo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 11:45 polecam na Shellu na Jagiellońskiej, tankuje VPower i autko sprawuje się rewelacyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Na której stacji najlepsze paliwo? IP: *.51.57.95.tvksmp.pl 03.12.08, 21:01 dużo zależy od silnika np nissany toyoty hyundaie po zatankowaniu na Neste mają problemy , na Shellu na JP po zatankowaniu zdarzyło mi się szarpanie i dławienie. ORLEN STATOIL AUCHAN bez problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F. Re: Na tej na ktorej juz go zabraklo...! IP: *.dsl.bell.ca 05.12.08, 05:15 ...nie cztalem ...moze ktos juz tak odpowiedzial...ale logiczne prawda...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he zatankowalem na neste i samochod nie chce odpalic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 00:26 nie ma to jak posluchac znawcow. Eurosuper 98 nie jest tam takie super. Jest tanio i do .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: zatankowalem na neste i samochod nie chce odp IP: 89.174.23.* 04.01.09, 01:10 Zaskoczyła mnie dzisiaj cena ON na Lukoil 3,06 zł :) pewnie w przyszlym tygodniu bedzie 2,99 . Tak niskich cen paliw w Czestochowie od dawna nie było , mamy jedne z najniższych w Polsce :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: zatankowalem na neste i samochod nie chce odp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.09, 10:03 mamy taniej niz w GOPie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: zatankowalem na neste i samochod nie chce odp IP: *.2.142.19.tvksmp.pl 04.01.09, 12:41 Podajcie adres stacji Lukoil.Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś